Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Roald dahl's namensoep (27)

Roald Dhal

Roald Dahl (13 september 1916 – 23 november 1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken.Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en ze worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Met De fantastische Meneer Vos won Roald Dahl een Zilveren Griffel in 1972. Daar bleef het niet bij, want Roald Dahl mocht nog vier keer een Zilveren Griffel ontvangen: met Daantje, de wereldkampioen in 1977, met Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer in 1979, met De Griezels in 1982 en met De GVR in 1984.Roald Dahl won maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur (1991) en De Minpins (1993).Roald Dahl schreef al zijn boeken in een schuurtje op zijn landgoed in Great Missenden, een dorp niet ver van Londen. Het schuurtje was oud en smoezelig, en verre van luxueus. Dahl zat er in een oude kapotte leunstoel, met zijn benen in een slaapzak rustend op een koffer. Zo zat hij iedere dag van tien uur tot halfeen te schrijven. Vervolgens ging hij lunchen en uitrusten, en van vier uur tot halfzes schreef hij weer verder. Dahl schreef altijd met een potlood op geel lijntjespapier dat hij helemaal uit New York (Amerika) liet komen. Wanneer zijn prullenbak met oud papier vol was, gebruikte hij het papier om een kampvuur te maken.Quentin Blake was Dahls favoriete illustrator om mee samen te werken. Zelf zegt Roald Dahl hierover: ‘Het zijn meer de tekeningen van Quentin dan mijn eigen beschrijvingen die de personages tot leven hebben gebracht.’Over Roald Dahl‘Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.’ – VPRO-gids Op bol.com vind je alle boeken van Roald Dahl.

5.00 €

Robijnrood (1127)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) woont met haar familie bij haar grootmoeder, oudtante, tante en haar nichtje Charlotte, die het 'tijdreisgen' draagt. Groot is de consternatie als niet Charlotte, maar Gwendolyn als gendraagster in andere tijden belandt, samen met de arrogante Gideon. Het 'nu' mengt met het 'toen' met o.a. mobieltjes en woordkeus: 'het zou toch een eitje zijn geweest'. Veel over kleding (je kunt met zo'n hoepelrok niet naar de wc), informatie over Londen en geschiedenis. Snelle, oppervlakkige, spannende James Bond-achtige gebeurtenissen in de ik-vorm verteld. Ingewikkelde chronologie en familieverbanden. Geen verklarende lijst van begrippen (elapseren, Wachters, adepten, Binnenkring enz.). Doel van de missie is onbekend, alleen dat 'de bloedcirkel gesloten moet worden'. Vijftien hoofdstukken met cryptische spreuken en stambomen. Proloog, epiloog met open einde, overzicht van belangrijke personen. Gebonden uitgave met leeslint, roze omslag, zwarte silhouetten en randversiering. Eerste deel van een trilogie. Vanaf ca. 14 jaar.

9.00 €

Sammie stokvis en de pink van pompirios (924)

Karel Verleyen

De vloek van zijn voorvader Sjarel dwingt Sammie weer tot een nieuw avontuur*. Dit keer moet hij de strijd aanbinden met Pompirios, de vorst van het water. Hij bezit een ring waarmee hij magische krachten kan aanwenden om de wereld onder water te zetten. Sammie heeft alle hulp nodig van zijn bondgenoten om Pompirios te verslaan. Avontuurlijk piratenverhaal met de gebruikelijke ingredienten van het genre. De vloedgolf aan personages en gebeurtenissen maakt het verhaal niet altijd gemakkelijk te volgen. De grens tussen het werkelijke, het mythische, magische en onwerkelijke is moeilijk te onderscheiden. Een heldere verhaallijn ontbreekt hetgeen de spanning niet ten goede komt. Middenin bevindt zich een uitklapbare illustratie in kleur en zwart-wit die goed past bij de sfeer van het verhaal. Op het voorplat staat Sammie afgebeeld met Pompirios. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

Sir Lancelot en de robotten (1110)

Bavo Dhooge

Sir Lancelot is als ridder in de tweekampen onverslaanbaar. Tot hij het onderspit delft tegen een geheimzinnige zwarte ridder. Met zijn schildknaap Robin Hood gaat hij op onderzoek uit. Ze belanden in een kasteel waar Elvira een aanval voorbereid op het kasteel van Nottingham. Maar tovenaar Merlijn heeft twintigste-eeuwse verdedigingsmethoden ontwikkeld. In eerste instantie lijden de ridders grote verliezen, maar dan laten ze de gevangenen vrij op voorwaarde dat ze mee strijden: Wilhelm Tell, Beowulf en Jeanne d’Arc besluiten mee te doen. Helden uit allerlei periodes in de geschiedenis komen bij elkaar. De kracht van het verhaal is de verrassende combinatie van middeleeuws en moderne strijdmethoden, al is de verrassing er gauw af. Het verhaal leest vlot. De titel van het boek begint zoals alle boeken van deze auteur met de letter S. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

Smaragdgroen (1126)

Kerstin Gier

Gwendolyn (16, ik-figuur) heeft liefdesverdriet, want Gideon heeft haar afgewezen. Gelukkig heeft ze afleiding, doordat ze de chronograaf vindt die door haar opa is verstopt. Nu kan ze zonder hulp van de Wachters terugreizen in de tijd om opa's hulp te vragen. Samen met hem en haar vriendin Leslie wil ze het geheim van de Wachters ontrafelen en doet ze een schokkende ontdekking. De dialogen zijn snel en komisch door de gedachten van Gwendolyn die daarin zijn verwerkt en het relativerende commentaar van Xemerius, de geest waarmee zij kan praten. De gesprekken met de aristocratische volwassenen bevatten ouderwetse of verheven woorden. Dit stoort niet en begrip hiervan is niet altijd nodig. Soms leidt het tot grappige spraakverwarring, bijvoorbeeld als de opa van Gwendolyn haar bakvis noemt en zij denkt dat ze een gebakken visje krijgt. In tegenstelling tot de vlotte dialogen is de plot minder sterk. De spanningsboog wordt regelmatig goed opgebouwd, maar afgebroken door te snelle oplossingen. Wederom fraai vormgegeven. Het rondt de trilogie 'Eindeloos verliefd'* duidelijk af. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €

Sterkarm (897)

Susan Price

Sterkarm vertelt het verhaal van twee groepen mensen: de sterkarms, een stam uit een 16de eeuw lijkend op de onze en een groep wetenschappers uit de 21ste eeuw. Door de bouw van een tijdtunnel komen deze twee groepen met elkaar in contact, wat niet altijd soepel loopt, zelfs voor een bloederig einde zorgt. Het basisidee doet denken aan 'Tijdlijn' van M. Crichton, al is de uitwerking van personages en verhaallijn anders. Het verhaal is eenvoudiger geschreven, bevat meer enkelvoudige zinnen en een chronologische verhaallijn (voor zover mogelijk in twee tijdperken) maar stelt aardig wat eisen aan het niveau van de jeugdige lezer. Het moeilijke taalgebruik (kluisteren, stelpen) en de dikte maken het zware kost voor de gemiddelde tiener. De hoofdpersonen zijn een stuk ouder dan de beoogde lezersgroep waardoor identificatie moeilijker wordt. Het feit dat het boek toch de Guardian Childrens Fiction Award won, maakt echter duidelijk dat het boek, voor de ervaren lezer, een boeiend en aantrekkelijk verhaal biedt. Een boek voor een klein publiek onder de jeugd door de moeilijkheidsgraad en voor volwassenen aantrekkelijk voor liefhebbers van zowel fantasy en avonturen als geschiedenis.

7.00 €

Temeraire (1029)

Naomi Novik

Deze historische fantasy-trilogie speelt in de Napoleontische oorlog tussen Engeland en Frankrijk, met een nieuw element: beide landen hebben een luchtmacht van bereden draken. In dit eerste deel volgen we kapitein William Laurence die tegen wil en dank berijder van de wel heel bijzondere draak Temeraire wordt. Deze mix van Hornblower en Pern is in zijn basisidee sterk, maar de uitvoering is vlak. De weinige gevechten missen pit en de draken zijn in de beste traditie van Anne McCaffrey veel te lief. Hier en daar wordt het zelfs pathetisch. Ook hoofdpersoon Laurence is veel te rechtschapen en vol plichtsbesef om een interessant 'leading character' te zijn. Het plot kabbelt rustig voort zonder een spanningsboog. Het taalgebruik is eenvoudig. Door dit alles vooral geschikt voor jongeren vanaf ca. 14 jaar. Het boek komt min of meer tot een afronding, maar er zullen nog twee delen volgen. De liefhebbers van zeeslagen en militaire avonturen zullen niets in dit werk zien, de fans van Anne McCaffrey's Pern-serie des te meer. Kleine druk

7.00 €

The supernaturalist (549)

Eoin Colfer

Unwanted by his parents, Cosmo Hill is put to work by the state, testing highly dangerous products. Cosmo realizes he must get away, and escapes with the help of the Supernaturalists, a group of kids who have the same special abilities as Cosmo--they can see supernatural Parasites, creatures that feed on the life force of humans. The Supernaturalists patrol the city at night, hunting the Parasites in hopes of saving what is left of humanity in Satellite City. But soon they find themselves caught in a web far more complicated than they'd imagined, and they discover a horrifying secret that will force them to question everything they believe in.With stunning art and nonstop thrills, The Supernaturalist: The Graphic Novel will delight fans already familiar with the story and dazzle readers discovering it for the first time.

5.00 €

Thomas en de laatste draken (1045)

Cornelia Funce

Als hun schuilplaats ontdekt wordt door de mensen, gaat Long, een zilveren draak, op zoek naar de Zoom van de hemel, een plek waar draken ongestoord leven. Hij krijgt hulp van de kobold Zwavelkopje en het mensenkind Thomas. Aan de hand van een kaart maken zij een spannende reis waarbij zij hulp krijgen van diverse anderen, zoals een professor en een zeeslang. Maar er is ook een spion onder hen. Hun leven is voortdurend in gevaar door een achtervolging van een gouden, zeer bloeddorstige draak die het op alle draken gemunt heeft. Heerlijk lezend sprookjesachtig verhaal vol avonturen. Door de korte hoofdstukken, de makkelijk identificatie met de hoofdpersonen (sprookjesachtige wezens), de vele spannende avonturen en het eenvoudige taalgebruik zullen kinderen, ondanks de dikte (ruim 400 blz), het boek nauwelijks weg kunnen leggen. Ieder hoofdstuk begint met een getekend miniatuurtje met een afbeelding van de kern van het hoofdstuk. Ook tussen de teksten door staan soms zwartwittekeningen. Op de voorkaft vliegt Long het avontuur tegemoet. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

Tiny en haar vriendje de mus (415)

Gijs Haag

mussen / Verhaal over een uit een nest gevallen vogeltje, dat verzorgd wordt door Tiny. De andere personen in het boek worden hier en daar vermeld, zonder dat de lezer weet wie het zijn. Geschikt om voor te lezen en te bekijken voor kinderen t/m de eerste klas. Kinderen van de tweede kunnen het boek zelf lezen. Het verhaal als geheel is matig: de zoetige gekleurde illustraties zullen misschien door kinderen worden gewaardeerd.

2.50 €

Tot hier toe (80)

Annie m.g Schmidt

Onder de met de nodige ironie aan I Samuël 7:12 ontleende titel is de verzamelde poëzie voor volwassenen van Annie M.G. Schmidt (1911-1995) bijeengebracht. Introductie behoeft dit werk niet. Wie zoals zij coupletten weet te schrijven als het volgende: 'Die arme Lucie Dagobert, /haar derde man leek op een hert, /zij liet hem in de zee duwen /en was opnieuw een weduwe.' (uit 'Lucie Dagobert'), staat op eenzame hoogte. Terecht hebben de samenstellers geen onderscheid gemaakt tussen gedichten en liedjes, maar alles in min of meer chronologische volgorde gezet. Ofschoon in deze verzamelbundel ook "Het hele schaap Veronica" is opgenomen (om de vele uitsluitend voor volwassenen begrijpelijke toespelingen), is hij niet bedoeld voor jeugdige lezers. Goedkope, ongewijzigde herdruk.

8.00 €

Tovertante Archibalda (719)

Thea Dubelaar

Zes kinderen met heel verschillende achtergronden gaan op vakantie. Het is heel spannend om bij tante Archibalda te logeren. Er staat een toverboek in de kast. Elke dag komt er een geheimzinnig gedicht bij. Het verhaal begint rustig, de magie ligt in kleine dingen van het dagelijkse leven. Soms een mysterieuze sfeer, soms lekker griezelen. Kleurige beschrijvingen in een oorspronkelijke toonzetting. Als de kinderen een vreemde man volgen, met twee wielen in plaats van voeten, beginnen de problemen: ze komen in de 'tovertijd'. Nu neemt de fantasie de overhand en een te grote loop. De samenhang lijkt voor een groot deel verdwenen en het verhaal is lastig te volgen. Het fantasie-element wordt ook steeds gruwelijker. De achtergronden van de kinderen, in het begin zo mooi aangezet, worden niet meer uitgewerkt. De werkelijkheid is helaas verloren gegaan in de sprookjeswereld. Hetzelfde geldt ook voor de zwart-wit tekeningen. In het eerste gedeelte ondersteunen ze het verhaal, later komen ze daar meer los van te staan. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

Verhalen over heksen en tovenaars (1229)

Lara Launchbury

Verhalen over heksen en tovenaars - Dit boek vertelt je over heksen en tovenaars .....wilde, wijze, woeste en wonderlijke.

5.00 €

Vervloekt goddelijk (1051)

Josephine Angelini

De zestienjarige Helen woont met haar vader op Nantucket, een klein en rustig eilandje voor de kust van Massachusetts. Als de familie Delos er komt wonen, lijkt die rust verleden tijd. Helen voelt een instinctieve haat voor met name zoon Lucas, gecombineerd met een vreemde aantrekkingskracht. Buitenaards, lijkt het wel. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er opeens ook al die nachtmerries, zo levensecht, dat ze er doodmoe van wordt. Haar vriendin Claire begrijpt niet wat er aan de hand is, maar steunt haar door dik en dun. Als het tot een confrontatie met Lucas komt, gaat ze langzamerhand begrijpen wat er met haar aan de hand is. Het eerste deel uit de succesvolle serie 'Goddelijk* (Engelse serietitel: 'Starcrossed') van de Amerikaanse auteur is een prachtig verhaal over de invloed van de Griekse goden op hedendaagse mensenkinderen en dat op een niet stereotiepe wijze. Een spannend, intrigerend en meeslepend verhaal met sterk uitgewerkte karakters, dat niet alleen voor de liefhebbers van de Griekse mythologie boeiend is. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

Voorbij de zerken (1033)

Tais Teng

Drie groepen bewaarders, die van Tiamats Oog, van het Boek en van de Fluit zijn elkaars vijanden. Samen vormen ze een soort godsdienstige sekte met een hogepriester aan het hoofd. De leden van de drie groepen hebben allemaal een specifieke bijzondere eigenschap wat hen onderscheidt van gewone mensen. Ina, een van de bewaarders met het Talent tot stelen, moet voor de hogepriester het Boek zien te bemachtigen. Alles wat iemand erin schrijft, wordt bewaarheid. Het lukt haar om het boek te pakken te krijgen, maar als in een onbewaakt ogenblik een klein jongetje erin schrijft "De zon gaat uit", betekent dat het einde van de wereld. Spannend, nogal ingewikkeld, fantasierijk verhaal in goede stijl geschreven, waarin jongens en meisjes een gelijkwaardige rol spelen. Doordat het verhaal zich in de werkelijkheid, gewoon in Nederland, afspeelt, blijft het contact met de realiteit bestaan. De omslagtekening in donkere kleuren is van matige kwaliteit. Vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, Edda Rekers-Hazelhoff.)

5.00 €

William S (103)

Anthony Horowitz

Martin Holland, jeugdvriend van William Shakespeare, krijgt bericht van diens dood. Hij is vermoord in Los Angeles, waar hij als scenarioschrijver woonde en werkte. Martin wordt door Shakespeares vrouw, Anne Hathaway, gevraagd het lijk van haar man te gaan halen en naar Stratford-upon-Avon terug te brengen. In Los Angeles krijgt hij aanwijzingen dat er meer achter de moord zit dan zo maar een inbreker, maar noch de politie, noch vrienden en bekenden geven hem steun bij zijn onderzoek. De schrijver, bekend van zijn jeugdboeken en tv-scenario's, heeft met zijn eerste roman voor volwassenen een komisch, origineel en knap boek geschreven. Shakespeare in de moderne tijd, filmbewerking (of verkrachting) van zijn toneelstukken, zijn mysterieuze Dark Lady en zijn Handsome Young Man, zijn jeugd in Stratford, zijn scheiding van Anne Hathaway, de dood van zijn zoon, alle bekende feiten uit zijn leven hebben een plaats gekregen in dit verrukkelijke boek. Enige kennis van Shakespeare is wel nodig om het op waarde te kunnen schatten. Normale druk.

7.00 €

Wonder wout de strijd om de steen (679

Rob Vangansewinkel

De dertienjarige Wout Winters fietst naar huis als vlak bij hem plotseling een kleine meteoriet inslaat. Hij neemt een kleine steen mee naar huis en merkt al snel daarna dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt. Hij kan de gedachten van zijn vrienden Quinten en Timo lezen en voorwerpen laten zweven. Als Wout de steen echter kwijtraakt aan iemand met criminele bedoelingen, belanden hij en zijn vrienden in een reeks spannende avonturen. Vlot leesbaar en zeer spannend verhaal vol actie met voldoende identificatiemogelijkheden met de hoofdpersonen. Het verhaal is voorzien van enkele paginagrote vrij grijze en wat houterige tekeningen. Omvangrijke uitgave, vooral voor jongens die van een zeer spannend verhaal houden. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

aanvallen ridders (407)

Luc Descamps

Een verhaal over middeleeuwse ridders met gekke namen (Jolan Squire, Thomas Marningdew, Eric Wormhole), vol flauwe moppen (‘beleg, dit is iets wat je op je boterham doet’), naïviteiten (‘Ridders worden geregeld hopeloos verliefd’ (p. 108) en onhandige formuleringen (‘Het is weinig ridderlijk om u te laten gaan in scheldwoorden’). De wetenswaardigheden over de ridderwereld zijn elders beter en nauwkeuriger te lezen.

6.00 €

aap aan de bal (1117)

Standaard

Een ontsnapte circusaap zorgt dat de voetbalploeg geel-rood van Suske de wedstrijd wint. Ondanks het gemene, onsportieve spel van de jongen die ze bul noemen. Deel uit de serie 'Junior Suske en Wiske'* voor beginnende lezers dat profiteert van de bekendheid van deze stripfiguren. Het oogt als een stripboek in klein formaat. Op elke pagina staat echter een grote of kleine illustratie, vaker paginagroot, niet in stripvorm. De korte, eenvoudige tekst met veel dialoog leest vlot, AVI-M3. Ze is gezet in fladderzetsel, zonder hoofdletters in een duidelijk lettertype. Dit oefenboekje voor kinderen uit groep drie met Suske en Wiske in de hoofdrol, rondom het thema voetbal zal zeker zijn weg vinden. Vanaf ca. 6 jaar.

2.50 €

airman (62)

Eoin Colfer

Op een donkere nacht verandert het leven van de veertienjarige Conor Broekhart in een nachtmerrie. Hij wordt vals beschuldigd van een afschuwelijke misdaad en in de kerker van een strafgevangenis gegooid. Het werken in de diamantmijn is zo zwaar dat overleven bijna onmogelijk is. Conor moet proberen vrij te komen. Hij wil zijn naam zuiveren, en hij wil zijn oude leven terug zijn familie, zijn vrienden en zijn prinses.Conor weet dat er maar één manier is om te ontsnappen: door de lucht. Hij zal iets moeten presteren wat nog nooit iemand gelukt is: een vliegmachine bouwen.

7.00 €

allemaal sprookjes (862

Annie m.g Schmidt

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf – je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. En net als alle goede sprookjes zijn ze om voor lezen of om zelf te lezen. Voor alle leeftijden. Met tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten en natuurlijk Fiep Westendorp.

12.00 €

alles is eventueel (115)

Stphen King

De verhalen in Alles is eventueel tonen aan hoe rijk de veelgeprezen vertelkunst van Stephen King is. Veel van de veertien verhalen gaan over doodsangst, maar even zoveel gaan over de verschrikkingen van het alledaagse. Elk verhaal is intens, meeslepend en vol onverwachte en briljante wendingen. Opgenomen zijn onder andere:- De man in het zwarte pak, over een ontmoeting met de duivel, dat de World Fantasy Award én de O. Henry Prize( de hoogste literaire onderscheiding voor Amerikaanse verhalen) won;- Alles is Eventueel gaat net als Harten in Atlantis over een Breker en houdt dus verband met King's Donkere Toren-cyclus;- In de doodskamer: een journalist beseft dat hij de martelkamer niet levend zal verlaten. Tenzij...;- Het wegvirus rijdt naar het noorden, over een schilderij dat tot leven komt, net als in Spookfoto's (uit Schemerwereld) en Rosie;- 1408, een van de engste King-verhalen, over een schrijver die na een nacht in kamer 1408 nooit meer over spoken schrijft. Dat gevoel waarvan je alleen in het Frans kunt zeggen wat het is, waarin doodsangst een déjà vu is op 16.000 voet.Of hij nou schrijft over bijna-doodervaringen of over alledaagse angsten, Stephen King is in topvorm in deze afwisselende verhalenbundel.

7.00 €

als de adelaar jaagt (1146)

Simon Scarrow

In de schier eindeloze reeks boeken die verschijnen met als onderwerp de Romeinen is er weer een toegevoegd. Op een uiterst smaakvolle en toegankelijke wijze wordt een verhaal verteld waarbij de historisch correcte context in combinatie met waarachtige en deels fictieve personages steeds weer tot aangename literatuur leiden. Het verhaal speelt zich af in het jaar 44 n. Chr. en handelt over de opstand van de Engelsen tegen de overheersing door de Romeinen en dan met name de strijd om Camulodunum (Colchester). Een centraal thema vormt steeds de onderlinge verdeeldheid tussen de stammen die een gemeenschappelijke strijd tegen de Romeinen in de weg staat. Een hoofdrol is weggelegd voor de sekte der Druïden die de vrouw en de kinderen van Generaal Plautius gevangen genomen hebben. De Druïden willen deze uitruilen tegen enkele gevangen leiders van de Druïden die in handen zijn van de Romeinen. Indien dit voorstel wordt afgewezen wacht de brandstapel voor de vrouw en kinderen. Wat te doen? Een zeer gedetailleerd verslag van de strijd tussen de Engelsen en de Romeinen waarin historische feiten en fictie in elkaar overvloeien en waarbij de nadruk ligt in de details van de veldslagen en gevechten. De auteur (1962) studeerde geschiedenis en heeft meerdere historische romans geschreven.

20.00 €

anders dan anderen (1062)

Regina Faerber

De 16-jarige Amara Klein leidt een onopvallend leven tot op het moment dat ze het baantje van haar vriendin voor een keer overneemt. Dan ontmoet ze de 43-jarige dirigent Fritz Libysch. Voor beiden is het liefde op het eerste gezicht. De eerste tijd weet Amara haar verhouding, tegen de zin van haar minnaar, voor haar familie geheim te houden, maar uiteindelijk kiest ze ervoor om haar ouders op de hoogte te stellen. Die geven haar ruimhartig de gelegenheid en het vertrouwen om haar liefde te beleven. Deze opvallende roman geeft een integer beeld van een liefdesrelatie tussen een jong meisje en een volwassen man. Daarbij vormt de zeer warme thuissituatie van Amara een belangrijk element. Vanuit Amara worden de gedachten en gevoelens belicht die bij een meisje, dat voor het eerst de liefde leert kennen, naar boven kunnen komen. Het boek eindigt met Amara's plan enige tijd op zichzelf te gaan wonen, voordat ze definitief kiest voor Fritz of haar familie. Een mooi en stevig uitgegeven boek met op de voorplaat een in zachte tinten uitgevoerde illustratie van een meisjeshoofd met een mannenhoofd er gedeeltelijk achter. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

angel (752)

L.A Weatherly

De wereld van de engelen is ten dode opgeschreven. Als experiment woont er een groep permanent op aarde. Deze engelen voeden zich met de levensenergie van mensen. Deze mensen raken daardoor in de ban van de engelen. Alex (17) is engelenkiller. Voor hem is de enige goede engel een dode engel. Willow (16) is half engel en half mens. Alex ontmoet haar als de engelen erachter komen dat Willow de mogelijkheid in zich heeft hen te vernietigen. Ze slaan samen op de vlucht. Het perspectief wisselt tussen Willow (ik-figuur), Alex en af en toe een engel. Daardoor weet je als lezer meer dan de personages, wat extra spanning geeft. De vele dialogen zijn realistisch, vooral die tussen Alex en Willow in de auto op weg naar het veilige New Mexico. Tijdens deze roadtrip ontstaat er een band tussen hen. De karakters van Alex en Willow zijn goed uitgewerkt. Hun gedrag en manier van denken zijn goed gemotiveerd en veranderen als de gebeurtenissen dat vragen. De tekst is rechts niet uitgelijnd en de letter is vrij groot, waardoor het geheel vlot leest. Het einde is open, maar geen echte cliffhanger. Eerste deel van een trilogie. Wordt ook in het Engels aangeboden*. Vanaf ca. 15 jaar.

15.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 35 |