Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

dageraad van de draken

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Anne McCaffrey

De populaire Pern-serie van deze Amerikaanse auteur is science fiction (Pern is een andere planeet, bewoond door aardse kolonisten) met fantasy-elementen (Pern heeft een feodale maatschappij en er zijn draken). Alhoewel bij lange na niet het eerste boek uit de serie, verhaalt deze roman wel de komst van de kolonisten naar Pern en hoe zij de draken wisten te temmen. Kennis van de voorgaande delen (waarvan sommige in de jaren '80 bij een andere uitgeverij in het Nederlands zijn verschenen) is derhalve niet nodig. De stijl is aangenaam, vlot en ongecompliceerd. Gecombineerd met de schattige, aandoenlijke draken verklaart dat het succes van deze boeken bij een groot publiek. De auteur heeft een trouwe schare fans over de gehele wereld. Deze boeken zijn ook zeer geschikt voor lezers die doorgaans niet voor sf kiezen, omdat het meer avonturenverhalen met beminnelijke personages zijn dan extrapolaties van technologische thema's. Vergelijkbaar met Patricia McKillip en Marion Zimmer Bradley. Normale druk.(Biblion recensie, Ren้ van Rossenberg)

20.00 €

danderzij

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Anna Kendall

Of het een zegen is of een vloek, dat blijft te bezien, feit is dat de veertienjarige Roger in staat is over te steken naar de wereld van de doden, Danderzij, en daar met de overledenen kan spreken. Dat kan hij evenwel alleen als hij veel pijn ervaart. Het is een ongewone gave en eentje die het Roger onmogelijk maakt een normaal bestaan te leiden. Zijn wrede oom sleept hem mee van kermis naar kermis en laat zijn klandizie (de nabestaanden van kortgeleden overleden vrienden of familieleden) goudgeld betalen om Roger in Danderzij na te laten gaan hoe het de doden vergaat. Met kennelijk genoegen ranselt de boze oom Roger keer op keer af om hem voldoende pijn te bezorgen om over te steken naar Danderzij. Het is voor Roger letterlijk een pijnlijk bestaan, dus als hij een mogelijkheid ziet aan het koninklijk hof een nieuw leven te beginnen, grijpt hij die kans met beide handen aan.

8.00 €

dat wonderbare licht

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Pratchett

De Schijfwereld dreigt in botsing te komen met een kwaadaardige rode ster en er is maar ้้n persoon die redding kan brengen. Helaas is dat Rinzwind, de stunteltovenaar die we het laatst hebben gezien toen hij over de rand van de wereld viel... Met Cohen de Barbaar, benevens een kaartspel tussen Dood, Oorlog, Honger en Pestilentie, en met een kunstgebit. En - laten we vooral niet vergeten met 'zwervende' winkels, zoals die van Steelpan, Wang, IJrzle!ijt, Stoethaspel, Omluyd en Kners. Plus een gastoptreden van Herriena de Haaibaai met Henna-haar.

7.00 €

dawnthief

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » James Barcley

Chronicles of the Raven: One ELITE, UNSTOPPABLE ...AND HIRED TO DO THE UNTHINKABLE The Raven are an elite. Formed of six men and an elf, they're swords for hire in the wars that have torn their land apart. For years their only loyalty has been to themselves, and to their code. But that time is coming to an end. The Wytch Lords have escaped and The Raven find themselves fighting for the Dark College of magic, on a mission which soon becomes a race for the secret location of Dawnthief. It's a spell - one created to end the world - and there's a danger that someone is going to use it ...

8.00 €

de Triomf van het doodszwaard

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Weis & Hickman

Tien jaar zijn verstreken sinds Joram verbannen werd naar de andere dimensie van Hiernamaals, voorbij de Grens, en zijn vader Saryon veranderd werd in een stenen Wachter aan die Grens. Al die tijd heeft Saryon het leven- en magievretende Doodszwaard bewaakt. Keizer Xavier van Merilon en prins Garald van Sharakan beginnen een oorlog met magische wapens op het Veld van Eer, waar zij aangevallen worden door een derde macht die beide kampen begint uit te roeien met ijzeren monsters. Joram keert terug en herwint het Doodszwaard. Hij weet dat de derde macht technologie gebruikt: tanks en vliegtuigen. De derde macht zijn al de Doden die verbannen werden en nu terugkeren om de wereld over te nemen. De terugkeer van Joram is het begin van de vervulling van de gevreesde Profetie: de laatste strijd waarin de wereld zal vernietigd of gered worden. Beide delen van de Profetie worden vervuld, maar niet zoals de strijdende partijen verwachten. Degelijke afronding van actievolle fantasytrilogie rond origineel basisgegeven dat hier wat op de achtergrond komt. Vlot leesbaar, maar lezing vorige boeken ("De schepping van het Doodszwaard" en "De doem van het Doodszwaard") is aangeraden

8.00 €

de aanval van de krekelwroeters

Boeken voor de Jeugd » Geronimo Stilton

Ratstad is door een onverwachte stroomstoring volledig in duisternis gehuld. De Superhelden haasten zich om de noodsituatie op te lossen, maar dit keer krijgen ze te maken met een wel heel bizarre tegenstander: een leger van krekels; kleine gravende insecten die de elektriciteitsdraden van de stad oppeuzelen. Is dit de zoveelste streek van de Bende van Ratstad? Of is er een nieuwe vijand die het tegen de Superhelden durft op te nemen?

5.00 €

de aanval van de woeste wolf

Boeken voor de Jeugd » Di toft

Nat en Woody, die kunnen veranderen in een weerwolf en een wolfling, gaan op zoek naar een oeroud relikwie dat, als het in handen van hun vijand komt, het einde van de wereld zou kunnen betekenen. Derde deel van de serie 'Wolfling'*. In dit vlot geschreven verhaal wordt vaak teruggegrepen naar de vorige delen, maar toch blijft de vaart erin, omdat de gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen. Het bovennatuurlijke verhaal voert de niet zo kritische lezers langs zombies, demonen, vampiers en tempeliers, noemt nog even de swastika, grijpt terug op Griekse mythen en de legende van Koning Arthur, verwerkt er nog een tijdreisje in en de liefhebbers van dit genre zullen er weer van genieten. Wat de aantrekkelijkheid voor de doelgroep nog verhoogt is het angstaanjagende hologram op de voorkant waarin Nat verandert van jongen naar wolf en omgekeerd. Gedrukt in grote letters en met ruime marges. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

de amulet (547)

Boeken voor de Jeugd » Gert Goovaerts

Elfenkroonprins Dagmar wordt na kattenkwaad verbannen uit de Elfenwereld naar de mensenwereld. Hij moet als pleegzoon van het gezin Ranonkel z'n leven leren beteren om terug te mogen keren. Zijn magische krachten mag hij niet tonen en een vloek zegt, dat hij nooit meer naar huis kan als hij ooit een mensenmeisje kust. Hij heeft daarnaast een geheime missie uit te voeren, die heeft te maken met de verloren meteoriet Oxus, de aloude krachtbron van de elfenmagie. In dit tweede deel van de serie 'de Elfenheuvel'*, gebaseerd op de gelijknamige Vlaamse jeugdsoap die vier keer per week wordt uitgezonden op KetNet, komt in korte hoofdstukken een deel van de verhaallijn van de serie aan de orde, zonder introductie en abrupt eindigend. Daardoor is het boek alleen interessant voor fans van de tv-serie en is het als op zichzelf staand verhaal haast niet te lezen. De oppervlakkige karaktertekening en de niet bijster origineel uitgewerkte verhaallijn moet het vooral hebben van het feit dat de lezer het geheim van Dagmar kent, maar de meeste hoofdpersonen niet. Vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

de avonturen van tom bombadil

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J.R.R.Tolkien

Vijftien avonturen van Tom Bombadil (een van de figuren uit 'In de ban van de ring' van dezelfde schrijver) in versvorm. Onderwerpen zijn o.a. trollen en Bombadils liefje Goudbezie. Daarnaast is er een verhaal 'Blad van Klein' over het leven en dood van een kleine schilder. Deze verhalen zijn eerder verschenen als onderdeel van 'Sprookjes en vertellingen'*. Deze uitgave is er een in een serie bedoeld voor jeugdige lezers. Het is een mooie gebonden uitgave zonder illustraties behalve een kleurrijk voorplat. Zelfstandig te lezen door lezers vanaf ongeveer 13 jaar, maar ondanks de uitgave als 'kindereditie' lijken deze verzen daar niet echt voor geschikt. Kleine druk

9.00 €

de baby

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.00 €

de beenderen van de draak

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Weis & Hickman

De stammen van de Vindrasi staan in nauwe verbinding met hun goden. De Torgun-stam wordt aangevallen door Ogers, die beweren dat de goden van de Vindrasi door hun eigen goden verslagen zijn. De Ogers zijn in het bezit gekomen van een van de Vijf Beenderen van de Vektia-draken. De Vindrasi moeten het terug zien te winnen en de locatie van de andere vier beenderen zien te achterhalen, om hun goden weer aan de macht te helpen. Eerste deel uit de serie 'De drakenschepen', die uit zes delen zal bestaan. De personages zijn enigszins voorspelbare typetjes: een jonge, onbezonnen krijger die ter compensatie een rustige, wijze vriend heeft, en een meisje waar beide jongens van houden. Er wordt soms kort iets over de gevoelens of karakters van de personages gezegd, maar toch leer je ze niet echt kennen. Je kunt niet in hun hoofd kijken. Het verhaal komt heel rustig op gang. Jammer dat de flaptekst erg veel verklapt over het verloop van het verhaal. Er wordt uitgebreid over tradities en de goden verteld; belangrijk om te weten, maar het is soms wel erg veel informatie. Paperback, kleine druk.

12.00 €

de belegering

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Tad Williams

Dit is het derde deel van wat de vierdelige Anderland-serie zal worden. Mensen uit verschillende tijdperken zitten nog steeds opgesloten in de virtuele wereld van Anderland. Dit deel volgt met name Orlando Gardner, een van de jongeren die in Anderland gevangen zit. Via het antieke Egypte en een Gormenghast-achtig huis komt het verhaal tot een ontknoping voor de poorten van Troje. Het plot is als een labyrint; complex en verwarrend. Kennis van de voorgaande delen is noodzakelijk; de samenvatting voorin dit deel is slechts een lapmiddel. De stijl is helder en beeldend. Origineel is de mengeling van geschiedenis, fantasy en sciencefiction, waardoor de auteur bijvoorbeeld met een oud-Grieks vliegdekschip op de proppen komt. De auteur speelt met de concepties van de lezer, met verrassende resultaten. De werelden in Anderland worden treffend neergezet en de constante dreiging van de kwaadaardige Graalbeweging zorgt voor een goede spanningsboog. Een sterke serie van een vooraanstaande auteur. Normale druk

9.00 €

de bende van anansi

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Neil Gaiman

DE BENDE VAN ANANSIFat Charlie Nancy niet dik. Al twintig jaar niet meer. Hij is wel woedend, in de war en meer dan een beetje bang. Want zijn leven staat volledig op zijn kop en dat is allemaal de schuld van zijn vader.Als die g nte grappenmaker niet dood was gebleven op een karaokepodium, zou Charlie nog steeds geen enkel idee hebben van de ware identiteit van zijn oude heer. En hij zou evenmin weten dat hij een broer heeft die Spider heet, met dezelfde sinistere bovennatuurlijke gaven als hun vader.En dan zou die broer niet zijn leven overgenomen hebben. En zijn flat. En zijn verloofde. En es beter doen dan hij. Charlie voelt zich even machteloos als een vlieg in een spinnenweb. Daarom neemt hij onorthodoxe maatregelen: een voodooritueel dat Spider voorgoed uit zijn buurt moet houden.Maar krijgt Charlie zijn leven terug als het duister ontwaakt? Of staat hij op de drempel van een hele nieuwe onderwereld van pijn? Elke gave, elk ritueel, elk web heeft een prijs...Met dit boek bevestigde de veel bekroonde Neil Gaiman zijn status als de nieuwe ster van de genreliteratuur: het kwam op 1 binnen in de belangrijkste Amerikaanse bestsellerlijst. Momenteel worden van vijf Gaiman-verhalen bioscoopfilms gemaakt. Gaimans werk verschijnt in negentien landen in vertaling.

9.00 €

de beproeving

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Weis & Hickman

Raistlin Majere, bijgestaan door Crysania, gaat de strijd aan met de Koningin van de Duisternis. Caramon en Tasselhof worden naar de toekomst geteleporteerd, een toekomst waar Raistlin alleenheerser is. De wereld is een grauwe, dode plek, alle goden zijn verslagen en al het leven op de planeet is bijna uitgestorven. Wat nu?In dit dramatische slotdeel van de trilogie 'Legenden' treffen de tweelingbroers Raistlin en Caramon elkaar in een laatste confrontatie. Raistlin opent de poort naar de Afgrond om samen met Crysania de strijd aan te gaan met de Koningin van de Duisternis, met als doel zelf een god te worden. Tegelijkertijd worden Caramon en de 'kender' Tasselhof per toeval twee jaren in de toekomst geteleporteerd. In die toekomst is Raistlin alleenheerser in een wereld waar alle leven vrijwel verdwenen is. Door middel van de Kronieken van Astinus proberen Caramon en Tasselhof te achterhalen hoe ze deze afschuwelijke toekomst kunnen voorkomen. Oude vrienden en voormalige vijanden schieten Caramon te hulp, maar de moeilijkste taak moet hij alleen uitvoeren. Dit deel is ook goed te volgen zonder kennis van de vorige twee delen 'Het tijdperk van de tweeling' en 'De strijd van de tweeling'*. Kleine druk; voorin een kaartje.

10.00 €

de beproeving van prinses leia

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Dave Woverton

Nieuwe avonturen in het Star Wars universum. Dit verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen in de drie originele romans/films, sluit aan op 'Star Wars : wapenstilstand bij Bakura'* (door Kathy Tyers) maar gebeurt voor de trilogie 'Star Wars-Een nieuw begin' (door Timothy Zahn). Darth Vader en de Keizer zijn dood, het tirannieke Rijk heeft klappen gekregen maar is niet verslagen. Prinses Leia is op zoek naar nieuwe bondgenoten voor de rebellen en wordt benaderd door de koningin-moeder van een groep van high-tech werelden. Interessant maar dan moet prinses Leia huwen met prins Isolder, de zoon van de koningin. Isolder heeft wat vervelende eigenschappen, maar laat Leia toch niet onverschillig. Han Solo is inmiddels aan de rol in speelholen, zelfs zijn ware familiale achtergrond duikt op en die is niet veel soeps. Als Han verneemt wat er te gebeuren staat, kidnapt hij prinses Leia en brengt daarmee de tijdelijke heelalvrede in gevaar. Luke Skywalker, onze vertrouwde robots, Chewbacca etc. komen eraan te pas vooraleer het tot een 'ja-woord' komt tussen Han en Leia. Vlot sciencefiction avontuur in de ruimte, veel actie met de vertrouwde personages van de reeks. Gemakkelijk leesbaar, ook op zichzelf, diepgang moet je er niet in zoeken ondanks de 'grootse' thema's. Normale druk.(Biblion recensie, E.C. Bertin)

9.00 €

de betoverde poort (553)

Boeken voor de Jeugd » Geronimo Stilton

De elfen Saturno, Spica, Robinia en Regulus krijgen hulp van de krachtige tovenaar Stellarius, de mysterieuze jager en een leger van kabouters, in de strijd tegen de Snodo's en hun leider, de Bloeddorstige. En dat alles om uiteindelijk de macht van de Zwarte Koningin te breken, waarna de vrede in Fantasia weer hersteld kan worden. In dit tweede deel van 'De Kronieken van Fantasia'* wisselen de avonturen zich in razendsnel tempo af en spatten de gevaren van de pagina's af: de zoektocht naar de Spiegel der Horden, het Duistere Pad volgen, de Ridders zonder Hart bevechten, een Tocht door de Besneeuwde Bergen maken en uiteindelijk de Betoverde Poort bereiken. De personen, plekken en avonturen worden beeldend beschreven; hun magisch aandoende namen leggen de betekenis al bijna uit. In het midden van het boek zit, op glanzend papier, een stripverhaal in kleur, waarin over de avonturen van Spranka (een van de betoverde helpers) wordt verteld. De rest van het boek is gedrukt op stevig, wit papier, met plechtige versieringen boven en onder aan de pagina en een enkele tekening; alles in sepia gedrukt. Uitgave uit de stal van de grote Geronimo Stilton-familie. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

de betovering

Kinderboeken » Shirley Barber's

Twee elfenprinsen gaan op zoek naar een bruid. Ze ontmoeten de mooie elfenprinsessen Iris en Roos en zijn meteen verliefd. Maar... er klopt iets niet. De oudste prinses heeft haar jonge zus betoverd.

4.00 €

de bewakers van astragan

Boeken voor de Jeugd » Luc Embrechts

De geheimzinnige wereld Dir-Yak wordt bewoond door vele volkeren, duistere heersers, monsters en tovenaars. De hoofdrolspelers in dit deel zijn vooral de mensenkinderen Bart en zijn vrienden en de Dir-Yak bewoonster Celesti. Zij zijn verliefd op elkaar. Na eeuwen wordt het verloren gewaande mythische amulet Astragan teruggevonden. Het staat symbool voor het goede en het kwade. Het is nu in handen van een gevaarlijke en wrede schurk die de wereldheerschappij nastreeft. Voor Bart en Celesti betekent dit het begin van een helse zoektocht en een nachtmerrieachtig avontuur. Hun moed en doorzettingsvermogen worden tot het uiterste op de proef gesteld. Het ziet er zelfs naar uit dat ze het leven erbij in zullen schieten. Dit makkelijk leesbare boek is het zevende en laatste deel van de omvangrijke fantasyreeks 'Dir-Yak'*. Handig is de samenvatting van het voorafgaande die de auteur op de eerste pagina's geeft. Overigens lijken alle delen ook los van elkaar gelezen te kunnen worden, maar kenners zullen waarschijnlijk voor lezing in volgorde kiezen. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

de bloedbroederschap

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Goodkind

Terry Goodkind cre๋erde met Richard Cypher een van de meest memorabele helden uit de moderne fantasy. Over hem en zijn geliefde Kahlan gaat dit epos - De Wetten van de Magie - dat over de hele wereld inmiddels miljoenen lezers aan zich wist te binden.De Bloedbroederschap, het verbond van fanatieke, nietsontziende anti-magi๋rs, is een formidabele tegenstander. Dat ondervindt Richard Cypher, de Zoeker, als hij een driedubbele taak moet volbrengen: de gevreesde Jagang verslaan, zijn geliefde Kahlan redden en de poort naar de Oude Wereld sluiten. Alleen met de kracht van de liefde en het geloof in de Waarheid zal hij deze taken kunnen volbrengen en het kwaad kunnen keren.'Een kettingreactie van kracht, macht, machteloosheid en magie.' - Locus

12.00 €

de bloedrode rivier

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » David Hair

De Bloedrode Rivier is het zesde deel in David Hairs fantasy-reeks De Brug der Getijden. Waarmee hij zich in korte tijd op het lijstje van de grootmeesters van de epische, klassieke fantasy wist te plaatsen.Nu het oosten optrekt moet de Rondiaanse keizer Constant zijn legers plotseling defensief opstellen. De bondgenoten die hij daarvoor zo hard nodig heeft in de laatste maanden van de Maanvloed, heeft hij echter al opgeofferd, en dat betekent dat het tij wellicht zal keren. Maar in de strijd die volgt, is eigenlijk maar ้้n ding belangrijk: de Scytale van Corineus.Het machtige artefact is in handen van Alaron Mercer en Ramita Ankesharan. Nu ze eindelijk een veilige plek gevonden hebben om Ramita's pasgeboren tweeling te verzorgen, kunnen ze samen beginnen aan het ontcijferen van de Scytale.Het Rondiaanse koninkrijk is helaas niet de enige partij die het tweetal achtervolgt. Ook de dodelijke zielsdrinkers zitten achter ze aan. En die worden geleid door Ramita en Alarons meest meedogenloze vijanden: de inquisiteur Malevorn Andevarion en de zieneres Huriya Makani...'Een nieuwe ster aan het fantasy-firmament . David Hair is de naam!' Tor.com over boek een Water & Vuur'Dit is een van die boeken die zo episch zijn, die je zo het verhaal binnenzuigen en zoveel tijd en emotie vergen, dat er bij het lezen van de laatste pagina's toch een gevoel van spijt optreedt.' The British Fantasy Society over boek een Water & Vuur

12.00 €

de botten tovenaar ((20)

Boeken voor de jeugd +10 » Fiona Higgins

Timo woont in de stad Urbs Umida, de Klamme Stad. Zijn moeder is overleden en zijn vader is verdwenen, nadat zijn oom vermoord is. Iedereen denkt dat zijn vader de moordenaar is, maar Timo is overtuigd van zijn onschuld. Hij werkt bij een doodgraver waar hij over de lijken waakt. Tijdens een wake komen er drie mensen die de dode tijdelijk tot leven wekken (bottentovenarij). Later ontmoet Timo twee van hen weer, de oude man en het meisje Juno. Het meisje blijkt op zoek te zijn naar de moordenaar van haar vader. Timo en Juno besluiten samen de stad te verlaten. De auteur heeft het dagboek van Timo gekocht bij een pandjesbaas en vertelt hier zijn verhaal, dat afgewisseld wordt met fragmenten uit het dagboek (cursief gedrukt). Het boek bestaat uit 42 korte hoofdstukken, aantekeningen van de auteur en twee aanhangsels. Het speelt gelijktijdig met het eerste boek van de auteur: 'Het zwarte geheimenboek'*. Veel van de personages hebben iets met elkaar te maken en alle verhaallijnen komen samen. Aan het eind blijkt ook wat het verband is tussen dit boek en het eerste boek. Daar zal meer duidelijkheid over komen in het volgende boek. Vanaf ca. 12 jaar.

7.00 €

de broederschap van de runen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Michael Peinkofer

Als een medewerker van de beroemde Schotse schrijver Sir Walter Scott onder raadselachtige omstandigheden de dood vindt, blijkt dit de aanloop tot een serie verontrustende gebeurtenissen te zijn. Sir Walter laat onderzoek uitvoeren, maar stuit op een muur van ijzig zwijgen. Wat houdt de inspecteur van de koning, die speciaal uit Londen is overgekomen, geheim? Wat voor eeuwenoud geheim bewaren de monniken van Kelso? En wat is de betekenis van de onheilspellende zwaardrune, Sir Walter en zijn neef Quentin op het spoor komen? Een noodlot, waarvan de oorsprong honderden jaren in het verleden ligt, neemt zijn loop...

8.00 €

de buskruit oorlog

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Naomi Novik

Na hun avontuur in China ondernemen de draak Temeraire en William Laurence de terugreis naar Engeland. Tijdens de reis horen ze dat het Engelse Rijk drie waardevolle drakeneieren gekocht heeft van het Ottomaanse Rijk – William en Temeraire moeten doorreizen naar Istanbul om de eieren naar Engeland te begeleiden. De eieren staan op het punt om uit te komen, dus ze moeten snel zijn. Maar gevaar dreigt

8.00 €

de cirkel

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Mats strandberg & sara b elfgren

Duistere spanning en zwarte magieOp een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, wordenzes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets metelkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waaromze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven.Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linn้a en Idain het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekkenallemaal dat ze bijzondere gaven hebben.In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist.En volgens een even oude voorspelling zijn zํj uitverkoren om dat teverslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machtenoverwinnen en veel tijd is er niet

8.00 €

de dans van de scarabae

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Tanith Lee

De Scarabae zijn een familie niet-menselijke wezens, verwant aan vampiers. Zij leven erg lang (hoewel ze niet onsterfelijk zijn) maar hebben problemen met de voortzetting van hun soort. Rachaela, een wereldvreemde jonge vrouw, blijkt de dochter te zijn van een van de Scarabae. Zij wordt gemanipuleerd tot ze het huis van de Scarabae bezoekt in een afgelegen streek aan de Engelse kust, waar ze kennis maakt met de bizarre andere familieleden. Haar aanpassing aan het nieuwe leven verloopt moeilijk, vooral als ze verliefd wordt op en verleid wordt door haar eigen vader. Ze vlucht en krijgt een dochtertje dat ze koud en gevoelloos opvoedt. Het meisje ontvlucht haar en gaat naar het huis van de Scarabae waar ze uitgehuwelijkt zal worden aan haar grootvader wanneer ze oud genoeg is. Daar is Rachaela natuurlijk niet mee akkoord. Een vreemde en trage modern-gotische griezelroman, heel sfeervol en beklemmend. De dosis horror is beperkt, maar de thematiek reserveert het boek wel voor volwassen lezers. Dit is het eerste deel van een cyclus 'de Opera van het Bloed'

12.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 55 |