Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

angel fire (343)

L.A Weatherly

Halfengel Willow en haar vriend Alex - opgeleid EngelKiller - zijn voor de engelen op de vlucht. Een droom van Willow roept hen naar Mexico City, waar ze medestrijders vinden en waar Willow een andere halfengel ontmoet - Seb - met wie ze meteen een sterke geestelijke band voelt. Tweede deel van een trilogie* rond een invasie van engelen die zich voeden met menselijke energie. Het boek heeft twee verhaallijnen: de voorbereiding van een nieuwe aanval op de engelen en de relationele spanning tussen Willow en Alex, vanwege Seb. Het verhaal bevat veel actie en emotie. De gebeurtenissen worden afwisselend beschreven vanuit het ik-perspectief van Willow en het personale perspectief van Seb, Alex en engel Raziel - de machtsbeluste vader van Willow. Er is een scherp onderscheid tussen goed en kwaad: de hoofdpersonen zijn bereid hun leven op te offeren voor 'de mensheid' en de engelen zijn puur slecht. Gedachten en gevoelens zijn erg expliciet, wat wellicht de identificatie bevordert, maar weinig ruimte laat voor de eigen beleving van de lezer. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

artemis fowl en de tijdparadox (1133)

Eoin Colfer

Als de moeder van Artemis Fowl (14) ernstig ziek is, blijkt er slechts een medicijn: het hersenvocht van een dier dat Artemis acht jaar geleden heeft gedood. Om alsnog aan het medicijn te komen, moet hij daarom terug in de tijd om zijn daad ongedaan te maken. Samen met zijn elfenvriendin Holly en hun toverkracht wagen ze de sprong die niet zonder gevaar blijkt. Deel zes uit de populaire fantasyserie over de voormalige jeugdige topcrimineel, zijn vrienden de elfen en andere bovennatuurlijke wezens als dwergen en centaurs in een tijd waarin de techniek veel verder is dan dan wij kennen. Het thema van dit boek is weliswaar nieuw, maar de personages en hun onderlinge banden en geschiedenissen vormen een groot verhaal. Voor lezers die pas in dit deel beginnen, is het daarom lastig om het sprookjesachtige verhaal te volgen, ook omdat er nauwelijks teruggeblikt wordt. Voor de fans biedt het boek weer voldoende spektakel en is het goed te volgen verhaal (veel dialoog, eenvoudig taalgebruik) weer spectaculair genoeg om tot het eind te boeien. Vanaf ca. 13 jaar.

8.00 €

artemis fowl en het atlantiscomplex (1132)

Eoin Colfer

De 15-jarige ex-crimineel Artemis II wil de opwarming van de wereld tegengaan en belegt een vergadering met de elfen op IJsland. Hij lijdt echter aan het Atlantiscomplex waardoor hij dwangneuroses heeft, niemand meer vertrouwt en soms verandert in Orion, z'n alter ego. Wat moeten de elfen met een genie die niet normaal is als ze aangevallen worden door ruimterobots, die het zelfs op Atlantis hebben gemunt. Het zevende deel van de overbekende fantasyserie 'Artemis Fowl'*, waarin drie op het eerste gezicht losstaande verhalen worden verteld, die naarmate het einde vordert alles met elkaar te maken hebben. Regelmatig lange, vrij gecompliceerde zinnen (negen tot veertien regels), waarin soms heel kort een voorgaand avontuur wordt uitgelegd. Vrij veel moeilijke woorden (regressietherapie). Je bent verplicht de voorgaande delen te kennen anders zie je door de grote hoeveelheid namen en technische termen door de bomen het bos niet meer. Sciencefictionsprookje met een grote aanhang fans, die zeker dit boek ook zullen verslinden. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

avonturen in het hoge noorden (814)

Michelle Paver

Toraks trouwe vriend Wolf wordt ontvoerd door een groep tovenaars met kwade bedoelingen: de Zieleneters. Ze willen Wolf, samen met nog acht andere 'Jagers' offeren om de heerschappij over alle stammen te krijgen. Dit is het derde* deel uit de serie 'Avonturen uit een magisch verleden' over de jongen Torak, zijn jonge wolf en zijn vriendin Renn; het heeft de voorkeur de boeken in de oorspronkelijke volgorde te lezen. Ze beleven opnieuw spannende avonturen in de prehistorische wildernis, ditmaal in het barre noorden, waar ze kennismaken met Inuit-achtige stammen die in iglo's wonen en op zeehonden jagen. Net als in de voorgaande delen verwerkt de schrijfster een indrukwekkende hoeveelheid kennis over het verleden en de wilde dieren in haar verhaal. Te merken is ook dat ze ervaring heeft met overleven in de wildernis. Vanaf de eerste pagina wordt de spanning opgevoerd en de hoofdpersonen komen in zulke hachelijke situaties terecht dat je vaak betwijfelt of ze zich er nog wel uit zullen kunnen redden. De hoofdstukken die vanuit het oogpunt van Wolf zijn geschreven, getuigen van een grote kennis van de psyche van de wolf. Ondanks de wat knullige titel van de Nederlandse uitgave een boek om niet te missen. Vanaf ca. 11 jaar.

9.00 €

baby babs (1009)

musti

mooi kinderboek

3.00 €

bang voor vampiers (586)

Paul van Loon

Rik leest een boek over vampiers. Zijn jongere broer Gijs wil het ook graag 'lezen'. Maar dat mag niet van Rik omdat hij Gijs te klein vindt voor enge verhalen. Samen met zijn vriend Kees verzint Gijs een plan: Rik krijgt die avond bezoek van twee vampiers. Een eenvoudig, maar spannend griezelverhaal voor iets gevorderde lezers. Het verhaal is opgedeeld in getitelde hoofdstukken. Elke zin begint op een nieuwe regel. Het lettertype met schreef is duidelijk, in een donkergrijze kleur gedrukt. Bijna elke bladzijde is geďllustreerd met een kleurenillustraties in krijt en verf en heeft een aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 7 jaar.

7.00 €

bedrieglijke vrede (881)

Markus Heitz

Door de nederlaag van de aanhangers van de donkere god Tzulan is de voorspelling van de terugkeer van de Donkere Tijd voorlopig teruggedrongen. Maar heerser Lodrik moet alweer met nieuwe moeilijkheden afrekenen: zijn ex-vrouw Aljascha sluit een verbond met de aanhangers van Tzulan om de heerschappij over Tarpol te heroveren. Ondertussen groeit haar zoon Vahidin op tot een machtige magier terwijl in Borasgotan verrassend de jonge Raspot Putjomkin tot koning wordt gekroond, een truc van de geraffineerde Fjanski die de onervaren vorst als stropop wil gebruiken. Intussen houden de aanhangers van Tzulan stand op een aantal eilanden en verzamelen krachten om opnieuw toe te slaan. Eerste deel van een trilogie die start na de populaire reeks 'De donkere tijd'. De machtsstrijd waarin Lodrik verwikkeld is, wordt in meer verhaallijnen gestalte gegeven; Heitz verweeft ze handig. De grens tussen goed en kwaad, het hoofdthema van de cyclus, wordt erg vaag. De Duitse bestsellerauteur Heitz, die met 'De dwergen'-boeken miljoenen exemplaren verkocht en tweemaal de Deutscher Phantastik Preis ontving, mikt vooral op spanning. Zijn stijl is functioneel, maar niet erg subtiel. Voor fantasylezers die houden van ingewikkelde verhaallijnen, talloze personages en spanning. Kleine druk.

7.00 €

beschermheer van het licht (440)

Stan Nicholls

De wereld van Maras-Dantia is een primaire versie van onze wereld: een tijd waarin de mens net verschenen is, maar ingrijpt in een wereld die basicaal steunt op magie, waarin orcs, griffioenen, kobolden, trollen, elfen, draken etc. de originele bewoners zijn. De mensen zijn verdeeld in twee partijen: de enis (die een god aanbidden) en de menis (die meer goden aanvaarden) en zijn erin geslaagd om iedereen met iedereen in oorlog te brengen. De sadistische koningin en tovenares Jennesta deelt haar sympathie met diverse groepen en is op zoek naar magische artefacten die haar totale macht kunnen geven. Een groep orcs (een krijgersvolk) deserteert en gaat zelf op zoek naar de artefacten die hen de vrijheid kunnen geven en tevens het wereldbeeld kunnen veranderen. Begin van een trilogie die de lezer nog weinig informatie geeft en hem dus ook niet weet te boeien. Overdosis van extreem gewelddadige veldslagen en moordpartijen waarbij bloed, ingewanden (etc.) rondspatten, afgewisseld met macabere offerandes door Jennesta. Zowat alle fantasy-cliches komen aan bod. De auteur doet pogingen tot humor en inzicht in zijn personages, maar door hun aard roepen die geen echte sympathie op bij de lezer. De gedreven lezer zal mischien in volgende delen begrijpen wat er gaande is. Kleine druk.

6.00 €

bestemming (709)

Alyson Noel

Daire (16, ik-figuur) reist in haar leven van set naar set met haar moeder Jennika, die grimeuse is. Jennika kan niet omgaan met de visioenen die Daire krijgt en stuurt haar dochter naar Paloma: de moeder van Daires jong overleden vader. Van Paloma leert Daire dat ze Zoeker is: een reiziger in de wereld tussen leven en dood. Enchantment, New Mexico, wordt Daires nieuwe woonplaats. In dit kleine stadje vol bijzondere mensen begint ze zich eindelijk thuis te voelen. Ze gaat er naar school, sluit vriendschappen en leert de jongen uit haar dromen kennen, maar ook zijn duistere tweelingbroer. De schrijfster is bekend van de populaire serie ‘De onsterfelijken’. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een hit te worden bij jongeren: een pittige hoofdpersoon, bovennatuurlijke elementen, liefde, vriendschap, zoeken naar identiteit en een soepele schrijfstijl. Wat het verhaal een bijzonder tintje geeft, is de spirituele zoektocht van Daire. Dat niet alle personages uit de verf komen, is voor lief te nemen. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

bij het groot berenmeer (956)

Erin Hunter

Zwarte beer Lusa is ontsnapt uit de dierentuin en ontmoet in de wildernis de grizzlyberen Toklo en Ujurak. De laatste kan van gedaante veranderen. Samen trekken ze naar het noorden om uiteindelijk het noorderlicht te kunnen zien. Ze stoppen onderweg bij het Groot Berenmeer om daar de zomerzonnewende te vieren. Daar is ook Kallik, een jonge ijsberin die hoopt haar broer terug te vinden. Maar is dat gevoel wel wederzijds? Hun reis wordt er een vol gevaren waarin honger, vechten en doden voortdurend een rol spelen. Dit alles weten de auteurs zo indringend te beschrijven dat de jonge lezers er misschien wel eens verdrietig bij worden. Ook komt de relatie met actuele milieuthema’s op onnadrukkelijke wijze aan de orde. De auteurs, vier vrouwen, vormen een schrijverscollectief dat gespecialiseerd is in fantasy-verhalen waarin dieren een hoofdrol spelen (zie ook de serie ‘Warrior cats’). Ze schrijven op basis van diepgaande research waardoor ze hun hoofdpersonages steeds een geloofwaardig karakter weten te geven. Deze serie 'Seekers'* heeft zes delen waarvan dit het tweede in vertaling is. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

blauwe maan (1011)

Alyson Noel

Ever (16) heeft tijdens een ongeluk haar ouders verloren en woont nu bij een familielid. Ze was zelf ook bijna dood, maar is tot leven gebracht door Damen die haar door middel van een drankje onsterfelijk heeft gemaakt. Damen is alles voor haar, maar ineens is hij verdwenen en blijkt, als hij weer opduikt, niets meer met haar te maken te willen hebben. Ever probeert uit te zoeken wat er gebeurd is en ontdekt daarbij een document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen. Ze komt uiteindelijk voor een moeilijke keuze te staan. Tweede deel van de serie 'De onsterfelijken'*. Het boek heeft weinig spanning in zich, is in veel hoofdstukken zelfs saai te noemen, omdat er weinig gebeurt. De karakters zijn eendimensionaal en ongeloofwaardig. Het heeft niet echt een einde omdat er weer een nieuw deel is verschenen. Meisjes die van bovennatuurlijke dimensies houden, zullen zich hier misschien in kunnen vinden, maar al met al kan deze serie niet tippen aan bv. 'Twilight'. Nieuw foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

blauwe maan (142)

Alyson Noel

Ever (16) heeft tijdens een ongeluk haar ouders verloren en woont nu bij een familielid. Ze was zelf ook bijna dood, maar is tot leven gebracht door Damen die haar door middel van een drankje onsterfelijk heeft gemaakt. Damen is alles voor haar, maar ineens is hij verdwenen en blijkt, als hij weer opduikt, niets meer met haar te maken te willen hebben. Ever probeert uit te zoeken wat er gebeurd is en ontdekt daarbij een document dat uitlegt hoe ze in de tijd kan reizen. Ze komt uiteindelijk voor een moeilijke keuze te staan. Tweede deel van de serie 'De onsterfelijken'*. Het boek heeft weinig spanning in zich, is in veel hoofdstukken zelfs saai te noemen, omdat er weinig gebeurt. De karakters zijn eendimensionaal en ongeloofwaardig. Het heeft niet echt een einde omdat er weer een nieuw deel is verschenen. Meisjes die van bovennatuurlijke dimensies houden, zullen zich hier misschien in kunnen vinden, maar al met al kan deze serie niet tippen aan bv. 'Twilight'. Nieuw foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

5.00 €

bloedverwanten (932)

Richelle Mead

De alchemiste Sydney weet alles van de vampierwereld en ze gaat tot het uiterste om de mensen tegen deze slechte soort te beschermen. Maar wanneer Syndey een verdacht dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft ze met de vijand geheuld. Ze wordt benoemd tot persoonlijke lijfwacht van de vampier Jill en haar loyaliteit wordt tot het uiterste getest, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer

5.00 €

boek der schaduwen (587)

Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me wat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

5.00 €

boek der tijden die waren en komen de illusionist (1141)

Antonio casanova

Nasha is een doodgewone jongen van veertien jaar. Hij heeft een warrig kapsel, grote ogen en een schijnbaar rustig leventje. Tenminste tot hij plots wakker wordt op een dak en er vlammen uit zijn hand komen. Hij begrijpt er niets van. In zijn hoofd gonzen duizenden vragen. Er zijn immers veel dingen die Nasha nog niet weet …Hij weet niet dat hij over een Gave beschikt. Hij heeft nog niet ontdekt dat hij via een steegje vlakbij zijn huis in Nergensland kan komen, een plaats die tussen de wereld van de magie en de echte wereld zweeft, en hij weet ook nog niet dat hij de enige is die tussen die twee werelden in kan leven. Pas wanneer hij Doban, de Komeetgids, leert kennen, valt alles langzaam op zijn plaats

4.00 €

bouwers van ringwereld (949)

Larry Niven

Na 20 jaar keren de onderzoekers van een expeditie naar een volkomen kunstmatige planeet terug om de instabiel geworden Ringwereld van de ondergang te redden.

10.00 €

bron van duisternis (188)

Weis & Hickman

'Bron van Duisternis' is het eerste deel van de fantasy-trilogie 'De verheven steen' van het bekende duo Weis & Hickman en is geent op het fantasy-rollenspel 'Sovereign Stone' van Larry Elmore. De fantasy-wereld 'Loerem' wordt geregeerd door de Domeinheren, strijders van vlees en bloed, maar gevormd door de heilige magie van de Verheven Steen. In deze wereld vol dwergen, elfen, magiers, orken en mensen wordt de jonge Gareth ranseljongen van de koppige en wrede prins Dagnarus, tweede troonopvolger van Loerem. Gareth krijgt de klappen voor de straf die de prins wel verdient, maar niet krijgt. Dagnarus wil per se koning worden en voert de trouwe Gareth mee op het pad van de zwarte magie, de verschrikkelijke duisternis in. Een spannend en meeslepend fantasy-avontuur van het team Weis en Hickman dat zijn sporen in de fantasy-wereld reeds verdiende met bekende series als 'Poort des doods', 'De roos van de Profeet' en 'DoodsZwaard'. Dit eerste deel werd in fantasy-kringen goed ontvangen. Een aan deze trilogie verbonden 'Sovereign Stone' fantasy-rollenspel is in de maak. Zie www.sovstone.com. Kleine druk.

8.00 €

calamity (1048)

Brandon Sanderson

Als Calamity, een nieuw hemellichaam, bij de aarde is gekomen ontwikkelen sommige mensen vreemde krachten, zoals alles in staal kunnen veranderen of allerlei vormen aannemen. Deze Epics hebben al gauw de macht en onderdrukken de gewone mensen. Een van de machtigste Epics, Staalhart, heeft de vader van de jongen David gedood. Jaren later weet David samen met de mysterieuze wrekers Staalhart te doden. In dit slot van de trilogie 'De Wrekers'* proberen de Wrekers een eind te maken aan de macht van de Epics. Maar dan moet wel Calamity zelf worden aangepakt. Een bikkelharde strijd begint, vol verrassingen en met de meest uiteenlopende machten van de Epics die moeten worden gepareerd. Wat doet macht met mensen en wat is goed of kwaad. Verhaal met een vleugje romance. David komt als persoon goed uit de verf. Een heel aardige plot met redelijk verrassend einde. Het eerste deel stond aan de top van boeken voor jong volwassenen in de VS. De schrijver heeft zijn sporen verdiend met o.a. de serie 'Mistborn'. Leuk, vlot en spannend fantasyverhaal voor jongens/mannen vanaf ca. 15 jaar.

9.00 €

chainfire (1064)

Terry Goodkind

With Wizard's First Rule and seven subsequent masterpieces, Terry Goodkind has thrilled readers worldwide with the unique sweep of his storytelling. Now Goodkind, in Chainfire, returns with a new novel of Richard and Kahlan, the beginning of a sequence of three novels that will bring their epic story to its culmination.After being gravely injured in battle, Richard awakes to discover Kahlan missing. To his disbelief, no one remembers the woman he is frantically trying to find. Worse, no one believes that she really exists, or that he was ever married. Alone as never before, he must find the woman he loves more than life itself....if she is even still alive. If she was ever even real.

6.00 €

circus maximus (590)

Damian Dibben

Jake, zijn broer en ouders behoren tot het geheime genootschap ‘Wakers van de Tijd’ en bezitten het vermogen om te kunnen reizen in de tijd. Omdat zij ook nog ‘diamanten’ zijn (iets wat maar weinig tijdreizigers is gegeven) kunnen zij naar élke bestemming reizen of die nu dichtbij is of veraf, in afstand of in tijd. Om hun opdrachten tot een goed einde te kunnen brengen hebben zij de kostbare vloeistof atomium nodig. Nu verspeelt Jake tot twee keer toe twee flesjes van deze vloeistof. De 'Wakers' moeten ernaar op zoek en gaan daarvoor ver terug in de tijd: het jaar 27 na Chr., naar het oude Rome van keizer Augustus. Opnieuw moeten ze de strijd aangaan met de Zeldt-clan, waarvan de boosaardige, op wereldheerschappij gerichte Agatha, de wrede aanvoerster is. Tweede deel van de spannende fantasy-reeks 'Wakers van de tijd'*. De avonturen buitelen ook nu over elkaar heen: gevechten op leven en dood, vergiftigingen, verraad, mensenvlees etende gieren en valken, gevangenneming, geheime gangen, verliefdheid, kameraadschap en gewond raken maken op spectaculaire wijze deel uit van de queeste. Het filmische verhaal is, hoewel iets rustiger van verteltoon dat het eerste deel, vol vaart geschreven. Het einde doet uitzien naar het derde deel. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

claire (956)

Lara Adrian

De 'Middernacht'-serie gaat in sneltreinvaart door. In dit alweer zesde deel, dat aansluit op 'Renata', staan Claire en Andreas centraal. Zij heeft in het verleden een relatie gehad met Andreas, een lid van de Broederschap. Dit zijn vampierkrijgers die proberen bloedverslaafde, muitende exemplaren te doden om zo het 'gewone' mensvriendelijke ras voor uitsterven te behoeden. Behalve dit gegeven zijn er nog meer complicaties. In het geheim wordt door hun tegenstanders een grote operatie voorbereid. Ze zijn van plan een al eeuwen sluimerend wezen los te laten om zo de heerschappij over de mensheid te verkrijgen. Alle gebeurtenissen worden vanuit verschillende perspectieven beschreven. De liefhebbers weten intussen wat ze kunnen verwachten: bloederige scčnes, veel doden, de terugblik naar de vorige delen en niet te vergeten de erotiek die in dit deel weer ruimschoots vertegenwoordigd is. De schrijfster slaagt er toch weer in om steeds een nieuwe, originele invalshoek in het verhaal te vlechten zodat deze serie voorlopig nog geen einde kent. Vrij kleine druk.

9.00 €

compleet handboek heksen wijsheid en rituelen

Thea

Het boek bestaat uit een korte inleiding over hekserij (en wicca), aanwijzingen over benodigdheden voor een heks om feesten te vieren en rituelen uit te voeren. Bij de benodigdheden wordt volstaan met een opsomming en enkele woorden omtrent het gebruik. Recepten zijn vaak erg vaag of ontbreken. Voor te gebruiken mengsels van o.a. wierook en olie, verwijst de schrijfster namelijk consequent naar haar online bestelservice! Daarentegen worden aanwijzingen voor het vieren van feesten tot in detail opgenoemd (waarbij de te gebruiken muziek via schrijfsters' website is te bestellen), terwijl per feest eigenlijk alleen het aantal mensen en de kleur van het tafelkleedje wisselen. De toon van het boek is gebiedend en oubollig. Jammer: met wat meer aandacht voor de praktijk en zelf te maken recepten, had het boek een mooie aanvulling kunnen zijn op andere handleidingen. Want de schrijfster is Duitse en er blijken interessante verschillen in uitvoering en benadering te zijn vergeleken met wat bekend is uit Amerika, Engeland en Nederland. Met register en leuke, kleine illustraties.

9.00 €

conflict (919)

Cate Tiernan

Er gebeuren angstaanjagende dingen. Iemands magie wordt gemanipuleerd, op een heel gewelddadige manier. Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo. Ik heb mezelf wel degelijk onder controle. Maar hoe bewijs ik dat vóór het te laat is?

8.00 €

dagboek van een onsterfelijke (55)

Anne Rice

Een jongeman interviewt de vampier Louis, die hem over zijn leven vertelt dat nu al twee eeuwen duurt. Louis is vampier geworden door een beet van Lestat, de eigenlijke hoofdpersoon van de roman. De intrige draait om de ruzie tussen Louis en Lestat om de vrouwelijke vampier Claudia. Naast griezelliteratuur hebben we hier tegelijk te maken met een historische roman, omdat een groot deel zich afspeelt in het New Orleans van de 19e eeuw. Het is ook een heel erotische roman: de seksuele ondertoon die alle vampierverhalen kenmerkt, is hier veel explicieter dan gewoonlijk. De roman is destijds in de V.S. een echt 'cult'-boek geweest, compleet met fanclubs, vervolgen, toneelbewerkingen, posters, en wat dies meer zij. In de griezelliteratuur geldt hij nu reeds als min of meer klassiek. Kleine druk.

5.00 €

dageraad van de draken (151)

Anne Mccaffrey

De populaire Pern-serie van deze Amerikaanse auteur is science fiction (Pern is een andere planeet, bewoond door aardse kolonisten) met fantasy-elementen (Pern heeft een feodale maatschappij en er zijn draken). Alhoewel bij lange na niet het eerste boek uit de serie, verhaalt deze roman wel de komst van de kolonisten naar Pern en hoe zij de draken wisten te temmen. Kennis van de voorgaande delen (waarvan sommige in de jaren '80 bij een andere uitgeverij in het Nederlands zijn verschenen) is derhalve niet nodig. De stijl is aangenaam, vlot en ongecompliceerd. Gecombineerd met de schattige, aandoenlijke draken verklaart dat het succes van deze boeken bij een groot publiek. De auteur heeft een trouwe schare fans over de gehele wereld. Deze boeken zijn ook zeer geschikt voor lezers die doorgaans niet voor sf kiezen, omdat het meer avonturenverhalen met beminnelijke personages zijn dan extrapolaties van technologische thema's. Vergelijkbaar met Patricia McKillip en Marion Zimmer Bradley. Normale druk.

18.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 35 |