Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

nachtkind (610)

nachtkind (610)
Cate Tiernan

Maak kennis met Moira Byrne, dochter van een wonderkind net als haar leven op instorten staat. Twintig jaar geleden verscheen Morgan Rowlands ten tonele. Zij was de machtigste jonge bloedheks die men in generaties had gezien. Haar dochter, de vijftien jaar oude Moira, weet dat er in haar moeders verleden meer aan de hand was dan ze haar hebben verteld. En de geheimen die Morgan in haar hart bewaart kunnen Moira's wereld volkomen verwoesten. Als Moira twee pijnlijke feiten over haar familie te weten komt, begint ze de puzzel in elkaar te passen - en ze beseft dat iemand die haar zeer na staat in groot gevaar verkeert. Een ongewone familie. Een eindeloze strijd. Een nieuw begin.

6.00 €

nachtster (594)

nachtster (594)
Alison Noel

Ever (16, ik-figuur) is onsterfelijk. Ze is desondanks vastbesloten een normaal tienerleven te leiden en haar middelbareschooldiploma te halen. Daarna hoopt ze voor eeuwig bij haar grote liefde Damen zijn. Maar haar voormalige vriendin Haven, die dankzij Ever ook onsterfelijk is geworden, heeft zich tegen haar gekeerd. Als Ever ontdekt dat Damen een groot geheim voor haar heeft over hun verleden, stelt dat hun eeuwenlange liefde in een heel ander daglicht. En dan is er nog de knappe hunk Jude, tot wie ze zich aangetrokken voelt. Wie van haar vrienden kan ze vertrouwen - en wie niet? Dit boek is het vijfde deel in de serie 'De onsterfelijken'*. Het is lastig te lezen zonder alle voorkennis van wat er in de vorige boeken is gebeurd. Het verhaal is opgebouwd uit 41 hoofdstukken en werkt toe naar een cliffhanger, die nieuwsgierig maakt naar het zesde en laatste deel. De vertaling is hier en daar wat houterig, de dialogen zijn soms wat gekunsteld. Deze spannende boekenserie over goed, kwaad, vriendschap en liefde zal fans van de populaire Twilight-serie aanspreken. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

nagelaten vertellingen (913)

nagelaten vertellingen (913)
J.R.R Tolkien

Deze bundel bevat onvoltooide en nagelaten verhalen, schetsen en aantekeningen over Numenor en Midden-Aarde in de periode van de Oude Tijden van Midden Aarde tot het einde van de oorlog om de Ring. Het geheel bestaat uit vier delen: De Eerste Era, over onder andere Tuor, de kinderen van Hurin en over Turin, De Tweede Era, over onder meer het eiland Numenor, Galadriel en Celeborn, De Derde Era, over onder andere Cirion en Eorl, de queeste van Erebos en de jacht op de Ring en Gandalf, en het slotdeel over de Druedain, Istari en Palantiri. De bundel wordt uitgebreid bibliografisch ingeleid en waar nodig wordt aan het begin of het eind van de verhalen extra informatie gegeven. Tolkien (1892-1973) was hoogleraar Angelsaksisch en schreef romans, waarvan 'In de ban van de Ring' de bekendste is, over de strijd tegen het kwaad in een middeleeuws aandoende fantasiewereld. Ook dit goed vertaalde boek is uitstekend bezorgd door zijn zoon Christopher, die veel goede en ook nieuwe informatie geeft die vooral de liefhebber en kenner van Tolkiens werk zal aanspreken. Met uitgebreid notenapparaat en idem namenlijst. Vrij kleine dru

11.00 €

necropolis (1071)

necropolis (1071)
Anthony Horowitz

De Ouden (boosaardige bovennatuurlijke wezens) willen de mensheid vernietigen. Vijf tieners hebben de macht om hen tegen te houden. De Engelse Scarlett Adams is een van hen, maar weet niets van haar gave. Het is aan Matt en zijn vrienden om haar te vinden voordat de Ouden dat doen. Vierde deel in de (inmiddels vijfdelige) serie ‘De kracht van Vijf’, niet goed los van de andere boeken uit de reeks te lezen. De auteur bewijst opnieuw zijn meesterschap als schrijver van fantasythrillers. In minder deskundige handen hadden de shockeffecten, vertragingen en perspectiefwisselingen ergernis kunnen wekken, nu zorgen ze voor een bloedspannende roman, waarin zelfs de ‘goeden’ niet te vertrouwen lijken te zijn. De bovennatuurlijke gebeurtenissen spelen zich af in een hedendaags decor, waardoor ze geloofwaardig worden. De stad Hongkong, die door een dodelijke ziekte in een Necropolis verandert, wordt met veel aandacht voor couleur locale beschreven, zonder dat de beschrijvingen het verhaal vertragen. Plaatselijke legenden, tempels en misdaadorganisaties spelen er zelfs een essentiële rol in. Vanaf ca. 12 jaar.

10.00 €

nightrise (752)

nightrise (752)
Anthony Horowitz

Jamie en Scott Tyler zijn bijzondere tweelingen; ze kunnen elkaars gedachten lezen en hebben een act die ze dagelijks showen. Na een van hun optredens wordt Scott ontvoerd door de mysterieuze Nightrise organisatie. Jamie blijft alleen achter en wordt van moord beschuldigd. Tijdens zijn zoektocht naar zijn broer komt hij in een streng bewaakte gevangenis terecht die een poort blijkt te zijn naar het verleden. Zo vindt Jamie de andere poortwachters, ziet hij hoe Raven's Gate gemaakt wordt en vecht hij mee in het allereerste gevecht van de poortwachters tegen de Ouden.Met Nightrise brengt Anthony Horowitz ons weer terug naar de eeuwenoude strijd tussen Goed en Kwaad. Vijf jongeren die onze laatste hoop zijn tegen de krachten van de Ouden die de mensheid willen uitroeien. Vijf jongeren die elkaar nog niet allemaal kennen en bij elkaar gebracht moeten worden vanuit alle hoeken van de wereld. Vijf jongeren die allemaal als taak hebben de poorten te bewaken.

9.00 €

nijntje huilt (519)

nijntje huilt (519)
Dick Bruna

Het is niet de originaliteit van het gegeven dat dit Nijntjesboek aantrekkelijk maakt. Nijntje is haar beer kwijt. Zij vraagt vergeefs bij haar vriendinnen en familie waar de beer kan zijn. Uiteindelijk vindt ze de beer onder in haar bed. Het aantrekkelijke van dit verhaal zit wel in het vertrouwde van de karakteristieke illustraties en de eigenaardige verstechniek waarop Bruna het patent heeft. Wat dit boekje extra bijzonder maakt is de spanning die met name in de laatste vier bladzijden wordt gevisualiseerd, als Nijn onder de dekens duikt en stukje bij beetje boven de rand van het laken bovenkomt met beer. Vanaf ca. 2 jaar.

2.50 €

nijntje vliegt (921)

nijntje vliegt (921)
Dick Bruna

Nijntje mag met haar oom gaan vliegen. Herdruk van een bekend Brunaboekje. Vrijwel alleen de hoofdkleuren zijn gebruikt in de zwart omlijnde tekeningen. In de tekst is nagenoeg geen interpunktie gebruikt. De tweede en vierde regel zijn op rijm. De moederfiguur in het verhaaltje komt een beetje belerend over. Het avontuur dat Nijntje beleeft, is ietwat onwerkelijk: kinderen zullen dit niet gauw meemaken. Bruikbaar voor 2 à 3-jarigen als hulp bij het praten over reizen, vliegen.

2.50 €

nijntje vliegt (921)

nijntje vliegt (921)
Dick Bruna

Nijntje mag met haar oom gaan vliegen. Herdruk van een bekend Brunaboekje. Vrijwel alleen de hoofdkleuren zijn gebruikt in de zwart omlijnde tekeningen. In de tekst is nagenoeg geen interpunktie gebruikt. De tweede en vierde regel zijn op rijm. De moederfiguur in het verhaaltje komt een beetje belerend over. Het avontuur dat Nijntje beleeft, is ietwat onwerkelijk: kinderen zullen dit niet gauw meemaken. Bruikbaar voor 2 à 3-jarigen als hulp bij het praten over reizen, vliegen.

2.50 €

nikki weet raad (1049)

nikki weet raad (1049)
Rachel Renee Russell

Een maand uit het leven van de 14-jarige middelbare scholiere en 'drama-queen' Nikki (ik-figuur) die zich aanmeldt bij de schoolkrant. Zo kan ze ze aartsvijand MacKenzie in de gaten houden, voorkomen dat ze niet van school af wordt gestuurd en meer tijd met haar vriendje Brandon doorbrengen. Deel vijf van de serie 'Dagboek van een muts'* waarin Nikki hoge ogen gooit met haar rubriek 'Wijsneus', waarin ze advies geeft over elk mogelijk probleem. Het verhaal speelt zich af in Amerika, wat soms merkbaar is aan de wat gekunstelde vertaling. Voor de rest vlot taalgebruik vol sms-taal (OMG, BFF, smileys) geschreven in de vorm van een dagboek waarin de woorden die nadruk moeten krijgen met hoofdletters geschreven zijn. Op bijna elke bladzijde zwart-witillustraties (meiden met poppenogen, golvend haar en super slank) alsof ze onderdeel zijn van het dagboek en dus door Nikki getekend. Dikke pil die echter, ook gezien het succes van de vorige delen, verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

niya (993)

niya (993)
Luc Descamps

Niya betekent in de Lakotataal ademen. En daar gaat het om in dit verhaal. Het indiaanse jongetje, Kleine Bever, wordt in zijn doen en laten gehinderd door gebrek aan lucht t.g.v. astma waardoor hij door zijn leeftijdgenoten wordt buitengesloten en zijn omgeving denkt dat hij nooit een goede krijger kan worden. Door een visioen krijgt de medicijnman wel vertrouwen in Kleine Bever en stuurt hem uit op een eenzame zoektocht naar zijn totem waardoor hij bij de krijgers zal horen. Ondanks zijn astma volbrengt hij de tocht dankzij zijn vindingrijkheid en doorzettingsvermogen en de hulp van een adelaar. Door een te zijn met de natuur leert hij zijn adem te beheersen. Echter beheersing van astma is niet alleen een kwestie van wilskracht en de geest zoals dit verhaal lijkt te suggereren; medicijnen zijn ook nodig. Waardevol is dat het verhaal geschreven is met begrip voor kinderen in ademnood. Door het spannende, vlot geschreven indianenverhaal wordt aandacht gevraagd voor de sociale gevolgen van astma. Korte hoofdstukken, een aantal zwartwitillustraties. Met kort voorwoord en verklarende woordenlijst. Voor 10 jaar en ouder.

5.00 €

noodkreet (365)

noodkreet (365)
Cate Tiernan

oodkreet, het zevende deel van de wicca serie zit weer vol actie. Als Morgan samen met haar vrienden naar New York gaat – voor antwoorden, maar ook als een soort kleine vakantie – loopt ze meer tegen het lijf dan het horloge waar ze naar op zoek was. Ze komt achter nieuwe geheimen, vermogens en komt oog in oog met een duistere macht.Aan de ene kant vond ik het heel tof dat alle belangrijke personages even uit hun gewoonlijke omgeving werden getrokken, om zo een grote stad te ervaren. Aan de andere kant vond ik het weinig toevoegen; ik voelde niks van de sfeer van New York terug; het drukke.. het stadse.. het had net zo goed elke andere willekeurige stad kunnen zijn. Het enige doel was dat ze via deze weg in aanraking konden komen met nieuwe heksen die al dan niet iets goeds of slechts in hun zin hadden. Maar ik vergeef het Tiernan hoor, want het is verder weer een heerlijk boek.In dit boek heeft Morgan last van (voorspellende dromen), die de dreiging die gaat komen kenbaar maakt. Dit is een slimme manier, maar aan de andere kant komt het behoorlijk uit te lucht vallen. Dit heeft natuurlijk deels te maken met het feit dat alle delen slechts 200 pagina’s bevatten, waardoor er weinig sprake is van aanlooptijd en je als lezer maar meteen moet wennen aan nieuwe vaardigheden of gebeurtenissen. Het maakt het verhaal – net als de vorige zes delen – ontzettend vlot, maar soms mis ik een stukje fundering. Het gaat bij Morgan net de hard om echt geloofwaardig te blijven.Wat ik heel erg tof blijf vinden is de dagboek stukjes tussendoor. In elk deel komt een ander persoon uit het verleden aan bod, waardoor je steeds meer van Morgan’s achtergrond te weten komt. Zowel personages als het algehele verhaal krijgen hierdoor toch net wat meer body.

8.00 €

ontwikkel uw zesde zintuig (820)

ontwikkel uw zesde zintuig (820)
Anita Martiny

ONTWIKKEL UW ZESDE ZINTUIGOefen uw intuïtie en ontdek hoe ze uw leven positief beïnvloedtEr is de laatste jaren steeds meer interesse voor een totaalbeeld van de mens, en zo is ook de nieuwsgierigheid naar ons miskend zesde zintuig gegroeid. Ingevingen, voorgevoelens en toekomstvisioenen verliezen steeds meer hun eng imago. Veel mensen willen weten wat er achter dit fenomeen schuilt en vooral hoe we het praktisch kunnen gebruiken in ons dagelijkse leven.We kunnen dit zesde zintuig inderdaad leren activeren en daardoor niet alleen onze waarneming van de wereld verbreden, maar ook op een andere manier beginnen leven.Dit boek bevat verrassende informatie en praktische oefeningen. Het toont hoe u uw derde oog kunt openen en activeren, hoe u uw intuïtie traint, en hoe u deze waarnemingsvaardigheden in het dagelijkse leven als oriëntering kunt gebruiken.

820.00 €

oorsprong (671)

oorsprong (671)
Cate Tiernan

Mijn naam is Rose MacEwan. Het is het jaar 1682. Het zijn moeilijke tijden voor een heks. En nog moeilijker als je een Wodebayne bent. Nu ik mijn zielsverwant heb gevonden, zoel ik me bijna veilig. Ik doe er alles voor om hem te houden. Wee de heks die tussen mij en mijn grote liefde komt.

6.00 €

otje (1046)

otje (1046)
Annie m.g Schmidt

In ruim veertig korte hoofdstukken, die elk met een of meer kleurige en goed passende tekeningen geillustreerd zijn, beschrijft Annie M.G. Schmidt de omzwervingen van het meisje Otje en haar vader Tos, de kok. Omdat Tos geen papieren heeft, maar wel geplaagd wordt door tomeloze driftbuien, kan hij nergens een vaste baan krijgen en worden hij en Otje steeds weggejaagd. Ze zijn gedwongen een zwervend bestaan te leiden, dat hen niet alleen langs allerlei plaatsen voert, maar ook in contact brengt met verschillende dieren. Door de goede verstandhouding die Otje met vogels, honden, muizen en katten heeft, lukt het om - met een gezamenlijke inspanning - het zwerversavontuur tot een goed en voor ieder bevredigend einde te brengen. De goed geschreven tekst, die door de karakteristieke tekeningen van Fiep Westendorp ondersteund wordt, maakt dit boek tot een plezierig leesavontuur. Verzorgde gebonden uitgave, gedrukt op stevig wit papier waarop de kleurige illustraties goed tot hun recht komen. In 1981 werd het boek met de 'Gouden Griffel' bekroond. Zie ook www.otje.net. Voorlezen is al mogelijk vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

5.00 €

oudste (55)

oudste (55)
Christopher Paolini

Voortzetting van Eragons reis, waarin hij op zoek is naar zijn eigen afstamming. De felle strijd tegen Galbatorix is door Eragon en de zijnen gewonnen, maar er zal opnieuw gevochten moeten worden en er dreigt nog steeds overal gevaar. Tweede deel in de trilogie 'Het erfgoed'*. Het eerste deel beschreef hoe de jonge Eragon het ei van een draak vond. Omdat de boze heerser Galbatorix zijn zinnen op het ei had gezet, belandde Eragon in een bang avontuur. De jonge auteur (hij begon de serie toen hij vijftien was) maakt de belofte die het eerste deel inhield, waar. Hij introduceert nieuwe verhaalfiguren en verhaallijnen, die de vertelling aankleden, zonder al te veel af te leiden van de hoofdlijn, hoewel hem enige overtolligheid niet ontzegd kan worden. Meer informatie is te vinden op de website over de auteur en zijn werk: www.alagaesia.com. Het eerste deel is verfilmd. Volle bladspiegel, kleine druk. Vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €

pech voor tinkelbel (1065)

pech voor tinkelbel (1065)
Disney

Het elfje Tinkelbel, bekend van Peter Pan, woont in de Elfenvallei op het eiland Nooitgedacht. Ze verliest haar hamer en kan daarom niet meer de potten en pannen repareren, waarvoor ze zo'n talent heeft. Het boekje maakt deel uit van de (tot nu toe) vierdelige reeks 'Disney Fairies'*. Voortkabbelend, onbenullig verhaal met uitweidingen over de talenten van de elfjes. Dat Tink zelf helemaal geen talent heeft, maar dat dat blijkbaar in de hamer zit, zal jonge kinderen vermoedelijk niet opvallen. De tekst is voorzien van zwart-witillustraties van verschillend formaat, (te) donker afgedrukt, waardoor ze vaak onduidelijk zijn. Uitgave die totaal niets toevoegt aan het aanbod, maar door het omslag met serie-uiterlijk en herkenbare, gekleurde Disney-illustratie wel uitgekozen zal worden door weinig kritisch publiek. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

4.00 €

pluk van de petteflet (1015)

pluk van de petteflet (1015)
Annie m.g Schmidt

Op de bovenste verdieping van een torenflat woont het jongetje Pluk. Hij is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven. Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. De vormgeving van de illustraties ondersteunt de fantasiewereld, maar geeft ook een duidelijk beeld van de realiteit. De tekeningen zijn uitgevoerd in mooie, harmonieuze kleuren. Herdruk, uitgebreid met tekeningen die Fiep Westendorp in 1982 en 1983 maakte voor het kleuterblad 'Bobo'. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

poeffie gaat op stap (1056)

poeffie gaat op stap (1056)
Gijs Haag

Het hondje van Tiny loopt weg. Tiny, haar broer en een vriendje gaan hem zoeken. Hun zoekactie voert hen het centrum van de stad in. In de drukte kunnen ze het hondje niet vinden. 's Avonds komt de wijkagent het hondje terugbrengen. Eenvoudig verhaal over een situatie die veel kinderen zal aanspreken. De tekst maakt soms de indruk bij de illustraties geschreven te zijn en is hier en daar niet helemaal logisch. Veel zoet gekleurde illustraties die tussen de tekst in staan en waarop veel te zien is. De kinderen zijn wel overdreven glad en schattig getekend. Het speelt zich duidelijk niet in een Nederlandse stad af (stadsbeeld, uniform van een agent). Voor kinderen vanaf 4 jaar, maar door de moeilijkheidsgraad pas zelf te lezen in groep 4.

3.00 €

president big en de drie wolfjes (1134)

president big en de drie wolfjes (1134)
Marc de bel

In deze dierenfabel wordt het verhaal van 'De Wolf en de drie Biggetjes' omgekeerd. Wanneer drie wolven een heerlijk plekje gevonden hebben om te leven, wordt het leven hen ondraaglijk gemaakt door de milieuverontreinigende varkens. De milieuverontreiniging wordt wel aangekaart, maar een oplossing voor het probleem wordt niet gezocht en niet gevonden. De tekeningen zijn erg sprekend (de wat sullige wolven, de enorme president Pig). Ze zijn meestal verdeeld over 2 bladzijden met blokken tekst ertussen. De tekst is eenvoudig; korte zinnen. Het boek begint met het gedicht 'Het dal der plichten' van Nescio. De betekenis hiervan zal kinderen ontgaan. Vanaf ca. 8 jaar.

8.00 €

profeet van de duivel (728)

profeet van de duivel (728)
Adrian Stone

In het fantasieland Carolia woedt een opstand van Cataristen (aanhangers van de duistere god Cataris) tegen de heersende macht. Deze opstand onder leiding van de tovenaar-priester Zabatha wordt bloedig neergeslagen. De jonge priester Marak die nog een kind is, wordt gered door Verina, een priesteres van de orde van Viguru. Zij voelt dat Marak veel 'kracht' in zich heeft. Marak is echter getekend doordat hem een pink is afgesneden, zoals bij alle aanhangers van Cataris. Toch zal hij zijn weg proberen te vinden als monnik in de orde van Ava, de god van het evenwicht. Maraks 'coming of age' gaat niet zonder slag of stoot. Tijdens zijn opleiding (waarin we Harry Potter herkennen) wordt Marak gepest om zijn afkomst, maar weet hij toch de magie onder de knie te krijgen. Hij krijgt zelfs de opdracht om samen met twee priesters van een andere orde de strijd met Zabatha aan te gaan. Voordat Marak de confrontatie met Zabatha (en zijn verleden) aan kan gaan, leven we mee met een interessante queeste. Het romandebuut van Stone, eerder verschenen onder zijn echte naam Ad van Tiggelen*. Hij heeft een interessante fantasiewereld geschapen, die doet denken aan de middeleeuwen en waarin toverij niet zo vanzelfsprekend is, wat het spannende, goed opgebouwde verhaal ten goede komt. Kleine druk.Gerard Zeegers

9.00 €

raspoetin (251)

raspoetin (251)
Guy Didelez

Raspoetin is het eerste jeugdboek dat Guy schreef. Het vertelt het verhaal van Peter, een mysterieuze jongen die stottert en buikspreker is. Als hij Raspoetin aan het woord laat, een van de vier oude, houten poppen die hij bij hem thuis in de kelder bewaart, stottert hij niet. Het lijkt of buikspreker en pop van plaats geruild hebben: alsof de pop met de buikspreker speelt, niet omgekeerd...Toen Raspoetin in 1988 verscheen, sloeg het in als een bom. Het werd nietalleen in het Zweeds en het Noors vertaald, het kreeg ook schitterende persreacties en werd al snel bekroond met de Prijs voor het Beste Vlaamse Misdaadverhaal. Opvallend, want die prijs werd voor de rest alleen maar toegekend aan boeken voor volwassenen. Jarenlang smeekten de lezers Guy om een vervolg. Toch duurde het tot 1997 voor Raspoetin duikt weer op verscheen. Ook dat superspannende boek werd al snel bestempeld als 'een gangmaker voor leesplezier.'

7.00 €

ringwereld (88)

ringwereld (88)
Larry Niven

De meeste werken van deze schrijver spelen zich af in dezelfde verzonnen toekomst (het heelal van Poppenspelers, Mensen, Kzinti e.d.) en ook de intriges ervan hebben meestal met elkaar te maken. Deze roman is een vervolg op 'Naar het hart van de melkweg', waarin verteld werd waarom de Poppenspelers de Melkweg ontvluchten. Een achtergebleven Poppelspeler gaat nu met twee Mensen en een Kzin de 'ringwereld' verkennen, zeker het merkwaardigste objekt van het hele heelal. Dit levert een erg spannend verhaal op, maar nog belangrijker is dat we allerlei nieuwe informatie krijgen over Nivens merkwaardige wereld. De roman, waarvan het einde duidelijk een vervolg suggereert, ontving terecht zowel de Hugo als de Nebula Award. Zie voor het vervolg "Bouwers van Ringwereld" de a.i.'s van deze week en voor het derde deel "Beschermers van Ringwereld"

15.00 €

roverandom (941)

roverandom (941)
J.R.R Tolkien

Zoals bekend vertelde J.R.R. Tolkien graag zelfverzonnen sprookjes aan zijn kinderen. Tijdens een vakantie aan zee in 1925 ontstond zo Roverandom met het speelgoedhondje van een van zijn kinderen als hoofdpersoon. Het hondje wordt door een boze tovenaar betoverd en moet naar de bodem van de zee en naar de maan voor verlossing. Het was nooit Tolkiens intentie het verhaal in deze vorm uit te brengen; twee redacteuren hebben het manuscript in 1998 bewerkt en van een inleiding en voetnoten voorzien. De vraag is of Tolkien dit zou hebben gewaardeerd, want de stijl is hier en daar pover en het plot is voor Tolkien onder de maat. Het boek is geillustreerd in kleur en zwart-wit door Tolkien zelf. In tegenstelling tot het Engelse origineel heeft de Nederlandse vertaling geen omslagillustratie van Tolkien zelf, maar een van Rien van der Kraan. Een amusant sprookje voor kinderen van acht jaar en ouder.

7.00 €

schaduwland (139)

schaduwland (139)
Alison Noel

Derde deel uit de serie 'De onsterfelijken'* over het 16-jarige meisje Ever. Zij zit op een Amerikaanse highschool, samen met haar grote liefde Damen die haar redde van de dood en haar daardoor, net zoals hij zelf is, onsterfelijk maakte. Op de school zit echter ook een jaloerse onsterfelijke jongen die een vloek over Damen uitspreekt, waardoor ze elkaar niet meer kunnen aanraken zonder in Schaduwland, een verschrikkelijk hiernamaals, te belanden. Bovendien ontmoet Ever een aantrekkelijke jongen waardoor Damen haar een tijd niet meer wil zien. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, maar het karakter van Ever blijft vlak, net zoals dat van de vele andere personages. Zonder voorkennis van de eerste twee delen is het verhaal nauwelijks te volgen en blijven er erg veel losse eindjes. De tekst is doorspekt met eindeloze dialogen en de gebeurtenissen verlopen traag met veel herhalingen. De gothic-sfeer beheerst een groot deel van het boek met daarnaast een schoolleven waarbij het gaat om rijkdom, uiterlijk, jaloezie en ingewikkelde zielenroerselen. Volle bladspiegel. Zeer matige ontspanningslectuur. Vanaf ca. 14 jaar.

5.00 €

schetsboek Warrior cats (303)

schetsboek Warrior cats (303)
Erin Hunter

Droomde je er altijd al van om je favoriete krijgskatten uit de WarriorCats-serie tot leven te wekken? Het kan eindelijk! Met dit boek leer je stap voor stap hoe je een tekening van een kat opbouwt, hoe hun hoofd en lijf in elkaar zitten en hoe je verschillende houdingen kunt weergeven. Per hoofdstuk leer je de basis, waarna je zelf kan experimenteren met vorm en houding.

6.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |