Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de dief van tijd (231)

Terry Pratchett

Lou-Tzi heeft geen tijd, want hij moet de tijd op gang houden. Iemand is bezig een volkomen nauwkeurige klok te bouwen - en als die af is komt de tijd tot stilstand. Het wordt een race tegen de, nou ja, de tijd, over talloze hindernissen. Tijd is een schaars goed, en moet dus netjes worden ingedeeld. Op de Schijfwereld is dat een klus voor de Monniken der Geschiedenis, die tijd opslaan en wegpompen van waar hij toch maar verspild wordt (zoals onder water - wat moet een schelvis nou met al die tijd) naar steden zoals Ankh-Meurbork, waar altijd te weinig tijd is. Als vanouds in de originele vertaling van Venugopalan Ittekot Met vele helden en schurken, maar ook Keesie, de vijfde ruiter van de apocalyps (die eruit stapte voor ze beroemd werden), een niet eens zo verschrikkelijke sneeuwman en niet te vergeten: Ootje Nack.

6.00 €

de dominee van dreutelen (1030)

Roald Dhal

Dit korte verhaal schreef R. Dahl voor de 'dyslexia association'. Het gaat dan ook over een vorm van dyslexie. De dominee van Dreutelen leed als kind al aan woordblindheid. Met de hulp van speciaal in dyslexie opgeleide onderwijzers raakt hij daar tegen zijn 18de jaar vanaf. Hij begint theologie te studeren. Als hij voor het eerst aan de slag kan krijgt hij zoveel last van plankenkoorts - vooral voor de zondagse preek - dat er iets in zijn hoofd knapt. Voortaan draait de brave man onbewust bepaalde woorden om. En dat zorgt voor vervelende toestanden, want libretto wordt otterbil, en teer afvegen wordt..., janel! Het is ten slotte de dorpsdokter, die voor een oplossing zorgt: de dominee moet achteruit lopen! Een grappig Dahl-verhaal volgens het beproefde recept. De veelal zwart-wit pentekeningen van Blake passen perfekt bij de tekst. Blake zorgt ook voor een nawoordje. Het opvallend grote lettertype verlaagt de leesdrempel, wat voor een stuk teniet gedaan wordt door het gebruik van moeilijke woorden (dyslexie, diakenen, huishoudelijke mededeling...). Voorlezen vanaf ca. 18 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar en voor volwassenen, mede door de typische taalgrapjes

15.00 €

de donkere broederschap (935)

Luke Scull

Debuut en eerste deel van een serie van drie. Deze ruige fantasy met veel bloed en verkrachting toont potentie, maar nog weinig diepgang. Een verzameling van-dik-hout-zaagt-men-plankenkarakters komt samen om diverse almachtige tirannen van de troon te stoten. Diverse achtervolgingen, samenzweringen en veldslagen later komt het tot een spectaculaire anticlimax. De pogingen van de auteur om zijn bekend aandoende karakters geschiedenis en diepgang mee te geven komen wat laat van de grond. De auteur is duidelijk fan van schrijvers in hetzelfde genre als Abercrombie en Erikson. Halverwege krijgt het boek vaart. De actie is ononderbroken, de karakters krijgen iets meer vlees op de botten, het geweld en gevloek worden iets minder gratuit. Het mooi afgerond einde doet uiteindelijk smaken naar meer. Tamelijk wat taalfouten, in origineel en vertaling: '(Hij) rolde drie, vier keer de heuvel af voor hij tot stilstand kwam'. Kleine druk.

10.00 €

de drakenmeester (712)

Guido Kees

In 'Het geheim van de draak'* hebben we de schildknaap Wolf leren kennen wiens vader Artan is verdwenen. Dit is het tweede deel van de serie 'De zoon van Artan'. We schrijven het jaar 1366. De burcht waar hoofdpersoon Wolf woont wordt belaagd door de draak Bogdor. Artan, de vader van Wolf, trekt eropuit om het monster te bestrijden, maar verdwijnt daarbij spoorloos. Samen met zijn vrienden, de heksendochter Cara, de kreupele smidszoon Friso en een echte wolf, probeert Wolf hem op te sporen. Oom Sieg wordt daarbij een onverwachte tegenstander. Er is veel emotie, wapengekletter en monsterachtig gebrul in het verhaal. De boeken zijn gebaseerd op een achtdelige tv-reeks ‘historische fictie’ die vanaf einde 2015 wordt uitgezonden door de zenders Ketnet en Zapp. Er is veel dialoog in de tekst. Daardoor wordt de moeilijkheidsgraad voor het begrip van de lezer laag gehouden. Kan Wolf het raadsel van zijn verdwenen vader oplossen en hoe kunnen zijn vrienden daar eventueel bij helpen? Het is bij series als deze aan te raden de delen in volgorde te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de dromendieven (933)

Maggie stiefvater

'Maggie Stiefvater is een meesterverteller.' USA Today Als je iets kon stelen uit je dromen, wat zou je dan nemen? Ronan Lynch heeft veel geheimen. Een daarvan is dat hij voorwerpen uit zijn dromen kan halen. Ronan is een van de ravenjongens: een groepje vrienden van de eliteschool Aglionby. Ze zijn op zoek naar de dode ravenkoning Glendower, van wie ze denken dat hij verborgen is in de bergen vlak bij hun school. Tijdens hun zoektocht naar de koning komen Ronans geheimen langzaam maar zeker aan het licht en zetten ze een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang... De dromendieven is het tweede deel van de nieuwe, verslavende fantasyserie van Maggie Stiefvater. Eerder verscheen De ravenjongens. Stiefvaters debuut Huiver stond wekenlang op nummer 1 in de bestsellerlijst van The New York Times. De pers over De ravenjongens: 'De onheilspellende sfeer zet je nekhaartjes gegarandeerd overeind.' 7Days 'Paranormale voorspellingen en een eeuwenoude legende, verweven met de onderlinge vriendschap van de jongens en de mysterieuze Blue, zorgen ervoor dat dit verhaal je niet meer loslaat.' Young Adult Books

5.00 €

de duisternis valt (945)

Erin Hunter

Derde deel uit de 'Survivor dogs'*-serie. De twee roedels, de Aangelijnde Honden en de Wilde Honden, moeten zich verenigen om te kunnen overleven na de Grote Grom. Alpha neemt de leiding maar voelt zich bedreigd door Lucky, een Eenzame Hond. Hij grijpt dan ook zijn kans en verbant Lucky bij de eerste de beste gelegenheid uit de Troep. Terug naar de langbenen blijkt geen oplossing - Lucky probeert dan toch maar een goed Troeplid te worden. Maar als drie pups van de Wilde Honden met hem meekomen, dient een nieuwe strijd zich aan… In dit vlot leesbare verhaal doet de hondenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Het schrijverscollectief richt zich na de Warrior Cats (katten) en de Seekers (beren) op honden – wederom met veel kennis van zaken, maar ook met een gevoel van ‘herhaling en voorspelbaarheid’. Dit zal de lezende hondenliefhebber echter niet tegenhouden: smullen maar en wachten op de volgende uitgave. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

de eerste koning van shannara (664)

Terry Brooks

Na de Grote Oorlogen, die het gebruik van magie verboden hebben gemaakt, leert de druïde Brona zwarte magie kennen en vormt zich om tot de Tovervorst, die met zijn gevolg van trollen en Schedeldragers oprukt uit het Noordland om de Vier Landen te veroveren. De druïden van Paranor kunnen hem niet tegenhouden: zij hebben de magie afgezworen. Alleen de verstoten druïde Bremen kan dat, maar daarvoor moet hij de magische Zwarte Elfensteen zien te bemachtigen. En dat kan hij niet alleen. De Amerikaanse auteur Terry Brooks heeft met de Shannara-sage en met de meer humoristisch getinte reeks "Het magisch koninkrijk" een solide reputatie opgebouwd in de Nederlandstalige fantasy-wereld. Deze inleiding op de eerder gepubliceerde saga is boeiend en inventief geschreven, zoals we van Brooks gewend zijn, maar het zwakke punt blijft de stijl die geen ruimte voor interpretatie overlaat. Degelijke fantasy met een hoog vertelritme voor een breed, geïnteresseerd publiek. Normale druk.

25.00 €

de elfenheuvel omnibus 1 (1183)

Gert Goovaerts

Bundeling van de eerste twee verhalen uit de serie 'De elfenheuvel'* over elfenkroonprins Dagmar (17), die voor straf naar de mensenwereld is gestuurd. Om terug te mogen keren, moet hij z'n leven leren beteren als pleegzoon in een mensengezin. Hij mag zijn magische krachten niet tonen en wordt steeds verrast door aardse zaken die hij niet kent. Als hij ontdekt dat de wereld van de elfen gevaar loopt, gaat hij op zoek naar het enige wat de elfen kan redden, de magische meteoriet Oxus. Naar de gelijknamige Vlaamse televisieserie op Ketnet, over een elf die als een soort Catweazle zijn weg op de aarde moet zien te vinden. Dat levert voorspelbaar grappige zaken op. De vrolijke en eenvoudige verhalen kennen een voorspelbaar verloop met stereotiepe karakters, maar zijn desalniettemin onderhoudend voor de doelgroep. De verhaallijnen zijn eenvoudig en ook het taalgebruik is gemakkelijk met veel dialoog. Op het omslag een foto uit de tv-serie met prins Dagmar in zijn magische wereld. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 €

de elfenheuvel omnibus 2 (1146)

Gert Goovaerts

Bundeling van het derde en vierde deel uit de serie 'De elfenheuvel'* over elfenkroonprins Dagmar (17), die voor straf naar de mensenwereld is gestuurd. Om terug te mogen keren, moet hij z'n leven leren beteren als pleegzoon in een mensengezin. Hij mag zijn magische krachten niet tonen en wordt steeds verrast door aardse zaken die hij niet kent. Als hij ontdekt dat de wereld van de elfen gevaar loopt, gaat hij op zoek naar het enige wat de elfen kan redden, de magische meteoriet Oxus. Naar de gelijknamige Vlaamse televisieserie op Ketnet, over een elf die als een soort Catweazle zijn weg op de aarde moet zien te vinden. Dat levert voorspelbaar grappige zaken op. De vrolijke en eenvoudige verhalen kennen een voorspelbaar verloop met stereotiepe karakters, maar zijn onderhoudend voor de doelgroep. De verhaallijnen zijn eenvoudig en ook het taalgebruik is gemakkelijk met veel dialoog. Op het omslag een foto uit de televisieserie met prins Dagmar in zijn magische wereld. Vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €

de elfenvloek (1145)

Petra Pardon

Dagmar, de elfenprins, woont bij een pleeggezin in de mensenwereld. Hij moet de mysterieuze meteoriet Oxus terugvinden voordat het elfenrijk, de Tussenwereld, verdwijnt. Een perfide baron wil de steen ruilen tegen Dagmar. Samen met vrienden maakt Dagmar een plan en een verwoede jacht begint. Het plan lijkt jammerlijk te mislukken. Bovendien dreigt de elfenvloek: als een verliefde elf een mensenmeisje kust, gaat hij ten onder. Dit boek hoort bij de tv-serie ‘Elfenheuvel’ die al drie jaar in ruim 120 afleveringen door het Vlaamse Ketnet wordt uitgezonden. Het is het vijfde deel van een uitdijende reeks*. Wie de serie niet volgt of voorgaande delen niet heeft gelezen, zal het nogal moeilijk hebben de inhoud van het verhaal te begrijpen. De auteur verzuimt via bijvoorbeeld een proloog over het voorafgaande te informeren. Net als op televisie wordt geswitcht van scène naar scène en ligt het perspectief dan bij een ander personage. Dat maakt het geheel wat warrig. Het verhaal heeft een open einde. Voor fans van de tv-serie vanaf ca. 9 jaar.

6.00 €

de fantastische meneer vos (1068)

Roald Dhal

Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie te doden, omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar meneer Vos is erg slim! De soepele vertaling, en de zwart-wittekeningen van Quentin Blake, maken een fraai geheel van dit aardige, spannende verhaal, waarin vrolijkheid en vernuft het winnen van de wraakzucht van de drie verbitterde vrekken. Door angstige, spannende passages en het soms niet eenvoudige taalgebruik zal het bij jonge kinderen door voorlezen het meest tot zijn recht komen. Bekroond met een Zilveren Griffel 1972. Herdruk met een nieuw serie-omslag. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de fevre dream (929)

George R.R Martin

De Fevre Dream van George R.R. Martin - de auteur van het bestsellende fantasy-epos Het Lied van IJs en Vuur, waarop de HBO-televisieserie Game of Thrones is gebaseerd - is een van zijn zeldzame uitstapjes buiten het fantasy-genre. Een vampierroman zoals je die nog nooit hebt gelezen.Winter 1857. Abner Marsh heeft grote moeite werk te vinden als kapitein van een rivierstomer op de Mississippi. Als een rijke aristocraat hem onverwacht een lucratief aanbod doet, is Abner meteen op zijn hoede.De reden? De spookachtig bleke Joshua York met zijn kille blik gaat er volledig aan voorbij dat Abners vloot op één boot na compleet is vergaan tijdens een ongewoon strenge winter. Het laat hem bovendien onverschillig dat hij zijn investering de komende tien jaar niet zal terugverdienen. Wat dan wel zijn redenen zijn om de gevaarlijke Mississippi op te gaan, vertelt hij niet - en de enige voorwaarde die hij stelt, is dat Marsh zijn afwijkende gedrag zonder vragen te stellen accepteert, hoe bizar, willekeurig of bevreemdend dat gedrag ook mag zijn.Abner gaat aarzelend akkoord, misschien tegen beter weten in. Pas tijdens de eerste reis met de Fevre Dream dringt het langzaam maar zeker tot hem door dat hij een overeenkomst is aangegaan waarvan de afloop heel onzeker is.'Dit boek kan zich meten met Anne Rice' Dagboek van een onsterfelijke. Dit is revolutionair werk.'

9.00 €

de graces

Laure Eve

Wanneer River (16) met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor knappe en mysterieuze Fenrin, een van de drie kinderen van de familie Grace. Er wordt gefluisterd dat Fenrin en zijn knappe zussen Summer en Thalia heksen zijn. River is geobsedeerd door hekserij en magie, en doet er alles aan om in het kringetje van de Graces te worden opgenomen. Langzamerhand wordt ze er kind aan huis, totdat ze een verbijsterende ontdekking doet en door haar toedoen alles verandert. De auteur heeft veel tijd nodig om haar plot te ontvouwen, waardoor het verhaal vrij lang voortkabbelt voordat het echt spannend wordt en de ware intenties van River aan het licht komen. Daarnaast doet het geheel wel erg veel denken aan de Twilight-serie. Het is vooral spannend dat de hoofdpersoon haar geschiedenis verborgen houdt voor de lezer, maar dat maakt tegelijkertijd dat het lastig is om je als lezer met haar te blijven identificeren. Eerste deel in een fantasyserie. Met intrigerend omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de griezelbus 0 (1190)

de griezelbus 0 (1190)
Paul van Loon

In dit boek onthult de beroemde P. Onnoval hoe hij schrijver van de griezelbus is geworden. Als kind werd hij gepest op school en mishandeld door zijn pleegouders. Zijn dromen waren nachtmerries. Op zijn veertiende ontmoet hij Ferluci. Deze schaduwman heeft plannen met de jonge schrijver. Onnoval verandert voor het eerst in een weerwolf en neemt wraak op drie klasgenootjes en zijn pleegouders. Vanaf dat moment leeft hij vanuit de Andere Werkelijkheid, waar de ondoden verblijven. Net als in de andere delen van de griezelbus is er sprake van een raamvertelling met uitstapjes naar de Andere Werkelijkheid. In dit geval gaat het om 'flash backs' van de schrijver, die hij steeds duidelijk inleidt (bijv. "Je kijkt nu naar de andere werkelijkheid. De keukendeur gaat open en een jongen van veertien jaar komt binnen." p. 35). De nuchtere beschrijving van zombies, weerwolven, skeletten en klopgeesten maken het griezelen minder angstaanjagend. Ook de taalgrapjes zorgen voor de nodige ontlading. Bovendien voegt de schrijver met zijn spel van werkelijkheid en verbeelding iets toe aan de beleving van de lezer. Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

de griezelbus 1 (477)

Paul van Loon

Binnen het kader van het verhaal over een voorlezende schrijver wordt een aantal griezelverhalen gepresenteerd. Daarbij zijn voorwerpen als een bakje kattegras, een taart, een stoel e.d. het aanknopingspunt voor de verhalen. De schoolklas die ze aanhoort, is door de schrijver uitgenodigd een avondlijk ritje in diens griezelbus te maken. Aan het slot blijkt, dat de schrijver met bus en bestuurder een eigen griezelverhaal vormt en zorgt het kleine meisje Liselore met de inhoud van haar handtasje voor een oplossing. Spannende verhalen voor kinderen met sterke zenuwen die graag griezelen. Met name de structuur waarin de verhalen zijn gegoten en die een eigen spanning oproept, maakt van het geheel een hechte eenheid. Daardoor wordt ook het raamverhaal griezelig echt. Bevat paginagrote, zwart-witte illustraties in een gecombineerde techniek. Vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

de griezelbus 3 !1117)

Paul van Loon

Drie jongens en een meisje sluipen weg van de groep waarmee zij een bezoek aan het Autotron brengen en komen terecht in de Griezelbus. Door de speciale helmen die zij op moeten zetten, beleven zij in de Andere Werkelijkheid adembenemende griezelavonturen. Wat zij niet weten is dat hun leven op het spel staat. In dit handzame boek worden in vlot leesbare taal de meeslepende verhalen van de Griezelbus verteld. De lezer wordt op boeiende wijze meegevoerd in de meest absurde belevenissen. Steeds een andere inzittende van de Griezelbus wordt door de schrijver uitgekozen om hoofdpersoon in zijn volgende griezelverhaal te zijn. De spanning wordt in ieder verhaal knap opgebouwd. De verschillende karakters zijn goed uitgewerkt en er is sprake van een duidelijke plot. Overzichtelijke inhoudsopgave voorin, achterin een brief van de schrijver aan de lezers en uitgebreide informatie van de schrijver over zichzelf, dit deel van de Griezelbus en over andere, eerder verschenen boeken uit de griezelbibliotheek. Een achttal paginagrote zwart-wittekeningen die goed bij de tekst passen. Op de voorkant een tekening in kleur van een gedeelte van de Griezelbus. Vanaf ca. 10 jaar

7.00 €

de griezelbus 5 (1189)

Paul van Loon

P. Onnoval zit opgesloten in een computer. Om terug naar de werkelijkheid te kunnen keren, moet hij van Ferluci zes kinderzielen bezorgen op zijn vakantieadres. Om die kinderzielen te kunnen vangen moet hij die kinderen eerst in zijn ban krijgen; dat lukt telkens via een computer. Beentjes en Onnoval brengen met de Griezelbus de zieltjes naar Ferluci. Maar dan gebeurt er iets vreemds. Onnoval ontdekt de liefde, maar dat wekt de verschrikkelijke woede van Ferluci op. Zullen de kinderen en Onnoval de woede van Ferluci kunnen weerstaan?

6.00 €

de grijze jager 1 en 2 (1064)

John Flanagan

Bundeling van de eerste twee, eerder apart verschenen, delen van de tot nu toe achtdelige, populaire Grijze Jager-serie. In het eerste deel, 'De ruines van Gorlan', maken we kennis met de 15-jarige weesjongen Will die in een middeleeuwse omgeving vol ridders en kastelen wordt opgeleid tot een zogenaamde Grijze Jager: een spion van de koning, die nagenoeg onzichtbaar door het land trekt met pijl en boog en pony. Deze Grijze Jagers moeten het koninkrijk Araluen beschermen tegen het rijk van de boosaardige Morgarath. Zijn vriend Arnaut leert voor ridder, wat Will eerst jaloers maakt en hun vriendschap op de proef stelt. In het tweede deel, 'De brandende brug', komt Will, samen met zijn vriend Arnaut en het meisje Evanlyn, voor een schijnbaar onmogelijke opdracht te staan: hij moet de verbindingsbrug tussen de twee rijken vernietigen. Verhalen vol avontuur over vriendschap en volwassen worden aan de hand van thema's zoals identiteit, oprechtheid en respect. Vlotte schrijfstijl. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

de groene parel (947)

Jack Vance

Het tweede volumineuze boek in een cyclus. Lyonesse is (was) een koninkrijk van de Oude Eilanden (nu verzonken onder de Atlantische Oceaan) waar magie en tovenarij als wetenschap beoefend en gebruikt werden. Dit boek verhaalt de verdere avonturen van Aillas, zijn zoon Dhrun (zie Lyonesse, Boek 1: De tuin van Suldrun, a.i. 95-44-273-1) en andere personages, belaagd door heerszuchtige koningen en sinistere tovenaars, waarbij dan nog een gevaarlijke groene parel een onvoorziene bedreiging vormt. Vance tekent een wereld vol magie, weifelend tussen het sprookjesachtige en het griezelverhaal: een wereld met eigen gebruiken en vol met demonen en halflingen, tussen mens en magisch wezen. Een samenvatting is ondoenlijk (elk boek heeft ettelijke aanhangsels, die best nodig zijn, want soms vergeet men wel eens wie nu wel wie is). Het is een vlot en ontspannend fantastisch avontuur, geschreven in een luchtige stijl en erg genietbaar, vol aktie en intriges en met de nodige aandacht voor de menselijke emoties. Afzonderlijk leesbaar. Zie voor het vervolg de a.i.'s van deze week.

8.00 €

de grote gemene dealer (923)

Marc de bel

Op de elfde verjaardag van Miete begint een nieuw spannend avontuur van de Peppelclub. Om te zorgen dat ook vriend Broes plezier kan hebben in plaats van vakantiewerk te doen, gaan Miete en haar vrienden allerlei klusjes doen. Het geldprobleem lijkt opgelost als zij een tas met veel geld vinden, maar dan raken zij verzeild in een strijd met de drugsbende van wie het geld is. Naast de avonturen spelen ook nog de romantische gevoelens van Miete en Senne een rol. Derde boek uit de Peppelserie*. Het taalgebruik is beeldend en van deze tijd. Technisch en inhoudelijk goed en zelfstandig leesbaar voor kinderen vanaf groep 6 (ca. 10 jaar). Met in grijstinten uitgevoerde tekeningen en een kleurrijk omslag met Miete en haar drie vrienden. Een prettig lezend, spannend verhaal: spanning en romantische gevoelens wisselen elkaar af.

7.00 €

de gvr (1101)

Roald Dhal

Midden in de nacht wordt Sofie door een reus meegenomen naar Reuzenland. Gelukkig wordt ze niet opgegeten, want de reus is heel vriendelijk. Hij heet GVR (Grote Vriendelijke Reus). Samen bedenken ze een plan om de mensenetende reuzen te vangen. De GVR heeft een gebrekkig, maar spitsvondig taalgebruik, vol woordspelingen, ook in de geweldige vertaling. De reus is ook heel gevoelig en menselijk en daardoor herkenbaar voor kinderen. Een schitterend, origineel boek vol humor, afgewisseld met vele prima erbij passende zwart-wittekeningen van Quentin Blake. Een leesboek waar veel plezier aan is te beleven (de reuzentaal kan voor wat minder ervaren lezers wat leesproblemen geven). Jubileumeditie, vanwege het feit dat het boek dertig jaar geleden voor het eerst in Nederland is verschenen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.Redactie

8.00 €

de gvr (1127)

Roald Dhal

Midden in de nacht wordt Sofie door een reus meegenomen naar Reuzenland. Gelukkig wordt ze niet opgegeten, want de reus is heel vriendelijk. Hij heet GVR (Grote Vriendelijke Reus). Samen bedenken ze een plan om de mensenetende reuzen te vangen. De GVR heeft een gebrekkig, maar spitsvondig taalgebruik, vol woordspelingen, ook in de geweldige vertaling. De reus is ook heel gevoelig en menselijk en daardoor herkenbaar voor kinderen. Een schitterend, origineel boek vol humor, afgewisseld met vele prima erbij passende zwart-wittekeningen van Quentin Blake. Een leesboek waar veel plezier aan is te beleven (de reuzentaal kan voor wat minder ervaren lezers wat leesproblemen geven). Jubileumeditie, vanwege het feit dat het boek dertig jaar geleden voor het eerst in Nederland is verschenen. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.Redactie

6.00 €

de heksenmeester (152)

Anne Rice

Derde niet afzonderlijk te lezen deel van Anne Rice's kronieken over de Mayfair-clan, een incestueuze 'witte' heksenfamilie uit New Orleans, oorspronkelijk afkomstig uit de Schotse Hooglanden. De eerste twee delen beschreven de strijd van de Mayfair heksen met het kwaadaardige superwezen Lasher. In dit deel staat een ander lid van dat mysterieuze supermensenras centraal, de vredelievende speelgoedmagnaat Ash die al decennia boven in een wolkenkrabber in New York woont. Een corrupt lid van de Talamasca, een orde van geleerden die bovennatuurlijke zaken bestudeert, blijkt duistere plannen te hebben op het gebied van genetische manipulatie. Rowan Mayfair en echtgenoot Michael Curry onderzoeken de zaak en krijgen daarbij hulp van Ash. Dit verhaal zit ingebed in allerlei andere verwikkelingen in o.a. de Mayfair-familie. Een met veel fantasie geschreven, gecompliceerd, spannend en beklemmend gothic horrorverhaal met een flinke dosis erotiek dat zich beurtelings afspeelt in New York, Louisiana, Schotland en Londen. Rice's vampier/heksenromans hebben een cultstatus en miljoenen fans over de hele wereld. De Mayfair heksenkronieken zijn al een aantal jaren oud, maar nu voor het eerst vertaald. www.annerice.com. Gebonden, kleine druk.

15.00 €

de hobbit (931)

J.R.R Tolkien

Op een dag komen er zomaar dertien dwergen op bezoek bij meneer Bilbo Balings, vergezeld door de beroemde tovenaar Gandalf. Ze komen een feestje vieren in zíjn hobbithol; een afscheidsfeestje welteverstaan. De volgende dag gaat de groep op reis om in het oude Moria een schat te zoeken. Tot zijn grote schrik stelt Gandalf voor dat Bilbo meegaat als het veertiende lid van de expeditie. Voor hij het weet, is hij op avontuur en komt hij in aanraking met trollen, reusachtige wolven, spinnen, aardmannen en niet te vergeten de oude draak Smaug. Zo wordt Bilbo de meest wereldwijze hobbit ooit.

7.00 €

de honden van aktaioon (985)

Anthony Horowitz

Zestien van de vele Griekse mythen en sagen zijn door de schrijver eigentijds bewerkt. Zo is in 'de doos van Pandorra', sprake van genenmanipulatie. Enkele zijn zéér bekend ('het oordeel van Paris', de verhalen over Troje), andere onbekend (zoals 'het magische bed van Procrustes'). Sommige bekende verhalen (Midas, Herakles) ontbreken. De verhalen kunnen apart gelezen worden, mede omdat in ieder verhaal de Goden met naam en toenaam worden genoemd. Titelverhaal en inhoudsopgave staan achterin en er is géén voorwoord. De korte verhalen, gemiddeld zeven bladzijden, worden boeiend en duidelijk verteld, al is enige voorkennis van de Griekse cultuur en godenwereld gewenst. Ieder verhaal begint met een kleine zwart-witte tekening. De verhalen zelf worden verduidelijkt door grotere pentekeningen. Door zowel het onderwerp, als Griekse namen en bedoeling geschikt voor ca. 13 jaar en ouder.

8.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 13 |