Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

bloed zal vloeien

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » S Kristjansson

Voor de fans van de hitserie VikingsDe Walhalla Saga belooft een fantastische serie te worden... Kristjansson voert het tempo hoog op en houdt dat tot aan het einde vol.' - Historical Novel Society'Met Bloed zal vloeien stijgt Kristjansson boven zichzelf uit... Kom maar door met deel 3, ik ben verslaafd.' - The Book Plank

8.00 €

bloedlijn (732)

Boeken voor de jeugd +10 » Johan Vandevelde

Samen met vampierenjagers Victor en Joanna reist Maikel naar Duitsland. Maar ook daar weten de vampieren hen te vinden en menigmaal worden ze aangevallen. Victor wordt gevangengenomen en Maikel ontmoet zijn opa Gabor. Die vertelt zijn levensverhaal en wil een overeenkomst sluiten. De mooie Luciana speelt daarbij een bijzondere rol. Dan duikt plots ook Maikels vader op. Dit tweede deel van de trilogie "Demomen van Dalca'* verloopt net als het eerste deel zeer gewelddadig. Bij de talrijke gevechten met de vampieren en als dieren vermomde handlangers spat het bloed van de bladzijdes. Maar de doelgroep zal daar weinig moeite mee hebben, omdat zij zich aangetrokken zullen blijven voelen tot Maikel en Joanna (brugklassers) met al hun pubergewoontes. Ook dit deel heeft veel vaart, is spannend en het eigentijdse taalgebruik richt zich goed op de doelgroep. Open eind naar het slot waarin Maikel met zijn vader en Joanna naar Frankrijk reist op zoek het oeroude manuscript van de Ondoden. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

bloemen plukken en andere verhalen (731)

Kinderboeken » Annie M.G Schmidt

Jip en Janneke zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen. In een van de verhaaltjes in dit deel bijvoorbeeld plukken Jip en Janneke madeliefjes, paardenbloemen en brandnetels. De directe, grappige en heldere toon van Annie M.G. Schmidt en de kenmerkende zwart-wit illustraties van Fiep Westendorp blijven tot ieders verbeelding spreken. Zo zijn Jip en Janneke niet alleen het bekendste, maar ook het meest geliefde kleuterduo.Er zijn vijf boeken met avonturen van Jip en Janneke. Dit is het tweede. Van alle delen samen zijn er inmiddels meer dan een miljoen verkocht!

3.00 €

blood promise

Engelse boeken » Richelle mead

How far will Rose go to keep a promise?The recent Strigoi attack at St. Vladimir's Academy was the deadliest ever in the school's history, claiming the lives of many. Even worse, the Strigoi took some of their victims with them - including Dimitri. He'd rather die than be one of them, and now Rose must abandon her best friend, Lissa-the one she has sworn to protect no matter what-and keep the promise Dimitri begged her to make long ago.But with everything at stake, how can she possibly destroy the person she loves most?

5.00 €

boek der schaduwen

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Er gebeurt iets met me dat ik niet begrijp. Ik zie dingen, voel dingen op een nieuwe manier. Ik kan dingen die normale mensen niet kunnen. Machtige dingen. Magische dingen. Ik vind het eng.De zestienjarige Morgan is niet wie ze dacht dat ze was. Maar wie is ze dan wel?

6.00 €

boekanier des konings

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Raymond e.Feist & Joel Rosenberg

Eenmaal weggezonden naar een verre buitenpost, kasteel Schreiborg, om zich daar te harden en proefondervindelijk lering op te doen, raken de jonge prins Valentijn en zijn net zo jeugdige jonker Han in groot gevaar als piraten hun tijdelijke woonstede overvallen.Groot is hun ontsteltenis als blijkt dat Margreet en Adelinde, respectievelijk de dochter van hertog Martin van Schreiburg en Bertram van Kats, door de overvallers zijn geschaakt en gevankelijk zijn weggevoerd. Met behulp van admiraal Emus, die op het punt staat zijn carrière te beëindigen, zetten de dappere jongens op volle zee de achtervolging in.Een schipbreuk, honger, hinderlagen en toverij, gevechten op het scherp van de snede, niets blijft hun bespaard, en het blijft maar de vraag of Valentijn en Han van fataal leed gevrijwaard zullen blijven.

14.00 €

boer gilles van ham

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J.R.R.Tolkien

Legende - ook verschenen in Tolkien, J.R.R. "Sprookjes" - over een eenvoudige boer die door een reus te verjagen een beroemd zwaard verdient waarmee hij later een draak temt en tenslotte koning wordt. Sfeervol, fantasierijk sprookje vol wonderbaarlijke gebeurtenissen, sprekende dieren en ander mythische elementen, uit de tijd dat het eiland Brittannie nog verdeeld was in vele koninkrijken. Het wel en wee van de dorpsbewoners met hun (eigen)aardigheden wordt met een zekere ironie beschreven en getuigt van grote mensenkennis. Een verzorgde uitgave met een duidelijke letter. Het woordgebruik is niet gemakkelijk, de vertaling heel redelijk, de illustraties kwalitatief goed

9.00 €

bolbliksem (719)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Alex Rider is veertien jaar. Door de onverwachte dood van zijn oom en voogd staat hij plots alleen in de wereld. Met de vaststelling dat oom Ian door moord om het leven is gekomen, begint een heel spannend geschreven spionageroman. Een geniale schurk wil aan alle Engelse scholen een computer, type 'Bolbliksem', cadeau doen, maar dit zou wel eens de dood van miljoenen mensen kunnen betekenen. Bloedstollende situaties, speciale effecten, nuchtere en inventieve personages, die regelmatig doen denken aan James Bond

5.00 €

boys 13 + de complete raadgever

Boeken voor de Jeugd » Marc Aumont & Yves De Ridder

Naslagwerk en raadgever voor tienerjongens met een scala aan onderwerpen die interessant zijn voor deze leeftijdsgroep, zoals dansen, dood, geld, liefde, mode, seks en verveling. In alfabetische volgorde komen 156 onderwerpen aan de orde die elk een of twee pagina's in beslag nemen. De opzet is overzichtelijk. Ieder onderwerp begint met een beknopte inleiding, gevolgd door korte - getitelde - tekstblokken met feiten, uitleg, achtergronden en advies. De auteur probeert het vertekende beeld dat door de media als realiteit uitgedragen wordt - zoals stereotypering van vrouwen en mannen, verheerlijking van geweld - te ontzenuwen en te vervangen door een ruimere visie. Gekleurde kaders met specifieke informatie, interne verwijzingen naar verwante trefwoorden en nuttige adressen vullen de teksten aan, evenals grappige en heldere cartoonachtige kleurenillustraties. Het boek heeft een handig snelzoeksysteem en besluit met een lijst nuttige adressen. Inclusief bladwijzer, verantwoording voor de ouders en zes pagina's voor eigen notities. In dezelfde opzet verscheen 'Girls 13+'* van Sonia Feertchak. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

broeders van het zwaard

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Diana Gabaldon

Als de moeder van de in stilte homoseksuele Engelse Lord John Grey in 1758 gaat hertrouwen, blijkt haar verloofde een knappe stiefzoon te hebben, Percy Wainwright, die ook homoseksuele gevoelens heeft en zich tot John voelt aangetrokken. Dan ontdekken John en zijn broer dat het laatste dagboek van zijn vader, van wie zij dachten dat hij vanwege tegenslagen zelfmoord pleegde, is gestolen. Een compromitterende bladzij eruit wordt John opgestuurd, een andere bladzij aan zijn moeder. Als Lord John, die majoor in het leger is, evenals Percy in Duitsland wordt gestationeerd, komt het tot een relatie, tot Percy wordt betrapt met een andere man en voor sodomie ter dood veroordeeld dreigt te worden. Dit zelfstandig leesbare deel in de romanserie over Lord John, onderdeel van de populaire Reiziger-romancycus van de Amerikaanse schrijfster, is een prettig leesbare roman waarin veel in een hoog tempo gebeurt, soms zelfs te veel. De sfeertekening is heel goed, het tijdsbeeld vaag maar levendig. Vrij kleine druk.

15.00 €

bruwelbad (287)

Boeken voor de jeugd +10 » Patrick Lagrou

De opa van Matthias had gelijk. Ze leken wel gek om een zwemparadijs te plannen in het oude heidegebied. De verhalen over vroegere vreemde verdwijningen zijn nog steeds actueel: het wordt een ramp. Het gevaar sluimert diep in de grond en zodra het water krijgt zal het ontwaken. Dat gebeurt ook daadwerkelijk. Er verdwijnen al bij het aanleggen van de bouwput twee duikers. Matthias (16) en zijn vriendin Evelien, beide lid van de duikclub, gaan zich ermee bemoeien vlak voor de opening van het grootse complex en stuiten op het monster: een amoebe die alles verzwelgt wat in z'n baan komt en die elke gewenste vorm kan aannemen. Als het watercomplex met veel tamtam wordt geopend, voltrekt zich een catastrofe. Een griezelverhaal, spannend, maar met wel wat veel herhalingen. De taal is stroef te lezen. Af en toe wat flauwe grapjes maken ook de stijl niet minder houterig. Het onderwerp is boeiend en zal veel kinderen vanaf ca. 12 jaar aanspreken. Achterin informatie over de auteur. Zwart omslag met een tekening van drie skeletten met zuurstofmaskers voor.

9.00 €

calibans strijd

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » James Corey

The Expanse 2 - Calibans StrijdWe zijn niet alleen...Op Ganymedes, graanschuur van het stelsel van Jupiter, moet een Marsiaanse marinier wanhopig toezien hoe haar peloton wordt afgeslacht door een monsterlijke supersoldaat. Op Aarde probeert een hooggeplaatste politica te voorkomen dat er opnieuw een interplanetaire oorlog uitbreekt. En op Venus veroorzaakt een buitenaardse protomolecule mysterieuze veranderingen die misschien wel effect hebben op het hele zonnestelsel.Ondertussen, ver weg in de ruimte, bewaren James Holden en zijn crew van de Rocinante nog altijd de vrede voor de Outer Planets Alliance. Maar hun besluit om een wetenschapper op het door oorlog verscheurde Ganymedes te helpen met de zoektocht naar zijn vermiste dochter, loopt anders af dan gepland. Alles lijkt erop dat de toekomst van de complete mensheid afhangt van één schip. Holden en zijn crew vormen nu de laatste verdedigingslinie tegen de invasie van een buitenaards ras... een invasie die waarschijnlijk al begonnen is.'Calibans Strijd is nog beter dan Leviathan Ontwaakt. Dit is ouderwetse space opera, het soort sf waar ik als kind het liefst mijn tanden in zette. Een echte pageturner die zich afspeelt in een zeer levendig zonnestelsel. Corey heeft zichzelf overtroffen.' George R.R. Martin

10.00 €

cathy's boek

Boeken voor de jeugd +10 » Stewart S

Cathy (ik-figuur) wordt gedumpt door haar vriendje. Ze besluit hem te stalken, maar hoe meer ze over zijn leven te weten komt, hoe vreemder en gevaarlijker haar eigen leven wordt. Interactieve detective waarbij de lezer bewijsstukken kan bekijken, telefoonnummers kan bellen en websites kan bezoeken. Op de achterkant staat een prikkelende waarschuwing ('BLIJF AF, dat is voor iedereen het beste') die suggereert dat Cathy verdwenen is en dit boek als bewijsmateriaal heeft achtergelaten. In een plastic mapje zitten verschillende bewijsstukken, gedrukt op verschillend papier: brieven, trouwkaarten, krantenknipsels, foto's, schetsen, enz. Verder bestaat het pakket uit Cathy's dagboek, versierd met haar eigen cartooneske tekeningen en doedels. Ondanks de kleine letters en de soms door de tekst lopende tekeningen is de tekst duidelijk leesbaar. Het verhaal is spannend en soms grappig, maar niet zo bijzonder als de vorm waarin deze detective gegoten is. Zo is de ontknoping voorbij voor je het in de gaten hebt. De lezer blijft met veel vragen zitten, die misschien worden beantwoord in het vervolg. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

cathy's ring

Boeken voor de jeugd +10 » Stewart S

Cathy's leven is niet bepaald doorsnee: rotbaantjes na haar eindexamen, mysterieuze dood van haar vader, onsterfelijk vriendje, gestalkt, in bezit van sterfelijkheidsserum. In dit slotdeel van de multimediale Cathy-trilogie* is ze getuige van een moord, wordt met de dood bedreigd, vindt enkele lijken onder haar slaapkamerraam, wordt verliefd op een ander en besluit te vluchten (alsof dat helpt), omdat iedereen van wie ze houdt gevaar loopt. Vlotjes en populair geschreven detectiveverhaal in dagboekvorm, versierd met blauwe pentekeningen. Voor niet-ingewijden kunnen verhaal en personages tot nu toe, hoewel kort aangestipt, voor enige verwarring zorgen. Apart vormgegeven uitgave: schriftachtige paperback met omslagtekening geplakt in geillustreerde kartonnen omslag met binnenzak waarin glow-in-the-dark-poster en een ring te vinden zijn**. Detectiveroman nieuwe stijl, waarin de wereld van het boek verweven wordt met de moderne media om een mysterie op te lossen, en waarin vriendschap van belang is, al is het maar met een persoon. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

cathy's sleutel

Boeken voor de jeugd +10 » Stewart S

Cathy (ik-figuur) is net van school en weet niet wat ze met haar leven aan moet. Haar vriend Victor is op mysterieuze wijze verdwenen, haar vader is plotseling overleden en tussen Cathy en haar moeder loopt het niet lekker. Het enige dat Cathy goed kan, is tekenen. Tijdens haar zoektocht naar Victor komt Cathy achter de vreselijke waarheid rondom de dood van haar vader. Dit vervolg op 'Cathy's boek'* is eveneens een interactief boek waarin de lezer via telefoon en internet extra informatie over het verhaal krijgt. Het boek is net een dagboek met in de kantlijn aantekeningen en pentekeningen van Cathy. Het is voorzien van 'bewijsmateriaal' dat ingezet kan worden om achter de waarheid te komen. De verscheidene bewijsstukken zitten in een plastic mapje, gedrukt op verschillend papier: brieven, tekeningen, bonnetjes, enz. Het materiaal voegt alleen niets toe want het is niet duidelijk wanneer je het moet gebruiken. Het begin van het verhaal is onbegrijpelijk als je deel een niet gelezen hebt. De verhaallijn is sowieso nogal verwarrend. Het boek is wel leuk en origineel in elkaar gezet. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

cayo esquelito (721)

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

Anthony Horowitz
Cayo Esquelito
Alex Rider, veertien jaar en spion
Mijnheer Crawley is de man die de administratie verzorgt bij de geheime dienst MI6. Hierdoor kent hij de veertienjarige Alex Rider, die al enkele klusjes heeft opgeknapt voor de dienst. Crawley zit ook in het bestuur van de All England Tennis Club, die jaarlijks instaan voor het tennistoernooi van Wimbledon. Crawley vraagt hem als persoonlijke dienst eens een oogje in het zeil te houden op het toernooi, want een recente inbraak heeft hem aan het denken gezet. Alex aanvaardt de opdacht en wordt ingezet als ballenjongen. Langzaam ontdekt hij het mysterie achter de inbraak en dat brengt hem in aanraking met een misdaadorganisatie uit het Verre Oosten. Die staan hem naar het leven en het is pas wanneer hij een nieuwe opdracht voor MI6 wil opknappen, dat de aanslagen op zijn leven ophouden. Maar Alex weet nog niet wat hem te wachten staat...
ISBN 90 5016 373 4
NUR 284
Omslag Marcel Rouffa
Vertaling: Annemarie van Ewyck
Pag. ± 248 pagina’s gebonden
Prijs 16,95 €
Vanaf 13 jaar

6.00 €

chaosschepper

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Weis & Hickman

Vijfde boek van de fantasy-cyclus 'De Poort des Doods'. In de vorige delen beleefde de leerling-magiër Haplo diverse avonturen op de vier Rijken waarin de wereld gespleten werd door een magische strijd: Arianus ('Drakevleugel'), Pryan ('Elfenster'), Abarrach ('Vuurzee') en confronteerde hij de magische slangwezens die zich voeden met angst en pijn op Chelestra ('Toverslang'). In dit deel keert Haplo terug naar Arianus, waar de slangwezens binnengedrongen zijn. De serpenten zijn gedaanteverwisselaars, ze zetten de elfen en de dwergen tegen elkaar op voor een grote oorlog. In 'menselijke' gedaante slagen ze er zelfs in Haplo's meester Xar te misleiden. De serpenten zijn de uitdragers van een basicaal kwaad dat enkel leeft voor chaos en vernietiging, maar Haplo slaagt erin dwergen en elfen te verenigen tegen de serpenten. De huurmoordenaar Hugh de Hand (uit Drakevleugel) wordt echter op zijn spoor gezet. Ingewikkelde plot, veel actie en magie (en ook wat humor) maar de overdaad aan voetnoten maakt het moeilijk leesbaar. Ondanks deze verklarende noten, een lange inleiding en appendixen staat dit deel moeilijk op zichzelf

10.00 €

chronicles of the raven

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » James Barcley

Intro: I first came upon James Barclay's series of books known as the Chronicles of the Raven when I moved to Washington a few years ago. I was looking for a new fantasy series and decided to check it out. When I got online I found out that it was only published in the UK but that it was a sword and sorcery themed fantasy. As that was what I was heavily into at the time I had very high expectations for Dawnthief. Three years later after another reread of the book, I am still highly impressed with Barclay's writing and am very excited that it was finally brought over to the US.Overview: Many many years ago the treacherous Wytch Lords tried to take over Balaia through sheer force and destruction. The only reason that Balaia is still standing is by entrapping the Wytch Lords in a magical cage in a separate dimension. Under the belief that the Wytch Lords were no longer a threat, many people have gone on with their lives and became almost lax in their ways.Recently one of the colleges of magic entrusted with keeping the Wych Lords imprisoned has noticed that the cage has become weakened causing the Lords to escape. Wesmen in the western area of Balaria have become more and more active in the coming months and it is believed that the Wych Lords are behind this increase in activity. The Wesman and the Wych Lords are out to destroy the eastern area and rule all of Balaria. The only way to completely destroy the Wych Lords and have any chance of victory with the Wesmen is through the mysterious spell Dawnthief

8.00 €

cindy (673)

Boeken voor de Jeugd » Sarra Manning

Cindy (16) ontvlucht haar ouderlijk huis in New York en vestigt zich in Londen met het voornemen modeontwerpster te worden. Ze woont samen met een paar modellen met vergelijkbare puberkuren. Cindy is echter beroemd om haar rol in de reallifesoap 'At home with the Careless' en daar ontleent zij rechten aan, thuis en op haar werk. Haar stagebegeleider Alfie is te netjes en te streng. Haar leven draait een kwartslag als haar vader een overdosis neemt. Wat te doen? Een chronologisch verteld verhaal; deel vier uit de serie 'Supermodels'*. Niets wordt overgeslagen en dat betekent een duizelingwekkende hoeveelheid details. Pas halverwegen krijg je er vat op. Cindy wordt genuanceerd weergegeven. Alfie ook. De anderen zijn stereotiepe pubers. Modern taalgebruik, en toch beschouwend, met weinig dialoog. De context is Engels en Amerikaans; er is weinig of geen relatie met de Nederlandse cultuur. Een onverwachte mengeling van bekend en onbekend en daardoor interessant. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

conflict

Boeken voor de jeugd +10 » Cate Tiernan

Er gebeuren angstaanjagende dingen. Iemands magie wordt gemanipuleerd - op een heel gewelddadige manier. Mijn vrienden denken dat ik het ben. Dat is niet zo. Ik heb mezelf wel degelijk onder controle. Maar hoe bewijs ik dat - vóór het te laat is?Morgan is nu een machtige heks. Maar ze weet niet op wie ze kan vertrouwen - alleen op haar magie

6.00 €

coraline

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Neil Gaiman

De dag na de verhuizing gaat Coraline op verkenning.... Hun nieuwe flat heeft eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. De veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar als Coraline hem opent, ontdekt ze een donkere gang naar een andere flat, die veel weg heeft van de hare. Alles lijkt er geweldig. Het eten is beter. In de speelgoedkist zitten opwind-engelen die door de kamer fladderen en boeken met plaatjes die kronkelen en sidderen en flikkeren. Maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt. Iemand met knopenogen en lange witte vingers... De andere moeder wil Coraline veranderen en nooit meer laten gaan. Coraline weet te ontsnappen, maar ontdekt dat haar ouders zijn gestolen. Ze zal moeten terugkeren naar de andere kant van de deur om ze te redden, als dat kan...

9.00 €

crocodile tears

Boeken voor de Jeugd » Antohy Horowitz

In India wordt een aanslag gepleegd op een kerncentrale waarbij veel doden vallen. De organisatie 'First Aid' biedt direct hulp aan. De 14-jarige Alex Rider is in Schotland waar hij Oud en Nieuw viert. Hij ontmoet daar Desmond McCain, die de oprichter van 'First Aid' is. Ook duikt de journalist Harry Bulman op, die het verleden van Alex als jeugdspion/agent bekend wil maken. Alex roept de hulp en bescherming van MI6 in en dan raakt hij verstrikt in allerlei spannende avonturen. Achtste, zelfstandig te lezen, deel uit de serie rondom de avonturen van Alex Rider na 'Snakehead'*. Alle boeken zijn enigszins volgens hetzelfde stramien opgebouwd. Alex komt in aanraking met gevaarlijke personages (die vaak karikaturaal worden neergezet) en rolt dan van het ene in het andere avontuur, waarbij het toeval vaak een grote rol speelt en bepaalde passages ongeloofwaardig overkomen. De spanning in dit vlotgeschreven verhaal wordt opgebouwd door veel cliffhangers te gebruiken. Voor de echte liefhebber van spionageverhalen vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

cybele's geheim

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Juliet Marillier

Een zeventienjarig meisje mag met haar vader mee naar Istanbul om het religieuze kunstvoorwerp Cybele's Geschenk te bemachtigen. Cybele is de godin van een eeuwenoude cultus die in het geheim in Istanbul herleeft. Het voorwerp bevat haar laatste woorden en zou de bezitter geluk brengen. Het meisje krijgt mysterieuze visioenen waarbij ze haar oudere zus ziet, die zes jaar geleden is verdwenen naar de Andere Wereld om bij haar geliefde te zijn ('Wildewoud'). Ook nu spelen de Andere Wereld en haar bewoners een grote rol. Enkele personages krijgen een opdracht, waarbij Cybele's Geschenk betrokken is. Daarnaast spelen een ontwakende liefde en de groei naar volwassenheid een belangrijke rol. De auteur toont grote kennis van verschillende religies en culturen in Istanbul. Niet alleen het karakter van het meisje, maar ook dat van andere personages maakt een ontwikkeling door. Ze leren allemaal iets van hun opdracht, waarbij vertrouwen onontbeerlijk is. Mooi en gemakkelijk leesbaar geschreven. De auteur publiceerde eerder het genoemde 'Wildewoud' (2007)* en 'De kronieken van Bridei'. Kleine druk.

15.00 €

dagen van vergelding

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Markus Heitz

De boze plannen van de alfen Sinthoras en Caphalor verlopen naar wens. Het Veilige Land, thuisland van dwergen en mensen, zal worden overspoeld door een leger van trollen, barbaren en alfen. De eerste aanvallen zijn geslaagd, de opmars verloopt voorspoedig en niets staat een zege van de alfen en hun bondgenoten nog in de weg.Tot de bondgenoten van de alfen het bij herhaling laten afweten. Ongehoorzaamheid is aan de orde van de dag als er in toenemende mate onduidelijkheid bestaat over wie er zal regeren als de vijand is verslagen. Voorlopig hebben Sinthoras en Caphalor echter wel iets anders aan hun hoofd - onverwachts verschijnt er een weerloos geachte vijand voor de poorten van de onbeschermde hoofdstad van het alfenrijk.

8.00 €

dagen van vergelding

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Markus Heitz

We schrijven 1926.Sinds het begin der dagen worden de vrije landen van Europa geteisterd door de machtige draken. De gevleugelde monsters zaaien dood en verderf,  lokken politieke conflicten uit en intrigeren waar mogelijk is.Verzet is er ook. Zo zijn daar de drakendoder Silena, nu vorstin Anastasia Zadornova, en haar man, vorst Grigori Wadim Basilius Zadornov. Zij hebben het nog niet opgegeven. De eerste slag in de strijd tegen de wereldheerschappij van de draken hebben ze zelfs gewonnen.De vuurmonsters van de oude wereld zijn nu weliswaar verzwakt en verdeeld, maar juist om die reden ziet een machtige nieuwkomer in de drakenorde, afkomstig uit het Verre Oosten, zijn kans schoon. Zijn gretige klauwen reiken in de richting van Europa.Silena en haar bondgenoten zullen zich in de komende machtsstrijd tot het uiterste moeten inspannen om deze nieuwe dreiging het hoofd te bieden. Saillant detail: de grachten van Amsterdam maken deze keer deel uit van het strijdtoneel

12.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 55 |