Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de huizen van iszm

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Jack Vance

Alleen op het eigenaardige Iszm groeien de felbegeerde, volautomatische, levende plantaardige huizen die voor veel geld naar alle werelden worden geëxporteerd. Ambitieuze dieven die, aangelokt door dit zwaarbewaakte monopolie, een poging tot diefstal wagen, falen doorgaans jammerlijk en belanden in het Gekke Huis. De plantkundige Aile Farr, op studiereis op Iszm, werkt nietsvermoedend mee aan een geraffineerde poging een vrouwelijke huiszaadje van de Iszic te stelen - een zaadje dat miljoenen waard is!

10.00 €

de ijspaddenstoel

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.50 €

de indringers

Boeken voor de Jeugd » John Flanagan

Hal en de rest van de broederband De Reigers gaan achter de meedogenloze piraat Zavac aan, die een belangrijke schat van hen heeft gestolen. Zavac besluit het stadje Limmat aan te vallen om zo beslag te leggen op de smaragdmijn. De broederband helpt de bewoners om de piraten te verjagen en dat gaat niet zonder bloedvergieten. In hun strijd krijgt de broederband hulp van het meisje Lydia. Dit spannende tweede deel van de serie 'Broederband' start ook weer traag met veel beschrijvingen van trainingen van de jongens. Maar als de jacht op Zavac ontbrandt, leest het verhaal weer als een trein. Jammer dat er nauwelijks informatie gegeven wordt over het eerste deel, 'De outsiders'*. Zo blijft onbekend, als je dat deel gemist hebt, wat de gestolen schat – de Andomal – nu precies is. Het taalgebruik is niet moeilijk en het verhaal goed te volgen mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich makkelijk kan identificeren met hun eigen held. Uiteraard een open eind waarin De Reigers opnieuw achter Zavac en de Andomal aangaan. Bevat een lijst met zeemanstermen. Eerder werd de Engelse editie, 'The invaders'**, aangeboden. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

de inktvis

Kinderboeken » Piet Piraat

mooi kinderboek

2.00 €

de innamorati

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Midori Snyder

Midori Snyder is de veelgeprezen auteur van De Boeken van Oran. Deze roman, De Innamorati, werd bekroond met de Mythopoeic Award, een van de meest prestigieuze onderscheidingen op fantasy-terrein. Het leven in de stad Labirinto speelt zich af rond het geheimzinnige labyrint. Van heinde en ver komen de pelgrims toegestroomd om daar verlost te worden van hun vloek. Het is niet eenvoudig het labyrint binnen te komen, maar het blijkt nog moeilijker de uitgang te vinden. De pelgrims zien in het labyrint hun diepste verlangens en hun ergste nachtmerries uitgebeeld. En allemaal, schurken, dwazen, geliefden – de Innamorati – en bedelaars, zijn ze op zoek naar de vervulling van hun persoonlijke wensen. Daarbij lopen ze elkaar voor de voeten, zitten elkaar dwars, of erger. Zo ook de dichter die uit teleurstelling rechtsgeleerde is geworden, de stotterende acteur, de maskermaakster en haar dochter, de ontaarde priester, de oudere dame van plezier en de norse huurling. Zullen ze hun dierbaarste wens in vervulling zien gaan, of zullen ze hun streven met de dood moeten bekopen?

10.00 €

de jaren van verachting

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Andrzej Sapkowski

Geralt van Rivia is The Witcher, de hekser, een bijzonder soort magiër die is opgeleid om alles en iedereen die door het kwaad is voortgebracht te bestrijden. De Jaren van Verachting is, na de verhalenbundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid en Het Bloed van de Elfen, de tweede Witcher¬-roman.Geralt van Rivia heeft over de hele wereld monsters en demonen verslagen, maar hij is slecht voorbereid op wat er komen gaat als twee machtige koningen hun legers opstellen bij de rivier die hun rijken scheidt. De zaak verergert als ook elfen en andere niet-mensen zich mengen in de strijd en zich diep in het woud aansluiten bij de verschillende strijdkrachten. Geralt en zijn geliefde Yennefer moeten ondertussen de kleindochter van koningin Calanthe, de Leeuwin van Cintra, beschermen. Want zij, Ciri, is de Vlam, het kind van de profetie, en het is aan haar om de wereld te redden of er een eind aan te maken...Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de tovenaar Geralt is een internationale bestseller waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in veertien landen in vertaling.

10.00 €

de kabouterbrandweer

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.00 €

de kaboutersint

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.50 €

de kaboutersint

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.50 €

de kabouterspelen

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.00 €

de kangeroe

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek

2.00 €

de kat van kaat avi 1

Kinderboeken » standaard uitgeverij suske en wiske junior

mooi kinderleesboek avi 1

2.00 €

de kat van kaat avi 1

Kinderboeken » standaard uitgeverij suske en wiske junior

mooi kinderleesboek avi 1

2.00 €

de kinderen van hurin gr

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » J.R.R.Tolkien

Christopher Tolkien heeft zich ruim dertig jaar geleden aan de taak gezet de vele manuscripten en tekstfragmenten van zijn vader J.R.R. Tolkien te ordenen en uit te geven. Dit resulteerde als eerste in 'De Silmarillion' (1977)*. In een hoofdstuk wordt het verhaal van Turin Turambar verteld, de verdoemde held die huis en haard moet ontvluchten en door een Elfenkoning wordt geadopteerd. Met een magisch zwaard gaat hij zijn noodlot tegemoet. Gebaseerd op meer tekstfragmenten heeft Christopher een compleet verhaal van Turin samengesteld. Het verhaal staat op zichzelf en past qua stijl en thematiek meer bij 'De Silmarillion' dan 'In de ban van de ring'. Zo komen er geen hobbits in voor en is de sfeer veel melancholischer. Turin is gebaseerd op een personage uit het Finse epos Kalevala. De vertaling is vloeiend. Dit heroische fantasy-verhaal zal een groot publiek aanspreken. Achterin het boek een verklarende lijst van namen en een kaart. In deze paperbackuitgave zijn de fraaie illustraties in zwart-wit door Oscarwinnaar Alan Lee achterwege gebleven. Kleine druk.

9.00 €

de koningin van de slaap

Boeken voor de Jeugd » Thea Stilton

Samen met hun vader de Wijze Koning en vrienden Gunnar en Rubin gaan de prinsessen het Slapende Paleis in. Daar wacht echter de Prins zonder Naam op hen. Via magie probeert hij het laatste deel van de toverspreuk te bemachtigen, zodat hij zijn eigen vader wakker kan maken. In het paleis ontbrandt een hevige strijd. Dit zesde en laatste deel van de serie 'Prinsessen van Fantasia'* kent nauwelijks een inleiding over wat er in eerdere delen is gebeurd, maar voor de fans van deze onder meisjes rond tien jaar populaire serie is dat wellicht niet nodig. Het verhaal kent geen enkele diepgang, maar ook dit laatste deel is weer sprookjesachtig genoeg, met alle voor de doelgroep voorspelbare ingrediënten als prinsessen, geheime ruimtes, magie, sprekende dieren en een happy end met een heuse bruiloft. Het taalgebruik (veel dialoog) is eenvoudig, de lay-out verzorgd en een dagboek als kleurenkatern met veel tekeningen van de hoofdpersonen. En hoewel het om het laatste deel gaat, geeft de auteur alvast een voorproefje van een nieuwe serie met dezelfde hoofdpersonen. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

de koningsvrede

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Jo Walton

Sulien ap Gwien is zeventien als een groep plunderaars haar dorp overvalt, waarbij haar broer om het leven komt. Ze zweert dat ze zich op de daders zal wreken en gaat op pad om koning Urdo te zoeken. Urdo is druk doende alle opstandige edelen te herenigen door ze onder zijn banier te scharen, om zo zijn land te kunnen bevrijden van de plunderaars. Zo begint het verhaal van Sulien ap Gwien, die zich langzaam omhoog vecht in de rangen van de koning, tot ze naast hem staat in de strijd voor de Koningsvrede en haar naam bekend is in het hele land.

8.00 €

de koraal prinses

Boeken voor de Jeugd » Thea Stilton

In de oude stad die op de zeebodem verscholen ligt, verbergt prinses Kalea een strofe van het Lied van de Slaap: geheime versregels die haar lot verbinden met dat van de andere Prinsessen van Fantasia. Maar als de mysterieuze Kaliq Zaba aan het hof verschijnt, raakt de strofe zoek en verkeert het Rijk van het Koraal in gevaar.

6.00 €

de kracht van zes

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Pittacus Lore

Matt heeft altijd geweten dat hij bovennatuurlijke krachten bezat. Hij groeide op in een pleeggezin en wordt naar Yorkshire gestuurd om te rehabiliteren. In Yorkshire belandt hij middenin de meest sinistere gebeurtenissen. Matt trekt op onderzoek uit en ontdekt een gruwelijk geheim – acht wachters beschermen de wereld tegen de duivelse Ouden, die eeuwen geleden door vijf kinderen verbannen warden. Maar

8.00 €

de kronieken van narnia (423)

Boeken voor de Jeugd » C.S.Lewis

Alle zeven delen in een bandAl meer dan vijftig jaar heeft het land van Narnia miljoenen lezers over de hele wereld in zijn macht. Dit betoverend mooie boek zal velen, zeker ook jonge kinderen aanspreken. Welkom in het land waarin meer sprekende dieren dan mensen wonen. Waar je Lucy, Susan, Peter en Edmund en Prins Caspian ontmoet en niet te vergeten de leeuw Aslan.Clive Staples Lewis was reeds vanaf zijn kindertijd gefascineerd door sprookjes, oude legendes en mythologische vertellingen. Op zijn zestiende creëerde hij reeds een faun die zich met een paraplu en een pakketje onder zijn arm verplaatste in een met sneeuw bedenkt bos. Jaren later kreeg de faun gezelschap van een witte heks en een geweldige leeuw. Hun verhaal werd De Leeuw, de Heks en de Kleerkast, een boek dat een everseller werld all over the World. Inmiddels is dit verhaal succesvol verfilmd door Walt Disney/Walden Media. Zes andere delen volgden. Vanwege het grote succes van de eerste film wordt er nu druk gewerkt aan een volgende film Prince Caspian. Miljoenen exemplaren zijn reeds wereldwijd verkocht van de Kronieken van Narnia. Ze hebben nog steeds die grote verbeeldingskracht die velen aanspreekt.

10.00 €

de l van liefde

Boeken voor de Jeugd » Hetty van Aar

Yelien, Emma, Ellen, Eline en Kato gaan voor jou op zoek naar de ware betekenis van liefde. Vlinders in de buik, onbeantwoorde liefde, geheime aanbidders, liefdesbrieven, verliefd op twee jongens ... Het komt allemaal aan bod in de liefdesverhalen. Lees mee in hun geheime dagboek hoe ze omgaan met de twijfels, onzekerheid en kriebels die bij verliefdheid horen. Heb je vragen over de liefde? Yelien, Emma, Ellen, Eline en Kato doen hun best om ze allemaal te beantwoorden! En mis zeker hun leuke tips niet, zo maak je in een handomdraai een prachtige Valentijnskaart, leer je hoe je het aanvraagt en hoe je de perfecte liefdesbrief schrijft. De Liefde met een hoofdletter L door de ogen van je favoriete Best Friends Forever!

4.00 €

de laatste leerling (229)

Boeken voor de Jeugd » Joseph Delaney

Thomas (ik-figuur) groeit op als zevende zoon van een zevende zoon. Daardoor is hij door geboorte bestemd om meer te zien. Hij wordt als leerling geplaatst bij Gregorius die hem leert om te gaan met dolende zielen, heksen en boemannen. Een van zijn klusjes is het halen van boodschappen. Onderweg wordt hij door Annelie gered van een groepje jongens en verleid tot de belofte haar te helpen. Hij brengt moeder Malden - een zeer gevaarlijke heks - koeken die haar helpen te ontsnappen en moet dan alles inzetten om dat ongedaan te maken. Thomas' angsten en gedachten drukken een duidelijke sfeer op het verhaal. Schrijfstijl, lengte van zinnen en woordkeuze maken het verhaal, ondanks zijn volwassen thema, toch goed leesbaar voor jeugd. De uitvoering is prachtig: handzaam formaat (18x13) brede letterzetting en korte alinea's in een oud uitziende hardcover. Als ware het een aantekenboekje van Thomas zelf. Het eerste boek in vertaling uit de Engelse serie “The Wardstone chronicles”. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

de laatste strijd (251)

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Licia Troisi

De boosaardige wyvern Nidhoggr, die een tijdlang probeerde om het evenwicht van de natuur teniet te doen, staat op het punt terug te keren. Het zegel waarmee de draak Thuban het schepsel ondergronds had gevangen gezet, is gebroken: Sofia zal al haar krachten moeten aanwenden om de wyvern tegen te houden. Want in haar leeft de geest van Thuban voort. Ook in haar Draconiaanse vrienden schuilen de draken die geboren werden om de Boom van de Wereld te beschermen en de vijf vruchten terug te vinden die de boom opnieuw zullen doen schitteren. Slechts e?e?n vrucht ontbreekt nog, maar de zoektocht die de vijf vrienden moeten ondernemen om die te bereiken brengt hun eigen leven in gevaar. In een avontuur met een niet te voorspellen afloop zou een vroegere vijand wel eens een kostbare bondgenoot kunnen blijken, iemand die uit het verleden terug is opgedoken zou aan Sofia de kracht kunnen geven om te overwinnen ofwel haar alle hoop kunnen ontnemen, en de kwellende liefde voor Fabio zal misschien eindelijk opbloeien ofwel voor altijd verwelken. Bovendien staat het lot van de wereld op het spel: zal de enige heldin die in staat is de wereld te redden erin slagen om haar eigen spoken te verslaan en Nidhoggr terug naar zijn verbanningsoord te sturen

10.00 €

de leerling en de magier

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Robert Carter

Will leert door schade en schande omgaan met deze magievorm. Via een op vele niveaus aangrijpende queeste komt hij tot inzicht ten aanzien van de Taal der Stenen, zichzelf en de wereld waarvan het lot op zijn schouders rust.In de Vale, een stil domein in een uithoek van de bewoonde wereld, wordt de landelijke rust ruw verstoord door de komst van de gevreesde Groene Man. In werkelijkheid verbergt diens bruingrijze mantel de magiër Gwydion. Hij is gekomen om de jongeling Willand - Will voor zijn vrienden - weg te halen uit het huis van zijn pleegouders, om hem mee te nemen op een queeste die in de eerste plaats een leerproces is.Will moet inzicht verwerven in de Taal der Stenen. Deze taal kan magie ontketenen en beheersen, en is belangrijk voor het voortbestaan van de wereld en de mensheid. Will twijfelt, want de wereld buiten de Vale is groot, onbekend en gevaarlijk. Maar zijn toekomstige leermeester is onverbiddelijk. Dus vertrekken ze samen - Will en Gwydion, de leerling en de meester - het avontuur tegemoet.

9.00 €

de levende god

Boeken : Fictie & Fantasy (kies een schriijver en scrol tot beneden) » Dave Ducan

In dit slotdeel van De Kronieken van Het Geschonden Protocol worden de gebeurtenissen die begonnen in Het Geschonden Protocol, voortgezet in Het Stille Slagveld, op verrassende wijze afgrond. Aanleiding tot alle verwikkelingen was de schending van het pact tussen de Magisters van de Vier Windstreken en de Imperator, waarbij werd afgesproken dat de vier machtige magiërs zich nimmer zouden mengen in wereldse zaken.

7.00 €

de loopwedstrijd

Kinderboeken » Kabouter Plop

mooi kinderboek,

2.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | 55 |