Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

pech voor tinkelbel (1065)

pech voor tinkelbel (1065)
Disney

Het elfje Tinkelbel, bekend van Peter Pan, woont in de Elfenvallei op het eiland Nooitgedacht. Ze verliest haar hamer en kan daarom niet meer de potten en pannen repareren, waarvoor ze zo'n talent heeft. Het boekje maakt deel uit van de (tot nu toe) vierdelige reeks 'Disney Fairies'*. Voortkabbelend, onbenullig verhaal met uitweidingen over de talenten van de elfjes. Dat Tink zelf helemaal geen talent heeft, maar dat dat blijkbaar in de hamer zit, zal jonge kinderen vermoedelijk niet opvallen. De tekst is voorzien van zwart-witillustraties van verschillend formaat, (te) donker afgedrukt, waardoor ze vaak onduidelijk zijn. Uitgave die totaal niets toevoegt aan het aanbod, maar door het omslag met serie-uiterlijk en herkenbare, gekleurde Disney-illustratie wel uitgekozen zal worden door weinig kritisch publiek. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

pluk van de petteflet (1015)

pluk van de petteflet (1015)
Annie m.g Schmidt

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. De vormgeving van de illustraties ondersteunt de fantasiewereld, maar geeft ook een duidelijk beeld van de realiteit. De tekeningen zijn uitgevoerd in mooie, harmonieuze kleuren. Herdruk, uitgebreid met tekeningen die Fiep Westendorp in 1982 en 1983 maakte voor het kleuterblad 'Bobo'. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

poeffie gaat op stap (1056)

poeffie gaat op stap (1056)
Gijs Haag

Het hondje van Tiny loopt weg. Tiny, haar broer en een vriendje gaan hem zoeken. Hun zoekactie voert hen het centrum van de stad in. In de drukte kunnen ze het hondje niet vinden. 's Avonds komt de wijkagent het hondje terugbrengen. Eenvoudig verhaal over een situatie die veel kinderen zal aanspreken. De tekst maakt soms de indruk bij de illustraties geschreven te zijn en is hier en daar niet helemaal logisch. Veel zoet gekleurde illustraties die tussen de tekst in staan en waarop veel te zien is. De kinderen zijn wel overdreven glad en schattig getekend. Het speelt zich duidelijk niet in een Nederlandse stad af (stadsbeeld, uniform van een agent). Voor kinderen vanaf 4 jaar, maar door de moeilijkheidsgraad pas zelf te lezen in groep 4.

3.00 €

profeet van de duivel (728)

profeet van de duivel (728)
Adrian Stone

In het fantasieland Carolia woedt een opstand van Cataristen (aanhangers van de duistere god Cataris) tegen de heersende macht. Deze opstand onder leiding van de tovenaar-priester Zabatha wordt bloedig neergeslagen. De jonge priester Marak die nog een kind is, wordt gered door Verina, een priesteres van de orde van Viguru. Zij voelt dat Marak veel 'kracht' in zich heeft. Marak is echter getekend doordat hem een pink is afgesneden, zoals bij alle aanhangers van Cataris. Toch zal hij zijn weg proberen te vinden als monnik in de orde van Ava, de god van het evenwicht. Maraks 'coming of age' gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens zijn opleiding (waarin we Harry Potter herkennen) wordt Marak gepest om zijn afkomst, maar weet hij toch de magie onder de knie te krijgen. Hij krijgt zelfs de opdracht om samen met twee priesters van een andere orde de strijd met Zabatha aan te gaan. Voordat Marak de confrontatie met Zabatha (en zijn verleden) aan kan gaan, leven we mee met een interessante queeste. Het romandebuut van Stone, eerder verschenen onder zijn echte naam Ad van Tiggelen*. Hij heeft een interessante fantasiewereld geschapen, die doet denken aan de middeleeuwen en waarin toverij niet zo vanzelfsprekend is, wat het spannende, goed opgebouwde verhaal ten goede komt. Kleine druk.Gerard Zeegers

9.00 €

roverandom (941)

roverandom (941)
J.R.R Tolkien

Zoals bekend vertelde J.R.R. Tolkien graag zelfverzonnen sprookjes aan zijn kinderen. Tijdens een vakantie aan zee in 1925 ontstond zo Roverandom met het speelgoedhondje van een van zijn kinderen als hoofdpersoon. Het hondje wordt door een boze tovenaar betoverd en moet naar de bodem van de zee en naar de maan voor verlossing. Het was nooit Tolkiens intentie het verhaal in deze vorm uit te brengen; twee redacteuren hebben het manuscript in 1998 bewerkt en van een inleiding en voetnoten voorzien. De vraag is of Tolkien dit zou hebben gewaardeerd, want de stijl is hier en daar pover en het plot is voor Tolkien onder de maat. Het boek is geillustreerd in kleur en zwart-wit door Tolkien zelf. In tegenstelling tot het Engelse origineel heeft de Nederlandse vertaling geen omslagillustratie van Tolkien zelf, maar een van Rien van der Kraan. Een amusant sprookje voor kinderen van acht jaar en ouder.

7.00 €

schaduwland (139)

schaduwland (139)
Alison Noel

Derde deel uit de serie 'De onsterfelijken'* over het 16-jarige meisje Ever. Zij zit op een Amerikaanse highschool, samen met haar grote liefde Damen die haar redde van de dood en haar daardoor, net zoals hij zelf is, onsterfelijk maakte. Op de school zit echter ook een jaloerse onsterfelijke jongen die een vloek over Damen uitspreekt, waardoor ze elkaar niet meer kunnen aanraken zonder in Schaduwland, een verschrikkelijk hiernamaals, te belanden. Bovendien ontmoet Ever een aantrekkelijke jongen waardoor Damen haar een tijd niet meer wil zien. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, maar het karakter van Ever blijft vlak, net zoals dat van de vele andere personages. Zonder voorkennis van de eerste twee delen is het verhaal nauwelijks te volgen en blijven er erg veel losse eindjes. De tekst is doorspekt met eindeloze dialogen en de gebeurtenissen verlopen traag met veel herhalingen. De gothic-sfeer beheerst een groot deel van het boek met daarnaast een schoolleven waarbij het gaat om rijkdom, uiterlijk, jaloezie en ingewikkelde zielenroerselen. Volle bladspiegel. Zeer matige ontspanningslectuur. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

soezie boebie (180)

soezie boebie (180)
Marc de bel

Zelfstandig te lezen derde deel over Piepel en Soeza, broer en zus Boeboek, groene wat op muizen lijkende diertjes. Na een popconcert van de ratten op de vuilnisbelt wil Soeza (de echte naam van Soezie) ook naar de gevaarlijke stad om te zingen. Ze wordt meegelokt door een pillendealende, valse kater, die zich uitgeeft voor de vegetarische, altijd naar talent op zoek zijnde eigenaar van de Bombo-club. Na spannende avonturen komt Soeza weer thuis. Trendy verhaal met een wat karikaturaal beeld van de popwereld: drank, drugs en groupies. In populaire (jongeren)taal wordt er, zeker niet rolbevestigend, ingespeeld op maatschappelijke ontwikkelingen. Aangevuld met een twintigtal zwart-witte tekeningen. Roze band met een kolderieke tekening. Het lijkt allemaal een beetje "overdone", maar veel kinderen vanaf ca. 10 jaar zullen er wel plezier aan beleven. Met CD met Boeboekliedjes.(Biblion recensie, Ineke Kop Jansen.)

6.00 €

sofie het saffierelfje (1072)

sofie het saffierelfje (1072)
Daisy Meadows

De gemene koning Winter heeft de zeven toveredelstenen gestolen uit de tiara van de koningin van Elfenland. In dit zesde deeltje uit de serie 'De Juweelelfjes'* gaan de vriendinnen Sanne en Eva winkelen. Ze komen bij een mooie fontein. Kinderen bij de fontein doen een wens en die gaat in vervulling. Zou er een edelsteen van een van de elfjes in de buurt zijn? Een simpel, braaf verhaaltje met korte zinnen, veel dialoog, grote letter met schreef, leestekens en een vrij volle, maar overzichtelijke bladspiegel met weinig marge. De (soms over twee bladzijden doorlopende) zwart-witte pentekeningen zijn eenvoudig. Voorin het boekje staat een plattegrond en een toverspreuk op rijm. Op het oranje omslag staat een gekleurde tekening van het saffierelfje, met neerdwarrelende blauwe glitters en saffieren. Vanaf ca. 7 jaar.

2.50 €

the poison diaries (257)

the poison diaries (257)
Maryrose Wood

The Poison Diaries is het eerste deel van een trilogie over Jessamine Luxton, een zestienjarig meisje dat met haar vader in een vervallen kapel in de buurt van Alnwick Castle woont. Jessamine’s vader is apotheker en kweekt verschillende medicinale planten en kruiden in zijn grote, ommuurde giftuin. Jessamine probeert haar vader zoveel mogelijk te helpen, maar tot haar grote ongenoegen mag ze zijn giftuin absoluut niet in. Daar komt verandering in als er op een dag een vreemdeling op de stoep staat. De vreemdeling heeft een weesjongen bij zich, die volgens hem uitzonderlijke krachten bezit. Jessamine is meteen gefascineerd door de mysterieuze jongen, genaamd Weed. Ook Jessamine’s vader is geïnteresseerd, want Weed lijkt nog meer over planten te weten dan hij.De band tussen Jessamine en Weed wordt steeds hechter en groeit uit tot liefde. Weed heeft echter een groot geheim: hij kan met planten communiceren. Hij weet precies welke planten een mens van de dood kunnen redden, maar hij weet ook met welke kruiden hij iemand kan vermoorden. Als Jessamine plotseling ziek wordt, zal Weed zijn gave moeten gebruiken om haar te kunnen redden. Maar dan blijkt dat ook Jessamine’s vader met een groot geheim rondloopt.Verband met de realiteitThe Poison Diaries is geschreven door Maryrose Wood, maar is gebaseerd op een concept van de hertogin van Northumberland, de huidige bewoonster van het Noord-Engelse Alnwick Castle. Op het terrein van dit kasteel is ook een giftuin te vinden, waar de giftuin uit The Poison Diaries op is gebaseerd.

5.00 €

tiny aan de waterkant (1078)

tiny aan de waterkant (1078)
Gijs Haag

Tiny brengt een heerlijke vakantiedag door met haar vriendje Floris. Ze gaan varen op het meer, maar hun vlot drijft af en loopt vast op een eilandje in het midden. Nieuwsgierig gaan ze op ontdekking. Ze gaan pootjebaden en zien een kikker, een ijsvogel, een snoek en heel veel reigers. ’s Middags smullen ze van de picknick die mama meegegeven had. Als het donker wordt, maken de vriendjes een vuur, zodat de vader van Floris, die visserijopzichter is, hen vindt en hen komt halen met de boot. Tevreden gaan ze naar huis. Wat een spannende vakantiedag!

3.00 €

tiny bij tante rikkie (1075)

tiny bij tante rikkie (1075)
Gijs Haag

Tiny mag een paar daagjes gaan logeren bij tante Rikkie. Wat een feest! Tante Rikkie heeft een heel grappige papegaai die Amigo heet. In de tuin staat er ook een groot duivenhok en dan is er natuurlijk nog Pipo het eendje. Al gauw is Tiny ook bevriend met de buurjongen Stef. Ze spelen in de bergbeekjes en vangen vlinders. Ook maken ze een mooi schilderijtje van gedroogde bloemen. Wat een mooie vakantieherinnering!

2.50 €

tiny en bruintje de ezel (1059)

Gijs Haag

Nauwelijks te volgen, onlogisch verhaal uit de Tiny-serie. Van de hak op de tak springend wordt verteld hoe Tiny voor het ezeltje van de buurman zorgt. Dieren praten met mensen, zoeken ruzie en zijn humeurig. De konklusie ("ezels houden woord") slaat nergens op. Zoete, wat statische illustraties, waarin de verhoudingen regelmatig zoek zijn. De stevige band, het bindwerk en de redelijke papierkwaliteit, zijn het weinige positieve aan dit prentenboek

2.50 €

tiny gaat kamperen (1074)

tiny gaat kamperen (1074)
Gijs Haag

Prentenboek over twee poeslieve kinderen die samen de tuin van het nieuwe buitenhuis opknappen; de tuin heeft de afmetingen van een kompleet park. Lelijke pastelkleurige tekeningen illustreren een saai verhaal zonder logische opbouw. Er wordt uitsluitend verteld over de aktiviteiten van de kinderen dwars door alle seizoenen heen, zonder enige overgang. Bijzonder vreemd is de cactus en vetplantentuin die in ons klimaat prima gedijen. Raar maar waar!!!! Al met al zeer zeker geen hoogvliege

3.00 €

tiny gaat op reis (1076)

tiny gaat op reis (1076)
Gijs Haag

Tiny en haar vriendinnetje Annie zijn twee druktemakers die niet willen leren lezen of rekenen. Als mama niet thuis is besluiten ze op reis te gaan. Ze nemen de trein naar de haven, maar de boot die ze naar Afrika zou moeten brengen is al vertrokken. De meisjes die niet weten waar ze zijn, zijn totaal de weg kwijt.

3.00 €

tiny in de bergen (1058)

tiny in de bergen (1058)
Gijs Haag

mooi kinderboek

3.00 €

tiny in de tuin (1073)

Gijs Haag

Prentenboek over twee poeslieve kinderen die samen de tuin van het nieuwe buitenhuis opknappen; de tuin heeft de afmetingen van een kompleet park. Lelijke pastelkleurige tekeningen illustreren een saai verhaal zonder logische opbouw. Er wordt uitsluitend verteld over de aktiviteiten van de kinderen dwars door alle seizoenen heen, zonder enige overgang. Bijzonder vreemd is de cactus en vetplantentuin die in ons klimaat prima gedijen. Raar maar waar!!!! Al met al zeer zeker geen hoogvliege

2.50 €

tiny is jarig (1084)

tiny is jarig (1084)
Gijs Haag

Als Tiny genoeg heeft van het geplaag van broer Jan, stoot ze hem zo hard dat hij op de grond valt. Hij heeft een hoofdwond en moet naar het ziekenhuis; Tiny zit vol schuldgevoelens. Wanneer Jan weer thuis komt, praten ze het uit en worden ze dikke vrienden. Het kibbelen en plagen van broer en zus is herkenbaar voor kinderen. De gevoelens worden evenwel sterk uitvergroot en met een sentimenteel sausje overgoten. De romantische illustraties beelden stap voor stap de gebeurtenissen uit. Het klassiek-burgelijke decor en de geidealiseerde figuren, blijven kenmerkend voor deze serie. De laptop doet zijn intrede in het verhaal, maar het kantoor van papa lijkt helemaal niet op een kantoor. De tekst is soms te duidelijk een vertaling uit het Frans met overdadig woordgebruik en te weinig directe taal; de tekst leest daardoor eerder stroef. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

3.00 €

tiny is ziek (1080)

tiny is ziek (1080)
Gijs Haag

Tiny brengt een heerlijke vakantiedag door met haar vriendje Floris. Ze gaan varen op het meer, maar hun vlot drijft af en loopt vast op een eilandje in het midden. Nieuwsgierig gaan ze op ontdekking. Ze gaan pootjebaden en zien een kikker, een ijsvogel, een snoek en heel veel reigers. ’s Middags smullen ze van de picknick die mama meegegeven had. Als het donker wordt, maken de vriendjes een vuur, zodat de vader van Floris, die visserijopzichter is, hen vindt en hen komt halen met de boot. Tevreden gaan ze naar huis. Wat een spannende vakantiedag!

2.50 €

tiny leert koken (1081)

tiny leert koken (1081)
Gijs Haag

De altijd bezige Tiny (dit is deel 51!) gaat samen met een hele groep kinderen op een hotelschool drie dagen lang een kookcursus volgen. Ze moeten groenten benoemen en selecteren op kwaliteit, ze leren (blind)proeven, gaan brood bakken, soep maken en taarten versieren. Tot slot wordt een groepsfoto gemaakt en gaat Tiny thuis het geleerde in de praktijk brengen. Eenvoudig verhaal dat zich beperkt tot alleen de beschrijving van de hierboven genoemde activiteiten. Het is royaal geillustreerd met zoetelijk ingekleurde prenten waarop schattige, gladjes getekende jongens en meisjes met mooie poppengezichtjes voorzien van hoge koksmutsen druk bezig zijn. Meer lief dan informatief voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

3.00 €

tiny leert zeilen (1079)

tiny leert zeilen (1079)
Gijs Haag

Tiny brengt een heerlijke vakantiedag door met haar vriendje Floris. Ze gaan varen op het meer, maar hun vlot drijft af en loopt vast op een eilandje in het midden. Nieuwsgierig gaan ze op ontdekking. Ze gaan pootjebaden en zien een kikker, een ijsvogel, een snoek en heel veel reigers. ’s Middags smullen ze van de picknick die mama meegegeven had. Als het donker wordt, maken de vriendjes een vuur, zodat de vader van Floris, die visserijopzichter is, hen vindt en hen komt halen met de boot. Tevreden gaan ze naar huis. Wat een spannende vakantiedag!

2.50 €

tiny op de boerderij (684)

tiny op de boerderij (684)
Gijs Haag

Tiny brengt een bezoekje aan de boerderij van haar neef. Daar maakt ze kennis met alle dieren: kuikens, konijnen, lammetjes, kalfjes en een veulen. En dan zijn er natuurlijk ook nog de boerderijhond en –kat. In één dag maakt Tiny heel veel vriendjes.

3.00 €

tiny speelt moedertje

tiny speelt moedertje
Gijs Haag

Vandaag zorgt Tiny voor haar broertje Hansje. Hun ouders zijn een dagje op uitstap. Als Hansje wakker is mag Tiny hem een bad geven, aankleden en eten geven. Het is mooi weer, straks zullen ze samen in het park wandelen. Tiny toont met trots aan haar vriendinnen hoe goed ze voor haar broertje kan zorgen.

2.50 €

tiny verkleedt zich

tiny verkleedt zich
Gijs Haag

Tiny is uitgenodigd op een gekostumeerd bal. Hoe gaat ze zich verkleden? Een naaister die kostuums voor het toneel maakt helpt ze. Tiny weet niet wat ze zal kiezen. Als ze zich thuis verkleedt merkt ze dat er een scheur in haar favoriete jurk zit…

3.00 €

tiny viert moederdag 1085)

tiny viert moederdag 1085)
Gijs Haag

In dit zoveelste prentenboek uit de Tiny-serie willen Tiny en haar broer Jan hun moeder verrassen met een moederdagkado. Omdat ze geen geld genoeg hebben, maken ze m.b.v. oma zelf iets. Dit gegeven wordt bijzonder rommelig en van de hak op de tak springend verteld, zodat er van het verhaal weinig te begrijpen is. Veel moeilijke woorden en begrippen en wat de kinderen maken gaat alle kinderlijkheid te boven (een professionele batik). Er komen verschillende namen in batik voor, waarvan niet verteld wordt wie of wat het zijn. Uit de illustraties blijkt dat het pratende dieren moeten zijn. In de mierzoete illustraties zijn alle verhoudingen zoek. Het taalgebruik is zwak, de tekst is in duidelijke letters gedrukt met veel stippeltjes en streepjes. Redelijk bindwerk, zoete omslagillustratie.

3.00 €

tiny viert moederdag 1085)

tiny viert moederdag 1085)
Gijs Haag

In dit zoveelste prentenboek uit de Tiny-serie willen Tiny en haar broer Jan hun moeder verrassen met een moederdagkado. Omdat ze geen geld genoeg hebben, maken ze m.b.v. oma zelf iets. Dit gegeven wordt bijzonder rommelig en van de hak op de tak springend verteld, zodat er van het verhaal weinig te begrijpen is. Veel moeilijke woorden en begrippen en wat de kinderen maken gaat alle kinderlijkheid te boven (een professionele batik). Er komen verschillende namen in batik voor, waarvan niet verteld wordt wie of wat het zijn. Uit de illustraties blijkt dat het pratende dieren moeten zijn. In de mierzoete illustraties zijn alle verhoudingen zoek. Het taalgebruik is zwak, de tekst is in duidelijke letters gedrukt met veel stippeltjes en streepjes. Redelijk bindwerk, zoete omslagillustratie.

3.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |