Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Het ratteplan

Tor Seidler

We maken kennis met de jonge Martinus Mal-Rat en door hem met de hele Newyorkse rattenwereld. Die lijkt overigens precies op de mensenmaatschappij. Ons wordt dan ook een spiegel voorgehouden. Martinus is verliefd of Isabel, maar er is een enorm standsverschil. Er gebeurt dan ook héél veel, voordat alles op z'n rattenpootjes terecht komt. De ratten worden bedreigd door gif en smeden een plan om door geldinzameling hun bedreigers om te kopen, zodat de soort blijft bestaan. Martinus speelt bij dit alles een grote rol. Een zeer verzorgd uitziend boek, met mooie, grappige zwart-wit potloodtekeningen. Deze zijn, mét de tekst, in kaders geplaatst. Het verhaal is origineel van taal en vertaling, humoristisch, vol leuke vondsten, ontroerend soms en boeiend. Zeer aan te bevelen voor 10 jaar e.o.

7.00 €

Het tweede gezicht (988)

Erin Hunter

Vuurster, leider van de DonderClan, heeft in een profetie vernomen dat drie van zijn achterkleinkittens met hun talenten en krachten op den duur de macht van het rijk zullen overnemen. De drie trappelen van ongeduld om leerling te worden en krijgen in die hoedanigheid te maken met een hondenaanval, de besmettelijke groenhoest en het agressieve gedrag van de buurtbewoners van de Schaduw Clan. Maar vooral zijn ze bezig met de hiërarchie binnen de eigen clan. Het verhaal laat zich lezen als een spannend kattenavontuur, maar is ook verraderlijk actueel waar het gaat om het afbakenen van de eigen landsgrenzen. Dit is het eerste boek van de derde serie, 'De macht van drie' rondom de Warrior Cats, vermenselijkte katten. De tamelijk uitgesponnen verteltrant en de talrijke kattenpersonages zijn te nemen obstakels. Echter, lettervreters die meegaan in de fantasierijke wereld van de katten en liefhebbers van de eerder verschenen Warrior Cats-boeken zullen ook van deze nieuwe serie genieten. Voorin staan de Clanleden vermeld. Fiks leeswerk voor de geoefende lezer vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

Honger (492)

Michael Grant

Alle mensen van 15 jaar en ouder zijn verdwenen uit Perdido Beach. Om het plaatsje ligt een krachtveld waar de kinderen niet door kunnen. Een aantal kinderen en dieren heeft speciale krachten ontwikkeld: genezen, zichzelf verplaatsen, telekinese. Maar het eten raakt op. De kinderen hebben honger. Hun leider, de 15-jarige Sam Temple, begint de moed te verliezen. In een mijnschacht buiten de stad bevindt zich een wezen, 'de Duisternis', dat steeds meer kinderen in zijn macht krijgt. Ook deze duisternis heeft honger; honger in het donker. Tweede deel van de serie 'Gone'*. Het verhaal is spannend tot de laatste bladzijde. Het is vlot geschreven met wisselend perspectief. Hierdoor kijk je in de hoofden van heel wat van de kinderen en leef je met bijna iedereen mee. Er gebeuren behoorlijk wat gewelddadige dingen die tot in detail beschreven worden, wat soms bloederige scenes oplevert. De hoofdstukken zijn vrij kort. Boven elk hoofdstuk staat een tijdsaanduiding, beginnend bij '106 uur, 29 minuten', die langzaam afloopt, naar een climax. Inmiddels is het derde deel ook verschenen: 'Leugens'**. Vanaf ca. 14 jaar.

8.00 €

Inheritance (1012)

Inheritance (1012)
Christopher Paolini

If you're not already a Paolini fan, now is the time to rush out and buy the three previous books, as this is the final instalment of the epic story which began with Eragon. Book Time Inheritance is the final book of the wildly popular Inheritance Cycle by wunderkind Christopher Paolini. In this thrilling conclusion, Eragon and his dragon, Saphira, take the fate of their world into their own hands. The evil king, Galbatorix, must be defeated and justice returned to the realm, but can the young dragonrider handle the pressure? That remains to be seen. The Christian Science Monitor Featuring spectacular artwork by John Jude Palencar, this book brings the bestselling Inheritance cycle to a breathtaking conclusion. Middlesbrough Evening Gazette It is an extremely compelling and well written book, set in the magical land of Alagaesia, and is one of the best fantasy books I have read. Christopher Paolini is a great author who has been able to conjure up a fantastical yet believable world. This is just as brilliant as all the other books in the series and ends spectacularly, but not in the way I expected... Guardian The Dragon has landed! Paolini's conclusion to his popular saga for young adults has been eagerly anticipated and at 880 pages, it's a whopper! Can Eragon the Dragon Rider restore peace to Alagaesia? -- Kate Lazenby Western Morning News

10.00 €

Jaromir en het raadsel van de ringen (1064)

Tomas Ross

Verzamelbundel met de drie eerder los uitgegeven delen van de trilogie 'Raadsel van de ringen'. Op de terugreis uit Egypte via Engeland zijn Jaromirs ouders slachtoffer van een vreemd ongeval - zijn vader is spoorloos, zijn moeder ligt weken in coma. Jaromir (13) zelf ontdekt onverklaarbare zaken zoals ufo-achtige verschijnselen. Deel twee speelt in de Dordogne, deel drie in Drenthe. Door de stortvloed van avonturen - soms abrupt afgebroken en daarna vanuit een totaal andere situatie geresumeerd - raakt de lezer het spoor bijster. Volwassenen zijn weg of onderweg, Jaromir moet het alleen redden met hulp van Pauline. Ongerijmdheden: het moment van verdwijning is niet eenduidig; de aan zijn lot overgelaten hond, geboren bij Pauline, waar geen hond is; de omslagillustratie toont de kinderen in zomerkleding (kerst- en krokusvakantie) en Pauline met een blonde paardenstaart (i.p.v. kort, donker haar). Spreektaal ('shit'), veel grijnzen en staren, clichefiguren. Mysterieuze fenomenen zoals de piramiden blijven door de onuitgewerkte gebeurtenissen onderbelicht. Voor wie zich niet stoort aan slordigheden een spannend, dik avonturenboek. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

Leviathan ontwaakt (936)

James Corey

The Expanse 1 - Leviathan OntwaaktDe mensheid heeft de planeten gekoloniseerd. Van interstellaire reizen durft men slechts te dromen, maar het zonnestelsel vormt inmiddels een dicht netwerk van koloniën.Spanningen zijn er in overvloed en de mineraalrijke asteroïden gaan gebukt onder het gezag van machthebbers van de corporaties op Aarde en Mars. Hun lange arm reikt tot diep in de Gordel, zelfs tot ver daarbuiten...In de immense wildernis van het heelal stuit het ijsmijnschip van kapitein Jim Holden ondertussen op een op drift geraakt ruimteschip. Aan boord ontdekt hij een geheim dat kan leiden tot het uitbreken van een alomvattende oorlog in het universum. Als Holden vervolgens lijkt te worden aangevallen door een schip van de Marsiaanse marine beseft hij dat er niets anders op zit dan het motief van de aanval te achterhalen om een interplanetaire oorlog te voorkomen. Maar hij ontdekt meer, véél meer zelfs... een interstellair complot dat het voortbestaan van de complete mensheidbedreigt!'James Corey schrijft met de energie van de drieste debutant en de finesse van de doorgewinterde professional. Dit is sf van het type waar ik sinds mijn vroegste jeugd diep van onder de indruk ben.' - George R.R. Martin

20.00 €

Liesl & Po

Lauren Oliver

Liesl wordt na de dood van haar vader opgesloten door haar stiefmoeder. De weesjongen Will verwisselt per ongeluk een houten doos met een magische inhoud door een doos met de as van Liesls vader. En dan is er nog de geest Po en zijn huisdier Bundeltje die van Gene Zijde komen. De verwisseling vormt de rode draad van een avontuur vol magie, hebzucht en vriendschap. Het verhaal is tijdloos en speelt zich af in een niet te duiden stad en land, die sterk doen denken aan het eind 19e-eeuwse Engeland. Sfeer en woordkeus refereren aan klassieke Engelse (kinder)literatuur van bijvoorbeeld Dickens, Dahl, Burnett; met verwijzingen naar sprookjes en mythologie zijn deze kunstig tot een geheel verweven. Het leven na de dood komt op een positieve manier aan bod. De mengeling van genres is te onderscheiden door de volwassen lezer, maar voor kinderen vormt het een samenhangend verhaal over twee kinderen die gered worden door de magie van vriendschap. De woordkeus is origineel, maar niet eenvoudig; ook de symboliek en filosofie die aan de orde komen zullen niet altijd worden begrepen door de doelgroep. Dit sprookjesachtige, spannende verhaal is daarom vooral geschikt om voor te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

4.00 €

Lord John en de schotse gevangene (956)

Diana Gabaldon

In dit vierde deel in de Lord Johnreeks bevindt de lezer zich in het Engeland van 1760 in de nadagen van de regering van koning George II (1727-1760). De twee belangrijkste figuren zijn de aristocraat Lord John, die homoseksuele gevoelens heeft, en de Schotse gevangene Jamie Fraser. Zij worden betrokken bij een nieuwe Jacobitische samenzwering. Deze groepering, waarvan ook vroeger Fraser deel uitmaakte, wil de nakomelingen van het vroegere vorstelijke geslacht de Stuarts weer op de troon plaatsen. Grey wil een Britse officier, Siverly, wegens corruptie voor de krijgsraad brengen en reist hiervoor met Fraser naar Ierland. Een geheimzinnig gedicht speelt een belangrijke rol bij de hernieuwde activiteiten van de Jacobieten, georganiseerd in de Wilde Jacht. Er vallen enige doden en sommigen blijken een andere rol gespeeld te hebben dan aanvankelijk gedacht werd. Het boek kan als een historische avonturenroman beschouwd worden met hier en daar ook elementen van een detective. Nergens wordt echt diep op de Engelse geschiedenis ingegaan. Het boek kan als een op zichzelf staand verhaal gelezen worden, hoewel het leesplezier wellicht vergroot wordt als je de aan de Lord Johnserie voorafgaande Reiziger-reeks gelezen hebt. Kleine druk.

10.00 €

Madouc

Jack Vance

Lyonesse is een koninkrijk in een ver, fantastisch verleden, toen onze wereld nog bevolkt was met magiers, elfen, reusachtige menseneters en dergelijke. Madouc is een 9-jarige prinses, die op zoek gaat naar haar stamboom. Ze ontdekt dat ze een wisselkind is dat in de plaats van de ware troonopvolger gelegd werd. Zij begint een speurtocht naar haar ware vader en de knaap wiens plaats ze innam, vergezeld door een stalknecht die de Heilige Graal wil vinden en een gnoom. De fantastische en komisch/macabere avonturen van het drietal worden afgewisseld met de hofintriges en een oorlog tussen drie koninkrijken. Vance tekent een erg gedetailleerde wereld met veel actie en vooral veel humor via de grillige Madouc en laat alles goed eindigen voor de 'goeden'. Derde deel van een trilogie, maar Vance verschaft in de tekst voldoende informatie zodat het boek op zichzelf leesbaar is. Zie voor deel I 'De tuin van Suldrun' a.i. 95-44-273-1 en voor deel II 'De Groene Parel' de a.i.'s van deze week.

8.00 €

Niek de groot brokkenpiloot (595)

Lincoln Peirce

Nieks leraren zijn vaak boos op hem vanwege zijn slordigheid, brutaliteit, ongedurigheid en onbeholpenheid. Hij lijkt te lijden aan een zeer ernstige vorm van ADHD. Hij ziet school als noodzakelijk kwaad. Niek wordt gevolgd tijdens een schooldag, getekend door rampzalige slapsticksituaties met leraren en klasgenoten. Niek meent echter veel talenten te hebben en voorbestemd te zijn voor heldendom, waarin hij iedereen met records zal overtreffen. Maar of dat hem gaat lukken? De auteur, cartoonist van origine, maakte van dit kloeke en kolderieke boek over de ingebeelde pechvogel een mengsel van tekst en honderden zwarte, getekende cartoons. Die zijn onverbrekelijk met de tekst verbonden en bepalen begrip, plezier en voortgang van het verhaal in hoge mate. De cartoons staan los of ingekaderd en onderbreken steeds de tekst. Ze vormen vaak ballonstrips met zeer diverse lettertypen in velerlei afmetingen. Dat alles geeft het boek al op de eerste blik een uitnodigend karakter, wat het ook voor kinderen die minder graag lezen aantrekkelijk maakt. Je zult onontkoombaar zelf moeten lezen, kijken en combineren want voorlezen is onmogelijk. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 €

Nieuwe maan (921)

Midori Snyder

In dit eerste deel van de trilogie maakt de lezer kennis met de stad Beldan in het land Oran. Het land wordt onderdrukt door vuurkoningin Zorah die wordt bijgestaan door de Sileaanse regent Silwa en de Sileaanse garde. Het verhaal speelt zich af in de dagen voor het Vuurfeest, waarin kinderen hun naam en daarmee werkvergunning krijgen. Maar zij weten niet dat zij tevens worden beoordeeld of zij magische krachten bezitten. En wanneer dat het geval is, worden zij zonder pardon opgehangen. Zij kunnen immers een bedreiging vormen voor de macht van de vuurkoningin. Ondanks de jaarlijks terugkerende hangpartijen blijken er nog velen magische krachten te bezitten, met name bij de grote groepen zwerfkinderen. De verzetsgroep Nieuwe Maan is naar hen op zoek. Zo ontspint zich een uitermate spannend verhaal waarin de hoofdpersonen hun eigen magische krachten leren kennen en ontdekken wie ze kunnen vertrouwen en wie niet. Het vlotgeschreven verhaal brengt hen uiteindelijk bij elkaar en laat de lezer in gespannen verwachting achter wat er in het tweede boek van de serie met hen zal gebeuren. Kleine druk.

8.00 €

Nul A (828)

A.E Van Vogt

Een nietsvermoedende Gilbert Gosseyn komt in het jaar 2560 naar de Stad van de Spelmachine om deel te nemen aan de Spelen. Met duizenden anderen zal hij zich meten in Nul-A-training: nu moet blijken of hij voldoende geoefend is in de filosofie waar de hele samenleving op gebaseerd is.Gosseyn weet niet beter dan dat hij een normale burger is, met een rdelijke kans op emigratie naar het begeerde Venus. Maar meteen al bij zijn aankomst valt zijn wereld in duigen. Tot zijn stomme verbazing merkt Gosseyn dat hij Gosseyn helemaal niet is. Een ‘dorpsgenoot’ herkent hem niet, de leugendetector evenmin. De meeste van zijn herinneringen blijken vals te zijn.Daarna slepen de gebeurtenissen hem als een onstuitbare lawine mee. Hij wordt verstoten door zijn medekandidaten, en hij wordt het onderwerp van een grootscheepse mensenjacht: op de vlucht ontdekt hij een verbijsterend complot dat het hele zonnestelsel bedreigt.’Uiteindelijk gaat hij ten onder.Maar hij komt weer bij kennis – op Venus en in een ander lichaam. Wie is hij nu? Een ander, met alleen het geheugen van een dode, of – is hij onsterfelijk? In ieder geval blijkt hij een pion in de macht van een duistere, kosmische intelligentie…

6.00 €

Olrac (1068)

Kristien Dieltiens

Spannend en ontroerend avonturenverhaal over de 13-jarige Olrac, die ten tijde van de tweede kruistocht opgroeit bij een (overigens goedhartige) roversbende. Op een dag vindt hij zijn makkers vermoord terug. Olrac trekt naar de zee, op zoek naar zijn afkomst, want hij werd als baby uit een leeggeroofde burcht gered en meegenomen. Na heel wat avontuurlijke omzwervingen, waarbij de tijdgeest bijzonder filmisch wordt weergegeven, ontmoet Olrac zijn echte ouders. Het verhaal oogt een tikkeltje ouderwets door de duidelijke strijd tussen goed en kwaad en de zeer romantische, ontluikende liefde voor Aude, maar dit doet absoluut geen afbreuk aan het sterke geheel: genuanceerde karakters, een stevige plot, veel couleur locale, kortom: een van de betere historische jeugdboeken. Het omslag toont het schilderij 'Portret van een jongen'. Van deze auteur zijn nog twee jeugdromans over de middeleeuwen verschenen*. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

Olympos (930)

Dan Simmons

Gadegeslagen door hightech Olympische goden wordt de Trojaanse oorlog opnieuw uitgevochten totdat er strijd uitbreekt tussen zowel de goden onderling als tussen 'nieuwe' mensen en de goden. De tussenkomst van observerende ruimtewezens creeert kansen voor een nieuwe maatschappij. Zelfstandig vervolg op 'Ilium' (2005)*. Intrige op vier niveaus, waarbij een consequent volgehouden vermenging van godenwereld, aspecten uit Homerus' Ilias, een laagtechnische idealistische Aarde-maatschappij en ingrijpen van observerende hoogtechnische ruimtewezens de vele bladzijden tellende verhaalontwikkeling vol actie voortstuwt naar een hoopvolle maatschappijontwikkeling. Dit gaat gepaard met veel strijdgewoel. De verteltrant is vrij afstandelijk, behalve in de episodes met echte mensen, waardoor de kleurrijke hoofdpersonen warmbloedig overkomen. Kennis van mythologie, antieke geschiedenis en Shakespeare vergroot bij de lezer de waardering voor en herkenning van geestige en inventieve vondsten in de verwikkelingen. Het taalgebruik is fantasievol en passend bij de verschillende sferen, maar stelt vrij hoge eisen. Smalle bindmarge. De schrijver is een gelauwerd (sf)auteur. Vrij kleine druk.

10.00 €

Omakayas, het meisje van het geesteneiland (925)

Louise Erdrich

Omakayas is een 7-jarig indiaans meisje van de Ojibwa-stam dat al jong wordt geconfronteerd met de gevolgen van de gevreesde ziekte pokken. Zij leeft rond 1850 op een eiland in Lake Superior (VS Minnesota). Het boek beschrijft beeldend het leven van deze stam en haar gewoonten en gebruiken aan de hand van de belevenissen van Omakayas. De technische en inhoudelijke leesbaarheid zijn niet gemakkelijk, o.a. door het gebruik van Indiaanse woorden die achterin het boek in een woordenlijst worden verklaard (en soms ook in de tekst). Het boek bevat in grijstinten uitgevoerde illustraties die het verhaal ondersteunen. Een goed en onderhoudend geschreven verhaal waarin naast allerlei wetenswaardigheden over het Indiaanse leven in de 19e eeuw ook voldoende spanning en fantasie aanwezig zijn. Geschikt voor goede lezers vanaf ongeveer 11 jaar. Aan de binnenkant van beide omslagen zijn dezelfde geografische kaarten, verdeeld over twee pagina's, afgebeeld.

5.00 €

Pluk de strot (978)

Terry Pratchett

Drieentwintigste, zelfstandig te lezen deel van de 'Schijfwereldreeks' van de humoristische fantasy-auteur Terry Pratchett, waarin een adellijke vampiersfamilie (graaf en gravin Extor en hun telgen Lacrimosa en Vlad) wordt uitgenodigd bij een koninklijk geboortefeest in het koninkrijk Lankhr op de Schijfwereld. Een onverstandige beslissing, want de zich o zo beschaafd voordoende vampierfamilie denkt er niet over om weer te vertrekken en dreigt het koninkrijkje te veroveren. Een heksenfamilie waarvan een van de kleurrijkste vertegenwoordigers ongetwijfeld Opoe Wedersmeer is, moet dit zien te voorkomen. Bij Terry Pratchetts boeken is het plot ondergeschikt aan de kleurrijke figuren, hun eigenaardigheden en de fantastische avonturen. Ook hier weer, in dit van heksen en vampiers vergeven verhaal met een flinke scheut Dracula, een vleugje Frankenstein, wat knoflook en een rol voor de Dood. Pratchetts Schijfwereld is plat, zwerft door de ruimte en wordt bevolkt door merkwaardige mensen en fantastische wezens. Pratchett laat er, met een vette knipoog naar onze wereld, de meest fantastische dingen gebeuren. Een soort humor en onzinfantasie die je leuk vindt of niet. Pratchetts boeken zijn zeer populair. Kleine druk.

10.00 €

Roald dahl's namensoep (27)

Roald dahl's namensoep (27)
Roald Dhal

Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken.Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met De fantastische Meneer Vos won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met Daantje, de wereldkampioen in 1977, met Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer in 1979, met De Griezels in 1982 en met De GVR in 1984.Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur (1991) en De Minpins (1993).Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig, en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer. Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York (Amerika) liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken.Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.’Over Roald Dahl‘Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.’ – VPRO-gids Op bol.com vind je alle boeken van Roald Dahl.

5.00 €

Robijnrood (1127)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) woont met haar familie bij haar grootmoeder, oudtante, tante en haar nichtje Charlotte, die het 'tijdreisgen' draagt. Groot is de consternatie als niet Charlotte, maar Gwendolyn als gendraagster in andere tijden belandt, samen met de arrogante Gideon. Het 'nu' mengt met het 'toen' met o.a. mobieltjes en woordkeus: 'het zou toch een eitje zijn geweest'. Veel over kleding (je kunt met zo'n hoepelrok niet naar de wc), informatie over Londen en geschiedenis. Snelle, oppervlakkige, spannende James Bond-achtige gebeurtenissen in de ik-vorm verteld. Ingewikkelde chronologie en familieverbanden. Geen verklarende lijst van begrippen (elapseren, Wachters, adepten, Binnenkring enz.). Doel van de missie is onbekend, alleen dat 'de bloedcirkel gesloten moet worden'. Vijftien hoofdstukken met cryptische spreuken en stambomen. Proloog, epiloog met open einde, overzicht van belangrijke personen. Gebonden uitgave met leeslint, roze omslag, zwarte silhouetten en randversiering. Eerste deel van een trilogie. Vanaf ca. 14 jaar.

9.00 €

Sammie stokvis en de pink van pompirios (924)

Karel Verleyen

De vloek van zijn voorvader Sjarel dwingt Sammie weer tot een nieuw avontuur*. Dit keer moet hij de strijd aanbinden met Pompirios, de vorst van het water. Hij bezit een ring waarmee hij magische krachten kan aanwenden om de wereld onder water te zetten. Sammie heeft alle hulp nodig van zijn bondgenoten om Pompirios te verslaan. Avontuurlijk piratenverhaal met de gebruikelijke ingredienten van het genre. De vloedgolf aan personages en gebeurtenissen maakt het verhaal niet altijd gemakkelijk te volgen. De grens tussen het werkelijke, het mythische, magische en onwerkelijke is moeilijk te onderscheiden. Een heldere verhaallijn ontbreekt hetgeen de spanning niet ten goede komt. Middenin bevindt zich een uitklapbare illustratie in kleur en zwart-wit die goed past bij de sfeer van het verhaal. Op het voorplat staat Sammie afgebeeld met Pompirios. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

Smaragdgroen (1126)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) heeft liefdesverdriet, want Gideon heeft haar afgewezen. Gelukkig heeft ze afleiding, doordat ze de chronograaf vindt die door haar opa is verstopt. Nu kan ze zonder hulp van de Wachters terugreizen in de tijd om opa's hulp te vragen. Samen met hem en haar vriendin Leslie wil ze het geheim van de Wachters ontrafelen en doet ze een schokkende ontdekking. De dialogen zijn snel en komisch door de gedachten van Gwendolyn die daarin zijn verwerkt en het relativerende commentaar van Xemerius, de geest waarmee zij kan praten. De gesprekken met de aristocratische volwassenen bevatten ouderwetse of verheven woorden. Dit stoort niet en begrip hiervan is niet altijd nodig. Soms leidt het tot grappige spraakverwarring, bijvoorbeeld als de opa van Gwendolyn haar bakvis noemt en zij denkt dat ze een gebakken visje krijgt. In tegenstelling tot de vlotte dialogen is de plot minder sterk. De spanningsboog wordt regelmatig goed opgebouwd, maar afgebroken door te snelle oplossingen. Wederom fraai vormgegeven. Het rondt de trilogie 'Eindeloos verliefd'* duidelijk af. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €

Station Araminta (394)

Jack Vance

Op Station Araminta, een enclave van vijftienduizend hectare op de planeet Cadwal, besturen zes Families het natuurreservaat, dat vrijwel de hele planeet omvat. De status van Cadwal als natuurreservaat werd door de stichters van Araminta van vastgelegd in het Manifest, teneinde de flora en fauna te behoeden voor toekomstige exploitatie door de mens. In het Manifest bevinden zich de regels die het leven op Cadwal bepalen. Glawen Glattuc, van Huis Clattuc, staat aan de vooravond van zijn zestiende verjaardag, de dag dat iedere jongeling officieel intrede doet in een van het Huizen. Het is de dag waarop Glawen zijn status-indexnummer verneemt, een nummer dat zal bepalen of hij opgenomen zal worden door de familie, of als buitenstaander door het leven zal moeten gaan, een afgang met betrekking tot zijn status. Enkele maanden nadat Glawen in Huis Clattuc is opgenomen en in dienst is getreden van Bureau B, verantwoordelijke voor de beveiliging van de planeet, verdwijnt de beeldschone Sessil Eerste deel van een trilogie over de planeet Cadwal, die gekoloniseerd is door de Aarde. Zoals vrijwel altijd bij deze schrijver is het een mengeling van sciencefiction en fantasy (sprookjesachtige literatuur). Het verhaal is een breed uitgesponnen beschrijving van allerlei gebeurtenissen die zich afspelen lang na de oorspronkelijke kolonisatie en is een zuiver avonturenverhaal met sprookjesachtige trekken. De achtergrond is sciencefiction, niet alleen vanwege de situering op een vreemde planeet, maar ook door de talloze voetnoten die informatie verschaffen over geschiedenis, zeden, taal, economie etc. van Cadwal.

9.00 €

Sterkarm (897)

Susan Price

Sterkarm vertelt het verhaal van twee groepen mensen: de sterkarms, een stam uit een 16de eeuw lijkend op de onze en een groep wetenschappers uit de 21ste eeuw. Door de bouw van een tijdtunnel komen deze twee groepen met elkaar in contact, wat niet altijd soepel loopt, zelfs voor een bloederig einde zorgt. Het basisidee doet denken aan 'Tijdlijn' van M. Crichton, al is de uitwerking van personages en verhaallijn anders. Het verhaal is eenvoudiger geschreven, bevat meer enkelvoudige zinnen en een chronologische verhaallijn (voor zover mogelijk in twee tijdperken) maar stelt aardig wat eisen aan het niveau van de jeugdige lezer. Het moeilijke taalgebruik (kluisteren, stelpen) en de dikte maken het zware kost voor de gemiddelde tiener. De hoofdpersonen zijn een stuk ouder dan de beoogde lezersgroep waardoor identificatie moeilijker wordt. Het feit dat het boek toch de Guardian Childrens Fiction Award won, maakt echter duidelijk dat het boek, voor de ervaren lezer, een boeiend en aantrekkelijk verhaal biedt. Een boek voor een klein publiek onder de jeugd door de moeilijkheidsgraad en voor volwassenen aantrekkelijk voor liefhebbers van zowel fantasy en avonturen als geschiedenis.

7.00 €

The supernaturalist (549)

Eoin Colfer

Unwanted by his parents, Cosmo Hill is put to work by the state, testing highly dangerous products. Cosmo realizes he must get away, and escapes with the help of the Supernaturalists, a group of kids who have the same special abilities as Cosmo--they can see supernatural Parasites, creatures that feed on the life force of humans. The Supernaturalists patrol the city at night, hunting the Parasites in hopes of saving what is left of humanity in Satellite City. But soon they find themselves caught in a web far more complicated than they'd imagined, and they discover a horrifying secret that will force them to question everything they believe in.With stunning art and nonstop thrills, The Supernaturalist: The Graphic Novel will delight fans already familiar with the story and dazzle readers discovering it for the first time.

5.00 €

Thomas en de laatste draken (1045)

Cornelia Funce

Als hun schuilplaats ontdekt wordt door de mensen, gaat Long, een zilveren draak, op zoek naar de Zoom van de hemel, een plek waar draken ongestoord leven. Hij krijgt hulp van de kobold Zwavelkopje en het mensenkind Thomas. Aan de hand van een kaart maken zij een spannende reis waarbij zij hulp krijgen van diverse anderen, zoals een professor en een zeeslang. Maar er is ook een spion onder hen. Hun leven is voortdurend in gevaar door een achtervolging van een gouden, zeer bloeddorstige draak die het op alle draken gemunt heeft. Heerlijk lezend sprookjesachtig verhaal vol avonturen. Door de korte hoofdstukken, de makkelijk identificatie met de hoofdpersonen (sprookjesachtige wezens), de vele spannende avonturen en het eenvoudige taalgebruik zullen kinderen, ondanks de dikte (ruim 400 blz), het boek nauwelijks weg kunnen leggen. Ieder hoofdstuk begint met een getekend miniatuurtje met een afbeelding van de kern van het hoofdstuk. Ook tussen de teksten door staan soms zwartwittekeningen. Op de voorkaft vliegt Long het avontuur tegemoet. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

Tiny en haar vriendje de mus (415)

Gijs Haag

mussen / Verhaal over een uit een nest gevallen vogeltje, dat verzorgd wordt door Tiny. De andere personen in het boek worden hier en daar vermeld, zonder dat de lezer weet wie het zijn. Geschikt om voor te lezen en te bekijken voor kinderen t/m de eerste klas. Kinderen van de tweede kunnen het boek zelf lezen. Het verhaal als geheel is matig: de zoetige gekleurde illustraties zullen misschien door kinderen worden gewaardeerd.

2.50 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 19 |