Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de ijzerkoning (1034)

Julie Kagawa

Op de zestiende verjaardag van Meghan (ik-figuur) blijkt haar broertje verwisseld te zijn voor een elfenkind. Zij wil hem terugvinden en met hulp van haar beschermer Puck gaat ze naar de fantasiewereld Nimmernimmer. In Zomerland, bekend uit het toneelstuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare, ontmoet ze koning Oberon die haar iets ongelooflijks vertelt. De zoektocht naar Meghans broer is een groot en ongewis avontuur vol gevaar. Ze krijgt hulp van de aantrekkelijke prins Ash. Als uit een grote hoed verschijnt het ene fantasiewezen na het andere; van de filmfiguurtjes Gremlins tot aan klassiekers als trollen en draken. De wezens hebben een ding gemeen: scherpe tanden, want het devies in Nimmernimmer is eten of gegeten worden. Het verhaal is een pleidooi voor de fantasie zoals Grimalkin de kat zegt: 'Stervelingen verliezen hun geloof in alles behalve de wetenschap'. Door computerspelletjes geloven mensen niet meer in monsters of magie. Dit debuut is het eerste boek uit de serie 'The Iron Fey'* die uit vier delen zal bestaan. Geschikt voor fantasyliefhebbers die van overvloedig veel afwisseling houden. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

de ijzerkoningin (499)

Julie Kagawa

Mijn naam is Meghan Chase.Ik dacht dat het voorbij was. Dat Ash en ik eindelijk samen konden zijn nu we allebei verbannen zijn uit Nimmernimmer. We hebben een hoge prijs moeten betalen, maar het was het waard. Alleen, is het wel echt voorbij? Hoef ik geen moeilijke keuzes meer te maken? Geen offers meer te brengen voor de mensen van wie ik hou?Nou, niet dus!De valse koning van het IJzerrijk zit achter me aan. Hij is uit op mijn magische krachten. Krachten die ík niet begrijp of kan beheersen, maar die hém oppermachtig zullen maken. Tegelijkertijd blijk ik de enige te zijn die hem kan tegenhouden. De enige die kan voorkomen dat het oprukkende ijzer heel Nimmernimmer vernietigt. Waarschijnlijk krijg ik er spijt van, maar dat zien we dan wel weer. Eerst maar eens leren hoe ik een zwaard moet vasthouden en hoe ik die magie onder de knie krijg.Eén ding is zeker: het wordt erop of eronder. Voor mij, voor Ash, voor ons allemaal...

5.00 €

de ijzerprinses

Julie Kagawa

Meghan (ik-figuur) is haar afspraak met prins Ash nagekomen en hem gevolgd naar Winterland. Maar haar liefde voor hem blijft onbeantwoord. Als de Scepter van de Seizoenen in Winterland wordt gestolen door de koning van het IJzerrijk verklaart Mab, koningin van Winterland, de oorlog aan Oberon, koning van Zomerland. Meghan en Ash moeten vluchten. Als hun wegen scheiden, besluit Meghan dat ze de Scepter wil terughalen. Ze krijgt daarbij hulp van haar oude bekenden Grimalkin de kat, IJzerhoef en Puck. Tweede deel in de serie 'The iron fey'*. Naast de zoektocht staat de liefde tussen Meghan en Ash centraal. Zij komen uit verschillende werelden en dat maakt hun liefde onmogelijk als die van een moderne Romeo en Julia. De auteur maakt een verbinding met de elfen- en de mensenwereld, bijvoorbeeld via Leanansidhe, een elf die wereldse artiesten inspireert. Ook verwijst ze naar films, zoals 'The Matrix'. IJzerhoef praat luid en dit is typografisch herkenbaar aan de hoofdletters. Dit fantasievolle verhaal leest vlot weg, is spannend (elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger) en vol afwisseling. Vanaf ca. 15 jaar.

5.00 €

de indringers (527)

John Flanagan

Van John Flanagan, de auteur van de uiterst succesvolle De Grijze Jager-serie, is een nieuwe serie verschenen: Broederband. Het verhaal speelt zich af in Skandia en fans van de Grijze Jager zullen net zo snel vertrouwd raken met de hoofdpersonen in deze nieuwe reeks als met Will en Arnaut.In het tweede deel zijn Hal en de bemanning van de 'Reiger' de piraat Zavac op het spoor, die de kostbaarste schat van de Skandiërs heeft gestolen: de Andomal. Door een flinke storm op zee is Hal gedwongen om een schuilplaats te zoeken voor de winter. Terwijl ze wachten, hebben Hal en zijn jongens alle tijd om hun vechttechniek te verbeteren en een plan te bedenken voor als ze de piraten gevonden hebben. Want dan gaat het echte werk pas beginnen... Zal het ze lukken om de machtige Zavac en zijn bende te verslaan?

8.00 €

de jagers (1160)

John Flanagan

In dit derde deel van Flanagans bestsellerserie ‘Broederband’*, vol ruige avonturen in een noordelijk gebied vol middeleeuwse elementen, achtervolgen Hal en zijn vrienden met hun zelfgemaakte boot Heron nog steeds de Magyaarse piraat Zavac. Hij heeft de kostbare schat Andomal gestolen in Skandia, toen Hals broederband even niet oplette. Deze tocht is allerminst zonder gevaren: het kost moeite de ingang van de rivier Dan te vinden en de tocht naar Raguza – waar Zavac heen zou gaan – te vervolgen. De aanwezigheid van het meisje Lydia en de aan de mast vastgeketende Rikard zorgen voor extra verwikkelingen. De havensteden langs de Dan bieden ook grote gevaren. Het wordt een moeizame tocht! Boeiend verhaal, zeker voor wie de vorige delen ook gelezen heeft en dus veel achtergronden kent. Doordat de personages uitgesproken karakters hebben, zal elke lezer zich wel met iemand kunnen identificeren. De teksten van de auctoriale verteller zijn in goede balans met de dialogen. Bevat een tekening van Hals schip en een lijst zeemanstermen. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

de keizer van nihon-ja (886)

John Flanagan

Arnaut is in Nihon-Ja (Japan) om te leren over de krijgskunst daar. De keizer wil dat de gewone bevolking meer macht krijgt, maar daar zijn de Senshi, de krijgers van Nihon-Ja, het niet mee eens. Er komt een opstand, waardoor Arnaut niet naar huis kan. Will en zijn vrienden maken zich zorgen als Arnaut niet terugkomt en gaan naar hem op zoek. Tiende deel van de serie ‘De Grijze Jager’*, die vooral bij jongens in de bovenbouw van de basisschool erg populair is. De karakters van de hoofdpersonen maken nauwelijks ontwikkeling door, waardoor ze voor de jonge lezers goed herkenbaar zijn en ze bij een nieuw deel meteen weer in de bekende sfeer zitten. De hoofdpersonen gaan op een ontspannen manier met elkaar om en nemen elkaar geregeld in de maling. Arnaut is wel wat onrealistisch vertrouwelijk met de keizer. Hij onderbreekt hem en geeft ongevraagd advies. De gevoelens en beweegredenen van de personages worden heel expliciet beschreven, waardoor er niets voor eigen interpretatie overblijft. Dat kan voor ergernis zorgen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de keuze (609)

Andrea Cremer

Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.

8.00 €

de kollos van shannara (80)

Terry Brooks

Na aankomst in Kastellaber wordt Loper gevangengenomen door een geheimzinnig wezen, Antrax. Ontsnappen lijkt onmogelijk. De rest van het gezelschap is intussen verspreid geraakt over het hele schiereiland en wordt achtervolgd door diverse, angstaanjagende tegenstanders. Enkelen ontdekken een nieuwe waarheid over zichzelf. Zo ontdekt Bek Rowe dat hij de broer is van hun tegenstander, de Ilseheks. Zal deze wetenschap hen helpen? Dit boek is deel twee in de trilogie waarvan 'De heks van Shannara' (2001)* het eerste deel was, en is niet afzonderlijk te lezen. Deze trilogie volgt op eerdere, razend populaire, boeken over de wereld van Shannara (alle in het Nederlands vertaald). Brooks volgt de vaste patronen van het fantasygenre: diverse personen (van verschillende rassen) komen bijeen om een queeste te ondernemen, die niet allen zullen overleven. Toch is hij beter dan de meeste Tolkien-klonen. Hij legt erg de nadruk op de psychologie van de verschillende hoofdpersonen en minder op hun magische vermogens, en hij tovert net genoeg onverwachte zaken uit zijn schrijvershoed om het spannend te houden. Kleine druk.

10.00 €

de koning van clonmel (216)

John Flanagan

Aan de westkust van Araluen zijn mensen van de sekte de Buitenstaanders gesignaleerd. Halt houdt een oogje in het zeil. Hierdoor mist hij de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers. Tijdens deze bijeenkomst doet aanvoerder Crowley Will een voorstel. Hij kan samen met Halt een speciale dienst binnen het korps Grijze Jagers oprichten. Hun eerste klus betreft de Buitenstaanders. Ze hebben al vijf van de zes landen in Hibernia overmeesterd en zetten nu hun zinnen op Clonmel, het land waar Halt oorspronkelijk vandaan komt. Achtste deel uit de serie 'De Grijze Jager'*. In dit verhaal komen we meer te weten over de achtergrond van de geheimzinnige Halt. De personages zijn echte typetjes en daardoor wat voorspelbaar, maar ze zijn erg sympathiek en gaan op een leuke manier met elkaar om. Het verhaal bestaat vooral uit actie en dialoog. Het taalgebruik is soms wat houterig. Als er meerdere verhaallijnen zijn, wisselt het perspectief per hoofdstuk. Weer een onderhoudend, met vaart geschreven verhaal, dat nog een vervolg zal hebben. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de kracht van ajajatsoe (1186)

Marc de bel

Dit boek speelt tegen de voor een jeugdboek ongewone achtergrond van Irian Jaya. Het is een dik, lekker in de hand liggend boek met een spannende kaft en vormt het vervolg op 'Het ei van Oom Trotter', een boek dat voorafgaand per se gelezen moet worden, anders zal men grote delen moeilijk kunnen begrijpen. Vanuit een vakantiekolonie, waar hij getreiterd wordt, gaat Alexander (A'JaJatsoe in Papoeataal) samen met zijn oom naar Irian Jaya waar ze avonturen beleven met diverse papoeastammen, sprekende krokodillen en ongure huurlingen die het tropisch bos kappen t.b.v. olieboringen. De auteur verbleef zelf negen maanden op het eiland en illustreerde het boek met enkele, op cartoons lijkende, zwart-wit tekeningen. Het is een onoverzichtelijk verhaal geworden met vreemde metaforen en tot vervelens toe herhaalde scheldwoorden in hoofdstukken van 1 à 2 pagina's soms, in een plaatselijk rommelige lay-out. Sprekende krokodillen en talloze andere onwaarschijnlijkheden contrasteren sterk met de soms plat-realistische sfeer van enkele passages. Vanaf ca. 11 jaar. Enigszins herziene druk.

6.00 €

de kronieken van narnia (1103)

C.S Lewis

Omnibus met alle zeven delen van de inmiddels klassieke Engelse fantasysaga (1950-1956). 'Het neefje van de tovenaar', hier als deel I opgenomen, is een in de Victoriaanse tijd spelend verhaal waarin twee buurkinderen via een toveroom in een magische wereld terechtkomen, allerlei avonturen beleven en de leeuw Aslan ontmoeten. Het is het voorspel voor de andere zes verhalen waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog vier naar het platteland geevacueerde kinderen via een kleerkast in het magische land Narnia terechtkomen en daar samen met de leeuw Aslan (de echte koning van Narnia) de strijd aanbinden met de boosaardige Witte Heks. Kleurrijke, avontuurlijke en spannende verhalen waarin de Britse auteur (1898-1963) christelijke, fantasy- en ridderelementen verwerkte. In 2005 ging de Walt Disneyfilm 'The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe' in premiere, waaruit de omslagillustratie afkomstig is. Geen illustraties, wel met kaart van Narnia op de schutbladen. Behalve de film verschenen er ook boeken over Narnia, filmboeken, dvd's, games, enz. Zie ook www.kok.nl/narnia/. Vanaf ca. 10 jaar.

20.00 €

de laatste wens (817)

Anddrzej Sapkomski

Geralt van Rivia is een hekser, een huurmoordenaar die uitsluitend monsters doodt. In diverse verhalen gaat Geralt de strijd aan in een wereld die bevolkt is door monsters en mythische wezens naast de gewone mensen. Zijn karakter wordt meteen duidelijk als hij ingehuurd wordt om zo'n monster, een striga, te doden. Maar hij toont soms ook compassie zoals in het tweede verhaal over Nivellen, een mens met een soort berenkop. Soms is de grens tussen goed en kwaad niet duidelijk en moet Geralt een (ethische) keus maken. Alle verhalen zijn afzonderlijk te lezen, maar zijn toch door een rode draad met elkaar verbonden. De Pools-Slavische achtergrond van de auteur is gedeeltelijk te herkennen in namen en landschappen en ook sommige sprookjes, sagen en legenden zijn knap verwerkt in de personages en verhaallijnen. Deze verhalen zullen de opmaat zijn voor verdere delen en een volledige roman. Geralt is ook al hoofdpersoon in een nieuw ontwikkeld computerspel. De verhalen (en stijl) doen denken aan Tanith Lee's Cyrion-personage. Kleine druk.

7.00 €

de loserlijst schop me (1121)

H.N. Kowitt

Dit e-book is niet geschikt voor zwart-wit e-readers. Wanneer Danny erachter komt dat Chantal zijn naam heeft gezet op de loserlijst in de meiden-wc, begint een nachtmerrie. Binnen tien minuten richt hij een voedselgevecht aan in de kantine, krijgt hij knallende ruzie met het mooiste meisje van de klas en haalt hij zich de woede op de hals van de grootste pestkop van zijn school. Danny en zijn vriend Jasper MOETEN van die loserlijst af zien te komen. Maar hoe? De loserlijst van Holly Kowitt is een grappig boek vol humor voor de fans van de serie Het leven van van een loser, H.N. (Holly) Kowitt schreef naast De loserlijst meer dan veertig kinderboeken vol humor.

8.00 €

de maanspiegel (1100)

Leander Hanssen

De hoofdfiguren in dit met veel vaart en fantasie geschreven boek hebben het niet gemakkelijk: al meteen in het eerste hoofdstuk wordt een van hen ontvoerd. We maken kennis met de 10-jarige Luna, haar broertje Leo en buurjongen Emiel. Vader is wetenschapper en verblijft in de Karpaten waar hij onderzoek doet naar de Bajka, een dwergvolkje in Podzagoera. Als vader en het dwergvolk in moeilijkheden verkeren komt de sympathieke dwerg Nicpon de familie halen en vertrekken ze naar de Karpaten, alwaar het gezelschap allerlei spannende avonturen beleeft. De Bajka beschikken over een zeer apart communicatiemiddel, de maanspiegel, waarmee informatie uitgewisseld kan worden. Luna blijkt als enig mensenkind ook van deze spiegel gebruik te kunnen maken en deze gave komt haar aan het eind van dit boek goed van pas. De bewoners en dwergen in de Karpaten worden onderdrukt door de sluwe heerser Skwar. Tijdens hun avonturen ontmoeten de kinderen o.a. de sprookjesachtige prinses Sikora en de goedige Maluch wiens dochter evenals vele andere kinderen door Skwar gevangen genomen is. Het boek kent vele hoogtepunten en onverwachte wendingen. De vele zwartwitte tekeningen en gekleurde omslag maken dit boek extra geheimzinnig. Dit eerste deel van een vierluik is geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar

8.00 €

de macht van het zwaard (923)

Joe Abercrombie

Hoofdpersoon is de beruchte Logen Negenvinger. Hij staat bij de bevolking van het noorden bekend als gewetenloze moordenaar. Bijna zijn hele stam is afgeslacht door de moordzuchtige koning Bethod. Als Logen geesten oproept voor een advies, wordt hij naar Adua gestuurd, de decadente hoofdstad van de Unie. In de buurt van de stad zal hij de verloren gewaande 'Eerste Magiër' Bayaz ontmoeten, die na eeuwen afzondering terugkeert. Samen met nog een aantal interessante personages zullen ze afreizen naar het Oude Keizerrijk. Daar bevindt zich een nog groter gevaar dan de horde Noordmannen die onder aanvoering van Bethod de Unie binnentrekt. Abercrombie heeft een meeslepende fantasyreeks bedacht. De personages zijn eigenlijk onsympathiek (Negenvinger is een moordenaar, een andere held, Luthar, is een arrogante kwast, een derde, Glokta, is een gehandicapte, wrede inquisiteur) maar toch leef je mee met ze. De truc van Abercrombie is dat hij de gedachten van de personages tijdens dialogen weergeeft. De identificatie met deze personages is op die manier onontkoombaar. De intrige die hij spint, is bovendien veelzijdig. In dit eerste deel maken we kennis met de 'helden', leren we hoe de decadente Unie in elkaar zit, de rol van magie en wordt de queeste voorbereid. Kleine druk

8.00 €

de magische wereld van heksen en druiden ((864)

Philip Can-Gomm

Rituelen, inspiratie en technieken om uw magische krachten te ontwikkelenDruïdisme en wicca zijn twee grote stromingen binnen de westerse heidense traditie, die momenteel een ware renaissance beleven. Steeds meer mensen zijn in onze drukke samenleving immers op zoek naar een spiritualiteit die hun liefde voor de natuur en de aarde tot uiting brengt. Met de term druïderij brengt de auteur in dit boek de ideeën en waarden van deze twee tradities samen in een nieuwe spirituele stroming. Verder worden u magische rituelen, zegeningen en toverspreuken aangereikt, die u toegang zullen verschaffen tot uw eigen innerlijke krachten voor creativiteit, intuïtie en healing. Philip Carr-Gomm is psycholoog, hoofd-druïde van de Orde van Barden, Ovaten en Druïden in Engeland en auteur van verscheidene esoterische boeken.

10.00 €

de mayfair heks (426)

Anne Rice

Vampier Louis de Pointe du Lac's geweten knaagt: door zijn toedoen werd het vampiermeisje Claudia vernietigd ('Interview with the vampire') en nu voelt hij de niet aflatende drang haar weer tot leven te wekken. Vampier David gaat op Louis' verzoek te rade bij de sensuele jonge heks Merrick Mayfair en raakt vervolgens geheel in haar ban. Maar tot ongenoegen van David worden Louis en Merrick verliefd op elkaar. Uiteindelijk loopt de situatie zo uit de hand dat de machtige vampier Lestat hulp moet bieden. In 'De Mayfair heks' voert Anne Rice drie van haar meest populaire figuren op, Louis, Claudia en Lestat, en laat ze haar beroemde 'The chronicles of the vampires' samensmelten met haar romanserie over de Mayfair Heksen (tot nog toe niet vertaald). Zo blaast ze beide series nieuw leven in. Rice beschikt over een onuitputtelijke, macabere fantasie en is een meester in het oproepen van een duistere en dreigende sfeer. Zo ook in dit spannende, erotische horrorverhaal. 'Interview with the vampire' werd een cultboek/-film en ook haar andere vampier- en heksenromans hebben miljoenen fans over de hele wereld. www.annerice.com. Kleine druk.

15.00 €

de medici moord (1151)

Bjorn van den Eynde

De vader van Mila is voortvluchtig. Hij heeft stiekem contact met Mila en beweert dat hij ten onrechte is beschuldigd van moord. Wanneer blijkt dat het slachtoffer de moeder van Mila's klasgenoot Brandon is, zijn Mila en Brandon vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Geholpen door hun vrienden van de popgroep Ghost Rockers gaan de twee op onderzoek uit. Een spannend, toegankelijk verhaal over de Ghost Rockers die via hun liedjes aanwijzingen doorkrijgen van geesten. Het taalgebruik is eenvoudig, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van dialogen. De tekst is Vlaams, we lezen zinnen als: "(hij) zat neer in een oude, versleten zetel' of "ze moest proberen los te geraken'. Het verhaal leest vlot en heeft zeer veel vaart. Wellicht iets té veel vaart: zowel gebeurtenissen als personages worden weinig uitgewerkt. Geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de hoofdpersonages. Gebaseerd op een televisieserie die zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen vijfde deel uit de serie 'Ghost Rockers'* met open einde. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

de mummie of ramses de gedoemde (149)

Anne Rice

De mummie van farao Ramses de Grote komt tot leven en gaat op zoek naar zijn verloren geliefde Cleopatra in het Londen van begin 1900, met duistere gevolgen voor een egyptoloog en zijn omgeving. Fantasierijke vermenging van historie en verbeelding levert een originele, licht erotische roman op. Na een vrij traag begin krijgt het verhaal vaart en spanning. Goede karaktertekeningen van ongewone personages, passend in de vertelde tijd; aardige verhaalwendingen maar een wat geexalteerd, hoewel beeldend, taalgebruik. Levendige tekening van Edwardiaans Londen en Eygpte (Alexandrie, Luxor) in de betere kringen. Zorgvuldige vertaling. Voorplat: oog in windsels. Eerder werk: verfilmde bestseller 'Interview with the Vampire'* en 'Pandora' **. Onderhavig boek is geen vampierverhaal. Kleine druk.(Biblion recensie, A. van den Berg-Brandt)

5.00 €

de naderende storm (271)

Alan Dean Foster

De kleine planeet Ansion dreigt zich van de federatie af te scheiden. Jedi-ridders, waaronder Obi-Wan Kenobi en de jonge Anakin Skywalker, proberen dat te verhinderen omdat andere werelden het voorbeeld van Ansion zullen volge

8.00 €

de negen levens (697)

Diana Wynne Jones

Santina is een heks die haar bijzondere krachten niet altijd ten goede aanwendt. Ze brengt voortdurend opschudding teweeg in het kasteel van de heksengrootmeester Chrestomanci. Haar broertje Kat, ogenschijnlijk een gewone jongen, blijkt uiteindelijk voorbestemd om de rol van heksengrootmeester over te nemen. Deze herdruk van een verhaal dat oorspronkelijk uit 1972 dateert en in Nederland voor het eerst in 1980 verscheen, vertoont veel gelijkenis met de momenteel zo populaire Harry Potter-serie (eigelijk ligt het andersom!). Het is het eerste deel van een serie, die uit vier delen bestaat en net als de Potter-verhalen speelt in een wereld vol magie. De opbouw is wat ingewikkeld, maar ingenieus en de auteur weet de lezer tot het eind toe in spanning te houden. De ontknoping is verrassend. Deze nieuwe uitgave is voorzien van zwart-witillustraties die telkens aan het begin van een hoofdstuk staan. In 1981 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel. Voor liefhebbers van magie en fantasie vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, W. van der Pennen-Schleicher)

7.00 €

de ogen van kronos (1194)

de ogen van kronos (1194)
Marie Rutkoski

Petra Kronos groeit op in de zestiende eeuw in een klein Boheems dorpje. Haar vader Mikal Kronos is een bekwaam instrumentenmaker die metaal kan bewerken met zijn gedachten. Voor prins Rodolfo van Bohemen maakt hij een speciale klok, die het weer kan beïnvloeden. Zo zou er nooit meer droogte zijn. Wanneer de klok bijna af is, steekt de prins Mikals ogen uit, want hij wil de klok zelf afmaken en Mikal is voor hem nu nutteloos. Blind wordt Mikal naar huis gestuurd, terwijl de prins zijn ogen bewaart in zijn rariteitenkabinet. Petra is ontzettend boos op de prins en wil haar vaders ogen terughalen. Samen met een Romazigeuner Neel, die magische vingers heeft, moet het haar lukken. Een heel spannend en origineel fantasieverhaal dat boeiend is om lezen. Je wordt meegevoerd in de denkwereld van de zestiende eeuw, waar magische krachten nog alomtegenwoordig zijn. De klok bestaat echt in Praag. Ze is indrukwekkend maar kan het weer niet beïnvloeden!

7.00 €

de ondergang van de heersers (655)

Conn Iggulden

Deel 3 van 7 delen van een lijvige romanserie, spelend rond de eeuwwisseling van de 22e naar de 23e eeuw. Een kunstmatige stad omspant de aarde, die met ijzeren hand wordt bestuurd door zeven machtige Chinese heersers. Stabiliteit staat voorop, zodat elke verandering wordt tegengehouden. Het veranderingsproces is echter op den duur niet tegen te houden en er komt een tegenbeweging op gang. Zeer uitvoerig wordt verhaald hoe er geïntrigeerd wordt. Hoe eigen belang en idealisme de drijfveer zijn van vaak duistere acties. Verraad, samenzweringen, komplotten, bloedbaden en uitgebreid beschreven seksuele relaties vormen de hoofdmoot van een zich langzamerhand toch wat voortslepend verhaal. De liefhebbers zullen er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen. Voor de echte s.f. fan is de 'lol' er langzamerhand van af. Het verhaal is ingewikkeld en kent een overvloed van personen. De karaktertekening is redelijk te noemen

8.00 €

de ondergang van hyperion (951)

Dan Simmons

In het eerste deel van Hyperion, a.i. 91-07-258-1, bereikten de pelgrims, onder leiding van kolonel Fedmahn Kassad, de Tijdtombes. Terwijl de pelgrims in dit tweede deel de Tombes proberen te openen, barst in het heelal de beslissende strijd tussen de Hegemonie van de Mensheid en de gemuteerde Ousters los, terwijl de Technokern, het computerras, toekijkt. Dan Simmons kreeg de Hugo Award, de hoogste onderscheiding in SF-kringen, voor zijn Hyperion-epos. Dit tweede deel doet in niets onder voor het eerste, hoewel het razend moeilijk moet zijn geweest om alle verhaallijnen een bevredigende ontknoping te geven. Dan Simmons is daar op bewonderenswaardige manier in geslaagd: zijn universum houdt steek en wordt gedragen door een scherpzinnige verbeeldingskracht en een stijl die hier en daar wat breedlopig is maar uitstekende beelden gebruikt. 'De ondergang van Hyperion' is net als het eerste deel geen leesvoer, maar een SF-roman die stof tot nadenken biedt. Prima vertaling.

8.00 €

de regenboogelfjes (990)

Daisy Meadows

Bundeling van de zeven boekjes over de Regenboogelfjes*. Sanne en Eva zijn met vakantie op Toverregen Eiland. Als ze het eiland gaan verkennen, vinden ze een oude, zwarte pot die omgekeerd in het gras ligt. Binnenin klinkt een zacht getik. Als ze de pot omdraaien, komt er een verdrietig elfje tevoorschijn. Huilend vertelt het elfje dat ze haar zes zusjes is kwijtgeraakt na het Midzomerfeest. Sanne en Eva beloven haar de zusjes te gaan zoeken, omdat ze dat zelf niet kan door de vloek van koning Winter. Elk deel gaat over de zoektocht naar een van de zeven elfjes. De opzet van de verhaaltjes is precies hetzelfde. Clichematige verhaaltjes in zes hoofdstukken, redelijk gemakkelijk leesbaar door het gebruik van korte zinnen en veel dialogen. Aan het begin van elk deeltje wordt even kort de stand van zaken gegeven. Voor in het boek is een overzichtskaart opgenomen van het Toverregen Eiland. Met veel eenvoudige pentekeningen en versieringen op alle pagina's. Aantrekkelijk omslag met de zeven elfjes en gekleurde sterretjes. Vanaf ca. 7 jaar.

6.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 13 |