Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

boek der tijden die waren en komen de illusionist (1141)

boek der tijden die waren en komen de illusionist (1141)
Antonio casanova

Nasha is een doodgewone jongen van veertien jaar. Hij heeft een warrig kapsel, grote ogen en een schijnbaar rustig leventje. Tenminste tot hij plots wakker wordt op een dak en er vlammen uit zijn hand komen. Hij begrijpt er niets van. In zijn hoofd gonzen duizenden vragen. Er zijn immers veel dingen die Nasha nog niet weet …Hij weet niet dat hij over een Gave beschikt. Hij heeft nog niet ontdekt dat hij via een steegje vlakbij zijn huis in Nergensland kan komen, een plaats die tussen de wereld van de magie en de echte wereld zweeft, en hij weet ook nog niet dat hij de enige is die tussen die twee werelden in kan leven. Pas wanneer hij Doban, de Komeetgids, leert kennen, valt alles langzaam op zijn plaats

4.00 €

bouwers van ringwereld (949)

bouwers van ringwereld (949)
Larry Niven

Na 20 jaar keren de onderzoekers van een expeditie naar een volkomen kunstmatige planeet terug om de instabiel geworden Ringwereld van de ondergang te redden.

10.00 €

britt het topaaselfje (909)

britt het topaaselfje (909)
Daisy Meadows

De gemene koning Winter heeft de zeven toveredelstenen gestolen uit de tiara van de koningin van Elfenland. In dit vierde deeltje uit de serie 'De Juweelelfjes'* gaan de vriendinnen Sanne en Eva naar een verkleedwinkel. Er gebeuren allemaal rare dingen. Zou de verdwenen topaas in de winkel zijn? Een simpel, braaf verhaaltje met korte zinnen, veel dialoog, grote letter met schreef, leestekens en een vrij volle, maar overzichtelijke bladspiegel met weinig marge. De (soms over twee bladzijden doorlopende) zwart-witte pentekeningen zijn eenvoudig. Voorin het boekje staat een plattegrond en een toverspreuk op rijm. Op het groene omslag een gekleurde tekening van het topaasdelfje, met neerdwarrelende oranje topazen en glitters. Vanaf ca. 7 jaar.

2.50 €

buitenbeen (225)

buitenbeen (225)
Dirk Bracke

Delphine is een vrolijk meisje van 15 jaar die in een rolstoel zit,Ze had toen ze geboren werd een hersenbloeding, dus sinds haar geboorte zit ze in een rolstoel, ze is een tweeling, haar tweelingzus zit niet in een rolstoel zij is een gezond meisje die volleybal speelt en veel hangt bij haar vrienden.Delphine voelt zich soms geremd omdat ze niet alles kan, maar ze wil wel graag meedoen met haar leeftijdsgenoten, ze wil dezelfde dingen doen als haar tweelingzus eva dus gaan ze met Z´n 2en naar de fuif (een feest in het dorp) daar voelt ze zich heel eenzaam, ze kan niet dansen en wil het liefst naar huis nadat een groepje jongens een grapje om haar maken en moeten lachen. Maar bij dat groepje lachende jongens stond ook nog een jongen met zijn handen in de zakken die niet lachte, een tijdje later wil Delphine drinken halen maar ze werd door een paar dansende jongens omvergelopen, en toen kwam diezelfde jongen die niet lachte kwam bij haar en hielp haar overeind, Delphine en de jongen die Robin heet maakten kennis, en tot haar verbazing merkt ze dat Robin zijn handen steeds verstopt omdat hij geen vingers heeft, alleen stompjes. Ze raken in gesprek en het klikt tussen hen. Ze maken een afspraakje en redden zich beiden prima, Ondertussen heeft Delphine een mail gekregen over een filmrol. Ze voelt zich vereerd en droomt over een carrière als actrice, tot ze hoort dat een meisje die ook in Eva in haar volleybal club zit ook een mail kreeg, dus ze dacht dat ze die filmrol toch niet zou krijgen, zij zit immers in een rolstoel, en dat andere meisje is sportief en gezond. Maar ze bleef contact houden, totdat ze zich moest uitkleden voor de webcam als auditie, want dat wilde de regisseur zien, dus ze deed dat want het ging wel om een carrière als actrice, maar toen kwam haar vader plotseling binnen, en schrok dat Delphine in haar naakte borsten voor de webcam zat, en haar ouders lichten onmiddellijk de politie in. En de man wordt opgepakt hij wou achteraf alleen maar seks met Delphine.

5.00 €

conflict (919)

conflict (919)
Cate Tiernan

Er gebeuren angstaanjagende dingen. Iemands magie wordt gemanipuleerd, op een heel gewelddadige manier. Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo. Ik heb mezelf wel degelijk onder controle. Maar hoe bewijs ik dat vóór het te laat is?

8.00 €

daantje de wereldkampioen (1136)

daantje de wereldkampioen (1136)
Roald Dhal

Daantje (9, ik-figuur) woont samen met zijn vader in een oude woonwagen bij een benzinepomp. Daantjes vader kan heel goed vertellen. Een van Daantjes favoriete verhalen gaat over de GVR (Grote Vriendelijke Reus). Wanneer Daantjes vader zijn zoon enthousiast verschillende slimme methodes uit de doeken doet om fazanten te stropen, is dat de aanzet tot een reeks spannende en originele avonturen. Van dit fantastische verhaal, waarin met name de harmonieuze vader-zoonverhouding heel sfeervol wordt beschreven en natuurlijk de typische Dahl-humor niet ontbreekt, zullen vele kinderen en hun ouders kunnen genieten. Aantrekkelijke uitgave met de karikaturale pentekeningen van Quentin Blake. Bekroond met de Zilveren Griffel in 1977. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 €

dagboek van een onsterfelijke (55)

dagboek van een onsterfelijke (55)
Anne Rice

Een jongeman interviewt de vampier Louis, die hem over zijn leven vertelt dat nu al twee eeuwen duurt. Louis is vampier geworden door een beet van Lestat, de eigenlijke hoofdpersoon van de roman. De intrige draait om de ruzie tussen Louis en Lestat om de vrouwelijke vampier Claudia. Naast griezelliteratuur hebben we hier tegelijk te maken met een historische roman, omdat een groot deel zich afspeelt in het New Orleans van de 19e eeuw. Het is ook een heel erotische roman: de seksuele ondertoon die alle vampierverhalen kenmerkt, is hier veel explicieter dan gewoonlijk. De roman is destijds in de V.S. een echt 'cult'-boek geweest, compleet met fanclubs, vervolgen, toneelbewerkingen, posters, en wat dies meer zij. In de griezelliteratuur geldt hij nu reeds als min of meer klassiek. Kleine druk.

5.00 €

dageraad van de draken (814)

dageraad van de draken (814)
Anne Mccaffrey

De populaire Pern-serie van deze Amerikaanse auteur is science fiction (Pern is een andere planeet, bewoond door aardse kolonisten) met fantasy-elementen (Pern heeft een feodale maatschappij en er zijn draken). Alhoewel bij lange na niet het eerste boek uit de serie, verhaalt deze roman wel de komst van de kolonisten naar Pern en hoe zij de draken wisten te temmen. Kennis van de voorgaande delen (waarvan sommige in de jaren '80 bij een andere uitgeverij in het Nederlands zijn verschenen) is derhalve niet nodig. De stijl is aangenaam, vlot en ongecompliceerd. Gecombineerd met de schattige, aandoenlijke draken verklaart dat het succes van deze boeken bij een groot publiek. De auteur heeft een trouwe schare fans over de gehele wereld. Deze boeken zijn ook zeer geschikt voor lezers die doorgaans niet voor sf kiezen, omdat het meer avonturenverhalen met beminnelijke personages zijn dan extrapolaties van technologische thema's. Vergelijkbaar met Patricia McKillip en Marion Zimmer Bradley. Normale druk.

16.00 €

danderzij (565)

danderzij (565)
Anna Kendall

Eerste deel van een fantasyserie. De hoofdpersoon, de tamelijk onnozele, veertienjarige Rogier, kan oversteken naar het Land der Doden. Een gave die hij kan missen als kiespijn, temeer daar anderen er gretig gebruik van maken en hij alleen door hevige pijn te lijden de oversteek kan maken. De levenden gebruiken de informatie van de doden voor het uitvechten van allerlei machtsspelletjes. Rogier doet zijn best om aan dit gekonkel te ontkomen, daarbij gehinderd door zijn onwetendheid en lafheid. Uiteindelijk is het de liefde die hem dwingt zijn rug te rechten en keuzes te maken. Fraai coming-of-age verhaal met een origineel uitgangspunt en een prettig griezelige wereld. Het hoge zwerfkatjesgehalte van de hoofdpersoon roept tegen wil en dank sympathie op. Uitstekende vertaling. Kleine druk.

8.00 €

de babyboom van de reuzendwergen (1082)

de babyboom van de reuzendwergen (1082)
Marc de bel

Marc de Bel (1954) gaf twintig jaar les in het vierde leerjaar. In 1986 debuteerde hij met 'Het ei van oom Trotter', een verhaal dat in de klas nooit uitverteld geraakte. Sindsien is hij fulltime auteur en verschenen er al meer dan 150 titels van zijn hand. Hij valt geregeld in de prijzen bij de Kinder- & Jeugdjury, ontving al De Kleine Cervantes voor 'Ule' en meerdere van zijn boeken werden met de Inclusieve Griffel beloond.Foto © Yves Schepers Op bol.com vind je alle boeken van Marc de Bel, waaronder het nieuwste boek van Marc de Bel.

8.00 €

de bende van goudslang (1150)

de bende van goudslang (1150)
Bjorn van den Eynde

De vader van Mila wordt beschuldigd van het vergiftigen van een collega tijdens een toneelstuk. Mila besluit zich met de hulp van een nieuw meisje op school aan te sluiten bij de bende van de Goudslang om de moord op te lossen. Daarvoor neemt ze veel risico en zelfs afscheid van de popgroep de Ghost Rockers. Eenvoudig en met vaart geschreven verhaal zonder enige diepgang, maar met veel dialoog. Het verhaal is ongeloofwaardig: het hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en springt van de hak op de tak. Gebeurtenissen worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Bevat veel Vlaamse woorden en uitdrukkingen, als "op café'. Het is geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen vervolg op 'De Medici Moord'*, waarbij het wel onhandig is dat er geen enkele inleiding of samenvatting van de voorgaande delen is opgenomen. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

de bliksemdief (1167)

Rick Riordan

Percy (12, ik-figuur) heeft een goede band met de leraar klassieke talen van zijn huidige school, meneer Brunner. Als Percy zijn vriend Grover en meneer Brunner afluistert, komt hij erachter dat hij een halfgod is, de zoon van Poseidon. Met veel moeite en hulp van Grover en zijn moeder komt Percy terecht bij de school voor halfbloeden. Daar blijkt dat Grover een sater is en meneer Brunner een centaur, genaamd Chiron. Percy hoort van Chiron dat Zeus, Poseidon en Hades ruzie hebben. Hij krijgt zijn eerste queeste om een oorlog tussen de goden te voorkomen. Eerste deel uit de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'. In de oude mythologie is Perseus de zoon van Zeus, maar we zijn inmiddels vele generaties verder. De Olympus van de Griekse goden hangt nu boven New York, want daar is de westerse beschaving. De Griekse mythologie wordt op een leuke manier in het verhaal verweven. Percy is wel erg slim voor een twaalfjarige: hij is veel volwassenen en zelfs enkele goden te slim af. De hoofdstuktitels zijn grappig, maar verklappen soms wat er komen gaat. Spannend, vlot lezend verhaal over heldendom, vriendschap en vertrouwen. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de bliksemdief (1167)

Rick Riordan

Percy (12, ik-figuur) heeft een goede band met de leraar klassieke talen van zijn huidige school, meneer Brunner. Als Percy zijn vriend Grover en meneer Brunner afluistert, komt hij erachter dat hij een halfgod is, de zoon van Poseidon. Met veel moeite en hulp van Grover en zijn moeder komt Percy terecht bij de school voor halfbloeden. Daar blijkt dat Grover een sater is en meneer Brunner een centaur, genaamd Chiron. Percy hoort van Chiron dat Zeus, Poseidon en Hades ruzie hebben. Hij krijgt zijn eerste queeste om een oorlog tussen de goden te voorkomen. Eerste deel uit de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'. In de oude mythologie is Perseus de zoon van Zeus, maar we zijn inmiddels vele generaties verder. De Olympus van de Griekse goden hangt nu boven New York, want daar is de westerse beschaving. De Griekse mythologie wordt op een leuke manier in het verhaal verweven. Percy is wel erg slim voor een twaalfjarige: hij is veel volwassenen en zelfs enkele goden te slim af. De hoofdstuktitels zijn grappig, maar verklappen soms wat er komen gaat. Spannend, vlot lezend verhaal over heldendom, vriendschap en vertrouwen. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de donkere broederschap (935)

de donkere broederschap (935)
Luke Scull

Debuut en eerste deel van een serie van drie. Deze ruige fantasy met veel bloed en verkrachting toont potentie, maar nog weinig diepgang. Een verzameling van-dik-hout-zaagt-men-plankenkarakters komt samen om diverse almachtige tirannen van de troon te stoten. Diverse achtervolgingen, samenzweringen en veldslagen later komt het tot een spectaculaire anticlimax. De pogingen van de auteur om zijn bekend aandoende karakters geschiedenis en diepgang mee te geven komen wat laat van de grond. De auteur is duidelijk fan van schrijvers in hetzelfde genre als Abercrombie en Erikson. Halverwege krijgt het boek vaart. De actie is ononderbroken, de karakters krijgen iets meer vlees op de botten, het geweld en gevloek worden iets minder gratuit. Het mooi afgerond einde doet uiteindelijk smaken naar meer. Tamelijk wat taalfouten, in origineel en vertaling: '(Hij) rolde drie, vier keer de heuvel af voor hij tot stilstand kwam'. Kleine druk.

10.00 €

de drakenmeester (712)

de drakenmeester (712)
Guido Kees

In 'Het geheim van de draak'* hebben we de schildknaap Wolf leren kennen wiens vader Artan is verdwenen. Dit is het tweede deel van de serie 'De zoon van Artan'. We schrijven het jaar 1366. De burcht waar hoofdpersoon Wolf woont wordt belaagd door de draak Bogdor. Artan, de vader van Wolf, trekt eropuit om het monster te bestrijden, maar verdwijnt daarbij spoorloos. Samen met zijn vrienden, de heksendochter Cara, de kreupele smidszoon Friso en een echte wolf, probeert Wolf hem op te sporen. Oom Sieg wordt daarbij een onverwachte tegenstander. Er is veel emotie, wapengekletter en monsterachtig gebrul in het verhaal. De boeken zijn gebaseerd op een achtdelige tv-reeks ‘historische fictie’ die vanaf einde 2015 wordt uitgezonden door de zenders Ketnet en Zapp. Er is veel dialoog in de tekst. Daardoor wordt de moeilijkheidsgraad voor het begrip van de lezer laag gehouden. Kan Wolf het raadsel van zijn verdwenen vader oplossen en hoe kunnen zijn vrienden daar eventueel bij helpen? Het is bij series als deze aan te raden de delen in volgorde te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de dromendieven (933)

de dromendieven (933)
Maggie stiefvater

'Maggie Stiefvater is een meesterverteller.' USA Today Als je iets kon stelen uit je dromen, wat zou je dan nemen? Ronan Lynch heeft veel geheimen. Een daarvan is dat hij voorwerpen uit zijn dromen kan halen. Ronan is een van de ravenjongens: een groepje vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verborgen is in de bergen vlak bij hun school. Tijdens hun zoektocht naar de koning komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten ze een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang... De dromendieven is het tweede deel van de nieuwe, verslavende fantasyserie van Maggie Stiefvater. Eerder verscheen De ravenjongens. Stiefvaters debuut Huiver stond wekenlang op nummer 1 in de bestsellerlijst van The New York Times. De pers over De ravenjongens: 'De onheilspellende sfeer zet je nekhaartjes gegarandeerd overeind.' 7Days 'Paranormale voorspellingen en een eeuwenoude legende, verweven met de onderlinge vriendschap van de jongens en de mysterieuze Blue, zorgen ervoor dat dit verhaal je niet meer loslaat.' Young Adult Books

5.00 €

de duisternis valt (945)

de duisternis valt (945)
Erin Hunter

Derde deel uit de 'Survivor dogs'*-serie. De twee roedels, de Aangelijnde Honden en de Wilde Honden, moeten zich verenigen om te kunnen overleven na de Grote Grom. Alpha neemt de leiding maar voelt zich bedreigd door Lucky, een Eenzame Hond. Hij grijpt dan ook zijn kans en verbant Lucky bij de eerste de beste gelegenheid uit de Troep. Terug naar de langbenen blijkt geen oplossing - Lucky probeert dan toch maar een goed Troeplid te worden. Maar als drie pups van de Wilde Honden met hem meekomen, dient een nieuwe strijd zich aan… In dit vlot leesbare verhaal doet de hondenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Het schrijverscollectief richt zich na de Warrior Cats (katten) en de Seekers (beren) op honden – wederom met veel kennis van zaken, maar ook met een gevoel van ‘herhaling en voorspelbaarheid’. Dit zal de lezende hondenliefhebber echter niet tegenhouden: smullen maar en wachten op de volgende uitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

de elfenheuvel omnibus 2 (1146)

de elfenheuvel omnibus 2 (1146)
Gert Goovaerts

Bundeling van het derde en vierde deel uit de serie 'De elfenheuvel'* over elfenkroonprins Dagmar (17), die voor straf naar de mensenwereld is gestuurd. Om terug te mogen keren, moet hij z'n leven leren beteren als pleegzoon in een mensengezin. Hij mag zijn magische krachten niet tonen en wordt steeds verrast door aardse zaken die hij niet kent. Als hij ontdekt dat de wereld van de elfen gevaar loopt, gaat hij op zoek naar het enige wat de elfen kan redden, de magische meteoriet Oxus. Naar de gelijknamige Vlaamse televisieserie op Ketnet, over een elf die als een soort Catweazle zijn weg op de aarde moet zien te vinden. Dat levert voorspelbaar grappige zaken op. De vrolijke en eenvoudige verhalen kennen een voorspelbaar verloop met stereotiepe karakters, maar zijn onderhoudend voor de doelgroep. De verhaallijnen zijn eenvoudig en ook het taalgebruik is gemakkelijk met veel dialoog. Op het omslag een foto uit de televisieserie met prins Dagmar in zijn magische wereld. Vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €

de elfenvloek (1145)

de elfenvloek (1145)
Petra Pardon

Dagmar, de elfenprins, woont bij een pleeggezin in de mensenwereld. Hij moet de mysterieuze meteoriet Oxus terugvinden voordat het elfenrijk, de Tussenwereld, verdwijnt. Een perfide baron wil de steen ruilen tegen Dagmar. Samen met vrienden maakt Dagmar een plan en een verwoede jacht begint. Het plan lijkt jammerlijk te mislukken. Bovendien dreigt de elfenvloek: als een verliefde elf een mensenmeisje kust, gaat hij ten onder. Dit boek hoort bij de tv-serie ‘Elfenheuvel’ die al drie jaar in ruim 120 afleveringen door het Vlaamse Ketnet wordt uitgezonden. Het is het vijfde deel van een uitdijende reeks*. Wie de serie niet volgt of voorgaande delen niet heeft gelezen, zal het nogal moeilijk hebben de inhoud van het verhaal te begrijpen. De auteur verzuimt via bijvoorbeeld een proloog over het voorafgaande te informeren. Net als op televisie wordt geswitcht van scène naar scène en ligt het perspectief dan bij een ander personage. Dat maakt het geheel wat warrig. Het verhaal heeft een open einde. Voor fans van de tv-serie vanaf ca. 9 jaar.

6.00 €

de fantastische meneer vos (1068)

de fantastische meneer vos (1068)
Roald Dhal

Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie te doden, omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar meneer Vos is erg slim! De soepele vertaling, en de zwart-wittekeningen van Quentin Blake, maken een fraai geheel van dit aardige, spannende verhaal, waarin vrolijkheid en vernuft het winnen van de wraakzucht van de drie verbitterde vrekken. Door angstige, spannende passages en het soms niet eenvoudige taalgebruik zal het bij jonge kinderen door voorlezen het meest tot zijn recht komen. Bekroond met een Zilveren Griffel 1972. Herdruk met een nieuw serie-omslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de fevre dream (929)

de fevre dream (929)
George R.R Martin

De Fevre Dream van George R.R. Martin - de auteur van het bestsellende fantasy-epos Het Lied van IJs en Vuur, waarop de HBO-televisieserie Game of Thrones is gebaseerd - is een van zijn zeldzame uitstapjes buiten het fantasy-genre. Een vampierroman zoals je die nog nooit hebt gelezen.Winter 1857. Abner Marsh heeft grote moeite werk te vinden als kapitein van een rivierstomer op de Mississippi. Als een rijke aristocraat hem onverwacht een lucratief aanbod doet, is Abner meteen op zijn hoede.De reden? De spookachtig bleke Joshua York met zijn kille blik gaat er volledig aan voorbij dat Abners vloot op één boot na compleet is vergaan tijdens een ongewoon strenge winter. Het laat hem bovendien onverschillig dat hij zijn investering de komende tien jaar niet zal terugverdienen. Wat dan wel zijn redenen zijn om de gevaarlijke Mississippi op te gaan, vertelt hij niet - en de enige voorwaarde die hij stelt, is dat Marsh zijn afwijkende gedrag zonder vragen te stellen accepteert, hoe bizar, willekeurig of bevreemdend dat gedrag ook mag zijn.Abner gaat aarzelend akkoord, misschien tegen beter weten in. Pas tijdens de eerste reis met de Fevre Dream dringt het langzaam maar zeker tot hem door dat hij een overeenkomst is aangegaan waarvan de afloop heel onzeker is.'Dit boek kan zich meten met Anne Rice' Dagboek van een onsterfelijke. Dit is revolutionair werk.'

9.00 €

de geheimzinnige boomhut van 26 verdiepingen

de geheimzinnige boomhut van 26 verdiepingen
Andy Griffiths en Terry Denton

Tweede deel in de reeks 'De waanzinnige boomhut'*. Waar de boomhut in het eerste deel 13 verdiepingen telde, telt die er nu 26. Voor avontuurlijk ingestelde kinderen is dit een boek om met rode oortjes tot zich te nemen. Het verhaal gaat als een wervelwind met de kijk-lezer aan de haal en een storm van beelden, invallen, ongelooflijke gebeurtenissen, uitweidingen en repeterend avontuur passeert de revue. Een verhaal dat gaat over twee vrienden, Andy en Terry, die een boomhut bezitten, waarin op elk van de verdiepingen iets bijzonders te beleven valt. Dat Andy en Terry elkaar in het verleden ontmoet hebben, dat de uitgever Andy port om zijn nieuwe boek in te leveren en dat de bruut Kapitein Houthoofd het op hen gemunt heeft. Dit fantastische lees-kijkboek wordt met grote vaart, op stripboekachtige wijze verteld. De tekst kent veel dialoog en nauwelijks bij te houden spreektaal en gedachtesprongen. Intermezzo's staan schuin gedrukt. De geanimeerde, met vlotte pen getekende zwart-witillustraties vormen de kroon op het geheel. Ook in de illustraties is tekst verwerkt, waardoor er een drukke, bijzondere eenheid onstaat van dynamisch-visuele en verhalende elementen. In vlot Nederlands vertaald. Vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de graces

de graces
Laure Eve

Wanneer River (16) met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor knappe en mysterieuze Fenrin, een van de drie kinderen van de familie Grace. Er wordt gefluisterd dat Fenrin en zijn knappe zussen Summer en Thalia heksen zijn. River is geobsedeerd door hekserij en magie, en doet er alles aan om in het kringetje van de Graces te worden opgenomen. Langzamerhand wordt ze er kind aan huis, totdat ze een verbijsterende ontdekking doet en door haar toedoen alles verandert. De auteur heeft veel tijd nodig om haar plot te ontvouwen, waardoor het verhaal vrij lang voortkabbelt voordat het echt spannend wordt en de ware intenties van River aan het licht komen. Daarnaast doet het geheel wel erg veel denken aan de Twilight-serie. Het is vooral spannend dat de hoofdpersoon haar geschiedenis verborgen houdt voor de lezer, maar dat maakt tegelijkertijd dat het lastig is om je als lezer met haar te blijven identificeren. Eerste deel in een fantasyserie. Met intrigerend omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de griezelbus 3 !1117)

de griezelbus 3 !1117)
Paul van Loon

Drie jongens en een meisje sluipen weg van de groep waarmee zij een bezoek aan het Autotron brengen en komen terecht in de Griezelbus. Door de speciale helmen die zij op moeten zetten, beleven zij in de Andere Werkelijkheid adembenemende griezelavonturen. Wat zij niet weten is dat hun leven op het spel staat. In dit handzame boek worden in vlot leesbare taal de meeslepende verhalen van de Griezelbus verteld. De lezer wordt op boeiende wijze meegevoerd in de meest absurde belevenissen. Steeds een andere inzittende van de Griezelbus wordt door de schrijver uitgekozen om hoofdpersoon in zijn volgende griezelverhaal te zijn. De spanning wordt in ieder verhaal knap opgebouwd. De verschillende karakters zijn goed uitgewerkt en er is sprake van een duidelijke plot. Overzichtelijke inhoudsopgave voorin, achterin een brief van de schrijver aan de lezers en uitgebreide informatie van de schrijver over zichzelf, dit deel van de Griezelbus en over andere, eerder verschenen boeken uit de griezelbibliotheek. Een achttal paginagrote zwart-wittekeningen die goed bij de tekst passen. Op de voorkant een tekening in kleur van een gedeelte van de Griezelbus. Vanaf ca. 10 jaar

7.00 €

de grijze jager 1 en 2 (1064)

de grijze jager 1 en 2 (1064)
John Flanagan

Bundeling van de eerste twee, eerder apart verschenen, delen van de tot nu toe achtdelige, populaire Grijze Jager-serie. In het eerste deel, 'De ruines van Gorlan', maken we kennis met de 15-jarige weesjongen Will die in een middeleeuwse omgeving vol ridders en kastelen wordt opgeleid tot een zogenaamde Grijze Jager: een spion van de koning, die nagenoeg onzichtbaar door het land trekt met pijl en boog en pony. Deze Grijze Jagers moeten het koninkrijk Araluen beschermen tegen het rijk van de boosaardige Morgarath. Zijn vriend Arnaut leert voor ridder, wat Will eerst jaloers maakt en hun vriendschap op de proef stelt. In het tweede deel, 'De brandende brug', komt Will, samen met zijn vriend Arnaut en het meisje Evanlyn, voor een schijnbaar onmogelijke opdracht te staan: hij moet de verbindingsbrug tussen de twee rijken vernietigen. Verhalen vol avontuur over vriendschap en volwassen worden aan de hand van thema's zoals identiteit, oprechtheid en respect. Vlotte schrijfstijl. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |