Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

het circus van schemerschaduw en illusie (164)

het circus van schemerschaduw en illusie (164)
Di Toft

Nat Carver en zijn harige Wolfling-vriend Woody zijn ontsnapt uit de klauwen van knotsgekke weerwolven en wetenschappers. Nat en Woody hebben zich nu aangesloten bij het Circus van Schemerschaduw en Illusie. Maar de jongens zijn nog lang niet in veiligheid. Al snel raken ze verwikkeld in een griezelig nieuw avontuur en krijgen ze te maken met eenangstaanjagende vampiervleermuis...

8.00 €

het dodenmeer (337)

het dodenmeer (337)
Darren Shan

Het bloedstollende begin van drie nieuwe avonturen!'Als je Harkat achterna gaat en door deze poort verdwijnt, is de kans groot dat je nooit meer terugkeert.Is je vriend dit enorme risico waard?'Wanneer zijn beste vriend Harkat op een levensgevaarlijke ontdekkingstocht wordt gestuurd door meneerTiny, besluit Darren hem, ondanks waarschuwingen van Harkat, achterna te gaan.Om de ziel van Harkat te redden, moeten ze de weg naar het Dodenmeer zien te vinden. Deze weg is lang en gevaarlijk, en vol obstakels. Zelfs als ze het einde zullen bereiken, is het niet zeker dat ze ooit terugkeren. Kunnen ze de vijf draken verslaan die het meer bewaken?En welke waarheid bevindt zich onder de oppervlakte van het troebele water?

6.00 €

het feest van nijntje (94)

het feest van nijntje (94)
Dick Bruna

Nijntje is jarig. Ze geeft een feestje voor haar vrienden. Opa en oma komen 's avonds eten en brengen een cadeau mee voor nijntje.

2.50 €

het stormschip (216)

het stormschip (216)
David Carlyle

Terwijl ze machteloos moet toekijken hoe de oude Aarde onherroepelijk uiteenvalt, wordt professor Lily Carlyle gecontacteerd door een mysterieuze Engelse miljardair, die in het geheim een futuristische technologie aan het ontwikkelen is waarmee men de catastrofe kan overleven.In een heel andere wereld en een heel ander tijdperk begint Valerie, het raadselachtige seijinmeisje dat op de vlucht is voor haar verleden, een nieuw leven op het legendarische eilandschip Atlantys. Ver verwijderd van de Bol, de machtige organisatie die het lot van Skyland in handen heeft, is ze hier slechts een stap verwijderd van een ontdekking die cruciaal is voor het lot van de hele mensheid.Ondertussen ontluiken diepe gevoelens tussen Valerie en Lorenzo, de jonge waterzoeker die zich ook bij de rebellen heeft aangesloten. Maar het onverwachte vertrek van de jongen naar het Zwartewoud zal voor hen beide onverwachte gevolgen met zich meebrengen, en dreigt hen voor altijd uit elkaar te halen.dertussen ontluiken diepe gevoelens tussen Valerie en Lorenzo, de jonge waterzoeker die zich ook bij de rebellen heeft aangesloten. Maar het onverwachte vertrek van de jongen naar het Zwartewoud zal voor hen beide onverwachte gevolgen met zich meebrengen, en dreigt hen voor altijd uit elkaar te halen.

7.00 €

iris het gele elfje (220)

iris het gele elfje (220)
Daisy Meadows

Ga mee met een elfje naar het einde van de regenboog! Iris, het gele elfje, zit vast op een heel plakkerige plek. Maar eerst moeten Sanne en Eva een toverrivier volgen om haar te vinden en worden ze aangevallen door een grote bij. Zullen ze Iris dan toch kunnen bevrijden?

2.50 €

julie het diamantelfje (861)

julie het diamantelfje (861)
Daisy Meadows

De gemene koning Winter heeft de zeven toveredelstenen gestolen uit de tiara van de koningin van Elfenland. In dit zevende deeltje uit de serie 'De Juweelelfjes'* gaan de vriendinnen Sanne en Eva op zoek naar de toverdiamant. Hiervoor moeten ze hun laatste beetje elfenstof gebruiken, om in elfenland te kunnen komen. Een simpel, braaf verhaaltje met korte zinnen, veel dialoog, grote letter met schreef, leestekens en een vrij volle, maar overzichtelijke bladspiegel met weinig marge. De (soms over twee bladzijden doorlopende) zwart-witte pentekeningen zijn eenvoudig. Voorin het boekje staat een plattegrond en een toverspreuk op rijm. Op het paarse omslag staat een gekleurde tekening van het diamantelfje, met neerdwarrelende zilveren glitters en diamanten. Vanaf ca. 7 jaar.

3.00 €

laura hedt muziekelfje (484)

laura hedt muziekelfje (484)
Daisy Meadows

De Feestelfjes. Samen met een elfje beleef je een spetterend feest!Eva moet optreden op het feestje van haar balletschool. Maar er is iets mis met de muziek. ????, het muziekelfje, snelt hen te hulp, maar haar toverfeestzakje met liedjes is gestolen. Lukt het Sanne en Eva om het zakje weer te pakken te krijgen?

2.50 €

laura het muziekelfje (129)

laura het muziekelfje (129)
Daisy Meadows

De Feestelfjes. Samen met een elfje beleef je een spetterend feest!Eva moet optreden op het feestje van haar balletschool. Maar er is iets mis met de muziek. ????, het muziekelfje, snelt hen te hulp, maar haar toverfeestzakje met liedjes is gestolen. Lukt het Sanne en Eva om het zakje weer te pakken te krijgen?

2.50 €

mijn lieve vijand (552)

mijn lieve vijand (552)
Dirk Bracke

Tilleke en haar jongere broer Victor wonen in een dorp dicht bij de Nederlandse grens. Belgie is bezet door de Duitsers en de oorlogsomstandigheden werken verschillend door in de levens van beide kinderen. Voor de 10-jarige Victor betekent oorlog in de eerste plaats spanning: er stort een Engels vliegtuig neer en hij mag met vader mee op smokkeltocht naar Nederland. De 15-jarige Tilleke wordt verliefd op Ulrich, een Duitse soldaat. Haar dorpsgenoten kijken er met afkeuring naar; ook Jo, die zelf een oogje op Tilleke heeft. De gebeurtenissen worden chronologisch in twee delen verteld vanuit het perspectief van Victor (1941-1942) en Tilleke (1943-1944). Het derde deel (1945) beschrijft hoe de nu 14-jarige Victor na de bevrijding zijn zus waarschuwt voor een naderende afrekening. In het laatste deel blikt Tilleke als 81-jarige terug. De Vlaamse auteur vertelt erover in een eenvoudige, directe stijl met veel dialogen. Grote letter, ruim opgemaakte bladspiegel, kussend paar om het omslag. Vanaf ca. 13 jaar.

16.00 €

monsteroorlog (605)

monsteroorlog (605)
Darren Shan

Voor Grubbs Grady begint een nachtmerrie wanneer hij ontdekt dat hij met zijn aartsvijand Lord Loss opgesloten zit in een vliegtuig. De Grootmeester van het Kwaad is uit op maar één ding: de ondergang van Grubbs. Maar die weet op het laatste moment te ontkomen door de hulp van een onbekende man. Ze zoeken hun heil in een grot in de woestijn. Daar ontmoet Grubbs voor het eerst Kernel Fleck, de hoofdpersoon uit Demonenjager. Er wacht hun een onmogelijke taak: ze moeten alle demonen verslaan die de wereld en henzelf dreigen te vernietigen…Darren Shan is wereldberoemd door zijn bloedstollende verhalen. Hij reist regelmatig om zijn fans te bezoeken.

5.00 €

moordenaars bij dageraad (387)

moordenaars bij dageraad (387)
Darren Shan

MOORDENAARS BIJ DAGERAAD, D. Shan.De bloedstollende ontknoping van de schemering bij dageraad en bondgenoten van de nacht!De strijd tegen de Vampanezen ziet er voor Darren Shan en zijn bondgenoten niet goed uit.Ze zijn in de val gelokt en moeten rennen voor hun leven.Ook de politie zit hen op de hielen. Darren is uitgeroepen tot staatsvijand nummer 1!Terwijl hun vijanden naar bloed snakken, maken de uitgeputte vampiers zich op voor een laatste confrontatie.Het leven van halfvampier Darren en zijn vrienden hangt aan een zijden draadje…

10.00 €

nijntje (100)

nijntje (100)
Dick Bruna

Meneer en mevrouw pluis krijgen een babykonijntje, nijntje. De dieren op de boerderij komen naar haar kijken.

2.50 €

nijntje aan zee (554)

nijntje aan zee (554)
Dick Bruna

Nijntje gaat naar het strand. Ze bouwt een zandkasteel, verzamelt schelpen en gaat zwemmen in de zee.

2.50 €

nijntje in de sneeuw (803)

nijntje in de sneeuw (803)
Dick Bruna

Nijntje kleedt zich warm aan en gaat naar buiten in de sneeuw. Ze rijdt op haar slee, ze schaatst op de bevroren rivier en maakt een sneeuwpop. Dan vindt ze een verkleumd en verdrietig vogeltje in de sneeuw en bouwt een huisje voor hem.

2.50 €

nijntje op school (109)

nijntje op school (109)
Dick Bruna

Nijntje leert op school schrijven en rekenen. Maar ze doet ook andere dingen, zoals tekenen en blokken bouwen. Nijntje vindt het leuk om naar school te gaan, maar het leukst vindt ze het als de juf een verhaal voorleest.

2.50 €

nina het indigo elfje (221)

nina het indigo elfje (221)
Daisy Meadows

Ga mee met een elfje naar het einde van de regenboog!Nina, het indigo elfje, zit zoals gewoonlijk vol kattenkwaad. Sanne en Eva moeten naar het heerlijke Snoepland vliegen om haar terug te brengen naar haar zusjes. Maar de aardmannen van koning Winter zijn hen gevolgd...

2.50 €

noa het groene regenboogelfje (40)

noa het groene regenboogelfje (40)
Daisy Meadows

Ga mee met een elfje naar het einde van de regenboog! Noa, het groene elfje, is verdwenen op een plek waar veel bladeren zijn. Sanne en Eva komen terecht in een geheime tuin. Zullen de meisjes Noa kunnen redden of raken ze verdwaald in de doolhof?

2.50 €

schaduw van de dood (335)

schaduw van de dood (335)
Darren Shan

Bec (ik-figuur), hoofdpersoon uit 'Demonenbloed'* (deel vier), strijdt samen met een aantal vrienden tegen de zich steeds sterker manifesterende demonen. Het verlies lijkt onvermijdelijk. Het begin van dit zevende deel uit de bekende griezelserie 'Demonata' biedt weinig houvast, maar is een gedeeltelijke terugkoppeling naar eerdere delen. Er volgt een rustig gedeelte als introductie op de karakters. Eenmaal los, kan niets de hoeveelheid bloed en gezwellen meer tegenhouden. De uitwerking is weinig origineel, de schrijver vervalt in herhalingen. Uit de hele literatuur worden elementen gebruikt (minotaurus, zombies, weerwolven, Tolkien). De zeven delen van de serie sluiten op elkaar aan en verwijzen naar elkaar, met steeds andere hoofdpersonen die elkaar vaak ontmoeten door al die delen heen. Door dit alles is het verhaal alleen bestemd voor de echte (en grote) liefhebber. De Ierse schrijver heeft naam gemaakt met een eerdere horrorserie: 'De wereld van Darren Shan'. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

schemering (480)

schemering (480)
Erin Hunter

Vijfde boek van serie II van Warrior Cats* over de bekende kattenclans. Het start met een aangekondige dood – het is alleen niet duidelijk voor wie de boodschap is. De medicijnkat van de Donderclan voelt liefde voor krijger Kraaiveder van de Windclan, maar mag hier als medicijnkat geen gevolg aan geven. Als ze dat toch doet, is dat samen met de onderlinge spanningen tussen Kwiklicht en Braamklauw én een onverwachte aanval van de dassen opmaat voor nieuwe avonturen. Aan het eind van het verhaal wordt duidelijk wiens dood de Donderclan (en menige trouwe lezer) in groot verdriet achterlaat. In dit wederom vlot en knap geschreven verhaal doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, niet onder voor de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap, verboden liefde en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de "meegelokte' lezer. Jammer dat de toch al vele namen niet altijd kloppen, evenals de flaptekst. Leesboek om uren van te smullen, ook al is enige herhaling van avonturen onvermijdelijk. Het schrijverscollectief schreef ook andere dierenseries, o.a. over beren, 'Geesten in de sterren' (deel 6)*. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

schemerjager trilogie (523)

schemerjager trilogie (523)
Darren Shan

In De schemerjagers krijgt Darren Shan de zware taak de machtigste vijand van de vampiers te verslaan: de vampanezen. Maar de Heer der Vampanezen deinst nergens voor terug... In moordend tempo gaat de strijd in Bondgenoten van de nacht door. De Heer der Vampanezen is nog steeds onvindbaar. De tijd dringt!In Moordenaars bij dageraad zijn Darren en zijn bondgenoten in de val gelokt en moeten ze rennen voor hun leven. Ook de politie zit hen op de hielen. Darren is uitgeroepen tot staatsvijand nummer 1! De drie verhalen in deze trilogie zijn afzonderlijk te lezen.

10.00 €

slagtenstein (687)

slagtenstein (687)
Darren Shan

Happy endings bestaan niet. Ook al overwin je grote obstakels, overleef je gevaarlijke situaties, heb je de duivel in de ogen gekeken en kun je het verhaal navertellen, daarmee is het verhaal niet af. Zolang je ademt, dreigt er gevaar.Sinds oom Derwisj terug is uit de wereld van de demonen, wordt hij geplaagd door nachtmerries. Grubbs doet er alles aan om zijn oom zo goed mogelijk op te vangen. Samen proberen ze een bestaan op te bouwen vrij van demonen.Wanneer een beroemde filmregisseuse Derwisj vraagt om haar te assisteren bij een horrorfilm, lijkt dat een goede manier om de dagelijkse sleur te doorbreken en een leuke tijd te hebben.Maar hun aanwezigheid op de filmset van Slagtenstein brengt bij Grubbs en zijn vriend Bill-E meer boven dan hun lief is.Loopt dit avontuur wel goed af? Lichten... camera... draaien maar!Darren Shan woont en werkt in Ierland. SLAGTENSTEIN is het derde, op zichzelf staande verhaal uit de bloedstollende DEMONATA-serie. Eerder schreef Darren Shan de immens populaire jeugdreeks DE WERELD VAN DARREN SHAN, waarvan in Nederland al meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht.

5.00 €

tunnels van bloed (568)

tunnels van bloed (568)
Darren Shan

Darren Shan, de vampiersleerling, krijgt de smaak van de stad te pakken als hij met Evra en Meneer Crepsley de Grote Freakshow verlaat. Maar in de stad en de tunnels eronder zwerft een verschrikkelijk wezen rond. Er zijn lijken ontdekt - talloze leeggezogen lijken. Kunnen Darren en Evra ontsnappen? Of zijn ze gedoemd te sterven in de Tunnels van Bloed?

10.00 €

vampier trilogie (268)

vampier trilogie (268)
Darren Shan

Opnieuw drie bloedstollende avonturen gebundeld De avonturen van Darren Shan worden wereldwijd door miljoenen lezers - jong en oud - verslonden. Na de succesvolle lancering van de eerste trilogie brengt De Fontein nu de delen 4, 5 en 6 in één band voor een aantrekkelijke prijs. In De Vampiersberg krijgt Darren de zware opdracht om de gevreesde Vampiersberg te beklimmen. Daar zal hij worden voorgesteld aan de Raad van Generaals, machtige vampiers die over zijn lot zullen beslissen. De Raad van Generaals legt hem in Op leven en dood vijf levensgevaarlijke opdrachten voor. Alleen als Darren ze állemaal volbrengt, zal hij een volwaardige vampier kunnen worden. Het lijkt een onmogelijke opdracht. Of het Darren Shan gaat lukken, lees je in de huiveringwekkende ontknoping De Vampiersprins. De drie verhalen in deze trilogie vormen een afgerond geheel en zijn apart te lezen. Bijna zeshonderd pagina's op het puntje van je stoel: DARE YOU READ DARREN SHAN?

10.00 €

vampiersleerling (121)

vampiersleerling (121)
Darren Shan

De nachtmerrie van De Grote Freakshow gaat door... Darren Shan was een gewone schooljongen - tot hij bij de Grote Freakshow kwam. Hij worstelt met zijn nieuwe leven als vampiersleerling en probeert wanhopig weerstand te bieden aan die ene misselijkmakende verleiding - het enige wat hem in leven kan houden: BLOED. En ondertussen wacht de Wolvenman...

6.00 €

voor de storm (402)

voor de storm (402)
Erin Hunter

Vuurhart is inmiddels commandant van de Donderclan. Sinds de confrontatie met Tijgerklauw gaat het niet goed met Blauwster, de leider van de Clan. Vuurhart neemt veel verantwoordelijkheden over. Hij leidt de verdediging van de Clan, maar maakt zich zorgen om zijn protege Wolkpoot. Deze is bij mensen geboren en trekt daar steeds weer naartoe. Wanneer Wolkpoot door 'tweebeners' wordt meegenomen, gaat Vuurpoot hem, met twee andere katten, redden. Mooi gebonden boek. Het is een boeiend verhaal met uitgebreid beschreven personages, waarbij deze toch duidelijk katten blijven. Er worden onder andere een aantal niet-bestaande 'katse' woorden gebruikt (tweebeen, poesiepoes). Vierde deel uit de serie 'Warrior Cats'*. Eventueel apart te lezen, maar kennis van de vorige delen is aan te bevelen. Ook dit boek is voorzien van plattegronden van het terrein waar de Clans verblijven. Een must voor kattenliefhebbers. Vanaf ca. 9 jaar.

9.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |