Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de oproep van de nar (474)

Robin hobb

Eerste deel van een serie die speelt in het land der Zieners. FitzChivalric en zijn wolf worden na een retraite van tien jaar opnieuw betrokken bij het hofleven na de verdwijning van de kroonprins. Het tempo van het verhaal ligt laag en de schrijfster herhaalt zich soms. Het gegeven van de 'Wijsheid', het vermogen om met dieren te communiceren en zich aan een dier te binden, is intrigerend. Vermoedelijk moeilijk te volgen voor lezers die de eerste serie, 'De boeken van de zieners', niet kennen. Op het laatste deel daarvan, 'Vermogen en wijsheid' (1998)*, is deze roman een direct vervolg. Redelijke vertaling. Kleine druk.

16.00 €

de overwinning van de adelaar (866)

Simon Scarrow

43 n.Chr.: centurio Marco trekt met het Tweede Legioen op tegen de Brittanniërs. Al snel stuiten ze op de eerste hindernis: een brede rivier met op de andere oever versterkingen waarachter de barbaren zich verschanst hebben. De Brittanniërs compenseren hun primitieve strijdwijze met een ongelooflijke moed en onverzettelijkheid. Samen met zijn tweede man Cato staat Marco voor de steeds moeilijkere taak de Brittannië het 'grote avontuur' vormt en aan wie zowel de titelheld als de verteller hun hart verliezen. Alain-Fournier heeft aan drie gedaantende tegenslag die Cato en Marco ondervinden en de op de achtergrond slepende samenzweringen maken ook het tweede deel uit de Adelaar-reeks bloedstollend spannend.

6.00 €

de paarden voor de poort (954)

Mary Mackey

De stam waar Marrah toe behoort leeft in de prehistorie in Oost-Europa in het huidige Noord-Roemenië. Daar wordt in 4368 v. Chr. hun bestaan opnieuw bedreigd door de nomadenstam waartoe haar man Stavan behoorde, voor hij zich bij Marrah voegde. Zij gaan de strijd aan met de Hansi, en dat beheerst jarenlang hun leven, ook als Marrah moeder is geworden. Stavan wordt gevangen genomen en naar men zegt gedood, haar broer wordt gegijzeld. Maar na veel strijd, waarbij Marrah haar stam leidt, worden de Hansi verslagen en blijkt Stavan nog te leven. Van de Amerikaanse schrijfster verscheen eerder 'Het jaar dat de paarden kwamen' (a.i.95-04-181-8), waarop dit een vervolg is. Het is een vlot geschreven, heel prettig leesbare roman die een heel reeël beeld geeft van hoe het leven in pre-historisch Oost-Europa geweest kan zijn. De vertaling is redelijk. Wit omslag met een kleurenillustratie van twee pre-historische mensen en een paard in een landschap. Normale druk.

8.00 €

de piratenprins (922)

Philip Caveney

In dit tweede boek uit de trilogie* over Sebastiaan Duister, de halfbloed elfenman en zijn eeuwig mopperende buffaloop Max, volgt de lezer hun zoektocht naar de schat van de piratenkoning Callinestra. De reis voert hen naar de havenstad Ramalat. Voor ze daar aankomen, moeten ze eerst het spookachtige Woud van Geltaan doorkruisen, waar Sebastiaan in de ban raakt van de gevaarlijke tovenares Leonora. Opnieuw is de kleine, maar krachtige krijger Cornelius hun reisgezel die hen bijstaat wanneer ze achterna gezeten worden door woedende piraten of belaagd door bloeddorstige zeewezens. De auteur is een meesterverteller die zelfs in de meest spannende momenten humoristisch uit de hoek komt. Dit grappige en fantasierijke verhaal lees je in een ruk uit met een glimlach op je gezicht. Wie deel een las, is in het voordeel. De personages zijn goed uitgewerkt en er is aandacht voor emoties. Veel witruimte op de pagina's maakt dit dikke boek gemakkelijk leesbaar. Vanaf ca. 12 jaar.

6.00 €

de raad van zeven (677)

Alex de Jong

In eigen beheer uitgegeven debuut, het eerste deel van een serie, De Santoriaanse Kronieken. Het verhaal: raadsheer Basilius'okh waakt tijdens de Goddelijke Afwezigheid samen met zes andere raadsheren over het voortbestaan van de planeet Santoria, waar elfen, mensen en dwergen wonen. Gehoornde Duivels en Monniken des Doods keren zich tegen de Zeven, zit er een verrader tussen de Zeven die hen daartoe aanzet? Spannend, fantasierijk verhaal vol intriges, avontuur, actie en ook wat seks, waarin een kleurrijke, gevarieerde fantasiewereld wordt opgebouwd. Maar de schrijfstijl is slecht, met bombastisch en clichematig taalgebruik en veel stijlfouten. De fantasy-lezers van de eerst op internet geplaatste fragmenten en het later verschenen boek zijn echter enthousiast. Van de lezers van Elf Fantasy Magazine kreeg het de Elf Fantasy Award 2003. Aantrekkelijk omslag. Deel 2 is in de maak, en inmiddels verscheen, ook in eigen beheer, de verhalenbundel 'Saga Santorian'. Alex de Jong (1967) is schrijver/journalist/redacteur en woont in Kampen. www.kroniek.tk. Normale druk.

6.00 €

de redding (420)

Kathryn Lasky

De grote Boom van Ga’Hoole biedt al geruime tijd onderdak aan de uilen Soren, Gylfie, Twilight en Digger, als de leider van Sorens brigade - Ezylryb - spoorloos verdwijnt. Soren is erg gesteld op zijn leraar en tobt over dit mysterie. Tijdens een vliegtocht van de weerbrigade wordt hij door de schimmige snavelgeesten van zijn ouders gewaarschuwd voor Metaalkop. Wie zou dat zijn, en is er een verband met de vermissing van Ezylryb? Nieuwsgierig en ondernemend als hij is, gaat Soren met zijn vrienden op onderzoek uit. Deel drie van de boeiende fantasyserie 'De legende van de wachters'*, waarin de orde van ridderlijke uilen het opneemt tegen de boosaardige plannen van een onbekende groep die veel leed veroorzaakt in de uilenwereld. Soren, Gylfie, Twilight en Digger zijn opgenomen in de brigade die bij hen past en leren belangrijke overlevingstechnieken. Die blijken nodig te zijn, als hun zoektocht naar Ezylryb gevaarlijk wordt. De vier vrienden werken als vanouds samen en de spanning in het verhaal wordt gestaag opgevoerd. Spelenderwijs krijgt de lezer leuke informatie over diverse uilensoorten en hun leefwijze. Op de schutbladen voorin staat een getekende landkaart van de uilenwereld, achterin worden de hoofduilen in woord en beeld voorgesteld. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

de regenboogelfjes (990)

Daisy Meadows

Bundeling van de zeven boekjes over de Regenboogelfjes*. Sanne en Eva zijn met vakantie op Toverregen Eiland. Als ze het eiland gaan verkennen, vinden ze een oude, zwarte pot die omgekeerd in het gras ligt. Binnenin klinkt een zacht getik. Als ze de pot omdraaien, komt er een verdrietig elfje tevoorschijn. Huilend vertelt het elfje dat ze haar zes zusjes is kwijtgeraakt na het Midzomerfeest. Sanne en Eva beloven haar de zusjes te gaan zoeken, omdat ze dat zelf niet kan door de vloek van koning Winter. Elk deel gaat over de zoektocht naar een van de zeven elfjes. De opzet van de verhaaltjes is precies hetzelfde. Clichematige verhaaltjes in zes hoofdstukken, redelijk gemakkelijk leesbaar door het gebruik van korte zinnen en veel dialogen. Aan het begin van elk deeltje wordt even kort de stand van zaken gegeven. Voor in het boek is een overzichtskaart opgenomen van het Toverregen Eiland. Met veel eenvoudige pentekeningen en versieringen op alle pagina's. Aantrekkelijk omslag met de zeven elfjes en gekleurde sterretjes. Vanaf ca. 7 jaar.

8.00 €

de reuzenperzik (448)

Roald Dhal

Aan James Henry Trotters gelukkige jeugd komt abrupt een einde wanneer zijn beide ouders door een neushoorn worden opgegeten. Voortaan nemen de gruwelijke tante Spijker en tante Spons de zorg op zich voor de jongen, die echter moet werken tot hij er bijna bij neervalt. Een zakje toverkracht biedt uitkomst. Wanneer het valt bij de perzikboom, begint de groei van een reusachtige perzik, zo groot als een huis. In deze perzik reist James naar New York. Absurde, speelse maar vooral spannende 'reis' door het onbewuste van een mensenkind waar gevoelens als angst, eenzaamheid en jaloezie huizen. Dahl geeft deze, soms lastige, impulsen de zachtheid mee van de humor. Hij benadrukt de nietigheid van de mens, maar juist ook zijn grootsheid in het vermogen om te 'groeien' en dus 'verandering' te kunnen brengen. Herdruk met een nieuw serie-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

de rieziger (748)

Diana Gabaldon

Een jonge, Engelse vrouw loopt kort na de Tweede Wereldoorlog tijdens een wandeling in de Schotse Hooglanden door een gespleten monoliet die deel uitmaakt van een magische cirkel. Hierdoor komt ze terecht in het turbulente Schotland van 1743 en trouwt om aan een wisse dood te ontsnappen een vogelvrij verklaarde Sejot. Beiden worden opgejaagd door een sadistische kapitein van de Engelse dragonders, maar kunnen na tal van avonturen en in het besef dat de loop van de geschiedenis veranderd kan worden, een nieuw bestaan opbouwen. Een fascinerende historische roman, waarin de auteur liefde, seks, romantiek, spanning en avontuur tot een boeiend geheel heeft samengevoegd. Goede tekening van de historische achtergrond. Een meeslepend verhaal, eerste deel van de zevendelige Reiziger-cyclus. Zeer kleine druk.

10.00 €

de robotridders (194)

Thomas Brezina

Het Tiger-Team, bestaande uit Luuk, Birgit en Patrick, wordt in een vreemde brief gevraagd naar Londen te komen. Daar blijkt de robotontwerper die de brief schreef, onder druk van een bende, robots zo te maken dat ze niet opvallen tijdens een tentoonstelling van kostbaarheden. Zou het Tiger-Team een misdaad kunnen voorkomen? Vierde deel in de serie 'Een zaak voor jou en het Tiger-Team'*. De lezer krijgt een d´ecoder´ bij het boek om te zien of het eigen speurwerk past bij de aanwijzingen die het team al had gevonden. Stereotiepe hoofdpersonen, geen diepgang of ontwikkeling. Voorspelbare acties. Wensvervullend verhaal: helden winnen altijd. Kortom een hapklare brok lectuur. Ietwat schematische tekeningen in vele grijstinten. Eenvoudige omslagtekening. Vanaf ca. 9 jaar.

7.00 €

de schaduw prinses (1124)

Thea Stilton

Prinses Diamante leidt een rustig leventje in kasteel Terraronda in het ondergrondse hart van het Rijk van het Verzonken Land. Maar de Prins zonder Naam staat op het punt om het complete Lied van de Slaap in zijn bezit te krijgen, waarvan de laatste strofe in het rijk van Diamante wordt bewaard. Dit vijfde deel van de serie 'Prinsessen van Fantasia'* kent een heel korte inleiding over wat er in eerdere delen is gebeurd, maar met de eigen schare fans is meer wellicht niet nodig. Het verhaal kent geen enkele diepgang, maar is sprookjesachtig met alle voor de doelgroep voorspelbare ingrediënten als mooie prinsen/prinsessen, geheimzinnige tovenaars, het kwaad, magie, sprekende dieren en liefde. Het taalgebruik (veel dialoog) is eenvoudig, maar af en toe enigszins plechtstatig. Het heeft een fraaie vormgeving met versierde bladranden, aantrekkelijk omslag, plattegronden op de schutbladen en statische illustraties die wat Japans tekenfilmachtig aandoen, alles in de bruine tint (zandkleur) van het lettertype. In het midden zit een katern met informatie over prinses Diamante. Vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

de scharlakerode kroon (226)

Cinda Williams Chima

Vierde en laatste deel (niet los leesbaar) van een fantasyserie. Raisa, nu koningin, en Han proberen het Koninginnenrijk te redden van diverse slechteriken, daarbij flink gehinderd door hun geheime liefde voor elkaar. Dit deel is wat haastiger geschreven dan de vorige drie. De plotwendingen buitelen over elkaar heen, waarbij de auteur het cliché niet schuwt. De afloop is dan ook voorspelbaar, maar toch bevredigend. De losse eindjes worden aan elkaar geknoopt en we krijgen zelfs nog een onverwachte onthulling tegen het einde. Net als in eerdere delen laat de vertaling te wensen over, met name van het straatjargon. Normale druk. Vanaf ca. 15 jaar.

8.00 €

de schat van orval (558)

Guy Didelez

Robby sleept Vincent mee op een doe-vakantie, terwijl Katia met Ellen veroordeeld is tot het opgraven van duistere archeologische zaken in de buurt van een oude abdij. Ze treffen elkaar en samen ontdekken ze dat de verdwenen schatten van het Franse koningshuis, de voorspellingen van Nostradamus, een geheimzinnige monnik en de hersenspinsels van een geschiedenisleraar tot veel verwikkelingen leiden. Een apart opgezet verhaal. Lineair lezen is niet nodig, er kan een eigen leesvolgorde gemaakt worden via (vetgedrukte) informatie aan het eind van elk hoofdstuk (en soms midden in het verhaal). Daardoor kunnen de lezer bepaalde ontwikkelingen ontgaan. Wat dat betreft is de structuur niet helder genoeg. De personages blijven vlak en de vele vergelijkingen en de humor zijn niet altijd geslaagd. De soms paginagrote zwartwitillustraties zitten tussen realistisch en karikaturaal in. Deze uitgave, gedrukt in een vrij kleine letter en met een uitnodigend omslag, is geschikt voor kindereen vanaf 11 jaar.

6.00 €

de schat van wiske (1104)

Standaard

Deel uit de serie 'Junior Suske en Wiske'* voor beginnende lezers met wisselende moeilijkheidsgraad met in de hoofdrollen een jonge Suske en Wiske. Suske werkt in de tuin, Wiske wil niet helpen. Dan vindt Suske een schatkaart. Wiske is ineens een stuk actiever. Ze merkt echter niet dat Suske haar een poets bakt. Aardig verhaal, dat middenin onderbroken wordt met een opdracht (antwoord achterin). Eerste leesboekje, geen stripverhaal. Eenvoudige tekst, in fladderzetsel, die wisselend een halve linker- en rechterpagina beslaat. Een- en tweelettergrepige woorden, geen hoofdletters, wel interpunctie. De zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren lopen telkens door over twee pagina's; de tekst staat op een gekleurde ondergrond. Vanaf ca. 6 jaar.

2.50 €

de scherpschutter (46)

Stphen King

In een niet-gedefinieerde toekomst is de aarde een woestijnwereld geworden met hier en daar overschotten van de vroegere hi-tech beschaving en van de feodale maatschappij die daarna ontstond en ook uiteenviel. Door deze woestijn (die sterk aan het literaire Wilde Westen herinnert) achtervolgt Roland, de Scherpschutter, een mysterieuze figuur, de man in het zwart. Die moet Roland naar de mystieke Donkere Toren leiden die bedreigd wordt door boosaardige krachten. Dat is de leidraad door vijf novelles die (hoewel op zichzelf leesbaar) samen het eerste boek zijn van de cyclus 'De donkere toren' (zeven boeken). Roland confronteert bizarre wezens en vijanden, maakt vrienden en verliest ze of offert ze op voor zijn queeste. Genremix van sciencefiction, epische fantastiek en western. Geinspireerd door Robert Brownings epische gedicht 'Childe Roland to the Dark Tower Came' (1855). Deze uitgave is de herschreven versie (35 bladzijden/9000 woorden meer) die het verhaal coherenter maakt en een meer rechtstreekse aanloop vormt tot de verdere boeken. Bevat twee nieuwe inleidingen, maar zonder het originele nawoord. Kleine druk.

6.00 €

de scherpschutter (943)

Stphen King

In een niet-gedefinieerde toekomst is de aarde een woestijnwereld geworden met hier en daar overschotten van de vroegere hi-tech beschaving en van de feodale maatschappij die daarna ontstond en ook uiteenviel. Door deze woestijn (die sterk aan het literaire Wilde Westen herinnert) achtervolgt Roland, de Scherpschutter, een mysterieuze figuur, de man in het zwart. Die moet Roland naar de mystieke Donkere Toren leiden die bedreigd wordt door boosaardige krachten. Dat is de leidraad door vijf novelles die (hoewel op zichzelf leesbaar) samen het eerste boek zijn van de cyclus 'De donkere toren' (zeven boeken). Roland confronteert bizarre wezens en vijanden, maakt vrienden en verliest ze of offert ze op voor zijn queeste. Genremix van sciencefiction, epische fantastiek en western. Geinspireerd door Robert Brownings epische gedicht 'Childe Roland to the Dark Tower Came' (1855). Deze uitgave is de herschreven versie (35 bladzijden/9000 woorden meer) die het verhaal coherenter maakt en een meer rechtstreekse aanloop vormt tot de verdere boeken. Bevat twee nieuwe inleidingen, maar zonder het originele nawoord. Kleine druk.

6.00 €

de slag op de heckingse heide (1224)

John Flanagan

Deel twee in de serie 'De Grijze jager: de vroege jaren'* over de vroege jaren van Grijze jager Halt. Dit deel gaat over de strijd tussen de inmiddels koning geworden Duncan en de slechte Morgarath om de macht in Araluen. Halt wordt eropuit gestuurd om de plannen van Morgarath, die zich heeft teruggetrokken in een wild gebied, te ontdekken. Uiteindelijk wordt in de slag bij de Heckingse Heide de strijd beslist. Aan het eind van dit deel wordt Will (de hoofdpersoon van 'De Grijze Jager'-serie) geboren en te vondeling gelegd door Halt. De lezer weet dan ook meer van Wills afkomst. Het spannende verhaal doet denken aan de verhalen van Tolkien en lijkt in een middeleeuws Engeland te spelen. Aantrekkelijk voor gebruik in de onderbouw van het middelbaar onderwijs bij het vak Engels. Technisch en inhoudelijk goed leesbaar voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

8.00 €

de speurtocht naa het geluk (1223)

Geronimo stilton

Lieve knaagdiervrienden, reis met mij mee door FANTASIA in ditbr /gi-ga-geweldige avontuur. In opdracht van de feeënkoningin, br /Florina de Fleur, moet de FANTASIA CLUB op zoek naar het Hartbr /van Geluk. Op onze speurtocht doorkruisen we het rijk van de orken,br /waar ik de schatkaart moet zien te bemachtigen. Dan gaan we naarbr /Luilekkerland, waar ik bijna de rest van mijn leven moet blijven!br /Ik speel schaak in het Speelgoedparadijs en lijd vreselijk hongerbr /in Glitterland.br /Onderweg worden we achtervolgd door de Koning van de Vleermuizenbr /en de heksen zijn ook weer van de partij. Volg mij maar en dan zullenbr /jullie het ook ontdekken!br /Dit is een heel speciaal boek...met de geur van chocola!br /Wrijf over de Chocoladeschat van Koningin Koot Doortje, die je vindtbr /op pagina 171 en ruik eraan: heerlijk!

8.00 €

de spiegel van toetan-thep (931)

Luc Embrechts

Lucas en Lotte beleven nieuwe avonturen met de stuntelige vampiers die zij al in het eerste deel van deze serie 'Vampierzootje'* tegenkwamen. Dit los te lezen tweede deel speelt in Egypte waar Lotte en Lucas met de ouders van Lotte op vakantie zijn. Als de vampiers ontdekken dat de beide kinderen net als zij in Egypte zijn, doen zij een poging om de kinderen uit de weg te ruimen. Ook in dit deel speelt de vampier Ludovicus (die alleen schapenbloed gebruikt) een rol. Belangrijk is de spiegel van Toetan-Thep. Er zijn veel zwart-wit-rode (bloed!) tekeningen die het verhaal ondersteunen. De bladspiegel is klein en wordt dus vaak gebroken door de tekeningen. Het taalgebruik is bloemrijk, met veel bijvoeglijke naamwoorden. Een humoristisch en spannend verhaal dat veel kinderen zal aanspreken. Vanaf ca. 10 jaar. gesigneerd

6.00 €

de spokenjagers (1021)

Cornelia Funce

Het spookt in de kelder van de 9-jarige Tom en zijn familie. Niemand gelooft Tom, behalve zijn oma. Zij brengt hem in contact met haar vriendin Hedwig Kummelsap. Hedwig weet heel veel over spoken. Ze helpt Tom het MES (Matig Eng Spook) uit zijn kelder te verjagen. Maar het spook, Hugo geheten, blijkt door een veel enger spook, een VES (Vreselijk Eng Spook), uit zijn huis verdreven te zijn. Waar moet hij nu heen? Zou Hedwig Kummelsap hem ook kunnen helpen het VES te verjagen? Eerste deel uit de serie 'De spokenjagers'*. Leuk en spannend verhaal in mooie taal met af en toe vrij lange zinnen. De spoken spreken in een leuk dialect: 'Hoe heut joi dan?' of 'Jouhouw hois bevahalt me!' Met veel aantrekkelijke kleurenillustraties in allerlei formaten. Om elke hoofdstuktitel is een MES afgebeeld. De schutbladen tonen een donker kerkhof met allerlei kleine witte spoken. Achterin staat een lijst van afkortingen uit het grote spokenboek van Hedwig Kummelsap. Hierin staat een aantal moeilijke woorden, en slechts een paar van de afkortingen komen in het verhaal voor. Met nieuwe omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

8.00 €

de stad (1049)

Stella Gemmell

Stella Gemmell is niet alleen de vrouw van de overleden fantasyauteur David Gemmell, maar ook journaliste en bewijst met deze debuutroman dat ze net ze veel talent heeft als haar man. Het verhaal begint in de riolen van de Stad. Daar wonen verschoppelingen zoals Elija en zijn zus Emly. Samen met een oude man, Bartellus, ontsnappen ze aan het stijgende water. De Stad en haar keizer, de al sinds mensenheugenis regerende Araeon, zijn verwikkeld in een oorlog met alle omringende landen. Vriend en vijand hebben daar genoeg van en er worden complotten gesmeed om de keizer te doden. Dat is een hele klus, omdat hij en een paar getrouwen een soort halve goden zijn, Serafim genaamd. Elija, Emly en Bartellus (die eigenlijk een oude generaal is) doen met nog wat bondgenoten een ultieme poging. Een meeslepend verhaal, vol goed uitgewerkte personages. Door de vele gezichtspunten worden de intrige en de geschiedenis goed gedoseerd verteld. Begin en einde van de plot zijn meeslepend; het middenstuk duurt wat lang, maar het wachten wordt beloond met deze originele debuutroman. Wordt gevold door 'De onsterfelijke troon'*.

11.00 €

de stenen van uru nog (776)

Luc Embrechts

Bar en zijn vrienden Bolle en Caroline belanden voor de vierde keer in de wereld van Dir-Yak. Ze worden achtervolgd, aangevallen en bedreigd door Vleerratten, de Mirs en de Krigs. Gelukkig krijgen ze ook hulp van de Vrouwen van het Woud en vriendin Celeste. Het is bij hun avontuur van het grootste belang dat zij de magische stenen van de schaduwwereld Urû-Nog weten op te sporen en op juiste wijze weten te gebruiken. Eer, wraak en gerechtigheid zijn de trefwoorden in dit met vaart geschreven sciencefictionachtige fantasieverhaal, zich afspelend in woeste landschappen die bevolkt worden door vreemde wezens. Het boek is in korte zinnen, onderhoudend en spannend met veel 'Harry Potter-effecten'. Er worden veel vreemde namen genoemd. Het slot van het verhaal houdt indirect een belofte in: er een vervolg: 'Kristalpoorten'*. Voor de niet-veeleisende liefhebbers van het genre een gemakkelijk leesbaar, onderhoudend en spannend verhaal. Vanaf ca. 11 jaar

6.00 €

de sterfelijke vampier (1052)

Annie m.g Schmidt

In dit vierde niet eerder vertaalde deel van 'De vampierkronieken' besluit de vampier Lestat, die een cultheld werd na het verschijnen van het eerste deel dat verfilmd werd onder de titel 'Interview with a vampire', twee dagen van lichaam te ruilen met een rasbedrieger, een sterveling die ook over bepaalde krachten beschikt. Dit levert pijnlijke, moeilijke, maar ook humoristische momenten op en Lestat ervaart hoe bijzonder het is om overdag in het zonlicht te leven. Alleen de terugkeer in zijn eigen lichaam stuit op moeilijkheden. De schrijfster slaagt erin om het werkelijke en het bovennatuurlijke om te vormen tot een spannend, romantisch en erotisch getint verhaal. Haar taal is beeldend, maar ook erg breedsprakig en er zijn bladzijden vol zwaarwichtige dialogen o.a. over God, de duivel, de liefde en het leven. Liefhebbers van Rice zullen ook dit deel waarin veel teruggegrepen wordt op voorgaande delen, weer geestdriftig ontvangen. Kleine druk.

5.00 €

de storm van de eeuw (515)

Stphen King

Op Little Tall Island hebben de dorpsmensen nog een hechte band met elkaar. Winkelier/parttime politieagent Mike Andersen en de anderen maken zich klaar voor 'De Storm van de Eeuw'. Die storm brengt echter niet alleen de woeste noordoostenwinden en tonnen sneeuw met zich mee, maar ook een vreemdeling die een stok met een wolfskop draagt, en hun leven voorgoed zal veranderen. Door de gruwelijke gebeurtenissen die de tovenaar veroorzaakt, worden de bewoners van het eiland één voor één gedwongen om hun dagelijkse maskers af te zetten en in zichzelf te kijken. Stephen King is de meest verkochte en productiefste horrorschrijver van de twintigste eeuw met talloze bestsellers op zijn naam, ook in het Nederlands taalgebied. Dit boek is het scenario van de televisieserie en lijdt daardoor meer dan Kings andere boeken aan oppervlakkigheid en effectenjagerij, hoewel hij ook hier weer heel raak een kleine gemeenschap en haar geheimen portretteert. Door de scenariovorm leest het boek wel vlot en snel weg. Bedoeld voor de King-fans, die alles van de meester willen hebben.

8.00 €

de strekenkat (583)

Christopher Pike

Wanneer een zwarte kat het pad van Adam en zijn vrienden kruist, gebeuren er vreemde dingen. Redelijk spannend, losstaand te lezen, verhaal uit de serie 'Spookermonde'. Evenals in de andere delen verwijst Spookermonde naar een stadje waar veel enge en onwaarschijnlijke dingen gebeuren. Fantasie en realiteit lopen door elkaar en in eerste instantie heb je het idee dat het allemaal echt kan gebeuren. Regelmatig wordt er teruggegrepen naar eerdere verhalen zonder dat dit echter storend is. Vlot taalgebruik met soms redelijk moeilijke begrippen (dat is ook wat Hitler tegen de Polen zei). Duidelijke bladspiegel. Lekker leesboek voor de jeugd van tien jaar en ouder.(Biblion recensie, Didi Klijnsma-de Boer.)

6.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | 35 |