Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de scherpschutter (943)

Stphen King

In een niet-gedefinieerde toekomst is de aarde een woestijnwereld geworden met hier en daar overschotten van de vroegere hi-tech beschaving en van de feodale maatschappij die daarna ontstond en ook uiteenviel. Door deze woestijn (die sterk aan het literaire Wilde Westen herinnert) achtervolgt Roland, de Scherpschutter, een mysterieuze figuur, de man in het zwart. Die moet Roland naar de mystieke Donkere Toren leiden die bedreigd wordt door boosaardige krachten. Dat is de leidraad door vijf novelles die (hoewel op zichzelf leesbaar) samen het eerste boek zijn van de cyclus 'De donkere toren' (zeven boeken). Roland confronteert bizarre wezens en vijanden, maakt vrienden en verliest ze of offert ze op voor zijn queeste. Genremix van sciencefiction, epische fantastiek en western. Geinspireerd door Robert Brownings epische gedicht 'Childe Roland to the Dark Tower Came' (1855). Deze uitgave is de herschreven versie (35 bladzijden/9000 woorden meer) die het verhaal coherenter maakt en een meer rechtstreekse aanloop vormt tot de verdere boeken. Bevat twee nieuwe inleidingen, maar zonder het originele nawoord. Kleine druk.

6.00 €

de spokenjagers (1021)

Cornelia Funce

Het spookt in de kelder van de 9-jarige Tom en zijn familie. Niemand gelooft Tom, behalve zijn oma. Zij brengt hem in contact met haar vriendin Hedwig Kummelsap. Hedwig weet heel veel over spoken. Ze helpt Tom het MES (Matig Eng Spook) uit zijn kelder te verjagen. Maar het spook, Hugo geheten, blijkt door een veel enger spook, een VES (Vreselijk Eng Spook), uit zijn huis verdreven te zijn. Waar moet hij nu heen? Zou Hedwig Kummelsap hem ook kunnen helpen het VES te verjagen? Eerste deel uit de serie 'De spokenjagers'*. Leuk en spannend verhaal in mooie taal met af en toe vrij lange zinnen. De spoken spreken in een leuk dialect: 'Hoe heut joi dan?' of 'Jouhouw hois bevahalt me!' Met veel aantrekkelijke kleurenillustraties in allerlei formaten. Om elke hoofdstuktitel is een MES afgebeeld. De schutbladen tonen een donker kerkhof met allerlei kleine witte spoken. Achterin staat een lijst van afkortingen uit het grote spokenboek van Hedwig Kummelsap. Hierin staat een aantal moeilijke woorden, en slechts een paar van de afkortingen komen in het verhaal voor. Met nieuwe omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 €

de storm van de eeuw (515)

Stphen King

Op Little Tall Island hebben de dorpsmensen nog een hechte band met elkaar. Winkelier/parttime politieagent Mike Andersen en de anderen maken zich klaar voor 'De Storm van de Eeuw'. Die storm brengt echter niet alleen de woeste noordoostenwinden en tonnen sneeuw met zich mee, maar ook een vreemdeling die een stok met een wolfskop draagt, en hun leven voorgoed zal veranderen. Door de gruwelijke gebeurtenissen die de tovenaar veroorzaakt, worden de bewoners van het eiland één voor één gedwongen om hun dagelijkse maskers af te zetten en in zichzelf te kijken. Stephen King is de meest verkochte en productiefste horrorschrijver van de twintigste eeuw met talloze bestsellers op zijn naam, ook in het Nederlands taalgebied. Dit boek is het scenario van de televisieserie en lijdt daardoor meer dan Kings andere boeken aan oppervlakkigheid en effectenjagerij, hoewel hij ook hier weer heel raak een kleine gemeenschap en haar geheimen portretteert. Door de scenariovorm leest het boek wel vlot en snel weg. Bedoeld voor de King-fans, die alles van de meester willen hebben.

8.00 €

de strekenkat (583)

Christopher Pike

Wanneer een zwarte kat het pad van Adam en zijn vrienden kruist, gebeuren er vreemde dingen. Redelijk spannend, losstaand te lezen, verhaal uit de serie 'Spookermonde'. Evenals in de andere delen verwijst Spookermonde naar een stadje waar veel enge en onwaarschijnlijke dingen gebeuren. Fantasie en realiteit lopen door elkaar en in eerste instantie heb je het idee dat het allemaal echt kan gebeuren. Regelmatig wordt er teruggegrepen naar eerdere verhalen zonder dat dit echter storend is. Vlot taalgebruik met soms redelijk moeilijke begrippen (dat is ook wat Hitler tegen de Polen zei). Duidelijke bladspiegel. Lekker leesboek voor de jeugd van tien jaar en ouder.(Biblion recensie, Didi Klijnsma-de Boer.)

6.00 €

de strijd om ga'hoole

Kathryn Lasky

De strijd om Ga’Hoole is het tweede deel van Kathryn Lasky’s reeks De legende van de wachters. Het boek gaat verder waar De ontvoering eindigde: de jonge kerkuil Soren is met zijn vrienden op zoek naar de legendarische Grote Boom van Ga’Hoole. Ze willen de wachters die daar wonen waarschuwen voor het St. Aegolius Internaat voor Verweesde Uilen, dat uilskuikens en eieren ontvoert. Zullen de nobele uilen van Ga’Hoole Soren kunnen helpen om de ontvoerde uiltjes te bevrijden en zijn verdwenen zusje Eglantine te vinden?Leven in de Grote BoomNa een lange tocht bereiken Soren, Gylfie, Twilight en Digger eindelijk de legendarische Grote Boom van Ga’Hoole. Daar worden ze opgevangen door Boron en Barran, de koning en koningin van Hoole. Ze mogen er blijven wonen en krijgen lessen in de verschillende dingen die de Hoole-uilen moeten kunnen. Uiteindelijk worden alle uilen ingedeeld bij een brigade, zoals de reddingsbrigade, weerbrigade of vuurverzamelaars, en is het hun beurt om een steentje bij te dragen.

7.00 €

de strijd om het labyrint (1168)

Rick Riordan

Al in het eerste hoofdstuk heeft Percy (14, ik-figuur) opnieuw een school in de as gelegd. Want ook bij deze school wordt hij door kwaadwillende mythologische wezens opgewacht. Hij wordt geholpen door een sterfelijk meisje dat de monsters kan zien. Als Percy terugkomt in kamp Halfbloed, blijkt het bedreigt te worden door Luuk, die werkt voor de titaan Kronos. Luuk wil reizen door het grote Labyrint van Daedalus en is op zoek naar Ariadnes draad die hem de weg door het Labyrint kan tonen. Annabeth, Percy, Tyson en Grover gaan op zoek naar Daedalus, om hem ervan te overtuigen zich aan hun kant aan te sluiten. Vierde deel uit de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'*. Percy vertelt het verhaal achteraf. Het hangt van actie en goede dialogen aan elkaar, waardoor het heel leesbaar is. Via dromen komt Percy een en ander aan de weet over Daedalus en over waar Luuk en Kronos mee bezig zijn. De personages zijn geloofwaardig en worden redelijk goed uitgewerkt. Van een aantal nieuwe personages blijft lang onduidelijk aan wiens kant ze staan, wat het geheel extra spannend maakt. De hoofdstuktitels zijn leuke, cryptische verwijzingen naar de inhoud. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de tovertatoe van de kaka-ketoe (1083)

Marc de bel

De vader van Tomas is op reis; hij mist de verhaaltjes die papa hem iedere avond vertelt. Omdat zijn moeder zwanger is en weinig tijd voor hem heeft, speelt hij iedere avond in de garage met zijn zelfgemaakte boot, de Abazaba. Hij is dan kapitein Cacao. In dit deel van de serie 'De fantastische avonturen van kapitein Cacao' beleeft Tomas zijn fantasie-avonturen op het eiland van de Gele Drommels. Hij ontdekt dat de Magische Kei zijn kracht kwijt is. De steen wordt naar de wijze Kaka-ketoe gebracht die de kei weer oplaadt door deze op zijn buik-tatoeage te leggen. Het korte verhaal wordt ondersteund door bijna surrealistische prenten die (meestal bladvullend) verschillende technieken combineren. De tekst is gedrukt op witte gedeeltes en varieert in grootte, hetgeen soms storend werkt en het geheel een rommelig aanzien geeft. Bedoeld voor kinderen met een levendige fantasie die de allesbehalve gewone namen moeten kunnen uitspreken. Vanaf ca. 8 jaar. Mede naar gegevens van

8.00 €

de tuin van suldrun (488)

Jack Vance

Het eerste boek van de driedelige cyclus Lyonesse, een koninkrijk op een van de Oude Eilanden, gelegen tegenover het Oude Gallie (de eilanden zijn nu in de Atlantische Oceaan verzonken) in een tijdperk dat zowel exotisch als middeleeuws overkomt. Een zuiver fantasy-avontuur, de kroniek van een machtsstrijd tussen koningen en veroveraars, echte magiers en diverse grappige of griezelige schepsels. De start ligt bij het ongewenste prinsesje Suldrun, die een wereldvreemde beeldschone vrouw wordt, bemind door Aillas in 'de tuin van Suldrun', waaruit een zoon, Dhrun, voortkomt. Een episch avontuur met degelijk getekende personages, konflikten die vaak Arthuriaans aandoen, wat humor en ook griezeltoestandjes die heel specifiek aan C.A. Smith herinneren. Kompleet met kaart, geschiedkundige background, voetnoten en aanhangsels plus een epiloog die opsomt wat men in de komende boeken mag verwachten.

10.00 €

de tuin van suldrun (946)

Jack Vance

Het eerste boek van de driedelige cyclus Lyonesse, een koninkrijk op een van de Oude Eilanden, gelegen tegenover het Oude Gallie (de eilanden zijn nu in de Atlantische Oceaan verzonken) in een tijdperk dat zowel exotisch als middeleeuws overkomt. Een zuiver fantasy-avontuur, de kroniek van een machtsstrijd tussen koningen en veroveraars, echte magiers en diverse grappige of griezelige schepsels. De start ligt bij het ongewenste prinsesje Suldrun, die een wereldvreemde beeldschone vrouw wordt, bemind door Aillas in 'de tuin van Suldrun', waaruit een zoon, Dhrun, voortkomt. Een episch avontuur met degelijk getekende personages, konflikten die vaak Arthuriaans aandoen, wat humor en ook griezeltoestandjes die heel specifiek aan C.A. Smith herinneren. Kompleet met kaart, geschiedkundige background, voetnoten en aanhangsels plus een epiloog die opsomt wat men in de komende boeken mag verwachten.

8.00 €

de twee torens (940)

J.R.R Tolkien

De trilogie In de ban van de Ring vormt de grondslag voor de moderne fantastische literatuur en wordt dikwijls genoemd als het beste boek van de twintigste eeuw. J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor dit werk een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie. In de ban van de RingHobbits zijn kleine lieden die in keruige holen onder de grond leven. Ze houden van lekker eten en zijn weinig avontuurlijk aangelegd. Natuulijk zijn er altijd uitzonderingen.Wanneer Frodo van zijn excentrieke oom Bilbo Balings een ring cadeau krijgt, kan hij niet vermoeden dat het geen gewone ring is; het is de Ene Ring die door de Donkere Vorst Sauron is gemaakt om er de wereld mee te overheersen. En zolang de Ring niet vernietigd is, zal de dreiging blijven bestaan. Deel 2 - De twee torensRingdrager Frodo heeft samen met zijn maatje Sam de taak om de Ene Ring naar de Doemberg in het land Mordor te brengen. Daar is de Ring gesmeed en alleen daar kan hij vernietigd worden. Voor hen ligt een barre tocht. Er dreigt gevaar: niet alleen onderweg, maar ook in Mordor zelf, waar de Donkere Vorst Sauron is teruggekeerd en waar zijn legers van Orks hun kampen hebben.

6.00 €

de twee torens (950)

J.R.R Tolkien

Tweede deel van een epos vol fantasie waarin mythische, maar nauw aan de mens verwante wezens, in het bezit gekomen van de ring die beslist over de macht, het heil en de ondergang van de wereld, de strijd aanbinden tegen de boze geesten die erop uit zijn de ring te bemachtigen. Tolkiens (1892-1973) levenswerk is een onnavolgbare mengeling van mystiek, fantasie, sciencefiction, sprookje, fabel enzovoort. Het is geschreven in een meeslepende stijl. Fraaie vertaling. Kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar

6.00 €

de val van rome

Alice Borchardt

Aan het eind van de achtste eeuw woont Regeane, een verre nicht van Karel de Grote, met haar moeder, oom en neef in Rome. Ze bezitten niet veel, maar als Karel een steeds belangrijker vorst wordt, willen haar oom en neef gebruik maken van Regeanes bloedverwantschap met de vorst en zo wordt ze een pion in hun keiharde, geraffineerde machtsspel. Maar ze houden weinig rekening met haar bovennatuurlijke gaven en met haar vermogen in een wolf te veranderen. Bovendien blijken hun plannen Regeane uit te huwelijken aan een rijke, belangrijke man anders uit te pakken dan gepland. Niet alleen laat deze Maeniel zich niet gebruiken, hij heeft ook bovennatuurlijke gaven en wordt verliefd op zijn aanstaande vrouw, die zijn liefde al gauw beantwoordt. Uiteindelijk wordt haar oom de grote verliezer. Dat de Amerikaanse schrijfster op het omslag wordt vergeleken met Marion Zimmer Bradley en Jean Auel, is beslist te veel eer. Deze roman is zeker vlot geschreven en een smakelijke mix van avontuur en romantiek, maar zowel de karaktertekening als het tijdsbeeld blijven aan de oppervlakte. De vertaling is redelijk. Wit omslag met een kleurenillustratie van een badende vrouw voor de contouren van Rome; vrij kleine druk.

6.00 €

de verhalen (954)

Robin hobb

Een sublieme verhalenbundel die onder meer nieuwe feiten onthult over de wereld van De Boeken van de Zieners en De Kronieken van de Wilde Regenlanden. Onder haar eigen naam, Megan Lindholm, liet ze al zien hoe goed ze schreef voor ze onder het pseudoniem Robin Hobb wereldfaam vergaarde. Een greep uit de onderwerpen in deze bundel: bovennatuurlijke wezens, zwervers met een groot geheim en... dodelijke katten. De gevarieerde onderwerpkeuze geeft aan hoe hoog en breed het doek is waarop Megan Lindholm en haar alter ego Robin Hobb hun verhalen penselen.

15.00 €

de verlaten stad (1164)

Erin Hunter

Lucky is een goudkleurige straathond met een uitstekend overlevingsinstinct. Hij is een eenzaat die de straten afdweilt op zoek naar iets eetbaars en die rekent op zijn instincten om de dag door te komen. Andere honden leven in roedels, maar Lucky mist de dagen met zijn soortgenoten niet, hij wil alleen zijn.Maar dan komt de Grote Grom. De aarde splijt open, het Vanghuis stort in. En alle langbenen zijn verdwenen...Nu zit Lucky vast in een vreemde en desolate wereld zonder eten, met vuil water en vijanden om elke hoek. Hij ontmoet andere honden die achtergelaten zijn, waaronder Bella, een Aangelijnde Hond. Afhankelijk zijn van andere honden - en dat die honden ook op hem rekenen - brengt ook nieuwe gevaren met zich mee waarop Lucky niet voorbereid is, maar alleen overleven is geen optie. Kan Lucky ooit echt een Troephond worden?

7.00 €

de verloren prins (147)

Julie Kagawa

Mijn naam is Ethan Chase.En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen.Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nooit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is.Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wíst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden - helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt...Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt...

6.00 €

de verre kust (231)

Diana Gabaldon

Derde deel van de 'Reiziger-cyclus', zelfstandig te lezen vervolg op 'Terugkeer naar Inverness'* waarin een Engelse vrouw in 1968 besluit weer door de magische cirkel in de Schotse Hooglanden te stappen om zich bij haar echtgenoot - een Schot met wie zij in 1743 gehuwd is - te voegen. Na een stormachtige hereniging beleven zij vele avonturen en weten uiteindelijk na een verschrikkelijke zeereis de Amerikaanse staat Georgia te bereiken. Een prachtige historische roman, waarin spanning en romantisch avontuur kundig met elkaar verweven zijn. De uitstekende karakter- en milieutekening maken het tot zeer boeiende lectuur. Vertelkunst van het hoogste niveau! Paperback, kleine druk. De 'Reiziger-cyclus bestaat inmiddels uit 'De reiziger', 'Terug naar Inverness', 'De verre kust', 'Het vuur van de herfst' en wordt in november vervolgd met 'Het vlammende kruis'.

9.00 €

de vijfde freebird (1051)

Studio 100

Muziek is Jonas zijn leven. Dat was ook zo voor de Freebirds, een legendarische groep die omkwam in een vliegtuigcrash. Wanneer Jonas op school een verborgen repetitieruimte ontdekt, vindt hij er de instrumenten van deze bijzondere band. Al snel wordt hij meegezogen in een mysterie dat al meer dan 30 jaar onopgelost is. Gelukkig kan hij rekenen op zijn vrienden Mila, Jimmy, Charlie en Alex. Beetje bij beetje proberen ze de waarheid aan het licht te brengen. En die is schokkender dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Ook Jonas zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn ...

5.00 €

de vloek (1055)

Suzanne Collins

De bewoners van Onderland (vleermuizen, kakkerlakken, ratten) worden bedreigd door een plaag die lijkt op de builenpest ('...de vloek van de warmbloedigen...'). Gregor wordt te hulp geroepen om mee te helpen een geneesmiddel te vinden tegen deze dodelijke ziekte. Zijn zusje Boots en zijn moeder gaan mee om te helpen. Een moeizame zoektocht volgt, waarin afgerekend moet worden met giftige kikkers, vleesetende planten en ondrinkbaar water. Derde deel in de fantasy-serie met 'krijger' Gregor de Bovenlander* (11) in de hoofdrol. In de eerdere delen is duidelijk geworden dat Gregor in Onderland als 'Bovenlander' een belangrijke rol kan spelen. Het verhaal is opgedeeld in drie episodes: De plaag, De wildernis en De spiegel. De inhoud wordt in een vlot tempo verteld. In flashbacks worden bepaalde lotgevallen, uit de eerdere delen, verder uitgediept. Met name de echte veellezers zullen worden meegesleept door het fantastische gehalte van het verhaal, waarin de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen over elkaar heen tuimelen. Een kloek boek waarin een lang profetisch gedicht zijn schaduw vooruit werpt, vol gevaren, goed en kwaad, gevechten die geleverd en uitwegen die gezocht moeten worden. Vanaf ca. 9 jaar.

6.00 €

de vloek van de titaan (1166)

Rick Riordan

Percy (14, ik-figuur) en zijn vrienden worden eropuit gestuurd om twee nieuwe halfbloeden te redden. Ze krijgen hulp van Artemis en haar Jageressen. Als Annabeth tijdens de reddingsactie verdwijnt en Artemis naar haar op zoek gaat, verdwijnt ook zij. Het orakel op kamp Halfbloed voorspelt dat ze met zijn vijven op zoek moeten gaan naar Artemis en dat twee van hen het niet zullen overleven. Derde deel in de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'*. Percy en zijn vrienden zijn halfgoden. Alle halfgoden zijn dyslectisch, door hun instelling op het Griekse alfabet en ze hebben concentratiestoornissen, vanwege hun aangeboren gevechtsreflexen, die ze nodig hebben om de monsters die door hen worden aangetrokken te verslaan. De schrijver introduceert allerlei nieuwe mythologische wezens als de godin Artemis en haar Jageressen en een manticore. Het verhaal staat bol van avonturen en actie, waardoor het heel vlot leest. De dialogen zijn sterk en realistisch. Percy vertelt het verhaal achteraf in de ik-figuur. De hoofdstuktitels zijn grappige, cryptische verwijzingen naar de inhoud. Het eerste deel, 'De bliksemdief', is verfilmd. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de vlucht naar de vrije laren (955)

Paul Stewart

Dit laatste deel van een serie boeken over de familie Blafwater beschrijft de vlucht van Roek Blafwarter*. Na een storm die Onderstad vernietigde, probeert Roek met zijn volk de bibliotheekrollen in veiligheid te brengen. Onderweg ondervinden ze veel hinder van weersinvloeden als een sepiastorm, kliflandmist en modderstromen. Verder ontmoeten ze op hun vlucht allerlei fantastische wezens als luchtpiraten, krijsvogels, wurgbulten, schemergluiperds en allerlei vormen kobolds. Lukt het Roef en zjin volk uiteindelijk om de Vrije Laren te bereiken? Een boek voor liefhebbers van fantastische figuren. De vele samenstellingen van fantasiewoorden maken het boek niet gemakkelijk leesbaar. Op de schutbladen staat een kaart van het beschreven gebied. Vele zwart-witte pentekeningen verbeelden de bijzondere figuren. Deze trilogie maakt onderdeel uit van de Klif-kronieken. Achter in het boek is een stamboom van de hoofdpersonen van de hele serie Klif-Kronieken opgenomen. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

de warlock (706)

Michael Scott

De legende: Er wordt gezegd dat Nicolas Flamel het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg... De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus dat de Onsterfelijken willen bemachtigen om de mensheid te vernietigen. En als de millenniaoude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden - als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken... Nu de messen zijn geslepen wordt duidelijk waar ieders loyaliteit ligt. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar staan nu Josh ervoor heeft gekozen aan de zijde van Dee te vechten. Terwijl Scatty, Jeanne D'Arc, Sint Germain, Palamedes en Shakespeare in Danu Talis zitten, is Sophie bij Nicolas en Perenelle Flamel, wier krachten nog steeds langzaam afnemen. Sophie moet op Niten vertrouwen om een onsterfelijke te vinden die haar Aardemagie kan leren. Niemand is meer verrast dan zijzelf als blijkt dat ze deze leraar op een wel heel vreemde plek vindt...

12.00 €

de weg van voorland (986)

Larry Niven

Jeremy doodt uit zelfverdediging een bediende van de Karavaan die de spekkels aanvoert voor het levensonderhoud van de bewoners van Spiraalstad en de Weg. Hij vlucht en gaat de Weg volgen die over de planeet Voorland is gebrand door het kolonistenschip Cavorite van de Aarde, waarmee het contact sinds 250 jaar verloren is gegaan. Hij trouwt, vestigt zich in een dorpje maar sluit zich aan bij een Karavaan als kok om achter het geheim van de Karavanen, de Weg en de muiterij onder de eerste kolonistenschepen te komen. Gaandeweg komt hij via een strafkolonie die spekkels produceert naar Voorlandstad (Terminus), terwijl hij onderweg steeds van identiteit moet wisselen om niet ontdekt te worden. Hij trouwt opnieuw, werkt 27 jaar als kok in een restaurant totdat zijn vrouw na een ongeluk in 2739 moet worden opgenomen in het ziekenhuis van Voorlandstad. Pas dan krijgt hij antwoord op zijn vragen... Een roman die zich nu eens niet binnen Niven's Bekende Ruimte afspeelt, maar geheel op zichzelf staat. Centraal staat de ontwikkeling van Jeremy's karakter die diep wordt uitgewerkt evenals die van de overige hoofdrolspelers. Zoals we van Niven mogen verwachten, een sluitend ecologisch en maatschappelijk systeem. Zeer de moeite waard. Normale druk.

8.00 €

de wenssteen (930)

Christopher Pike

Dit is het negende deel in de serie over vier kinderen uit Spookermonde van deze Amerikaanse auteur. Sally, Cindy, Adam en Watch vinden een mysterieuze steen die een wenssteen blijkt te zijn. Een robotachtige man komt evenwel hun schuld vereffenen. Als ze niet kunnen betalen, flitst hij de meisjes naar de slavenplaneet Amacron 37. Adam en Watch kunnen hem uitschakelen maar ze gaan de meisjes achterna om ze te redden. In een tocht langs de melkwegstelsels moeten ze een spannende strijd voeren tegen de meedogenloze Kasters, symbool van het georganiseerde kwaad. De meisjes laten zich ondertussen niet lijdzaam gevangen zetten. De onvermijdelijke goede afloop houdt toch nog verrassingen in. De kinderen zetten zich met gevaar voor eigen leven spontaan in voor de goede zaak. De psychologische typering is beperkt en de moraal is nadrukkelijk aanwezig. Het verhaal dat zich vooral op actie en verrassende wendingen richt, leest gemakkelijk door de vlotte dialogen. Tienplussers die van Star Trek-toestanden houden, komen hier aan hun trekken.

8.00 €

de wil van wodan (556)

Hedwig van de Velde

Het boek gaat over Kunjar, een Bataafse jongen, die de zoon van Civilis is. Civilis is een belangrijk persoon waardoor Kunjar soms in de problemen komt. Hij wordt onder meer opgepakt. Kinor, de neef van Kunjar, wil wraak nemen op de dood van zijn vader, en hij wil dat Kunjar hem daarbij helpt. Ze halen gemene streken uit met de soldaten en komen op voor hun vaders. Civilis zit dan in de gevangenis.Later moet Kunjar naar Colonia omdat hij daar naar de rechtbank moet. Hij verblijft er bij Marcellus, een vriend van Civilis. Hij krijgt er samen met de zoon van Marcellus les van een Griekse slaaf.Nog later ligt Fradmos, de Griekse slaaf die Kunjar lesgaf, op sterven. Kunjar wil hem een laatste groet gaan brengen. Maar op de terugweg wordt Kunjar onverwachts opgepakt. Gelukkig kan Waldur, een oude vriend, hem bevrijden, en hij brengt Kunjar naar zijn vader.Vanaf dan krijgt Kunjar het moeilijk. Hij moet zijn vader bewijzen dat hij een echte krijger is door een goed mee te vechten en een vijand te doden. Maar daar komt ook nog bij dat hij Frinda verschrikkelijk mist. Frinda was zijn meisje in Batavenland. En soms spreekt hij met haar in zijn dromen.Om te weten of Kunjar nog kan bewijzen dat hij een echte krijger is, om te weten of hij Frinda nog gaat terugzien, om te weten of hij gaat sterven, om te weten wie er in het complot tegen zijn vader zat, moet je het boek zelf maar lezen...

6.00 €

de witte berg (939)

David Wingrove

Deel 3 van 7 delen van een lijvige romanserie, spelend rond de eeuwwisseling van de 22e naar de 23e eeuw. Een kunstmatige stad omspant de aarde, die met ijzeren hand wordt bestuurd door zeven machtige Chinese heersers. Stabiliteit staat voorop, zodat elke verandering wordt tegengehouden. Het veranderingsproces is echter op den duur niet tegen te houden en er komt een tegenbeweging op gang. Zeer uitvoerig wordt verhaald hoe er geïntrigeerd wordt. Hoe eigen belang en idealisme de drijfveer zijn van vaak duistere acties. Verraad, samenzweringen, komplotten, bloedbaden en uitgebreid beschreven seksuele relaties vormen de hoofdmoot van een zich langzamerhand toch wat voortslepend verhaal. De liefhebbers zullen er waarschijnlijk nooit genoeg van krijgen. Voor de echte s.f. fan is de 'lol' er langzamerhand van af. Het verhaal is ingewikkeld en kent een overvloed van personen. De karaktertekening is redelijk te noemen

7.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | ... | 19 |