Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Het boek en het zwaard, de hand van de keizer (550)

Antoine Rouaud

Debuutroman en eerste deel van de onvermijdelijke trilogie. Een verbitterde generaal kijkt terug op zijn leven na de revolutie die zijn wereld deed instorten. Het boek is verteld in flashbacks, deel één vanuit het standpunt van de generaal, deel twee van dat van zijn protégé. Een aantrekkelijke formule waardoor de achtergrond van het verhaal langzaam onthuld wordt, hoewel men de belangrijkste ontknoping van tevoren aan kan zien komen. Weinig sympathieke personages: de generaal is een dronkaard, zijn protégé een lomperik en de historica die het verhaal optekent, lijkt maar een eigenschap te hebben (knap). Ook de schrijfstijl is moeizaam, vol van beletseltekens en details. De intelligente opbouw van het boek kan deze problemen niet geheel goedmaken, maar biedt wel de hoop dat verdere delen vloeiender zullen verlopen. Prima vertaling. Kleine druk.

9.00 €

Het geheim vanmisty Bay (981)

Giovanni Del Ponte

Douglas wordt gekweld door angstaanjagende nachtmerries over een kinderbende die De Onzichtbaren heet. Tijdens de zomervakantie bij oom Ken in Misty Bay ontdekt hij dat zijn oom zestig jaar eerder lid van De Onzichtbaren was. Wanneer enkele vrienden van oom Ken plots sterven, lijken de doodsoorzaken natuurlijk. Crystal, de kleindochter van een van de overleden personen, denkt daar echter anders over. Het meisje is begaafd met telepathische krachten en vermoedt dat de vrienden van oom Ken vermoord werden door niemand minder dan Angus Scrimm, een tovenaar die door De Onzichtbaren verslagen werd maar die nu teruggekomen is om zich te wreken. Met de hulp van Peter, een slim en bijdehand leeftijdsgenootje, richten Douglas en Crystal de bende van De Onzichtbaren terug op. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van een mysterie waarbij het verleden en Douglas' nachtmerries een belangrijke rol spelen. (less)

7.00 €

Het merlijncomplot

Diana Wynne Jones

Nick en Roddy leven - letterlijk - in verschillende werelden. Toch raken ze allebei betrokken bij een duister complot rondom de hofmagier, de Merlijn. Fantasyroman van de befaamde auteur van onder andere 'De negen levens' uit de serie 'De magische wereld van Chrestomanci'. Hier combineert ze opnieuw haar favoriete thema's, magie en parallelle werelden. Nick en Roddy komen om beurten als ik-figuur aan het woord. Het is aanvankelijk onduidelijk wat hun levens met elkaar te maken hebben. De lezer moet veel geduld en een scherpe geest hebben om enige lijn in dit chaotische verhaal te kunnen ontdekken. De auteur heeft ontelbare elementen uit magie en volksgeloof gebruikt (zoals draken, de Arthurlegende, plantenmagie), maar door alle ingredienten dreigt haar heksenketel over te koken. De vele plotwendingen, personages en plaatsen van handeling zorgen ervoor dat maar weinig vondsten naar behoren kunnen worden uitgewerkt. Ondanks deze chaos en het soms houterige taalgebruik, valt er toch nog wel wat te genieten: het boek heeft bepaald geen gebrek aan actie en geestige personages, zoals de onhandige olifant Mimi en de onuitstaanbare tweeling, de Lizzies. Brede bladspiegel, kleine druk. Vanaf ca. 12 jaar.

6.00 €

Het privilege van het zwaard (1046)

Ellen Kushner

De oom van de vijftienjarige Katherine, de hertog van Tremontaine, probeert haar familie te ruineren. De Gekke Hertog belooft ermee op te houden als ze bij hem komt wonen en doet wat hij zegt. Hij laat haar opleiden tot schermer en jongenskleding dragen. Edelen mogen andere edelen uitdagen als ze beledigd worden en de uitdaging laten uitvechten door een schermer: het privilege van het zwaard. De hertog gebruikt daar Katherine voor en vernedert zo zijn tegenstanders. Het boek bestaat uit vier delen en een slotscene. De auteur speelt veel met perspectief. Katherine vertelt delen van het verhaal in de ik-persoon. Maar als andere personages aan het woord zijn, gebruikt de auteur de derde persoon. De schrijfster heeft voor dit boek de Locus Award 2007 voor de beste fantasyroman gewonnen. Het is het derde, los te lezen boek dat in de streek Rivierkwartier speelt (en het eerste dat van haar in het Nederlands is vertaald). Het verhaal is niet echt in een bepaalde wereld, stad of tijd geplaatst. Het zou in Engeland kunnen spelen ten tijde van de verhalen van Jane Austen, want delen van het verhaal hebben iets van die sfeer. Kleine druk.

6.00 €

Het ratteplan

Tor Seidler

We maken kennis met de jonge Martinus Mal-Rat en door hem met de hele Newyorkse rattenwereld. Die lijkt overigens precies op de mensenmaatschappij. Ons wordt dan ook een spiegel voorgehouden. Martinus is verliefd of Isabel, maar er is een enorm standsverschil. Er gebeurt dan ook héél veel, voordat alles op z'n rattenpootjes terecht komt. De ratten worden bedreigd door gif en smeden een plan om door geldinzameling hun bedreigers om te kopen, zodat de soort blijft bestaan. Martinus speelt bij dit alles een grote rol. Een zeer verzorgd uitziend boek, met mooie, grappige zwart-wit potloodtekeningen. Deze zijn, mét de tekst, in kaders geplaatst. Het verhaal is origineel van taal en vertaling, humoristisch, vol leuke vondsten, ontroerend soms en boeiend. Zeer aan te bevelen voor 10 jaar e.o.

7.00 €

Het recht van de sterkste (1103)

Sean Fay Wolfe

Minecraft is een populaire game en staat aan de basis van dit avontuur in boekvorm. De tirannieke koning van de Elementia-server besluit in samenspraak met de Raad van Operators een wet aan te nemen dat nieuwkomers na één dood uit het spel worden gezet. Stan, Charlie en Kat, drie nieuwelingen, trekken ten strijde tegen de machthebbers. De krachten worden gebundeld om Koning Kev van de troon te stoten. Gesteund door een leger medestanders rukken ze op naar Element City om Elementia te hervormen tot een betere leefplek. Dat blijkt een hels karwei. De liefhebbers van genoemd spel komen aan hun trekken, maar ook voor lezers van spannende en avontuurlijke verhalen die zich buiten hun eigen vertrouwde leefwereld afspelen (al zijn er onderhuids veel paralellen met totalitaire regimes) is het aansprekend. De typische spelelementen van Minecraft worden in dit lijvige verhaal inventief gebruikt en duidelijk verwoord voor leken. Debuut van de toen 16-jarige auteur. Eerste deel van de trilogie 'Strijd om Elementia'. Dit Minecraft-avontuur smaakt beslist naar meer. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

Het tweede gezicht (988)

Erin Hunter

Vuurster, leider van de DonderClan, heeft in een profetie vernomen dat drie van zijn achterkleinkittens met hun talenten en krachten op den duur de macht van het rijk zullen overnemen. De drie trappelen van ongeduld om leerling te worden en krijgen in die hoedanigheid te maken met een hondenaanval, de besmettelijke groenhoest en het agressieve gedrag van de buurtbewoners van de Schaduw Clan. Maar vooral zijn ze bezig met de hiërarchie binnen de eigen clan. Het verhaal laat zich lezen als een spannend kattenavontuur, maar is ook verraderlijk actueel waar het gaat om het afbakenen van de eigen landsgrenzen. Dit is het eerste boek van de derde serie, 'De macht van drie' rondom de Warrior Cats, vermenselijkte katten. De tamelijk uitgesponnen verteltrant en de talrijke kattenpersonages zijn te nemen obstakels. Echter, lettervreters die meegaan in de fantasierijke wereld van de katten en liefhebbers van de eerder verschenen Warrior Cats-boeken zullen ook van deze nieuwe serie genieten. Voorin staan de Clanleden vermeld. Fiks leeswerk voor de geoefende lezer vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

Honger (492)

Michael Grant

Alle mensen van 15 jaar en ouder zijn verdwenen uit Perdido Beach. Om het plaatsje ligt een krachtveld waar de kinderen niet door kunnen. Een aantal kinderen en dieren heeft speciale krachten ontwikkeld: genezen, zichzelf verplaatsen, telekinese. Maar het eten raakt op. De kinderen hebben honger. Hun leider, de 15-jarige Sam Temple, begint de moed te verliezen. In een mijnschacht buiten de stad bevindt zich een wezen, 'de Duisternis', dat steeds meer kinderen in zijn macht krijgt. Ook deze duisternis heeft honger; honger in het donker. Tweede deel van de serie 'Gone'*. Het verhaal is spannend tot de laatste bladzijde. Het is vlot geschreven met wisselend perspectief. Hierdoor kijk je in de hoofden van heel wat van de kinderen en leef je met bijna iedereen mee. Er gebeuren behoorlijk wat gewelddadige dingen die tot in detail beschreven worden, wat soms bloederige scenes oplevert. De hoofdstukken zijn vrij kort. Boven elk hoofdstuk staat een tijdsaanduiding, beginnend bij '106 uur, 29 minuten', die langzaam afloopt, naar een climax. Inmiddels is het derde deel ook verschenen: 'Leugens'**. Vanaf ca. 14 jaar.

8.00 €

Jaromir en het raadsel van de ringen (1064)

Tomas Ross

Verzamelbundel met de drie eerder los uitgegeven delen van de trilogie 'Raadsel van de ringen'. Op de terugreis uit Egypte via Engeland zijn Jaromirs ouders slachtoffer van een vreemd ongeval - zijn vader is spoorloos, zijn moeder ligt weken in coma. Jaromir (13) zelf ontdekt onverklaarbare zaken zoals ufo-achtige verschijnselen. Deel twee speelt in de Dordogne, deel drie in Drenthe. Door de stortvloed van avonturen - soms abrupt afgebroken en daarna vanuit een totaal andere situatie geresumeerd - raakt de lezer het spoor bijster. Volwassenen zijn weg of onderweg, Jaromir moet het alleen redden met hulp van Pauline. Ongerijmdheden: het moment van verdwijning is niet eenduidig; de aan zijn lot overgelaten hond, geboren bij Pauline, waar geen hond is; de omslagillustratie toont de kinderen in zomerkleding (kerst- en krokusvakantie) en Pauline met een blonde paardenstaart (i.p.v. kort, donker haar). Spreektaal ('shit'), veel grijnzen en staren, clichefiguren. Mysterieuze fenomenen zoals de piramiden blijven door de onuitgewerkte gebeurtenissen onderbelicht. Voor wie zich niet stoort aan slordigheden een spannend, dik avonturenboek. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

Kruistocht in spijkerbroek (64)

Thea Beckman

Editie met het oorspronkelijke omslag van deze klassieker uit 1973 (Gouden Griffel 1974 en Europese jeugdboekenprijs 1976 voor beste historische roman) over de 15-jarige Dolf, die via een tijdmachine vanuit het nu, in de kinderkruistocht van 1212 terechtkomt: 8000 kinderen vanuit Duitsland op weg naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de ongelovige Arabieren (niet-christenen). Hij ontpopt zich als leider vanwege zijn medelijden, sociaal besef, moderne (medische) kennis, organisatietalent, etc. en helpt de kinderen tijdens de barre, avontuurlijke tocht in hun strijd tegen de elementen (ze trekken de Alpen over), vijandige bewoners en valse leiders. Onderweg maakt hij kennis met ziekte, wreedheid, dood, moed, vriendschap, trouw, de 13e-eeuwse sociale verhoudingen en (bij)geloof. Het boek is verfilmd. De film (regie Ben Sombogaart, kijkwijzer: 9+) is Engelstalig; er is ook een Nederlands gesproken editie. Zie ook

7.00 €

Leerling en meester (22)

Robin hobb

Het koninkrijk van de Zes Hertogdommen wordt sinds lang bestuurd door het geslacht der Zieners. Ziener-koning Vlijm draagt niet voor niets de bijnaam "de listige", want als zijn zoon prins Chevalric een bastaardzoon verwekt en afstand neemt van de troon als dit uitkomt, laat hij de bastaardzoon Fitz aan het hof opvoeden onder de hoede van Chade, zijn adviseur en magier. Vlijm voorvoelt immers de vermogens van Fitz en ziet in dat de moeilijkheden die het land ondervindt, met plunderaars aan de grenzen en kuiperijen binnen in het land, een originele oplossing behoeven. Misschien kan zijn bastaardkleinzoon daarvoor zorgen. Robin Hobb is het pseudoniem van Megan Lindholm, die in de jaren zeventig fantasyromans schreef, in de vergetelheid raakte, maar nu helemaal terug is met dit eerste deel van "De boeken van de zieners". Wat opvalt, is niet alleen de ingewikkelde, handig verweven plot, maar een statige, elegante stijl die inderdaad aan Tolkien doet terugdenken. Een "bildungsroman" in een fantasykleedje, die nieuwsgierigheid wekt naar het vervolg. Kleine druk.

10.00 €

Leviathan ontwaakt (936)

James Corey

The Expanse 1 - Leviathan OntwaaktDe mensheid heeft de planeten gekoloniseerd. Van interstellaire reizen durft men slechts te dromen, maar het zonnestelsel vormt inmiddels een dicht netwerk van koloniën.Spanningen zijn er in overvloed en de mineraalrijke asteroïden gaan gebukt onder het gezag van machthebbers van de corporaties op Aarde en Mars. Hun lange arm reikt tot diep in de Gordel, zelfs tot ver daarbuiten...In de immense wildernis van het heelal stuit het ijsmijnschip van kapitein Jim Holden ondertussen op een op drift geraakt ruimteschip. Aan boord ontdekt hij een geheim dat kan leiden tot het uitbreken van een alomvattende oorlog in het universum. Als Holden vervolgens lijkt te worden aangevallen door een schip van de Marsiaanse marine beseft hij dat er niets anders op zit dan het motief van de aanval te achterhalen om een interplanetaire oorlog te voorkomen. Maar hij ontdekt meer, véél meer zelfs... een interstellair complot dat het voortbestaan van de complete mensheidbedreigt!'James Corey schrijft met de energie van de drieste debutant en de finesse van de doorgewinterde professional. Dit is sf van het type waar ik sinds mijn vroegste jeugd diep van onder de indruk ben.' - George R.R. Martin

20.00 €

Liesl & Po

Lauren Oliver

Liesl wordt na de dood van haar vader opgesloten door haar stiefmoeder. De weesjongen Will verwisselt per ongeluk een houten doos met een magische inhoud door een doos met de as van Liesls vader. En dan is er nog de geest Po en zijn huisdier Bundeltje die van Gene Zijde komen. De verwisseling vormt de rode draad van een avontuur vol magie, hebzucht en vriendschap. Het verhaal is tijdloos en speelt zich af in een niet te duiden stad en land, die sterk doen denken aan het eind 19e-eeuwse Engeland. Sfeer en woordkeus refereren aan klassieke Engelse (kinder)literatuur van bijvoorbeeld Dickens, Dahl, Burnett; met verwijzingen naar sprookjes en mythologie zijn deze kunstig tot een geheel verweven. Het leven na de dood komt op een positieve manier aan bod. De mengeling van genres is te onderscheiden door de volwassen lezer, maar voor kinderen vormt het een samenhangend verhaal over twee kinderen die gered worden door de magie van vriendschap. De woordkeus is origineel, maar niet eenvoudig; ook de symboliek en filosofie die aan de orde komen zullen niet altijd worden begrepen door de doelgroep. Dit sprookjesachtige, spannende verhaal is daarom vooral geschikt om voor te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

4.00 €

Magische verhalen over heksen, draken,spoken enz (582)

Aline de petigny

Verhaaltjes over draken, vampieren, heksjes, tovenaars enzovoort. Zo ontdekken we dat spook Arno heel graag een echte broek wil dragen, dat heks Tildy haar toverattributen kwijt is en dat Aristide veel liever een engel zou zijn dan een vampier. De auteur, die steeds weer met soortgelijke verhalen op de proppen komt, heeft al meer verzamelbundels gepubliceerd. De verhaaltjes zijn, taalkundig gezien, van een bedroevend niveau. Er zitten leuke ideeen in, maar ze worden mager uitgewerkt. Niet zelden komt er ook nog een wijze les bij, wat een beetje gaat irriteren. De illustraties in kleur komen van drie verschillende illustratoren, De Bode, Derave en Stoop. Sommige tekeningen, op elke dubbele pagina eentje, zijn oubollig, andere frissen het verhaal leuk op. Het boek is mooi uitgegeven. De beperkte lengte van de verhalen maakt het toegankelijk voor de minder ervaren luisteraars en lezers. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

6.00 €

Nation (1026)

Terry Pratchett

It's witty and wise, but it leaves its young readers enough room for a newly formed opinion or two as they think about its themes of love, loss, loyalty, courage, religion and nationhood. -- www.thebookbag.co.uk An enchanting novel . . . Terry Pratchett is one of the most interesting and critically under-rated novelists we have. -- The Times Pratchett is, like Mark Twain or Jonathan Swift, not just a great writer but also an original thinker. -- Guardian From the Hardcover edition.

12.00 €

Niek de groot brokkenpiloot (595)

Lincoln Peirce

Nieks leraren zijn vaak boos op hem vanwege zijn slordigheid, brutaliteit, ongedurigheid en onbeholpenheid. Hij lijkt te lijden aan een zeer ernstige vorm van ADHD. Hij ziet school als noodzakelijk kwaad. Niek wordt gevolgd tijdens een schooldag, getekend door rampzalige slapsticksituaties met leraren en klasgenoten. Niek meent echter veel talenten te hebben en voorbestemd te zijn voor heldendom, waarin hij iedereen met records zal overtreffen. Maar of dat hem gaat lukken? De auteur, cartoonist van origine, maakte van dit kloeke en kolderieke boek over de ingebeelde pechvogel een mengsel van tekst en honderden zwarte, getekende cartoons. Die zijn onverbrekelijk met de tekst verbonden en bepalen begrip, plezier en voortgang van het verhaal in hoge mate. De cartoons staan los of ingekaderd en onderbreken steeds de tekst. Ze vormen vaak ballonstrips met zeer diverse lettertypen in velerlei afmetingen. Dat alles geeft het boek al op de eerste blik een uitnodigend karakter, wat het ook voor kinderen die minder graag lezen aantrekkelijk maakt. Je zult onontkoombaar zelf moeten lezen, kijken en combineren want voorlezen is onmogelijk. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 €

Nieuwe maan (921)

Midori Snyder

In dit eerste deel van de trilogie maakt de lezer kennis met de stad Beldan in het land Oran. Het land wordt onderdrukt door vuurkoningin Zorah die wordt bijgestaan door de Sileaanse regent Silwa en de Sileaanse garde. Het verhaal speelt zich af in de dagen voor het Vuurfeest, waarin kinderen hun naam en daarmee werkvergunning krijgen. Maar zij weten niet dat zij tevens worden beoordeeld of zij magische krachten bezitten. En wanneer dat het geval is, worden zij zonder pardon opgehangen. Zij kunnen immers een bedreiging vormen voor de macht van de vuurkoningin. Ondanks de jaarlijks terugkerende hangpartijen blijken er nog velen magische krachten te bezitten, met name bij de grote groepen zwerfkinderen. De verzetsgroep Nieuwe Maan is naar hen op zoek. Zo ontspint zich een uitermate spannend verhaal waarin de hoofdpersonen hun eigen magische krachten leren kennen en ontdekken wie ze kunnen vertrouwen en wie niet. Het vlotgeschreven verhaal brengt hen uiteindelijk bij elkaar en laat de lezer in gespannen verwachting achter wat er in het tweede boek van de serie met hen zal gebeuren. Kleine druk.

8.00 €

Nul A (828)

A.E Van Vogt

Een nietsvermoedende Gilbert Gosseyn komt in het jaar 2560 naar de Stad van de Spelmachine om deel te nemen aan de Spelen. Met duizenden anderen zal hij zich meten in Nul-A-training: nu moet blijken of hij voldoende geoefend is in de filosofie waar de hele samenleving op gebaseerd is.Gosseyn weet niet beter dan dat hij een normale burger is, met een rdelijke kans op emigratie naar het begeerde Venus. Maar meteen al bij zijn aankomst valt zijn wereld in duigen. Tot zijn stomme verbazing merkt Gosseyn dat hij Gosseyn helemaal niet is. Een ‘dorpsgenoot’ herkent hem niet, de leugendetector evenmin. De meeste van zijn herinneringen blijken vals te zijn.Daarna slepen de gebeurtenissen hem als een onstuitbare lawine mee. Hij wordt verstoten door zijn medekandidaten, en hij wordt het onderwerp van een grootscheepse mensenjacht: op de vlucht ontdekt hij een verbijsterend complot dat het hele zonnestelsel bedreigt.’Uiteindelijk gaat hij ten onder.Maar hij komt weer bij kennis – op Venus en in een ander lichaam. Wie is hij nu? Een ander, met alleen het geheugen van een dode, of – is hij onsterfelijk? In ieder geval blijkt hij een pion in de macht van een duistere, kosmische intelligentie…

6.00 €

Olrac (1068)

Kristien Dieltiens

Spannend en ontroerend avonturenverhaal over de 13-jarige Olrac, die ten tijde van de tweede kruistocht opgroeit bij een (overigens goedhartige) roversbende. Op een dag vindt hij zijn makkers vermoord terug. Olrac trekt naar de zee, op zoek naar zijn afkomst, want hij werd als baby uit een leeggeroofde burcht gered en meegenomen. Na heel wat avontuurlijke omzwervingen, waarbij de tijdgeest bijzonder filmisch wordt weergegeven, ontmoet Olrac zijn echte ouders. Het verhaal oogt een tikkeltje ouderwets door de duidelijke strijd tussen goed en kwaad en de zeer romantische, ontluikende liefde voor Aude, maar dit doet absoluut geen afbreuk aan het sterke geheel: genuanceerde karakters, een stevige plot, veel couleur locale, kortom: een van de betere historische jeugdboeken. Het omslag toont het schilderij 'Portret van een jongen'. Van deze auteur zijn nog twee jeugdromans over de middeleeuwen verschenen*. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

Olympos (930)

Dan Simmons

Gadegeslagen door hightech Olympische goden wordt de Trojaanse oorlog opnieuw uitgevochten totdat er strijd uitbreekt tussen zowel de goden onderling als tussen 'nieuwe' mensen en de goden. De tussenkomst van observerende ruimtewezens creeert kansen voor een nieuwe maatschappij. Zelfstandig vervolg op 'Ilium' (2005)*. Intrige op vier niveaus, waarbij een consequent volgehouden vermenging van godenwereld, aspecten uit Homerus' Ilias, een laagtechnische idealistische Aarde-maatschappij en ingrijpen van observerende hoogtechnische ruimtewezens de vele bladzijden tellende verhaalontwikkeling vol actie voortstuwt naar een hoopvolle maatschappijontwikkeling. Dit gaat gepaard met veel strijdgewoel. De verteltrant is vrij afstandelijk, behalve in de episodes met echte mensen, waardoor de kleurrijke hoofdpersonen warmbloedig overkomen. Kennis van mythologie, antieke geschiedenis en Shakespeare vergroot bij de lezer de waardering voor en herkenning van geestige en inventieve vondsten in de verwikkelingen. Het taalgebruik is fantasievol en passend bij de verschillende sferen, maar stelt vrij hoge eisen. Smalle bindmarge. De schrijver is een gelauwerd (sf)auteur. Vrij kleine druk.

10.00 €

Omakayas, het meisje van het geesteneiland (925)

Louise Erdrich

Omakayas is een 7-jarig indiaans meisje van de Ojibwa-stam dat al jong wordt geconfronteerd met de gevolgen van de gevreesde ziekte pokken. Zij leeft rond 1850 op een eiland in Lake Superior (VS Minnesota). Het boek beschrijft beeldend het leven van deze stam en haar gewoonten en gebruiken aan de hand van de belevenissen van Omakayas. De technische en inhoudelijke leesbaarheid zijn niet gemakkelijk, o.a. door het gebruik van Indiaanse woorden die achterin het boek in een woordenlijst worden verklaard (en soms ook in de tekst). Het boek bevat in grijstinten uitgevoerde illustraties die het verhaal ondersteunen. Een goed en onderhoudend geschreven verhaal waarin naast allerlei wetenswaardigheden over het Indiaanse leven in de 19e eeuw ook voldoende spanning en fantasie aanwezig zijn. Geschikt voor goede lezers vanaf ongeveer 11 jaar. Aan de binnenkant van beide omslagen zijn dezelfde geografische kaarten, verdeeld over twee pagina's, afgebeeld.

5.00 €

Pluk de strot (978)

Terry Pratchett

Drieentwintigste, zelfstandig te lezen deel van de 'Schijfwereldreeks' van de humoristische fantasy-auteur Terry Pratchett, waarin een adellijke vampiersfamilie (graaf en gravin Extor en hun telgen Lacrimosa en Vlad) wordt uitgenodigd bij een koninklijk geboortefeest in het koninkrijk Lankhr op de Schijfwereld. Een onverstandige beslissing, want de zich o zo beschaafd voordoende vampierfamilie denkt er niet over om weer te vertrekken en dreigt het koninkrijkje te veroveren. Een heksenfamilie waarvan een van de kleurrijkste vertegenwoordigers ongetwijfeld Opoe Wedersmeer is, moet dit zien te voorkomen. Bij Terry Pratchetts boeken is het plot ondergeschikt aan de kleurrijke figuren, hun eigenaardigheden en de fantastische avonturen. Ook hier weer, in dit van heksen en vampiers vergeven verhaal met een flinke scheut Dracula, een vleugje Frankenstein, wat knoflook en een rol voor de Dood. Pratchetts Schijfwereld is plat, zwerft door de ruimte en wordt bevolkt door merkwaardige mensen en fantastische wezens. Pratchett laat er, met een vette knipoog naar onze wereld, de meest fantastische dingen gebeuren. Een soort humor en onzinfantasie die je leuk vindt of niet. Pratchetts boeken zijn zeer populair. Kleine druk.

10.00 €

Priester (1028)

Trudi Canavan

Auraya is door de vijf goden gekozen om een van de laatste van hun vijf vertegenwoordigers op de wereld te zijn. Met de giften van de goden komt de verantwoordelijkheid die erbij hoort. Haar taak is een alliantie te scheppen in de landen van Noord-Ithania. Er dreigt een oorlog met Zuid-Ithania wat haar taak bemoeilijkt en gevaarlijk maakt. Ondertussen onderhoudt ze ook nog contacten met een van de 'Dromenwevers', een door de goden verboden cultus van genezers. Eerste deel van een trilogie. De eerste indrukken die het boek geeft, zijn redelijk druk, omdat er vaak van personages en situaties gewisseld wordt. Na in het verhaal te zijn gekomen, worden meer personages herhaald en is het veranderen van perspectief vooral prettig voor de voortzetting van het verhaal. Daar komt bij dat ondertussen sommige karakters door middel van telepathie terug blijven komen bij andere personages. Met ruim vijfhonderd pagina's, een kaart en een verklarende woordenlijst weer een leuk begin van een fantasytrilogie. De auteur schreef eerder de trilogie 'De zwarte magiers'. Vrij kleine druk.

8.00 €

Prinses van amaranth

Bridget wood

Net als bij haar vorige romans baseert Wood zich opnieuw op oude Ierse legenden, en spelen naast mensen ook oude volken en mythische wezens, zoals de Vissenkoning een rol in het verhaal. De prinses uit de titel is Theodora, een jong meisje dat behoort tot de Amaranth, magirs, die waken over de Wolfslijn en Ierland beschermen tegen duistere machten. Eeuwenlang regeerde Nechtan over het Huis van Amaranth, maar hij sterft. Dan wordt Theodora ontvoerd door de Heer van Chaos. Een ramp, want Theodora was de meest geschikte opvolger voor Nechtan. Maar nog een ander gevaar bedreigt Amaranth, want de Vissenkoning keert terug uit zijn verbanning en maakt een van de Amaranth zwanger. Onwetend van deze gebeurtenis gaan Roem, een vrouwelijk familielid van Theodora en Andrew, een jonge monnik op zoek naar de prinses in het Donkere Ierland. Een nieuw element is de introductie van het christendom in de persoon van broeder Andrew. Christendom en Keltische mythologie worden tegenover elkaar geplaatst, maar gaan soms ook goed samen. Een boeiende roman van een van de beste fantasy-auteurs van de laatste jaren.

7.00 €

Ravengod (966)

Bernard Hennen

Dit al wat oudere werk van deze populaire Duitse fantasy-auteur is in essentie een hervertelling van een van de sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. In dit afsluitende deel (en een rechtstreeks vervolg op het voorgaande, 'Het spel van de raven', 2011)* is Omar overmand door verdriet omdat zijn geliefde Melikae hem niet meer wil zien. Met een doodswens wordt hij soldaat. Als hij echter verneemt dat Melikae in handen is gevallen van een gemene tovenaar, gaat hij haar bevrijden. Het plot is weinig gecompliceerd en ontvouwt zich strikt lineair, gelijk een rollenspel, waar het boek oorspronkelijk ook voor is geschreven. Het taalgebruik is eenvoudig, met weinig fraaie stijlbloempjes. Een eenvoudig sprookje waar menig Hennen-fan wat moeite mee zal hebben omdat zij vooral bekend zijn met zijn grootschalige, epische fantasies. Voorin het boek zitten twee kaarten, achterin een verklarende woordenlijst. Kleine druk.

10.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 35 |