Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

nagelaten vertellingen (913)

J.R.R Tolkien

Deze bundel bevat onvoltooide en nagelaten verhalen, schetsen en aantekeningen over Numenor en Midden-Aarde in de periode van de Oude Tijden van Midden Aarde tot het einde van de oorlog om de Ring. Het geheel bestaat uit vier delen: De Eerste Era, over onder andere Tuor, de kinderen van Hurin en over Turin, De Tweede Era, over onder meer het eiland Numenor, Galadriel en Celeborn, De Derde Era, over onder andere Cirion en Eorl, de queeste van Erebos en de jacht op de Ring en Gandalf, en het slotdeel over de Druedain, Istari en Palantiri. De bundel wordt uitgebreid bibliografisch ingeleid en waar nodig wordt aan het begin of het eind van de verhalen extra informatie gegeven. Tolkien (1892-1973) was hoogleraar Angelsaksisch en schreef romans, waarvan 'In de ban van de Ring' de bekendste is, over de strijd tegen het kwaad in een middeleeuws aandoende fantasiewereld. Ook dit goed vertaalde boek is uitstekend bezorgd door zijn zoon Christopher, die veel goede en ook nieuwe informatie geeft die vooral de liefhebber en kenner van Tolkiens werk zal aanspreken. Met uitgebreid notenapparaat en idem namenlijst. Vrij kleine dru

11.00 €

nagelaten vertellingen (963)

J.R.R Tolkien

Deze bundel bevat onvoltooide en nagelaten verhalen, schetsen en aantekeningen over Numenor en Midden-Aarde in de periode van de Oude Tijden van Midden Aarde tot het einde van de oorlog om de Ring. Het geheel bestaat uit vier delen: De Eerste Era, over onder andere Tuor, de kinderen van Hurin en over Turin, De Tweede Era, over onder meer het eiland Numenor, Galadriel en Celeborn, De Derde Era, over onder andere Cirion en Eorl, de queeste van Erebos en de jacht op de Ring en Gandalf, en het slotdeel over de Druedain, Istari en Palantiri. De bundel wordt uitgebreid bibliografisch ingeleid en waar nodig wordt aan het begin of het eind van de verhalen extra informatie gegeven. Tolkien (1892-1973) was hoogleraar Angelsaksisch en schreef romans, waarvan 'In de ban van de Ring' de bekendste is, over de strijd tegen het kwaad in een middeleeuws aandoende fantasiewereld. Ook dit goed vertaalde boek is uitstekend bezorgd door zijn zoon Christopher, die veel goede en ook nieuwe informatie geeft die vooral de liefhebber en kenner van Tolkiens werk zal aanspreken. Met uitgebreid notenapparaat en idem namenlijst. Vrij kleine druk.

15.00 €

necropolis (1071)

Anthony Horowitz

De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen de mensheid vernietigen. Vijf tieners hebben de macht om hen tegen te houden. De Engelse Scarlett Adams is een van hen, maar weet niets van haar gave. Het is aan Matt en zijn vrienden om haar te vinden voordat de Ouden dat doen. Vierde deel in de (inmiddels vijfdelige) serie ‘De kracht van Vijf’, niet goed los van de andere boeken uit de reeks te lezen. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. In minder deskundige handen hadden de shockeffecten, vertragingen en perspectiefwisselingen ergernis kunnen wekken, nu zorgen ze voor een bloedspannende roman, waarin zelfs de ‘goeden’ niet te vertrouwen lijken te zijn. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong, die door een dodelijke ziekte in een Necropolis verandert, wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal vertragen. Plaatselijke legenden, tempels en misdaadorganisaties spelen er zelfs een essentiλle rol in. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

nevelen van avalon (992)

Marion Zimmer Bradley

Morgaine, de halfzuster van Koning Arthur, blijkt het derde gezicht te hebben en wordt daarom meegenomen naar Avalon om tot Keltisch priesteres te worden opgeleid. Jaren later heeft zij een nachtelijke ontmoeting met een haar onbekende minnaar die later haar halfbroer blijkt te zijn en evenmin op de hoogte was van haar identiteit. Zowel Morgaine als de zoon die uit deze ontmoeting wordt geboren, hebben een groot aandeel in gebeurtenissen die leiden tot de dood van Arthur en het einde van zijn rijk. Dit boek onderscheidt zich enigszins van de vele romans die zijn gebaseerd op de Arthurlegenden omdat vrouwen de hoofdrol spelen en de oude Keltische cultuur wordt vergeleken met de christelijke. Het verhaal wordt goed verteld maar is nogal lang; de karaktertekening van vrouwen is genuanceerd, die van de mannen blijft aan de oppervlakte. Op verschillende punten zet de auteur de legenden naar haar hand.

9.00 €

niek de groot gaat uit zijn dak (1122)

Lincoln Peirce

Niek wordt door directeur Nichols gevraagd om een nieuwe leerling wegwijs te maken. Als Niek Deuteronium Puffelmans III ontmoet, heeft hij het gevoel dat hij hem ergens van kent. Hij is niet bepaald een "coole dude', maar toch zijn dingen die ze allebei leuk vinden. Voor de wedstrijd ter ere van het honderdjarig bestaan van de school zitten ze in hetzelfde team. Kunnen ze de wedstrijd winnen? Dan herinnert Niek zich ineens waar hij Deuteronium van kent en beleeft hij een dramatische flashback! Zevende, zelfstandig te lezen deel, na "Niek de groot in topvorm'*, uit de serie humoristische verhalen over Niek de Groot. Het wordt door Niek in de ik-vorm verteld, afwisselend in tekst en beeld. Het beeld bestaat uit ιιn of meer stripachtige tekeningen, los of in kadertjes. Ze vormen een essentieel onderdeel van de vertelling. Hiermee wordt ook het humoristische en slapstickachtige karakter van de gebeurtenissen of gedachten benadrukt. Het verhaal is creatief vertaald. De opzet lijkt erg op "Het leven van een loser' en "Dagboek van een muts', maar is voor een iets jongere doelgroep. Een humoristisch en aantrekkelijk verhaal, dat door de vormgeving ook heel geschikt is voor kinderen die niet zo van lezen houden. Vanaf ca. 9 jaar.

9.00 €

nightrise (752)

Anthony Horowitz

Jamie en Scott Tyler zijn bijzondere tweelingen; ze kunnen elkaars gedachten lezen en hebben een act die ze dagelijks showen. Na een van hun optredens wordt Scott ontvoerd door de mysterieuze Nightrise organisatie. Jamie blijft alleen achter en wordt van moord beschuldigd. Tijdens zijn zoektocht naar zijn broer komt hij in een streng bewaakte gevangenis terecht die een poort blijkt te zijn naar het verleden. Zo vindt Jamie de andere poortwachters, ziet hij hoe Raven's Gate gemaakt wordt en vecht hij mee in het allereerste gevecht van de poortwachters tegen de Ouden.Met Nightrise brengt Anthony Horowitz ons weer terug naar de eeuwenoude strijd tussen Goed en Kwaad. Vijf jongeren die onze laatste hoop zijn tegen de krachten van de Ouden die de mensheid willen uitroeien. Vijf jongeren die elkaar nog niet allemaal kennen en bij elkaar gebracht moeten worden vanuit alle hoeken van de wereld. Vijf jongeren die allemaal als taak hebben de poorten te bewaken.

9.00 €

nijntje huilt (519)

Dick Bruna

Het is niet de originaliteit van het gegeven dat dit Nijntjesboek aantrekkelijk maakt. Nijntje is haar beer kwijt. Zij vraagt vergeefs bij haar vriendinnen en familie waar de beer kan zijn. Uiteindelijk vindt ze de beer onder in haar bed. Het aantrekkelijke van dit verhaal zit wel in het vertrouwde van de karakteristieke illustraties en de eigenaardige verstechniek waarop Bruna het patent heeft. Wat dit boekje extra bijzonder maakt is de spanning die met name in de laatste vier bladzijden wordt gevisualiseerd, als Nijn onder de dekens duikt en stukje bij beetje boven de rand van het laken bovenkomt met beer. Vanaf ca. 2 jaar.

2.50 €

nijntje vliegt (921)

Dick Bruna

Nijntje mag met haar oom gaan vliegen. Herdruk van een bekend Brunaboekje. Vrijwel alleen de hoofdkleuren zijn gebruikt in de zwart omlijnde tekeningen. In de tekst is nagenoeg geen interpunktie gebruikt. De tweede en vierde regel zijn op rijm. De moederfiguur in het verhaaltje komt een beetje belerend over. Het avontuur dat Nijntje beleeft, is ietwat onwerkelijk: kinderen zullen dit niet gauw meemaken. Bruikbaar voor 2 ΰ 3-jarigen als hulp bij het praten over reizen, vliegen.

2.50 €

nijntje vliegt (921)

Dick Bruna

Nijntje mag met haar oom gaan vliegen. Herdruk van een bekend Brunaboekje. Vrijwel alleen de hoofdkleuren zijn gebruikt in de zwart omlijnde tekeningen. In de tekst is nagenoeg geen interpunktie gebruikt. De tweede en vierde regel zijn op rijm. De moederfiguur in het verhaaltje komt een beetje belerend over. Het avontuur dat Nijntje beleeft, is ietwat onwerkelijk: kinderen zullen dit niet gauw meemaken. Bruikbaar voor 2 ΰ 3-jarigen als hulp bij het praten over reizen, vliegen.

2.50 €

nikki weet raad (1049)

Rachel Renee Russell

Een maand uit het leven van de 14-jarige middelbare scholiere en 'drama-queen' Nikki (ik-figuur) die zich aanmeldt bij de schoolkrant. Zo kan ze ze aartsvijand MacKenzie in de gaten houden, voorkomen dat ze niet van school af wordt gestuurd en meer tijd met haar vriendje Brandon doorbrengen. Deel vijf van de serie 'Dagboek van een muts'* waarin Nikki hoge ogen gooit met haar rubriek 'Wijsneus', waarin ze advies geeft over elk mogelijk probleem. Het verhaal speelt zich af in Amerika, wat soms merkbaar is aan de wat gekunstelde vertaling. Voor de rest vlot taalgebruik vol sms-taal (OMG, BFF, smileys) geschreven in de vorm van een dagboek waarin de woorden die nadruk moeten krijgen met hoofdletters geschreven zijn. Op bijna elke bladzijde zwart-witillustraties (meiden met poppenogen, golvend haar en super slank) alsof ze onderdeel zijn van het dagboek en dus door Nikki getekend. Dikke pil die echter, ook gezien het succes van de vorige delen, verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

niya (993)

Luc Descamps

Niya betekent in de Lakotataal ademen. En daar gaat het om in dit verhaal. Het indiaanse jongetje, Kleine Bever, wordt in zijn doen en laten gehinderd door gebrek aan lucht t.g.v. astma waardoor hij door zijn leeftijdgenoten wordt buitengesloten en zijn omgeving denkt dat hij nooit een goede krijger kan worden. Door een visioen krijgt de medicijnman wel vertrouwen in Kleine Bever en stuurt hem uit op een eenzame zoektocht naar zijn totem waardoor hij bij de krijgers zal horen. Ondanks zijn astma volbrengt hij de tocht dankzij zijn vindingrijkheid en doorzettingsvermogen en de hulp van een adelaar. Door een te zijn met de natuur leert hij zijn adem te beheersen. Echter beheersing van astma is niet alleen een kwestie van wilskracht en de geest zoals dit verhaal lijkt te suggereren; medicijnen zijn ook nodig. Waardevol is dat het verhaal geschreven is met begrip voor kinderen in ademnood. Door het spannende, vlot geschreven indianenverhaal wordt aandacht gevraagd voor de sociale gevolgen van astma. Korte hoofdstukken, een aantal zwartwitillustraties. Met kort voorwoord en verklarende woordenlijst. Voor 10 jaar en ouder.

5.00 €

ogen van de koning (467)

Catherine Banner

De 15-jarige Leo Noord (ik-figuur) vindt op straat een boek in de sneeuw. Eerst zijn de pagina's blanco, maar er komt steeds een stukje verhaal bij, meerdere verhalen met verschillende hoofdpersonen. Alle verhalen spelen in Engeland. Leo en zijn broertje Stirling vragen zich af of Engeland echt bestaat en of de verhalen echt gebeurd zijn. Zou hun oudoom, de verbannen grootheid Aldebaran, toch nog leven daar in Engeland? En wie zijn Anna en Ryan? Eerste deel van een trilogie die speelt in het land Malonia. Er is een soort connectie tussen Malonia en Engeland. De auteur is aan het verhaal begonnen toen ze veertien jaar was, maar de stijl is erg volwassen en de plot verrassend complex opgezet, door middel van de vele verhaallijnen. Alle verhalen komen in de loop van het boek steeds meer bij elkaar, wat de spanning opvoert. De hoofdlijn over Leo staat in een gewone letter, de verhalen uit het gevonden boek in een wat ouder aandoende drukletter. Aan het begin en eind van elk hoofdstuk staat een cursieve tekst die in het nu speelt: Leo herleest het boek dat hij geschreven heeft. Normale druk. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

onrust in zar-nak (321)

Luc Embrechts

De drie 14-jarige hoofdpersonen Bart, Bolle en Caroline door het fantasiewezen Gnor gevraagd worden om zijn volk uit de onderwereld Dir-Yak te helpen. Het gaat om een verkenningstocht, die echter al snel in een gevaarlijk avontuur verandert. Op deze tocht komen ze allerlei fantasiewezens tegen. Sommige moeten ze bestrijden zoals de Mureni (een soort grote insecten), met andere raken ze bevriend, zoals de Jakker (een reuzevogel met twee koppen). Tweede deel in de serie 'Dir-Yak'*. Dit fantastische avonturenverhaal is geent op de Lord of the Rings-hype, maar dit verhaal kan dat niveau niet bereiken. Het geeft onduidelijke beschrijvingen van het landschap waardoor gereisd wordt (blz. 40, 111); een kaart van de fantasiewereld ontbreekt. Het verhaal is geschreven in een verhalende stijl. Sommige zinnen lopen niet goed, de Jakker spreekt plat. Een avonturen-/fantasyverhaal voor lezers die weinig eisen stellen. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

oorsprong (671)

Cate Tiernan

Mijn naam is Rose MacEwan. Het is het jaar 1682. Het zijn moeilijke tijden voor een heks. En nog moeilijker als je een Wodebayne bent. Nu ik mijn zielsverwant heb gevonden, zoel ik me bijna veilig. Ik doe er alles voor om hem te houden. Wee de heks die tussen mij en mijn grote liefde komt.

6.00 €

oude vetes, nieuwe strijd (987)

George R.R Martin

Het zesde deel uit de serie 'Game of thrones', over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het boek speelt zich af in dezelfde periode als het vijfde boek 'Een feestmaal voor kraaien'*, maar wordt ditmaal verteld vanuit het perspectief van personages die in dat boek niet of nauwelijks voorkwamen. We volgen onder andere de belevenissen van Tyrion, Daenerys en Jon. Daenerys heerst als laatste telg van het huis Targaryan, maar er zijn verschillende belagers die het op haar troon hebben gemunt. Er wordt veel gekonkeld en gemanipuleerd en het verhaal kent zoals gewoonlijk weer een aantal zeer onverwachte wendingen. Een aanrader voor iedereen die van originele fantasy houdt. Met uitgebreide appendices over de verschillende koninkrijken en families. Kleine druk; voorin enkele kaartjes.

12.00 €

oudste (55)

Christopher Paolini

Voortzetting van Eragons reis, waarin hij op zoek is naar zijn eigen afstamming. De felle strijd tegen Galbatorix is door Eragon en de zijnen gewonnen, maar er zal opnieuw gevochten moeten worden en er dreigt nog steeds overal gevaar. Tweede deel in de trilogie 'Het erfgoed'*. Het eerste deel beschreef hoe de jonge Eragon het ei van een draak vond. Omdat de boze heerser Galbatorix zijn zinnen op het ei had gezet, belandde Eragon in een bang avontuur. De jonge auteur (hij begon de serie toen hij vijftien was) maakt de belofte die het eerste deel inhield, waar. Hij introduceert nieuwe verhaalfiguren en verhaallijnen, die de vertelling aankleden, zonder al te veel af te leiden van de hoofdlijn, hoewel hem enige overtolligheid niet ontzegd kan worden. Meer informatie is te vinden op de website over de auteur en zijn werk: www.alagaesia.com. Het eerste deel is verfilmd. Volle bladspiegel, kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €

paarden in de storm (294)

Mary Mackey

In 4361 v. Chr. is Keru, de zoon van Marrah uit het matriarchale Moedervolk in Oost-Europa, ontvoerd door de Nomaden, het volk waartoe ook zijn vader behoorde. Acht jaar later begint zijn veertienjarig tweelingzusje Luma, dat hem erg mist, met haar vriendin Keshna plannen te beramen om hem te zoeken. Nadat zij als jonge vrouwen in hun stam zijn opgenomen en zoals gebruikelijk zijn getraind als krijgers, beginnen ze de Nomaden te bespioneren. Op een nacht treffen ze een krijger, die Keru blijkt te zijn. Hij blijkt gehersenspoeld te zijn en bij de Nomaden een vrouw te hebben. De bloedband met zijn tweelingzus is heel sterk en hij wordt verliefd op Keshna. Nadat veel problemen/tegenslagen zijn overwonnen ziet Marrah haar beide kinderen terug. Derde deel van de romanserie van de Amerikaanse Mackey over het prehistorische Moedervolk dat in Oost-Europa leefde. (Dl.1 : Het jaar dat de paarden kwamen, a.i. 95-04-181-8; dl.2 : De paarden voor de poort, a.i. 96-38-276-7). Het is een heel levendige, goed opgebouwde en boeiende roman, die bovendien een goed beeld geeft van hoe het leven omstreeks 4350 v. Chr. in Europa geweest kan zijn. De vertaling leest prettig. Normale druk.

8.00 €

paniek in de leeuwenkuil (946)

Paul van Loon

In de Leeuwenkuil is altijd avontuur. Daniel en Suzina weten er alles van. Hun geheime boomhut ligt midden in de Zoo. Daniel heeft een pechdag.Hij staat op de Dodenlijst van meester XZ. Spreekbeurt!En als hij thuiskomt ontdekt hij iets vreselijks: een inbraak in de Leeuwenkuil. Overal bloedrode spetters. Daniel en Suzina verdenken elke bezoeker, vooral de geheimzinnige Pelikaanman. Maar ook pestkop Bufo kan de dader zijn. Of de Kinderwagenman. Of... Intussen kijkt iedereen vol spanning uit naar de komst van de nieuwe olifant.

5.00 €

pech voor tinkelbel (1065)

Disney

Het elfje Tinkelbel, bekend van Peter Pan, woont in de Elfenvallei op het eiland Nooitgedacht. Ze verliest haar hamer en kan daarom niet meer de potten en pannen repareren, waarvoor ze zo'n talent heeft. Het boekje maakt deel uit van de (tot nu toe) vierdelige reeks 'Disney Fairies'*. Voortkabbelend, onbenullig verhaal met uitweidingen over de talenten van de elfjes. Dat Tink zelf helemaal geen talent heeft, maar dat dat blijkbaar in de hamer zit, zal jonge kinderen vermoedelijk niet opvallen. De tekst is voorzien van zwart-witillustraties van verschillend formaat, (te) donker afgedrukt, waardoor ze vaak onduidelijk zijn. Uitgave die totaal niets toevoegt aan het aanbod, maar door het omslag met serie-uiterlijk en herkenbare, gekleurde Disney-illustratie wel uitgekozen zal worden door weinig kritisch publiek. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

pluk van de petteflet (1015)

Annie m.g Schmidt

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. De vormgeving van de illustraties ondersteunt de fantasiewereld, maar geeft ook een duidelijk beeld van de realiteit. De tekeningen zijn uitgevoerd in mooie, harmonieuze kleuren. Herdruk, uitgebreid met tekeningen die Fiep Westendorp in 1982 en 1983 maakte voor het kleuterblad 'Bobo'. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

poeffie gaat op stap (1056)

Gijs Haag

Het hondje van Tiny loopt weg. Tiny, haar broer en een vriendje gaan hem zoeken. Hun zoekactie voert hen het centrum van de stad in. In de drukte kunnen ze het hondje niet vinden. 's Avonds komt de wijkagent het hondje terugbrengen. Eenvoudig verhaal over een situatie die veel kinderen zal aanspreken. De tekst maakt soms de indruk bij de illustraties geschreven te zijn en is hier en daar niet helemaal logisch. Veel zoet gekleurde illustraties die tussen de tekst in staan en waarop veel te zien is. De kinderen zijn wel overdreven glad en schattig getekend. Het speelt zich duidelijk niet in een Nederlandse stad af (stadsbeeld, uniform van een agent). Voor kinderen vanaf 4 jaar, maar door de moeilijkheidsgraad pas zelf te lezen in groep 4.

3.00 €

president big en de drie wolfjes (1134)

Marc de bel

In deze dierenfabel wordt het verhaal van 'De Wolf en de drie Biggetjes' omgekeerd. Wanneer drie wolven een heerlijk plekje gevonden hebben om te leven, wordt het leven hen ondraaglijk gemaakt door de milieuverontreinigende varkens. De milieuverontreiniging wordt wel aangekaart, maar een oplossing voor het probleem wordt niet gezocht en niet gevonden. De tekeningen zijn erg sprekend (de wat sullige wolven, de enorme president Pig). Ze zijn meestal verdeeld over 2 bladzijden met blokken tekst ertussen. De tekst is eenvoudig; korte zinnen. Het boek begint met het gedicht 'Het dal der plichten' van Nescio. De betekenis hiervan zal kinderen ontgaan. Vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

profeet van de duivel (728)

Adrian Stone

In het fantasieland Carolia woedt een opstand van Cataristen (aanhangers van de duistere god Cataris) tegen de heersende macht. Deze opstand onder leiding van de tovenaar-priester Zabatha wordt bloedig neergeslagen. De jonge priester Marak die nog een kind is, wordt gered door Verina, een priesteres van de orde van Viguru. Zij voelt dat Marak veel 'kracht' in zich heeft. Marak is echter getekend doordat hem een pink is afgesneden, zoals bij alle aanhangers van Cataris. Toch zal hij zijn weg proberen te vinden als monnik in de orde van Ava, de god van het evenwicht. Maraks 'coming of age' gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens zijn opleiding (waarin we Harry Potter herkennen) wordt Marak gepest om zijn afkomst, maar weet hij toch de magie onder de knie te krijgen. Hij krijgt zelfs de opdracht om samen met twee priesters van een andere orde de strijd met Zabatha aan te gaan. Voordat Marak de confrontatie met Zabatha (en zijn verleden) aan kan gaan, leven we mee met een interessante queeste. Het romandebuut van Stone, eerder verschenen onder zijn echte naam Ad van Tiggelen*. Hij heeft een interessante fantasiewereld geschapen, die doet denken aan de middeleeuwen en waarin toverij niet zo vanzelfsprekend is, wat het spannende, goed opgebouwde verhaal ten goede komt. Kleine druk.Gerard Zeegers

9.00 €

pupil (862)

Julie Kagawa

De jonge drakin Ember (16) uit Talon begint aan de tweede fase van haar opleiding: in haar menselijke gedaante opgaan in de mensenwereld. Al snel wordt Ember verliefd op een mensenjongen. Ember weet niet dat hij deel uitmaakt van een orde die alle draken wil uitroeien. Daarnaast maakt Ember kennis met een drakenrebel die het strenge regime van Talon is ontvlucht. Door deze ontmoetingen begint Ember te twijfelen aan haar opleiding en de onverbiddelijke wetten van Talon. Een spannend fantasyverhaal over een opstandige, nieuwsgierige jonge drakin die op zoek is naar haar identiteit en de waarden en normen waar ze voor wil staan. Het verhaal sluit af met een pittige cliffhanger. Verschillende personages vertellen in de ik-vorm het verhaal. Kagawa schreef eerder twee young-adultseries: 'The Iron Fey' en 'Blood of Eden'. Beiden waren internationaal zeer succesvol. Dit boek is het eerste deel van de 'Talon Saga'. Een echte pageturner vol actie, geheimen en romantiek. Vanwege de grote rol die de verboden menselijke liefde speelt, ook leuk voor meiden die weinig fantasy lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

raspoetin (251)

Guy Didelez

Raspoetin is het eerste jeugdboek dat Guy schreef. Het vertelt het verhaal van Peter, een mysterieuze jongen die stottert en buikspreker is. Als hij Raspoetin aan het woord laat, een van de vier oude, houten poppen die hij bij hem thuis in de kelder bewaart, stottert hij niet. Het lijkt of buikspreker en pop van plaats geruild hebben: alsof de pop met de buikspreker speelt, niet omgekeerd...Toen Raspoetin in 1988 verscheen, sloeg het in als een bom. Het werd nietalleen in het Zweeds en het Noors vertaald, het kreeg ook schitterende persreacties en werd al snel bekroond met de Prijs voor het Beste Vlaamse Misdaadverhaal. Opvallend, want die prijs werd voor de rest alleen maar toegekend aan boeken voor volwassenen. Jarenlang smeekten de lezers Guy om een vervolg. Toch duurde het tot 1997 voor Raspoetin duikt weer op verscheen. Ook dat superspannende boek werd al snel bestempeld als 'een gangmaker voor leesplezier.'

7.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |