Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de wevers van saramyr (926)

Chris Wooding

Eerste deel van een trilogie. In het Orientaals aandoende rijk Saramyr groeit de onrust met de ziekte die het land beheerst. Wat is de oorzaak van het groeiende aantal monsters en afwijkenden, van de demonen en de geesten? Waarom houdt de keizerin haar enige kind verborgen? Wat is het werkelijke doel van de Wevers, zij die achter het weefsel van de werkelijkheid kunnen kijken en zo onmisbaar zijn voor de elite? Ondertussen zweert de jonge Kaiku wraak voor de moord op haar familie. Maar die eed is licht gezworen, want niets is meer wat het lijkt in Saramyr, zelfs Kaiku zelf niet... Tegen de achtergrond van een dreigende burgeroorlog ontrafelt Kaiku langzaam de waarheid. Het verhaal is spannend en origineel, met voldoende vaart zonder haastig te worden. Het neigt hier en daar iets te veel naar laatste moment-reddingen en deus ex machina's. Iets te veel namen, maar de hoofdpersonen zijn voldoende uitgewerkt om nooit de draad kwijt te raken. Smaakt naar meer. De haastige vertaling lijdt onder houterig Nederlands en slordigheden ('groter als'). Bevat kaart. Vrij kleine druk.

9.00 €

dood als een vampier (960)

Charlaine Harris

Jason, de broer van de telepatische Sookie Stackhouse, moet zich in het zuidelijke stadje Bon Temps in Louisiana aanpassen aan zijn nieuwe status als gedaanteverwisselaar. Zijn zus Sookie raakt verwikkeld in een politieke strijd om het leiderschap van de weerwezens, wier leider net is gestorven. Tot overmaat van ramp duikt er een sluipschutter op die de weerwezens wil uitroeien, en de roedel verdenkt Jason ervan de moordenaar te zijn. Sookie moet samen met haar medestrijders snel de echte moordenaar vinden. De vijfde aflevering in de Sookie Stackhouse-reeks van de Amerikaanse schrijfster Charlaine Harris. Zoals gewoonlijk pendelt de toon tussen ernstig en humoristisch en krijgt het ingewikkelde liefdesleven van Stackhouse nieuwe moeilijkheden te verwerken terwijl de plot rechttoe-rechtaan naar zijn doel gaat. Deze reeks zou je chicklithorror kunnen noemen en is bedoeld voor een jong, hip lezerspubliek. In Amerika erg succesvol als de televisieserie 'True Blood'. Vrij kleine druk.

8.00 €

endymion (525)

Dan Simmons

De 12-jarige Blake en zijn slimme zusje Duck verblijven noodgedwongen in Oxford, waar hun moeder wetenschappelijk onderzoek doet. Ze zijn er eenzaam en vervelen zich. Dan vindt Blake een magisch boek met de naam Endymion Spring op het omslag. Het blijkt de sleutel tot een onuitputtelijke bron van kennis te zijn, waar op geaasd wordt door volwassenen met kwade bedoelingen. De avonturen van Blake worden afgewisseld met de geheimzinnige voorgeschiedenis van het boek, afgedrukt op papier dat een antieke indruk maakt. De auteur combineert een detectiveachtig fantasyverhaal met historische feiten rond de ontdekking van de boekdrukkunst en de Faustlegende. Zijn uitgebreide research blijkt onder andere uit het dankwoord achterin. De spanning wordt opgebouwd door mysterieuze gebeurtenissen en personages. De ontknoping kent traditioneler spanning: een gevecht bovenop een hoog gebouw. De auteur geeft zijn niet opmerkelijke stijl kleur met beschrijvingen van het pitoreske Oxford en, meer en minder geslaagde, beeldspraak

7.00 €

geheimen van saramyr (927)

Chris Wooding

Het tweede deel van een trilogie, het vervolg op het eerste deel, 'De heksenmeesters van Saramyr' (2005)*. De verschillende facties die in het orientaals aandoende rijk Saramyr strijden om de macht, worden meer en meer gedwongen zich bloot te geven onder de dreiging van burgeroorlog en hongersnood. Bovendien beginnen behalve de geesten en de monsters nu ook de goden zich te roeren... In dit deel worden heel wat vragen uit het eerste beantwoord, wat bevredigend is. Het tempo ligt lager, soms te laag. Het is gemakkelijker bij te houden wie wie is, omdat de meeste personages al bekend zijn. Niet los leesbaar. Bevat (onvolledige) kaart. Kleine druk.

7.00 €

het volk van gildri (832)

David B Coe

Tegen de wil van andere magiers in, reist de havikdrager Orris naar Lon-Ser, van waaruit de jongste tijd bizarre en dreigende invallen zijn gepleegd in zijn vaderland Tobyn-Ser. In Lon-Ser maakt hij via Overheer Cedrych kennis met de geavanceerde technologie van het land en met Melyor y Lakin, die in het geheim een van de Kinderen van Amarid is en voorspellende gaven heeft. Een ingewikkelde krachtmeting volgt. 'Het volk van Gildri' is het vervolg op 'Kinderen van Amarid'*, het veelbelovende eerste deel van 'De kronieken van LonTobyn'. De Amerikaanse auteur en geschiedeniskenner Coe probeert in zijn reeks de verworvenheden van de magie tegenover die van de technologie te plaatsen, maar in 'Het volk van Gildri' lijdt hij aan langdradigheid, hoewel hij zich in het midden van de dikke turf herpakt. Zijn stijl is vrij houterig, maar gelukkig niet al te bombastisch. Al met al een enigszins teleurstellend tweede deel van de reeks, maar niettemin boeiend genoeg voor de gemiddelde fantasy-lezer. Kleine druk.

13.00 €

het zielenvuur (280)

C.S Friedman

Kamala is als meisje misbruikt; dit heeft haar wil om te overleven gesterkt en maakt haar tot de eerste vrouw die als heks bereid is ten koste van anderen te overleven: ze wordt magier. Colivar, al vele eeuwen magier, wordt naar het kasteel van koning Danton geroepen voor een geheime bijeenkomst van magiers omdat prins Andovan lijkt te sterven aan precies dat wat magiers in leven houdt: het onttrekken van de levenskracht. Andovan voelt zijn leven uit zichzelf wegglippen en weigert zo te sterven. Hij raadpleegt een zieneres die hem weet te vertellen dat 'zij hem doodmaakt'. Hij gaat op weg om 'haar' te vinden. 'Zij', Kamala, is ondertussen net vertrokken bij haar leermeester om haar nieuwe wereld te gaan ontdekken. Terwijl deze drie naar elkaar onderweg zijn, neemt een groot, oud gevaar nieuw leven aan: de zieleneters; draakachtige wezens die de zielen van al wat leeft, verslinden. Een goed geschreven fantasyverhaal; als lezer wordt je langzaam het verhaal en de personages in getrokken en wordt dan verrast door een totaal nieuwe wending. Spannend, met een donkere sfeer. Deel een van een trilogie. Kleine druk.

8.00 €

hyperion (133)

Dan Simmons

Op de verre planeet Hyperion, waar de technologische kennis van de achtentwintigste eeuw nauwelijks is doorgedrongen en de wetten van de Hegemonie der Mensheid hun geldingskracht verliezen, loert de Shrike. Door sommigen als een godheid vereerd, door anderen als een monster gevreesd. In het dal van de Tijdtombes, waar geheimzinnige monumenten terug in de tijd reizen met een boodschap uit de toekomst, wacht de Shrike iedereen op. Terwijl het heelal door oorlogen wordt verscheurd en de mensheid door de barbaarse Ousters wordt bedreigd, maken zeven pelgrims hun laatste reis naar de Tijdtombes, op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen en het mysterie van de Shrike. Elk van hen heeft zo zijn eigen reden voor deze tocht, ook de verrader in hun midden...Dan Simmons, onder meer winnaar van de World Fantasy Award, heeft zijn veelzijdige talent meerdere malen bewezen met prijswinnende sciencefiction en horror-fantasyromans. Hyperion werd bekroond met de Hugo Award en de Locus Award.

7.00 €

ilium (1010)

Dan Simmons

Taking the events and characters of the Iliad as his jumping- off point, Dan Simmons has created an epic of time travel and savage warfare. Travellers from 40,000 years in the future return to Homer's Greece and rewrite history forever, their technology impacting on the population in a godlike fashion. This is broad scope space opera rich in classical and literary allusion, from one of the key figures in 1990s world SF. Ilium marks a return to the genre for one of its greats.

8.00 €

ilium (982)

Dan Simmons

Vanaf Olympos op Mars observeren en beinvloeden hightech Griekse goden de Trojaanse Oorlog op Aarde. Ilias-deskundige Hockenberry ziet toe op het verloop van de oorlog. Maar de muze die hij dient, heeft een nieuwe opdracht voor hem, afkomstig van Afrodite. Hockenberry moet Olympos infiltreren en de godin Athene vernietigen. Op een sterk veranderde Aarde zijn de Trojaanse beelden entertainment. Maar het leven hier is niet genoeg voor Harman, de laatst overgebleven avonturier, die droomt van het verleden en van ontsnapping aan zijn eigen bestaan. Ook robots uit de verre ruimte bemoeien zich met de gebeurtenissen. Dit avontuurlijke sciencefiction-epos heeft drie samenkomende verhaallijnen die helder, met vele cliffhangers, worden uitgewerkt. Er komen aan de geschiedenis ontleende verhaalelementen in voor (Ilias van Homerus, het werk van Shakespeare en Proust etc.). Met een veelheid aan kleurrijke personages en beeldend taalgebruik. Eerste deel van een epos waarvan het nog te verschijnen 'Olympos' het tweede deel is. Er is sprake van dat beide delen verfilmd zullen worden. De Amerikaanse sf-, fantasy- en horrorauteur (1948) ontving reeds vele prijzen, onder meer een Hugo Award voor 'Hyperion', het eerste deel van een vierdelige cyclus. www.dansimmons.com. Normale druk.

8.00 €

kinderen van amarid (607)

David B Coe

De boze magier Sartol is sterker dan wie ook, sinds de legendarische Phelan de Wolfmeester, de enige magier die zich ooit had verbonden met een ander dier dan een uil of een havik. En toch moet de jonge havikdrager Jaryd hem verslaan, wil hij het land Tobyn-Ser redden. En achter Sartol verschuilen zich nog grotere, vreemde machten. Gelukkig is er de geest van Theron, de stichter van de Orde van Magiers, om hem te helpen. Bovendien is Jaryd niet alleen een Havikdrager, hij heeft ook de Visie, de gave om in visioenen stukjes van de toekomst te zien. Dit is het eerste boek in 'De kronieken van Lontobyn' en Daniel B. Coe's debuut. Het is een ambitieus debuut dat echter lijdt aan het teveel: te veel woorden, te veel plot, te veel onverbloemde emoties, te veel vuur en geesten etcetera. Als Coe die manie in bedwang krijgt, kan de reeks echter uitgroeien tot een geslaagd epos. Kleine druk.

7.00 €

kinderen van de nacht (577)

Dan Simmons

Een Amerikaanse arts Kate adopteert in Roemenië een ziek weesje, Joshua, die in staat blijkt met behulp van transfusiebloed zijn eigen immuniteit te herstellen. Kate ziet daarin een mogelijkheid een middel tegen AIDS te ontwikkelen. Maar Joshua stamt uit het vampiergeslacht en wordt ontvoerd door de Familie. Kate zet met priester O'Rourke de achtervolging in en weet Joshua te redden. De oude Dracula begint een nieuw leven dankzij een modern bloedsubstituut. Het vampierverhaal beleeft een hausse, niet alleen in de film. Hier echter geen opgebakken horror, maar een fraaie hedendaagse thriller met vaart en menselijkheid. Simmons vervlecht intelligent moderne inzichten omtrent immuniteitsaandoeningen met de historische Dracula. De ontredderde situatie in het huidige Roemenië is scherp neergezet als navrante achtergrond. Vertaling met wat vreemde zijsprongen, maar goed leesbaar. Normale druk

5.00 €

kroon der schaduwen (1027)

C.S Friedman

Op de middeleeuwse wereld Erna nadert de strijd tussen demonen en mensen een beslissende fase. Priester-krijger Damien Vryce en de vampierachtige tovenaar Gerald Tarrant moeten het opnemen tegen de mysterieuze Iezu-demon Calesta die een onwillige maar waardevolle bondgenoot heeft gevonden in Andrys Tarrant, een van de nakomelingen van de tovenaar. Maar de Ongenaamden, de essentie van de geheimzinnige natuurkracht de faege zelf en de gebieders van Tarrant, mengen zich ook in de strijd, evenals de Patriarch van de Kerk van de Aarde-god. In deel 3 van de Koudvuur-trilogie bouwt C.S. Friedman verder op de bekende ingredienten: de strijd tussen demonen en mensen leert elk personage dat goed en kwaad hopeloos verstrengeld is. Friedman toont veel empathie in haar verhaal en de zielssmarten van haar personages zijn overtuigend. Erna is een complexe, maar aanvaardbare wereld, bevolkt met fascinerende personages. Het enige zwakke punt in het geheel is de stijl: te veel 'fonkelende ogen' en te dik aangezette emoties. Een intelligente fantasy-roman voor de liefhebbers van het genre. Kleine druk.

9.00 €

levend dood in dallas (959)

Charlaine Harris

Sookie is serveerster in een bar. Ze leest gedachten van anderen hetgeen haar relaties met mensen verstoort. Vampiers zijn uit de kast gekomen door het drinken van TrueBlood, een Japanse synthetische variant, waardoor ze geen mensenbloed meer nodig hebben, maar daar is niet iedereen van overtuigd. Sookie is al een poosje samen met vampier Bill, maar ontdekt dat de vampierwereld heel wat duistere kanten heeft die ze niet kent. In Dallas is een vampier ontvoerd door een anti-vampierssekte, en Sookie wordt gebruikt om mensen telepatisch te ondervragen. Verder zijn er nog een moord op een zwarte homoseksueel, en een oude Griekse godin die wraak wil, en nog heel wat meer. Tweede deel van een continue reeks, begonnen met 'Date met de dood'* na het succes van de televisiereeks 'True Blood'. Griezel, actie, heel wat seks zonder dat het pornografisch wordt. Heel leuk leesbaar met originele inzichten hoe mensen en vampiers de wereld bekijken. Sookie is een fantastisch personage: sterk en toch kwetsbaar. Kleine druk.

10.00 €

liefdesdood (831)

Dan Simmons

Vijf verhalen waarin de samenhang tussen liefde, dood en verlies vanuit diverse standpunten wordt verkend, zoals: de rol van het toeval; aids in Bangkok; de rijke Indiaanse cultuur; sf-achtige verkenning van verslavend herbeleven van gebeurtenissen. Het laatste, lange verhaal behandelt indringend de gruwel van de Eerste Wereldoorlog en is geïnspireerd door de kracht van de anti-oorlogs literatuur uit de jaren 1920-1930. Het voorwoord van de bundel gaat hierop in. De oorspronkelijke gedichtteksten zijn in een aanhangsel opgenomen. Het verzorgde taalgebruik en de heldere karaktertekeningen geven de bepaald niet oppervlakkige verhalen een indringende sfeer, waarin passie en spanning vermengd zijn. Uitstekende vertaling, normale druk. Voorplat: een bar landschap en een fraai vrouwengezicht.

5.00 €

meesters van schaduw (51)

Daniel Abraham

In veel fantasyromans staan tovenaars en hun leerlingen centraal. Aan het einde van een heldhaftig epos zal de leerling beschikken over enorme macht en de wereld redden. In dit eerste deel ontvlucht een jonge veelbelovende leerling (Otah) het strenge trainingskamp van 'de dichters'. Deze dichters hebben een speciale gave: zij kunnen een 'Andat' aan zich binden, waardoor de bevolking wordt beschermd met de bijzondere krachten waar dit wezen over beschikt. Jaren na Otahs vlucht, bevinden we ons opeens in de bedrijvige havenstad Saraykeht. De stad vaart onder de vleugels van haar Andat Zaadloos die hen beschermt tegen de heerszuchtige Galten. Maar hoe lang nog? Er wordt een ingewikkeld web vol intriges gesponnen rondom de dichter die de Andat beheerst. Zal de jonge dichter-in-opleiding Maati ervoor zorgen dat Saraykeht ook in de toekomst beschermd wordt? Hij krijgt in ieder geval hulp van Otah, die hem ooit kort onderwees voor hij wegvluchtte en nu zijn geld verdiend als arbeider. Wordt vervolgd. Daniel Abraham laat met deze debuutroman zien dat hij soepel kan schrijven en schudt levendige dialogen uit zijn mouw. Hij introduceert ons in een originele fantasywereld, waar magie slechts op de achtergrond een rol speelt. Het gaat hem meer om subtiele emoties en complotten. Kleine druk.

8.00 €

moedwil (1050)

Dan Simmons

Darwin Minor werkt voor verzekeringsmaatschappijen: hij moet auto-ongelukken reconstrueren om erachter te komen of er fraude in het spel is. Dan krijgt hij een belangrijke opdracht: er vinden ernstige auto-ongelukken plaats, de betrokkenen zijn allemaal dood en er lijkt fraude in het spel te zijn. Er wordt een aanslag op Minor gepleegd en hij raakt verwikkeld in een grootschalig complot om verzekeringen op te lichten. De Russische maffia speelt een rol. Een aantal ingehuurde scherpschutters probeert Darwin te vermoorden maar telkens is hij ze een stap voor. De schrijver is erin geslaagd een zeer spannend verhaal op een boeiende en vlotte manier te schrijven. De acties zijn niet altijd even geloofwaardig, maar door de vele interessante details wordt het boek nooit overdreven ongeloofwaardig. De afloop is volgens verwachting zeer bevredigend. De thrilller-, science fiction-, suspense- en horrorauteur schreef met dit boek een uiterst spannende thriller. Normale druk.

6.00 €

nachtzomer (569

Dan Simmons

In het dorpje Elm Haven staat een oud schoolgebouw dat iedereen de griezels bezorgt, zeker nadat Tubbie Cooke er verdwenen is. Een club vrienden besluit enkele personen die zich verdacht gedragen te schaduwen, maar dit is de oorzaak van dood en verderf, omdat iedereen die dreigt achter de waarheid van de school te komen meedogenloos vermoord wordt. Een oude klok die nog aan de Borgia's heeft toebehoord, staat centraal in de macht van het kwaad, voor wie levend of dood geen verschil maakt. De jongens moeten zich dan ook verdedigen tegen talloze reeds gestorven personen. Na vele huiveringwekkende avonturen weten ze ten slotte de school met z'n bewoners in brand te steken. De schrijver slaagt erin de spanning zeer geleidelijk tot grote hoogte op te voeren, waardoor de lezer ieder moment geboeid blijft. De onwaarschijnlijkheden, zoals het feit dat het jongetjes van elf zijn die op zeker moment in de aanval gaan, neemt men daarom voor lief. Een griezelroman van het echt enge soort.

6.00 €

roon van schaduwen (445)

C.S Friedman

Op de middeleeuwse wereld Erna nadert de strijd tussen demonen en mensen een beslissende fase. Priester-krijger Damien Vryce en de vampierachtige tovenaar Gerald Tarrant moeten het opnemen tegen de mysterieuze Iezu-demon Calesta die een onwillige maar waardevolle bondgenoot heeft gevonden in Andrys Tarrant, één van de nakomelingen van de tovenaar. Maar de Ongenaamden, de essentie van de geheimzinnige natuurkracht de faege zelf en de gebieders van Tarrant, mengen zich ook in de strijd, evenals de Patriarch van de Kerk van de Aarde-god. C.S. Friedman heeft met deel 1 en 2 van de Koudvuur-trilogie heel wat lezers in Nederland en Vlaanderen kunnen bekoren. Deel ij bouwt verder op de bekende ingrediënten: de strijd tussen demonen en mensen leert elk personage dat goed en kwaad hopeloos verstrengeld is. Friedman toont veel empathie in haar verhaal en de zielssmarten van haar personages zijn overtuigend. Erna is een complexe, maar aanvaardbare wereld, bevolkt met fascinerende personages. Het enige zwakke punt in het geheel is de stijl: te veel 'fonkelende ogen' en te dik aangezette emoties. Een intelligente fantasy-roman voor de liefhebbers van het genre. Normale druk.

6.00 €

van dood tot erger (957)

Charlaine Harris

Een telepathisch begaafde jonge vrouw, in vriendschap verbonden met vampiers, raakt klem tussen rivaliserende groepen vampiers en weerwolven bij een strijd om de macht. Na een kort inleidend hoofdstuk over voorgaande gebeurtenissen is er een chronologisch uitgewerkte intrige met een ik-vertelster. Het verhaal speelt in het bovennatuurlijke milieu van vampiers en weerwolven, onopgemerkt door de menselijke maatschappij. De plaats van handeling (een afgelegen dorp in Louisiana, na de orkaan Katrina) is ondergeschikt aan de plot, die vol - soms gewelddadige - actie en gebeurtenissen is. Door de wat Bouquetachtige sfeer en de luchtige stijl is het weerwolfgeweld niet aangrijpend. Alledaagse woordkeus, met lichte humor. Soepele verteltrant met goede afwisseling van vaart en rust, waardoor de spanning blijft. De personages, hoe niet-menselijk ook, worden echte karakters. Achtste deel in serie met dezelfde protagoniste. De HBO-televisieserie 'True blood' is op deze griezelromans gebaseerd. Op het omslag een foto van een van de hoofdpersonen uit de televisieserie. Kleine druk

6.00 €

vuur in het paradijs (804)

Dan Simmons

Op het dure vakantieoord Mauna Pele op de Hawa-eilanden, worden de rijke gasten opgeschrikt door een aantal merkwaardige voorvallen die een bovennatuurlijke oorzaak lijken te hebben. Eigenaar Byron Trumbo wil zijn vakantiecomplex daarom verkopen aan een Japanse beleggingsmaatschappij. Maar wanneer de Japanse gasten arriveren om het contract te tekenen, barst onder andere de Mauna Loa uit en komen de oude geesten tot leven, onder wie Kamapua's, de verslinder van zielen. Simmons heeft zowel in zijn science-fiction romans (de tweedelige Hyperion-cyclus) als in zijn fantasy-werk (Het lied van Kali) bewezen een uitzonderlijk inventief schrijver te zijn. In dit boek bewijst hij dat opnieuw. Hij heeft zijn grondige kennis van de fascinerende, Hawaaanse godenwereld vervlochten in een spannend, met brio verteld verhaal.

5.00 €

warcraft (231)

Christie Golden

Met World of Warcraft creëerde Blizzard een van de grootste games aller tijden. Voorloper Warcraft, over de eerste kennismaking tussen mens en orc, is nu spectaculair verfilmd onder regie van Duncan Jones. Dit is het verhaal van die film, en het vervolg op Warcraft: Durotan.Het vreedzame rijk van Azeroth staat op de rand van de ondergang terwijl haar beschaving een ras van afschrikwekkende indringers tegemoetziet: Orc-strijders die hun stervende wereld ontvluchten om een nieuw thuis te koloniseren. Terwijl de poort die de twee werelden verbindt opengaat, treden legers van beide kanten elkaar tegemoet voor een strijd die hen beide compleet kan uitroeien.Maar aan beide zijden verschijnt een held op het toneel. Allebei op een ramkoers die het lot zal bepalen van hun families, hun mensen en hun thuis. Zo begint een spectaculaire sage over macht en opoffering in een oorlog die vele gezichten kent, en waarin iedereen voor iets vecht.Lees ook Warcraft: Durotan, het verhaal dat voorafgaat aan de film, en kom zo meer te weten over de geschiedenis van de orcs van de Frostwolf Clan en hun noodgedwongen verhuizing naar Azeroth.

5.00 €

warcraft durotan (951)

Christie Golden

Met World of Warcraft creëerde Blizzard een van de grootste games aller tijden. Voorloper Warcraft, over de eerste kennismaking tussen mens en orc, is nu spectaculair verfilmd onder regie van Duncan Jones. Warcraft: Durotan is het verhaal dat voorafgaat aan die film.In de wereld van Draenor krijgt de sterke en zelfstandige Frostwolf Clan te maken met steeds hardere winters en uitdunnende kuddes. Wanneer Gul'dan, een mysterieuze buitenstaander, arriveert in Frostfire Ridge met de belofte van een nieuw jaaggebied, moet Durotan, de clanleider, een onmogelijk besluit nemen. Kan hij het gebied, de trots en de tradities van zijn mensen achterlaten en zijn volk het onbekende in sturen...?

9.00 €

zusters van saramyr (925)

Chris Wooding

Het laatste, niet afzonderlijk leesbare deel van een trilogie. De burgeroorlog in Saramyr is losgebarsten en hongersnood dreigt. De patstelling tussen de krankzinnige Wevers met hun enorme leger van monsters en de Zusters met hun machtige magie kan alleen doorbroken worden door hulp van buitenaf. En zo spelen de geesten en goden van Saramyr opnieuw hun rol. Maar hun prijs is hoog... Dit afrondende deel stelt wat teleur. Gedetailleerd beschreven gevechten die alleen als paginavuller dienen, remmen de vaart. Het potentieel roerende einde doet dan weer wat gehaast en gezocht aan. Anderzijds zijn de hoofdpersonen inmiddels vertrouwd en goed uitgewerkt. Alle grote verhaallijnen worden netjes afgerond, maar er blijven genoeg eindjes over voor een eventueel gevolg. Adequate vertaling. Kleine druk.

7.00 €

broeders van het zwaard (786)

Diana Gabaldon

Als de moeder van de in stilte homoseksuele Engelse Lord John Grey in 1758 gaat hertrouwen, blijkt haar verloofde een knappe stiefzoon te hebben, Percy Wainwright, die ook homoseksuele gevoelens heeft en zich tot John voelt aangetrokken. Dan ontdekken John en zijn broer dat het laatste dagboek van zijn vader, van wie zij dachten dat hij vanwege tegenslagen zelfmoord pleegde, is gestolen. Een compromitterende bladzij eruit wordt John opgestuurd, een andere bladzij aan zijn moeder. Als Lord John, die majoor in het leger is, evenals Percy in Duitsland wordt gestationeerd, komt het tot een relatie, tot Percy wordt betrapt met een andere man en voor sodomie ter dood veroordeeld dreigt te worden. Dit zelfstandig leesbare deel in de romanserie over Lord John, onderdeel van de populaire Reiziger-romancycus van de Amerikaanse schrijfster, is een prettig leesbare roman waarin veel in een hoog tempo gebeurt, soms zelfs te veel. De sfeertekening is heel goed, het tijdsbeeld vaag maar levendig. Vrij kleine druk.

8.00 €

de bokaal (385)

Deborah Chester

In dit laatste deel van de fantasy-trilogie 'Het zwaard, de ring & de bokaal' reist Dain samen met zijn geliefde vrouwe Pheresa en prins Gavril naar het koninkrijk Neder. De heilige queeste naar de Bokaal van het Eeuwige Leven is veranderd in een expeditie van levensbelang voor Pheresa. Alleen de bokaal kan het gif zuiveren dat ze per ongeluk heeft ingenomen. De expeditie wordt zwaar getroffen door intriges en moordaanslagen en uiteindelijk blijft Dain samen met zijn schildknaap Thum over. Onderweg ontmoeten ze de half verwilderde prinses Alexaika, die al jaren strijd levert tegen Muncel, de onrechtmatige koning van Neder. Zij belooft Dain haar eeuw trouw en gedrieen beginnen ze een oorlog tegen Muncel. Na een lange en barre tocht vindt Dain uiteindelijk de bokaal, redt Pheresa en verovert zijn koninkrijk. Toch neemt het verhaal een andere wending dan verwacht... Vrij kleine druk.

6.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |