Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Duisternis

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » L.J Smith

Elena was bereid om het ultieme offer te brengen: haar leven voor dat van de twee vampierbroers die allebei van haar houden. Alleen blijft ze op onverklaarbare wijze in leven. Welke bovennatuurlijke kracht zorgt ervoor dat ze niet sterft en waarom is haar bloed onweerstaanbaar voor vampiers? Stefan gaat op zoek naar een veilige plek waar Elena zich kan verschuilen. In zijn broers afwezigheid ziet Damon kans om al zijn charmes in de strijd te gooien en Elena ervan te overtuigen dat hij de broer is bij wie ze hoort. Wat geen van de beide broers doorheeft, is dat er nog iemand in Fell's Church is aangekomen die een wel heel ongezonde interesse in Elena heeft en Damon inzet om zijn doel te bereiken: Elena's dood.

7.00 €

Een goede raad

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J.k Rowling

Een grote roman over een kleine gemeenschapWanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen... In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?Een goede raad is de eerste roman voor volwassenen van J.K. Rowling. In dit bijzondere boek onderzoekt een van ’s werelds beste vertellers de grote vragen van onze tijd.

7.00 €

Eldest

Engelse boeken » Christopher Paolini

Darkness falls.. despair abounds.. evil reigns..Eragon and his dragon, Saphira, have just saved the rebel state from destruction by the mighty forces of King Galbatorix, cruel ruler of the Empire. Now Eragon must travel to Ellesmera, land of the elves, for further training in the skills of the Dragon Rider: magic and swordsmanship. Soon he is on the journey of a lifetime, his eyes open to awe-inspring new places and people, his days filled with fresh adventure. But chaos and betrayal plague him at every turn, and nothing is what it seems. Before long, Eragon doesn’t know whom he can trust.Meanwhile, his cousin Roran must fight a new battle–one that might put Eragon in even graver danger.Will the king’s dark hand strangle all resistance? Eragon may not escape with even his life..

5.00 €

Evil Star (639)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

DE KRACHT VAN VIJFNa zijn onthullende ervaringen bij Raven's Gate denkt de veertienja-rige Matt Freeman dat het gevecht met het Kwade voorbij is. Toch duikt hij vrij snel in een nieuw, afschuwelijk avontuur als hij ontdekt dat er een tweede poort bestaat. Matt en zijn vriend Richard reizen naar Peru, waar ze aanwijzingen volgen naar de coördinaten van de tweede poort. Hierbij worden ze geassisteerd door een geheime organisatie, bekend als Nexus. Maar er is een verrader in Nexus ...Evil Star is het tweede deel in de bovennatuurlijke serie De Kracht van Vijf.De internationale pers over Raven's Gate, het eerste deel in de serie:'Niemand doet het beter dan Horowitz. Het bewijs is deze heerlijk afschuwelijk spannende bovennatuurlijke triller.' - PUBLISHING NEWS'Horowitz introduceert een sinister, bovennatuurlijk element waardoor Matt moet worstelen met demonen, duivelaanbidders, mensenoffers en andere gruwelijkheden.' - THE GUARDIAN'Aangrijpend, vol suspens en kronkelend als een Alpenpas. Matt Freemans avonturen overstijgen zelfs die van de fantastische Alex Rider.' - David Robinson, THE SCOTSMANMatt Freeman is een van de vijf kinderen die is uitverkoren om de terugkeer van de 'Ouden', boosaardige bovennatuurlijke wezens, te verhinderen. In het voorgaande deel ('Raven's Gate'*) is hem dat gelukt, maar Matts avonturen zijn niet ten einde. Ditmaal wordt hij naar Peru gestuurd, om daar samen met Pedro, de tweede van 'De Vijf', te voorkomen dat de duivelse zakenman Salamanda de poort naar het rijk van de Ouden opent. De auteur is internationaal vermaard om zijn horror- en avonturenboeken voor jongeren. Ook deze roman is weer spannend van begin tot eind, al is het thema (doodgewone jongen moet de wereld redden) natuurlijk niet erg origineel. Het is aan de spanningsopbouw goed te merken dat de auteur ervaring als scriptschrijver heeft. Door de aandacht voor de colour locale van Engeland en Peru krijg je het gevoel midden in het verhaal te staan. De auteur gebruikt bestaande mythen en locaties (o.a. Incasteden en de Nazcawoestijn) en geeft er vervolgens zijn eigen draai aan. Wie wel van James Bond met een snufje mystiek en mysterie houdt, zal deze jeugdroman niet kunnen weerstaan. Vanaf ca. 12 jaar.Andrea Oostdijk

8.00 €

Farlander

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Col Buchanan

Wie een hanger van de Roshun koopt, verzekert zichzelf van het feit dat, mocht hij of zij om het leven worden gebracht, die daad niet onbestraft zal blijven…Ash is een Roshun, een vooraanstaand lid van de elitegroep sluipmoordenaars die nooit faalt. Hij is oud, zijn spieren zijn stijf en zijn botten kraken bij elke beweging die hij maakt, maar tot dusver was hij tegen elke taak opgewassen. Zijn gebrekkige conditie blijft echter niet onopgemerkt en na een opdracht die hij op het nippertje weet te overleven, wordt hij gedwongen een opvolger te kiezen. Afgaand op zijn intuïtie kiest hij voor Nico, een straatarm zwerfkind uit de stad Bar-Khos, die na een strijd van tientallen jaren dreigt te bezwijken onder de onstuitbare veroveringsdrang van de heirscharen van het Rijk van Mann. Een somber vooruitzicht, want over Mann heerst de Heilige Matriarch Sasheen, een meedogenloze, op macht beluste vrouw met een verwrongen psyche die via een waar schrikbewind haar plannen doordrijft.Als de door-en-door perverse zoon van Sasheen in razernij een vrouw vermoordt die een hanger draagt van de Roshun, gaan Ash en zijn jeugdige leerling op pad om het vonnis te voltrekken. Zoals altijd is Ash bereid alles op het spel te zetten, zijn toekomst, zelfs zijn eigen leven... en dat van zijn leerling.

9.00 €

Fire in the east

Engelse boeken » Harry sidebottom

Warrior of Rome I: Fire in the East is Harry Sidebottom's historical debut. The year is AD 255 - the Roman Imperium is stretched to breaking point, its authority and might challenged along every border. The greatest threat lies in Persia to the east, where the massing forces of the Sassanid Empire loom with fiery menace. There the isolated Roman citadel of Arete awaits inevitable invasion. One man is sent to marshal the defences and shore up crumbling walls. A man whose name itself means war: a man called Ballista. Alone, Ballista is called to muster the forces and the courage to stand first and to stand hard against the greatest enemy ever to confront the Imperium. This is part one of Warrior of Rome : an epic of empire, of heroes, of treachery, of courage, and most of all, a story of brutal bloody warfare. Dr Harry Sidebottom is a leading authority on ancient warfare - he applies his knowledge with a spectacular flair for sheer explosive action and knuckle-whitening drama. Fans of Bernard Cornwell will love Sidebottom's recreation of the ancient world. Praise for Harry Sidebottom: Sidebottom's prose blazes with searing scholarship . ( The Times ). The best sort of red-blooded historical fiction . (Andrew Taylor, author of The American Boy ). Dr. Harry Sidebottom is Fellow of St Benets Hall, and Lecturer at Lincoln College, Oxford - where he specializes in ancient warfare and classical art.

8.00 €

Geestenlicht

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Marion Zimmer Bradley

Marion Zimmer Bradley (1930-1999) genoot vooral bekendheid als schrijfster van 'De nevelen van Avalon', een hervertelling van de legende van Koning Arthur. 'Geestenlicht' is het eerste deel van een vierluik waarin ze elementen uit de zuivere fantasy vermengde met spanningsfactoren uit eigentijdse thrillers. Het resultaat is een verhaal dat speelt in het heden, met veel aandacht voor occultisme en parapsychologie. Je moet je durven overgeven aan de innerlijke logica, voor 'niet-gelovigen' vaak een struikelpunt, maar eenmaal zover valt er volop te genieten. Rode draad van deze roman is een zoektocht naar een verdwenen vader. Hij was een magiër en occultist, Thorne Blackburn geheten, die aan het eind van de jaren zestig in het niets is opgelost na het mislukken van een rite waarbij zijn levensgezellin Katherine het leven liet. Hun dochter Truth Jourdemayne, werkzaam bij een instituut waar wetenschappelijk onderzoek naar paranormale verschijnselen wordt verricht, besluit dertig jaar later terug te keren naar het eeuwenoude landgoed Shadow's Gate waar haar moeder stierf en haar vader voor het laatst is gezien. Blauw omslag met onder meer een getekend portretje van een jonge vrouw in barnsteen.

10.00 €

Grenzen in het oneindige

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Stephen Baxter

Een groepje mensen ontsnapt met een provisorisch ruimteschip via een tunnel door de tijd - het laatste grote wapenfeit van technologisch vernuft van de mensheid in het pre-Qaxtijdperk. Ze zijn de achtervolgende Qax aanvankelijk te slim af en belanden in het verleden van Aarde. Eigenaardig genoeg verkiezen ze het de bevolking van Aarde niet te waarschuwen voor de komst van de Qax, hoewel het vrijwel zeker is dat deze aliens hen tot in het Aardse verleden zullen najagen. De reden? De vluchtelingen zijn mannen en vrouwen uit de toekomst die zelf gevaarlijke fanatici zijn en met blinde doelgerichtheid werken aan de totstandkoming van een bizarre quantumgraal.Als gevolg van hun inspanning breekt een strijd los om de toekomst van Aarde - die begint met een kolossale slag in het naargeestige licht van Jupiter; een slag die Michael Poole, de architect van de tunnel door de tijd, op ontnuchterende wijze confronteert met de gevolgen van zijn eigen genie.

6.00 €

Grimwald

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Niel Hancock

In deze fantasyroman, het eerste deel van een tetralogie, staan Lorine van de Cirkel van Licht, en Dorini, de koningin van de Duisternis, die het mensenrijk Atlanton wil onderwerpen, tegenover elkaar. De magiërs Grefan Grimwald en Faragon Fairingaay, steunen de eerstgenoemde, terwijl Doraki en Calgor trawanten van de laatstgenoemde zijn. De drie andere belangrijke hoofdpersonen zijn Dwerg, Beer en Otter, die zich na het oversteken van de rivier Calix Staay in een vallei hebben gevestigd. Zij raken door een ontmoeting met de helpers van Lorini bij deze strijd betrokken. Dwerg wordt ontvoerd door Dorini, die een kistje wil bemachtigen, dat hem door Faragon Fairingaay in bewaring is gegeven. Hij weet echter te ontsnappen. Beer en Otter beleven ondertussen hun eigen avonturen. Deze uitgave, die de inleiding vormt voor de nog te verschijnen drie delen en waarin de intrige van het verhaal nog niet goed uit de verf is gekomen, bevat alle ingrediënten van dit type romans: de strijd tussen goed en kwaad, een middeleeuws aandoende wereld, magie en een behoorlijke portie geweld. Het boek is geschikt voor de liefhebbers van dit genre. Normale druk.(Biblion recensie, Drs. J.H. van Capelleveen

8.00 €

Heksenbloed

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me dat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

6.00 €

Het doemwapen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Kevin J anderson

Enkele jaren na de originele Star Wars trilogie. Leia Organa Solo, gehuwd met Han Solo, heeft al drie kinderen. Zij is de presidente van de Nieuwe Republiek (het vroegere Rebellenleger). Lord Durga de Hutt leidt het misdaadimperium van de dode Jabba de Hutt en stelt Leia voor samen te werken, als zij zijn groepering officieel erkent als 'handelsimperium'. Durga weet de plannen van de vernietigde Death Star te stelen en bouwt een superlaser, de Darksaber, waarmee hij opperheer van de melkweg wil worden. Admiraal Daara verenigt de elkaar bestrijdende krijgsheren en vormt zo een oorlogsvloot van het Nieuwe Rijk waarmee ze de Jedi's aanvalt. Luke Skywalker probeert inmiddels zijn beminde ex-Jedi Callista te helpen haar beheersing van De Kracht terug te krijgen. Traditioneel en vlot geschreven sciencefictionavontuur, vol intriges, actie en ruimtegevechten. Vier plotlijnen wisselen elkaar af. Alle vertrouwde personages komen terug. Vrij kleine druk.

10.00 €

Het infernaat (511)

Boeken voor de Jeugd » Guy Didelez

Deborah is een onmogelijk kind: niet alleen is ze koppig en onhandelbaar, ze heeft ook een ontspoorde fantasie. Aldus haar ouders die hun dochter in Pauperzele op internaat willen. Maar Deborah verzet zich daar met hand en tand tegen. Al gauw blijkt dat de kinderen er worden geterroriseerd door halvegare paters. Eén van hen is vanaf 1 september zelfs met niets anders bezig dan met Het Schoolfeest
.
Deborah weet dus verdomd goed waarom ze niet naar dat infernaat van Pauperzele wil...

6.00 €

Het vuur en de wolf

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » M.K Wren

Het "Vuur en de Wolf" is het derde en laatste deel van de Fenikstrilogie. Het geheime genootschap de Feniks slaagt erin om de Bewindsraad van het afbrokkelende, steeds meer dictatoriaal bestuurde Sterrenrijk, klein te krijgen. Daarbij sterft Heer Daro Galinin, voorzitter van de Raad, een afschuwelijk dood. De twee vorige delen van de Feniks-rebellie van M.K. Wren zijn ook in Nederland goed onthaald. Wren weet in dit brede epos te boeien door een krachtige beheersing van de zeer wijdse materie en door het nauwkeurig uittekenen van de karakters. Toch overwegen beschrijvingen en achtergronden af en toe te veel, hoewel deze zo beknopt mogelijk en zeer logisch worden weergegeven. In het genre van groots opgezette sagen over bloei en verval van enorme rijken - in dit geval in de SF-sfeer - is deze trilogie niettemin erg genietbaar. Ruim gedrukte tekst met een wat kleine letter; prettige bladspiegel.

7.00 €

Het wolfsmasker

Boeken voor de Jeugd » Waldtraut Lewin

Eerste boek uit een 6-delige serie over de Wolfsbende. Dit deel vormt een proloog, waarin de achtergrond van de hoofdpersoon Hendrik duidelijk wordt. Hendrik ontsnapt uit het klooster waar hij gedwongen tot monnik wordt opgeleid. Daarna ontsnapt hij ternauwernood aan de dood vanwege een valse beschuldiging van moord. Hij leert Walther van de Vogelweide kennen en gaat als wolfsman rondreizen. Het geheel is geschreven in korte hoofdstukken. Technisch zowel als inhoudelijk is het taalgebruik afgestemd op ervaren lezers vanaf 11 jaar; geen historiserende taal. De hoofdpersoon is volgens het achterplat 11 jaar; in het verhaal lijkt hij eerder 14 jaar of ouder. In dit deel is nog geen sprake van de Wolfsbende. Buiten het in bruintinten uitgevoerde voorplat van Hendrik met wolfsmasker zijn er geen illustraties. Een prettig lezend, meeslepend en spannend boek dat doet uitzien naar de vervolgdelen.

4.00 €

Legenden

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Pratchett

Elf beroemde fantasy-autuers hebben speciaal voor deze uitgave een nieuw verhaal geschreven dat speelt in hun legendarische fantasy-wereld. Robbert Silverberg bundelde de elf bijdragen tot een verzameling die haar weergave niet kent.

10.00 €

Lirael

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Garth Nix

LIRAEL
Veertien jaar zijn verstreken sinds Sabri de boosaardige Kerrigor versloeg en hem verbande voorbij de Negende Poort van de Dood, en zo het Oude Koninkrijk behoedde voor het Rijk van de Dood.
De jonge Lirael voelt zich niet gelukkig bij de Clayr, de gemeenschap van zieners die in de toekomst kunnen Schouwen. Op haar veertiende verjaardag is haar gave nog immer niet ontwaakt en ze overweegt de Clayr voorgoed te verlaten. Dan krijgt ze een baan aangeboden in de bibliotheek, een uitgestrekt labyrint gevuld met vele magische geheimen en wezens in ruimtes waar al millennia lang niemand meer een voet gezet heeft.
In de beschutte omgeving van de bibliotheek ontdekt Lirael dat ze over ongewone magische vaardigheden beschikt. Samen met haar trouwe vriend, de Hondse Hondeen zeer oud magisch wezen - begint ze aan een avontuur dat haar leven voorgoed zal veranderen. Want het is aan haar om het kwaad te bezweren dat het koninkrijk bedreigt en dat de grenzen tussen Dood en Leven dreigt te doorbreken.
'Rijk aan achtergrond, onneerlegbaar... fabuleuze fantasy.' - Publishers Weekly

8.00 €

Magische krachten en rituelen

Boeken : Religie, Theologie, Biografieen, magie » Cassandra Eason

Alles over magie en rituelen en hoe ze uw leven positief kunnen beïnvloeden.

7.00 €

Maktens Hagringar

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Raymond e.Feist & Joel Rosenberg

De båda vännerna har återvänt från Novindus till sitt hemland, som redan befinner sig i krig med de Sauurska horderna. Erik väljer att stanna kvar i kapten Calis armé, medan Roo äntligen vill förverkliga sina drömmar om makt och rikedomar. Genom en kombination av skicklighet, tur och ren fräckhet lyckas den charmfulle och sluge Roo skapa sig rikedomar bortom alla drömmar. Men när han står på höjden av sin makt närmar sig katastrofen. Under tiden kämpar Erik i Calis armé för att hejda det framryckande ormfolket. När de slutligen når fram till Smaragddrottningens blodbestänkta helgdom gör de ett fynd som kan bli avgörande för den fortsatta kampen och kanske kan krossa Smaragddrottningens onda makt över Midkemia

10.00 €

Mockingjay

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Suzanne collins

Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Er is echter geen enkele reden tot blijdschap. District 12 is volledig verwoest en Peeta is in handen van President Snow.De rebellenleiders hebben Katniss uit de spelen gered, omdat ze willen dat zij het gezicht wordt van de opstand. Want in de nasleep van de quarter Quell is een ding heel duidelijk geworden: het is oorlog.

6.00 €

Nirwana

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Edward DeGeorge

12 sublieme fantasyverhalenAnderson, Poul, Beagle, Peter S., Camp, Lyon Sprague de, Campbell, Ramsey, Davidson, Avram, Degeorge, Edward, Hoffmann Price, E., Keller, David H., Lyon, Richard K., Moorcock, Michael, Niven, Larry, Smith, Clark Ashton

8.00 €

Op de Rotterdamse latten

Boeken : sport » Peter Ouwerkerk

Vanavond begint in Ahoy’ de Zesdaagse van Rotterdam. Voor de 25e keer nog wel en dat is een behoorlijke mijlpaal die herdacht moest worden, besloot auteur Peter Ouwerkerk. Hij ging aan de slag en bijgestaan door vijf co-auteurs en de onvermijdelijke Huisdichter Cornelis ging hij aan de slag. Het resultaat is een prachtig boek geworden met de titel ‘Op de Rotterdamse latten’. Wielerboeken worden steeds mooier en strijden onderling om een ereplaats in de boekenkast van iedere wielerliefhebber. Die ereplaats mag dit boek wat mij betreft hebben, want de zesdaagse komt in een lichtvoetige en overzichtelijke stijl in al zijn aspecten aan de orde. Er is aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van het fenomeen Zesdaagsche en uiteraard voor de eerste vooroorlogse edities van de Rotterdam SIX. Vedetten uit die tijd als Jan Pijnenburg, Piet van Kempen en Cor Wals krijgen volop aandacht. Die twee zesdaagsen uit lang vervlogen tijden kregen pas weer een vervolg in 1968 toen het fenomeen ... ... Peter Post op het toppunt van zijn zesdaagseroem stond. Amsterdam was de Maasstad in 1966 al voorgegaan, maar Rotterdam heeft de hoofdstad daarna ruimschoots overvleugeld. Zeker toen Post na zijn afscheid als renner als wedstrijdleider de touwtjes strak in handen nam en er een geweldig sportief amusementsfestijn van maakte met iedere avond een uitverkocht huis. Na het afscheid van de voorlopig laatste Nederlandse vedette – René Pijnen – nam de belangstelling af. De wielerbaan werd uit Ahoy’ gesloopt en jarenlang was Gent het enige toevluchtsoord in de Benelux voor de rechtgeaarde SIX-liefhebber. Maar zie een nieuwe generatie – onder aanvoering van echte diehards als Frank Boelé, Harry Mater, Bertus Raats en nog een hele pluk anderen trad aan om de zesdaagse weer op de agenda te krijgen. Amsterdam beet wederom het spits af, maar Rotterdam volgde snel en ook Maastricht staat weer op de kalender. In het boek uiteraard veel aandacht voor de grote vedetten als Post, Sercu, Pijnen, Duyndam en de mensen die de zesdaagse mogelijk maken. Zoals de gangmakers (Joop Zijlaard), de juryleden, de speakers, de verzorgers, de rondemissen, de loopjongens, de sponsors en de materiaalverzorgers. Jan van Vliet is het prototype van de mekanieker. Zijn ontboezeming over het gearingblad raakt het wezen van de echte zesdaagsecoureur. Om de zilveren kettingen te smeren gebruikt de ras-Rotterdammer maar één druppeltje olie om te voorkomen dat de renners zwarte sokken krijgen. “Ze zijn ijdel in wezen, die renners. Het zijn artiesten. Want als ze winnen, dan willen ze daar niet als een oude viezerik staan.”Het boek bevat veel moois, maar ook een minpuntje. Waarom aandacht voor Wimpie Koopman? Een bladzijde vol nog wel. Koopman heeft nooit in de Rotterdamse zesdaagse gereden en hij staat alleen in het boek omdat hij als junk een beklagenswaardige dakloze zwerver is geworden. Dat is goedkoop scoren en dat heeft dit boek helemaal niet nodig. Verder van harte aanbevolen.

25.00 €

Prins der wrake

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Mark Lawrence

Op veertienjarige leeftijd moet prins Jorg van Ancrath hulpeloos toezien hoe zijn moeder en broertje op gruwelijke wijze worden vermoord. Als Jorg zijn vader opzoekt om genoegdoening te eisen blijkt, hoe verbijsterend dat ook is, dat deze nauwelijks is geraakt door de moord op zijn vrouw en kind. Al wat voor hem belangrijk is, is de bewaking van de handelsroutes tussen zijn grondgebied en de streek waar de moordenaar, Graaf Renar, heer en meester is.Daarop bevrijdt Jorg een bont gezelschap gruwelijke moordenaars en verkrachters uit de kerkers van zijn vader. Hij vraagt hun maar één ding: hun loyaliteit in ruil voor hun vrijheid. Jorgs strategisch inzicht dwingt meteen respect af bij de rauwe vechtersbazen. Sommigen zien in hem zelfs de nieuwe messias, anderen zien in hem de duivel. Zijn voornemen om Graaf Renar aan te vallen en hem op de knieën te dwingen, vindt echter alom bijval. Dat betekent evenwel niet dat Jorg het gemakkelijk krijgt – de wrede graaf blijkt een geducht tegenstander...

10.00 €

Profetie

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Elizabeth Haydon

In Profetie zet Haydon het verhaal voort over Rapsodie, een jonge vrouwelijke troubadour, die in een wereld vol magie, romantiek en spanning het hoofd moet bieden aan oeroude duistere krachten. Rapsodie, Achmed en Grunthor de F'dor zijn ontsnapt door de wortels van Sagia. Tijdens hun epische reis zijn eeuwen verstreken, zijn hun thuislanden vernietigd en hun volkeren verspreid over de wereld. Nu moeten ook zij ieder hun eigen weg gaan.

11.00 €

Rik van steenbergen

Boeken : sport » Rene vermeiren

gesigneerd boekDe Belg Rik van Steenbergen was een groot wielerkampioen. In zijn 25-jarige loopbaan won hij vrijwel alles wat er te winnen was. Niet alleen op de weg, maar ook op de baan behoorde hij tot de besten uit zijn periode. Van Steenbergen was een uitzonderlijk renner, zelfbewust, met een grote persoonlijkheid, zonder verwaand te worden. Toen hij in december 1966 afscheid nam was hij een alom gerespecteerd sportman geworden, met een sterke voorbeeldfunctie voor de jeugd. Ter ere van zijn 75ste verjaardag hebben zijn bewonderaars een gedenkboek over zijn volledige carrière uitgebracht. Het zestalige boek maakt in beeld en tekst overtuigend duidelijk welk een groot kampioen Van Steenbergen is geweest. Al zijn hoogtepunten en markante momenten passeren de revue, aangevuld met cijferoverzichten. Het forse en fraaie fotoalbum biedt de generatie wielerliefhebbers van vandaag de gelegenheid kennis te nemen van 25 jaar wielerhistorie, met centraal daarin een uitzonderlijk

45.00 €

Schaduwen van de dood (738)

Boeken voor de Jeugd » Celine Kiernan

Schaduwen van de dood is het tweede deel van de Moorehawke-trilogie. De roman, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.De 15-jarige Wynter Moorehawke reist helemaal alleen door de bergen, waar het wemelt van de spionnen, wolven en bandieten. Wynter is beschermvrouwe van het koninkrijk en op zoek naar de gevluchte prins Alberon. Ze is vastbesloten de rebellerende prins tevinden en de breuk tussen de koning en zijn wettige erfgenaam te herstellen. Maar veel vijanden van het koninkrijk liggen op de loer. En Wynter twijfelt zelfs aan de goede bedoelingen van Alberon, die een bijeenkomst met tegenstanders van het koninkrijk heeft belegd. Wynter is dolgelukkig als ze haar vrienden Razi en Christopher opnieuw ontmoet. Maar waar vrienden komen, volgen ook vijanden en Wynter komt oog in oog te staan met de beruchte wolven, de Loups-Garous. De drie vrienden zoeken hun toevlucht bij de rondtrekkende Merronen. Maar die hebben partij gekozen voor Shirken, de vrouw wier levensdoel het is dit volk van de aardbodem te laten verdwijnen. Wat steekt er achter dit complot, en welke rol speelt Alberon hierin?Schaduwen van de dood is een levendige vertelling die de lezer vanaf het allereerste moment grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde. De personages zijn met zo'n nauwkeurigheid en met zo'n sympathie beschreven dat ze in het hoofd van de lezer blijven hangen tot het laatste hoofdstuk is uitgelezen

7.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 55 |