Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de maanspiegel (1100)

Leander Hanssen

De hoofdfiguren in dit met veel vaart en fantasie geschreven boek hebben het niet gemakkelijk: al meteen in het eerste hoofdstuk wordt een van hen ontvoerd. We maken kennis met de 10-jarige Luna, haar broertje Leo en buurjongen Emiel. Vader is wetenschapper en verblijft in de Karpaten waar hij onderzoek doet naar de Bajka, een dwergvolkje in Podzagoera. Als vader en het dwergvolk in moeilijkheden verkeren komt de sympathieke dwerg Nicpon de familie halen en vertrekken ze naar de Karpaten, alwaar het gezelschap allerlei spannende avonturen beleeft. De Bajka beschikken over een zeer apart communicatiemiddel, de maanspiegel, waarmee informatie uitgewisseld kan worden. Luna blijkt als enig mensenkind ook van deze spiegel gebruik te kunnen maken en deze gave komt haar aan het eind van dit boek goed van pas. De bewoners en dwergen in de Karpaten worden onderdrukt door de sluwe heerser Skwar. Tijdens hun avonturen ontmoeten de kinderen o.a. de sprookjesachtige prinses Sikora en de goedige Maluch wiens dochter evenals vele andere kinderen door Skwar gevangen genomen is. Het boek kent vele hoogtepunten en onverwachte wendingen. De vele zwartwitte tekeningen en gekleurde omslag maken dit boek extra geheimzinnig. Dit eerste deel van een vierluik is geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar

8.00 €

de macht van de duistere kant (932)

Timothy Zahn

Tweede deel van een nieuwe 'Star Wars'-trilogie en rechtstreeks vervolg op deel 1 'Erfgenaam van het rijk' (a.i. 97-05-237-X), met gebruik van de personages uit de originele SF-filmtrilogie. De macht van het diktatoriale Rijk is getaand maar grootadmiraal Thrawn wil met hulp van de machtszieke afvallige Jedi C'baoth de Zwarte Macht terugvinden: de verloren gewaande Katanavloot van ruimteslagschepen om daarmee de vrijheidsstrijders te overwinnen. Han Solo zoekt hulp bij de smokkelaars. Prinses Leia Organa (nog steeds zwanger van een Jedi-tweeling) probeert de door het Rijk getiranniseerde Noghri over te halen om zich bij de rebellen aan te sluiten. Luke Skywalker raakt in de mentale macht van de afvallige Jedi, maar wordt gered door Mara, een andere 'onbekende' Jedi. Heel wat actie, complot en intriges met mensen en buitenaardse wezens, inclusief politiek gekonkel binnen het vrijheidsleger zelf. Vlot leesbaar ruimte-avontuur dat (alweer) eindigt met status quo in afwachting van het derde deel, 'Het laatste bevel'. Normale druk.

9.00 €

de mummie of ramses de gedoemde (149)

Anne Rice

De mummie van farao Ramses de Grote komt tot leven en gaat op zoek naar zijn verloren geliefde Cleopatra in het Londen van begin 1900, met duistere gevolgen voor een egyptoloog en zijn omgeving. Fantasierijke vermenging van historie en verbeelding levert een originele, licht erotische roman op. Na een vrij traag begin krijgt het verhaal vaart en spanning. Goede karaktertekeningen van ongewone personages, passend in de vertelde tijd; aardige verhaalwendingen maar een wat geexalteerd, hoewel beeldend, taalgebruik. Levendige tekening van Edwardiaans Londen en Eygpte (Alexandrie, Luxor) in de betere kringen. Zorgvuldige vertaling. Voorplat: oog in windsels. Eerder werk: verfilmde bestseller 'Interview with the Vampire'* en 'Pandora' **. Onderhavig boek is geen vampierverhaal. Kleine druk.(Biblion recensie, A. van den Berg-Brandt)

5.00 €

de muur van de nacht (985)

Helen Lowe

Malian is een jong meisje dat het avontuur opzoekt. Maar ze is ook het Kind van de Nacht, en de enige erfgename van de Graaf van de Nacht. De nacht nadat haar vader van een expeditie is thuisgekomen, wordt hun huis overvallen door de Zwerm der Duisternis. Kalan, een jonge novice, ontfermt zich over Malian en zorgt ervoor dat haar niets overkomt. Hij wordt hierbij geholpen door priesters die een geestelijk beschermingsschild vormen, en door leden van de Gilde. Dit lijvige boek is het eerste deel van de serie 'De muur van macht', vol fantastische wezens, toverij en symboliek. De auteur schetst een uitgebreid decor waarin de karakters wonderwel thuishoren. Op een ongeforceerde manier zijn de meeste belangrijke personages vrouwen. Toch krijg je als lezer niet het gevoel dat dit een statement is. De verhaallijn is sterk. Maar de magische elementen vormen af en toe wel een storend allegaartje. Zo zijn er demonen, speelt een deel van het verhaal zich af in dromen, wordt er stevig getoverd en lijken een aantal wezens ontsnapt te zijn uit andere fantasyboeken. De taal is vlot en de spanning beheerst opgebouwd. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de naderende storm (271)

Alan Dean Foster

De kleine planeet Ansion dreigt zich van de federatie af te scheiden. Jedi-ridders, waaronder Obi-Wan Kenobi en de jonge Anakin Skywalker, proberen dat te verhinderen omdat andere werelden het voorbeeld van Ansion zullen volge

8.00 €

de negen levens (697)

Diana Wynne Jones

Santina is een heks die haar bijzondere krachten niet altijd ten goede aanwendt. Ze brengt voortdurend opschudding teweeg in het kasteel van de heksengrootmeester Chrestomanci. Haar broertje Kat, ogenschijnlijk een gewone jongen, blijkt uiteindelijk voorbestemd om de rol van heksengrootmeester over te nemen. Deze herdruk van een verhaal dat oorspronkelijk uit 1972 dateert en in Nederland voor het eerst in 1980 verscheen, vertoont veel gelijkenis met de momenteel zo populaire Harry Potter-serie (eigelijk ligt het andersom!). Het is het eerste deel van een serie, die uit vier delen bestaat en net als de Potter-verhalen speelt in een wereld vol magie. De opbouw is wat ingewikkeld, maar ingenieus en de auteur weet de lezer tot het eind toe in spanning te houden. De ontknoping is verrassend. Deze nieuwe uitgave is voorzien van zwart-witillustraties die telkens aan het begin van een hoofdstuk staan. In 1981 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel. Voor liefhebbers van magie en fantasie vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, W. van der Pennen-Schleicher)

7.00 €

de ogen van de onderwereld (993)

Jack Vance

De schrijver, een der groten van het SF-toneel, heeft een deel van zijn oeuvre gewijd aan het beschrijven van de nadagen van de oude Aarde, wanneer de zon reeds in kracht begint af te nemen en haar licht roodachtig wordt. Op deze Aarde vieren tovenarij en zwarte kunst hoogtij. De avonturier Cugel de Slimme is zo ongelukkig de toorn van een gevreesde tovenaar op te wekken, waarna hij op een gevaarvolle tocht wordt gestuurd ten einde met het opzoeken van een kostbaar kleinood zijn schuld te delgen. Na bloedstollende avonturen weet hij tenslotte zijn opdracht te vervullen. Het verhaal is bijzonder humoristisch geschreven in wat verheven dialogen, gecombineerd met sterk episch proza, zoals al het werk van deze auteur.

6.00 €

de oma van toetanchamon (578)

Batpat

In het museum van Fogville wordt de mummie van koningin Tiye, de oma van Toetanchamon, tentoongesteld. Martin, Leo, Rebecca en Bat Pat (ik-figuur) bezoeken de tentoonstelling en ontdekken dat de mummie leeft! Volgens een legende zou Toetanchamon pas klaar zijn om de troon te bestijgen op de dag dat hij van zijn oma zou winnen bij het spelen van een spelletje Senet. De koningin was echter onverslaanbaar en Toetanchamon is zonder te winnen farao geworden. Dat is de reden waarom de koningin nog steeds niet in vrede kan rusten. Bat Pat en de Silver kids verdiepen zich in de spelregels van Senet, en gaan een bijzondere uitdaging aan. Dit derde verhaal over de vleermuis Bat Pat* is humoristisch en leest lekker weg. De thematiek van het oude Egypte wordt op een originele manier in het verhaal verweven en maakt de lezer nieuwsgierig. Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de gekleurde stroken boven en onder aan de pagina's en de vrolijke kleurenillustraties, enkele over twee pagina's. Achter in het boek een aantal spelletjes en enkele weetjes over mummies, farao's en piramides. Vanaf ca. 8 jaar.

7.00 €

de onderaardsen (1082)

Mary Arrigan

De veertienjarige Miriam gaat na de vreemde verdwijning van een klasgenoot samen met haar achtjarige broertje en twee van haar vrienden op onderzoek uit en belandt - als gevangene - in een ondergronds grottenstelsel waar de gedegenereerde nakomelingen van negentiende-eeuwse godsdienstfanaten proberen hun onvruchtbare groep uit te breiden. Spannend verhaal met vlotte dialogen. De karakters van de verschillende kinderen worden goed uitgewerkt; ze laten ook een duidelijke ontwikkeling zien in de loop van de gebeurtenissen. Horrorverhaal van een in haar eigen land zeer geliefde Ierse schrijfster, voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

de ondergang van de heersers (655)

Conn Iggulden

Deel 3 van 7 delen van een lijvige romanserie, spelend rond de eeuwwisseling van de 22e naar de 23e eeuw. Een kunstmatige stad omspant de aarde, die met ijzeren hand wordt bestuurd door zeven machtige Chinese heersers. Stabiliteit staat voorop, zodat elke verandering wordt tegengehouden. Het veranderingsproces is echter op den duur niet tegen te houden en er komt een tegenbeweging op gang. Zeer uitvoerig wordt verhaald hoe er geďntrigeerd wordt. Hoe eigen belang en idealisme de drijfveer zijn van vaak duistere acties. Verraad, samenzweringen, komplotten, bloedbaden en uitgebreid beschreven seksuele relaties vormen de hoofdmoot van een zich langzamerhand toch wat voortslepend verhaal. De liefhebbers zullen er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen. Voor de echte s.f. fan is de 'lol' er langzamerhand van af. Het verhaal is ingewikkeld en kent een overvloed van personen. De karaktertekening is redelijk te noemen

8.00 €

de ondergang van hyperion (951)

Dan Simmons

In het eerste deel van Hyperion, a.i. 91-07-258-1, bereikten de pelgrims, onder leiding van kolonel Fedmahn Kassad, de Tijdtombes. Terwijl de pelgrims in dit tweede deel de Tombes proberen te openen, barst in het heelal de beslissende strijd tussen de Hegemonie van de Mensheid en de gemuteerde Ousters los, terwijl de Technokern, het computerras, toekijkt. Dan Simmons kreeg de Hugo Award, de hoogste onderscheiding in SF-kringen, voor zijn Hyperion-epos. Dit tweede deel doet in niets onder voor het eerste, hoewel het razend moeilijk moet zijn geweest om alle verhaallijnen een bevredigende ontknoping te geven. Dan Simmons is daar op bewonderenswaardige manier in geslaagd: zijn universum houdt steek en wordt gedragen door een scherpzinnige verbeeldingskracht en een stijl die hier en daar wat breedlopig is maar uitstekende beelden gebruikt. 'De ondergang van Hyperion' is net als het eerste deel geen leesvoer, maar een SF-roman die stof tot nadenken biedt. Prima vertaling.

8.00 €

de oorsprong (515)

Diana Gabaldon

In 1740 is de Schotse rebel Jamie Fraser na de dood van zijn vader naar Frankrijk gevlucht, waar hij nu deel uitmaakt van een groep huurlingen en herenigd is met zijn beste vriend Ian Murray. Door hun kapitein geselecteerd voor een speciale opdracht moeten ze twee schatten van een joodse arts in Bordeaux naar Parijs brengen. De eerste is een kostbare Thora, onderdeel van de bruidsschat van de kleindochter van de man, de tweede is de kleindochter zelf, de mooie Rebekah, die in Parijs gaat trouwen. Zowel Jamie als Ian, die het er moeilijk mee hebben dat ze nog maagd zijn, vallen als een blok voor de mooie Rebekah, maar zij heeft haar eigen agenda. De Amerikaanse auteur (1952) schrijft historisch-romantische fictie, onder andere de bestsellerserie "De Reiziger-reeks' (historische romans met SF-elementen). Deze goed vertaalde korte roman, die qua verhaal voorafgaat aan die serie, is heel smakelijk en vlot geschreven, geeft een goed tijdsbeeld, maar is vaak nogal onwaarschijnlijk. Aan het eind is een fragment van 75 pagina's van deel 1 van "De Reiziger-reeks' toegevoegd. Duidelijke druk.

10.00 €

de oorsprong (820)

Diana Gabaldon

In 1740 is de Schotse rebel Jamie Fraser na de dood van zijn vader naar Frankrijk gevlucht, waar hij nu deel uitmaakt van een groep huurlingen en herenigd is met zijn beste vriend Ian Murray. Door hun kapitein geselecteerd voor een speciale opdracht moeten ze twee schatten van een joodse arts in Bordeaux naar Parijs brengen. De eerste is een kostbare Thora, onderdeel van de bruidsschat van de kleindochter van de man, de tweede is de kleindochter zelf, de mooie Rebekah, die in Parijs gaat trouwen. Zowel Jamie als Ian, die het er moeilijk mee hebben dat ze nog maagd zijn, vallen als een blok voor de mooie Rebekah, maar zij heeft haar eigen agenda. De Amerikaanse auteur (1952) schrijft historisch-romantische fictie, onder andere de bestsellerserie "De Reiziger-reeks' (historische romans met SF-elementen). Deze goed vertaalde korte roman, die qua verhaal voorafgaat aan die serie, is heel smakelijk en vlot geschreven, geeft een goed tijdsbeeld, maar is vaak nogal onwaarschijnlijk. Aan het eind is een fragment van 75 pagina's van deel 1 van "De Reiziger-reeks' toegevoegd. Duidelijke druk.

10.00 €

de oude aarde (342)

Jack Vance

Tweede deel van een geplande trilogie over de planeet Cadwal, die gekoloniseerd is door de Aarde. Zoals vrijwel altijd bij deze schrijver is het een mengeling van science fiction en fantasy (sprookjesachtige literatuur). Het verhaal is een breed uitgesponnen beschrijving van allerlei gebeurtenissen die zich afspelen lang na de oorspronkelijke kolonisatie en is een zuiver avonturenverhaal met sprookjesachtige trekken. De achtergrond is science fiction, niet alleen vanwege de situering op een vreemde planeet, maar ook door informatie over geschiedenis, zeden, taal, economie etc. van Cadwal. De auteur heeft a.h.w. een patent op dit soort romans, die altijd spannend en inventief zijn, en hij is dan zowel in Amerika als in Nederland buitengewoon populair. In dit deel dreigt Cadwal zijn status als interstellair natuurreservaat te verliezen als bepaalde invloedrijke personen zich er willen vestigen. De uitgebreide intrige beschrijft hoe de beheerders van het reservaat trachten deze bedreiging af te wenden. Normale druk. Vervolg op 'Station Aramint

15.00 €

de paarden voor de poort (954)

Mary Mackey

De stam waar Marrah toe behoort leeft in de prehistorie in Oost-Europa in het huidige Noord-Roemenië. Daar wordt in 4368 v. Chr. hun bestaan opnieuw bedreigd door de nomadenstam waartoe haar man Stavan behoorde, voor hij zich bij Marrah voegde. Zij gaan de strijd aan met de Hansi, en dat beheerst jarenlang hun leven, ook als Marrah moeder is geworden. Stavan wordt gevangen genomen en naar men zegt gedood, haar broer wordt gegijzeld. Maar na veel strijd, waarbij Marrah haar stam leidt, worden de Hansi verslagen en blijkt Stavan nog te leven. Van de Amerikaanse schrijfster verscheen eerder 'Het jaar dat de paarden kwamen' (a.i.95-04-181-8), waarop dit een vervolg is. Het is een vlot geschreven, heel prettig leesbare roman die een heel reeël beeld geeft van hoe het leven in pre-historisch Oost-Europa geweest kan zijn. De vertaling is redelijk. Wit omslag met een kleurenillustratie van twee pre-historische mensen en een paard in een landschap. Normale druk.

8.00 €

de raad van zeven (677)

Alex de Jong

In eigen beheer uitgegeven debuut, het eerste deel van een serie, De Santoriaanse Kronieken. Het verhaal: raadsheer Basilius'okh waakt tijdens de Goddelijke Afwezigheid samen met zes andere raadsheren over het voortbestaan van de planeet Santoria, waar elfen, mensen en dwergen wonen. Gehoornde Duivels en Monniken des Doods keren zich tegen de Zeven, zit er een verrader tussen de Zeven die hen daartoe aanzet? Spannend, fantasierijk verhaal vol intriges, avontuur, actie en ook wat seks, waarin een kleurrijke, gevarieerde fantasiewereld wordt opgebouwd. Maar de schrijfstijl is slecht, met bombastisch en clichematig taalgebruik en veel stijlfouten. De fantasy-lezers van de eerst op internet geplaatste fragmenten en het later verschenen boek zijn echter enthousiast. Van de lezers van Elf Fantasy Magazine kreeg het de Elf Fantasy Award 2003. Aantrekkelijk omslag. Deel 2 is in de maak, en inmiddels verscheen, ook in eigen beheer, de verhalenbundel 'Saga Santorian'. Alex de Jong (1967) is schrijver/journalist/redacteur en woont in Kampen. www.kroniek.tk. Normale druk.

6.00 €

de redding (420)

Kathryn Lasky

De grote Boom van Ga’Hoole biedt al geruime tijd onderdak aan de uilen Soren, Gylfie, Twilight en Digger, als de leider van Sorens brigade - Ezylryb - spoorloos verdwijnt. Soren is erg gesteld op zijn leraar en tobt over dit mysterie. Tijdens een vliegtocht van de weerbrigade wordt hij door de schimmige snavelgeesten van zijn ouders gewaarschuwd voor Metaalkop. Wie zou dat zijn, en is er een verband met de vermissing van Ezylryb? Nieuwsgierig en ondernemend als hij is, gaat Soren met zijn vrienden op onderzoek uit. Deel drie van de boeiende fantasyserie 'De legende van de wachters'*, waarin de orde van ridderlijke uilen het opneemt tegen de boosaardige plannen van een onbekende groep die veel leed veroorzaakt in de uilenwereld. Soren, Gylfie, Twilight en Digger zijn opgenomen in de brigade die bij hen past en leren belangrijke overlevingstechnieken. Die blijken nodig te zijn, als hun zoektocht naar Ezylryb gevaarlijk wordt. De vier vrienden werken als vanouds samen en de spanning in het verhaal wordt gestaag opgevoerd. Spelenderwijs krijgt de lezer leuke informatie over diverse uilensoorten en hun leefwijze. Op de schutbladen voorin staat een getekende landkaart van de uilenwereld, achterin worden de hoofduilen in woord en beeld voorgesteld. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

de reiziger (1009)

Diana Gabaldon

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt om aan een wisse dood te ontsnappen een vogelvrij verklaarde Sejot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen. Een fascinerende historische roman, waarin de auteur liefde, seks, romantiek, spanning en avontuur tot een boeiend geheel heeft samengevoegd. Goede tekening van de historische achtergrond. Een meeslepend verhaal, eerste deel van de zevendelige Reiziger-cyclus

10.00 €

de reiziger (747)

Diana Gabaldon

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt om aan een wisse dood te ontsnappen een vogelvrij verklaarde Sejot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen. Een fascinerende historische roman, waarin de auteur liefde, seks, romantiek, spanning en avontuur tot een boeiend geheel heeft samengevoegd. Goede tekening van de historische achtergrond. Een meeslepend verhaal, eerste deel van de zevendelige Reiziger-cyclus. Zeer kleine druk.

10.00 €

de reiziger (748)

Diana Gabaldon

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt om aan een wisse dood te ontsnappen een vogelvrij verklaarde Sejot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen. Een fascinerende historische roman, waarin de auteur liefde, seks, romantiek, spanning en avontuur tot een boeiend geheel heeft samengevoegd. Goede tekening van de historische achtergrond. Een meeslepend verhaal, eerste deel van de zevendelige Reiziger-cyclus. Zeer kleine druk.

10.00 €

de reuzenperzik (448)

Roald Dhal

Aan James Henry Trotters gelukkige jeugd komt abrupt een einde wanneer zijn beide ouders door een neushoorn worden opgegeten. Voortaan nemen de gruwelijke tante Spijker en tante Spons de zorg op zich voor de jongen, die echter moet werken tot hij er bijna bij neervalt. Een zakje toverkracht biedt uitkomst. Wanneer het valt bij de perzikboom, begint de groei van een reusachtige perzik, zo groot als een huis. In deze perzik reist James naar New York. Absurde, speelse maar vooral spannende 'reis' door het onbewuste van een mensenkind waar gevoelens als angst, eenzaamheid en jaloezie huizen. Dahl geeft deze, soms lastige, impulsen de zachtheid mee van de humor. Hij benadrukt de nietigheid van de mens, maar juist ook zijn grootsheid in het vermogen om te 'groeien' en dus 'verandering' te kunnen brengen. Herdruk met een nieuw serie-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

de rieziger (748)

Diana Gabaldon

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt om aan een wisse dood te ontsnappen een vogelvrij verklaarde Sejot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen. Een fascinerende historische roman, waarin de auteur liefde, seks, romantiek, spanning en avontuur tot een boeiend geheel heeft samengevoegd. Goede tekening van de historische achtergrond. Een meeslepend verhaal, eerste deel van de zevendelige Reiziger-cyclus. Zeer kleine druk.

10.00 €

de robotridders (194)

Thomas Brezina

Het Tiger-Team, bestaande uit Luuk, Birgit en Patrick, wordt in een vreemde brief gevraagd naar Londen te komen. Daar blijkt de robotontwerper die de brief schreef, onder druk van een bende, robots zo te maken dat ze niet opvallen tijdens een tentoonstelling van kostbaarheden. Zou het Tiger-Team een misdaad kunnen voorkomen? Vierde deel in de serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'*. De lezer krijgt een d´ecoder´ bij het boek om te zien of het eigen speurwerk past bij de aanwijzingen die het team al had gevonden. Stereotiepe hoofdpersonen, geen diepgang of ontwikkeling. Voorspelbare acties. Wensvervullend verhaal: helden winnen altijd. Kortom een hapklare brok lectuur. Ietwat schematische tekeningen in vele grijstinten. Eenvoudige omslagtekening. Vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de schaduw prinses (1124)

Thea Stilton

Prinses Diamante leidt een rustig leventje in kasteel Terraronda in het ondergrondse hart van het Rijk van het Verzonken Land. Maar de Prins zonder Naam staat op het punt om het complete Lied van de Slaap in zijn bezit te krijgen, waarvan de laatste strofe in het rijk van Diamante wordt bewaard. Dit vijfde deel van de serie 'Prinsessen van Fantasia'* kent een heel korte inleiding over wat er in eerdere delen is gebeurd, maar met de eigen schare fans is meer wellicht niet nodig. Het verhaal kent geen enkele diepgang, maar is sprookjesachtig met alle voor de doelgroep voorspelbare ingrediënten als mooie prinsen/prinsessen, geheimzinnige tovenaars, het kwaad, magie, sprekende dieren en liefde. Het taalgebruik (veel dialoog) is eenvoudig, maar af en toe enigszins plechtstatig. Het heeft een fraaie vormgeving met versierde bladranden, aantrekkelijk omslag, plattegronden op de schutbladen en statische illustraties die wat Japans tekenfilmachtig aandoen, alles in de bruine tint (zandkleur) van het lettertype. In het midden zit een katern met informatie over prinses Diamante. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

de schat van orval (558)

Guy Didelez

Robby sleept Vincent mee op een doe-vakantie, terwijl Katia met Ellen veroordeeld is tot het opgraven van duistere archeologische zaken in de buurt van een oude abdij. Ze treffen elkaar en samen ontdekken ze dat de verdwenen schatten van het Franse koningshuis, de voorspellingen van Nostradamus, een geheimzinnige monnik en de hersenspinsels van een geschiedenisleraar tot veel verwikkelingen leiden. Een apart opgezet verhaal. Lineair lezen is niet nodig, er kan een eigen leesvolgorde gemaakt worden via (vetgedrukte) informatie aan het eind van elk hoofdstuk (en soms midden in het verhaal). Daardoor kunnen de lezer bepaalde ontwikkelingen ontgaan. Wat dat betreft is de structuur niet helder genoeg. De personages blijven vlak en de vele vergelijkingen en de humor zijn niet altijd geslaagd. De soms paginagrote zwartwitillustraties zitten tussen realistisch en karikaturaal in. Deze uitgave, gedrukt in een vrij kleine letter en met een uitnodigend omslag, is geschikt voor kindereen vanaf 11 jaar.

6.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 19 |