Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

het zwarte oog (1148)

het zwarte oog (1148)
Bjorn van den Eynde

Wanneer de bandleden van de succesvolle popgroep Ghost Rockers een vreemde afscheidsbrief van hun gitarist Jonas ontvangen, staan ze voor een raadsel. Jonas zou de band nooit zomaar verlaten. Al snel komen de Ghost Rockers erachter dat Jonas ontvoerd is. De bandleden zijn vastbesloten hun vriend weer te vinden. Een spannend verhaal over een tienerband die op zoek gaat naar hun verdwenen bandlid. Het is geschreven door een Vlaamse auteur en dat is duidelijk terug te zien in zinnen als 'We geven er een lap op' of 'Dat is heel straf'. Het verhaal is weinig geloofwaardig: het hangt aan elkaar van onwaarschijnlijke toevalligheden en springt van de hak op de tak. Gebeurtenissen worden vluchtig beschreven en niet of nauwelijks uitgewerkt. Ook tekstueel is dit boek geen hoogvlieger. Het verhaal is geďllustreerd met paginagrote, wat nonchalant ogende kleurenfoto's van de bandleden. Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie die zowel in Vlaanderen als Nederland wordt uitgezonden. Zelfstandig te lezen derde deel*. Vooral leuk voor liefhebbers van de televisieserie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

histologie van de mens

histologie van de mens
Alan Stevens

Histologie is onder studenten niet een van de populairste vakken. Toch wordt deze wetenschap - dankzij de ontwikkelingen in de celbiologie - een steeds belangrijker onderdeel van het medisch en medisch-biologisch curriculum. Veel studieboeken over histologie hebben het nadeel dat ze óf veel te uitgebreid zijn en de histologie tot in de kleinste details behandelen, óf bestaan uit een verzameling afbeeldingen zonder goede tekst. Histologie van de mens zoekt een evenwicht: het is een goed leesbaar boek dat toch voldoende details bevat om het vereiste niveau te halen. Dit boek geeft een moderne, compacte kijk op de histologie. De lay-out is 'lezers-vriendelijk'. Een grote hoeveelheid afbeeldingen is in fullcolour uitgevoerd. De tekst is gelardeerd met klinische casuďstiek, praktische aanwijzingen, modern onderzoek, sleutelbegrippen en vragen.Studenten geneeskunde

40.00 €

hoe leer je draaks (875)

hoe leer je draaks (875)
Cressida Cowell

Stikkum Stoere Steurkop de Derde, zoon van de Vikinghoofdman van de Stam van de Harige Hufters, is niet zo stoer als zijn naam doet vermoeden. Zijn leeftijdsgenoten zijn stuk voor stuk veel stoerder en ze noemen hem dan ook Waardeloos. In Hoe leer je draaks? komt Stikkum tijdens de les 'Hoe een vijandig schip enteren' per ongeluk terecht op een Romeins schip. Op die boot blijkt de aartsvijand van zijn vader mee te varen, en Stikkum ontdekt dat die duistere plannen smeedt...Kan Stikkum ontsnappen n de draken redden?

15.00 €

hopeloos verliefd (1063)

hopeloos verliefd (1063)
Rachel Renee Russell

In het zesde deel van de serie 'Dagboek van een muts'* is drama queen Nikki in de ban van het schoolfeest. Het is inmiddels februari en Valentijnsdag komt eraan. Het voor de fans bekende hoofdpersonage maakt zich nog altijd druk om haar 'vriend' Brandon, haar BFF’s en haar zusje. De grote vraag is wanneer Nikki Brandon naar het feest durft te vragen. Daar komt bij kijken dat haar aartsrivaal Mackenzie haar hopeloos in de weg zit. School maakt het voor Nikki ook niet gemakkelijk, want bij biologie krijgt ze een onverwachte toets en zwemlessen zijn een drama. De auteur weet van Nikki een herkenbare tiener te maken voor jonge meisjes die voor het eerst verliefd zijn en fan zijn van One Direction of Taylor Swift. De dagboekvorm waarin het verhaal is gegoten, geeft ruimte voor Nikki’s jeugdige taalgebruik. Het boek zit vol met theatrale kreten, verzonnen woorden en smileys. De boekenserie is inmiddels zeer geliefd en er komen nog meer titels aan. Het zal fans gelukkig maken. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

illusions (760)

illusions (760)
Aprilynne Pike

Laurel (17) is terug op school. Er zijn twee nieuwe studenten: Tamani, de aantrekkelijke schildwacht uit de elfenwereld en Yuki, een geheimzinnig Japans meisje van wie Laurel en haar vrienden denken dat zij een elf is. Laurel is hierdoor nog onzekerder over haar gevoelens. Is haar aardse vriend David de ware liefde of kiest ze voor Tamani? Tamani doet alsof hij verliefd op Yuki is, om haar ware aard te achterhalen en dit wekt de jaloezie van Laurel op. Is Yuki te vertrouwen of weet zij meer van de trollen die op Laurel jagen? Derde deel* van de vierdelige reeks over de elf Laurel. Het boek begint met het schoolse leven en zuigt de lezer in het verhaal. Niet de strijd tegen de trollen staat centraal, maar de twijfel van Laurel. In het tweede deel van dit boek is er minder variatie in beschrijving van gevoelens. Er staat opvallend vaak 'rolt met de ogen'. Het lijkt of auteur het snel heeft afgerond. De slotscene is onverwacht en kort en Laurel is opvallend afwezig. Prettige bladspiegel met ruime interlinie. Het boek is eventueel zelfstandig te lezen en een echt meidenboek. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

in de klauwen van de duivel (1061)

in de klauwen van de duivel (1061)
Patrick Lagrou

De zeventienjarige Stefanie zit in zak en as: ze wacht op een Zwitsers treinstation op haar vriend Jurgen om samen op vakantie te gaan. Jurgen echter werkt voor haar nietsontziende vader en deze laat hem niet gaan. Op het station ontmoet ze jongeren van de 'Kinderen van het Licht'. De gevoelige en naar warmte hunkerende Stefanie is een gemakkelijke prooi voor deze New Age-achtige beweging en binnen korte tijd geeft ze zich geheel over aan hun rituelen en visies op een betere wereld. Jurgen, die ook bij deze sekte belandt, weet te vluchten en samen met Stefanie's ouders en een sektekenner 'ontvoeren' en 'deprogrammeren' ze de gehersenspoelde Stefanie. Reeel overkomend verhaal waarin gewezen wordt op het levensdreigende gevaar jezelf te verliezen binnen een sekte wanneer deze op een onjuiste manier gebruik maakt van diverse therapievormen. De epiloog bevat een schokkend krantenbericht en adressen van hulpinstanties. Op de voor- en achterkant van de donkere kaft staan twee illustraties die kenmerkend zijn voor Stefanies leven. Het geheel is toegankelijk geschreven vanuit de twee hoofdpersonen en zal, mede door het eigentijdse onderwerp, een grote groep jongeren vanaf ca. 14 jaar aanspreken.

5.00 €

in de klauwen van de pterosaurus (1131)

in de klauwen van de pterosaurus (1131)
Rex stone

De vrienden Jasper en Tom gaan in de dinowereld op zoek naar het grootste vliegende reptiel ooit: de quetzalcoatlus. Al snel ontmoeten ze de kleine wannanosaurus Wanno die met hen meegaat. Wanneer ze een enorme pterosaurus tegenkomen denkt deze dat Wanno een van haar kinderen is en neemt hem mee. De jongens zetten de achtervolging in. Vierde deel in de serie 'De dinobaai'*. Fantasieloos verhaal, vol opgeklopte actie, dat geen moment echt spannend wordt. Wel bijzonder is de fantasiewereld waarin de jongens zich storten tijdens hun zoektocht naar de grote dinosaurus. Aan het begin van het zes hoofdstukken tellende boekje worden de hoofdrolspelers voorgesteld. De zwart-witte penillustraties zijn wisselend van grootte, passen bij de sfeer van het verhaal en staan op nagenoeg elke pagina. Achterin is een overzichtskaart opgenomen van de reis en een woordenlijst. Voorkennis van vorige delen is gewenst. Op het spannende omslag wordt Wanno door de grote dinosaurus meegenomen. Voor dinoliefhebbers vanaf ca. 8 jaar.

6.00 €

inquisitie (70)

inquisitie (70)
Alselm Audley

Het tweede deel van een trilogie. De ketterse strijd tegen de religieuze dominantie op de planeet Aquasilva gaat door. Waar deel een veelbelovend was, is deel twee ronduit teleurstellend. Net als het eerste deel lijdt het onder een een teveel aan namen en een gebrek aan motivaties van de hoofdpersonen. Nergens wordt helemaal duidelijk waarom mensen doen wat ze doen of wie wat weet. Een van de hoofdpersonen blijkt ineens de tweelingbroer van de Keizer te zijn. Dit toch nogal schokkende feit wordt enkel duidelijk uit conversaties; blijkbaar wist iedereen het al, behalve de lezer. De hoofdpersoon blijft een tamelijk onvolwassen figuur, waar het moeilijk mee identificeren is. Een noodzakelijke synopsis van deel een ontbreekt. Al met al is het boek niet te volgen en dus helaas nogal saai. Niet leesbaar zonder deel een ('Ketterij', 2001*). Kleine druk.

6.00 €

jacht op de velociraptor (1132)

jacht op de velociraptor (1132)
Rex stone

Jasper en Tom gaan op krabbenjacht in hun geheime dinowereld. Ze stuiten daarbij op een gevaarlijke velociraptor, die de zakcomputer steelt waarmee Jasper altijd nuttige informatie over dinosaurussen kan vinden. Uiteindelijk bereiken ze na het passeren van geisers de grot van de velociraptor. Die laat zich de computer niet zomaar ontfutselen. Vijfde deel uit de serie 'De Dino Baai'*, waarin de vrienden Jasper en Tom avonturen beleven met dinosaurussen. Dit avontuur wordt verteld in bijna vijftig pagina's, verdeeld over zes hoofdstukken. Het is een vlot verteld, spannend verhaal, met veel dialogen. Hoewel dit vooral een avontuurlijk verhaal is, geeft de auteur en passant informatie over typen dinosaurussen. Dit kan de lezer stimuleren zijn informatieve boek over dinosaurussen er naast te houden of naar zo'n boek op zoek te gaan. Met op elke twee pagina's zwart-witte illustraties die de belangrijkste gebeurtenissen uit het verhaal uitbeelden. Met een plattegrond van de mensen- en de dinowereld en een woordenlijst. Verhaal dat appelleert aan de interesse van veel jongens in dinosaurussen en aan die van biologen in de dop. Vanaf ca. 8 jaar.

6.00 €

joris en de geheimzinnige toverdrank (1142)

joris en de geheimzinnige toverdrank (1142)
Roald Dhal

Joris (8), enig kind, haat zijn inwonende grootmoe, omdat ze hem commandeert en bang maakt en altijd moppert. Van tientallen huismiddeltjes brouwt hij een toverdrank, waardoor ze meters lang wordt. Als Joris van zijn vader, die geld ruikt, meer toverdrank moet maken, mislukt dat. Grootmoe drinkt hiervan en krimpt net zolang tot ze is verdwenen. Origineel verhaal waarin een fantasie in actie wordt omgezet. Vlot leesbaar door heel directe dialogen. Kinderlijk 'grof' taalgebruik om grootmoe te schetsen; dit taalgebruik is functioneel. Het boek bevat twee gedichten en zwart-witillustraties van Quentin Blake die appelleren aan de fantasie en het voorstellingsvermogen van de lezer en die het verhaal ondersteunen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

6.00 €

jouw leven als loser (1133)

jouw leven als loser (1133)
Jeff Kinney

Ken je Bram Botermans niet? onder welke steen heb jij gelegen? Hoog tijd dat je hem ontmoet! In dit kleurrijke boek vind je niet alleen Bram terug, maar ook jezelf. schrijf je eigen Bramverhaal en teken je eigen loserstrip. Hou je avonturen bij zoals Bram dat doet, en maak lijstjes met je grootste blunders en je allerbeste grappen. ontwerp je eigen kasteel voor als je later rijk en beroemd bent. Zolang je het maar NIEt over je gevoel gaat hebben. Want één ding is zeker: dit is GEEN DAGBOEk! En dan nog iets: zorg ervoor dat je jouw boek zodra het af is ergens superveilig bewaart (bijvoorbeeld in een zware kluis), want als je rijk en beroemd bent, is dit ding een fortuin waard.

7.00 €

kattenoog (539)

kattenoog (539)
Anjali Taneja

Bij volle maan wordt Kattenoog, een mysterieus dorp aan een meer, overspoeld door toeristen en griezelfanaten. Ze komen luisteren naar de legende van het oog, verteld door Eli’s vader, de grootste griezelkenner van het dorp. Robin en haar vrienden Simone en Eli spoken 's nachts rond om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Tot alles uit de hand loopt en ze verstrikt raken in de duistere geheimen van hun dorp. Eli’s vader en Robins oma blijken veel meer over de griezelclub te weten dan ze willen vertellen en Robin voelt dat intuďtief aan. Door de vele korte zinnen en losse acties springt het verhaal soms van de hak op de tak. Het heeft een staccatostijl en een opgefokt toontje

6.00 €

ketterij (72)

ketterij (72)
Alselm Audley

Een erfgenaam in een wereld die door religieuze fanatici wordt beheerst, raakt betrokken bij een alternatieve religie. Motivatie van zowel de fanatici als de hoofdpersoon blijven onduidelijk. Politiek speelt een grote rol, dat als nadeel heeft dat er veel namen voorbijkomen en men vaak terug moet zoeken om uit te vinden over wie men het nu weer heeft en waarom dat zo relevant is. De bijbehorende kaart is zo onvolledig dat deze slechts tot meer verwarring leidt. Veel details leiden soms tot een laag tempo, terwijl sommige belangrijke ontwikkelingen met een 'hoe dan ook' worden afgedaan. Maar er zit tamelijk veel vaart in het verhaal en het wordt steeds spannender, terwijl de aanvankelijk tamelijk onvolwassen hoofdpersoon zich ietwat ontwikkelt. De meeste plotwendingen zijn niet erg voorspelbaar. Met name wie er betrouwbaar is en wie een verrader, blijft tot het eind toe lang niet altijd zeker. Dit doet uitzien naar de verdere delen van deze trilogie. Audley is duidelijk een beginner (erg origineel is het allemaal niet), maar een veelbelovende. Kleine druk.

8.00 €

koningin van het lot (860)

koningin van het lot (860)
David & Leigh Eddings

David Eddings is zeer bekend bij het fantasy-publiek door zijn langlopende series "De kronieken van Belgarion" (vijf boeken) en "De kronieken van Mallorea" (ook vijf boeken), gezet in dezelfde wereld. Samen met zijn vrouw is hij een nieuwe, aan de voorgaande verbonden serie gaan schrijven. In deel 1 - "De volgelingen" (a.i. 96-48-071-8) - werden de belevenissen van tovenaar Belgarath beschreven. Dit boek is hier niet het vervolg op, maar meer de tegenhanger. Het is de autobiografie van Belgaraths dochter, Polgara de tovenares, en vertelt het verhaal vanuit haar perspectief. In zekere mate is er een overlap, maar veelal is het een nadere invulling van gebeurtenissen die in het eerdere deel slechts zijn aangestipt. De boeken zijn los van elkaar te lezen. De stijl is luchtig en helder, en het verhaal wordt ongecompliceerd en met humor verteld. Eddings is ook in Nederland zeer populair - al zijn werken zijn in vertaling uitgebracht - een ook dit boek zal gretig aftrek vinden. Vergelijkbaar met andere epische fantasy-schrijvers als Terry Brooks, Terry Goodkind en het duo Weis & Hickman. Normale druk.

7.00 €

kruistocht (716)

kruistocht (716)
Alselm Audley

Derde deel van de Aquasilva-trilogie. Het lijdt onder dezelfde problemen als deel twee: te veel namen, geen synopsis, een kaart die de zaken eerder vertroebelt dan verheldert. Spannend wordt het niet; door de overvloed aan namen is nooit duidelijk waarom het zo schokkend is als persoon X ergens opduikt. Goed geschreven is het ook niet; het ene moment worden de hoofdpersonen belaagd door magier uit Tehama, het volgende moment is het ineens een jaar later en heeft de ene hoofdpersoon de andere helpen ontsnappen met behulp van de magier uit Tehama (naar later bleek een andere). De ik-figuur klaagt wat minder, maar is en blijft een deurmat waarmee het niet aangenaam vertoeven is. Bovendien duurt het allemaal veel te lang. Maar anders dan het rampzalige tweede deel, is dit boek in elk geval leesbaar, met gebeurtenissen die elkaar logisch opvolgen. Misschien dat de jonge auteur (1982) het ooit nog leert. Prima vertaling. Kleine druk.

10.00 €

langs de duisternis (938)

langs de duisternis (938)
Tais Teng

De griezelklas, die bestaat uit 9 Zeer Bijzondere Kinderen en een normale meester, gaan een dag op schoolreis met een busje. Dat dit geen gewoon uitje wordt is al snel duidelijk, want aan leerzame schoolreisjes hebben ze allemaal een hekel. Het gezelschap bestaat o.a. uit 2 vampierzusjes, een heksje, een dwerg en een levende mummie die hun mannetje staan als ze door een toverspreuk terecht komen in het Andere Land dat geregeerd wordt door de Heer met de Tienduizend ogen. Een sterke fantasie, vindingrijke snufjes en de aantrekkingskracht van magische elementen zijn de basisgegevens van waaruit de schrijver zijn verhalen opbouwt. Teng is ook lid van het Griezelgenootschap, een groepje schrijvers dat griezelboeken schrijft. Gelukkig is de humor sterk aanwezig en dit maakt het angstaanjagende minder dreigend. Ruime marges, nogal donkere tekeningen. Gekleurd omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

leorg idur (1143)

leorg idur (1143)
Roald Dhal

De gepensioneerde meneer Hoppe is al jaren verliefd op zijn buurvrouw. Deze buurvrouw heeft maar een liefde, namelijk haar schilpad Rudi die ze zo vertroetelt dat meneer Hoppe er jaloers op wordt. Door slimme trucs uit te halen met haar schilpad, weet meneer Hoppe haar uiteindelijk toch voor zich te winnen en krijgt de lezer een echt happy end voorgeschoteld. Door het directe taalgebruik en de geestige karaktertekening van de lieve, bezorgde buurvrouw en de verlegen maar volhardende meneer Hoppe is het een amusant verhaal geworden. De dynamische, humoristische zwart-witte pentekeningen van Quentin Blake dragen daar in grote mate aan bij. Misschien niet Dahls meest verrassende of spannende boek, maar wel een heerlijk fantasieverhaal dat deze keer ook wat jongere kinderen zal aanspreken. Paperback met een iets aangepast omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

levend dood in dallas (959)

levend dood in dallas (959)
Charlaine Harris

Sookie is serveerster in een bar. Ze leest gedachten van anderen hetgeen haar relaties met mensen verstoort. Vampiers zijn uit de kast gekomen door het drinken van TrueBlood, een Japanse synthetische variant, waardoor ze geen mensenbloed meer nodig hebben, maar daar is niet iedereen van overtuigd. Sookie is al een poosje samen met vampier Bill, maar ontdekt dat de vampierwereld heel wat duistere kanten heeft die ze niet kent. In Dallas is een vampier ontvoerd door een anti-vampierssekte, en Sookie wordt gebruikt om mensen telepatisch te ondervragen. Verder zijn er nog een moord op een zwarte homoseksueel, en een oude Griekse godin die wraak wil, en nog heel wat meer. Tweede deel van een continue reeks, begonnen met 'Date met de dood'* na het succes van de televisiereeks 'True Blood'. Griezel, actie, heel wat seks zonder dat het pornografisch wordt. Heel leuk leesbaar met originele inzichten hoe mensen en vampiers de wereld bekijken. Sookie is een fantastisch personage: sterk en toch kwetsbaar. Kleine druk.

10.00 €

losgeld voor erak (1098)

losgeld voor erak (1098)
John Flanagan

De Grijze Jager deel 7 blikt terug op de tijd dat Will nog een leerling van de Grijze Jagers was. De Skandiërs hebben in boek 4 (De dragers van het Eikenblad) een niet-aanvalsverdrag met Araluen gesloten. Daarom zijn Jarl, Erak en zijn mannen gedwongen hun geluk verderop te zoeken. Als zij, op zoek naar buit, langs de kust van het verre Arrida in een hinderlaag lopen, wordt Erak gevangengenomen. Zijn mannen worden naar Skandia teruggestuurd om losgeld voor hun aanvoerder op te halen. Erak vermoedt echter dat de hinderlaag een valstrik is geweest van een rivaal die uit is op zijn functie. Hij adviseert zijn mannen om het losgeld niet in Skandia te halen, maar hulp te vragen in Araluen. Will en zijn vrienden schieten hun oude vriend te hulp, maar komen er al snel achter dat de hete woestijnen en zandstormen van Arrida een nog geduchtere vijand vormen dan de gevaarlijke krijgers die Erak gevangen houden.

8.00 €

lotsbestemming (912)

lotsbestemming (912)
Cate Tiernan

Ik dacht dat het ergste achter me lag. Mijn carričre als Zoeker is voorbij. Maar er hangt me iets boven het hoofd... iets uit het verleden. De weg die ik moet gaan is onzeker. Ik dank de Godin dat ik Hunter heb. Maar Morgan zal altijd naast me staan... Samen kunnen we iedere vijand aan. Ik moet mijn toekomst alleen onder ogen zien.

8.00 €

lotusbloem (603)

lotusbloem (603)
Alison Noel

De 16-jarige Ever is onsterfelijk. Ze is voorbestemd voor Damen, maar door een vloek uit het verleden kunnen zij niet echt samen zijn. Wanneer Ever de vreemde, oude vrouw Lotus ontmoet, biedt deze haar de kans alles over het verleden te ontdekken. Dit is de sleutel tot hun eeuwige geluk, maar het kan ook hun einde betekenen. Damen is namelijk niet welkom op deze reis. Ever zal deze zoektocht dus zelf aan moeten gaan, alleen, met het risico dat ze misschien niet meer terug kan komen... Het verhaal is opgebouwd uit 45 hoofdstukken met een beschrijvende stijl. Er zijn verhoudingsgewijs weinig dialogen, wat het tempo vertraagt en de personages redelijk vlak maakt. Zesde en laatste deel in de reeks van ‘De Onsterfelijken’* over liefde, leven en vertrouwen. Het boek is niet afzonderlijk van de eerdere delen te lezen. Voor fans van fantasy-boeken, vanaf ca. 15 jaar.

7.00 €

matilda (1137)

matilda (1137)
Roald Dhal

Matilda is een hoogbegaafd kind van ruim vijf jaar. Ze kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was en lezen met drie jaar. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk, al is haar juf, juffrouw Engel, heel lief. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan juffrouw Engel. Ze houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Een van de bekendste boeken van de populaire Engelse auteur, dat ook succesvol is verfilmd. Korte getitelde hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. Met de prachtige tekeningen van Quentin Blake. Heruitgave in groot formaat, daardoor ook ruimere bladspiegel. Vanaf ca. 10 jaar.

10.00 €

mijn naam is lestat (145)

mijn naam is lestat (145)
Anne Rice

Deel 2 van de Vampierkronieken. In dit min of meer afzonderlijk leesbare tweede deel komt Lestat weer tot leven, leest het vorige boek en besluit zijn eigen levensgeschiedenis te vertellen. Deze beslaat enkele eeuwen. Ooit was hij een edelman in het 18e eeuwse Frankrijk, nu is hij de demonische zanger van een populaire rock-groep. Door de eeuwen heen blijft hij zoeken naar het mysterie van het vampirisme, waarvan hij ten slotte de oorsprongen vindt in de ruines van het oude Egypte. De roman is, evenals zijn voorganger, nu al een klassiek werk uit de griezelliteratuur. De hele trilogie wordt beschouwd als het beste op dit gebied sinds Stokers 'Dracula' van 1897. Kleine druk.

5.00 €

misschien wel echt gebeurd (1044)

misschien wel echt gebeurd (1044)
Annie m.g Schmidt

Annie M.G.Schmidt heeft in de laatste fase van haar leven zelf nog bepaald welke 43 verhalen en sprookjes in dit mooi uitgevoerde boek zouden worden opgenomen. Men treft er veel bekend werk aan (Spikkeltje, Kroezebetje) maar ook enkele onbekende verhalen b.v. uit Het Parool (1949 + 1960). In haar zo eigen stijl, met veel humor en origineel, eigentijds taalgebruik kan men (voor)lezen over koningen en prinsen, sprekende dieren en vreemde juffrouwen. De meeste verhalen zijn kort: 2 - 3 blz., behalve "Uit met juffrouw Koops" dat 20 blz. telt. Veel bekende Nederlandse illustratoren o.a. Fiep Westendorp, Peter Vos, Max Velthuijs, Dick Bruna en Margriet Heymans hebben met kleurige illustraties bijgedragen aan dit uitstekend bruikbare, prachtig vormgegeven voorleesboek voor, om met Annie Schmidt te spreken, kinderen van 8 tot 80. Maar vanaf vier jaar zullen de kinderen er ook al van kunnen genieten.

6.00 €

moeder aller zielen (745)

moeder aller zielen (745)
Anne Rice

De vampier Lestat - dit is het derde boek in de reeks, na 'De vampier vertelt' en 'Mijn naam is Lestat' - is machtiger dan alle andere vampiers die nog over de aarde rondzwerven. Hij is een wereldberoemde popster, maar in zijn liedjes verraadt hij voor de goede verstaander allerlei vampiergeheimen. En hij maakt de moeder van alle vampiers wakker, een Egyptische, die al duizenden jaren sluimerde. Ook wekt hij de gruwelijke legende van de roodharige tweeling tot nieuw leven. Er gebeuren vreselijke dingen in vampierland. En dan zal Lestat een concert geven, dat geen enkele vampier wil missen. Een fascinerend verhaal, waarvan de inhoud niet kort is samen te vatten. Verschillende hoofdpersonen komen een voor een aan bod en al die verhaallijnen komen samen in een fraaie climax. Virtuoos geschreven (en vertaald), origineel en spannend amusement. Gebonden, kleine druk.

5.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |