Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

Sjina

Kinderboeken » Jos Brabants

mooi geilustreerd kinderboek

8.00 €

Skuggan av en mork drottning

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Raymond e.Feist & Joel Rosenberg

Demonkungen Jakans väldiga armé har anfallit och efter en häftig strid intagit Krondor. Utanför Krondor väntar den kungliga flottan på att anfalla fienden när tidpunkten är rätt. Nicholas ConDoin är död men hans män kommer att förhindra att Jakans flotta någonsin kan utgöra ett hot igen. Under tiden retirerar större delen av kungarikets trupper.

10.00 €

Zwaard van het lam

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » M.K Wren

Eerste deel van een trilogie die zich afspeelt in een ver sterrenrijk, dat zich over vele bewoonde planeten uitstrekt. Een feodale maatschappij wordt bedreigd door een revolutionaire organisatie die gelijke rechten wil bevechten voor de lijfeigenen en slaven, t.o.v. de heerserskaste. Het boek leest als een Dallas/Dynasty-achtig epos met veel mooie, rijke hoofdpersonen, intriges, opoffering en heldendom. Het boek leest niet moeilijk. Voor liefhebbers van dikke leesboeken.

7.00 €

aap aan de bal avi 2

Kinderboeken » standaard uitgeverij suske en wiske junior

mooi kinderleesboek avi 2

2.00 €

aasgieren

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Dan Simmons

De kern van het verhaal is een variatie op het oude vampiergegeven. Hier gaat het om 'breinvampiers', wezens die dankzij hun paranormale begaafdheden de mensen kunnen manipuleren en uiteindelijk doden. Een groepje van deze onsterfelijke wezens houdt al vele eeuwen een soort wedstrijd met mensen als slachtoffers, waarvan ze de uitkomsten elk jaar met elkaar vergelijken. Ze worden bestreden door drie mensen: een sheriff, een psychiater die de Duitse kampen heeft overleefd en een jonge vrouw die de moord op haar vader wil wreken. Een belangrijke rol wordt ook gespeeld door de Israëlische geheime dienst en een zwarte jeugdbende uit Philadelphia. Het is een hoogst originele en zeer spannende mengeling van horror, thriller en politieke roman. Zie ook a.i. 90-30-092-0.(Biblion recensie, J.A. Dautzenberg.)

10.00 €

abhorsen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Garth Nix

Na 'Sabriel' en 'Lirael'* is dit het derde en tevens laatste deel uit de serie 'Het oude koninkrijk'. Waren de twee voorafgaande delen op een abrupt einde na goed zelfstandig te lezen, dit deel heeft de twee voorafgaande duidelijk als basis; sterker nog, brengt die twee verhalen samen. De personages uit deel een en twee komen allemaal terug als hoofd- of bijpersoon, gebeurtenissen worden verder uitgediept en krijgen betekenis. De schrijver weet zich ditmaal te beperken tot driehonderd pagina's en daardoor is het verhaal ook voor de minder doorgewinterterde fantasy-lezer goed leesbaar. Voor de geoefende lezer tenminste; er worden veel samengestelde zinnen gebruikt en men heeft een uitgebreide woordenschat nodig. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen, een pro- en epiloog en vertelt hoe het oude koninkrijk en naastgelegen land gered worden van totale verwoesting door een oeroude macht en tot leven gekomen doden. Voor diegenen die deel een en twee lazen, een zeer actievol feest van herkenning. Vrij kleine druk.

10.00 €

achter de hoge bergen

Boeken voor de Jeugd » Erin Hunter

Ijsberen Kallik en Taqqiq, zwarte beer Lusa, grizzlybeer Toklo en Ujurak, die van gedaante kan veranderen, geloven dat het berenparadijs de eindbestemming is van hun queeste. Maar het pad ernaartoe is gevaarlijk. De Rokende bergen zijn verraderlijk en de obstakels blijven opduiken. Het lijkt er steeds meer op dat de beren, ook al reizen ze samen, toch elk hun eigen ster moeten volgen. Zullen ze kunnen samenblijven? Ze zullen al hun wilskracht moeten gebruiken om hun bestemming te bereiken. En is die bestemming dan wel een eindpunt, of eerder een nieuw begin?

7.00 €

adelaar van rome

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Robert Fabbri

Vierde deel in de populaire en spectaculaire historische serie. Caligula is vermoord en de praetoriaanse garde heeft Claudius tot keizer uitgeroepen, maar zijn positie is wankel. Drie door hem vrijgekochte slaven, Narcissus, Pallas en Callistus, moeten ervoor zorgen dat het een snelle overwinning wordt voor Claudius - maar hoe? Pallas heeft het antwoord: de Adelaar van het Zeventiende Garnizoekn, die bijna veertig jaar daarvoor in Germania in vijandelijke handen is gevallen, terughalen. Wie anders dan Vespasianus zou zo'n gevaarlijke missie naar de naargeestige wouden van Germania moeten leiden? Samen met een aantal ruiters, proberen Vespasianus en zijn broer het spoor van de Adelaar op te pikken. Maar ze worden geschaduwd door krijgers die het 's nachts op de manschappen gemunt hebben, ze een voor een uitschakelen waarn de lichamen op de weg worden neergelegd. Iemand is er duidelijk op uit om de missie van Vespasianus te dwarsbomen. De zoektocht van Vespasianus naar de Adelaar en de waarheid, terwijl achtervolgd wordt door barbaren, zal eindigen aan de kust van Britannia. Maar kan hij ook ontkomen aan de toorn van zijn eigen keizer?

8.00 €

adelaarsspel (33)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Op vakantie in Zuid-Frankrijk bij zijn vriendin Sabina Pleasure en haar ouders, kan Alex Rider, M16-spion tegen-wil-en-dank, zich eindelijk weer eens gewoon een jongen van veertien voelen. Totdat hij door een plotselinge, genadeloze aanslag op de mensen bij wie hij te gast is, met één klap wordt teruggeworpen in de wereld van geweld en geheimen - maar dit keer wil M16 er niets mee te maken hebben. Zeker niet als Alex vertelt wie erbij betrokken kan zijn: Damian Cray - popster, voorvechter van mensenrechten en de drijvende kracht achter Spellenslag, een gloednieuw spelsysteem.

6.00 €

agent smal

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.00 €

alice in zombieland

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Gena Showalter

Op haar zestiende verjaardag verliest Alice in één klap haar vader, moeder en 8-jarige zusje in een auto-ongeluk. Na deze gruwelijke ervaring is zij in staat de griezelige wezens te zien die daarvoor verantwoordelijk zijn: mens verslindende zombies! Op haar nieuwe school wekt oogcontact met de machoachtige Cole vreemde, intense visioenen op en komt Alice erachter dat deze beruchte jongen veel van haar vragen kan beantwoorden. Eerste deel van de serie "The White Rabbit Chronicles'*, waarin zombies en de strijd ertegen in een nieuw daglicht komen te staan. De schrijfstijl is boeiend en vlot, met af en toe seksueel getinte taal. Na een herkenbaar begin - aantrekkingskracht tussen hoofdpersoon en knapste "slechte' jongen van de school - volgt een uniek samenspel tussen vriendschap, actie, spanning, romantiek, gruwel en humor. De hoofdpersonages zijn goed uitgewerkt en hebben hun eigen, karakteristieke eigenaardigheden. Grappige gesprekken tussen Alice en Kat, Alice' gedachten tijdens gesprekken en het pubertaaltje van haar grootouders verlevendigen het verhaal. Voor liefhebbers van duistere griezels, vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

amerikaanse goden

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Neil Gaiman

Na drie jaar in de gevangenis kijkt Shadow uit naar de hereniging met Laura, zijn grote liefde. Maar vlak voor hun weerzien komt Laura om bij een auto-ongeluk. Shadow heeft nu niets meer om voor te leven en op goed geluk accepteert hij een baan van de raadselachtige Mr. Wednesday, die meer over hem lijkt te weten dan hijzelf. Ze maken een roadtrip door Amerika, waarbij Shadow tal van excentrieke figuren ontmoet, met wie hij op mysterieuze wijze verbonden blijkt. Shadow komt erachter dat iedereen geheimen heeft, zelfs zijn Laura. Hij ontdekt ook dat de alledaagse realiteit niet de enige werkelijkheid is, of zelfs maar de belangrijkste. Er dreigt een oorlog om de ziel van Amerika, een oorlog waarin dromen, legenden en mythen een grote rol spelen. En Shadow zit er middenin.

9.00 €

angel

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » L.a Weatherly

Engelen zijn overal, ze maken deel uit van onze wereld. Ze zijn mooi, ontzagwekkend, onweerstaanbaar. Gewone stervelingen verlangen ernaar een glimp van deze wonderlijke schepselen op te vangen, hun genezende aanraking te voelen. Maar wat als hun magische aantrekkingskracht niet is wat het lijkt?
Willow beseft dat ze anders is, en niet alleen omdat ze graag sleutelt aan auto';s. Ze heeft een gave. Willow kan de toekomst van mensen zien, hun dromen, verlangens en verdriet voelen, gewoon door hen aan te raken. Ze heeft geen idee wat het betekent en hoe ze aan de gave komt. Tot ze Alex ontmoet.
Alex is een van de weinigen die de waarheid over engelen weet. Hij kent Willows geheim en is vast van plan haar tegen te houden. Want de donkere krachten die groeien in Willow maken haar gevaarlijk -; maar ook onweerstaanbaar… Tegen beter weten in voelt Alex dat hij valt voor de charmes van zijn aartsvijand.

9.00 €

arcta de bergreus (727)

Boeken voor de Jeugd » Adam Blade

Koning Hugo en zijn adviseur tovenaar Aduro hebben Tom uitgekozen om het koninkrijk Avantia te redden van monsters die onder de kwade betovering van de zwarte tovenaar Malvel staan en het land vernietigen. Tom en zijn vriendinnetje Elenna gaan samen met hun paard Storm, wolf Zilver en een magisch schild, zwaard en kaart op weg en beleven een tocht vol ontberingen. Elenna is heel vaak bang, maar Tom overwint steeds zijn angst. Derde deel van de serie 'Monsterjacht'*. Dit clichematige verhaaltje met zwart-witillustraties die soms wat houterig zijn, is erg voorspelbaar. In het verhaal wordt al aangekondigd dat in het volgende verhaaltje weer een monster verslagen moet worden en dat er in de voorafgaande deeltjes al twee monsters verslagen zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

5.00 €

arminius

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Robert Fabbri

Arminius (of Erminatz) behoort tot de Germaanse stam Cherusken, maar woont, met zijn broer Favus, zestien jaar als gijzelaar in Rome. Als hij weer thuis is, slaagt hij erin met zes andere Germaanse stammen een verbond te sluiten met als doel de Romeinse expansiedrift te stoppen. Hij slaagt daarin door in het jaar 9 in het Teutoburgerwoud de drie legioenen onder leiding van gouverneur Varus in een hinderlaag te lokken en in de pan te hakken. Zijn belevenissen worden vastgelegd op perkamentrollen en in 41 laat zijn zoon Thumelicatz (getrouwd met Thusmelda) ze deels voorlezen aan een groep Romeinse gasten door zijn slaven Marcus Aius en Gaius Tiburtius, deels navertellen. Thumelicatz helpt uiteindelijk de Romeinen bij het terugvinden van een Gouden Adelaar en komt daarbij om het leven. Er is sprake van meervoudig perspectief (alwetende verteller plus een aantal ik-vertellers); heden (41) en verleden (9 en 37) wisselen elkaar herhaaldelijk af. De auteur, een Zwitserse theaterwetenschapper, schuwt in deze boeiende en vlot geschreven roman plastische beschrijvingen van gruweldaden bepaald niet. Hij schreef eerder de 'Vespasianus'-serie. Eerste deel van een serie historische romans over Arminius. Met verklarende woordenlijst, landkaart en nawoord van de auteur.

10.00 €

beowulf

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J.R.R.Tolkien

Het hier in proza vertaalde Oudengelse epos vertelt hoe Beowulf, held van de Zweedse Geaten, de Deense koning Hrothgar gaat helpen als de Denen worden bedreigd door het monster Grendel. Het lukt hem Grendel te verslaan en als zijn moeder daarna haar zoon wil wreken, doodt hij ook haar. Teruggekeerd naar Geatland wordt Beowulf koning. Als hij 50 jaar later een draak die de Geaten bedreigt, bevecht, verslaat hij de draak maar sterft zelf later. Daarnaast zijn 3 gerelateerde teksten opgenomen. Het anonieme, nu klassieke Oudengelse epos uit de 8e eeuw werd in 20e-eeuws proza vertaald door de schrijver en filoloog (1892-1973), o.a. hoogleraar Angelsaksisch in Oxford, maar bij zijn leven niet uitgegeven. Deze postume uitgave, goed bezorgd en geannoteerd door zoon Christopher, is uitstekend vertaald in het Nederlands. Tolkiens sterke vertaling blijft dicht bij origineel en inhoud en getuigt van zijn grote kennis van het Oudengels. De poëzievertaling uit 2000 van Seamus Heaney doet meer recht aan de poëzie, minder aan het origineel. Donkergroen omslag met illustratie van lichtgroene draak.

10.00 €

bericht voor de koning

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Tim Severin

1035, Constantinopel: Thorgils Leifsson is onder toezicht van Harald Sigurdsson toegetreden tot de Varangische Garde. Om zijn waarde te bewijzen wordt hij als lokaas gebruikt in een poging om Arabische piraten uit te schakelen die de Byzantijnse scheepsroutes in de Middellandse Zee terroriseren. Wanneer Harald de troon van Noorwegen bestijgt, wordt Thorgils' rol belangrijker en wordt hij op een geheime missie gestuurd naar hertog Willem van Normandië om een plan voor een dubbele aanval op Engeland te bezegelen. Op 19 september 1066, de dag dat Haralds 300 schepen tellende vloot uitvaart, waarschuwt een voorspellende droom Thorgils echter voor het feit dat hertog Willem zijn bondgenoten in de val lokt en hem op een nederlaag laat afstevenen. Thorgils begint aan een race tegen de klok in een poging om Harald te waarschuwen voor wat hem boven het hoofd hangt. De vraag is of hij in staat zal zijn om het lot af te wenden, en op die manier het erfgoed van zijn voorvaderen de Vikingen, te redden. Bericht voor de koning is het spectaculaire en dramatische slot van de Viking-serie.

9.00 €

bewaker van herinneringen (666)

Boeken voor de Jeugd » Lois Lowry

The Giver is een van de klassiekers van de 20ste eeuwDe maatschappij waarin Jonas opgroeit, lijkt perfect. Er is geen oorlog of pijn. Iedereen krijgt een duidelijke taak en er hoeven geen keuzes te worden gemaakt. Wanneer Jonas twaalf is, wordt hij uitverkoren. Jonas wordt Bewaker van Herinneringen: hij ziet toe op het geheugen van de samenleving. Hij wordt door de Gever ingewijd in de geheimen van anderen. Zo ontdekt hij stap voor stap de verschrikkelijke waarheid over de maatschappij waarin hij leeft. En een weg terug is er niet

7.00 €

bibi's droom (641)

Boeken voor de Jeugd » Ada Ooms

In het vijfde deel van de serie 'Klas van 25'* waarin steeds een andere klasgenoot centraal staat, gaat het om Bibi. Ze heeft paranormale gaven en vindt het maar lastig dat ze gevoelens van anderen bemerkt; ze wordt angstig van verschijningen als ze wil gaan slapen. Ze ziet aura's, maar begrijpt ze niet en ze voorziet ongeluk en ziekte, maar kan er niets mee. Het wordt langzamerhand duidelijk bij haar ouders en de meester dat Bibi zelfs 'genezende handen' heeft. Realistisch verhaal met een eigentijdse sfeer van een groep 8 in een dorpse omgeving, geschreven in toegankelijke tegenwoordige tijd met veel dialoog. Duidelijke bladspiegel, verdeling in twaalf hoofdstukken. Ondanks een enkele verwijzing naar andere delen kunnen de verhalen los van elkaar gelezen worden. Voor zo'n serie over een schoolklas tot nu toe een redelijke aanwinst. Het aantrekkelijke, kleurige omslag zal vooral meisjes vanaf ca. 9 jaar aanspreken.

7.00 €

bilbo's laatste lied

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J.R.R.Tolkien

Bilbo's laatste lied is het slotakkoord van Tolkiens meesterwerk In de ban van de Ring.Bilbo Balings, beroemd hobbitavonturier en redder van de Ene Ring, komt aan in de Grijze Havens en bereidt zich voor op zijn laatste reis.Hier componeert hij zijn laatste lied, waarin hij terugblikt op zijn leven op Midden-Aarde en de reis die hem naar de Onsterfelijke Landen zal brengen ...more

7.00 €

bisjou (324)

Boeken voor de Jeugd » Guy Didelez

Sander leest in de krant dat in de villabuurt een bende inbrekers actief is. Zijn vriendin Alien woont in de buurt. Als zij bij het achtervolgen van hun ontsnapte jonge kat in het huis van de buren terechtkomen, is daar net de bende actief. Vlot, soms humoristisch geschreven avonturenverhaal over Sander en zijn vriendin Alien. De karaktertekening is oppervlakkig. Sander en Alien zijn verliefd, zoenen heel wat af, maar het wordt niet invoelend beschreven. In het verhaal zijn mails over en weer van Sander en Alien weergegeven. Ze bellen niet, omdat hun vriendschap geheim moet blijven. Het taalgebruik is niet altijd even fraai en er staan ook enkele taalfouten in de tekst. De stripachtige zwart-witillustraties laten zien wat er in de tekst staat. Het katje Bisjou staat bij elk genummerd hoofdstuk afgebeeld. Vierde deel uit de serie 'Sander & Alien'*, maar het is goed afzonderlijk te lezen. Wel wordt regelmatig naar andere delen verwezen. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

blijf met je poten van mijn goud af (785)

Boeken voor de Jeugd » Oscar tortuga

Ook in het keizerrijk van Kattenklauw heerst crisis en moet er bezuinigd worden. Dus wanneer er een mysterieuze alchemist komt met een machine die goud kan maken, wordt hij met open armen ontvangen. Keizer Kattenklauw denkt schatrijk te kunnen worden met deze milieuvervuilende machine. Tweeling Glitter en Bitter ziet al snel dat de alchemist goud van de katten af wil troggelen. Er is sprake van bedrog. Ze schakelen Geronimo Stilton in. Vierde verhaal van de kat Oscar Tortuga*. Heerlijk wensvervullend verhaal dat bol staat van de leuke woordgrapjes. Het is verdeeld in 29 hoofdstukken en valt op door de vele kleurrijke illustraties en vrolijke lay-out met meerdere lettertypes en hoofdstukken met feiten. De illustraties passen bij de sfeer van het verhaal en geven het een extra dimensie. Op het omslag staan de keizer, Tersilla zijn hebberige dochter en haar tweelingbroertjes die verlekkert kijken naar het goud op de grond. Boek kan los van de andere delen gelezen worden, maar het is leuker wanneer je al bekend bent met de wereld van Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

blinker de bakfietsbioscoop (130 )

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Blinkeer geniet met zijn vrienden Jonas, Steef, Mats en met zijn jond Sadee van een zalige vakantie. Ze trekken vaak haar het Kasteelpark, waar ze feestjes bouwen in het boswachtershuisje en stiekem een duik nemen in de vijver. Ze hebben het druk, want het dorpsfeest is in aantocht, de toneelrepetities zijn volop bezig, en Blinker broedt op een briljant idee voor een uitvinderswedstrijd. Een aantal geheimzinnige gebeurtenissen en de motorbende "The Red Vampires' brengen de rustige vakantie aardig in versnelling...

7.00 €

blinker en de bakfietsbioscoop (691)

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Blinker is de hoofdpersoon in dit verhaal met verschillende intriges: hij wint de tweede prijs in een uitvinderswedstrijd; hij speelt een belangrijke rol in een toneelstuk; hij lost, samen met een vriendinnetje, de geheimzinnige verdwijning van enkele honden op; hij en zijn vrienden leveren regelmatig strijd met een groepje oudere jongens, waarbij een zwakbegaafde jongen een rol speelt. De scenes volgen elkaar snel op; kinderen en volwassenen zijn daarbij voortdurend bezig elkaar voor de gek te houden of komische situaties te creeren. Hierdoor leest het verhaal vlot, maar de ietwat chaotische structuur maakt het moeilijk verbanden te leggen. Diepgang of karaktertekening ontbreekt. De leeftijdsaanduiding op de band is 11 jaar, maar door de aard van de gebeurtenissen is het boek ook voor jongere lezers bruikbaar. Deze druk is voorzien van nieuwe, subtielere zwartwitillustraties van Harmen van Straaten; eveneens nieuwe omslagillustratie in kleur.

6.00 €

blinker en de blixvaten (780)

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Blinker moet zonder zijn vriendin Nelle met de familie mee op vakantie. Zijn vader heeft een baantje als strandwacht. Na een reddingsoperatie wordt zijn vader gezien als held, maar door het vinden van een vat met giftig afval beleeft niet alleen zijn vader, maar ook Blinker een beangstigend avontuur. Het verhaal is verdeeld in hoofdstukken die in chronologische tijdsvolgorde op verschillende locaties plaatsvinden. Boven elk hoofdstuk staat plaats en tijd van actie. De tekst is geschreven in gemakkelijk leesbare taal. Vierde deel in de 'Blinker'-reeks. Het boek is ook verfilmd*. Met enkele paginagrote wat donkere zwart-witillustraties. Een spannend boek voor kinderen vanaf ca. 11 jaar.

15.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 55 |