Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de leeuw, de heks en de kleerkast (53)

de leeuw, de heks en de kleerkast (53)
C.S Lewis

Vier kinderen, Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan logeren bij professor Kirke. Op een regenachtige dag spelen ze verstoppertje in het grote, geheimzinnige huis. Lucy ontdekt een logeerkamer waar een kleerkast staat. Ze doet de kast open en stapt erin. Ze probeert met haar handen de achterwand te voelen....Tot haar schrik zit er helemaal geen achterwand in de kast! Ze loopt zomaar een ander land binnen, waar een lantarenpaal schijnt midden in een sneeuwlandschap. Recensie(s)Een vertaling van het eerste verhaal van de Narniakronieken dat indertijd (1950) geschreven is door de bekende hoogleraar in de Engelse literatuur. Vier Londense kinderen komen terecht in een geheimzinnig huis op het platteland. Daar kruipen zij bij toeval in een betoverde kledingkast en komen zo in het onbekende land Narnia terecht. In dat land is het door toedoen van een Witte Heks permanent winter en zijn vele bewoners veranderd in standbeelden. De koning der dieren, de leeuw Aslan, komt de kinderen te hulp in hun strijd tegen de Witte Heks. Een spannend verhaal dat in een vlotte stijl geschreven is met enkele lastige woorden en begrippen als centaur, dryade en satyrtjes. Het wordt beeldend verteld door een alwetende verteller die zich regelmatig direct tot de lezer wendt. Er zijn acht pagina's met foto's uit de Walt Disneyfilm* in het boek opgenomen. Het boek en de fragmenten op de bijgevoegde dvd** ademen dezelfde sfeer uit als 'In de ban van de ring'. Hoewel het christelijk-allegorische karakter van de Narniaboeken onmiskenbaar is, is het zo weinig nadrukkelijk aanwezig dat kinderen de boeken als mooi, spannend en geestig zullen ervaren. Vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

de leeuw, de heks en de kleerkast + dvd (623)

de leeuw, de heks en de kleerkast + dvd (623)
C.S Lewis

Een vertaling van het eerste verhaal van de Narniakronieken dat indertijd (1950) geschreven is door de bekende hoogleraar in de Engelse literatuur. Vier Londense kinderen komen terecht in een geheimzinnig huis op het platteland. Daar kruipen zij bij toeval in een betoverde kledingkast en komen zo in het onbekende land Narnia terecht. In dat land is het door toedoen van een Witte Heks permanent winter en zijn vele bewoners veranderd in standbeelden. De koning der dieren, de leeuw Aslan, komt de kinderen te hulp in hun strijd tegen de Witte Heks. Een spannend verhaal dat in een vlotte stijl geschreven is met enkele lastige woorden en begrippen als centaur, dryade en satyrtjes. Het wordt beeldend verteld door een alwetende verteller die zich regelmatig direct tot de lezer wendt. Er zijn acht pagina's met foto's uit de Walt Disneyfilm* in het boek opgenomen. Het boek en de fragmenten op de bijgevoegde dvd** ademen dezelfde sfeer uit als 'In de ban van de ring'. Hoewel het christelijk-allegorische karakter van de Narniaboeken onmiskenbaar is, is het zo weinig nadrukkelijk aanwezig dat kinderen de boeken als mooi, spannend en geestig zullen ervaren. Vanaf ca. 9 jaar.

6.00 €

de rebelse prins (740)

de rebelse prins (740)
Celine Kierman

De Rebelse Prins is het derde deel van de Moorehawke-trilogie. De romanreeks, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.De koningszonen Razi en Alberon zijn na jaren van oorlog weer met elkaar verenigd. Het duurt echter niet lang tot ze, door hun verschillende karakters, met elkaar in conflict komen. Alberon wil het koninkrijk beschermen met macht en kracht, terwijl Razi kiest voor diplomatie en rede. Wynter Moorehawke is beschermvrouwe van het koninkrijk en adviseur van Alberon. Hoewel ze het niet eens is met zijn gewelddadige ideeën, is ze genoodzaakt Alberons kant te kiezen. Maar dan blijkt Alberon steun te krijgen van de Loups-Garous, de beruchte wolven. Hoe kan Wynter de rechterhand van Alberon blijven als hij samenwerkt met de stam die het leven van Christopher, haar grote liefde, in een hel veranderde?

6.00 €

de sleutel van de alchemist (311)

de sleutel van de alchemist (311)
Cristina Brambilla

Lucilla drukte zich stevig tegen de rug van het beest. Net voordat haar vingers het zouden begeven en de hals van waterspuwer zouden loslaten, spreidde hij met een magische kracht zijn vleugels. Hij schoot door de lucht door en ontweek moeiteloos elk obstakel. Lucilla keek achterom en zag hoe een tunnel zich door de mist geboord had, hoe die zich achter hen weer zachtjes sloot en elk spoor van hun doorreis wiste. Recensie(s)De 13-jarige Lucilla verhuist met haar vader naar Venetie, waar ze bij een oude man en zijn tweelingzuster in huis komen wonen. Lucilla is veel alleen, maar gelukkig ontfermt de oude vrouw Ruth zich over haar. Lucilla's vader heeft een bijzondere assistent: het tot leven gewekte stenen beeld van een fabeldier, dat net als de vader op zoek is naar de sleutel van de alchemist, waaraan bijzondere toverkrachten worden toegedicht. Als op een dag Lucilla's vader verdwijnt, raakt het meisje betrokken bij een felle strijd om het bezit van de sleutel. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen; het wordt beurtelings verteld door het beeld (ik-vorm) en vanuit Lucilla (zij-vorm). Er worden veel verhaallijnen uitgezet, die niet allemaal even goed worden uitgewerkt. Er komen daarnaast nog veel moeilijke woorden en begrippen aan de orde, die niet altijd uit de context kunnen worden verklaard. De opmaak en interpunctie vertonen bijzonder veel fouten. Voor liefhebbers van avontuur met een vleugje mysterie. Vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

de splijtende stad en de zwijgende bazelaar (681)

de splijtende stad en de zwijgende bazelaar (681)
Circus Patz

Op een nacht wordt een klein stadje in Drenthe doormidden gescheurd. Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken heeft een vermoeden wie hierachter zit en roept de hulp in van de jonge agenten Houk en Keet ('want kinderen denken nu eenmaal anders dan volwassenen'). Speurverhaal waarin lezers middels drie time-outs met vragen kunnen meedenken over de oplossing van de zaak. Ook kunnen ze een zeer geheime website raadplegen met extra bewijsmateriaal als ook een geheime kaart, afkomstig uit het archief van het Ministerie van ZGZ en gevouwen in het boek. Stevig gebonden met spannend ogend omslag in donkere tinten. Toch mist het verhaal bezieling, zijn de personages clichematig of komen zwak uit de verf, is het plot matig en het taalgebruik vaak grof, vooral in dialogen. Met een doordacht concept, aantrekkelijke vormgeving en wat Latijn maak je nog geen pakkend nieuw boek. Indeling in twintig hoofdstukken met proloog en epiloog. Avontuurlijk 'meedenkboek' voor jongens en meisjes vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

de vloek van alaizabel cray (315)

de vloek van alaizabel cray (315)
Chris Wooding

Temidden van de donkere straten van Londen loert een onvoorstelbare verschrikking... Gruwelijke dingen schuilen in het Oude Kwartier. Wie 's nachts de straat op gaat, is een gemakkelijke prooi voor de wolven en moordenaars die de kronkelige straatjes teisteren, of voor nog veel dodelijker wezens... Maar niets is gevaarlijker dan het kwaad in vermomming. De ogenschijnlijke rijkdom en liefdadigheid van de hoogste kringen zijn een dekmantel voor een monsterlijk verbond dat een bedreiging vormt voor de hele mensheid. En het middelpunt ervan is de beeldschone, kwetsbare, mysterieuze Alaizabel Cray - de sleutel tot een onuitsprekelijk kwaad. Recensie(s)Londen heeft zich nog maar nauwelijks hersteld van de bombardementen van Pruisische zeppelins, wanneer duistere geesten in bepaalde wijken 's nachts iedereen uitmoorden. De kollen worden steeds talrijker en het wordt de getalenteerde kollenjager Thaniel Fox duidelijk dat een geheim genootschap een groot kwaad voorbereidt, dat zijn focus vindt in de beeldschone, mysterieuze Alaizabel Cray. Chris Wooding (1977) won reeds de Silver Award van de Nestle Smarties Book Prize, en schrijft scenario's. Dit klassieke verhaal over de strijd tussen goed en kwaad speelt zich af in een alternatief Londen dat raakpunten heeft met het Londen van het begin van de 20ste eeuw. Bizarre geesten, seriemoordenaars die aan Jack The Ripper doen denken, en kleurrijke beschrijvingen van de armenwijken van Londen geven voldoende sfeer en vaart aan de roman. De vlotte verteltrant zal vooral een publiek vanaf ca. 15 jaar aanspreken dat van griezel-/fantasy-romans houdt. Kleine druk.

6.00 €

de weg van het zwaard (741)

de weg van het zwaard (741)
Chris Bradford

Na een jaar training als samoerai zit Jack in de problemen. Hij bereidt zich voor op de Cirkel van Drie, een oud ritueel dat zijn moed, kunde en geest tot het uiterste zal testen. Tegelijkertijd heeft hij ruzie met medeleerling Kazuki en zijn bende. En zijn dodelijke rivaal, de ninja genaamd Drakenoog, kan elk moment toeslaan. Is hij in staat om de Weg van het Zwaard meester te worden? Recensie(s)Jack Fletcher was in 1611 de enige overlevende van een Engels schip. Hij wordt nog steeds opgeleid tot samoerai samen met zijn vrienden Akiko en Yamato. In dit jaar leert hij nieuwe wapens en vechttechnieken beheersen. Er dreigt gevaar van de ninja Dokugan Ryu, die de 'rutter' (boek met vaarroutes) van Jacks vader wil stelen. Het tweede deel van de serie 'De jonge Samoerai'*. De nadruk ligt naast het vechten en de spannende avonturen op de zeven deugden van de samoerai. Achter in het boek is een verklarende woordenlijst opgenomen van Japanse woorden. In het laatste hoofdstuk wordt het derde deel al aangekondigd ('De weg van de Draak'). Het verhaal is in goed Nederlands vertaald; het is technisch goed leesbaar. Het taalgebruik is zeer beeldend, zeker ook de beschrijvingen van de gevechten. Er zijn buiten het voorplat geen illustraties. Op het voorplaat de schaduw van Jack met zwaard en Akiko met pijl en boog. Een zeer meeslepend geschreven boek (een 'pageturner'), dat ook veel vertelt over de Japanse cultuur uit de 17e eeuw. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

eclips (745)

eclips (745)
Cate Tiernan

Alles lijkt zo vreemd, zo duister om me heen. Ik ben niet wie ik dacht dat ik was. Er nadert onheil... dat weet ik nu. Alles wat ik over mijn familie dacht te weten is een leugen. Ik kan dit tegenhouden. Maar ik kan het niet alleen. Hoe kan ik leven met deze wetenschap? Ik heb hulp nodig... Ik heb hulp nodig...

5.00 €

een cirkel van as (345)

een cirkel van as (345)
Cate Tiernan

EEN CIRKEL VAN ASTha Allard is nog steeds aangeslagen door de ontdekking dat ze een tweelingzus heeft en dat ze beiden over magische krachten beschikken. Ze heeft zich met hart en ziel in de geheimen en mysteries van de Bonne Magie gestort. Ze is gretig en leergierig en zou niets liever willen dan de grenzen van haar krachten te verkennen - maar tegen welke prijs?Clio Martin is geschokt als ze hoort dat ze niet zo uniek is als ze altijd dacht. Ze verzet zich tegen het feit dat ze de macht in haar kring nu moet delen met iemand anders. Maar de nieuwkomer is haar tweelingzus, haar andere helft, en ze kan niet anders dan haar verwelkomen. Maar wint ze hierbij meer dan ze ooit heeft verloren?Samen beschikt de tweeling over nooit eerder vertoonde krachten, maar als Tha er niet in slaagt haar potentie te begrijpen en te beheersen, kan het hen beiden vernietigen…DE VUURBAKEN - SERIE Recensie(s)Tweede deel in de serie 'Vuurbaken' van de auteur van de Wicca-reeks. Ook deze serie gaat over heksen. De tweeling Thais en Clio heeft in deel een ('Een schaal van wind'*) ontdekt dat ze zussen zijn. Thais, opgegroeid zonder enige kennis van Wicca, leert in dit deel met haar magische gaven om te gaan. Haar magie blijkt echter nogal explosief. Verliefd op dezelfde man is er tevens sprake van jaloezie tussen beide meisjes. Niet zonder het eerdere deel te begrijpen verhaal dat bijzonder rommelig is, van de hak op de tak springt en nergens boeit. Korte hoofdstukken vanuit verschillend perspectief: de ik-figuren Thais en Clio, en anderen die later tot een bepaalde groep heksen blijken te horen. Er gebeurt veel zonder dat duidelijk is waarom. Onsterfelijke heksen leven eeuwenlang, er zijn flashbacks naar een voorouder, de karakterbeschrijvingen zijn onduidelijk. Kortom: een triviale serie waarin ongetwijfeld nog veel delen zullen volgen. Door toon en inhoud geschikt voor jongvolwassenen en voor liefhebbers van het fantasygenre. Paperback, volle bladspiegel, kleine druk.

5.00 €

een ketting van water (747)

een ketting van water (747)
Cate Tiernan

Thaďs Allard heeft in New Orleans een geheel nieuwe wereld ontdekt, en eenmaal opgenomen in de heksenkring van haar tweelingzusje Clio ontwikkelt ze verbazingwekkende krachten. Dan ontdekt ze iets schokkends uit haar verleden en heeft ze al haar wilskracht nodig om geen wraak te nemen en zo af te glijden naar de duistere zijde. Haar zusje Clio vecht intussen tegen de aandrang om te vernietigen wat ze het meeste liefheeft: haar zusje Thaďs... Recensie(s)In dit vierde, en laatste (?), deel van 'Vuurbaken' begeeft de tweeling Thais en Clio zich op het pad van de donkere magie. De tweelingzussen, beiden wonend bij hun oma in New Orleans, zijn inmiddels krachtiger dan zij zelf beseffen. Hun oma beschrijft 'bonne magie' en maakt deel uit van een coven; de Treize wil iets doen na hun visioenen bij de mislukte rite. Thais wil de dood van hun vader wreken en Clio wil onsterfelijk worden. Bij het openen van de Bron vallen alle stukjes op hun plaats. Dit verhaal is in de ik-vorm geschreven, afwisselend vanuit Thais en Clio, met daartussen hoofdstukken in de derde persoon over de andere leden van de heksenkring. De schrijfster, die zelf ook in New Orleans heeft gewoond, gebruikt de stad (van voor Katrina) als decor voor haar verhaal. Verhalende stijl, verleden tijd, vlot leesbaar met terminologie uit de hekserij. Tussendoor enkele romantische passages in bouquetsfeer. Het serie-omslag sluit aan bij de andere delen. Het verdient overigens aanbeveling eerst de voorafgaande delen te lezen. Door toon en inhoud geschikt voor jongvolwassenen en voor liefhebbers van het fantasygenre. Vanaf ca. 13 jaar.

5.00 €

een schaal van wind (344)

een schaal van wind (344)
Cate Tiernan

Als de 17-jarige Thais Allard haar vader verliest bij een auto-ongeluk, moet ze het huis waar ze haar hele leven gewoond heeft verlaten om in New Orleans te gaan wonen, bij iemand die ze niet kent. Daar ontdekt ze dat ze niet alleen een tweelingzus heeft, Clio, maar ook dat ze afstamt van een heksenfamilie en over magische krachten beschikt. Thais en Clio spelen een belangrijke rol in Vuurbaken, de coven waartoe ze behoren. Clio heeft het er aanvankelijk moeilijk mee om de macht te delen, maar de tweeling zal moeten leren samen te werken, willen ze de rite kunnen uitvoeren die niet alleen de coven, maar ook hun leven voor altijd zal veranderen.Recensie(s)Eerste deel in de serie 'Vuurbaken', een nieuwe serie van de auteur van de 'Wicca'-serie. De 17-jarige Thais Allars verliest haar vader bij een auto-ongeluk en komt in huis bij een haar onbekende, ietwat vreemde vrouw. Op haar nieuwe school ontdekt ze dat ze een tweelingzus Clio heeft. Gaandeweg komt ze er achter dat ze bij hun geboorte bewust uit elkaar zijn gehaald, omdat ze behoren tot een familie van heksen, waar tweelingen onvermoede krachten kunnen opwekken. Al snel blijkt dat ook andere heksen veel belang in de zussen stellen en vreemde verschijnselen volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij speelt de liefde ook een (dubbel)rol. Korte hoofdstukken vanuit verschillend perspectief: de ik-figuren Thais en Clio, en anderen die later tot een bepaalde groep heksen blijken te horen. Sommige elementen worden nauwelijks uitgewerkt: hoe ver is Clio nu eigenlijk als heks? En heeft Thais de veronderstelde krachten wel? Tevens is voor verdere verklaring van veel verhaallijnen het aangekondigde vervolg echt nodig. Vlot geschreven. Door toon en inhoud geschikt voor jongvolwassenen en voor liefhebbers van het fantasygenre. Paperback, volle bladspiegel, kleine druk.

5.00 €

het grote boek der toverkunsten (61)

het grote boek der toverkunsten (61)
Cornelius Rumstuckle

Toveren en magie behoren tot de wereld der illusies. Met het publiceren van voorliggend boek als officieel handboek van het tovenaarsgilde wordt getracht voordeel te halen uit de rage rond de tovenaarsleerling Harry Potter. Het boek bestaat uit twee delen. Deel een omvat 22 korte lessen in (witte) magie; in het tweede deel gaat de aankomend magister op zoek naar zijn eigen avontuur voor het opdoen van ervaring en het afleggen van proeven om te kunnen toetreden tot het tovenaarsgilde. De auteur leidt de tovenaarsleerling stap voor stap door de weerbarstige theorie van de oude magisters. Hij roept met veel humor en relativering een spannende imaginaire wereld op met dubbele bodems en onverwachte ontwikkelingen. Hij schroomt daarbij niet onderwerpen als occultisme, visualisatie en de elementen te incorporeren in zijn fantasiewereld. Het omvangrijke, keurig verzorgde boek is rijk geillustreerd met onder meer kleine zwartwittekeningen, pictogrammen, statistieken en tabellen. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

het magische duister (689)

het magische duister (689)
Caro King

De geheimzinnige, sluwe en machtige Simon Donker is de enige magier die kan voorkomen dat de kwaadaardige meneer Nurx het afstervende land van de Driftvoorgoed verwoest. Maar waar is hij?Nin moet en zal hem vinden. Maar een burcht die steeds van vorm verandert, duivelse boemannen en de ronddolende geesten van de magiërs zitten haar dwars. Zij maken haar opdracht stukken moeilijker dan ze zich ooit had kunnen indenken. Ondertussen zet Nurx met behulp van zijn Dodelijke Distillatiemachine en wat vaten bloed een heel leger aan tijgermensen op. Dit leger wil Nin te pakken krijgen...Caro King heeft in dit vervolg op Zeven Magiërs opnieuw een verrukkelijke fantasiewereld gecreëerd, die tegelijk grappig, angstaanjagend en vol onverwachte gebeurtenissen is.Recensie(s)Nineva Steenhouwer is de enige die het magische land de Drift kan redden. De kwaadaardige meneer Nurx zorgt ervoor dat het land wordt opgeslokt door Het Rauwe. Nin gaat op zoek naar de laatste magier Simon Donker, in de hoop dat hij Nurx kan stoppen. Dit is het begin van een gevaarlijke reis, vol duistere voorspellingen en akelige wezens die Nin willen tegenhouden. Gelukkig heeft ze een paar goede vrienden die haar helpen. Het verhaal wordt verteld door een alwetende verteller, waardoor de lezer inzage krijgt in de gedachten en gevoelens van personages van beide zijden: het goede en het kwade. Een spannend verhaal dat doet denken aan 'Het oneindige verhaal', waarin Fantasia wordt vernietigd door Het Niets. Vervolg op 'Zeven magiers'*, dat door de vele eerdere gebeurtenissen uit het eerste deel en de diverse fantasiewezens niet los te lezen is. Hierdoor en door de wrede gebeurtenissen is het verhaal, anders dan de door de uitgever meegegeven leeftijdscategorie 10-12 jaar, eerder geschikt voor kinderen vanaf ca. 12 jaar

6.00 €

het neefje van de tovenaar (1)

het neefje van de tovenaar (1)
C.S Lewis

Op een dag gaat Digory niet zijn buurmeisje Polly op ontdekkingstocht in het grote huls. Hij woont daar niet zijn zieke moeder en zijn oom en tante. Per ongeluk ontdekken ze een geheime gang, die naar de kamer van oom Andrew leidt. Dan begint liet grootste avontuur van hun leven. Oom Andrew is een tovenaar en hij wil zijn kunsten wel eens op Digory en Polly uitproberen. Hij tovert ze weg naar vreemde werelden. Uiteindelijk komen ze in Narnia terecht. Daar maken ze mee hoe de eerste koning en koningin gekroond worden, en hoe de leeuw Aslan de dieren leert praten. Maar ze hebben ook tegen hun zin de slechte koningin jadis wakker gemaakt en naar Narnia meegenomen. Zal het hun lukken om dat grote kwaad weer goed te maken. En zal Digory s moeder, van wie hij zoveel houdt, misschien niet hulp van Aslan weer beter worden

6.00 €

het paard en de jongen (742)

het paard en de jongen (742)
C.S Lewis

Beide verhalen spelen zich af in Narnia. Het paard en de jongen is het vervolg op De leeuw, de Heks en de Kleerkast en vertelt over de tijd dat Peter Hoge Koning van Narnia was, en zijn broer en twee zussen onder hem regeerden als Koning en Koninginnen. Shasta, die bij Arshiesh de visser in huis woont, ontmoet Brie, het sprekende paard. Samen met Brie komt hij in avonturen terecht die hij zich zelfs in zijn stoutste dromen niet had kunnen indenken. Ze vluchten uit het slechte land Calormen naar het veilige en gelukkige land Narnia. Het wordt een barre tocht, achtervolgers zitten hen op de hielen en bij Narnia aangekomen blijkt dat ook Narnia in groot gevaar isDeel 4, Prins Caspian, begint op een Engels station, waar Peter, Susan, Edmund en Lucy staan te wachten. Er gebeurt ineens iets raars: ze voelen iets krachtigs aan hen trekken en merken dat het station verdwijnt. Plotseling zijn ze weer terug in Narnia, waar ze al zoveel hebben beleefd.Maar ze treffen Narnia heel anders aan dan ze het hebben achtergelaten: hun prachtige kasteel is een ruĂŻne, en het land ligt er verder stil en verlaten bij. De dwerg Trompoen vertelt hun het verhaal van de burgeroorlog en de slechte koning Miraz, die de sprekende dieren onderdrukt. Prins Caspian wil de troon veroveren, zodat er weer vrede komt en heeft op zijn hoorn geblazen zodat Peter en zijn broer en zussen weer naar Narnia terugkwamen. Samen willen ze nu Narnia redden en gelukkig krijgen ze de hulp van Aslan en de muis Rippertjiep en zijn vriendenÂ…

7.00 €

magie en rituelen (408)

magie en rituelen (408)
Cassandra eason

Ontdek in dit praktische handboek hoe magisch krachten en rituelen uw leven op een positieve manier kunnen beďnvloeden. U hebt vast zelf weleens een talisman ingeschakeld voor meer geluk bij een speciale gelegenheid, of een kaars gebrand voor een goede afloop. In dit boek vindt u nog veel meer van die magische gebruiken die u kunt aanwenden om uw leven te veranderen, doelen te gebruiken, uw relaties te verbeteren en uw gezondheid op peil te brengen. Zo wordt uitgelegd hoe u gebruik kunt maken van de krachten die bloemen, planten en kruiden bezitten en van de natuurlijke energieën die uitgaan van de zon, de maan en de seizoenen. Verder legt de auteur uit hoe kleurenmagie werkt, wat u met knopenmagie kunt bereiken, hoe magische vierkanten in elkaar zitten en nog veel meer. Ook komt u te weten welke rituelen u hierbij moet uitvoeren voor een optimaal resultaat. Kortom; Compleet handboek voor magie en rituelen geeft u een compleet overzicht van alle magische toepassingen en laat u zien hoe die een efficiënt instrument kunnen zijn voor een gelukkiger leven.Recensie(s)Mensen gebruiken magie als ze iets willen bereiken en de gangbare middelen niet afdoende zijn. Of ze passen het toe om onheil te voorkomen. Er zijn vele soorten magie en talrijke rituelen om naar het gewenste doel te streven. Kleuren, getallen, spreuken en vooral kruiden nemen in het boek een belangrijke plaats in. Tevens is er aandacht voor Wicca oftewel hekserij, een goedaardige vorm van collectieve magiebeoefening. De toepassingen liggen vooral in het dagelijks leven: zet het meubilair eens in de bijenwas want bijen zijn beschermers en zenden boodschappen uit naar de kosmos. Hang het huis vol met kruiden, dat geeft positieve vibraties en allerlei ellende blijft buiten de deur. Kruidnagels zijn niet alleen goed tegen kiespijn, maar ze wekken ook seksuele gevoelens op. Voor wie erin gelooft kan het geen kwaad, maar verwacht geen wonderen. In feite is magie actie ondernemen om de situatie te veranderen. Al die rituelen houden de mens bezig en leiden af van de dagelijkse sores. Jammer dat er geen aandacht is voor het grote belang van magie in niet-westerse culturen. Met index. Inhoudelijk verwant met "Hocus pocus"* van T. Hardie, dat fraaier is vormgegeven.

7.00 €

ontwaken (746)

ontwaken (746)
Cate Tiernan

Wicca heeft mijn leven veranderd. Ik heb vrienden verloren en nieuwe gevonden. Mijn ware afkomst ontdekt. Ik heb liefde gevonden maar ook verraad... Toch is er nog zo veel te leren. Ik weet dat Wicca voor het goede én het kwade gebruikt kan worden. Nu nog uitvinden wat goed is en wat kwaad. Morgan weet nu dat ze heksenbloed heeft. Maar ze weet niet op wie ze kan vertrouwen ze kan alleen vertrouwen op haar magie.

5.00 €

prins caspian (203)

prins caspian (203)
C.S Lewis

[b]Deel 4 van de Narnia Kronieken wordt op spectaculaire wijze door Walt Disney verfilmd. In de zomer van 2008 zal de film in de bioscopen te zien zijn. [/b]Peter, Susan, Edmund en Lucy staan op een Engels station op de trein te wachten, als er opeens iets vreemds gebeurt. Ze voelen iets krachtigs aan hen trekken en merken dat het station verdwijnt. Plotseling zijn ze weer terug in Narnia, waar ze zo veel hebben beleefd. Maar er is iets helemaal niet in orde. Hun prachtige kasteel is een ru�ne, en het land ligt er verlaten bij. De dwerg Trumpkin vertelt hun het verdrietige verhaal over de slechte koning Miraz. Hij onderdrukt de sprekende dieren. Prins Caspian wil de troon veroveren, zodat er weer vrede komt. Hij blaast op zijn hoorn om Peter, Edmund, Susan en Lucy terug te roepen naar Narnia. Ze moeten proberen het land te redden. Gelukkig krijgen ze daarbij hulp van Aslan en de dappere muis Rippertjiep en zijn vrienden...

7.00 €

prins caspian (503)

prins caspian (503)
C.S Lewis

[b]Deel 4 van de Narnia Kronieken wordt op spectaculaire wijze door Walt Disney verfilmd. In de zomer van 2008 zal de film in de bioscopen te zien zijn. [/b]Peter, Susan, Edmund en Lucy staan op een Engels station op de trein te wachten, als er opeens iets vreemds gebeurt. Ze voelen iets krachtigs aan hen trekken en merken dat het station verdwijnt. Plotseling zijn ze weer terug in Narnia, waar ze zo veel hebben beleefd. Maar er is iets helemaal niet in orde. Hun prachtige kasteel is een ru�ne, en het land ligt er verlaten bij. De dwerg Trumpkin vertelt hun het verdrietige verhaal over de slechte koning Miraz. Hij onderdrukt de sprekende dieren. Prins Caspian wil de troon veroveren, zodat er weer vrede komt. Hij blaast op zijn hoorn om Peter, Edmund, Susan en Lucy terug te roepen naar Narnia. Ze moeten proberen het land te redden. Gelukkig krijgen ze daarbij hulp van Aslan en de dappere muis Rippertjiep en zijn vrienden...

5.00 €

schaduwen van de dood (738)

schaduwen van de dood (738)
Celine Kierman

Schaduwen van de dood is het tweede deel van de Moorehawke-trilogie. De roman, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.De 15-jarige Wynter Moorehawke reist helemaal alleen door de bergen, waar het wemelt van de spionnen, wolven en bandieten. Wynter is beschermvrouwe van het koninkrijk en op zoek naar de gevluchte prins Alberon. Ze is vastbesloten de rebellerende prins tevinden en de breuk tussen de koning en zijn wettige erfgenaam te herstellen. Maar veel vijanden van het koninkrijk liggen op de loer. En Wynter twijfelt zelfs aan de goede bedoelingen van Alberon, die een bijeenkomst met tegenstanders van het koninkrijk heeft belegd. Wynter is dolgelukkig als ze haar vrienden Razi en Christopher opnieuw ontmoet. Maar waar vrienden komen, volgen ook vijanden en Wynter komt oog in oog te staan met de beruchte wolven, de Loups-Garous. De drie vrienden zoeken hun toevlucht bij de rondtrekkende Merronen. Maar die hebben partij gekozen voor Shirken, de vrouw wier levensdoel het is dit volk van de aardbodem te laten verdwijnen. Wat steekt er achter dit complot, en welke rol speelt Alberon hierin?Schaduwen van de dood is een levendige vertelling die de lezer vanaf het allereerste moment grijpt en niet meer loslaat tot de laatste bladzijde. De personages zijn met zo'n nauwkeurigheid en met zo'n sympathie beschreven dat ze in het hoofd van de lezer blijven hangen tot het laatste hoofdstuk is uitgelezen. Recensie(s)Dit tweede deel van de 'Moorehawketrilogie'* verhaalt van een prins en prinses op zoek naar hun broer die rebelse plannen lijkt te hebben. Temidden van vijandige stammen en niet in staat de politieke situatie in te schatten beleven zij, samen met hun trouwe maar soms ondoorgrondelijke vriend, velerlei avonturen, vaak bloederig en wreed. Dit tegen een vroeg-middeleeuws aandoend decor geplaatste verhaal is aanvankelijk meeslepend en intrigerend door de wisselende stemmingen der personages, die ook onenigheid kennen, maar gaandeweg sluipt er een langdradigheid in die de voortgang belemmert. Steeds meer krijgen de personen een mystieke inslag en verkeert het verhaal in een boosaardig sprookje. Het is moelijk te volgen als men het eerste deel niet kent. De taal is wel stijlvol en soepel en zeker niet eenvoudig, maar redt het boek niet van warrigheid en onduidelijkheid. Wellicht was een flitsender verhaal mogelijk als de schrijfster haar stof in een deel had samengebald zonder al te veel van die pseudospirituele rimram. Vanaf ca. 14 jaar.

6.00 €

stad van beenderen (236)

stad van beenderen (236)
Cassandra Clare

Stad van beenderen, het eerste deel van de Young Adult- en fantasy reeks Kronieken van de onderwereldWanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary's moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.Cassandra Clare werd geboren in Iran als kind van Amerikaanse ouders en reisde tot haar tiende de hele wereld over. Na de middelbare school begon ze aan haar eerste boek. Inmiddels is Kronieken van de onderwereld een begrip onder fantasyliefhebbers en werd de serie in 2013 zeer succesvol verfilmd als The Mortal Instruments: City of Bones.'Een wereld waarin ik graag zou willen leven. Prachtig!' - Stephenie Meyer Recensie(s)Clary’s leven verandert drastisch wanneer ze in een club getuige is van een moord. Drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens vermoorden een andere jongen. Het vreemde aan de hele zaak is dat de vermoorde jongen in het niets verdwijnt en dat zij de enige is die de drie geheimzinnige jongeren kan zien. De jongeren zijn net zo verbaasd als Clary (15) en vertellen haar dat ze Schaduwjagers zijn: het is hun taak om demonen op aarde te vermoorden en mensen te beschermen. Dan verdwijnt Clary’s moeder en wordt Clary zelf bijna vermoord door een demon. Samen met Jace, een van de Schaduwjagers, ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt. Eerste deel van de zeer onderhoudende en spannende fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'. Het verhaal is erg goed opgebouwd en heeft verschillende sterke plotwendingen, wat de spanning alleen maar opdrijft. Ook de dynamiek tussen de personages is erg interessant. Pocket-uitgave met kleine druk. Spannende, goed geschreven fantasy voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

stad van beenderen (342)

stad van beenderen (342)
Cassandra Clare

Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary's moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.Cassandra Clare werd geboren in Iran als kind van Amerikaanse ouders en reisde tot haar tiende de hele wereld over. Na de middelbare school begon ze aan haar eerste boek. Inmiddels is Kronieken van de onderwereld een begrip onder fantasyliefhebbers en werd de serie in 2013 zeer succesvol verfilmd als The Mortal Instruments: City of Bones.'Een wereld waarin ik graag zou willen leven. Prachtig!' - Stephenie Meyer Recensie(s)Clary’s leven verandert drastisch wanneer ze in een club getuige is van een moord. Drie getatoeëerde jongeren met vreemde wapens vermoorden een andere jongen. Het vreemde aan de hele zaak is dat de vermoorde jongen in het niets verdwijnt en dat zij de enige is die de drie geheimzinnige jongeren kan zien. De jongeren zijn net zo verbaasd als Clary (15) en vertellen haar dat ze Schaduwjagers zijn: het is hun taak om demonen op aarde te vermoorden en mensen te beschermen. Dan verdwijnt Clary’s moeder en wordt Clary zelf bijna vermoord door een demon. Samen met Jace, een van de Schaduwjagers, ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt. Eerste deel van de zeer onderhoudende en spannende fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'. Het verhaal is erg goed opgebouwd en heeft verschillende sterke plotwendingen, wat de spanning alleen maar opdrijft. Ook de dynamiek tussen de personages is erg interessant. Pocket-uitgave met kleine druk. Spannende, goed geschreven fantasy voor jongeren vanaf ca. 15 jaar.

5.00 €

stad van glas (239)

stad van glas (239)
Cassandra Clare

Om het leven van haar moeder te redden, moet Clary naar de Stad van Glas, waar de Schaduwjagers oorspronkelijk vandaan komen. De stad betreden zonder toestemming betekent de doodstraf. Clary's beste vriend Simon wordt gevangen gehouden door de Schaduwjagers, haar broer Jace wil haar uit de weg ruimen en de kwaadaardige Valentine maakt zich klaar om alle Schaduwjagers voorgoed uit te roeien. Clary's enige kans om Valentine te verslaan, is om de hulp in te schakelen van de mysterieuze Sebastian. Maar kunnen Benedelingen en Schaduwjagers hun haat voor elkaar opzij zetten om samen te werken? Recensie(s)Clary wil het leven van haar moeder redden. Hiervoor moet ze naar Idris, het land van de Schaduwjagers. Clary’s broer Jace wil echter koste wat kost vermijden dat ze naar Idris reist. Wanneer Clary toch in Idris belandt, lijkt niemand blij om haar te zien. Ze roept dan maar de hulp in van Sebastian, een ietwat vreemde Schaduwjager die wel erg in haar geďnteresseerd is. Als blijkt dat Clary’s vader Valentijn de Schaduwjagers desnoods allemaal wil vernietigen om zijn doel te bereiken, staat de schaduwjagerswereld voor een moeilijke keuze: zich onderwerpen aan Valentijn of samenwerken met Benedelingen (wezens zoals bv. weerwolven die slechts gedeeltelijk mens zijn) om hun leven en hun wereld te redden. Derde deel van de fantasyreeks ‘Kronieken van de onderwereld’*. Spannend verhaal met interessante plotwendingen, veel actie en een stevige dosis intriges, drama en romantiek. Een aantal mysteries uit de vorige twee delen worden in dit deel (eindelijk) onthuld. Vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

stad van vuur (340)

stad van vuur (340)
Cassandra Clare

Het tweede deel in de serie Kronieken van de Onderwereld.Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary's enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen… Recensie(s)Dit is het spannende tweede boek uit de fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'*, dat wordt verfilmd. In het vorige boek kwam Clary (16) er achter dat ze een schaduwjager is, een mens met speciale krachten die vecht tegen demonen. Ze werd verliefd op Jace, een knappe schaduwjager die haar broer bleek te zijn. Clary wordt heen en weer geslingerd tussen de wereld van de schaduwjagers, haar gevoelens voor Jace en haar gevoelens voor haar beste vriend Simon. Ondertussen ligt Clary's moeder nog steeds in een magische coma en worden er gruwelijke moorden gepleegd op Benedelingen. Zit Valentijn, haar kwaadaardige vader achter de moorden? Zo ja: wat wil hij ermee bereiken? Clary beseft dat ze haar identiteit als schaduwjager niet kan ontkennen en dat ze achter Valentijn aan moet gaan om haar moeder te helpen. In dit tweede boek worden de relaties tussen de personages complexer en wordt de spanning nog verder opgedreven. Auteur Clare slaagt er (weer) in om elementen uit sprookjes en mythologie te verwerken in een ongelooflijk spannend en sexy verhaal, dat veel jonge lezers zal bekoren! Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

troon van gif (739)

troon van gif (739)
Celine Kierman

Troon van gif is het eerste deel van de Moorehawke-trilogie. De roman, die zich afspeelt in een veertiende-eeuws Europa, is een opmerkelijke combinatie van hoofse intriges, avontuur en romantiek. Pratende katten en verschijnende en verdwijnende geesten vervolmaken het verhaal tot een fascinerende historische fantasie.Troon van gif vertelt het verhaal van de 15-jarige Wynter Moorehawke. Na een periode van vijf jaar in de Noordelijke landen keren Wynter en haar vader terug naar hun eigen land. Tijdens hun afwezigheid is alles veranderd. De kroonprins Alberon wordt vermist en de koning doet er alles aan zijn sporen uit te wissen. Hij dwingt zijn bastaardzoon Lord Razi de plaats van Alberon als troonopvolger in te nemen. Razi daarentegen is vastbesloten zijn halfbroer te vinden en de vrede en stabiliteit in het koninkrijk te herstellen. Wynter komt voor de moeilijke keuze te staan: blijven en buigen voor de wil van de koning of haar doodzieke vader verlaten en zich aansluiten bij haar vriend Razi en de mysterieuze Christopher. Als het trio het mysterie rond de verdwijning van Alberon probeert op te lossen, worden zij continu bedreigd door gevangenneming, moord of marteling.Troon van gif is een vertelling die de lezer vanaf het allereerste moment grijpt en niet meer loslaat. De personages zijn met zo'n nauwkeurigheid en met zo'n sympathie beschreven dat ze in het hoofd van de lezer blijven hangen tot het laatste hoofdstuk is uitgelezen."Compact geschreven, de stem van de verteller is sterk en de schrijfstijl zwierig. Een uitstekend verhaal van een debuterend Ierse schrijver". – Children's Books Ireland"Warm aanbevolen voor jong volwassen lezers en ver daarboven." – The Irish Times"Dit is prachtig, levendig schrijven en verhalen vertellen op z'n absolute best." – Roddy DoyleCeline Kiernan (Ierland) is geboren en opgegroeid in Dublin. Ze werkt al jaren in de filmindustrie als maker van klassieke animaties. Haar eerste boek schreef ze op haar elfde en ze is sindsdien niet meer gestopt met schrijven. Ze heeft een zwakte voor graphic novels, omdat ze in die boeken storytelling en animaties kan combineren. Troon van gif is haar debuut als auteur. Deel twee uit de Moorehawke-trilogie verschijnt in november 2010 bij Marmer.

6.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |