Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de dansende vampier (371)

Boeken voor de Jeugd » Bat pat

Liefste griezelgenootjes,Hier ben ik! Ik ben jullie vriend Bat Pat! Ik heb jullie een heel griezelig verhaal te vertellen... ben je klaar?In Villa Schaduw heeft nieuwe, nogal eigenaardige, bewoners gekregen: ze houden altijd de luiken voor de ramen dicht en laten zich overdag nooit zien. Nou, de Silver kids en ik vertrouwden het natuurlijk meteen al niet en we besloten op onderzoek uit te gaan.....maarrr..Slibberr Bibberr

5.00 €

de doodskuur (675)

Boeken voor de jeugd +10 » James Dashner

WICKED heeft alles afgepakt van Thomas. Zijn identiteit, zijn geheugen en nu ook zijn enige vrienden: die uit de Laar. Maar het einde is nabij. Alle beproevingen zitten erop, na nog een allerlaatste test.Maar zal iemand die overleven?Wat WICKED niet beseft is dat de herinneringen van Thomas veel verder teruggaan dan de organisatie vermoedt. En daarom weet Thomas dat hij geen woord moet geloven van wat ze zeggen. Thomas ontsnapte uit het Labyrint. Hij overleefde de Schroei. En hij zal alles op alles zetten om zijn vrienden te redden. Maar het is de waarheid zelf die echt een einde aan alles zal maken. De tijd voor leugens is voorbij.De doodskuur is het einde van de Labyrintrenner-trilogie. In de zomer van 2015 verschijnt nog een prequel.

7.00 €

de draken

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Julia Conrad

Eens beheersten de draken de wereld, maar als de Zonnedraak Phuram de draken van Lucht, Vuur en Aarde aan zich onderwerpt, zijn de gevolgen catastrofaal. De Almoeder vervloekt de Zonnedraken en voorspelt dat de onderworpen draken in de toekomst door een groep van dertien mensen bevrijd zullen worden. Duizenden jaren verstrijken voordat een groep uitverkorenen op weg gaat naar de Dode Stad om Phurams daden te wreken…Mysterieus, charismatisch, avontuurlijk – draken behoren al sinds mensenheugenis tot de meest fascinerende wezens in de fantasy. De draken van Julia Conrad geeft de draken eindelijk een eigen stem in een prachtige epische fantasyroman.Recensie(s) De draken is het fantasy-debuut van de Duitse Julia Conrad (pseudoniem van kinderboekenschrijfster Barbara Buchner). Het boek begint ver in het verleden, toen draken nog regeerden over de aarde en in harmonie met de mensen leefden. Door allerlei complotten tussen verschillende soorten draken komt daar een einde aan, waarna de valse zonnedraak Phuram een wrede dictatuur vestigt. Volgens een voorspelling zal deze Phuram ooit van zijn troon worden gestoten door dertien mensen. Hoe deze dertien zich bewust worden van hun roeping (ze hebben een duidelijk zichtbaar teken op hun huid) en vervolgens met behulp van de draak Vauvenal allerlei gevaren trotseren, wordt door Conrad op meeslepende wijze beschreven. Er zijn veel verschillende personages en nog meer soorten draken, dus de lezer moet goed opletten. Conrad zet een ingewikkelde, maar ook originele wereld neer vol draken, monsters en kruisingen tussen mensen en draken. De introductie in de drakenwereld is uitgebreid, het avontuur kent veel verschillende plaatsen en personages, maar het einde van de strijd tussen de draken wordt iets te snel afgeraffeld. Een paar pagina's meer en het verhaal was perfect van opbouw geweest. Kleine druk.

8.00 €

de draken van de herfstschemer

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Weis & Hickman

Het begint met een reünie van oude vrienden: van Tanis Halfelf, de leider van de gezellen, van Sturm Zwaardglans, een van de ridders van Solamnië en een eerzaam man, van Caramon Majere, de ijzersterke krijger die niet tot de slimsten behoort, maar met het hart op de goede plaats, van zijn tweelingbroer Raistlin Majere, machtig, sarcastisch en drager van de rode mantel, en Flint Smidsvuur, een knorrige oude dwerg en de levenslange vriend van Tanis en Tasselhof Klisvoet, die het altijd en overal naar zijn zin heeft, ook al zijn de omstandigheden daar niet naar. Ook Kitiara Uth Matar, de halfzuster van de tweeling Caramon en Raistlin, beloofde eerder bij de reünie aanwezig te zijn, maar zij verontschuldigt zich met een geheimzinnige brief waarin ze verklaart dat 'haar nieuwe heer en meester haar nodig heeft'. Aan de vooravond van de reünie ontdekken deze helden dat Soelaas, het dorpje dat velen als hun thuis beschouwen, is overgenomen door de geheimzinnige orde van De Zoekers. Tot de tanden gewapende koboldkrijgers heersen er met wrede hand. Als onze vrienden zich in het dorp wagen en ontdekken dat de Zoekers speuren naar een Blauwkristallen Staf, worden zij op hun beurt ontdekt en moeten voor hun leven vechten. Wat zij niet weten is dat ze door hun gedrag de aandacht hebben getrokken van de godin Takhisis. Wat ze ook niet weten, wat ze niet kúnnen weten, is dat deze Koningin van de Duisternis de leider is van de vijandelijke strijdmacht...

10.00 €

de draken van de lentedooi

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Weis & Hickman

In dit derde deel van 'De draken' raken de vrienden opgesplitst in hun strijd tegen de Duistere Koningin. Laurana komt aan het hoofd van een leger met goede draken te staan, Tanis verraadt ongewild zijn vrienden door te slapen met een drakenheer en zowel Berem als Raistlin blijken een cruciale rol te hebben in het gevecht. De verhaallijnen lopen naast elkaar door verschillende delen van Ansalon en oude bekenden keren terug waardoor het verhaal niet los van de eerste twee delen te lezen is: 'De draken van de herfstschemer' en 'De draken van de winternacht'. Ondanks de verschillende wezens en de vele gebeurtenissen zijn de personages herkenbaar en 'round characters'. De opgeroepen sfeer is in enkele nieuwe gebieden echter wat vaag, de verdronken stad Istar bijvoorbeeld. Als de verhaallijnen zich samenvoegen in het slot, blijkt er ruimte voor een nieuwe serie. Met voorin een kaartje; kleine druk.

12.00 €

de drakencode

Boeken voor de Jeugd » Thea Stilton

In het eerste deel van Thea's eigen serie wordt ze uitgenodigd om lessen journalistiek te gaan geven aan de beroemde universiteit van Muizeneiland: Topford. Natuurlijk voelt Thea zich bijzonder vereerd en al snel ontdekt ze dat ze vijf bijzondere studenten heeft: Violet, het superbrein, Nicky, de sympathieke enthousiasteling, Colette, de modespecialiste, Pamela, de atlete en Paulina, de computerwizz.Als er opeens een muis wordt vermist op Topford vormen de muizenmeiden een team, de Thea Sisters, om op onderzoek uit te gaan. Ze komen erachter dat zich onder Topford een heel stelsel aan geheimzinnige gangen en tunnels bevindt. Diep onder de grond wachten hun nog meer mysteries en ijzingwekkende verrassingen! Volg de Thea Sisters op weg naar de spannende ontknoping van dit verhaal en lees hun dagboeken (vol met tips en andere zaken waar je altijd al nieuwsgierig naar was!) achter in het eerste deel van deze sprankelende reeks!

5.00 €

de dreiging van de sith

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » James Luceno

De dreiging van de Sith speelt zich af tussen Episode I The Phantom Menace en Darth Maul De Schaduwjager en vormt een belangrijke opmaat naar de gebeurtenissen in Episode II Attack of the Clones. Darth Sidious smeedt zijn duistere plannen die hem uiteindelijk tot Keizer van het Rijk zullen maken. Op slinkse wijze manipuleert Senator Palpatine kanselier Valorum en de rest van de Republikeinse senaat terwijl Darth Sidious de Neimoidianen en de Handelsfederatie in positie manoeuvreert voor de blokkade van Naboo. Maar een terroristengroepering, het Nevelfront, brengt de activiteiten van de Handelsfederatie in groot gevaar door het plegen van aanslagen. Om een einde te maken aan de dreiging wordt de hulp ingeroepen van Qui-Gon Jinn en Obi-Wan Kenobi. De Handelsfederatie, die meer problemen verwacht, verzoekt de senaat zijn verzameling wapentuig te mogen uitbreiden. Valorum, die dit overweegt, wil echter in ruil daarvoor op advies van Palpatine belasting heffen op het gebruik van een aantal handelsroutes van de Federatie. Het Nevelfront dreigt hierop met een aanslag op de kanselier om dit te voorkomen.

8.00 €

de drie huurlingen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Raymond e.Feist & Joel Rosenberg

Dit tweede deel van de serie 'Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring' vertelt het verhaal van de drie huurlingen Durine, Pirojil en Kethol. In dienst van graaf Vandros van de door de Tsurani belaagde stad La Reu, krijgen deze drie de opdracht de baron Morray te beschermen tegen een verwachte moordaanslag. De strenge winter en de intriges van vrouwe Mondegreen maken het niet gemakkelijk de opdracht uit te voeren; toch slagen ze erin de baron in leven te houden. Net op het moment dat ze een nieuwe opdracht krijgen, worden de baron en de vrouwe samen vermoord in bed aangetroffen. De huurlingen worden tegen wil en dank ingezet om de moord op te lossen. De delen zijn afzonderlijk leesbaar. Vrij kleine druk.

17.00 €

de drijvende stad

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » D.J Machale

Bobby Pendragon, een veertienjarige jongen, is in Cloral aanbeland, waar hij als Reiziger tot taak heeft deze wereld voor de ondergang te behoeden. Hij moet samen met zijn oom en de hulp van een andere Reiziger, Spader, Sint Dane bestrijden. Dit is een in en in slechte Reiziger die wil heersen over alle werelden. Dat doet hij door voor chaos te zorgen en bewoners tegen elkaar op te zetten. Afzonderlijk te lezen vervolg op 'De wereldreiziger' (2006)*. Dit boek komt erg traag op gang. Pas halverwege wordt het spannend. Tot dan moet de lezer zich door een tekst met veel uitweidingen, taal- of stijlfouten en gewild leuke uitdrukkingen worstelen. Aan het eind van het verhaal wordt er alvast vooruitgewezen naar een volgend deel. Het gegeven van Cloral met zijn bijzondere vorm van leven (leefgemeenschappen, drijvend op het water) is aardig gevonden en goed uitgewerkt. Het verhaal van Bobby wordt verteld aan de hand van zijn dagboek dat naar de Tweede Aarde (onze Aarde) wordt gestuurd. Jammer dat de auteur zo breedsprakig is. Vrij kleine druk. Vanaf ca. 14 jaar.

7.00 €

de droomboot

Kinderboeken » Piet Piraat

mooi kinderboek

2.00 €

de druide van shannara

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Brooks

Ook Loper Boh wacht een zware taak. Sinds de dood van de druïde Allanon hebben de Schaduwen overal de macht in handen. Loper is door Allanon aangewezen om desondanks de verloren druïdenvesting Paranor weer op te bouwen en zo de terugkeer van de elfen en druïden weer mogelijk te maken. Daarvoor heeft hij de zwarte elfensteen nodig, die verborgen ligt in het land achter de Knekelbergen. Wat Loper nog niet weet, is dat de elfensteen in handen is van de gevreesde Steenkoning

16.00 €

de druide van shannara wit

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Brooks

Na de dood van de druide Allanon zijn de Schaduwen oppermachtig in de Vier Landen. De schim van Allanon roept de vier nazaten van Shannara op, waarbij Loper Boh specifiek de opdracht krijgt de druidenburcht Paranor weer op te bouwen met de magie van de Zwarte Elfensteen, die in handen is van de Steenkoning. De Amerikaan Terry Brooks (1944) werd in de States een bestseller-auteur met de Shannara-serie. Ook in Nederland slaan de series rond Shannara aan. Dit tweede deel in de serie 'Het erfgoed van Shannara' is een van de betere. Brooks vertelt zijn ingewikkelde verhaal vol onverwachte wendingen met veel brio en in een stijl die, hoewel nog altijd weids, minder hoogdravend is. De lezer wordt meegesleept door de fascinerende lotgevallen van de personages die een duidelijk karakter meekrijgen. Fantasy van het betere soort voor een breed publiek.

6.00 €

de duikboot

Kinderboeken » Piet Piraat

mooi kinderboek

2.50 €

de dwergen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Markus Heitz

Eens bewaakten de dwergen de Stenen Tolweg om het Verborgen Land met zijn mensen en goede elfen te beschermen tegen de invloed van de Heer van het Boze. Verraad baande de weg voor Orcs en Ogern, die als een vloedgolf vanuit het Dode Land met zijn talrijke verschrikkingen het Verborgen Land binnenvielen. Nu, eindelijk, de rust is wedergekeerd, komt onverwacht de onheilstijding dat de zwarte elfen en hun bondgenoten een nieuwe aanval voorbereiden. Elders iis de dwerg Tungdil ooit onder toezicht van de magiër Lot-Ionan onder mensenvolk opgevoed. De geschiedenis en de zeden en gewoonten van het dwergenvolk kent hij alleen uit boeken. Zonder ook maar te vermoeden wat hem te wachten staat, wordt deze jonge smid door zijn mentor met een belangrijke opdracht op reis gestuurd. Wat het er bepaald niet gemakkelijker op maakt is dat de dwergenkoning Gundrabur, om de eenheid van de vijf dwergenstammen te bewaren, onverwacht verklaart dat Tungdil de verloren gewaande koningszoon is, de toekomstige Dwergenheer. En dat heeft grote gevolgen. Want plotseling staat de onervaren Tungdil in de voorste gelederen in de strijd tegen de Boze, tegen de Zwarte Elfen, die zijn teruggekeerd naar het Verborgen Land, en wel om een eeuwen geleden gedane belofte in te lossen. De belofte het dwergenvolk voorgoed van de aardbodem weg te vagen. De held Tungdil wordt in een klassiek avontuur geplaatst, in een dwergencultuur die er zijn mag, vol details en kleurrijk gepresenteerd. Het verhaal heeft echter veel meer te bieden dan alleen maar het veiligstellen van de spreekwoordelijke goudschat. Markus Heitz grijpt de lezer bij de oren en sleurt hem dit veelomvattende verhaal binnen. Want vertellen, dat kan het supertalent Heitz als geen ander.

8.00 €

de eerste wet van de magie interludium

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Goodkind

info boekje over Terry goodkind , de eerste wet van de magie

4.00 €

de eervolle vijand

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Raymond e.Feist & Joel Rosenberg

De eerste legende van een nieuwe serie, geschreven door een ijzersterk duo fantasy-auteurs: Raymond E. Feist, bekend van onder andere 'Magier', de 'Krondor'-trilogie en de 'Boeken van de Slangenoorlog', en William R. Forstchen, schrijver van onder andere series als 'The Ice Prophet', 'Lost Regiment' en 'Arena'. Het verhaal begint in het negende jaar van de Oorlog van de Grote Scheuring op Midkemia. Dennis Hartraft vecht met zijn strijdkrachten van het Koninkrijk der Eilanden tegen de Tsurani onder leiding van Asayaga. Op het moment dat de strijd in alle hevigheid gaat losbarsten, dient zich een verschrikkelijke derde vijand aan, de Moredhel. Deze groep zwarte elfen worden zo gevreesd door beide partijen, dat Dennis en Asayaga besluiten tot een gedwongen samenwerking om de elfen te ontlopen. Dat wordt het begin van een lange reis vol ontberingen en hoogoplopende spanningen, die uiteindelijk zal leiden tot wederzijds respect en begrip. Kleine druk.

12.00 €

de elfen

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Bernhard Hennen

Onder het Elfenvolk ontstaat grote onrust als bekend wordt dat een van hun demonische aartsvijanden opnieuw van zich doet spreken. Maar het blijft bij een gerucht, zekerheid is er niet. De Elfen Farodin en Nuramon worden door hun Elfenbroeders unaniem gekozen om op onderzoek uit te gaan. Op hun tocht krijgen ze onverwacht gezelschap van een mens, de woeste en barbaarse noorderling Mandred. Geheel tegen de verwachtingen in raken Farodin en Nuramon van het rechte pad als ze vernemen dat hun beider grote liefde, de tovenares Noroelle, geslochtofferd is bij wijze van offer aan hun aartsrivaal en voor eeuwig naar een sombere parallelwereld is verbannen. Farodin en Nuramon nemen zich voor haar te bevrijden en terug te halen naar de Elfenwereld, hoe hoog de prijs ook zal zijn.

6.00 €

de elfenjager (175)

Boeken voor de Jeugd » Petra Pardon

Dagmar is nog steeds op jacht naar Oxus. Hij wordt geholpen door Saartje die inmiddels weet dat hij een elf is. Dagmar wordt zelf ook achterna gezeten, door professor Roel Vademecus, een elfenvanger. Een andere verhaallijn is die van een geheimzinnige brief die Dagmar heeft ontvangen. Het verhaal eindigt op een spannend moment en het is duidelijk dat er nog een deel zal moeten komen. De Elfenjager is het vierde deel van de serie 'De elfenheuvel'*. De boeken volgen de Vlaamse televisieserie op Ketnet over de elfenprins Dagmar die verbannen is naar de mensenwereld. Het verhaal is nauwelijks te volgen als je de serie niet kent en/of de eerdere boeken niet hebt gelezen. Net als op televisie wordt geswitcht van scène naar scène en ligt het perspectief dan bij een ander personage. Dat maakt het geheel wat warrig. Het taalgebruik is hedendaags en vlot. Met name door de vele dialogen is het makkelijk leesbaar. De personages zijn stereotiep en voorspelbaar. Voor kinderen vanaf ca. 9 jaar die met plezier naar de serie kijken, zal dit boek vast leuk zijn.

7.00 €

de elfenkoningin van shannara

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Terry Brooks

De geest van de druïde Allanon beveelt Wren Ohmsfrord, in wier aderen elfenbloed stroomt, om de Elfen te zoeken en hen weer onder de mensen te brengen. Maar de elfen zijn al meer dan honderd jaar verdwenen. Toch geeft de blinde, oude vrouw Adderkluw haar een aanwijzing... Terry Brooks is een Amerikaanse schrijver die met zijn Shannara-serie internationaal een bestsellerreeks heeft gecreëerd. Deel ij van 'Het erfgoed van Shannara' zet de spannende vertellerstraditie van de reeks verder. Opnieuw sleept Brooks ons mee in zijn magische wereld. De wendingen in de plot zijn verrassend, maar nog meer overtuigend zijn de helden, die in deze fantasy-reeks van vlees en bloed zijn. De stijl is minder wijdlopig dan in vorige delen, maar blijft een beetje uitleggerig. Fantasy op hoog niveau. Normale druk.(Biblion recensie, Bob van Laerhoven.)

7.00 €

de erfenis van aferistus

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J & S Guptara

Het lijkt rustig in Calaspia, maar nevelige Dolers trekken door het land en stichten onheil. Steeds meer mensen willen zich bij de Waanzin aansluiten. Alleen Bryn kan voorkomen dat het imperium volledig ten onder gaat. Maar daarvoor moet hij wel het legendarische zwaard Magnarion vinden. Als Bryn de werkelijke motieven achter de grote samenzwering leert kennen, komt hij in conflict met zijn geweten. Hij moet beslissen of hij wraak wil nemen op de Meesterbreinen of dat hij zich met hun plannen zal inlaten, om zo Calaspia voor meer schade te behoeden.

8.00 €

de erfenis van richard grenville

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Natalie Koch

Goede Nederlandse fantasyromans zijn op de vingers van een hand te tellen, maar dit eerste deel van Natalie Kochs trilogie hoort daar zeker bij. Hierin volgen we de avonturen van de negentienjarige Alexa Westerhof, die wordt uitgenodigd om in Londen bij een kleine, onbekende universiteit te studeren. Daar ontdekt ze dat haar onbekende en overleden vader een magier was en dat ze zelf ook over magische krachten beschikt. De universiteit bestaat uit een normaal gedeelte en een verborgen school, die alleen toegankelijk is voor magiers. Tussen de colleges door maakt Alexa meteen kennis met de duistere kant van magie, wanneer een aantal mensen in een magisch coma raken. Wie zit daarachter? En welke leraren zijn te vertrouwen? De vergelijking met Harry Potter dringt zich op en is gerechtvaardigd. Koch combineert die invloed met 'De verborgen geschiedenis' van Donna Tartt. Voeg er wat eigen ingredienten aan toe en je hebt een gothic thriller waarvan je de (meer dan zeshonderd) pagina's razendsnel omslaat. Kleine druk.

8.00 €

de erfgenaam van de magier (246)

Boeken voor de Jeugd » Cinda williams chima

Seph (16) is een magier, een van de Anderlingen, waar ook betoveraars en krijgers toe horen. Een Anderling is een persoon met krachten. Seph weet niet veel over zijn krachten, hij is nooit getraind en zijn familiegeschiedenis is hem onbekend, zijn ouders kent hij niet. Zijn nieuwe schoolhoofd, een magier, wil Seph trainen, maar dan moet hij zich wel binden aan hem. Seph weigert en daarmee verklaart hij zonder het te weten de machtige magier de oorlog. Dit is het tweede deel in de trilogie 'De erfgenaam', na 'De erfgenaam van het zwaard' (2011)*. De opbouw van het verhaal komt overeen met het eerste deel in de trilogie. De hoofdpersoon leert eerst zijn krachten kennen, ontmoet nieuwe vrienden en een meisje en moet aan het slot een gevecht aangaan dat bepaalt of hij zijn krachten voldoende beheerst. Ook leert Seph zijn ouders kennen. Mooi is hoe de personages uit het eerste boek worden verweven in dit verhaal en ook hoe anders Seph is dan de vorige leerling Jack. Het verhaal kent een goede balans tussen magie en persoonlijke ontwikkelingen. Ook los van het eerste deel te lezen. Normale druk. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de erfgenaam van het zwaard

Boeken voor de Jeugd » Cinda williams chima

Wanneer Jack (16) bij een voetbalwedstrijd een teamgenoot bijna het veld afblaast, ontdekt hij zijn identiteit. Hij is een Anderling, iemand met krachten. Er zijn bijvoorbeeld magiers en betoveraars; Jack is een krijger. Die worden al eeuwenlang ingezet om te vechten voor de verschillende huizen van Anderlingen: de Witte en de Rode Rozen. Jack verlaat zijn veilige leventje in Ohio voor een gevecht op leven en dood in Engeland. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd, het duurt een tijd voordat Jack werkelijk weet wie hij is. Dat maakt dat de grote veranderingen in Jacks leven heel invoelbaar worden. Jack begint als gewone puber in het moderne Amerika en eindigt als een krijger met magische krachten in een uit de middeleeuwen stammende rite. Het verhaal kent magie en een veranderende identiteit, maar vriendschap, familie en de liefde spelen ook een grote rol. De personages worden mooi uitgewerkt, sommige plotwendingen zijn wat voorspelbaar. Eerste deel in een trilogie over de erfgenamen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ca. 14 jaar.

12.00 €

de fautenkampioene (16)

Boeken voor de Jeugd » Marc de bel

Yoko, geboren in Gabo, zit op de middelbare school en heeft een aardige vriendenkring. Als meneer Van Dale, geliefd bij de kinderen, een ongeluk heeft gehad, komt er een vervanger. Mevrouw Knotters, al snel Castafiore genoemd, is een ramp. De leerlingen willen iets doen en op initiatief van Yoko wordt een bezwering over haar uitgesproken. Deze lijkt te werken, ze gaat inderdaad weg, maar de oorzaak daarvan ligt bij haar deel aan verschillende diefstallen. Een humoristisch boek zonder literaire pretenties over het schoolleven van een aantal vrienden. Vooral veel lol maken en zo tussendoor een opmerking over vooroordelen. De scènes over het schoolleven, en vooral de omgang met mevrouw Knotters en Peuk, de surveillant, zullen de jonge lezers zeker boeien. Ook de wijze waarop de vrienden met elkaar omgaan en de verwijzingen naar eerste verliefdheden zijn aardig beschreven. De opbouw van het verhaal is echter minder geslaagd. Het verhaal begint met de mededeling dat Yoko vermoord is door stropers en het boek eindigt er ook mee. Er wordt echter helemaal niets mee gedaan. Een aardig, herkenbaar en humoristisch verhaal met veel oubollige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 12 jaar.

6.00 €

de freakshow trilogie meesterlijk verfilmd (265)

Boeken voor de Jeugd » Darren Shan

Nu verfilmd met John C. Reilly als huiveringwekkende vampier in Cirque du Freak! Darren Shan is wereldberoemd door zijn bloedstollende kinderboeken. Hij houdt van strips en boeken, popmuziek en voetbal, maar zijn favoriete hobby is het bedenken van griezelige dingen waarmee hij zijn lezers de stuipen op het lijf kan jagen. Darren woont in Ierland en reist regelmatig over de hele wereld om zijn miljoenen fans te bezoeken. De eerste drie boeken uit de buitengewoon succesvolle serie De wereld van Darren Shan zijn nu verfilmd als Cirque du Freak! Vanaf 27 augustus draait de film in de Nederlandse bioscopen en vanaf 19 augustus in Vlaanderen. Chris Massoglia speelt Darren Shan en John C. Reilly (onder andere bekend van Magnolia en The Aviator) kruipt in de huid van vampier Larten Crepsley. Een mooie aanleiding voor De Fontein om een speciale filmeditie van de Freakshow trilogie uit te brengen.Darren is een gewone schooljongen, tot hij de Grote Freakshow bezoekt. Daar ziet hij een optreden van meneer Crepsley en zijn angstaanjagende spin. Omdat Darren gefascineerd is door spinnen, steelt hij de levensgevaarlijke tarantula. Dat had hij beter niet kunnen doen: meneer Crepsley is een vampier en dwingt Darren om zijn assistent te worden. Hierdoor krijgt Darrens leven een bloedstollende wending.Vanaf 9 jaar Recensie(s)Bundel met de eerste drie delen rond de vampiersleerling Darren Shan, over wie een serie van twaalf titels is verschenen. Darren vertelt hoe hij een show bezoekt en halfvampier wordt, hoe hij de kneepjes van het vampiersvak langzaamaan onder de knie krijgt en ten slotte neemt hij het op tegen een bloeddorstig wezen dat in de tunnels onder de stad zwerft. De verhalen in korte hoofdstukken zijn in de ik-persoon verteld. Geschikt voor lezers die over stalen zenuwen beschikken en van vampiers en spinnen houden. Achterin is ter promotie een gedeelte van deel vier opgenomen. Kloeke paperback met goede letter en marges. Filmeditie met foto-omslag van de filmposter*. Vanaf ca. 12 jaar.

12.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 55 |