Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

samen (576)

samen (576)
Kate Cann

Het tweede deel van de trilogie over de zestienjarige Col, waarin het draait om haar vriendschap en relatie met de knappe en rijke Don. Het verhaal begint nadat Don en Col ruzie hebben gehad, omdat Don ervanuit was gegaan dat Colette met hem naar bed zou gaan. Col voelt zich vernederd en verraden. Wat haar betreft, betekent dit het einde van hun vriendschap. Als Don dan ineens weer voor haar staat en serieus met haar wil praten, blijkt dat ze meer voor elkaar voelen dan gedacht. Maar wil Col Don wel een tweede kans geven? Ik-verhaal met alle ingredienten van een 'Bouquetreeks'-achtig boek. Meisjes van dertien jaar en ouder zullen zich zeker herkennen en vinden in de gedachtegang van Col. Op de omslag een foto in romantische kleuren. Aantrekkelijk en verzorgd, gebonden uitgegeven boek.

5.00 €

steel nooit van een magier (482)

steel nooit van een magier (482)
Sarah Prineas

Eigenlijk had Rafi dood neer moeten vallen toen hij de locus magicalicus, een steen met magische krachten, stal uit de jaszak van de oude tovenaar Nimmeral. Maar dat gebeurde niet. Nimmeral is dan ook heel verbaasd en zijn interesse is gewekt: waarom is de jonge dief nog in leven? De magiër besluit Rafi aan te nemen als zijn leerling, op voorwaarde dat de jongen binnen een maand zijn eigen locus-steen vindt. Tijd genoeg denkt Rafi, maar dat valt tegen. De tovenaarslessen van Nimmeral kosten veel tijd, en dan moeten meester en leerling er ook nog achter zien te komen waarom de magie uit de stad Wellekom verdwijnt. Sarah Prineas woont met haar man en twee kinderen in Iowa. Ze werkt op de universiteit van Iowa, waar ze seminars geeft over fantasy en science-fiction. Ze heeft al verscheidene fictietitels voor volwassenen op haar naam staan; dit is haar eerste serie voor kinderen.

5.00 €

twijfels (122)

twijfels (122)
Kate Cann

Ook al doet ze nog zo haar best, geen enkele jongen kan Col haar vriend Don doen vergeten, die naar Nieuw-Zeeland is gegaan omdat hun relatie hem benauwde. Als Don na 6 maanden weer opduikt, zit Col voor haar eindexamen en wordt ze heen en weer geslingerd tussen gevoel en verstand. En iedereen in haar omgeving lijkt precies te weten wat goed voor haar is, alleen, wat wil Col zelf? Met steun van haar vrienden is ze tenslotte in staat een beslissing te nemen over haar toekomst. In dit verhaal in de ik-vorm, wordt met veel inlevingsvermogen verslag gedaan over de eerste ervaringen van een tienermeisje in de liefde en van haar vriendschap met leeftijdgenoten. Het laat vooral het proces zien dat Col doormaakt tot ze in staat is, met respect voor de mening van anderen, haar eigen keuzes te maken. De beschrijving van het gedrag en de gevoelens van de karakters is zeer herkenbaar en geloofwaardig. Nergens is voor een clicheoplossing gekozen, waardoor het boek blijft boeien tot het eind. Eigentijdse woordkeus, veel spreektaal, tamelijk grote letter. Sfeervolle omslag, verzorgde gebonden uitgave.

5.00 €

verliefd (422)

verliefd (422)
Kate Cann

Ik-verhaal waarin Col, de afkorting van Colette, vertelt over haar leven en gevoelens. Ze is zestien en hevig verliefd op een jongen, Don, die ze elke donderdagavond in het zwembad ziet, als ze daar haar dertig baantjes trekt. Don is ongeveer zeventien en heel knap; zijn ouders zijn rijk. Col droomt over Don en fantaseert over hun relatie. Als Don haar een paar weken later mee uit vraagt, is ze helemaal in de wolken. Maar al gauw merkt ze dat ze zich vragen stelt over hun vriendschap. Zeker wanneer ze merkt dat Don meer wil dan alleen zoenen. Wil ze dat wel? Is het eigenlijk wel zo leuk om verliefd te zijn? Een soepel weglezende roman met alle ingredienten van een 'Bouquetreeks'-achtig boek. Meisjes van dertien jaar en ouder zullen zich zeker herkennen en vinden in de gedachtegang van Col. Aantrekkelijk en verzorgd uitgegeven, gebonden boek met een foto-omslag.

6.00 €

volgelingen van satan (489)

volgelingen van satan (489)
Patrick Lagrou

In een Amerilaans stadje worden katten opgeknoopt, koeien en paarden sterven, het kerkhof wordt vernield. De zeventien jarige Kennetht raakt betrokken doordat hij verliefd wordt op Sue, het witte heksje dat op een alternatieve boerderij woont. Zijn zusje Virginy probeert via schoolgenoten lid te worden van een magische kring, maar haakt af als het haar te veel wordt. Alles escaleert als een gezelschap echte satanisten aan het werk blijkt: Virginy wordt ontvoerd om in een snuff movie te worden gebruikt, maar wordt gered door het heldhaftig optreden van Kenneth en van Sue die de sheriff, ook een satanist, doodt. Tot de satanisten blijken de notabelen van het stadje te horen. Een spannend boek waarin veel gebeurt. De lezer moet zich goed concentreren door de aanwezigheid van drie groepen (de witte heksen, de magische kring, de satanisten). De plot is duidelijk, het taalgebruik is afgestemd op de leeftijdgroep. Irritant is wel dat iedere passage met een dag en uur begint en op bijna elke pagina een Engels woord staat. Het omslag toont een meisje op een altaar en een man met geitenkop en opgeheven dolk. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

vrij (206)

vrij (206)
Kate Cann

Kelly zou het liefst samen met haar nieuwe vriend Mike op vakantie gaan, maar die had al afgesproken om met vier vrienden door Europa te trekken. Ze zou wel mee mogen, maar dat ziet ze absoluut niet zitten. Dan maar met twee vriendinnen naar een vakantiehuis in Griekenland. De hele dag zon, strand en veel leuke jongens. De drie meisjes zijn heel verschillend in karakter. Ondanks de kleine kibbelpartijtjes hebben ze het reuze naar hun zin, totdat er een busje met vijf bekende jongens arriveert... Dit boek kun je een echte meidenroman noemen: dik, vlot geschreven, vleugje seks en een redelijke karaktertekening, waarin met name de omgang met elkaar positief overkomt. De commentaren van lezeressen op de Engelse editie op Amazon.com zijn over het algemeen zeer positief en dat zal hier niet veel anders zijn. De auteur schreef meer titels, waarvan enkele bekroond. Dit is overigens haar eerste boek in een Nederlandse vertaling. Veel dialoog, geschreven vanuit het pespectief van Kelly (ik-vorm). Een lekker dik vakantieboek over relaties, vriendschap en vakantie voor meiden vanaf 14 jaar.

7.00 €

waar is mevrouw schildpad (556)

waar is mevrouw schildpad (556)
Musti

mooi kinderboek

2.50 €

wit moet weg (837)

wit moet weg (837)
Suske & wiske

A2/Een klein, in hardkartonnen kaft gestoken leesboekje over de stripfiguren Suske en Wiske. Het verhaal gaat over een weggelopen poesje. Het boekje is de eerste in een serie, bedoeld voor beginnende lezers. De korte zinnen, in ruime schreefloze letter, staan in blokjes van drie zinnen. De woorden zijn eenlettergrepig doch door het taalgebruik niet altijd eenvoudig. Wat te denken van zinnetjes als: 'Pot vol dik tiert Lambik'... Bij de 'proef-kinderen' op mijn (LOM)-school die ik het boekje te lezen gaf, gaven deze zinnetjes wel wat problemen, maar desalniettemin vonden zij het 'gaaf' Suske en Wiske nu eens te kunnen lezen, i.p.v. stripplaatjes kijken. Met de originele striptekeningen in traditionele Willy Vandersteen stijl erbij. Ook de omslag geheel in dezelfde stripboekenstijl en letter. Om zelf te lezen voor beginnende lezers en aanvankelijk lezers bij speciaal onderwijs (7-8 jaar).

3.00 €

Het oma complot (434)

Het oma complot (434)
Anthony Horowitz

Joe Morgan heeft niet zo'n leuk leven. Zijn ouders zijn enorm rijk, maar kijken niet naar hem om. Vrienden heeft hij ook al niet. Maar het allerergste is zijn oma. Ze ruikt vies, geeft altijd kinderachtige cadeautjes en lijkt zijn naam maar niet te kunnen onthouden. Op een dag dringt het tot Joe door dat het allemaal opzet is. Bovendien is ze iets heel akeligs van plan, waar ze hem bij nodig heeft ...'Ik heb me zelden bij een boek zo bescheurd van het lachen, als bij het lezen van Het oma-complot.' (Martin Ross)'Gruwelijk, grof, grappig en ga zo maar door. Vooral de bijeenkomst van die Gouden Grootjes is grandioos!' (lezersreactie op boekmeter.nl) Recensie(s)De ouders van Joe Morgan zijn rijk en hebben niet veel aandacht voor hun zoon, die doodsbang is voor zijn oma met haar misselijke streken. Haar hoogtepunt moet de 'ontvoering' van Joe worden naar een bijeenkomst waar de 'Gouden Grootjes' worden uitgereikt voor de misselijkste oude-damesstreek. Joe wordt op onverwachte wijze gered. Uiteindelijk vlucht hij met zijn ouders, die nu meer liefde en begrip tonen, naar Australie. De vliegreis is het eerste hoofdstuk van het boek, waardoor de goede afloop (gelukkig) al vaststaat. Humoristisch griezelverhaal met onverwachte wendingen. Overzichtelijke lay-out, indeling in hoofdstukken. Gekleurd omslag met een illustratie van oma die een angstaanjagende krokodil als schaduw heeft van Tony Ross. Vanaf ca. 11 jaar.

9.00 €

Horowitz horror (274)

Horowitz horror (274)
Anthony Horowitz

Een omvangrijke bundel met twaalf typische Horowitz-verhalen: lekker griezelen dus! Enkele verhalen zijn eerder verschenen in 'Facets Groot Griezelboek' (1999). En twee komen uit 'More Horowitz Horror'. De verhalen in deze bundel zijn extra griezelig doordat de meeste geschetste situaties voor de lezer wel erg herkenbaar zouden kunnen zijn: stel dat jouw computer je de toekomst voorspelt, of jouw fototoestel blijkt dodelijke foto's te maken, enzovoort. Vrijwel alle verhalen lijken goed af te gaan lopen, maar dan komt de ontknoping en geeft de auteur opnieuw een wending aan het verhaal. Volop spanning en beklemming dus, maar wel met hier en daar een vleugje Horowitz-humor. De lengte van de verhalen is wisselend. Het omslag is sober, maar aantrekkelijk: de titel en auteursnaam in een bloedspatter, tegen een witte achtergrond. De bladspiegel is overzichtelijk, prettig leesbare letter en ruime regelafstand. Voor liefhebbers vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

Meer angst (718)

Meer angst (718)
Anthony Horowitz

Net als in 'Angst' is het centrale thema in 'Meer angst' angst, maar die angst wordt in de vier verhalen sterk gerelativeerd door humor. Elk verhaal bevat een mooie spanningsboog, een origineel gegeven en een onverwachte climax. Recensie(s)Het boek bevat vier zelfstandige verhalen. Ze beginnen ieder in een normale situatie. Hoofdrolspeler is steeds een kind met de leeftijd van de doelgroep waardoor de lezers zich gemakkelijk vereenzelvigen met de hoofdpersoon en als het ware in het verhaal worden getrokken. De schrijver heeft een zeer boeiende spannende verteltrant waardoor je het verhaal uit wilt lezen. De verhalen hebben bijna een happy-end maar op de laatste pagina draait het plot 180 graden om en is het eind min of meer open en altijd angstig/beklemmend. Van de doelgroep wordt wel enige afstand verwacht en gecreëerd door gebruikmaking van humor in het verhaal. De schrijver is specialist in griezelverhalen: 'Meer angst' is zijn achttiende boek en een vervolg op 'Angst'. De cover van het boek is gifgroen en voorzien van een snelle pentekening van een angstig kind met grote ogen. De titel is geschreven met grote letters - dat versterkt de sfeer. Vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, T.M. van den Akker.)

5.00 €

William S (469)

William S (469)
Anthony Horowitz

In Los Angeles wordt een gereputeerd auteur en scenarioschrijver vermoord aangetroffen in zijn riante woning. De politie gelooft in een uit de hand gelopen diefstal. Het slachtoffer, de Brit William Shakespeare, die o.a. twee oscars won voor zijn films 'Hamlet' en 'King Lear', leefde in een aanlokkelijke wereld van glitter en glamour, duizenden kilometers verwijderd van zijn geboorteplaats Stratford-upon-Avon, en van zijn vrouw Anne Hathaway. Anne verzoekt Martin Holland, een jeugdvriend van William, naar Amerika te reizen om de begrafenis te regelen. In Los Angeles komt Martin tot de ontdekking dat de dood van zijn jeugdvriend geen toeval was. Hij gaat zelf op zoek naar de moordenaar...WILLIAM S is een intrigerende misdaadroman, een literaire 'whodunit' en een uitzonderlijk origineel boek boordevol ironische knipoogjes en dubbele bodems. De auteur weeft een kunstzinnig net rond het leven van een historische figuur die zijn stempel drukte op het literaire leven van het afgelopen millennium. Stel je Shakespeare voor op het einde van de 20ste eeuw. Wat zou er van hem geworden zijn? To be or not to be? Suspense, verrassende wendingen en het geheel gekruid met dat unieke vleugje Britse humor, houden je in de ban van de eerste tot de laatste pagina. Recensie(s)Martin Holland, jeugdvriend van William Shakespeare, krijgt bericht van diens dood. Hij is vermoord in Los Angeles, waar hij als scenarioschrijver woonde en werkte. Martin wordt door Shakespeares vrouw, Anne Hathaway, gevraagd het lijk van haar man te gaan halen en naar Stratford-upon-Avon terug te brengen. In Los Angeles krijgt hij aanwijzingen dat er meer achter de moord zit dan zo maar een inbreker, maar noch de politie, noch vrienden en bekenden geven hem steun bij zijn onderzoek. De schrijver, bekend van zijn jeugdboeken en tv-scenario's, heeft met zijn eerste roman voor volwassenen een komisch, origineel en knap boek geschreven. Shakespeare in de moderne tijd, filmbewerking (of verkrachting) van zijn toneelstukken, zijn mysterieuze Dark Lady en zijn Handsome Young Man, zijn jeugd in Stratford, zijn scheiding van Anne Hathaway, de dood van zijn zoon, alle bekende feiten uit zijn leven hebben een plaats gekregen in dit verrukkelijke boek. Enige kennis van Shakespeare is wel nodig om het op waarde te kunnen schatten. Normale druk.

8.00 €

adelaarsspel (33)

adelaarsspel (33)
Anthony Horowitz

Op vakantie in Zuid-Frankrijk bij zijn vriendin Sabina Pleasure en haar ouders, kan Alex Rider, M16-spion tegen-wil-en-dank, zich eindelijk weer eens gewoon een jongen van veertien voelen. Totdat hij door een plotselinge, genadeloze aanslag op de mensen bij wie hij te gast is, met één klap wordt teruggeworpen in de wereld van geweld en geheimen - maar dit keer wil M16 er niets mee te maken hebben. Zeker niet als Alex vertelt wie erbij betrokken kan zijn: Damian Cray - popster, voorvechter van mensenrechten en de drijvende kracht achter Spellenslag, een gloednieuw spelsysteem. Recensie(s)Alex Rider, een veertienjarige jongen die vaker spionageopdrachten heeft uitgevoerd voor de Britse geheime dienst M16, komt dit keer toevallig in een avontuur terecht. Via een aanslag op zijn vriendinnetjes vader komt hij in aanraking met een Russische crimineel en diens opdrachtgever, de wereldberoemde popzanger en voorvechter van mensen- en dierenrechten, Damian Cray. Deze wil de wereld vrijmaken van alle drugs met behulp van Amerikaanse kernwapens. In dit spannende verhaal ontsnapt Alex Rider, net als zijn vriendinnetje, meermalen op het nippertje aan de dood. Het verhaal wordt met veel vaart en oog voor details verteld. Er wordt echter vaak gebruik gemaakt van 'Mission Impossible'-achtige toestanden en oplossingen, waardoor het avontuur soms wat ongeloofwaardig wordt. De thriller-auteur, bekend van vele titels, heeft met deze uitgave wederom een vlot lopend verhaal aan de Alex Rider-serie toegevoegd. Voor lezers vanaf 13 jaar, die van spannende avonturen houden, is dit stevige boek een aanrader! Kleine druk.

6.00 €

angst (281)

angst (281)
Anthony Horowitz

Wat de kraan ook had opgehoest, dit was geen water. Het was smerig rood, de kleur van roest. De kranen sputterden nog eens en braakten weer een portie van het dikke stroperige goedje uit. Het sprong op van de bodem van het bad en spatte tegen de zijkanten. Isabel begon een beetje misselijk te worden. Voor de kranen een derde portie van - wat het ook was - konden afleveren, greep ze ze beet en draaide ze allebei helemaal dicht. Ze voelde de buizen nog even naschokken in haar handen, maar toen wat het voorbij. Het sidderen hield op. De rest van de vloeistof werd weer opgeslokt door het leidingennet. Maar het was nog niet voorbij. De bodem van het bad was bedekt met een laagje vloeistof, dat nu onwillig in de richting gleed van de afvoer die alles gretig opslokte. Isabel keek nog eens goed. Werd ze nu gek, of zat er echt iets in die afvoer? Isabel was ervan overtuigd dat ze de stop erin had gedrukt maar nu zat hij er maar half in zodat ze in de afvoer kon kijken. En daar zat iets. Het lee Recensie(s)Bundel griezelverhalen waarbij het angstaanjagende in heel gewone dagelijkse dingen zit verscholen: een bad waarin de dochter des huizes dreigt te verdrinken, een fotocamera waarmee dodelijke foto's worden gemaakt, een computer die de toekomst voorspelt, een landschap waarin een chagrijnige stadsjongen hopeloos vastloopt, enz. Aardige verhalen die nieuwsgierig maken naar de afloop. Jammer dat het taalgebruik soms wat kinderlijk is. Bovendien zijn de grapjes wel wat puberaal en zijn sommige scènes nogal banaal opgeschreven. De auteur kan zich echter goed verplaatsen in het kind waarvoor hij schrijft en een weinig kritische lezer zal zich zeker met de verhalen amuseren. De titel dekt goed de inhoud van het boek waarbij met succes naar een grotere diversiteit in verhalen is gestreefd. Vanaf ca. 11 jaar.

10.00 €

ark angel (591)

ark angel (591)
Anthony Horowitz

Deel 6 in de spannende Alex Rider serie!Alex heeft de wereld van de geheime dienst voorgoed achter zich gelaten. Ongewild komt hij echter in aanraking met een groep eco-terroristen die het gemunt hebben op een onschuldige jongen van zijn leeftijd. Alex redt de miljardairszoon, en wordt door diens vader uitgenodigd voor een luxe vakantie waarbij hij de lancering van een ruimteveer bij kan wonen. Maar de eco-terroristen blijven een bedreiging, vooral de griezelige Kaspar, die de wereldkaart op zijn hoofd heeft laten tatoeëren… Recensie(s)De 14-jarige Alex Rider wordt ontvoerd uit het ziekenhuis door een bende eco-terroristen, die het eigenlijk op miljardairszoon Paul Drevin hebben gemunt. Pauls vader is hem zo dankbaar dat hij Alex aanbiedt om te delen in zijn weelde en zijn zoon gezelschap te houden. Alex krijgt hierdoor de kans om een door Pauls vader gefinancierde lancering van een ruimteveer bij te wonen. Maar hij komt er ook achter wie er werkelijk schuil gaat achter deze bikkelharde en misdadige man. Alex belandt in een levensgevaarlijke situatie waarbij het ruimteveer 'De Aartsengel' een groot deel van Washington dreigt te verwoesten. Spannend boek dat boeit van begin tot eind vanwege de vele cliffhangers en de prettig leesbare stijl, waarbij de gebeurtenissen naadloos in elkaar overvloeien. Soms zijn de ontsnappingsmanoeuvres van Alex a la James Bond, wat ongeloofwaardig. Voorkennis van de vorige vijf delen van de serie is niet vereist al wordt er soms wel naar verwezen. Herdruk naar aanleiding van de op stapel staande verfilmingen van de verhalen over Alex Rider met nieuw serie-omslag. De verhaallijn van deze herdruk is onveranderd, de tekst is wel opnieuw geredigeerd. Het uit 21 hoofdstukken bestaande boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

bengelijk (647)

bengelijk (647)
Anthony Horowitz

De ik-figuur gaat met zijn oom en tante mee naar Barbados. Eigenlijk wilde tante dat niet hebben 'vanwege haar plannen'. Als de oom beetje bij beetje verbrandt, ondanks al zijn anti-verbrandingszalfjes, begint de ik-figuur argwaan te krijgen. Uiteindelijk overlijdt de oom en wordt tante heel vrolijk. Alle stukjes van het verhaal vallen dan in elkaar. Openingsverhaal in deze verhalenbundel met totaal 7 griezelverhalen. Ieder verhaal lijkt heel normaal te verlopen maar krijgt een verrassend slot. Het taalgebruik is eenvoudig. De verhalen zullen de doelgroep, griezelfanaten vanaf 10 jaar zeker aanspreken. Op de kaft van dit eenvoudig uitgevoerde boek staat een zwarte kat met een vampierachtige schaduw. Van dezelfde auteur verschenen al heel veel griezelboeken.

8.00 €

bibi's droom (642)

bibi's droom (642)
Ada Ooms

Bibi is anders dan haar klasgenootjes. Ze ziet bijzondere dingen. Bijvoorbeeld toen ze laatst gingen tekenen. Zonder dat ze het doorhad, tekende ze niet alleen Nikita's hand na, maar ook de mooie kleur die ze eromheen zag. En toen haar nichtje geboren was, wist ze dat al voordat haar oom belde. Het is alleen wel lastig dat haar ouders haar niet geloven…Als meester Leo vertelt dat ze met de klas op excursie naar de Duinhuisjes gaan, krijgt Bibi een droom. Een droom waarin tijdens hun uitje iets akeligs gebeurt met iemand uit haar klas. Bibi probeert van alles, ze vertelt haar droom zelfs aan de meester. Kan ze voorkomen dat de droom uitkomt? Recensie(s)In het vijfde deel van de serie 'Klas van 25'* waarin steeds een andere klasgenoot centraal staat, gaat het om Bibi. Ze heeft paranormale gaven en vindt het maar lastig dat ze gevoelens van anderen bemerkt; ze wordt angstig van verschijningen als ze wil gaan slapen. Ze ziet aura's, maar begrijpt ze niet en ze voorziet ongeluk en ziekte, maar kan er niets mee. Het wordt langzamerhand duidelijk bij haar ouders en de meester dat Bibi zelfs 'genezende handen' heeft. Realistisch verhaal met een eigentijdse sfeer van een groep 8 in een dorpse omgeving, geschreven in toegankelijke tegenwoordige tijd met veel dialoog. Duidelijke bladspiegel, verdeling in twaalf hoofdstukken. Ondanks een enkele verwijzing naar andere delen kunnen de verhalen los van elkaar gelezen worden. Voor zo'n serie over een schoolklas tot nu toe een redelijke aanwinst. Het aantrekkelijke, kleurige omslag zal vooral meisjes vanaf ca. 9 jaar aanspreken.

7.00 €

bolbliksem (238)

bolbliksem (238)
Anthony Horowitz

Alex Rider is veertien jaar. Door de onverwachte dood van zijn oom en voogd staat hij plots alleen in de wereld. Met de vaststelling dat oom Ian door moord om het leven is gekomen, begint een heel spannend geschreven spionageroman. Een geniale schurk wil aan alle Engelse scholen een computer, type 'Bolbliksem', cadeau doen, maar dit zou wel eens de dood van miljoenen mensen kunnen betekenen. Bloedstollende situaties, speciale effecten, nuchtere en inventieve personages, die regelmatig doen denken aan James Bond

6.00 €

bolbliksem (719)

bolbliksem (719)
Anthony Horowitz

Alex Rider is veertien jaar. Door de onverwachte dood van zijn oom en voogd staat hij plots alleen in de wereld. Met de vaststelling dat oom Ian door moord om het leven is gekomen, begint een heel spannend geschreven spionageroman. Een geniale schurk wil aan alle Engelse scholen een computer, type 'Bolbliksem', cadeau doen, maar dit zou wel eens de dood van miljoenen mensen kunnen betekenen. Bloedstollende situaties, speciale effecten, nuchtere en inventieve personages, die regelmatig doen denken aan James Bond

5.00 €

cayo esquelito (721)

cayo esquelito (721)
Anthony Horowitz

Alex Rider (14) voert voor de Britse geheime dienst M16 spionageopdrachten uit. Hij komt in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten, die het medogenloos gemunt heeft op zijn leven. Daarom is het voor Alex beter een tijdje 'van de Britse aardbodem te verdwijnen'. Bovendien onmoet hij de gewezen Russische generaal Sarov, die op het Cubaanse eiland Cayo Esquelito voorbereidingen treft voor het tot ontploffing brengen van een atoombom in Moermansk. In dit spannende verhaal weet Alex diverse malen op het nippertje aan een wisse dood te ontsnappen. De realistische geschiedenis wordt met vaart verteld, waarbij het opvalt hoeveel oog voor detail de auteur heeft in zijn beschrijvingen van onder meer het tennistoernooi van Wimbledon, de werkwijze van de Amerikaanse CIA, hulpmiddelen die spionnen kunnen gebruiken in benarde situaties en de complexe beveiliging van de villa van Sarov op Cayo Esquelito. In vlot Nederlands vertaald. De thriller-auteur, die al vele titels op zijn naam heeft staan, waaronder ook enkele in de serie rond Alex Rider zoals 'Bolbliksem', 'Point Blanc' en 'Cayo Esquelito', heeft met deze uitgave een juweel van een verhaal aan zijn oeuvre toegevoegd. Vanaf ca. 13 jaar

8.00 €

crocodile tears (704)

crocodile tears (704)
Anthony Horowitz

ALEX RIDER IS TERUG!EN HIJ STAAT VOOR DE GEVAARLIJKSTE MISSIE OOITDeel 8in de serie Alex RiderDesmond McCain beseft dat er met liefdadigheid veel geld te verdienen valt. Hoe groter de ramp, hoe meer geld men stort. Dus is hij van plan om in Afrika de grootste ramp aller tijden te veroorzaken. Genetisch gemanipuleerd koren kan een virus veroorzaken dat zo sterk is dat het op een winderige dag een heel land kan vernietigen. Maar dat is buiten Alex Rider gerekend. De jonge spion raakt verstrikt in een dodelijk spel en staat voor zijn gevaarlijkste missie ooit. ¿Anthony Horowitz is de rockster van de jeugdliteratuur.¿ (De Morgen) Recensie(s)In India wordt een aanslag gepleegd op een kerncentrale waarbij veel doden vallen. De organisatie 'First Aid' biedt direct hulp aan. De 14-jarige Alex Rider is in Schotland waar hij Oud en Nieuw viert. Hij ontmoet daar Desmond McCain, die de oprichter van 'First Aid' is. Ook duikt de journalist Harry Bulman op, die het verleden van Alex als jeugdspion/agent bekend wil maken. Alex roept de hulp en bescherming van MI6 in en dan raakt hij verstrikt in allerlei spannende avonturen. Achtste, zelfstandig te lezen, deel uit de serie rondom de avonturen van Alex Rider na 'Snakehead'*. Alle boeken zijn enigszins volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Alex komt in aanraking met gevaarlijke personages (die vaak karikaturaal worden neergezet) en rolt dan van het ene in het andere avontuur, waarbij het toeval vaak een grote rol speelt en bepaalde passages ongeloofwaardig overkomen. De spanning in dit vlotgeschreven verhaal wordt opgebouwd door veel cliffhangers te gebruiken. Voor de echte liefhebber van spionageverhalen vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

daar ga je frederick K bower (115)

daar ga je frederick K bower (115)
Anthony Horowitz

Er is in Fulham weinig vraag naar privé-detectives, De dag waarop het allemaal begon was het huilen. Het was een slappe tijd, zo slap dat we beter in vaatdoeken hadden kunnen doen. Die ochtend, de koudste in 20 jaar, was net het gas afgesloten en met het electra was het nog maar een kwestie van tijd. We hadden geen kruimel meer in huis en de lui in de supermarkt beneden hadden zich bescheurd van het lachen toen ik voorstelde om het maar even op te schrijven. We bezaten exact nog 2 pond 37 en ruwweg drie theelepeltjes oploskoffie om het weekend door te komen. Het behang kwam van de muur zetten, het tapijt lag in rafels en het meubilair was even wankel als onze financiële toestand. Zelfs onze kakkerlakken waren vertrokken met de noorderzon. Ik zat me juist af te vragen of ik niet eens iets constructiefs zou moeten doen - zoals mijn biezen pakken en afdruipen naar Mams, toen de deur openging en de dwerg binnenkwam... Recensie(s)Twee jeugdige detectives krijgen van een dwerg een envelop in bewaring. Als de dwerg vermoord wordt blijkt de envelop een doosje chocolaatjes te bevatten. Toch zit de hele onderwereld achter deze lekkernij aan, omdat het de sleutel vormt tot een miljoenenschat. Beide broers beleven hachelijke avonturen om uiteindelijk naast de schat te grijpen. Spannend verhaal waarin het vele gangstergeweld (bomaanslag, moord, lijken in beton, ontvoering) zo humoristisch beschreven wordt dat je er alleen maar om kunt lachen. Alles wat fout kan gaan gaat fout, en alles wat verkeerd geïnterpreteerd kan worden wordt dan ook verkeer geïnterpreteerd. Omdat de humor de loop van dit verfrissende verhaal niet in de weg zit, ontstaat er een verhaal dat de doelgroep, kinderen vanaf ± 10 jaar, in één ruk uit zullen willen lezen. Dit goed verzorgde boek is een aanwinst voor deze leeftijdscategorie. De bizarre ontwikkelingen doen denken aan de verhalen van Roald Dahl.

5.00 €

de dag van de draak (563)

de dag van de draak (563)
Anthony Horowitz

Will Tyler, een geadopteerde Vietnamese wees, is een van de 'Vijf' die gezamenlijk de macht van de Ouden, die de aarde weer in hun duistere nacht proberen te krijgen, kunnen keren. Hij wordt naar Hong-Kong (waar de ouden een sterke machtsbasis hebben) gelokt en gevangen gehouden om Martin, de leider van de Vijf, in de val te lokken. Will kan het weer beinvloeden en o.a. met behulp van een taifoen die hij oproept, slagen hij en Martin erin te ontsnappen. Fantasy-verhaal waarin de bovennatuurlijkheden cq. onwaarschijnlijkheden, matig gebruikt worden. Het verhaal en de gebeurtenissen blijven daardoor redelijk overtuigend en mogelijk. Af en toe lichte humor, geen sexisme of racisme, slechts been beperkte rol voor een meisje, wel enig licht cynisme en er vallen ook wat slachtoffers. Binnen het genre duidelijk boven de middelmaat. Vierde boek uit de Pentagram serie, zie ook: 'Kernenergie voor de duivel ', 'De nacht van de schorpioen' en 'De zilveren Citadel'. Vanaf ca. 13 jaar. Omslagillustratie van Tony Ross

6.00 €

de eerste ruiter (723)

de eerste ruiter (723)
Adam Blade

Avantia staat op de rand van de afgrond. Slechte legers onder aanvoering van de duivelse krijgsheer Derzin verzamelen zich aan de grenzen. Maar het lot heeft een onverwachte held gekozen om de dreiging af te wenden... De vijftienjarige Willem is geen gewone jongen. In zijn jonge leven heeft hij al heel wat meegemaakt. Zijn vader is vermoord en zijn moeder ontvoerd. Zal hij als Uitverkoren Ruiter van Vlammenvogel Vuurpos het land redden van de oorlog? Recensie(s)Willem is nog een kind wanneer zijn dorp wordt aangevallen, zijn vader wordt vermoord en zijn moeder ontvoerd. Acht jaar later wordt zijn dorp opnieuw aangevallen door dezelfde vijand. Willem is nu 15 jaar en Uitverkoren Ruiter van het Beest Vuurpos, een gigantische, magische vogel met vuurkracht. Samen strijden ze tegen het kwaad en krijgen hulp van een ander Beest, Gulkien, met zijn Uitverkoren Ruiter Gwen. Ze overwinnen de vijand, maar weten ook dat hij terug zal keren. Boeiend geschreven verhaal met open einde, dat zich af lijkt te spelen in de middeleeuwen, maar met magische fantasiedieren. Het verhaal wordt, binnen een hoofdstuk, zowel door Willem als door zijn Beest Vuurpos (cursief gedrukt) verteld. Het is niet moeilijk je met de hoofdpersonen te identificeren. Eerste deel in de serie 'De Kronieken van Avantia', waarin het tweede deel, 'De verborgen mijnen'*, ook is verschenen. Spin-off van de serie 'Monsterjacht' van hetzelfde schrijverscollectief, die zich ook in fantasieland Avantia afspeelde. Aan het begin van elk hoofdstuk staat een paginagrote zwart-witillustratie van de fantasiedieren. Met proloog, epiloog en een getekende kaart van Avantia. Voorop staat (in kleur) Willem op de rug van Vuurpos afgebeeld. Vanaf ca. 10 jaar.

4.00 €

de jongen die te veel wist (652)

de jongen die te veel wist (652)
Anthony Horowitz

Tim Diamant...Dat waren de laatste woorden die Jack McGuffin van zijn leven te lezen kreeg. Maar goed, als er twee Nederlandse huurmoordenaars achter je aan zitten met een dolk en een pistool, en allebei voor jou bedoeld, dan heb je niet echt de tijd om nog aan een pocketje te beginnen... Het begon in de lange hete zomer van '89. Ik wist het toen nog niet, maar die zomer zou voor mij een stuk langer en heter uitpakken dan voor de meeste mensen. Het was de eerste dinsdag in juni. Ik herinner me die dag zo goed, omdat het mijn beurt was om het eten klaar te maken, en ik daarbij tot de ontdekking kwam dat er geen eten klaar te maken viel. En ik had mijn best gedaan. Ik had een dienblad

7.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |