Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de jaren van verachting (1019)

Anddrzej Sapkomski

Geralt van Rivia is The Witcher, de hekser, een bijzonder soort magiër die is opgeleid om alles en iedereen die door het kwaad is voortgebracht te bestrijden. De Jaren van Verachting is, na de verhalenbundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid en Het Bloed van de Elfen, de tweede Witcher¬-roman.Geralt van Rivia heeft over de hele wereld monsters en demonen verslagen, maar hij is slecht voorbereid op wat er komen gaat als twee machtige koningen hun legers opstellen bij de rivier die hun rijken scheidt. De zaak verergert als ook elfen en andere niet-mensen zich mengen in de strijd en zich diep in het woud aansluiten bij de verschillende strijdkrachten.Geralt en zijn geliefde Yennefer moeten ondertussen de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra, beschermen. Want zij, Ciri, is de Vlam, het kind van de profetie, en het isaan haar om de wereld te redden of er een eind aan te maken...Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de tovenaar Geralt is een internationale bestseller waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in veertien landen in vertaling.

25.00 €

de jongen met de lege ogen (900)

Jonathan Stroud

De spokenjagers van Lockwood & Co hebben het druk. Ze krijgen allerlei zaken doordat hun concurrenten zich bezig moeten houden met een enorme geestuitbraak in de Londense wijk Chelsea. Lockwood, George en Lucy mogen daar in eerste instantie niet aan deelnemen, maar uiteindelijk blijven hun kwaliteiten niet onopgemerkt. Tegengewerkt door de andere bedrijven gaan ze op zoek naar de oorzaak van de grote spookramp. Met dit derde deel* tekent de formule waarmee Stroud deze serie schrijft zich duidelijk af. Dat is echter geen probleem door het onverminderd sterke schrijfwerk. Waar andere series na hun initiële succes vaak gehaast en ongeïnspireerd aandoen, zorgt de auteur er hier voor dat met aandacht en liefde voor de personages een spannend verhaal wordt vormgegeven. Misschien niet enorm verrassend meer na de vorige delen, maar nog altijd met een kwaliteit die je doet uitkijken naar een volgend deel. Mondjesmaat voegt Stroud gelukkig wel nieuwe elementen toe die duidelijk zijn opgezet om in latere delen terug te komen, maar nooit aanvoelen als een goedkope manier om een vervolg te forceren. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

de keizer van nihon-ja (886)

John Flanagan

Arnaut is in Nihon-Ja (Japan) om te leren over de krijgskunst daar. De keizer wil dat de gewone bevolking meer macht krijgt, maar daar zijn de Senshi, de krijgers van Nihon-Ja, het niet mee eens. Er komt een opstand, waardoor Arnaut niet naar huis kan. Will en zijn vrienden maken zich zorgen als Arnaut niet terugkomt en gaan naar hem op zoek. Tiende deel van de serie ‘De Grijze Jager’*, die vooral bij jongens in de bovenbouw van de basisschool erg populair is. De karakters van de hoofdpersonen maken nauwelijks ontwikkeling door, waardoor ze voor de jonge lezers goed herkenbaar zijn en ze bij een nieuw deel meteen weer in de bekende sfeer zitten. De hoofdpersonen gaan op een ontspannen manier met elkaar om en nemen elkaar geregeld in de maling. Arnaut is wel wat onrealistisch vertrouwelijk met de keizer. Hij onderbreekt hem en geeft ongevraagd advies. De gevoelens en beweegredenen van de personages worden heel expliciet beschreven, waardoor er niets voor eigen interpretatie overblijft. Dat kan voor ergernis zorgen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de keuze (609)

Andrea Cremer

Hoe vaak kan ware liefde op de proef worden gesteld? Wanneer Calla Tor wakker wordt in het hol van haar aartsvijanden, de Zoekers, weet ze dat haar dagen geteld zijn. Maar dan doen de Zoekers haar een aanbod dat haar de kans geeft haar voormalige meesters te vernietigen en niet alleen de roedel te redden, maar ook de man die ze noodgedwongen heeft achtergelaten. Is Ren de prijs van haar vrijheid waard? En zal Shay aan haar kant blijven staan, wat er ook gebeurt? Nu Calla haar eigen lot in handen heeft, moet ze zien te ontdekken welke strijd ze moet uitvechten en welke niet.

8.00 €

de kolonie (824)

Ben Bova

Bova tekent in deze volumineuze roman de gevreesde apokalypse van het mensdom in 2008, en de wederopstanding, dit alles gezien in een logisch opgebouwd patroon dat sociaal-politiek en wetenschappelijk verantwoord is. Eiland I is een ruimtekolonie waarvan de satellieten de zonne-energie opvangen die de aarde nodig heeft. Op de overbevolkte en uitgehongerde aarde heerst een koude oorlog tussen de Wereldregering en de industriele machtsmagnaten, die heimelijk ondergrondse bewegingen, zoals de ROV (Revolutionaire Ondergrondse Volksbeweging) wapens leveren om de regering omver te gooien en zo alle macht aan zich te trekken. Intelligente, boeiende roman die een zeer realistisch beeld geeft van een niet-nukleaire apokalypse. Ondanks de wat stereotiepe personages worden ze toch geloofwaardig voorgesteld.

7.00 €

de koning van clonmel (216)

John Flanagan

Aan de westkust van Araluen zijn mensen van de sekte de Buitenstaanders gesignaleerd. Halt houdt een oogje in het zeil. Hierdoor mist hij de jaarlijkse bijeenkomst van de Grijze Jagers. Tijdens deze bijeenkomst doet aanvoerder Crowley Will een voorstel. Hij kan samen met Halt een speciale dienst binnen het korps Grijze Jagers oprichten. Hun eerste klus betreft de Buitenstaanders. Ze hebben al vijf van de zes landen in Hibernia overmeesterd en zetten nu hun zinnen op Clonmel, het land waar Halt oorspronkelijk vandaan komt. Achtste deel uit de serie 'De Grijze Jager'*. In dit verhaal komen we meer te weten over de achtergrond van de geheimzinnige Halt. De personages zijn echte typetjes en daardoor wat voorspelbaar, maar ze zijn erg sympathiek en gaan op een leuke manier met elkaar om. Het verhaal bestaat vooral uit actie en dialoog. Het taalgebruik is soms wat houterig. Als er meerdere verhaallijnen zijn, wisselt het perspectief per hoofdstuk. Weer een onderhoudend, met vaart geschreven verhaal, dat nog een vervolg zal hebben. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de kristallen kloof (706)

David & Leigh Eddings

Niet zelfstandig te lezen derde deel van wat de vierdelige fantasy-sage 'De dromers' moet worden. De verhalen (deel I 'Het eiland Thurn', 2003 - deel II 'De gekoesterde', 2005)* spelen zich af op het continent Dhrall dat geregeerd wordt door vier oude Goden, Dahlaine en zijn broer Veltan die over het noorden en zuiden van het continent heersen en de zusters Zelana en Aracia die in het westen en oosten regeren. In het onherbergzame midden heerst de onmenselijke Dat-wat-Vlagh-heet, die met zijn leger monsterachtige insecthybriden heel Dhrall wil veroveren. De vier oude Goden worden bijgestaan in hun strijd tegen Vlagh door vier Dromers, jonge Goden in wording, al weten ze dat zelf niet, nu nog gevangen in een mensenlichaam. Zij kunnen met hun dromen de wereld veranderen. Na zijn aanval op de domeinen van Zelana en Veltan richt Vlagh zich in dit deel op Dahlaine. De vier oude Goden takelen inmiddels mentaal en lichamelijk steeds verder af en Vlagh heeft een nieuw wapen: spionnen met de gedaante en intelligentie van mensen. Het Amerikaanse echtpaar David en Leigh Eddings schreef een aantal succesvolle fantasyseries, samen ('Kronieken van de IJstijd') en alleen door David ('Kronieken van Belgarion'). Kenners beschouwen deze serie niet als hun beste werk. Met kaartje. Vrij kleine druk.

5.00 €

de kronieken van narnia (124)

C.S Lewis

Omnibus met alle zeven delen van de inmiddels klassieke Engelse fantasysaga (1950-1956). 'Het neefje van de tovenaar', hier als deel I opgenomen, is een in de Victoriaanse tijd spelend verhaal waarin twee buurkinderen via een toveroom in een magische wereld terechtkomen, allerlei avonturen beleven en de leeuw Aslan ontmoeten. Het is het voorspel voor de andere zes verhalen waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog vier naar het platteland geevacueerde kinderen via een kleerkast in het magische land Narnia terechtkomen en daar samen met de leeuw Aslan (de echte koning van Narnia) de strijd aanbinden met de boosaardige Witte Heks. Kleurrijke, avontuurlijke en spannende verhalen waarin de Britse auteur (1898-1963) christelijke, fantasy- en ridderelementen verwerkte. In 2005 ging de Walt Disneyfilm 'The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe' in premiere, waaruit de omslagillustratie afkomstig is. Geen illustraties, wel met kaart van Narnia op de schutbladen. Behalve de film verschenen er ook boeken over Narnia, filmboeken, dvd's, games, enz. Zie ook www.kok.nl/narnia/. Vanaf ca. 10 jaar.

16.00 €

de laatste beschermer (527)

Eoin Colfer

In dit achtste en laatste deel van de serie 'Artemis Fowl'* heeft de op macht beluste elf Opal Koboi elf dode elfenkrijgers die zich onder Huize Fowl bevonden, weer tot leven gewekt. Hun geest heeft bezit genomen van Artemis' jongere broers en van Juliet, de zus van Artemis' bodyguard Butler. Artemis heeft tot zonsondergang om te zorgen dat die geesten hen verlaten, zodat zij weer kunnen terugkeren op aarde. De krijgers en ook Opal Koboi, die het hele menselijke ras wil vernietigen, moeten daarom buitenspel worden gezet. Met gevaar voor eigen leven gaat Artemis de strijd aan. Het verhaal is met humor geschreven en bevat veel actie en spanning. Doordat deze elementen goed in balans zijn, leest het met veel vaart. De karakters zijn zo beschreven dat ze echt wezens van vlees en bloed zijn geworden. Het verhaal beslaat negentien hoofdstukken en start met een proloog die je al redelijk in de sfeer van het verhaal brengt. Het einde is wat wensvervullend, maar de onbeantwoorde vragen aan het eind kunnen wat onbevredigend zijn voor sommige lezers. Spannend en aantrekkelijk omslag. Ook in het Engels aangeboden**. Vanaf ca. 13 jaar.

5.00 €

de laatste olympier (1169)

Rick Riordan

Al in het eerste hoofdstuk heeft Percy (14, ik-figuur) opnieuw een school in de as gelegd. Want ook bij deze school wordt hij door kwaadwillende mythologische wezens opgewacht. Hij wordt geholpen door een sterfelijk meisje dat de monsters kan zien. Als Percy terugkomt in kamp Halfbloed, blijkt het bedreigt te worden door Luuk, die werkt voor de titaan Kronos. Luuk wil reizen door het grote Labyrint van Daedalus en is op zoek naar Ariadnes draad die hem de weg door het Labyrint kan tonen. Annabeth, Percy, Tyson en Grover gaan op zoek naar Daedalus, om hem ervan te overtuigen zich aan hun kant aan te sluiten. Vierde deel uit de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'*. Percy vertelt het verhaal achteraf. Het hangt van actie en goede dialogen aan elkaar, waardoor het heel leesbaar is. Via dromen komt Percy een en ander aan de weet over Daedalus en over waar Luuk en Kronos mee bezig zijn. De personages zijn geloofwaardig en worden redelijk goed uitgewerkt. Van een aantal nieuwe personages blijft lang onduidelijk aan wiens kant ze staan, wat het geheel extra spannend maakt. De hoofdstuktitels zijn leuke, cryptische verwijzingen naar de inhoud. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de laatste wens (817)

Anddrzej Sapkomski

Geralt van Rivia is een hekser, een huurmoordenaar die uitsluitend monsters doodt. In diverse verhalen gaat Geralt de strijd aan in een wereld die bevolkt is door monsters en mythische wezens naast de gewone mensen. Zijn karakter wordt meteen duidelijk als hij ingehuurd wordt om zo'n monster, een striga, te doden. Maar hij toont soms ook compassie zoals in het tweede verhaal over Nivellen, een mens met een soort berenkop. Soms is de grens tussen goed en kwaad niet duidelijk en moet Geralt een (ethische) keus maken. Alle verhalen zijn afzonderlijk te lezen, maar zijn toch door een rode draad met elkaar verbonden. De Pools-Slavische achtergrond van de auteur is gedeeltelijk te herkennen in namen en landschappen en ook sommige sprookjes, sagen en legenden zijn knap verwerkt in de personages en verhaallijnen. Deze verhalen zullen de opmaat zijn voor verdere delen en een volledige roman. Geralt is ook al hoofdpersoon in een nieuw ontwikkeld computerspel. De verhalen (en stijl) doen denken aan Tanith Lee's Cyrion-personage. Kleine druk.

7.00 €

de laatste yeti (177)

Alberto Melis

Violet, Valiant en Shaila ontdekken in huis een geheime kamer waar S.O.S. Duistere Dieren zich schuilhoudt. Deze organisatie beschermt mysterieuze diersoorten die met uitsterven worden bedreigd. De organisatie roept de hulp van de drie kinderen in om de laatste Yeti in nood te helpen. Dit eerste deel uit de reeks 'Duistere Dieren'* doet met de machine die de kinderen naar de andere kant van de wereld kan schieten en de bijzondere gaven die de hoofdpersonen hebben, denken aan de stripverhalen van Suske en Wiske. Het verhaal op zich is leuk, maar er zijn te veel storende factoren om van het verhaal te kunnen genieten. Allereerst zijn er de lastige Engelse en Tibetaanse namen waar je als lezer over struikelt. Dit leidt af van het verhaal. Daarnaast zijn er vier benamingen voor de Yeti, wat verwarring veroorzaakt. Maar het meest storend zijn de vele fouten in het boek. Naast taal- en typefouten staan er tegenstrijdigheden in het verhaal, zoals over de kleur ogen van de Yeti, wat het Tweede Verdrag inhoudt en of de Captain een man of vrouw is. Met aantrekkelijke zwart-witillustraties en een leuk omslag. Vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €

de maanspiegel (1100)

Leander Hanssen

De hoofdfiguren in dit met veel vaart en fantasie geschreven boek hebben het niet gemakkelijk: al meteen in het eerste hoofdstuk wordt een van hen ontvoerd. We maken kennis met de 10-jarige Luna, haar broertje Leo en buurjongen Emiel. Vader is wetenschapper en verblijft in de Karpaten waar hij onderzoek doet naar de Bajka, een dwergvolkje in Podzagoera. Als vader en het dwergvolk in moeilijkheden verkeren komt de sympathieke dwerg Nicpon de familie halen en vertrekken ze naar de Karpaten, alwaar het gezelschap allerlei spannende avonturen beleeft. De Bajka beschikken over een zeer apart communicatiemiddel, de maanspiegel, waarmee informatie uitgewisseld kan worden. Luna blijkt als enig mensenkind ook van deze spiegel gebruik te kunnen maken en deze gave komt haar aan het eind van dit boek goed van pas. De bewoners en dwergen in de Karpaten worden onderdrukt door de sluwe heerser Skwar. Tijdens hun avonturen ontmoeten de kinderen o.a. de sprookjesachtige prinses Sikora en de goedige Maluch wiens dochter evenals vele andere kinderen door Skwar gevangen genomen is. Het boek kent vele hoogtepunten en onverwachte wendingen. De vele zwartwitte tekeningen en gekleurde omslag maken dit boek extra geheimzinnig. Dit eerste deel van een vierluik is geschikt voor kinderen vanaf ca. 11 jaar

8.00 €

de macht van de duistere kant (932)

Timothy Zahn

Tweede deel van een nieuwe 'Star Wars'-trilogie en rechtstreeks vervolg op deel 1 'Erfgenaam van het rijk' (a.i. 97-05-237-X), met gebruik van de personages uit de originele SF-filmtrilogie. De macht van het diktatoriale Rijk is getaand maar grootadmiraal Thrawn wil met hulp van de machtszieke afvallige Jedi C'baoth de Zwarte Macht terugvinden: de verloren gewaande Katanavloot van ruimteslagschepen om daarmee de vrijheidsstrijders te overwinnen. Han Solo zoekt hulp bij de smokkelaars. Prinses Leia Organa (nog steeds zwanger van een Jedi-tweeling) probeert de door het Rijk getiranniseerde Noghri over te halen om zich bij de rebellen aan te sluiten. Luke Skywalker raakt in de mentale macht van de afvallige Jedi, maar wordt gered door Mara, een andere 'onbekende' Jedi. Heel wat actie, complot en intriges met mensen en buitenaardse wezens, inclusief politiek gekonkel binnen het vrijheidsleger zelf. Vlot leesbaar ruimte-avontuur dat (alweer) eindigt met status quo in afwachting van het derde deel, 'Het laatste bevel'. Normale druk.

9.00 €

de magier van macindaw (166)

John Flanagan

Will is nu een echte Grijze Jager. Zijn eerste opdracht voert hem naar het afgelegen leengebied Macindaw, waar een tovenaar de plaatselijke bevolking terroriseert. Met dit boek begint hij een nieuw avontuur. Will is in dit vijfde deel van de serie 'De Grijze Jager' volwassen geworden en de schrijver ook. Meer dan in de voorgaande delen besteedt hij aandacht aan de karaktereigenschappen van zijn personages en een zorgvuldige spanningsopbouw door allerlei geheimzinnige gebeurtenissen. Ook bevat dit boek veel meer humor. Daardoor wordt het verhaal een stuk levendiger. Alleen in de laatste hoofdstukken valt de auteur terug in zijn oude fout: de actiescènes worden te zakelijk en omslachtig beschreven om echt te boeien. Het boek is geen afgerond verhaal: het eindigt met een cliffhanger en zal een vervolg krijgen in ‘Het beleg van Macindaw’*. Voorin is een kaart van de verschillende koninkrijken te vinden. Het omslag is in de herkenbare stijl van de andere delen (groot afgedrukte serietitel en een bos pijlen). Gebonden editie. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de magische kracht van kruden (1066)

Margaret Picton

Proefondervindelijk ontdekten mensen in vroege beschavingen de geneeskrachtige eigenschappen van planten en deze kennis werd mondeling van generatie op generatie overgeleverd. Aan veel kruiden werden magische eigenschappen toegeschreven. Andere kruiden werden gekookt om er beschermende drankjes van te trekken. Het plukken van kruiden was omgeven met merkwaardige gebruiken zoals bijvoorbeeld het oogsten van kruiden tijdens volle maan. Tot op heden hebben kruiden iets van hun historische betekenis bewaard. Dit boek gaat over de herontdekking van de mystieke, legendarische krachten van kruiden. Het bevat recepten om te betoveren, pijn te verzachten, te genezen en te beschermen. Hierbij komen de volgende methodes aan bod: infusies, extracten, compressen en cataplasma's. Het boek bevat citaten, dichtregels en rijmpjes over elk kruid dat behandeld wordt. Men vindt uitgebreide beschrijvingen van specifieke eigenschappen van elk kruid. Het leukste recept : "Om te dromen van liefde: 1 koffielepel wijn, 1 kl rum, 1 kl azijn, 1 kl water en een takje rozemarijn." Levert profetische dromen over een toekomstige minnaar op!

10.00 €

de medici moord (1218)

Bjorn van den Eynde

De vader van Mila is voortvluchtig. Hij heeft stiekem contact met Mila en beweert dat hij ten onrechte is beschuldigd van moord. Wanneer blijkt dat het slachtoffer de moeder van Mila's klasgenoot Brandon is, zijn Mila en Brandon vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Geholpen door hun vrienden van de popgroep Ghost Rockers gaan de twee op onderzoek uit. Een spannend, toegankelijk verhaal over de Ghost Rockers die via hun liedjes aanwijzingen doorkrijgen van geesten. Het taalgebruik is eenvoudig, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van dialogen. De tekst is Vlaams, we lezen zinnen als: "(hij) zat neer in een oude, versleten zetel' of "ze moest proberen los te geraken'. Het verhaal leest vlot en heeft zeer veel vaart. Wellicht iets té veel vaart: zowel gebeurtenissen als personages worden weinig uitgewerkt. Geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's van de hoofdpersonages. Gebaseerd op een televisieserie die zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen vijfde deel uit de serie 'Ghost Rockers'* met open einde. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

de mummie of ramses de gedoemde (149)

Anne Rice

De mummie van farao Ramses de Grote komt tot leven en gaat op zoek naar zijn verloren geliefde Cleopatra in het Londen van begin 1900, met duistere gevolgen voor een egyptoloog en zijn omgeving. Fantasierijke vermenging van historie en verbeelding levert een originele, licht erotische roman op. Na een vrij traag begin krijgt het verhaal vaart en spanning. Goede karaktertekeningen van ongewone personages, passend in de vertelde tijd; aardige verhaalwendingen maar een wat geexalteerd, hoewel beeldend, taalgebruik. Levendige tekening van Edwardiaans Londen en Eygpte (Alexandrie, Luxor) in de betere kringen. Zorgvuldige vertaling. Voorplat: oog in windsels. Eerder werk: verfilmde bestseller 'Interview with the Vampire'* en 'Pandora' **. Onderhavig boek is geen vampierverhaal. Kleine druk.(Biblion recensie, A. van den Berg-Brandt)

5.00 €

de naderende storm (271)

Alan Dean Foster

De kleine planeet Ansion dreigt zich van de federatie af te scheiden. Jedi-ridders, waaronder Obi-Wan Kenobi en de jonge Anakin Skywalker, proberen dat te verhinderen omdat andere werelden het voorbeeld van Ansion zullen volge

8.00 €

de natuurlijke heks (153)

Laurie Cabot

De (Amerikaanse) schrijfster werd naar eigen zeggen op haar zestiende ingewijd als heks en schreef eerder 'De heks in elke vrouw', 'Liefdes toverkunsten' en 'De kracht van de heks'. Ditmaal een eenvoudige handleiding om de teloorgegane kennis van onze voorouders te hervinden en opnieuw de schoonheid en grote betekenis van de oeroude rustige evenwichtige beweging van onze planeet te gaan beseffen. Net zoals de rituelen van de heks zich ontwikkelen van een plechtige tot een vreugdevolle gelegenheid, wil de auteur in dit boek benadrukken hoe belangrijk het is serieus engagement met het natuurlijke milieu samen te laten gaan met hoopvolle verwachtingen, pret en geestverrukking. Onderwerpen: oude Keltische tradities in de wicca, bezweringen, rituelen, diverse seizoensfeesten, recepten voor passende gerechten. Hekserij wordt hierbij uiteraard opgevat als iets goedaardigs voor mens en natuur, alsof het geen kwaad kan beide een handje te helpen in de door de heks gewenste richting. Bevat een literatuurlijst.

14.00 €

de negen levens (697)

Diana Wynne Jones

Santina is een heks die haar bijzondere krachten niet altijd ten goede aanwendt. Ze brengt voortdurend opschudding teweeg in het kasteel van de heksengrootmeester Chrestomanci. Haar broertje Kat, ogenschijnlijk een gewone jongen, blijkt uiteindelijk voorbestemd om de rol van heksengrootmeester over te nemen. Deze herdruk van een verhaal dat oorspronkelijk uit 1972 dateert en in Nederland voor het eerst in 1980 verscheen, vertoont veel gelijkenis met de momenteel zo populaire Harry Potter-serie (eigelijk ligt het andersom!). Het is het eerste deel van een serie, die uit vier delen bestaat en net als de Potter-verhalen speelt in een wereld vol magie. De opbouw is wat ingewikkeld, maar ingenieus en de auteur weet de lezer tot het eind toe in spanning te houden. De ontknoping is verrassend. Deze nieuwe uitgave is voorzien van zwart-witillustraties die telkens aan het begin van een hoofdstuk staan. In 1981 werd het boek bekroond met een Zilveren Griffel. Voor liefhebbers van magie en fantasie vanaf ca. 10 jaar.(Biblion recensie, W. van der Pennen-Schleicher)

7.00 €

de oma van toetanchamon (578)

Batpat

In het museum van Fogville wordt de mummie van koningin Tiye, de oma van Toetanchamon, tentoongesteld. Martin, Leo, Rebecca en Bat Pat (ik-figuur) bezoeken de tentoonstelling en ontdekken dat de mummie leeft! Volgens een legende zou Toetanchamon pas klaar zijn om de troon te bestijgen op de dag dat hij van zijn oma zou winnen bij het spelen van een spelletje Senet. De koningin was echter onverslaanbaar en Toetanchamon is zonder te winnen farao geworden. Dat is de reden waarom de koningin nog steeds niet in vrede kan rusten. Bat Pat en de Silver kids verdiepen zich in de spelregels van Senet, en gaan een bijzondere uitdaging aan. Dit derde verhaal over de vleermuis Bat Pat* is humoristisch en leest lekker weg. De thematiek van het oude Egypte wordt op een originele manier in het verhaal verweven en maakt de lezer nieuwsgierig. Het boek ziet er aantrekkelijk uit door de gekleurde stroken boven en onder aan de pagina's en de vrolijke kleurenillustraties, enkele over twee pagina's. Achter in het boek een aantal spelletjes en enkele weetjes over mummies, farao's en piramides. Vanaf ca. 8 jaar.

7.00 €

de onderaardsen (1082)

Mary Arrigan

De veertienjarige Miriam gaat na de vreemde verdwijning van een klasgenoot samen met haar achtjarige broertje en twee van haar vrienden op onderzoek uit en belandt - als gevangene - in een ondergronds grottenstelsel waar de gedegenereerde nakomelingen van negentiende-eeuwse godsdienstfanaten proberen hun onvruchtbare groep uit te breiden. Spannend verhaal met vlotte dialogen. De karakters van de verschillende kinderen worden goed uitgewerkt; ze laten ook een duidelijke ontwikkeling zien in de loop van de gebeurtenissen. Horrorverhaal van een in haar eigen land zeer geliefde Ierse schrijfster, voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

6.00 €

de ontknoping (685)

Petra Pardon

In dit zesde en vermoedelijk laatste deel van de reeks*, geschreven naar de magische telenovelle 'De Elfenheuvel', beleven de elfenprins Dagmar en zijn trouwe mensenvrienden weer spannende avonturen bij het zoeken naar de steen Oxus, die de Tussenwereld kan redden. De zoektocht is een race tegen de klok waarin ze telkens weer nieuwe obstakels moeten overwinnen en mysteries oplossen. Wie de vorige boeken niet las of de televisieserie (Ketnet) niet kent, zal het moeilijk vinden om het verhaal te volgen; voorkennis is wel een must. De hoofdverhaallijn wordt nogal rechtlijnig uitgewerkt en de nevenverhaallijnen (over het clubhuis, verliefdheden) worden niet echt diep uitgespit; daaraan merk je dat het hier om een uitgeschreven script gaat. Fans van de reeks zullen dit niet erg vinden, voor de echte lezers kan het boek wat teleurstellen. Vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

de oorsprong (515)

Diana Gabaldon

In 1740 is de Schotse rebel Jamie Fraser na de dood van zijn vader naar Frankrijk gevlucht, waar hij nu deel uitmaakt van een groep huurlingen en herenigd is met zijn beste vriend Ian Murray. Door hun kapitein geselecteerd voor een speciale opdracht moeten ze twee schatten van een joodse arts in Bordeaux naar Parijs brengen. De eerste is een kostbare Thora, onderdeel van de bruidsschat van de kleindochter van de man, de tweede is de kleindochter zelf, de mooie Rebekah, die in Parijs gaat trouwen. Zowel Jamie als Ian, die het er moeilijk mee hebben dat ze nog maagd zijn, vallen als een blok voor de mooie Rebekah, maar zij heeft haar eigen agenda. De Amerikaanse auteur (1952) schrijft historisch-romantische fictie, onder andere de bestsellerserie "De Reiziger-reeks' (historische romans met SF-elementen). Deze goed vertaalde korte roman, die qua verhaal voorafgaat aan die serie, is heel smakelijk en vlot geschreven, geeft een goed tijdsbeeld, maar is vaak nogal onwaarschijnlijk. Aan het eind is een fragment van 75 pagina's van deel 1 van "De Reiziger-reeks' toegevoegd. Duidelijke druk.

10.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ... | 35 |