Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Tovertante Archibalda (719)

Thea Dubelaar

Zes kinderen met heel verschillende achtergronden gaan op vakantie. Het is heel spannend om bij tante Archibalda te logeren. Er staat een toverboek in de kast. Elke dag komt er een geheimzinnig gedicht bij. Het verhaal begint rustig, de magie ligt in kleine dingen van het dagelijkse leven. Soms een mysterieuze sfeer, soms lekker griezelen. Kleurige beschrijvingen in een oorspronkelijke toonzetting. Als de kinderen een vreemde man volgen, met twee wielen in plaats van voeten, beginnen de problemen: ze komen in de 'tovertijd'. Nu neemt de fantasie de overhand en een te grote loop. De samenhang lijkt voor een groot deel verdwenen en het verhaal is lastig te volgen. Het fantasie-element wordt ook steeds gruwelijker. De achtergronden van de kinderen, in het begin zo mooi aangezet, worden niet meer uitgewerkt. De werkelijkheid is helaas verloren gegaan in de sprookjeswereld. Hetzelfde geldt ook voor de zwart-wit tekeningen. In het eerste gedeelte ondersteunen ze het verhaal, later komen ze daar meer los van te staan. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

Voorbij de zerken (1033)

Tais Teng

Drie groepen bewaarders, die van Tiamats Oog, van het Boek en van de Fluit zijn elkaars vijanden. Samen vormen ze een soort godsdienstige sekte met een hogepriester aan het hoofd. De leden van de drie groepen hebben allemaal een specifieke bijzondere eigenschap wat hen onderscheidt van gewone mensen. Ina, een van de bewaarders met het Talent tot stelen, moet voor de hogepriester het Boek zien te bemachtigen. Alles wat iemand erin schrijft, wordt bewaarheid. Het lukt haar om het boek te pakken te krijgen, maar als in een onbewaakt ogenblik een klein jongetje erin schrijft "De zon gaat uit", betekent dat het einde van de wereld. Spannend, nogal ingewikkeld, fantasierijk verhaal in goede stijl geschreven, waarin jongens en meisjes een gelijkwaardige rol spelen. Doordat het verhaal zich in de werkelijkheid, gewoon in Nederland, afspeelt, blijft het contact met de realiteit bestaan. De omslagtekening in donkere kleuren is van matige kwaliteit. Vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, Edda Rekers-Hazelhoff.)

5.00 €

William S (103)

Anthony Horowitz

Martin Holland, jeugdvriend van William Shakespeare, krijgt bericht van diens dood. Hij is vermoord in Los Angeles, waar hij als scenarioschrijver woonde en werkte. Martin wordt door Shakespeares vrouw, Anne Hathaway, gevraagd het lijk van haar man te gaan halen en naar Stratford-upon-Avon terug te brengen. In Los Angeles krijgt hij aanwijzingen dat er meer achter de moord zit dan zo maar een inbreker, maar noch de politie, noch vrienden en bekenden geven hem steun bij zijn onderzoek. De schrijver, bekend van zijn jeugdboeken en tv-scenario's, heeft met zijn eerste roman voor volwassenen een komisch, origineel en knap boek geschreven. Shakespeare in de moderne tijd, filmbewerking (of verkrachting) van zijn toneelstukken, zijn mysterieuze Dark Lady en zijn Handsome Young Man, zijn jeugd in Stratford, zijn scheiding van Anne Hathaway, de dood van zijn zoon, alle bekende feiten uit zijn leven hebben een plaats gekregen in dit verrukkelijke boek. Enige kennis van Shakespeare is wel nodig om het op waarde te kunnen schatten. Normale druk.

9.00 €

Wonder wout de strijd om de steen (679

Rob Vangansewinkel

De dertienjarige Wout Winters fietst naar huis als vlak bij hem plotseling een kleine meteoriet inslaat. Hij neemt een kleine steen mee naar huis en merkt al snel daarna dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt. Hij kan de gedachten van zijn vrienden Quinten en Timo lezen en voorwerpen laten zweven. Als Wout de steen echter kwijtraakt aan iemand met criminele bedoelingen, belanden hij en zijn vrienden in een reeks spannende avonturen. Vlot leesbaar en zeer spannend verhaal vol actie met voldoende identificatiemogelijkheden met de hoofdpersonen. Het verhaal is voorzien van enkele paginagrote vrij grijze en wat houterige tekeningen. Omvangrijke uitgave, vooral voor jongens die van een zeer spannend verhaal houden. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

allemaal dood (958)

Charlaine Harris

Op verzoek van de vampierkoningin van Louisiana, Sophie-Anne Leclerq, bezoekt Sookie een belangrijke vampierconventie. Sophie-Anne wordt namelijk beschuldigd van de moord op haar koning. Bovendien is haar machtspositie ernstig verzwakt als gevolg van de chaos die orkaan Katrina aanrichtte. Sookie weet dat Sophie-Anne onschuldig is, maar veel van haar onderdanen zijn haar liever kwijt dan rijk. Als het Verbond van de Zon onverwacht de conventie verstoort, is Sookie genoodzaakt partij te kiezen. Waar zal ze voor kiezen? Mens of vampie

6.00 €

allemaal sprookjes (862

Annie m.g Schmidt

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf – je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. En net als alle goede sprookjes zijn ze om voor lezen of om zelf te lezen. Voor alle leeftijden. Met tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten en natuurlijk Fiep Westendorp.

12.00 €

alles is eventueel (115)

Stphen King

De verhalen in Alles is eventueel tonen aan hoe rijk de veelgeprezen vertelkunst van Stephen King is. Veel van de veertien verhalen gaan over doodsangst, maar even zoveel gaan over de verschrikkingen van het alledaagse. Elk verhaal is intens, meeslepend en vol onverwachte en briljante wendingen. Opgenomen zijn onder andere:- De man in het zwarte pak, over een ontmoeting met de duivel, dat de World Fantasy Award én de O. Henry Prize( de hoogste literaire onderscheiding voor Amerikaanse verhalen) won;- Alles is Eventueel gaat net als Harten in Atlantis over een Breker en houdt dus verband met King's Donkere Toren-cyclus;- In de doodskamer: een journalist beseft dat hij de martelkamer niet levend zal verlaten. Tenzij...;- Het wegvirus rijdt naar het noorden, over een schilderij dat tot leven komt, net als in Spookfoto's (uit Schemerwereld) en Rosie;- 1408, een van de engste King-verhalen, over een schrijver die na een nacht in kamer 1408 nooit meer over spoken schrijft. Dat gevoel waarvan je alleen in het Frans kunt zeggen wat het is, waarin doodsangst een déjà vu is op 16.000 voet.Of hij nou schrijft over bijna-doodervaringen of over alledaagse angsten, Stephen King is in topvorm in deze afwisselende verhalenbundel.

7.00 €

amber het oranje elfje (374)

Daisy Meadows

Twee vriendinnen, die hun vakantie doorbrengen op Toverregen Eiland, ontdekken al snel dat het echt een toverplek is. Zij hebben Anna, het rode elfje, beloofd te helpen zoeken naar haar zusjes, die door de vloek van koning Winter verdwenen zijn. In dit seriedeel vinden zij Amber, het oranje elfje, verstopt in een grote schelp. De auteur laat zich voor haar boeken inspireren door de elfenfiguurtjes, die haar moeder als pottenbakster op het eiland Wight maakte. Het resultaat is een zoetig verhaal in 6 hoofdstukken, makkelijk leesbaar door het gebruik van korte zinnen en veel dialogen. De vlakke, schetsmatige illustraties in zwart-wit staan op bijna elke pagina tussen de tekst. Het boekje is gedrukt in twee lettertypes: een grote, duidelijke letter en een versierde 'feest'-letter voor de hoofdstuktitels, de plattegrond van het eiland en het gedicht waarin de vloek van koning Winter is verwoord. Boven- en onderaan de bladzijden zijn extra versieringen aangebracht. Het clichematige verhaal is ondanks allerlei toverelementen en bedreigingen in de vorm van aardmannen niet echt spannend. Voor 7 jaar en ouder. Aantrekkelijk omslag met glinsterende oranje sterretjes. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

3.00 €

anders dan anderen (1062)

Regina Faerber

De 16-jarige Amara Klein leidt een onopvallend leven tot op het moment dat ze het baantje van haar vriendin voor een keer overneemt. Dan ontmoet ze de 43-jarige dirigent Fritz Libysch. Voor beiden is het liefde op het eerste gezicht. De eerste tijd weet Amara haar verhouding, tegen de zin van haar minnaar, voor haar familie geheim te houden, maar uiteindelijk kiest ze ervoor om haar ouders op de hoogte te stellen. Die geven haar ruimhartig de gelegenheid en het vertrouwen om haar liefde te beleven. Deze opvallende roman geeft een integer beeld van een liefdesrelatie tussen een jong meisje en een volwassen man. Daarbij vormt de zeer warme thuissituatie van Amara een belangrijk element. Vanuit Amara worden de gedachten en gevoelens belicht die bij een meisje, dat voor het eerst de liefde leert kennen, naar boven kunnen komen. Het boek eindigt met Amara's plan enige tijd op zichzelf te gaan wonen, voordat ze definitief kiest voor Fritz of haar familie. Een mooi en stevig uitgegeven boek met op de voorplaat een in zachte tinten uitgevoerde illustratie van een meisjeshoofd met een mannenhoofd er gedeeltelijk achter. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

angel (752)

L.A Weatherly

De wereld van de engelen is ten dode opgeschreven. Als experiment woont er een groep permanent op aarde. Deze engelen voeden zich met de levensenergie van mensen. Deze mensen raken daardoor in de ban van de engelen. Alex (17) is engelenkiller. Voor hem is de enige goede engel een dode engel. Willow (16) is half engel en half mens. Alex ontmoet haar als de engelen erachter komen dat Willow de mogelijkheid in zich heeft hen te vernietigen. Ze slaan samen op de vlucht. Het perspectief wisselt tussen Willow (ik-figuur), Alex en af en toe een engel. Daardoor weet je als lezer meer dan de personages, wat extra spanning geeft. De vele dialogen zijn realistisch, vooral die tussen Alex en Willow in de auto op weg naar het veilige New Mexico. Tijdens deze roadtrip ontstaat er een band tussen hen. De karakters van Alex en Willow zijn goed uitgewerkt. Hun gedrag en manier van denken zijn goed gemotiveerd en veranderen als de gebeurtenissen dat vragen. De tekst is rechts niet uitgelijnd en de letter is vrij groot, waardoor het geheel vlot leest. Het einde is open, maar geen echte cliffhanger. Eerste deel van een trilogie. Wordt ook in het Engels aangeboden*. Vanaf ca. 15 jaar.

15.00 €

angel fire (343)

L.A Weatherly

Halfengel Willow en haar vriend Alex - opgeleid EngelKiller - zijn voor de engelen op de vlucht. Een droom van Willow roept hen naar Mexico City, waar ze medestrijders vinden en waar Willow een andere halfengel ontmoet - Seb - met wie ze meteen een sterke geestelijke band voelt. Tweede deel van een trilogie* rond een invasie van engelen die zich voeden met menselijke energie. Het boek heeft twee verhaallijnen: de voorbereiding van een nieuwe aanval op de engelen en de relationele spanning tussen Willow en Alex, vanwege Seb. Het verhaal bevat veel actie en emotie. De gebeurtenissen worden afwisselend beschreven vanuit het ik-perspectief van Willow en het personale perspectief van Seb, Alex en engel Raziel - de machtsbeluste vader van Willow. Er is een scherp onderscheid tussen goed en kwaad: de hoofdpersonen zijn bereid hun leven op te offeren voor 'de mensheid' en de engelen zijn puur slecht. Gedachten en gevoelens zijn erg expliciet, wat wellicht de identificatie bevordert, maar weinig ruimte laat voor de eigen beleving van de lezer. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

anna het rode elfje (317)

Daisy Meadows

Sanne en Eva zijn met vakantie op Toverregen Eiland. Als ze het eiland gaan verkennen, vinden ze een oude, zwarte pot die omgekeerd in het gras ligt. Binnenin klinkt een zacht getik. Als ze de pot omdraaien, komt er een verdrietig elfje tevoorschijn. Huilend vertelt het elfje dat ze haar zes zusjes is kwijtgeraakt na het Midzomerfeest. Sanne en Eva beloven haar de zusjes te gaan zoeken omdat ze dat zelf niet kan door de vloek van koning Winter. Einde van het verhaal. Tijdens die zoektocht gebeuren er allerlei sprookjesachtige, nogal ingewikkelde dingen. De meisjes worden met rode poederstof bestrooid waardoor ze even klein worden als de elfjes. Koning Winter speelt een rol en een kikker brengt hen een zilveren tasje met toverspullen. Voorin het boekje een plattegrond van Toverregen Eiland en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is uitgesproken. Op elke dubbele pagina staan een of meer zwartwittekeningen van matige kwaliteit. Aantrekkelijke omslag met glinsterende rode sterretjes. Vanaf ca. 7 jaar. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*

2.50 €

baby babs (1009)

musti

mooi kinderboek

3.00 €

bedrieglijke vrede (881)

Markus Heitz

Door de nederlaag van de aanhangers van de donkere god Tzulan is de voorspelling van de terugkeer van de Donkere Tijd voorlopig teruggedrongen. Maar heerser Lodrik moet alweer met nieuwe moeilijkheden afrekenen: zijn ex-vrouw Aljascha sluit een verbond met de aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te heroveren. Ondertussen groeit haar zoon Vahidin op tot een machtige magier terwijl in Borasgotan verrassend de jonge Raspot Putjomkin tot koning wordt gekroond, een truc van de geraffineerde Fjanski die de onervaren vorst als stropop wil gebruiken. Intussen houden de aanhangers van Tzulan stand op een aantal eilanden en verzamelen krachten om opnieuw toe te slaan. Eerste deel van een trilogie die start na de populaire reeks 'De donkere tijd'. De machtsstrijd waarin Lodrik verwikkeld is, wordt in meer verhaallijnen gestalte gegeven; Heitz verweeft ze handig. De grens tussen goed en kwaad, het hoofdthema van de cyclus, wordt erg vaag. De Duitse bestsellerauteur Heitz, die met 'De dwergen'-boeken miljoenen exemplaren verkocht en tweemaal de Deutscher Phantastik Preis ontving, mikt vooral op spanning. Zijn stijl is functioneel, maar niet erg subtiel. Voor fantasylezers die houden van ingewikkelde verhaallijnen, talloze personages en spanning. Kleine druk.

7.00 €

beschermheer van het licht (440)

Stan Nicholls

De wereld van Maras-Dantia is een primaire versie van onze wereld: een tijd waarin de mens net verschenen is, maar ingrijpt in een wereld die basicaal steunt op magie, waarin orcs, griffioenen, kobolden, trollen, elfen, draken etc. de originele bewoners zijn. De mensen zijn verdeeld in twee partijen: de enis (die een god aanbidden) en de menis (die meer goden aanvaarden) en zijn erin geslaagd om iedereen met iedereen in oorlog te brengen. De sadistische koningin en tovenares Jennesta deelt haar sympathie met diverse groepen en is op zoek naar magische artefacten die haar totale macht kunnen geven. Een groep orcs (een krijgersvolk) deserteert en gaat zelf op zoek naar de artefacten die hen de vrijheid kunnen geven en tevens het wereldbeeld kunnen veranderen. Begin van een trilogie die de lezer nog weinig informatie geeft en hem dus ook niet weet te boeien. Overdosis van extreem gewelddadige veldslagen en moordpartijen waarbij bloed, ingewanden (etc.) rondspatten, afgewisseld met macabere offerandes door Jennesta. Zowat alle fantasy-cliches komen aan bod. De auteur doet pogingen tot humor en inzicht in zijn personages, maar door hun aard roepen die geen echte sympathie op bij de lezer. De gedreven lezer zal mischien in volgende delen begrijpen wat er gaande is. Kleine druk.

6.00 €

bij het groot berenmeer (956)

Erin Hunter

Zwarte beer Lusa is ontsnapt uit de dierentuin en ontmoet in de wildernis de grizzlyberen Toklo en Ujurak. De laatste kan van gedaante veranderen. Samen trekken ze naar het noorden om uiteindelijk het noorderlicht te kunnen zien. Ze stoppen onderweg bij het Groot Berenmeer om daar de zomerzonnewende te vieren. Daar is ook Kallik, een jonge ijsberin die hoopt haar broer terug te vinden. Maar is dat gevoel wel wederzijds? Hun reis wordt er een vol gevaren waarin honger, vechten en doden voortdurend een rol spelen. Dit alles weten de auteurs zo indringend te beschrijven dat de jonge lezers er misschien wel eens verdrietig bij worden. Ook komt de relatie met actuele milieuthema’s op onnadrukkelijke wijze aan de orde. De auteurs, vier vrouwen, vormen een schrijverscollectief dat gespecialiseerd is in fantasy-verhalen waarin dieren een hoofdrol spelen (zie ook de serie ‘Warrior cats’). Ze schrijven op basis van diepgaande research waardoor ze hun hoofdpersonages steeds een geloofwaardig karakter weten te geven. Deze serie 'Seekers'* heeft zes delen waarvan dit het tweede in vertaling is. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

blauwe maan (1011)

Alyson Noel

Ever (16) heeft tijdens een ongeluk haar ouders verloren en woont nu bij een familielid. Ze was zelf ook bijna dood, maar is tot leven gebracht door Damen die haar door middel van een drankje onsterfelijk heeft gemaakt. Damen is alles voor haar, maar ineens is hij verdwenen en blijkt, als hij weer opduikt, niets meer met haar te maken te willen hebben. Ever probeert uit te zoeken wat er gebeurd is en ontdekt daarbij een document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen. Ze komt uiteindelijk voor een moeilijke keuze te staan. Tweede deel van de serie 'De onsterfelijken'*. Het boek heeft weinig spanning in zich, is in veel hoofdstukken zelfs saai te noemen, omdat er weinig gebeurt. De karakters zijn eendimensionaal en ongeloofwaardig. Het heeft niet echt een einde omdat er weer een nieuw deel is verschenen. Meisjes die van bovennatuurlijke dimensies houden, zullen zich hier misschien in kunnen vinden, maar al met al kan deze serie niet tippen aan bv. 'Twilight'. Nieuw foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

blauwe maan (142)

Alyson Noel

Ever (16) heeft tijdens een ongeluk haar ouders verloren en woont nu bij een familielid. Ze was zelf ook bijna dood, maar is tot leven gebracht door Damen die haar door middel van een drankje onsterfelijk heeft gemaakt. Damen is alles voor haar, maar ineens is hij verdwenen en blijkt, als hij weer opduikt, niets meer met haar te maken te willen hebben. Ever probeert uit te zoeken wat er gebeurd is en ontdekt daarbij een document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen. Ze komt uiteindelijk voor een moeilijke keuze te staan. Tweede deel van de serie 'De onsterfelijken'*. Het boek heeft weinig spanning in zich, is in veel hoofdstukken zelfs saai te noemen, omdat er weinig gebeurt. De karakters zijn eendimensionaal en ongeloofwaardig. Het heeft niet echt een einde omdat er weer een nieuw deel is verschenen. Meisjes die van bovennatuurlijke dimensies houden, zullen zich hier misschien in kunnen vinden, maar al met al kan deze serie niet tippen aan bv. 'Twilight'. Nieuw foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

5.00 €

bloed en goud (994)

George R.R Martin

De tweede band (eerste band: 'Staal en sneeuw'*) van het bijzonder spannende derde deel 'Een storm van zwaarden' van de heroische fantasycyclus 'Een lied van ijs en vuur'. De burgeroorlog tussen de Starks en de Lannisters na de dood van koning Robert zet zich voort. De strijd om de macht is op zijn hevigst. Twee belangrijke huwelijken moeten de banden verstevigen, doch beide bruiloften eindigen 's avonds dramatisch. Tyrion Lannister, de Kobold, wordt als schuldige aangewezen en ter dood veroordeeld. Zijn vrouw Sansa is de enige die hem kan vrijpleiten, maar ze is spoorloos verdwenen. Ondertussen staat Jon Sneeuw voor een moeilijke keus bij de Muur. Voor het goed volgen van het verhaal is kennis van de voorgaande delen noodzakelijk. Kleine druk.

10.00 €

bloedverwanten (932)

Richelle Mead

De alchemiste Sydney weet alles van de vampierwereld en ze gaat tot het uiterste om de mensen tegen deze slechte soort te beschermen. Maar wanneer Syndey een verdacht dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft ze met de vijand geheuld. Ze wordt benoemd tot persoonlijke lijfwacht van de vampier Jill en haar loyaliteit wordt tot het uiterste getest, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer

5.00 €

boek der schaduwen (587)

Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me wat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

5.00 €

boek der tijden die waren en komen de illusionist (1141)

Antonio casanova

Nasha is een doodgewone jongen van veertien jaar. Hij heeft een warrig kapsel, grote ogen en een schijnbaar rustig leventje. Tenminste tot hij plots wakker wordt op een dak en er vlammen uit zijn hand komen. Hij begrijpt er niets van. In zijn hoofd gonzen duizenden vragen. Er zijn immers veel dingen die Nasha nog niet weet …Hij weet niet dat hij over een Gave beschikt. Hij heeft nog niet ontdekt dat hij via een steegje vlakbij zijn huis in Nergensland kan komen, een plaats die tussen de wereld van de magie en de echte wereld zweeft, en hij weet ook nog niet dat hij de enige is die tussen die twee werelden in kan leven. Pas wanneer hij Doban, de Komeetgids, leert kennen, valt alles langzaam op zijn plaats

4.00 €

bouwers van ringwereld (949)

Larry Niven

Na 20 jaar keren de onderzoekers van een expeditie naar een volkomen kunstmatige planeet terug om de instabiel geworden Ringwereld van de ondergang te redden.

10.00 €

bron van duisternis (188)

Weis & Hickman

'Bron van Duisternis' is het eerste deel van de fantasy-trilogie 'De verheven steen' van het bekende duo Weis & Hickman en is geent op het fantasy-rollenspel 'Sovereign Stone' van Larry Elmore. De fantasy-wereld 'Loerem' wordt geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. In deze wereld vol dwergen, elfen, magiers, orken en mensen wordt de jonge Gareth ranseljongen van de koppige en wrede prins Dagnarus, tweede troonopvolger van Loerem. Gareth krijgt de klappen voor de straf die de prins wel verdient, maar niet krijgt. Dagnarus wil per se koning worden en voert de trouwe Gareth mee op het pad van de zwarte magie, de verschrikkelijke duisternis in. Een spannend en meeslepend fantasy-avontuur van het team Weis en Hickman dat zijn sporen in de fantasy-wereld reeds verdiende met bekende series als 'Poort des doods', 'De roos van de Profeet' en 'DoodsZwaard'. Dit eerste deel werd in fantasy-kringen goed ontvangen. Een aan deze trilogie verbonden 'Sovereign Stone' fantasy-rollenspel is in de maak. Zie www.sovstone.com. Kleine druk.

8.00 €

circus maximus (590)

Damian Dibben

Jake, zijn broer en ouders behoren tot het geheime genootschap ‘Wakers van de Tijd’ en bezitten het vermogen om te kunnen reizen in de tijd. Omdat zij ook nog ‘diamanten’ zijn (iets wat maar weinig tijdreizigers is gegeven) kunnen zij naar élke bestemming reizen of die nu dichtbij is of veraf, in afstand of in tijd. Om hun opdrachten tot een goed einde te kunnen brengen hebben zij de kostbare vloeistof atomium nodig. Nu verspeelt Jake tot twee keer toe twee flesjes van deze vloeistof. De 'Wakers' moeten ernaar op zoek en gaan daarvoor ver terug in de tijd: het jaar 27 na Chr., naar het oude Rome van keizer Augustus. Opnieuw moeten ze de strijd aangaan met de Zeldt-clan, waarvan de boosaardige, op wereldheerschappij gerichte Agatha, de wrede aanvoerster is. Tweede deel van de spannende fantasy-reeks 'Wakers van de tijd'*. De avonturen buitelen ook nu over elkaar heen: gevechten op leven en dood, vergiftigingen, verraad, mensenvlees etende gieren en valken, gevangenneming, geheime gangen, verliefdheid, kameraadschap en gewond raken maken op spectaculaire wijze deel uit van de queeste. Het filmische verhaal is, hoewel iets rustiger van verteltoon dat het eerste deel, vol vaart geschreven. Het einde doet uitzien naar het derde deel. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 19 |