Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

snakehead (370)

snakehead (370)
Anthony Horowitz

Alex Rider heeft er genoeg van om steeds maar te moeten opdraven voor mi6. Na zijn terugkeer uit de ruimte wordt hij uitgenodigd bij de Australische geheime dienst, die hem wil afsturen op verraderlijke Aziatische mensensmokkelaars. Alex wil niets met de missie te maken hebben tot hij hoort dat hij een oude vriend van zijn vader zal ontmoeten. Is er eindelijk iemand in de spionagewereld die hij kan vertrouwen?Snakehead, het zevende boek in de serie over Alex Rider, was in Engeland meteen een bestseller. Voor lezers vanaf 10 jaar die dol zijn op spanning en actie. Recensie(s)In dit zevende* deel uit de inmiddels achtdelige serie rondom de 14-jarige jeugdspion/geheim agent Alex Rider neemt Alex het weer op tegen Scorpia. Dit keer wil deze organisatie een bom plaatsen om een belangrijke topontmoeting te voorkomen. Samen met zijn peetvader dringt Alex in het Verre Oosten door tot het hart van de levensgevaarlijke snakeheadorganisatie van Majoor Yu; meermalen moet hij vrezen voor zijn leven. Spannend verhaal in een 'James Bond'-achtige setting waarin een 14-jarige het opneemt tegen karakteristiek gebrachte schurken. De doelgroep zal door de aaneenschakeling van spannende momenten, de eenvoudige tekst, het goed te volgen verhaal en de sympathieke hoofdpersoon ook dit deel weer in een adem uit lezen. Zeker ook leesbevorderend voor onderbouw vo. Serie-omslag. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

stormbreaker (275)

stormbreaker (275)
Anthony Horowitz

ALEX RIDER is veertien als zijn oom vermoord wordt. De Britse geheime dienst MI6 dwingt hem om de missie van zijn oom, die buiten zijn weten geheim agent was, te voltooien. Na een loodzware commandotraining vertrekt Alex naar Cornwall. Hij gaat op onderzoek uit op het domein van multimiljonair Herod Sayle, de bedenker van de blitse Stormbreaker. Sayle wil duizenden exemplaren van die computer cadeau doen aan scholen in heel Engeland. Maar wat is zijn echte bedoeling? Alex probeert erachter te komen, met gevaar voor eigen leven.Stormbreaker is het eerste, nu ook verfilmde boek uit de serie Alex Rider. Voor lezers vanaf 10 jaar die dol zijn op spanning en actie.'Horowitz pakt je bij je nekvel met suspense en lef, vanaf de eerste bladzijde!' (The Times)'Horowitz is pure klasse, met stijl en vol actie. Hij weet date een jonge versie van James Bond heel wat cooler is dan een tovenaar.' (The Mirror)'007 kan net zo goed met pensioen gaan.'

10.00 €

yasmin & friends (642)

yasmin & friends (642)
Ada Ooms

Yasmin kan maar moeilijk wennen. Haar opa en oma, bij wie ze nu woont, zijn natuurlijk hartstikke lief, maar het is toch anders dan thuis. Ze mist haar zus Bo, die in de stad woont en die ze daardoor veel te weinig ziet. Maar het allermeest mist ze natuurlijk mama, van wie niemand uit de klas mag weten dat ze in de gevangenis zit en die ze alleen af en toe kan bezoeken.Als Mees op een ochtend in de klas vertelt dat hun bandje een drummer én een zanger zoekt, leeft Yasmin op. Zingen in een band is haar grote droom. Als ze zingt, voelt alles anders, beter. Dan kan ze wél laten horen en zien wat ze voelt.

7.00 €

sterrenstof, de zonen van de tovenaar (847)

 sterrenstof, de zonen van de tovenaar (847)
Bieke Roose

Derde en laatste deel van deze magische serie! Twee jonge tovenaars zoeken hun lotsbestemming De zonen van tovenaar Altaris hebben geen onbekommerde jeugd gehad. Hun leven wordt er niet eenvoudiger op als ze hun Gaven moeten inzetten in de levensgevaarlijke strijd om hun eiland. Hun magische krachten, een erfenis van de voorouders, brengen immers zware verantwoordelijkheden mee. Jong als ze zijn, moeten ze keuzes maken en de leiding nemen. Het lot van Ban wankelt wanneer koningin Emelda haar kroon op het spel zet door open kaart te spelen over haar heksenafkomst. Haar zelfzuchtige ministers willen de macht grijpen en het gevaarlijke sterrenstof in handen krijgen. Maarten en Wannes hebben elk hun eigen roeping, maar de legende zegt dat ze samen moeten vechten, willen ze overwinnen. Deze opdracht eist al hun moed en inzet én de hulp van hun vrienden: Pica, Wolf, Beth en Jasper. Want de jongeren vergeten nooit de wijze woorden van Menie: ‘We zijn allen verbonden, we zijn allen gemaakt van het stof der sterren’. Bangelijk, spannend, ongelooflijke sciencefiction!

8.00 €

Drama prinses (572)

Drama prinses (572)
Brigitte Blobel

Amelie staat op het podium. Er zijn duizenden schijnwerpers op haar gericht en ze knippert tegen het felle licht. Aan haar voeten in de zaal zitten de mensen die bewonderend naar haar staren. Naar haar en naar de 24 andere meisjes. Haar hoofd gloeit. Maar ze glimlacht. Haar gezicht is niet meer dan een masker, maar ze glimlacht ononderbroken, en ze heeft het gevoel dat ze al uren glimlacht.Voor de 15-jarige Amelie gaat een droom in vervulling als de kans krijgt deel te nemen aan een modellenwedstrijd. Voor de echt grote carrière laat ze zelfs haar ouders en haar zusje in de steek en gaat ze in een andere stad wonen. Maar al snel dringt het tot haar door hoe hard het dagelijks leven van een topmodel is. Recensie(s)Wanneer Amelie (15) en haar vriendin in het natuurbad zijn, ontmoeten zij Nick. Hij is fotograaf en neemt foto's van de meisjes. Later ontmoet Amelie hem weer. Nick haalt haar over mee te doen aan een modellenwedstrijd. Amelie laat haar familie in de steek en vertrekt naar Brussel. Daar komt ze terecht in de keiharde modellenwereld. Realistisch verhaal over dromen en werkelijkheid, dat een goed beeld geeft van de geromantiseerde wereld van modellen en hun strijd om beroemd te worden. Vlot geschreven, goed leesbaar voor jonge meiden. Emoties en handelingen van de hoofdpersoon zijn herkenbaar en logisch. Deel uit de reeks 'Girls 13+'*, dat in glitterletters als geslaagde blikvanger op het omslag staat. Vanaf ca. 13 jaar.

5.00 €

Om middernacht gaat het spoken (135)

Om middernacht gaat het spoken (135)
Brian Jacques

Dit boek bestaat uit zeven afzonderlijk te lezen verhalen: spannend, een beetje eng en verhalen die soms een heel onverwachte wending nemen over nogal mysterieuze hoofdpersonen. Eén ding is duidelijk: rond middernacht kan het behoorlijk spoken! Het harde kaft ziet er verzorgd uit; het heeft een gekleurde afbeelding van de verschillende hoofdpersonem, angstig kijkende kinderen bij een jonge vampier die in een groot boek leest en een witte belettering. De zeven verhalen zijn gedrukt in een duidelijke letter met veel interlinie, maar hebben geen afbeeldingen. De schrijfstijl zal de geoefende lezer vanaf ca. 10 jaar aanspreken.

5.00 €

Ondergang (175)

Ondergang (175)
Brian Ruckley

Het Ware Bloed is in volkomen wanorde, hun alliantie is verbrokkelden hun legers zijn vernederd door de troepen vande Zwarte Weg. Aeglyss zakt steeds verder weg in waanzinen zijn onvoorspelbare daden maken de uitkomst van hetconfl ict onzeker. Het lot wijst uiteindelijk Orisian aan, deheer van een clan die niet eens meer bestaat, om Aeglyss endaarmee de oorlog tot een halt te brengen.

10.00 €

abeltje (48)

abeltje (48)
Annie M.G.Schmidt

Abeltje werkt als liftjongen in het warenhuis KNOTS. In zijn lift is er een geheimzinnig knopje. Als hij daarop drukt gebeurt er iets vreselijks. De lift schiet omhoog, dwars door het dak, en vliegt met alle inzittenden door de lucht. Dat is het begin van een schitterend avontuur voor Abeltje, zijn vriendinnetje Laura, meneer Tump en juffrouw Klaterhoen. Ze maken een echte wereldreis. Ze komen in New York, maken een revolutie mee in Perugona... ze hebben de tijd van hun leven.InDe A van Abeltje komen de vier reizigers elkaar opnieuw tegen en er zijn natuurlijk onmiddellijk weer problemen. De arme Laura is opeens spoorloos verdwenen. Na een verdwijntruc van professor Pinsky komt ze gewoon niet meer tevoorschijn! Met z'n allen gaan ze naar haar op zoek, in een woonwagen, dat belooft wat! Recensie(s)Heruitgave (gebonden en met een kleurrijke omslag) van twee verhalen die al bijna een halve eeuw oud zijn. Abeltje, de liftjongen, die met lift en passagiers (buurmeisje Laura, meneer Tump en mevrouw Klaterhoen) door het dak van warenhuis Knots het luchtruim inschiet en zo een wereldreis maakt. In de A van Abeltje komen de vier reizigers elkaar weer tegen. Ze beleven weer heel wat avonturen waarbij de verdwijning van Laura centraal staat. In een woonwagen gaan ze naar haar op zoek. Hoewel de verhalen al zo oud zijn (1953, 1955) zijn ze vrijwel niet gedateerd. De meeste onderwerpen zijn nog verrassend actueel. De pentekeningen van Thé Tjong-King sluiten goed aan bij het verhaal. Een avonturenverhaal vol dwaze en gekke situaties dat de fantasie van veel kinderen (acht- à tienjarigen) zal prikkelen. Ook uitstekend geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen (vanaf zes jaar). Een klassieker die in elke basiscollectie van een jeugdbibliotheek thuishoort.

6.00 €

arcta de bergreus (727)

arcta de bergreus (727)
Adam Blade

De magische monsters van Avantia zijn in de ban van een gemene tovenaar en maken het land onveilig. Gewapend met een zwaard en een magisch schild, gaat Tom op zoek naar Arcta, de bergreus. Zal Tom het monster van de vloek bevrijden en het land redden? Wil je de spannende avonturen van Tom volgen? Lees dan ook: Ferno, de Vuurdraak - Sepron, de Zeeslang - Tagus, de centaur - Nanoek, het Sneeuwmonster - Epos, de Vlammenvogel. Recensie(s)Koning Hugo en zijn adviseur tovenaar Aduro hebben Tom uitgekozen om het koninkrijk Avantia te redden van monsters die onder de kwade betovering van de zwarte tovenaar Malvel staan en het land vernietigen. Tom en zijn vriendinnetje Elenna gaan samen met hun paard Storm, wolf Zilver en een magisch schild, zwaard en kaart op weg en beleven een tocht vol ontberingen. Elenna is heel vaak bang, maar Tom overwint steeds zijn angst. Derde deel van de serie 'Monsterjacht'*. Dit clichematige verhaaltje met zwart-witillustraties die soms wat houterig zijn, is erg voorspelbaar. In het verhaal wordt al aangekondigd dat in het volgende verhaaltje weer een monster verslagen moet worden en dat er in de voorafgaande deeltjes al twee monsters verslagen zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

5.00 €

bloemen plukken en andere verhalen (731)

bloemen plukken en andere verhalen (731)
Annie M.G.Schmidt

Jip en Janneke zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In een van de verhaaltjes in dit deel bijvoorbeeld plukken Jip en Janneke madeliefjes, paardenbloemen en brandnetels. De directe, grappige en heldere toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo.Er zijn vijf boeken met avonturen van Jip en Janneke. Dit is het tweede. Van alle delen samen zijn er inmiddels meer dan een miljoen verkocht! Recensie(s)Alledaagse avonturen van twee kleuters (buurkinderen) over de meest voorkomende zaken als verjaardag, Sinterklaas, zwemles, etc. De lengte van de verhaaltjes varieert van 2 tot 3 bladzijden, elk is voorzien van minstens een zwartwittekening. Helaas een wat stereotype rolverdeling tussen de jongen en het meisje. Jip kan en durft alles, terwijl Janneke het huishoudelijke en bange meisje is. Bovendien krijgen ze voor ieder karweitje of pijntje iets te snoepen, iets wat in deze tijd vol tandbederf toch wel vermeden wordt. Aardig om voor te lezen aan kleuters, zelfstandig lezen voor kinderen van ca. 7-8 jaar. In deze editie zijn enkele verouderde begrippen vervangen door modernere woorden of weggelaten. De opmaak is zodanig veranderd dat tekst en bijbehorende tekeningen bij elkaar staan. Bovendien hebben de vijf* delen deeltitels gekregen i.p.v. een cijfer en een nieuw omslag.

3.00 €

de dansende vampier (371)

de dansende vampier (371)
Bat pat

Liefste griezelgenootjes, hier ben ik! Ik heb jullie een héél griezelig verhaal te vertellen... Ben je klaar?Villa Schaduw heeft nieuwe, nogal eigenaardige, bewoners gekregen: ze houden altijd de luiken voor de ramen dicht en laten zich overdag nooit zien. Nou, mijn vrienden en ik vertrouwden het natuurlijk meteen al niet en we besloten op onderzoek uit te gaan... maar... Slibberrr Bibberrr...- Van de makers van Geronimo Stilton- Met full-colour binnenwerk, en puzzels en spelletjes achterin het boek- 6e deel in de succesvolle serieRecensie(s)Een dolende, ongevaarlijke vampier is op zoek naar zijn verloren geliefde, met wie hij ooit een onvergetelijke wals danste. Bat Pat (ik-figuur) en zijn mensenvrienden vervullen een heldhaftige en behulpzame rol in dit griezelige, romantische verhaal. Zesde deel uit de serie 'Bat Pat'*. Bat Pat, die griezelverhalen schrijft, is een soort knuffelvleermuis, 'huisdiertje' en redder in nood van de familie Silver. Met gevoel voor humor relativeert hij de griezeligheid van het boek en zijn eigen angst. Achter in het boek staan de stamboom van de familie van Bat Pat, informatie over vampiers en vleermuizen, een dansoefeningetje en een zoekspelletje. Met veel, soms paginavullende cartoonachtige, gekleurde tekeningen die de tekst ondersteunen. Voor kinderen die van griezelen en humor houden. Vanaf ca. 8 jaar.

5.00 €

de drakenkaart (722)

de drakenkaart (722)
Ann Downer

Wycca de draak is door een tijdsgat gekropen, opzoek naar een geschikte plek om haar ei te leggen.Haar wanhopige baas, de tovenaar Gideon, gaathaar achterna en belandt zo van de 13e in de 21eeeuw. Als hij zijn kaarten wil leggen om haar terugte vinden, merkt hij dat de belangrijkste kaart wegis. Die is namelijk op straat aan de schoenzool vanNoor blijven hangen. Noor is uitzinnig als ze dedrakenkaart van haar schoen plukt: het is preciesde kaart die nog aan haar verzameling magic cardsontbrak... De jacht op de kaart breekt los, wantook Gideons aartsvijand aast erop. Gelukkig krijgtGideon hulp van een hedendaags lid van zijn eigentovenaarsgilde!Geestig, spannend en toegankelijk, vol magie,demonen én mensen. Een fantastisch boek vooriedereen die stiekem hoopt dat er nog steedstovenaars zijn, en dat dinosauriërs eigenlijk tóchdraken waren! Recensie(s)Tovenaar Gideon is zijn draak kwijt. Ze is door een tijdgat in de 21ste eeuw terecht gekomen. Gideon gaat haar achterna. Als een kaart van zijn tarotspel door Dorine wordt gevonden, raakt zij betrokken bij de zoektocht, net als Kobold, een boze tovenaar en zijn demon Febrys. Fantasyverhaal dat zich onderscheidt door de humor en de confrontatie tussen middeleeuwse magie en 21ste eeuwse realiteit. Zo ontwikkelt draak Wycca een chocoladeverslaving en is Febrys dol op nagellak. De strijd tussen goed en kwaad, een overbekend fantasythema, speelt hier ook een rol, maar de meeste personages worden door hun kleine zwakheden sympathiek. Tijdens het verhaal worden afwisselend Gideon, Dorine en Kobold gevolgd. Door de grotendeels chronologische volgorde wordt het verhaal daar echter niet erg ingewikkeld door. Het einde laat de lezer in onzekerheid of er een vervolg komt: er wordt een aanzet toe gegeven, maar het verhaal komt tegelijkertijd afgerond over. Op het voorplat is Wycca's jong te zien, op de rug en het achterplat de drakenkaart. Luchtige fantasy voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

de erfgenaam van de magier (246)

de erfgenaam van de magier (246)
Cinda williams chima

De zestienjarige Seph McCauley wordt al drie jaar lang van de ene exclusieve privéschool naar de andere gestuurd. Niemand wil de jongen met zijn magische 'ongelukjes' in de buurt hebben.Moederziel alleen zwerft hij door zijn woonplaats, zich bewust dat zijn 'ongelukjes' steeds vaker voorkomen. Als Seph tijdens een feestje een vreselijke brand veroorzaakt, wordt hij naar de Haven gehaald, een besloten jongensschool voor magiërs.Schoolhoofd Gregory Leicester belooft Seph te trainen in magie en schrijft hem in bij een mysterieuze orde van magiërs, de Alumni. Maar er schuilt een addertje onder het gras, een bijzonder giftig... Leicester is van plan Seph te gebruiken voor zijn eigen doeleinden. En voordat Seph er erg in heeft, raakt hij verzeild in een oorlog tussen magiërs... Recensie(s)Seph (16) is een magier, een van de Anderlingen, waar ook betoveraars en krijgers toe horen. Een Anderling is een persoon met krachten. Seph weet niet veel over zijn krachten, hij is nooit getraind en zijn familiegeschiedenis is hem onbekend, zijn ouders kent hij niet. Zijn nieuwe schoolhoofd, een magier, wil Seph trainen, maar dan moet hij zich wel binden aan hem. Seph weigert en daarmee verklaart hij zonder het te weten de machtige magier de oorlog. Dit is het tweede deel in de trilogie 'De erfgenaam', na 'De erfgenaam van het zwaard' (2011)*. De opbouw van het verhaal komt overeen met het eerste deel in de trilogie. De hoofdpersoon leert eerst zijn krachten kennen, ontmoet nieuwe vrienden en een meisje en moet aan het slot een gevecht aangaan dat bepaalt of hij zijn krachten voldoende beheerst. Ook leert Seph zijn ouders kennen. Mooi is hoe de personages uit het eerste boek worden verweven in dit verhaal en ook hoe anders Seph is dan de vorige leerling Jack. Het verhaal kent een goede balans tussen magie en persoonlijke ontwikkelingen. Ook los van het eerste deel te lezen. Normale druk. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de schat op het kerkhof (582)

de schat op het kerkhof (582)
Bat pat

Liefste griezelgenootjes,Hier ben ik! Ik ben jullie vriend Bat Pat! Ik heb jullie een héél griezelig verhaal te vertellen... ben je klaar?Op een nacht zag ik vanuit het venster van mijn grafkelder een gedaante rondlopen op het kerkhof, het leek net een geest! Maar onverwachte gebeurtenissen gooiden een ander licht op de zaak. Het was hoog tijd dat mijn vrienden en ik in actie kwamen. Recensie(s)Bat Pat (ik-figuur) is een vleermuis en woont op een kerkhof. Hij schrijft griezelverhalen, maar is zelf een grote bangerik. Op een nacht betrapt hij een levend skelet op het kerkhof, dat graven openbreekt, geholpen door een raaf. Bat Pat vlucht weg en wordt gered door de slimme Martin (10), bangerik Leo (9) en dappere Rebecca (8). De stad wordt ondertussen geteisterd door geheimzinnige inbraken. Samen gaan ze op onderzoek uit om de inbraken en het mysterie op het kerkhof op te lossen. Het boek is opgebouwd uit veertien korte, rijk geillustreerde hoofdstukken en wordt afgesloten met een paar puzzels en raadsels. De schrijfstijl is vlot en door de vaart van het verhaal en door de illustraties doet het geheel tekenfilmachtig aan. Het vertelperspectief klopt niet altijd. De plot is vrij oppervlakkig en de personages nogal stereotiep. Het levende skelet en het nachtelijke avontuur van de kinderen op het kerkhof zijn best spannend. Eerste deel in een inmiddels zesdelige serie. Vanaf ca. 8 jaar.

5.00 €

de taal van de stenen (260)

de taal van de stenen (260)
Bieke Roose

Maarten en Wannes zijn de zonen van Alquinus Altaris, een belangrijk tovenaar die zijn collega’s wel eens durft tegen te werken. Wanneer er een sterke vijand opdaagt, verdwijnt hij gewoon. Wanneer zijn zonen van de mensenschool thuiskomen, vinden ze een lege plek waar eens hun huis stond… Voor Maarten en Wannes betekent de zoektocht naar hun vader het begin van een reeks spannende avonturen en ontmoetingen: een Schim van tweeduizend jaar oud, een verloren gewaande tante, Pelicanus, een verdorven tovenaar die magische poppen maakt waarmee hij de mensenkinderen in zijn macht probeert te krijgen en tegelijk de Altarisfamilie wil uitroeien. Gelukkig staat Maarten er niet alleen voor: hij heeft zijn jongere broer Wannes, die nergens bang voor is, het heksenmeisje Pica en een goedaardige weerwolf, die trouwer is dan een hond. Met vier gaan ze op zoek naar Alquinus. Maarten leert enorm veel: over verschillen in karakters, over de taal der stenen en over zijn eigen Kracht. Maar het moeilijkste voor hem is leren aanvaarden dat zijn vader niet die grote tovenaar is die hij zich droomde. Een adembenemend, magisch boek! (

8.00 €

epos de vlammenvogel (561)

epos de vlammenvogel (561)
Adam Blade

Monsterjacht. De spannende avonturen van Tom.Een gemene tovenaar maakt gebruik van de magische monsters van Avantia om het land te vernielen. Tom gaat op zoek naar Epos, de vlammenvogel, het meest machtige monster van allemaal. Zal Tom het monster van de vloek bevrijden en het land redden? Wil je de spannende avonturen van Tom volgen? Lees dan ook: Ferno, de Vuurdraak - Sepron, de Zeeslang - Arcta, de Bergreus - Tagus, de centaur - Nanoek, het Sneeuwmonster Recensie(s)Een spannend ridderverhaal waarin Epos de Vlammenvogel overwonnen moet worden voor hij het koninkrijk Avantia geheel vernietigt. Tom is de jonge held tegenover tovenaar Malvel. Magie en moed spelen de boventoon. Je moet je in kunnen leven in niet reele fantasiegebeurtenissen over vulkanen, macht van tovenaars die gebroken moet worden en een gevaarlijke reuzenvogel: bizarre, niet-alledaagse gebeurtenissen. Het taalgebruik is niet heel eenvoudig: vrij veel langere, samengestelde zinnen. Wel een duidelijk lettertype, veel wit per pagina. De illustraties zijn zwarte pentekeningen, slechts hier en daar grijs ingekleurd. De gezichtsuitdrukking op de tekeningen is clichematig, stijf. Voorin is een verduidelijkende landkaart van Avantia getekend, zodat het een en ander in het verhaal geplaatst kan worden. Deel zes van de serie 'Monsterjacht'*. Geschikt voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar

4.00 €

erfgenaam van bloed (141)

erfgenaam van bloed (141)
Brian Ruckley

Tweede deel van de 'Godeloze wereld'-trilogie, het vervolg op 'Zwaarden van eer' (2007)*. De eerste helft is, net als het hele eerste deel, technisch goede maar bloedeloze fantasy, saai en voorspelbaar. Maar halverwege krijgt de auteur het eindelijk te pakken wanneer de kant-en-klare karakters naar de achtergrond verdwijnen en wat meer doorleefde figuren de vloer krijgen. Het boek lijdt net als deel een aan een teveel aan namen die te veel op elkaar lijken. De oorlog tussen de Zwarte Weg en de Ware Huizen begeeft zich in onverwachte richtingen als de machtige maar krankzinnige halfbloedtovenaar Aeglyss meer en meer aanhangers krijgt. Prima vertaling, op enkele taalfouten ('weeg zwaarder') na. Bevat kaart, lijst van dramatis personae en tijdslijn. Kleine druk. Niet los van het eerste deel leesbaar.

8.00 €

ferno de vuurdraak (475)

ferno de vuurdraak (475)
Adam Blade

Een gemene tovenaar heeft de magische monsters van Avantia betoverd. Alleen een echte held kan deze monsters bevrijden en voorkomen dat ze het land vernielen. Is Tom de held die Avantia nodig heeft? Volg het avontuur van Tom en zijn strijd tegen Ferno, de vuurdraak. Wil je de spannende avonturen van Tom volgen? Lees dan ook: Sepron, de Zeeslang - Arcta, de Bergreus - Tagus, de centaur - Nanoek, het Sneeuwmonster - Epos, de Vlammenvoge. Recensie(s)In een fictief land, genaamd Avantia, worden de magische monsters betoverd door een gemene Tovenaar, waardoor er rampen gebeuren. Maar Tom is een bijzondere jongen en hij gaat, in opdracht van de koning, op weg om de betovering te verbreken. Daarvoor moet hij de gouden sleutel zien te bemachtigen die om de hals van een reusachtige draak hangt. Eerste deel van de serie 'Monsterjacht'*. Sprookjesachtig verhaal waarin een koning, ridders en monsters een rol spelen. Redelijk spannend, aardige opbouw en een open einde. De verteltrant is eenvoudig, het boekje is makkelijk leesbaar, heeft een duidelijke druk en is geschikt voor weinig eisende fans van fantasieverhalen. De uitgave is royaal, maar zeer matig geillustreerd met vlakke zwart-wittekeningen. Er wachten weer andere uitdagingen, maar wel in een volgend deel. Vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

halo (651)

halo (651)
Alexandra Adornetto

Venus Cove is niet meer dan een slaperig stadje. Daar komt verandering in wanneer vanuit de hemel drie engelen naar het stadje worden gestuurd: Gabriel, de krijger, Ivy, de heler, en Bethany, de tiener. Zo onopvallend mogelijk maakt het drietal zich op voor een strijd tegen het Kwaad. Om zo min mogelijk op te vallen, proberen de engelen zich als een gewoon gezin voor te doen. Bethany gaat naar de plaatselijke middelbare school, wordt verliefd en begint tegen alle regels van de hemel in een relatie. Maar al snel blijken de drie engelen niet de enige bovennatuurlijke elementen in Venus Cove te zijn. De komst van een uiterst charmante, verleidelijke en bovenal dodelijk gevaarlijke jongen bedreigt het voortbestaan van de wereld en de engelen moeten al hun krachten bundelen om hem te bestrijden. Bethany kunnen ze daarbij niet missen, en de jonge engel zal moeten kiezen tussen de liefde en haar missie. Recensie(s)De engel Bethany (17) wordt als tiener naar een slaperig stadje in de V.S. gezonden. Met haar broer Gabriel (de strijder) en zus Ivy (de heler) vormt ze een gezin, dat zoveel mogelijk hun identiteit verbergt. Op de middelbare school krijgt Bethany echter, tegen de regels van de Hemel, een relatie met Xavier. Als er nog een bovennatuurlijk persoon op school verschijnt, ontbrandt een strijd tussen goed en kwaad. Dit in de ik-vorm geschreven internationale debuut van de jonge Australische schrijfster (1993) begint met een wat ouwelijke beschrijving van de gezinssituatie. Humoristisch is de confrontatie van de onervaren Bethany met de wereld en het schoolleven. Spannend wordt het door de badboy en zijn invloed op gebeurtenissen in het stadje. Vlotte dialogen tekenen deze strijd tegen de machten der duisternis, die deze roman voor 14-plussers ook een moralistisch tintje geeft. De cliffhanger ten slotte verwijst al naar het tweede deel van deze Halo-trilogie, die nog moet uitkomen. De auteur schreef al eerder drie jeugdboeken, waarvan de eerste op haar veertiende verscheen. Romantisch omslag. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

heksen rond middernacht (199)

heksen rond middernacht (199)
Bat pat

Liefste griezelgenootjes,Hier ben ik! Ik ben jullie vriend Bat Pat! Ik heb jullie een heel griezelig verhaal te vertellen... ben je klaar?Mieterse muggen! De boze heks Amanita heeft Rebecca ontvoerd, omdat ze een nieuwe leerlinge zoekt. Martin, Leo en ik hebben een geniaal plan bedacht om haar te bevrijden... Nu maar hopen dat het lukt!Lees ook deel een in de Bat Pat-reeks: De schat op het kerkhof!Deel drie, De Oma van Toetanchamon, verschijnt in het najaar.

5.00 €

het geheim van ruysbroeck (730)

het geheim van ruysbroeck (730)
Bart Romer

Superspannende jeugdroman over een zestiende-eeuwse piraat, geheimzinnige Tempelridders en een onmogelijke liefdeGillis Ruisbroek verliest na een kort moment van triomf alles wat hij heeft. Door eigen schuld. Zijn mooie vriendin, zijn vrienden, zijn sportieve toekomst en zijn linkervoet. Verongelijkt en woedend weigert Gillis zijn nieuwe situatie onder ogen te zien. Hij verzet zich koppig tegen zijn ouders, tegen school en tegen zijn revalidatie. Wanneer hij in de revalidatiekliniek de zelfbewuste Aïcha el Baghdadi leert kennen, verandert zijn leven opnieuw dramatisch. Van het ene moment op het andere wordt hij meegesleurd in een draaikolk van waanzinnige gebeurtenissen, waarbij het gaat om een zestiende-eeuwse piraat, die familie blijkt, een verborgen schat waar meedogenloos en gewelddadig jacht op wordt gemaakt door een geheimzinnige Tempelridder, én zijn schijnbaar onmogelijke liefde voor Aïcha. Gillis krijgt het harder te verduren dan ooit tevoren in zijn leven...

6.00 €

het monster van loch ness (472)

het monster van loch ness (472)
Alberto Melis

Violet en Valiant Twist, en hun vriendin Shaila, krijgen van Lord Clarence en Jeeves een nieuwe belangrijke opdracht nadat ze de laatste Yeti uit de klauwen van de Raptor en de valse Marmaduke Blackbat hebben gered. Deze keer moeten de drie naar Schotland geteletransporteerd worden om er het monster van Loch Ness te beschermen. Nu heeft de Raptor het op het Duistere Dier uit het me er gemunt... Recensie(s)De Drie Reizigers (broer en zus Valiant en Violet en hun vriendin Shaila) gaan naar Schotland om het monster van Loch Ness te beschermen. Ze krijgen daarbij hulp van twee geesten die de organisatie S.O.S. Duistere Dieren hebben opgericht ter bescherming van fantastische wezens. Vijanden zijn er in de vorm van Marmaduke Blackbat en zijn agenten van de criminele organisatie Raptor. Ook een paleontologe die op zoek is naar Nessie, kan de kinderen in de weg zitten. Tweede deel van de serie 'Duistere dieren'*. Hoewel het een spannend en met vaart verteld verhaal betreft, is de tekst niet altijd even vloeiend en foutloos. Het boek is opgedeeld in vijfentwintig korte hoofdstukken die elk vooraf worden gegaan door een illustratie. Ook zijn er enkele paginagrote illustraties tussendoor, die simpel zijn getekend en vergezeld gaan van aanwijzingen. Aantrekkelijk omslag met de kop van het monster van Loch Ness in close-up. Vanaf ca. 9 jaar.

9.00 €

het mysterjeuze zwaard (645)

het mysterjeuze zwaard (645)
Anreas D. Hesse

Vier vrienden belanden in een andere wereld en merken dat ze niet meer zichzelf zijn. Ze krijgen de opdracht het Zwaard van de Ouden te heroveren. De gebeurtenissen volgen elkaar bij toeval op, de verhaallijn is uiterst mager. Een Khurum, een Koghaner, een Lherram en een Elhain: het komt allemaal dicht bij fantasy, maar zonder enige vorm van uitwerking. De namen blijven zonder betekenis. Wat blijft is een mager ridderverhaal met weinig spanning en nog minder originaliteit. Veel dialoog, weinig beschrijving, korte zinnen en eenvoudig taalgebruik zonder moeilijke woorden maken het verhaal heel toegankelijk. Duidelijke druk. Geen illustraties, spannende omslagillustratie in kleur.

5.00 €

ijzerhart (190)

ijzerhart (190)
Bieke Roose

Maarten en Wannes zijn de zonen van Alquinus Altaris, een belangrijk tovenaar die zijn collega’s wel eens durft tegen te werken. Wanneer er een sterke vijand opdaagt, verdwijnt hij gewoon. Wanneer zijn zonen van de mensenschool thuiskomen, vinden ze een lege plek waar eens hun huis stond… Voor Maarten en Wannes betekent de zoektocht naar hun vader het begin van een reeks spannende avonturen en ontmoetingen: een Schim van tweeduizend jaar oud, een verloren gewaande tante, Pelicanus, een verdorven tovenaar die magische poppen maakt waarmee hij de mensenkinderen in zijn macht probeert te krijgen en tegelijk de Altarisfamilie wil uitroeien. Gelukkig staat Maarten er niet alleen voor: hij heeft zijn jongere broer Wannes, die nergens bang voor is, het heksenmeisje Pica en een goedaardige weerwolf, die trouwer is dan een hond. Met vier gaan ze op zoek naar Alquinus. Maarten leert enorm veel: over verschillen in karakters, over de taal der stenen en over zijn eigen Kracht. Maar het moeilijkste voor hem is leren aanvaarden dat zijn vader niet die grote tovenaar is die hij zich droomde. Een adembenemend, magisch boek! (

8.00 €

in artis en andere verhalen (177)

in artis en andere verhalen (177)
Annie M.G.Schmidt

Jip en Janneke zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In een van de verhaaltjes in dit deel bijvoorbeeld rijden Jip en Janneke samen een rondje op de rug van een kameel.De directe, grappige en heldere toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo.Er zijn vijf boeken met avonturen van Jip en Janneke. Dit is het derde. Van alle delen samen zijn er inmiddels meer dan een miljoen verkocht! Recensie(s)Alledaagse belevenissen van de buurkinderen Jip en Janneke, spelend in de besloten, veilige wereld van de kleuter. Hoewel de rolverdeling traditioneel is, zitten de vierenveertig verhaaltjes toch nog vol identificatiemogelijkheden voor jonge kinderen. De taal is eenvoudig met korte zinnen; de zwartwittekeningen sluiten goed aan bij de beschreven situaties. Mede door de indeling in korte hoofdstukjes geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Eventueel zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar. In deze editie zijn enkele verouderde begrippen vervangen door modernere woorden of weggelaten. De opmaak is zodanig veranderd dat tekst en bijbehorende tekeningen bij elkaar staan. Bovendien hebben de vijf* delen deeltitels gekregen i.p.v. een cijfer en een nieuw omslag.

3.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |