Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de elfenstenen van shannara (995)

Terry Brooks

De Elfenboom Ellcrys houdt de Demonen tegen die het Mensenras bedreigen. Maar hij is stervende. De druide Allanon zorgt ervoor dat Wil Ohmsford en het elfenmeisje Amberle de kans krijgen om een zaadje van de boom naar het Bloedvuur te brengen, waar het versneld zal uitgroeien tot een nieuwe boom. De Demonen, onder de leiding van de afschrikwekkende Maaier, willen dat verhinderen... Terry Brooks heeft in de USA veel succes met de Shannara-serie, waarvan ook 'Het zwaard van Shannara'* verscheen. Dit boek is daarop een vervolg. Alle elementen voor vlot leesbare fantasy zijn voorhanden: magie, een hoop interessante wezens, een ingewikkelde intrige, Brooks' stijl is af en toe te plechtstatig, maar het moet gezegd dat het boek de ouderwetse charme van een goed verteld verhaal bezit. Vrij kleine druk.

25.00 €

de erfenis van het doodszwaard (198)

Weis & Hickman

Het tweede boek over Vlad Taltos na 'Huise Jhereg' (2005)*. Als oosterling (lees: mens) in een keizerrijk vol langlevende, op mensen neerkijkende wezens, heeft hij zich een plaatsje veroverd als maffiabaas. Met een select groepje vertrouwelingen bestuurt hij een wijk met louche handel. Dat brengt hem in conflict met een van de grotere bazen. Als blijkt dat ook dat conflict maar een dekmantel is voor iets veel groters, is hij zijn leven niet zeker. Het verhaal is moeilijk geschreven. Zeker als je het eerste deel niet kent, mis je de achtergronden en blijft het geheel nogal oppervlakkig. Er zijn voldoende plotwendingen om het verhaal verrassend te houden, maar doordat deze soms erg plotseling komen en vergezocht lijken, wordt het verhaal wat ongeloofwaardig. Toch heeft het verhaal ook zijn charme. Als script voor een spannende actiefilm zou het zeker niet misstaan en de ik-vorm maakt het verhaal persoonlijker en geeft ruimte voor een verfrissende zelfspot. En dat maakt de 240 bladzijden toch goed te lezen. Vrij kleine druk.

7.00 €

de fantastische wereld van j.k rowling (1018)

Jorg Knobloch

De bedoeling van dit boek is volgens de Duitse auteur: meer te weten komen over Harry Potter, meer plezier beleven aan Harry Potter en antwoord geven op de vragen over de vrouw die Harry Potter heeft geschreven. Het boek is via kleur ingedeeld: het oranje gedeelte bevat een biografie van Rowling, het gele gedeelte beschrijft de boeken, het succes, de Pottergekte, de marketing, de film etc.; groen behandelt de literaire verbanden, thema's en motieven; blauw handelt over de plaatsen waar de Harry Potterboeken zich afspelen, paars over Harry Potter op internet, de critici, en 'fouten en vergissingen'. Een wat vreemd rommelig boek, zeker geen kritische beschouwing, meer een zeer uitgebreide opsomming en beschrijving van feiten, citaten, en meningen, waar van alles bij wordt gehaald. Met hier en daar aardige observaties, maar het geheel is nogal omslachtig geschreven met veel overbodige en/of niet relevante uitweidingen (zo wordt aan de ziekte MS, waaraan Rowlings moeder overleed, bijna een hele bladzijde gewijd). Ondanks het kleurige uiterlijk en de zeer vele (vaak ook niet relevante) illustraties niet geschreven voor kinderen. Het geheel is aangepast aan de Nederlandse situatie. Met uitgebreide noten, bronvermeldingen en literatuuropgaven.

4.00 €

de feestelfjes (1121)

Daisy Meadows

Bundeling van de zeven boekjes over de Feestelfjes*. Sanne en Eva zijn uitgenodigd voor een groot verrassingsfeest in Elfenland. De feestelfjes organiseren een sprankelend feest voor de Elfenkoning en koningin. Maar dan worden de toverzakjes van de feestelfjes gestolen door de aardmannetjes van koning Winter. Elk deel gaat over de zoektocht naar het toverzakje van een van de zeven elfjes. De opzet van de verhaaltjes is precies hetzelfde. Clichématige verhaaltjes in zes hoofdstukken, redelijk gemakkelijk leesbaar door het gebruik van korte zinnen en veel dialogen. Aan het begin van elk deeltje wordt even kort de stand van zaken gegeven. Voor in het boek is een overzichtskaart opgenomen van het Windedal. Met veel eenvoudige pentekeningen en versieringen op alle pagina's. Aantrekkelijk omslag met de zeven elfjes en gekleurde ballonnen. Vanaf ca. 7 jaar.

8.00 €

de freakshow trilogie (265)

Darren Shan

Bundel met de eerste drie delen rond de vampiersleerling Darren Shan, over wie een serie van twaalf titels is verschenen. Darren vertelt hoe hij een show bezoekt en halfvampier wordt, hoe hij de kneepjes van het vampiersvak langzaamaan onder de knie krijgt en ten slotte neemt hij het op tegen een bloeddorstig wezen dat in de tunnels onder de stad zwerft. De verhalen in korte hoofdstukken zijn in de ik-persoon verteld. Geschikt voor lezers die over stalen zenuwen beschikken en van vampiers en spinnen houden. Achterin is ter promotie een gedeelte van deel vier opgenomen. Kloeke paperback met goede letter en marges. Filmeditie met foto-omslag van de filmposter*. Vanaf ca. 12 jaar.

6.00 €

de gevleugelde kat (939)

Isabel Hoving

Jasje Tak (12) woont met zijn stiefzus, zijn moeder en haar vriend in Amsterdam. Hij leidt een doodgewoon leven, net als zijn vriendje Bors. Midden in de nacht belt iemand van een handelsonderneming die in de droomwereld en via tijdreizen vreemde en soms onbeschrijfelijk handige hebbedingetjes verkoopt. De jongens worden uitgenodigd vertegenwoordiger te worden, een angstaanjagende en levensgevaarlijke baan, zo blijkt al snel. Ze raken in de droomwereld gevangen. Ze merken na hun fantastische en uiterst spannende avonturen dat je de wereld kunt veranderen door er op een andere wijze naar te kijken, door je talenten te benutten, door je in andere mensen te verdiepen, door solidair te zijn en samen te werken en door niet te blijven hangen in het verleden. Dit vuistdikke fantasy-verhaal van de debuterende auteur, literatuurwetenschapper, doet denken aan het werk van Tonke Dragt en Potter-auteur Rowling. Het is echter de vraag hoeveel jongeren dit spannende en complexe boek aandurven. Het vraagt nogal wat literaire ervaring en doorzettingsvermogen. Voorin staat een landkaart, achterin is een lijst met personages opgenomen. Winnaar Gouden Zoen 2003. Herdruk met nieuw, eigentijds foto-omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

de glitterclub in de musical (412)

Caroline Plaisted

De glitterclub is een groep van vijf meiden die, in dit negende*, afzonderlijk te lezen deel uit een serie, meedoen aan de auditie voor een nieuwe musical in het theater. Na veel spanning en oefenen volgt het optreden dat uiteraard ook zeer succesvol is. Zelfs hun actie tegen kinderarbeid waarvoor handtekeningen ingezameld worden, is geslaagd. Bij elk begin van een hoofdstuk staat een passende pentekening, de paginanummering staat in een hartje. Op de eerste pagina van het boek worden de vijf meiden voorgesteld. Een echt meidenverhaal, jongens komen er amper in voor. Eenvoudig geschreven met veel spreektaal. Dit pretentieloze vriendinnenverhaal zal vele meisjes aanspreken die van roze en glitter houden. Het omslag voldoet met de roze glitterletters ook helemaal aan de verwachtingen. Vanaf ca. 8 jaar.

5.00 €

de gouden lelie (141)

Richelle Mead

Sydney, een jonge Alchemiste, heeft tot taak om Jill, een Moroiprinses, te beschermen tegen een aanval van vampiers. Ze wonen met nog anderen, waaronder de Maroi en de Stigroi op een gewone kostschool in Palm Springs. Sydney vat haar taak serieus op, maar als ze verliefd wordt op een vampierjongen krijgt ze het moeilijk. Tweede deel uit de serie 'De alchemisten'; vervolg op 'Bloedverwanten'*. De titel verwijst naar een teken dat Alchemisten op hun wang hebben geëtst. In de ik-vorm geschreven, goed vertaald verhaal vol vaart en met veel gebeurtenissen; desondanks blijft het goed te volgen, al had het het wel iets korter gekund. Een enkele onduidelijkheid: Adrian, op wie Sydney verliefd wordt, is in het begin een Moroi en aan het eind een vampier. Morele vraagstukken worden niet ontweken en ook verliefdheden, spanning en avontuur maken van dit boek een aantrekkelijke pageturner voor de doelgroep. Deel drie zal er zeker komen. Vanaf ca. 15 jaar.

13.00 €

de gouden nar (773

Robin hobb

Het tweede deel van deze trilogie over FitzChivalric, de Zienersbastaard. Na de dood van zijn wolf probeert Fitz opnieuw te leren leven in de hofhouding van koningin Kettricken, daarbij gehinderd door vijanden en vrienden van allerlei pluimage en vooral door conflicten tussen liefde en plicht, een weerkerend thema van Hobb. Het verhaal begint traag, maar nadat het boek eenmaal op gang is geraakt, blijft het tempo er in. Het refereert zijdelings naar Hobbs Levende Schepen-trilogie. Goede vertaling. Dit boek voegt qua thematiek en plot in feite niets toe aan Hobbs eerdere werk, maar dat zal de liefhebbers niet deren. Vervolg op 'De oproep van de nar'*

16.00 €

de graal van het kwaad (322)

Anthony Horowitz

David Eliot is leerling aan de school voor magische kunsten 'Grieselstate'*. Elk jaar mag de beste leerling de 'Graal van het Kwaad' in ontvangst nemen. Deze geeft dan extra kracht. Maar als de graal op een bepaalde manier machteloos gemaakt kan worden, gaat ook de school ten onder. David is de beste leerling. Maar door list en bedrog krijgt iemand anders het kostbare voorwerp. De school wankelt en in de omgeving gebeuren waanzinnige dingen. David moet al zijn toverkracht aanspreken om een ramp te voorkomen. Het verhaal is vlot verteld. De gebeurtenissen rijgen zich aaneen tot een intrige die alle elementen van een detective en van een griezelverhaal bevat. Maar echte horror wordt het niet. Daarvoor worden de zaken met te veel van-dik-hout-zaagt-men-planken-humor beschreven. Nieuw omslag in kleur met sinistere foto-achtige illustratie van David op een begraafplaats. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

de graces

Laure Eve

Wanneer River (16) met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor knappe en mysterieuze Fenrin, een van de drie kinderen van de familie Grace. Er wordt gefluisterd dat Fenrin en zijn knappe zussen Summer en Thalia heksen zijn. River is geobsedeerd door hekserij en magie, en doet er alles aan om in het kringetje van de Graces te worden opgenomen. Langzamerhand wordt ze er kind aan huis, totdat ze een verbijsterende ontdekking doet en door haar toedoen alles verandert. De auteur heeft veel tijd nodig om haar plot te ontvouwen, waardoor het verhaal vrij lang voortkabbelt voordat het echt spannend wordt en de ware intenties van River aan het licht komen. Daarnaast doet het geheel wel erg veel denken aan de Twilight-serie. Het is vooral spannend dat de hoofdpersoon haar geschiedenis verborgen houdt voor de lezer, maar dat maakt tegelijkertijd dat het lastig is om je als lezer met haar te blijven identificeren. Eerste deel in een fantasyserie. Met intrigerend omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de grote luizenplaag (319)

Francesca Simon

Vier verhaaltjes over stoute Hendrik, die handig van zijn luizen weet af te komen maar daardoor een luizenplaag op school veroorzaakt. Hij denkt met een slim plan geld te verdienen, maar Margriet Mopperpot is slimmer. Verder haalt hij kattenkwaad uit tijdens een schoolreisje en laat hij de boel in het honderd lopen als mama's nieuwe baas komt eten. De humor is plat, soms voorspelbaar en te veel van het goede. Dat komt o.a. tot uiting in namen als Harry Huilebalk en Perfecte Peter. Redelijk taalgebruik met enkele moeilijke of lange woorden (ultramegasuperluizenshampoo). De in grootte varierende zwartwitillustraties passen prima bij de verhaalsfeer. Prettig leesbare lay-out; duidelijk lettertype; harde aantrekkelijk gekleurde kaft. Ca. 7-jarigen, die zelf ook wel van een geintje houden, zullen deze overdreven en dik aangezette komische setting wel weten te waarderen. Er zijn al meer boeken over stoute Hendrik verschenen. Tegelijkertijd verscheen 'Het spookt in huis en andere leuke verhalen'*.

6.00 €

de grote veldslag (1112)

Adam Blade

Avantia wordt door oorlog verwoest. De kwaadaardige legers van krijgsheer Derzin, onder bevel van generaal Gor, zwermen over het land. Alleen Willem en de andere Uitverkoren Ruiters staan hen in de weg.Willem, Gwen en Castor zetten alles op alles om te voorkomen dat generaal Gor ook het derde stuk van het Dodenmasker in handen krijgt. De Ruiters kunnen rekenen op hun Beesten, maar zal dat volstaan op hun gevaarlijke reis naar de Zuidelijke Grotten? Wanneer ze terechtkomen in een dorp waarin iedereen gek lijkt te zijn van angst, lijkt hun doel ver weg... En wat moeten ze denken van de vreemde jongen met magische krachten die ze op hun reis ontmoeten?

5.00 €

de hachelijke reis (104-

Mats Wahl

mooi boek

6.00 €

de hamer van thor (886)

Rick Riordan

Als Magnus Chase uitgenodigd wordt door zijn vriendin Sam om in een café iets te komen drinken, raakt hij meteen verwikkeld in een nieuw avontuur. De hamer van de God Thor blijkt gestolen te zijn en moet hoognodig teruggevonden worden. Aan Magnus de eer… Meteen als je met dit tweede deel van de Magnus Chase-serie* begint, vraag je je als lezer af, waaraan dit nieuwe avontuur je doet herinneren. De titel 'Percy Jackson en de bliksemdief' komt onmiddellijk in je op. Je zou als lezer dus kunnen zeggen dat de schrijver een patroon gebruikt voor zijn boeken. In de Magnus Chase-serie worden de hoofdpersonen echter wel meer uitgewerkt dan in de boeken van Percy Jackson. Vooral Magnus. Hij heeft veel zelfspot en humor. De schrijver lijkt helaas in grote delen van het verhaal een politieke preek te willen houden o.a. over de islam en zelfs over transgenders. Dat maakt het vaak langdradig. Desondanks zullen veel fans van het eerste uur genieten van deze serie. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

de heks van eb en vloed (127)

Thea Stilton

Eerste deel in de serie 'Heksen van Fantasia' die als vervolg is bedoeld van de succesvolle zesdelige reeks 'De prinsessen van Fantasia'. De vrede in het Grote Rijk, die na de overwinning op de Oude Koning en de Prins zonder Naam is ingetreden, blijkt van korte duur. Als de vijf prinsessen van de Wijze Koning de voortekenen van een groot naderend gevaar waarnemen komen ze bij elkaar en besluiten ze hun vader op te zoeken. Die moet hen een lang verzwegen geheim vertellen waarna zijn dochters op pad gaan om te strijden tegen de Grauwe Heksen en hun trawanten. Gemakkelijk leesbaar fantasy-avontuur met een voorspelbare en oppervlakkige verhaallijn. De schrijfstijl is simpel, het taalgebruik soms archaïsch en de dialogen weinig levensecht. Veel aandacht gaat uit naar het uiterlijk van het boek. Een voor- en nawoord, versierde hoekranden en schutbladen, veel sprookjesachtige illustraties, een miniposter aan de binnenkant van het losse stofomslag en een kleurenkatern op glossy papier in het midden met een 'Heksenboek' geven het dunne verhaal nog wat vorm. Ook zonder voorkennis van de eerdere serie te lezen. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

de heks van vuur en vlam (130)

Thea Stilton

Nadat in 'De Heks van Eb en Vloed'*, het eerste deel van deze serie, de Heks van Eb en Vloed is verslagen, moet nu de strijd worden aangebonden met Pyrea, de Heks van Vuur en Vlam, een van de andere zeven Grauwe Heksen die het Grote Rijk aan hun magie willen onderwerpen. Pyrea steekt het Weelderige Woud waar prinses Yara woont in brand, terwijl elders de aanval wordt ingezet door serpentdraken. Deze aanslagen kunnen nog worden afgeweerd, maar de bewoners van het Grote Rijk zijn daarmee bepaald nog niet van Pyrea af. Ook in dit deel van de eposachtige serie 'De heksen van Fantasia' wemelt het van de gewichtige namen en wordt er veel opgezwollen taal gebruikt. De feitelijke inhoud is echter nogal mager. Het verhaal is niet vrij van uitleggerij en stereotiepe reacties. Hier en daar zijn wat losse elementen geleend uit andere succesverhalen, zoals de versteende wezens uit de serie de Kronieken van Narnia. Opnieuw is veel aandacht besteed aan de vorm van het boek dat, mede door de aanwezige romantiek, zeker aantrekkelijk zal zijn voor de belangrijkste doelgroep: minder leesgrage meisjes. Herdruk in paperback. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

de heksen van whitby (763)

Robin Jarvis

De wezen Jennet en haar broertje Ben komen naar Whitby; zij zijn geadopteerd door Alice Bolton, een excentrieke en energieke 92-jarige vrouw. Ben, altijd al geconfronteerd met het feit dat hij dingen 'ziet', is bij Alice en haar occulte dameskring op zijn plaats. De dames (heksen?) en het oude schimmige vissersvolk, dat zich in de kliffen en grotten ophoudt; wat is fantasie en wat werkelijkheid. Dit zijn ongeveer de ingrediënten van het ingewikkelde verhaal vol occulte, spiritistische, over elkaar heen buitelende gebeurtenissen. Een hele kluif om doorheen te komen, ondanks de lange lijst met alle in het verhaal voorkomende personen als naslag bij de hand. Het boek is een forse pil met op de omslag een scène: Helhond (reïncarnatie van Dracula) valt op kerkhof vrouw aan. Voor geoefende 'griezel'-lezers, die houden van woorden als; 'mythische maankelp' e.d. Vanaf ca. 11 jaar.(Biblion recensie, Greetje Konijnendijk-Hoff.)

8.00 €

de heksenmeester (152)

Anne Rice

Derde niet afzonderlijk te lezen deel van Anne Rice's kronieken over de Mayfair-clan, een incestueuze 'witte' heksenfamilie uit New Orleans, oorspronkelijk afkomstig uit de Schotse Hooglanden. De eerste twee delen beschreven de strijd van de Mayfair heksen met het kwaadaardige superwezen Lasher. In dit deel staat een ander lid van dat mysterieuze supermensenras centraal, de vredelievende speelgoedmagnaat Ash die al decennia boven in een wolkenkrabber in New York woont. Een corrupt lid van de Talamasca, een orde van geleerden die bovennatuurlijke zaken bestudeert, blijkt duistere plannen te hebben op het gebied van genetische manipulatie. Rowan Mayfair en echtgenoot Michael Curry onderzoeken de zaak en krijgen daarbij hulp van Ash. Dit verhaal zit ingebed in allerlei andere verwikkelingen in o.a. de Mayfair-familie. Een met veel fantasie geschreven, gecompliceerd, spannend en beklemmend gothic horrorverhaal met een flinke dosis erotiek dat zich beurtelings afspeelt in New York, Louisiana, Schotland en Londen. Rice's vampier/heksenromans hebben een cultstatus en miljoenen fans over de hele wereld. De Mayfair heksenkronieken zijn al een aantal jaren oud, maar nu voor het eerst vertaald. www.annerice.com. Gebonden, kleine druk.

13.00 €

de helse helikopter (695)

Thomas Brezina

Birgit, Luuk en Patrick vormen samen het Tiger-Team. In dit zevende deel van de los te lezen serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'* mag het Tiger-Team mee met Patricks vader naar New York. Patrick heeft het idee dat hij achtervolgd wordt. Als ze in Central Park zijn, wordt Patrick met behulp van een zwarte helikopter ontvoerd. Birgit en Luuk ontdekken daarna dat Patrick heel veel lijkt op een jonge steracteur uit de musical Zorro Junior. Dan ontwikkelt zich in sneltreinvaart een avontuur waarbij de lezer als een soort vierde detective meehelpt met het oplossen van de ontvoering. Daarvoor wordt aan een lint een decoder meegeleverd, die gebruikt moet worden bij de beantwoording van vragen na elk hoofdstuk. Deze decoder maakt het boek voor kinderen aantrekkelijk, en de lezer blijft betrokken, maar het verhaal stelt verder weinig voor: oppervlakkig, voorspelbaar en de hoofdpersonen blijven stereotiep. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel. Voorzien van veel computergeanimeerde tekeningen in zwart/grijs/wit. Omslagtekening met serie-uitstraling. Voor in het boek een korte introductie van de Tiger-Teamleden; achterin achttien pagina's tips en oefeningen, met o.a. informatie over New York en taal. Eenvoudig verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de hobbit (942)

J.R.R Tolkien

'De hobbit' is een van de bekendste boeken ter wereld; binnenkort wordt het verhaal verfilmd door Peter Jackson die ook het driedelige vervolg 'The lord of the rings' heeft gemaakt. 'De hobbit' is de proloog op het hele 'The lord of the rings'-epos. In dit verhaal wordt duidelijk waar de ring vandaan komt en hoe het in bezit is gekomen van Bilbo Balings. Een spannend verhaal dat al vele malen is herdrukt in allerlei vormen - zo ook in stripvorm. In 1990 verscheen voor het eerst deze stripuitgave en pas nu in 2010 verschijnt het in de Nederlandse taal. Over de aantrekkelijkheid van het tekenwerk valt te discussieren; de tekeningen zijn af en toe kinderlijk en niet in overeenstemming met de bekende illustraties uit de films en de vele boeken. De drukke combinatie van de grote hoeveelheid tekst en de kleurentekeningen maakt het lastig leesbaar; uiteindelijk is het een verkorte versie van het originele verhaal. Wellicht dat de vele Tolkienfans deze uitgave toch kunnen waarderen. Vanwege de komende verfilming is het te voorspellen dat er weer allerlei nieuwe uitgaven gaan verschijnen van 'De hobbit' en deze graphic novel is er een van.

7.00 €

de ijsmodulator (921)

Luc Embrechts

Tientallen kleine ninjarobots overspoelden Neuro. Ze hakten op hem in dat het een lieve lust was. ‘Schakel-die-ninja’s-uit! NU!’ Neuro probeerde de ninja’s van zich af te slaan, maar ze waren met te veel. Zijn gekrijs ging door merg en been. Eego gooide de glazen deur dicht en deed hem razendsnel op slot. Aan de andere kant rende Neuro voor zijn leven. Hij knalde tegen de gesloten deur en begon als een waanzinnige op het glas te beuken. ‘LAAT-MIJ-HIER-UIT! HELP!’ ‘Nou, ik moet toegeven dat het inderdaad een mooie uitvinding is’, zei Eego. ‘Wat een slachtpartij.’ Hij keek geboeid naar het gevecht. ‘Die ninja’s hakken er écht wel op los. We zouden goed gek zijn als we Neuro hielpen. Hij bekijkt het maar. Hoe lang gingen de batterijen van die ninja’s mee?’ ‘Vier uurtjes, dacht ik’, antwoordde Isteria. Nick moet samenwerken met het nieuwe meisje in de klas: Sam. Hij vindt haar maar raar, met haar felgekleurde haren, vreemde kleding en gekke gedrag. Maar voor hij het weet sleept Sam hem mee naar Italië om de plannen van de gestoorde uitvinders Eego, Isteria en Neuro te verijdelen. De uitvinders zijn heel erg slim, maar begaan de ene blunder na de andere. Alles loopt in het honderd. En als een generaal en zijn Alfa’s er zich dan ook nog mee gaan bemoeien, wordt het een echt zootje... Zij zijn werkelijk zo idioot als een fruitpers!

6.00 €

de ijswoestijn (317)

Maite Carranza

Anaid is 15 jaar en Omarheks. Zij is de uitverkorene uit de profetien die een eind moet maken aan het terreur van de bloeddorstige Odishheksen. Na haar verjaardagsfeest vlucht zij samen met haar moeder Selene om te voorkomen dat de Odishheksen haar te pakken krijgen. Tijdens de lange reis vertelt Selene Anaid het verhaal van haar eigen jeugd. Anaid komt er zo achter onder welke gevaarlijke omstandigheden ze is geboren en wie haar vader is. Het boek is een verhaal in een verhaal, waarin ook diverse legenden over goden en godinnen zijn verweven. Toch is het niet moeilijk de verhaallijn vast te houden. Net als in het eerste deel van deze serie 'De clan van de wolvin'* zit er veel vaart in het verhaal en staat de gedachtewereld van een 15-jarig meisje centraal. Het verhaal eindigt als een echte cliffhanger: de problemen hebben zich opgestapeld en Anaid zal ze moeten oplossen. Paperback, kleine druk. Vanaf ca. 13 jaar.

8.00 €

de ijzerkoning (1034)

Julie Kagawa

Op de zestiende verjaardag van Meghan (ik-figuur) blijkt haar broertje verwisseld te zijn voor een elfenkind. Zij wil hem terugvinden en met hulp van haar beschermer Puck gaat ze naar de fantasiewereld Nimmernimmer. In Zomerland, bekend uit het toneelstuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare, ontmoet ze koning Oberon die haar iets ongelooflijks vertelt. De zoektocht naar Meghans broer is een groot en ongewis avontuur vol gevaar. Ze krijgt hulp van de aantrekkelijke prins Ash. Als uit een grote hoed verschijnt het ene fantasiewezen na het andere; van de filmfiguurtjes Gremlins tot aan klassiekers als trollen en draken. De wezens hebben een ding gemeen: scherpe tanden, want het devies in Nimmernimmer is eten of gegeten worden. Het verhaal is een pleidooi voor de fantasie zoals Grimalkin de kat zegt: 'Stervelingen verliezen hun geloof in alles behalve de wetenschap'. Door computerspelletjes geloven mensen niet meer in monsters of magie. Dit debuut is het eerste boek uit de serie 'The Iron Fey'* die uit vier delen zal bestaan. Geschikt voor fantasyliefhebbers die van overvloedig veel afwisseling houden. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

de ijzerproef (1232)

Cassandra Clare

Calls vader waarschuwt hem zijn hele leven al voor magie. Als Call (12) de IJzerproef moet doen, die hem kan toelaten tot de magiërsopleiding het Magisterium, doet hij zijn uiterste best te falen. Toch kiest meester Rufus hem als leerling. Hoewel hij de woorden van zijn vader ‘je weet niet wat je bent’ blijft onthouden, voelt Call zich thuis op de school. Voor het eerst van zijn leven heeft hij echte vrienden: Aaron en Tamara. Aaron blijkt over zeer bijzondere krachten te beschikken, en dat maakt hem een gevaar voor de Vijand. Call probeert hem met Tamara uit diens handen te redden. Maar wie ís de Vijand eigenlijk? En wie is Call zelf? Spannend fantasyverhaal vol magie en vreemde wezens. Niets is er wat het lijkt en de spanning wordt geleidelijk opgebouwd. Boven elk hoofdstuk staat een kleine zwart-witillustratie en de proloog maakt meteen duidelijk dat Call een bijzondere jongen is. Het slot vormt een afronding en houdt tegelijk alles open voor de volgende vier nog te verschijnen delen. Holly Black schreef o.a. 'De Spiderwick Chronicles', Cassandra Clare is bekend van de serie 'Kronieken van de Onderwereld'. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 35 |