Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de malteser erfenis (273)

de malteser erfenis (273)
Anthony Horowitz

Twee jeugdige detectives krijgen van een dwerg een envelop in bewaring. Als de dwerg vermoord wordt blijkt de envelop een doosje chocolaatjes te bevatten. Toch zit de hele onderwereld achter deze lekkernij aan, omdat het de sleutel vormt tot een miljoenenschat. Beide broers beleven hachelijke avonturen om uiteindelijk naast de schat te grijpen. Spannend verhaal waarin het vele gangstergeweld (bomaanslag, moord, lijken in beton, ontvoering) zo humoristisch beschreven wordt dat je er alleen maar om kunt lachen. Alles wat fout kan gaan gaat fout, en alles wat verkeerd geïnterpreteerd kan worden wordt dan ook verkeer geïnterpreteerd. Omdat de humor de loop van dit verfrissende verhaal niet in de weg zit, ontstaat er een verhaal dat de doelgroep, kinderen vanaf ± 10 jaar, in één ruk uit zullen willen lezen. Dit goed verzorgde boek is een aanwinst voor deze leeftijdscategorie. De bizarre ontwikkelingen doen denken aan de verhalen van Roald Dahl.

10.00 €

de malteser erfenis (372)

de malteser erfenis (372)
Anthony Horowitz

Er is in Fulham weinig vraag naar privé-detectives, De dag waarop het allemaal begon was het huilen. Het was een slappe tijd, zo slap dat we beter in vaatdoeken hadden kunnen doen. Die ochtend, de koudste in 20 jaar, was net het gas afgesloten en met het electra was het nog maar een kwestie van tijd. We hadden geen kruimel meer in huis en de lui in de supermarkt beneden hadden zich bescheurd van het lachen toen ik voorstelde om het maar even op te schrijven. We bezaten exact nog 2 pond 37 en ruwweg drie theelepeltjes oploskoffie om het weekend door te komen. Het behang kwam van de muur zetten, het tapijt lag in rafels en het meubilair was even wankel als onze financiële toestand. Zelfs onze kakkerlakken waren vertrokken met de noorderzon. Ik zat me juist af te vragen of ik niet eens iets constructiefs zou moeten doen - zoals mijn biezen pakken en afdruipen naar Mams, toen de deur openging en de dwerg binnenkwam... Recensie(s)Twee jeugdige detectives krijgen van een dwerg een envelop in bewaring. Als de dwerg vermoord wordt blijkt de envelop een doosje chocolaatjes te bevatten. Toch zit de hele onderwereld achter deze lekkernij aan, omdat het de sleutel vormt tot een miljoenenschat. Beide broers beleven hachelijke avonturen om uiteindelijk naast de schat te grijpen. Spannend verhaal waarin het vele gangstergeweld (bomaanslag, moord, lijken in beton, ontvoering) zo humoristisch beschreven wordt dat je er alleen maar om kunt lachen. Alles wat fout kan gaan gaat fout, en alles wat verkeerd geïnterpreteerd kan worden wordt dan ook verkeer geïnterpreteerd. Omdat de humor de loop van dit verfrissende verhaal niet in de weg zit, ontstaat er een verhaal dat de doelgroep, kinderen vanaf ± 10 jaar, in één ruk uit zullen willen lezen. Dit goed verzorgde boek is een aanwinst voor deze leeftijdscategorie. De bizarre ontwikkelingen doen denken aan de verhalen van Roald Dahl.

5.00 €

de man die gewist was (522)

de man die gewist was (522)
Anthony Horowitz

De man die gewist wasElf uur ’s morgens. De Amerikaan, Joe Carter, valt – stomdronken - het kantoor van de Brit Tim Diamant, privé-detective, binnen. Joe is auteur van goedverkopende misdaadverhalen en zit met een groot probleem. Hij steunt al jaren een Engelse liefdadigheidsorganisatie die kinderen helpt hun dromen waar te maken, en die onder leiding staat van Lenny Smile. Tot nu toe heeft hij al twee miljoen dollar geschonken. Maar nu hij voor de eerste keer naar Engeland komt, om te kijken hoe zijn geld wordt besteed, kan hij Lenny Smile niet vinden. Het is aan de Diamant-broertjes om de zaak uit te pluizen...

7.00 €

de overstap (705)

de overstap (705)
Anthony Horowitz

Als het miljonairszoontje Tad eens niet zijn zin krijgt, wenst hij dat hij iemand anders is. Reeds de volgende dag wordt de overstap gemaakt en ontwaakt hij als de armoedige Bob, zoon van kermisklanten. Hij wordt gedwongen tot misdaad en in de onderwereld ondervindt hij aan den lijve dat zijn ouders op een criminele manier hun geld verdienen. Na een ontvoering, achtervolging, moord en doodslag wordt hij weer Tad, een andere nu die zijn ouders niet meer nodig heeft. Spannend verhaal met vaart en humor geschreven in makkelijk te begrijpen taal. Het boek is niet geïllustreerd; omslag van Tony Ross. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

de val van de aartsengel (364)

de val van de aartsengel (364)
Anthony Horowitz

De 14-jarige Alex Rider wordt ontvoerd uit het ziekenhuis door een bende eco-terroristen, die het eigenlijk op miljardairszoon Paul Drevin hebben gemunt. Pauls vader is hem zo dankbaar dat hij Alex aanbiedt om te delen in zijn weelde en zijn zoon gezelschap te houden. Alex krijgt hierdoor de kans om een door Pauls vader gefinancierde lancering van een ruimteveer bij te wonen. Maar hij komt er ook achter wie er werkelijk schuil gaat achter deze bikkelharde en misdadige man. Alex belandt in een levensgevaarlijke situatie waarbij het ruimteveer 'De Aartsengel' een groot deel van Washington dreigt te verwoesten. Spannend boek dat boeit van begin tot eind vanwege de vele cliffhangers en de prettig leesbare stijl, waarbij de gebeurtenissen naadloos in elkaar overvloeien. Soms zijn de ontsnappingsmanoeuvres van Alex a la James Bond, wat ongeloofwaardig. Voorkennis van de vorige vijf delen van de serie is niet vereist al wordt er soms wel naar verwezen. Op de paarse serieomslag wordt een blik in de ruimte getoond. Het uit 21 hoofdstukken bestaande boek is geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

8.00 €

de verborgen mijnen (724)

de verborgen mijnen (724)
Adam Blade

Willem en zijn Vlammenvogel Vuurpos trekken samen ten strijde met hun nieuwe vriendin Gwen, de tweede Uitverkoren Ruiter, en haar woeste wolf-Beest. Ze moeten zich haasten om de ontbrekende stukken van het Dodenmasker op te sporen. Wanneer de kwaadaardige Derzin als eerste het masker vindt, zal Avantia worden verwoest. Tijdens zijn reis maakt het strijdlustige gezelschap de gruwelijkste dingen mee. En niemand weet welke verschrikkingen er nog op de loer liggen in de eindeloze tunnels van de Verborgen Mijnen… Recensie(s)Willem (15) en zijn Vlammenvogel Vuurpos zijn samen met Gwen en haar Woeste Wolfbeest op zoek naar ontbrekende stukken van het Dodenmasker. Zij willen voorkomen dat het masker in handen komt van de slechte heerser Derzin. Tweede deel uit de vierdelige serie 'De Kronieken van Avantia'*. In dit deel leren zij nog een Uitverkoren Ruiter kennen: Castor met zijn Nera. De tweelingbroer van Gwen, Gerard, speelt een verradersrol. Geïllustreerd met paginagrote pentekeningen en op het voorplat een afbeelding in kleur van Gwen met haar Wolfbeest. De serie wordt geschreven door een schrijverscollectief dat zich Adam Blade noemt. Van deze formuleschrijvers zijn van de eerdere serie 'Monsterjacht', die zich afspeelt in hetzelfde fantasieland Avantia, in het Engels al zestig boeken verschenen. Met korte zinnen, veel dialogen en een beperkte woordenschat is het taalgebruik technisch en inhoudelijk afgestemd op lezers vanaf ca. 10 jaar.

4.00 €

de zwarte magier (750)

de zwarte magier (750)
Anne West

Cyane verkiest het avontuur boven het leven van een jonkvrouw. Met de tovenaarsdrieling start zij haar zoektocht naar de vijfkleurige diamant, de steen met de meeste magie. In de gruwelijke kelders van Ikors paleis stuiten ze op meestersmid Gontak, die heimelijk een zwaard heeft gesmeed voor Cyanes tegenstander. Recensie(s)In dit laatste deel uit de vierdelige serie 'De macht van het zwaard'* trekt jonkvrouw Cyane samen met de drieling Meroboth (aardmagier, groene diamant), Mekaron (watermagier, blauwe diamant) en Melsaran (vuurmagier, rode diamant) en de gebundelde kracht van de drie diamanten in haar zwaard ten strijde tegen de zwarte magier. Zij gaan tevens op zoek naar de vierde broer Melsasser; hij zou de vijfkleurige diamant in zijn bezit hebben. Ook dit deel laat zich in een ruk uitlezen en is spannend vanaf de eerste bladzijde. Na de groen-, blauw- en roodgetinte omslagen van de eerdere delen nu een grijs-zwartgetint omslag met een wat kubistische illustratie van een blije jonge vrouw met een veelkleurige steen in haar handen, terwijl zij wordt omringd door figuren, slangen en draken. Deze illustratie geeft de sprookjesachtige, spannende sfeer goed weer. Elk nieuw hoofdstuk begint met een kleine zwartwitillustratie van een slang. Op de schutbladen voor- en achterin is een identieke plattegrond geplaatst; achterin is een opsomming te vinden van landen en volken uit het boek. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

eagle strike (761)

eagle strike (761)
Anthony Horowitz

ALEX RIDER is op vakantie in Zuid-Frankrijk bij zijn vriendin Sabina Pleasure en haar ouders. Hij ziet er een oude bekende terug en is even later getuige van een moordaanslag. Deze keer staat Alex er echt alleen voor, want de Britse geheime dienst Ml6 gelooft niets van wat hij hun duidelijk probeert te maken: dat de gewaardeerde popster Damian Cray bij de zaak betrokken zou kunnen zijn. Alex gaat achter Cray aan en ontdekt uiteindelijk een gruwelijke waarheid.Eagle Strike is het vierde boek uit de serie Alex Rider. Zo mogelijk nog overrompelender dan Stormbreaker, Point Blanc en Skeleton Key.Voor lezers vanaf10 jaar die dol zijn op spanning en actie.Horowitz pakt je bij je nekvel met suspense en lef, vanaf do eerste bladzijde!' (The Times)'Horowitz is pure klasse, met stijl en vol actie. Hij weet dat een jonge versie van James Bond heel wat cooler is dan een tovenaar.' ( The Mirror)'007 kan net zo goed met pensioen gaan.' ( The Bookseller) Recensie(s)Alex Rider, een 14-jarige jongen die vaker spionageopdrachten heeft uitgevoerd voor de Britse geheime dienst MI6, komt dit keer toevallig in een avontuur terecht. Via een aanslag op zijn vriendinnetjes vader komt hij in aanraking met een Russische crimineel en diens opdrachtgever, de wereldberoemde popzanger en voorvechter van mensen- en dierenrechten, Damian Cray. Deze wil de wereld vrijmaken van alle drugs met behulp van Amerikaanse kernwapens. In dit spannende verhaal ontsnapt Alex Rider, net als zijn vriendinnetje, meermalen op het nippertje aan de dood. Het verhaal wordt met veel vaart en oog voor details verteld. Er wordt echter vaak gebruikgemaakt van 'Mission Impossible'-achtige toestanden en oplossingen, waardoor het avontuur soms wat ongeloofwaardig wordt. De thrillerauteur, bekend van vele titels, heeft met deze uitgave wederom een vlot lopend verhaal aan de serie over Alex Rider* toegevoegd. Het eerste verhaal, 'Stormbreaker', is verfilmd (okt. 2006). Eerder uitgegeven als 'Adelaarsspel'. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

evil star (639)

evil star (639)
Anthony Horowitz

DE KRACHT VAN VIJFNa zijn onthullende ervaringen bij Raven's Gate denkt de veertienja-rige Matt Freeman dat het gevecht met het Kwade voorbij is. Toch duikt hij vrij snel in een nieuw, afschuwelijk avontuur als hij ontdekt dat er een tweede poort bestaat. Matt en zijn vriend Richard reizen naar Peru, waar ze aanwijzingen volgen naar de coördinaten van de tweede poort. Hierbij worden ze geassisteerd door een geheime organisatie, bekend als Nexus. Maar er is een verrader in Nexus ...Evil Star is het tweede deel in de bovennatuurlijke serie De Kracht van Vijf.De internationale pers over Raven's Gate, het eerste deel in de serie:'Niemand doet het beter dan Horowitz. Het bewijs is deze heerlijk afschuwelijk spannende bovennatuurlijke triller.' - PUBLISHING NEWS'Horowitz introduceert een sinister, bovennatuurlijk element waardoor Matt moet worstelen met demonen, duivelaanbidders, mensenoffers en andere gruwelijkheden.' - THE GUARDIAN'Aangrijpend, vol suspens en kronkelend als een Alpenpas. Matt Freemans avonturen overstijgen zelfs die van de fantastische Alex Rider.' - David Robinson, THE SCOTSMAN Recensie(s)Matt Freeman is een van de vijf kinderen die is uitverkoren om de terugkeer van de 'Ouden', boosaardige bovennatuurlijke wezens, te verhinderen. In het voorgaande deel ('Raven's Gate'*) is hem dat gelukt, maar Matts avonturen zijn niet ten einde. Ditmaal wordt hij naar Peru gestuurd, om daar samen met Pedro, de tweede van 'De Vijf', te voorkomen dat de duivelse zakenman Salamanda de poort naar het rijk van de Ouden opent. De auteur is internationaal vermaard om zijn horror- en avonturenboeken voor jongeren. Ook deze roman is weer spannend van begin tot eind, al is het thema (doodgewone jongen moet de wereld redden) natuurlijk niet erg origineel. Het is aan de spanningsopbouw goed te merken dat de auteur ervaring als scriptschrijver heeft. Door de aandacht voor de colour locale van Engeland en Peru krijg je het gevoel midden in het verhaal te staan. De auteur gebruikt bestaande mythen en locaties (o.a. Incasteden en de Nazcawoestijn) en geeft er vervolgens zijn eigen draai aan. Wie wel van James Bond met een snufje mystiek en mysterie houdt, zal deze jeugdroman niet kunnen weerstaan. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

grieselstate (383)

grieselstate (383)
Anthony Horowitz

Nadat David Eliot van school is gestuurd, lijkt het enige alternatief een precies op zijn behoeften afgestemd internaat, dat met recht Grieselstate heet. Daar gebeuren vreemde, onheilspellende dingen. Na een mislukte ontsnapping wordt alles duidelijk: Grieselstate is een heksenacademie...

10.00 €

het geheim van luuk (641)

het geheim van luuk (641)
Ada Ooms

Melanie is bijna jarig. Wat ze wil hebben? Simpel: een hondje, natuurlijk! En dan niet haar zoveelste knuffelhondje. Nee, een echte! Helaas is haar moeder allergisch voor honden. En dat terwijl Melanies vader dierenarts is. Wie verzint nou zoiets? Recensie(s)Als Melanie jarig is, wil ze een hondje en niet de zoveelste knuffel. Haar moeder is echter allergisch voor honden en haar vader is dierenarts die vanuit zijn professie enkele pitbulls moet laten inslapen. Een klasgenootje pest Melanie hierom. Ze treitert haar ook vanwege haar vriendschap met haar buurjongen en beste vriend Luuk. Melanie denkt dat een puppy misschien bij Luuk zou kunnen wonen, terwijl zij het dier dan verzorgt. Luuk heeft echter niks met honden. Veel dialoog en in tegenwoordige tijd geschreven. Tegelijkertijd is er in deze nieuwe serie 'Klas van 25' een boek met een meisje als hoofdpersoon verschenen: 'Hartsvriendinnen'*. Dit niet geillustreerde boek is gedrukt in een duidelijke schreefloze letter en zal menig hondenliefhebber, ook door de eenvoud van het verhaal, wel aanspreken. Vanaf ca. 9 jaar.

9.00 €

het heksenhotel (810)

het heksenhotel (810)
Anna van Praag

Na de scheiding van haar ouders gaat Laura met haar vader en zusje op vakantie in Ierland. Ze ontdekken een vreemd hotel. De gasten dansen er bij volle maan en vieren de midzomernacht. Ook houden ze rituele bijeenkomsten in een oude stenencirkel. Laura heeft nog nooit zoiets meegemaakt. Ze raakt al snel bevriend met een aantal jongens en meisjes die in het hotel wonen. Maar is het hotel wel wat ze denkt dat het is? En waarom mag Laura eigenlijk de deur van het oude kerkje naast het hotel niet openmaken?Het Heksenhotel is een meeslepend boek over macht en magie. Maar het is ook het ontroerende verhaal van de twaalfjarige Laura en haar verlangen naar een wereld die mooier en spannender is dan de echte. Recensie(s)Laura (12, ik-figuur) gaat na de scheiding van haar ouders samen met haar vader en haar zusje op vakantie naar Ierland. Ze verblijven er in het Coven Hotel, een merkwaardig hotel waarvan de gasten bizarre rituelen uitvoeren en zeggen dat ze goede heksen zijn. Vooral van Dana, de eigenares van het hotel, gaat een betoverende kracht uit. Laura voelt zich aangetrokken tot de aparte levenswijze van de hotelbewoners. Maar al snel blijkt dat de dingen die in het hotel gebeuren niet zo onschuldig zijn als ze lijken. Dit spannende boek over magie en betovering vertelt op een heel realistische manier hoe gevaarlijk het kan zijn om mensen macht over jou te geven. Het verhaal is in dagboekvorm geschreven en wordt consequent verteld vanuit het perspectief van Laura. Dit perspectief zie je ook weerspiegeld in de eenvoudige stijl, die heel dicht aanleunt tegen jongerentaal. Het vertelperspectief zorgt ervoor dat het verhaal je bijna vanaf de eerste pagina op sleeptouw neemt. Een heel geslaagd boek, dat ongetwijfeld heel populair zal zijn bij jongeren! Vanaf ca. 10 jaar.

5.00 €

het mysterieuze kerkhof (214)

het mysterieuze kerkhof (214)
Darren Shan

Koyasan en Maiko wonen in een dorp met een groot kerkhof. Het is de favoriete speelplaats van veel kinderen. Maar zodra het donker wordt, moet je zorgen dat je weg bent. Het verhaal gaat dat de geesten van de doden dan tot leven komen. Hoewel Koyasan de oudste is van de twee, is ze doodsbang voor het kerkhof. Ze heeft geprobeerd de brug naar de begraafplaats over te steken, maar zodra ze er een voet op zet, hoort ze de geesten roepen. Op een avond rent Maiko het donkere kerkhof op om haar grote zus te pesten. Ze verdwijnt tussen de bomen, terwijl Koyasan verstijfd van angst achterblijft. Heeft Koyasan de moed en de kracht om in het holst van de nacht het kerkhof te betreden? Kan ze de geesten verslaan die Maiko's ziel tegen elke prijs willen behouden? Recensie(s)Op het grote kerkhof spelen de kinderen van het dorp alleen overdag. 's Nachts is het te gevaarlijk zeggen de grote mensen. Wanneer Koyasans kleine zus 's avonds verdwenen is op het kerkhof en ze zonder ziel terugkomt, moet Koyasan, die nooit op het kerkhof durft te komen, de strijd aangaan met drie gevaarlijke geesten, om zo de ziel van haar zusje te redden. Redelijk spannend en griezelig, vlot geschreven verhaal, waarin menselijke eigenschappen de boventoon voeren. Korte zinnen en een prettige bladspiegel maken het boekje tot een prettige uitgave voor weinig eisende lezertjes. Vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

kernenergie voor de duivel (227)

kernenergie voor de duivel (227)
Anthony Horowitz

De 13-jarige Martin Hopkins verliest door een ongeluk beide ouders. Een oude vrouw uit Yorkshire adopteert hem. Op haar verwaarloosde boerderij en rondom het dorp, Klein Maluwe - wat het donkerste en natste plekje ter wereld moet zijn - gebeuren de meest vreemde dingen en wordt iets heel sinisters voorbereid. Al gauw beseft Martin dat hij ongewild de spil van het gebeuren zal zijn. Recensie(s)Dertienjarige Martin verliest door een ongeluk beide ouders. Een oude vrouw uit Yorkshire adopteert hem. Op haar verwaarloosde boerderij en rondom het dorp gebeuren de meest vreemde en beangstigende dingen. Een verlaten kerncentrale in een mysterieus bos vormt de plek waar de bewoners de heksen sabbath vieren, met als doel de oude machten (geesten) weer op te roepen via de kernkrachten van de centrale. Een fantasieverhaal, vlot geschreven en goed vertaald, vol gruwelijke gebeurtenissen, die onwezenlijk zijn, maar zeer spannend. De uitgave is goed verzorgd; omslagillustratie van Tony Ross. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

moordgrap (237)

moordgrap (237)
Anthony Horowitz

De werkloze acteur Jason Fletcher hoort in een pub een buitengewoon gruwelijke grap vertel­len en gaat uitzoeken wie ze verzonnen heeft. Naarmate Jason vordert in zijn zoektocht, raakt zijn leven steeds meer in de war.

7.00 €

necropolis (37)

necropolis (37)
Anthony Horowitz

Hong Kong is in handen gevallen van de Ouden en veranderd in Necropolis, de dodenstad. Alleen de vijf poortwachters kunnen het eind van de wereld voorkomen, maar dan moet hun vijfde lid, Scarlett, wel gevonden worden. Koortsachtig gaan Matt en de drie anderen op zoek naar Scar, die gevangen wordt gehouden in de dodenstad, waar waterplassen zijn veranderd in bloedplassen en geesten, demonen en afzichtelijke wezen de straten onveilig maken. De enige manier om Scar te redden is een geheime deur vinden in de Man Ho-tempel en daardoor ontsnappen ¿Necropolis is het eerste boek van Anthony Horowitz waarin een meisje de hoofdrol speelt! Recensie(s)De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen de mensheid vernietigen. Vijf tieners hebben de macht om hen tegen te houden. De Engelse Scarlett Adams is een van hen, maar weet niets van haar gave. Het is aan Matt en zijn vrienden om haar te vinden voordat de Ouden dat doen. Vierde deel in de (inmiddels vijfdelige) serie ‘De kracht van Vijf’, niet goed los van de andere boeken uit de reeks te lezen. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. In minder deskundige handen hadden de shockeffecten, vertragingen en perspectiefwisselingen ergernis kunnen wekken, nu zorgen ze voor een bloedspannende roman, waarin zelfs de ‘goeden’ niet te vertrouwen lijken te zijn. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong, die door een dodelijke ziekte in een Necropolis verandert, wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal vertragen. Plaatselijke legenden, tempels en misdaadorganisaties spelen er zelfs een essentiële rol in. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

overleven op krokodil eiland (471)

overleven op krokodil eiland (471)
Anthony Horowitz

De zangertes was bleek en angstig. Maar zij was natuurlijk ook degene die het lijk had gevonden. Toen ik haar zo zag, voelde ik dat het wel een paar maandjes zou duren voordat ze weer zou zingen on der de douche-of waar dan ook. Het leek wel alsof ze was gekrompen."Toen dit boek in 2002 in Vlaanderen als Jeugdboekengeschenk werd gegeven, gingen er liefst 26.000 exemplaren over de toonbank. In de geschiedenis van de Vlaamse Jeugdboekenweek een unicum. Daarmee bevestigde Anthony Horowitz zijn reputatie van groot schrijver eens te meer. Een erg spannend boek met een heel onverwacht einde. De klunzige detective Tim Diamant en zijn jongere, slimmere broer Nick belanden op Krokodil-Eiland voor een klassenreünie. Als bij hun aankomst de multimiljonair die dit organiseerde dood is, proberen ze de dader te vinden. Ze hebben ook acht vrienden meegebracht, maar ze kunnen niet meer terug. 20 dagen later zijn al de vrienden vermoord. Er zit een moordenaar op het eiland. Tim en Nick trachten te overleven en de zaak op te lossen. Het geweld blijft beperkt, griezelig is het wel. Maar het werk slaat vooral aan door het humoristisch accent.

5.00 €

point blanc (144)

point blanc (144)
Anthony Horowitz

De moord op een belangrijke multimiljonair en die op een hooggeplaatste Russische generaal zijn voor de Britse geheime dienst aanleiding om een onderzoek in te stellen. Beide slachtoffers hebben een zoon op een exclusieve kostschool in de Franse Alpen. De 14-jarige scholier Alex Rider krijgt opdracht te infiltreren in die kostschool om een internationaal complot te ontraadselen. Tweede verhaal in de serie 'Alex Rider'*, met vaart en humor geschreven, zeer spannende avonturenverhalen met James Bondachtige trekjes. De spanning in deze thriller voor tieners is vanaf het begin goed opgebouwd. De stijl is volwassen, ironisch. De karaktertekening is genuanceerd en geeft enkele mogelijkheden tot identificatie. De Engelse auteur heeft een hele reeks van dit soort boeken op zijn naam staan; daarnaast heeft hij vele sagen en mythen uit de hele wereld herverteld. Het eerste verhaal, 'Stormbreaker', is verfilmd in 2006. Vanaf ca. 12 jaa

10.00 €

point blanc (792)

point blanc (792)
Anthony Horowitz

ALEX RIDER krijgt van de Britse geheime dienst MI6 een nieuwe opdracht. Twee rijke mannen met veel invloed, Michael J. Roscoe en Viktor Ivanov, zijn in erg verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Wat deze twee zaken met elkaar verbindt, is dat beide mannen een viertienjarige, rebelse zoon hebben in Point Blanc, een dure kostschool voor jongens in de Franse Alpen. Alex Rider, ook veertien, moet daar infiltreren en het geheim van de school ontsluieren.Point Blanc is het tweede boek uit de serie Alex Rider.Net zo bloedstollend als Stormbreaker.Voor lezers vanaf 10 jaar die dol zijn op spanning en actie.'Horowitz pakt je bij je nekvel met suspense en lef, vanaf de eerste bladzijde! ( The Times)Horowitz is pure klasse, met stijl en vol actie. Hij weet dat een jonge versie van James Bond heel wat cooler is dan een tovenaar' ( The Mirror)007 kan net zo goed met pensioen gaan.'. (The Bookseller) Recensie(s)De moord op een belangrijke multimiljonair en die op een hooggeplaatste Russische generaal zijn voor de Britse geheime dienst aanleiding om een onderzoek in te stellen. Beide slachtoffers hebben een zoon op een exclusieve kostschool in de Franse Alpen. De 14-jarige scholier Alex Rider krijgt opdracht te infiltreren in die kostschool om een internationaal complot te ontraadselen. Tweede verhaal in de serie 'Alex Rider'*, met vaart en humor geschreven, zeer spannende avonturenverhalen met James Bondachtige trekjes. De spanning in deze thriller voor tieners is vanaf het begin goed opgebouwd. De stijl is volwassen, ironisch. De karaktertekening is genuanceerd en geeft enkele mogelijkheden tot identificatie. De Engelse auteur heeft een hele reeks van dit soort boeken op zijn naam staan; daarnaast heeft hij vele sagen en mythen uit de hele wereld herverteld. Het eerste verhaal, 'Stormbreaker', is verfilmd in 2006. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

raven's gate (591)

raven's gate (591)
Anthony Horowitz

DE KRACHT VAN VIJFMatt heeft altijd geweten dat hij beschikt over ongekende krachten. Vanaf zijn achtste opgegroeid bij een tante, wordt hij op zijn veertiende in het kader van een nieuw programma voor de kinderpleegzorg naar het landelijke Yorkshire gestuurd. Daar is iets heel vreemds aan de gang. Hij gaat op onderzoek uit en komt achter een verschrikkelijk geheim: kwade machten staan op het punt de wereld binnen te dringen. Lang geleden zijn ze verdreven door vijf kinderen, maar nu bereiden duivelaanbidders diep in de wouden hun terugkeer voor. Tot zijn ontzetting ontdekt Matt dat daarbij voor hem een bijzondere rol is weggelegd.Een onheilspellend verhaal over het bovenaardse, het eerste in een reeks van vijf beklemmende verhalen van de nummer één onder de bestsellerauteurs.'Bloedstollend, vol zinderende spanning en zo kronkelig als een bergpas in de Alpen. De avonturen van Matt Freeman gaan nog veel verder dan die van de geweldige Alex Rider.' - David Robinson in THF SCOTSMAN Recensie(s)Matt (14) groeit op bij zijn tante nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk. Door een vriendje raakt hij op het inbrekerspad en wordt hij als straf naar De Vonk in Yorkshire gestuurd voor een pleegzorgtraject. Zijn verzorgster mevrouw Duiverell is een geheimzinnige en angstaanjagende dame. Matt gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in een samenzwering die de wereld dreigt te veranderen en waarbij hij geofferd moet worden. Wanneer de mensen die hem willen helpen een voor een om het leven komen, staat Matt er alleen voor om het geheim van de Ravenpoort te ontrafelen. Aardig en beslist spannend verhaal, dat naar het einde toe wat onwaarschijnlijker wordt. Hoofdstukken, duidelijke lay-out met een duidelijke letter en veel wit tussen de regels. Stevig omslag en een spannend ogende omslagillustratie. Het eerste, een bewerking van 'Kernenergie voor de duivel', in een reeks van vijf beklemmende verhalen; de overige vier titels worden geheel nieuwe verhalen. Voor liefhebers van het griezelgenre vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

ravenpoort (277)

ravenpoort (277)
Anthony Horowitz

Matt (14) groeit op bij zijn tante nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk. Door een vriendje raakt hij op het inbrekerspad en wordt hij als straf naar De Vonk in Yorkshire gestuurd voor een pleegzorgtraject. Zijn verzorgster mevrouw Duiverell is een geheimzinnige en angstaanjagende dame. Matt gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in een samenzwering die de wereld dreigt te veranderen en waarbij hij geofferd moet worden. Wanneer de mensen die hem willen helpen een voor een om het leven komen, staat Matt er alleen voor om het geheim van de Ravenpoort te ontrafelen. Aardig en beslist spannend verhaal, dat naar het einde toe wat onwaarschijnlijker wordt. Hoofdstukken, duidelijke lay-out met een duidelijke letter en veel wit tussen de regels. Stevig omslag en een spannend ogende omslagillustratie. Het eerste, een bewerking van 'Kernenergie voor de duivel', in een reeks van vijf beklemmende verhalen; de overige vier titels worden geheel nieuwe verhalen. Voor liefhebers van het griezelgenre vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

ravenpoort (278)

ravenpoort (278)
Anthony Horowitz

DE KRACHT VAN VIJFMatt heeft altijd geweten dat hij beschikt over ongekende krachten. Vanaf zijn achtste opgegroeid bij een tante, wordt hij op zijn veertiende in het kader van een nieuw programma voor de kinderpleegzorg naar het landelijke Yorkshire gestuurd. Daar is iets heel vreemds aan de gang. Hij gaat op onderzoek uit en komt achter een verschrikkelijk geheim: kwade machten staan op het punt de wereld binnen te dringen. Lang geleden zijn ze verdreven door vijf kinderen, maar nu bereiden duivelaanbidders diep in de wouden hun terugkeer voor. Tot zijn ontzetting ontdekt Matt dat daarbij voor hem een bijzondere rol is weggelegd.Een onheilspellend verhaal over het bovenaardse, het eerste in een reeks van vijf beklemmende verhalen van de nummer één onder de bestsellerauteurs.'Bloedstollend, vol zinderende spanning en zo kronkelig als een bergpas in de Alpen. De avonturen van Matt Freeman gaan nog veel verder dan die van de geweldige Alex Rider.' - David Robinson in THF SCOTSMAN Recensie(s)Matt (14) groeit op bij zijn tante nadat zijn ouders zijn omgekomen bij een verkeersongeluk. Door een vriendje raakt hij op het inbrekerspad en wordt hij als straf naar De Vonk in Yorkshire gestuurd voor een pleegzorgtraject. Zijn verzorgster mevrouw Duiverell is een geheimzinnige en angstaanjagende dame. Matt gaat op onderzoek uit en raakt verstrikt in een samenzwering die de wereld dreigt te veranderen en waarbij hij geofferd moet worden. Wanneer de mensen die hem willen helpen een voor een om het leven komen, staat Matt er alleen voor om het geheim van de Ravenpoort te ontrafelen. Aardig en beslist spannend verhaal, dat naar het einde toe wat onwaarschijnlijker wordt. Hoofdstukken, duidelijke lay-out met een duidelijke letter en veel wit tussen de regels. Stevig omslag en een spannend ogende omslagillustratie. Het eerste, een bewerking van 'Kernenergie voor de duivel', in een reeks van vijf beklemmende verhalen; de overige vier titels worden geheel nieuwe verhalen. Voor liefhebers van het griezelgenre vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

scorpia (778)

scorpia (778)
Anthony Horowitz

Na het cliffhangereinde van 'Adelaarsspel' heeft de wereld ongeduldig gewacht op een antwoord: wat is Scorpia en wat heeft het te maken met de dood van Alex Riders vader? Het is duidelijk vanaf het eerste hoofdstuk dat we ons moeten klaarmaken voor een hobbelige, spannende rit. Anthony Horowitz is weer in topvorm: de dialogen zijn zoals altijd uitstekend, de actiescènes totaal ongerijmd, de slechten levensgroot. 007 kan beter met pensioen gaan en vredig zijn martini's slurpen - hij is overtollig gemaakt door Alex Rider, de coolste knaap in de wereld. Recensie(s)In dit lijvige vervolg op "Adelaarspel"* gaat de 14-jarige Alex Rider op zoek naar zijn roots. Alex sluit zich, net als zijn vader vroeger, aan bij de misdaadorganisatie Scorpia en belandt in een huiveringwekkend avontuur dat zich grotendeels afspeelt in Venetie. Het verhaal zit vol met intriges waardoor je als lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Langzamerhand komt Alex erachter wat er met zijn (overleden) vader is gebeurd en aan welke gevaren de wereld wordt blootgesteld. Het boek is voorzien van veel cliffhangers, is met vaart geschreven en leest door de vele dialogen erg vlot. Er zit een aantal passages in dat zeer spannend beschreven is (o.a. de passage waarin Alex wordt opgesloten in een ruimte die langzaam vol water loopt). Het boek is zelfstandig te lezen, maar het verdient aanbeveling om bij het begin van de Alex Rider serie te beginnen. Dit is de vijfde deel in de reeks; het bevat 20 genummerde hoofdstukken. Op de paarse, volwassen ogende, omslag staat een schorpioen. Geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

10.00 €

scorpia (807)

scorpia (807)
Anthony Horowitz

Na het cliffhangereinde van 'Adelaarsspel' heeft de wereld ongeduldig gewacht op een antwoord: wat is Scorpia en wat heeft het te maken met de dood van Alex Riders vader? Het is duidelijk vanaf het eerste hoofdstuk dat we ons moeten klaarmaken voor een hobbelige, spannende rit. Anthony Horowitz is weer in topvorm: de dialogen zijn zoals altijd uitstekend, de actiescènes totaal ongerijmd, de slechten levensgroot. 007 kan beter met pensioen gaan en vredig zijn martini's slurpen - hij is overtollig gemaakt door Alex Rider, de coolste knaap in de wereld. Recensie(s)In dit lijvige vervolg op "Adelaarspel"* gaat de 14-jarige Alex Rider op zoek naar zijn roots. Alex sluit zich, net als zijn vader vroeger, aan bij de misdaadorganisatie Scorpia en belandt in een huiveringwekkend avontuur dat zich grotendeels afspeelt in Venetie. Het verhaal zit vol met intriges waardoor je als lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet. Langzamerhand komt Alex erachter wat er met zijn (overleden) vader is gebeurd en aan welke gevaren de wereld wordt blootgesteld. Het boek is voorzien van veel cliffhangers, is met vaart geschreven en leest door de vele dialogen erg vlot. Er zit een aantal passages in dat zeer spannend beschreven is (o.a. de passage waarin Alex wordt opgesloten in een ruimte die langzaam vol water loopt). Het boek is zelfstandig te lezen, maar het verdient aanbeveling om bij het begin van de Alex Rider serie te beginnen. Dit is de vijfde deel in de reeks; het bevat 20 genummerde hoofdstukken. Op de paarse, volwassen ogende, omslag staat een schorpioen. Geschikt voor lezers vanaf ca. 13 jaar.

9.00 €

skeleton key (90)

skeleton key (90)
Anthony Horowitz

ALEX RIDER wordt weer in een moeilijk parket gebracht. Eerst stuurt de Britse geheime dienst MI6 de veertienjarige jongen naar het tennistoernooi van Wimbledon. Een sort vakantie, beweren ze. Natuurlijk loopt het anders dan gepland, en na de herrie op Wimbledon moet Alex onderduiken. Zo komt hij op Skeleton Key terecht, een eilandje onder Cuba. Hij begeleidt er twee CIA- agenten en komt oog in oog te staan met de gevaarlijke Russische generaal Sarov.Skeleton Key is het derde boek uit de serie Alex Rider:Net zo bloedstollend als Stormbreaker en Point Blanc.Voor lezers vanaf 10 jaar die dol zijn op spanning en actie.'Horowitz pakt je bij je nekvel met suspense en lef, vanaf de eerste bladzijder!' (The Times)'Horowitz is pure klasse, met stijl en vol actie. Hij weet dat een jonge versie van James Bond heel wat cooler is dan een tovenaar.' (The Mirror)'007 kan net zo goed met pensioen gaan.' (The Bookseller) Recensie(s)Alex Rider (14) voert voor de Britse geheime dienst MI6 spionageopdrachten uit. Hij komt in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten, die het meedogenloos gemunt heeft op zijn leven. Daarom is het voor Alex beter een tijdje 'van de Britse aardbodem te verdwijnen'. Bovendien onmoet hij de gewezen Russische generaal Sarov, die op het Cubaanse eiland Cayo Esquelito voorbereidingen treft voor het tot ontploffing brengen van een atoombom in Moermansk. De realistische geschiedenis wordt met vaart verteld, waarbij het opvalt hoeveel oog voor detail de auteur heeft in zijn beschrijvingen van onder meer het tennistoernooi van Wimbledon, de werkwijze van de Amerikaanse CIA, hulpmiddelen die spionnen kunnen gebruiken in benarde situaties en de complexe beveiliging van de villa van Sarov op Cayo Esquelito. In vlot Nederlands vertaald. Derde deel in de negendelige serie 'Alex Rider'*. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |