Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

anna het rode regenboogelfje (812)

anna het rode regenboogelfje (812)
Daisy Meadows

Sanne en Eva zijn met vakantie op Toverregen Eiland. Als ze het eiland gaan verkennen, vinden ze een oude, zwarte pot die omgekeerd in het gras ligt. Binnenin klinkt een zacht getik. Als ze de pot omdraaien, komt er een verdrietig elfje tevoorschijn. Huilend vertelt het elfje dat ze haar zes zusjes is kwijtgeraakt na het Midzomerfeest. Sanne en Eva beloven haar de zusjes te gaan zoeken omdat ze dat zelf niet kan door de vloek van koning Winter. Einde van het verhaal. Tijdens die zoektocht gebeuren er allerlei sprookjesachtige, nogal ingewikkelde dingen. De meisjes worden met rode poederstof bestrooid waardoor ze even klein worden als de elfjes. Koning Winter speelt een rol en een kikker brengt hen een zilveren tasje met toverspullen. Voorin het boekje een plattegrond van Toverregen Eiland en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is uitgesproken. Op elke dubbele pagina staan een of meer zwartwittekeningen van matige kwaliteit. Aantrekkelijke omslag met glinsterende rode sterretjes. Vanaf ca. 7 jaar. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

3.00 

bondgenoten van de nacht (139)

bondgenoten van de nacht (139)
Darren Shan

Darren Shan, half vampier en Vampiersprins, staat voor zijn grootste nachtmerrie tot nu toe - school! Huiswerk maken is wel het laatste waar hij op zit te wachten. Darren heeft andere dingen aan zijn hoofd: de lijken blijven zich maar opstapelen. En wat nog erger is: de Heer der Vampanezen is nog steeds niet gevonden... de tijd dringt!

7.00 

de aanval van de woeste wolf (213)

de aanval van de woeste wolf (213)
Di Toft

Nat en zijn Wolflingvriend Woody komen erachter dat hun grote vijand, een vampier, gruwelijke plannen heeft. Hij is bezig de slechte weerwolven bijeen te brengen. De jongens moeten alles op alles zetten om hem tegen te houden. Helaas heeft Nat zijn gedaantewisselingen nog niet helemaal onder controle. De vrienden beginnen aan een groot avontuur waarbij ze vele raadsels moeten oplossen. Lukt het ze een van de ergste monsters ooit tegen te houden?Di Toft (1958) werkte onder andere bij een reclamebureau. Als kind was het haar grootste wens om Dr. Who's assistent te worden, maar die is helaas nooit uitgekomen. Haar andere wens, om schrijver te worden, kwam wel uit: in 2001 verkocht ze haar eerste verhaal aan een tijdschrift. Di woont met haar gezin en hun enorme hond, Dave, in Portishead, Engeland.

8.00 

de freakshow trilogie meesterlijk verfilmt (265))

de freakshow trilogie meesterlijk verfilmt (265))
Darren Shan

Nu verfilmd met John C. Reilly als huiveringwekkende vampier in Cirque du Freak! Darren Shan is wereldberoemd door zijn bloedstollende kinderboeken. Hij houdt van strips en boeken, popmuziek en voetbal, maar zijn favoriete hobby is het bedenken van griezelige dingen waarmee hij zijn lezers de stuipen op het lijf kan jagen. Darren woont in Ierland en reist regelmatig over de hele wereld om zijn miljoenen fans te bezoeken. De eerste drie boeken uit de buitengewoon succesvolle serie De wereld van Darren Shan zijn nu verfilmd als Cirque du Freak! Vanaf 27 augustus draait de film in de Nederlandse bioscopen en vanaf 19 augustus in Vlaanderen. Chris Massoglia speelt Darren Shan en John C. Reilly (onder andere bekend van Magnolia en The Aviator) kruipt in de huid van vampier Larten Crepsley. Een mooie aanleiding voor De Fontein om een speciale filmeditie van de Freakshow trilogie uit te brengen.Darren is een gewone schooljongen, tot hij de Grote Freakshow bezoekt. Daar ziet hij een optreden van meneer Crepsley en zijn angstaanjagende spin. Omdat Darren gefascineerd is door spinnen, steelt hij de levensgevaarlijke tarantula. Dat had hij beter niet kunnen doen: meneer Crepsley is een vampier en dwingt Darren om zijn assistent te worden. Hierdoor krijgt Darrens leven een bloedstollende wending.

8.00 

de geboorte van een moordenaar (573)

de geboorte van een moordenaar (573)
Darren Shan

Darren Shan is terug waar het allemaal begon: in de wereld van de vampiers. Deze nieuwe, vierdelige serie gaat over het leven van Larten Crepsley voordat hij Darren Shan ontmoette. De geboorte van een moordenaar vertelt hoe Larten uitgroeit tot de vampier die de wereld voorgoed veranderde. Wanneer de twaalfjarige Larten de verschrikkelijke fabriek ontvlucht waar hij zich kapotwerkt, beseft hij niet dat dit het einde van zijn oude leven betekent. Uit angst om gevonden te worden, verstopt hij zich in een graftombe op het kerkhof. Daar ontmoet hij de mysterieuze vampier Seba Nile. Larten wordt langzaam meegezogen in de duistere wereld van de vampiers. Terwijl hij met Seba rondreist en van alles leert over de wereld s nachts, geniet Larten van het grote avontuur. Pas heel laat realiseert hij zich dat als hij kiest voor een leven als vampiersleerling, hij nooit meer terug kan naar de wereld van zijn jeugd.

5.00 

de glazen muiltjes (707)

de glazen muiltjes (707)
Darcey Bussell

Ella en haar vriendinnen oefenen een speciale dans voor hun balletjuf, madame Za-Za. Maar op een nacht wordt Ella naar de wonderlijke wereld van Toverland gebracht. Kan ze ervoor zorgen dat Assepoester haar knappe prins ontmoet en toch nog op tijd terug zijn voor de uitvoering?

4.00 

de grote freakshow (454)

de grote freakshow (454)
Darren Shan

'Alles is waar in dit boek, behalve de namen... Ik vertel je zelfs niet hoe mijn stad of land heet. Ik zou niet durven.' - Darren ShanDarren Shan is een gewone schooljongen - tot hij de Grote Freakshow bezoekt...tot hij Madame Octa ontmoet...tot hij oog in oog staat met een nachtwezen...Binnen de korste keren zitten Darren en zijn vriend Steve gevangen in een dodelijke val. Darren moet een deal maken met de enige die Steve kan redden. Maar voor die persoon telt maar n ding: BLOED...'Een onweerstaanbaar boek, vol vreemde ontwikkelingen. Wie dit leest, snakt naar meer.' - J.K. Rowling, schrijfster van de populaire Harry Potter-boeken'Een van de meest besproken boeken van het jaar.' - Sunday Times'Afgrijselijk eng en onontkoombaar.' - Youth Library Review'Uitstekend vermaak voor zowel meisjes als jongens.' - The Bookseller'Een griezelverhaal, heerlijk bloedstollend voor negen- tot dertienjarigen.' - The Observer'Leest als een trein.' - Sunday Tribune'Hou je vast, je zult bang zijn. Werkelijk bang.' - Sunday Morning Post

5.00 

de kroon van daalmark (78)

de kroon van daalmark (78)
Diana Wynne jones

In dit deel komt een aantal personages uit de vorige Daalmarkboeken samen om het meisje Noreth op haar tocht naar Kernsburgh te begeleiden. Net als Jeanne d'Arc is Noreth een geroepene. Zij zal in Kernsburgh als koningin de noordelijke en zuidelijke helft van Daalmark verenigen. Onderweg moet zij echter eerst de magische ring, de kelk en het zwaard zien te bemachtigen. Extra spannend element in het verhaal is de tijdreis die de 13-jarige Engelse Maewen maakt om de plaats van Noreth in te nemen. Vanaf dat moment kijkt de lezer door haar ogen naar de geschiedenis. Daarnaast ligt een deel van het perspectief bij Mitt, die uiteindelijk koning wordt in plaats van Noreth/Maewen. De schrijfster besteedt op deze manier veel aandacht aan de gedachten en gevoelens van de personages. Ook hun relatie met de onsterfelijken speelt een belangrijke rol. Dit mythische avonturenverhaal is zelfstandig te lezen, maar als vervolg op de vorige drie delen zal het leesgenot nog vele malen groter zijn. Voor jonge en oudere fantasyliefhebbers met gevoel voor menselijke verhoudingen en culturele verschillen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 

de magische mantels (811)

de magische mantels (811)
Diana Wynne jones

Daalmark is na de heerschappij van de legendarische koning Adon in twee delen gesplitst: het vrije Noorden en het onderdrukte Zuiden. Dit boek vertelt over het oude Daalmark, waar de grote legenden zijn ontstaan. De Daalmakers geloven heilig in hun magische mythen, en het valt inderdaad niet te ontkennen dat er soms onverklaarbare dingen gebeuren...Nadat Olbert door Heidenen is gedood, ontvluchten zijn vijf kinderen het dorp Shelling. Op hun tocht over de rivier ontmoeten ze een angstaanjagende magir. Een van de kinderen, Tanaqui, weeft al hun belevenissen in mantels. Tijdens het weven van de tweede mantel wordt niet alleen de betekenis van hun tocht steeds duidelijker, maar krijgt ze ook inzicht in de geheimen van de Onsterfelijken. Ze ontdekt dat ze misschien de magir zou kunnen verslaan...

8.00 

de onbekende reiziger (341)

de onbekende reiziger (341)
Diana Wynne jones

Eerste deel van een serie historische verhalen, spelend in een middeleeuwse setting, en met fantasy-elementen. De 11-jarige Moril trekt met zijn vader Clennen, moeder Lenina, zus Brid en broer Dagner in een huifkar van het Zuiden naar het Noorden. Onderweg geven ze voorstellingen om in hun levensonderhoud te voorzien. Het politieke klimaat tussen Noord en Zuid is grimmig. Naast zanger is Clennen koerier van de graaf van Hannart. Maar dat verneemt Moril pas nadat Clennen vermoord is. Aan het einde van het verhaal wordt duidelijk wie de onbekende reiziger Kialan die met hen meereist, is. Er is een mooi evenwicht in de beschrijving van gevoelens en gedachten van met name Moril en de handelingen in het verhaal. Bovendien is de rol van de cwidder, het muziekinstrument dat Moril magische krachten geeft, geloofwaardig uitgewerkt. Universele thema's als waarheid, trouw, liefde en angst zijn op menselijke maat gesneden en komen via de personages naar voren. De omslagillustratie toont een warmgroen blaadjesbed met de magische cwidder in een 'vergulde' lijst. Sfeervol historisch avonturenverhaal dat doet verlangen naar het volgende Daalmark-boek. Achterin een verklarende woordenlijst over Daalmark. Herziene vertaling. Vanaf ca. 11 jaar.

17.00 

de schemerjagers (423)

de schemerjagers (423)
Darren Shan

Darren Shan, ooit vampiersleerling, is inmiddels uitgeroepen tot Vampiersprins. Hij wordt op pad gestuurd met een levensgevaarlijke opdracht. Darren moet de machtigste vijand van de vampiers verslaan. Maar de Heer der Vampanezen beschikt over een onmetelijke kracht: overal waar hij komt, laat hij een spoor achter van dood en verderf.

6.00 

de vampiersberg(555)

de vampiersberg(555)
Darren Shan

Darren Shan, ooit een doodgewone jongen, is er inmiddels aangewend: hij is een halfvampier. Zijn leven is dan ook allesbehalve gewoon! Nu krijgt hij de opdracht om samen met meneer Crepsley de gevreesde Vampiersberg te beklimmen. Daar zal hij worden voorgesteld aan de Raad van Generaals, die over zijn lot beslissen.De tocht is zwaar en vol gevaren. En Darren ontdekt al snel dat ze niet alleen zijn in het duister van de nacht...Vanaf ca. 9 jaar

5.00 

de vampiersprins (508)

de vampiersprins (508)
Darren Shan

Halfvampier Darren Shan is het niet gelukt alle opdrachten van de Raad van Generaals te volbrengen, waardoor zijn leven in gevaar is. Als hij niet snel weet te ontsnappen, zal hij worden gedood. Tijdens zijn vlucht komt hij vijanden van de vampiers tegen. Toevallig hoort hij dat zij van plan zijn alle vampiers om te brengen. Hij staat voor een dilemma: slaat hij op de vlucht, f waarschuwt hij de vampiers, met gevaar voor eigen leven?

6.00 

de weg van de wind (200)

de weg van de wind (200)
Diana Wynne jones

Daalmark is na de heerschappij van de legendarische koning Adon in twee delen gesplitst: het vrije Noorden en het onderdrukte Zuiden. In het bergachtige grensgebied wemelt het van spionnen en smokkelaars. De Daalmarkers geloven heilig in hun magische mythen, en het valt inderdaad niet te ontkennen dat er soms onverklaarbare dingen gebeuren.Mitt groeit op met maar n gedachte: zijn vaders dood wreken op graaf Hadd, de tirannieke heerser van Holand. Maar als het moment eindelijk daar is, mislukt zijn aanslag jammerlijk. Mitt vlucht en verstopt zich aan boord van een zeilschip, De weg van de wind. Als het schip uitvaart, blijkt dat Mitt zich op het schip van de kinderen van Hadds broer heeft verschanst. Ook zij zijn op de vlucht...Als geen ander spint Diana Wynne Jones een duister web van complotten, leugens en verraad, om aan het slot van dit razend spannende boek de eindjes moeiteloos aan elkaar te knopen tot een verbluffende ontknoping. Ook het vleugje magie ontbreekt niet. Met de Daalmark-boeken creert ze een weergaloze fantasy-wereld met een heel eigen cultuur en geschiedenis. Daalmark lezen, is erin geloven!

7.00 

demonenjager (336)

demonenjager (336)
Darren Shan

Een meeslepend verhaal van de 'grootmeester van het kwaad'Kernel Fleck ziet af en toe vreemde vlekken in de lucht. Op een dag ontdekt hij dat hij deze lichtvlekken met elkaar kan verbinden. Zo cre t hij een raam dat toegang geeft tot een andere wereld waarin hij verdwijnt. Als hij later terugkeert, kan hij zich er niets meer van herinneren. In paniek verhuizen zijn ouders met het hele gezin naar een afgelegen dorp.Het nieuwe leven bevalt uitstekend, totdat een oude vrouw een demon oproept. Het monster ontvoert Kernels broertje naar zijn eigen wereld. Durft Kernel achter de levensgevaarlijke demon aan te gaan om zijn broertje te redden? Wat zal hij voor verschrikkingen aantreffen in de bizarre, duistere wereld van de Demonata?DEMONENJAGER is het tweede, op zichzelf staande deel uit de bloedstollende DEMONATA-serie.

5.00 

drakenoog (749)

drakenoog (749)
Dugald a steer

Danil en zijn zusje Beatrice brengen de zomervakantie door bij hun oom Ernest, een beroemd drakoloog. Ze leren van hem de beginselen der drakologie en raken daarnaast verzeild in de race om het gestolen Drakenoog. Alleen wie in het bezit is van deze edelsteen zal de macht van een echte drakenmeester hebben.Maar er zijn kapers op de kust. De gevaarlijke en nietsontziende drakoloog Ignatius Crook is ook op jacht naar de steen. Als de steen in handen van deze slechterik komt, zal dat vreselijke gevolgen hebben voor alle draken op aarde...

7.00 

een avontuur met een tandje (73)

een avontuur met een tandje (73)
Di Toft

Men dacht dat ze niet meer bestonden, maar er is er nog n op de wereld...Wanneer Nat Carver een vreemde, vies ruikende hond mee naar huis neemt, verandert zijn leven voorgoed. Woody is namelijk een weerkind, een wolf die kan veranderen in een jongen. En die zijn zeldzaam. Woody is zelfs de laatste die nog op de wereld over is. Dan ontdekt Nat dat Woody is ontsnapt aan een zeer geheim wetenschappelijk project. En de kwaadwillende wetenschappers willen hem terug koste wat het kost.

8.00 

eilanden in de wind (156)

eilanden in de wind (156)
David Carlyle

Terwijl ze machteloos moet toekijken hoe de oude Aarde onherroepelijk uiteenvalt, wordt professor Lily Carlyle gecontacteerd door een mysterieuze Engelse miljardair, die in het geheim een futuristische technologie aan het ontwikkelen is waarmee men de catastrofe kan overleven.In een heel andere wereld en een heel ander tijdperk begint Valerie, het raadselachtige seijinmeisje dat op de vlucht is voor haar verleden, een nieuw leven op het legendarische eilandschip Atlantys. Ver verwijderd van de Bol, de machtige organisatie die het lot van Skyland in handen heeft, is ze hier slechts een stap verwijderd van een ontdekking die cruciaal is voor het lot van de hele mensheid.Ondertussen ontluiken diepe gevoelens tussen Valerie en Lorenzo, de jonge waterzoeker die zich ook bij de rebellen heeft aangesloten. Maar het onverwachte vertrek van de jongen naar het Zwartewoud zal voor hen beide onverwachte gevolgen met zich meebrengen, en dreigt hen voor altijd uit elkaar te halen.

8.00 

fleur het glitterelfje (440)

fleur het glitterelfje (440)
Daisy Meadows

De Feestelfjes. Samen met een elfje beleef je een spetterend feest!Eva's buurjongetje geeft een feestje voor zijn verjaardag en Eva en Sanne helpen een handje. Ook Fleur, het glitterelfje, komt helpen om het feestje een extra sprankeltje te geven. Maar zal het de aardman van koning Winter lukken haar toverfeestzakje te stelen?

3.00 

freakshow trilogie (140)

freakshow trilogie (140)
Darren Shan

Dit boek bestaat uit zeven afzonderlijk te lezen verhalen: spannend, een beetje eng en verhalen die soms een heel onverwachte wending nemen over nogal mysterieuze hoofdpersonen. En ding is duidelijk: rond middernacht kan het behoorlijk spoken! Het harde kaft ziet er verzorgd uit; het heeft een gekleurde afbeelding van de verschillende hoofdpersonem, angstig kijkende kinderen bij een jonge vampier die in een groot boek leest en een witte belettering. De zeven verhalen zijn gedrukt in een duidelijke letter met veel interlinie, maar hebben geen afbeeldingen. De schrijfstijl zal de geoefende lezer vanaf ca. 10 jaar aanspreken.

8.00 

geheimen (450)

geheimen (450)
Erin Hunter

In een groot bos wonen al sinds mensenheugenis wilde katten, onderverdeeld in vier clans: de Donderclan, Windclan, Rivierclan en Schaduwclan. Vuurhart, de 'hoofdpersoon' van dit boek is een kat die onderdeel uitmaakt van de Donderclan. Hij vindt in de rivier twee kittens. Hij neemt ze mee naar de clan en zo begint de speurtocht naar de ouders van deze kittens. Derde deel van de serie 'Warrior Cats'*. Fantasievol verhaal waarin katten toch wel erg op mensen lijken. Gezien de beoogde doelgroep zijn de verhaallijn en de stijl van het boek vrij ingewikkeld. Er worden onder andere een aantal niet-bestaande 'katse' woorden gebruikt (tweebeen, poesiepoes). Voor en achter in het boek staan kaarten van het gebied waarin de katten leven. Ook de clans staan uitgebreid beschreven zodat er van elke kat opgezocht kan worden bij wie hij/zij thuishoort en welke functie hij/zij heeft in de clan. Verzorgde uitgave met een mooi omslag. Spannend boek uit een intrigerende serie, niet los te lezen van eerdere delen*. Vanaf ca. 9 jaar.

9.00 

gevaar (486)

gevaar (486)
Erin Hunter

Er dreigt steeds gevaar voor Vuurhart en zijn DonderClan. Terwijl ze nog volop aan het bekomen zijn van een grote brand in hun gebied, komen ze er achter dat Tijgerster (die door hun is weggestuurd) gekozen is tot nieuwe leider van de SchaduwClan. Hoe kan dit? Wat staat er te gebeuren? Tegelijkertijd is er een interne strijd gaande binnen de DonderClan: Blauwster de leidster is bezig aan haar laatste leven, is vaak in de war en ziet de situaties die zich voordoen daardoor niet meer in het juiste perspectief. Wat volgt zijn onverwachte avonturen, overlopers, loyale katten die altijd klaarstaan en strijd! Want terwijl de Clans naar elkaar kijken, blijkt er een nog veel groter gevaar in het bos te huizen. Vijfde, niet goed los te lezen deel van de serie 'Warrior Cats'*. In dit knap en vlot geschreven boek doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, denken aan de mensenwereld. Kattenserie waarin de katten menselijke trekjes hebben, met eigen 'katse' woorden, een duidelijke clanhierarchie en een eigen website: www.warriorcats.nl. Voor avontuurlijke kattenliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

9.00 

grootmeester van het kwaad (491)

grootmeester van het kwaad (491)
Darren Shan

Grubs Grady weet met magische krachten te ontvluchten als zijn vader, moeder en zus op een afgrijselijke wijze afgemaakt worden door demonen. Na een verblijf in het ziekenhuis waar men hem niet kan helpen omdat niemand zijn verhaal gelooft, mag Grubs bij de broer van zijn vader gaan wonen. Hier komt hij achter de reden van de moordpartij op zijn familie, wordt zijn oom ervan verdacht een weerwolf te zijn en gaat hij uiteindelijk samen met zijn oom de strijd aan met de Grootmeester van het Kwaad en zijn duivelse helpers. Eerste deel van de Demonata-serie. Qua stijl en taalgebruik lijkt het boek erg op de zeer populaire 12-delige serie 'De wereld van Darren Shan', alleen nu qua taal aangepast voor een jonger lezerspubliek. Het verhaal is redelijk goed opgebouwd met een duidelijke spanningsboog. Het taalgebruik is vlot, maar weinig literair, met vaak korte onvolledige zinnen. Het verhaal bevat veel angstaanjagende, macabere scenes die erg realistisch beschreven worden en zal dus niet voor elke tienjarige geschikt zijn. Voor de echte liefhebber van griezelverhalen. Vanaf ca. 10 jaar.

11.00 

heer van het duister (215)

heer van het duister (215)
Darren Shan

Darren is op weg naar huis. Voor het eerst keert hij terug naar de plek waar hij als gewone jongen kennismaakte met het nachtleven van de vampiers. Darren voelt zich niet op zijn gemak in zijn geboortestad. Hij wordt geplaagd door nachtmerries die hem iets lijken te vertellen over de toekomst. Juist hier, waar zijn leven voorgoed veranderde, heeft de wereld iets verschrikkelijks voor hem in petto.

6.00 

hell's heroes (448)

hell's heroes (448)
Darren Shan

Beranabus en Dervish zijn verdwenen. BEC heeft vormde een onheilige alliantie met Lord verlies. Kernel is blind, gehouden op aarde tegen zijn wil. Grubbs is gek met verdriet en spinnen uit de hand. De demonen kruisen. De discipelen vallen. De schaduw zit te wachten. Welkom op het einde. De tiende en laatste roman in de koelen Demonata-serie van Darren Shan, auteur van de bestseller van de New York Times Cirque Du Freak serie, brengt alles naar een angstaanjagende, cataclysmische conclusie.

6.00 
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |