Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de witte draak (617)

Anita Martiny

Het derde deel van de eerste Pern-trilogie, begonnen met 'Drakenvlucht' en 'Drakentocht', waar dit boek rechtstreeks op aansluit. Op de verre planeet Pern verdedigen drakenruiters op vliegende, vuurspuwende en telepatische draken de wereld tegen het Draad, een vernietigende levensvorm afkomstig van de Rode Ster. We maken de ontwikkeling mee van de jonge Borg-erfgenaam Jaxom en zijn Ruth, de kleine witte draak. Weer zijn er problemen met de halsstarrige Oudtijders. De vuurhagedissen blijken raciale herinneringen te hebben aan de tijd toen de eerste kolonisten op Pern neerdaalden, en deze herinneringen worden telepatisch overgedragen aan mensen. Verkenningen van het Zuiden van Pern leiden tot de ontdekking van een oud ruimteschip, dat (misschien) de weg zal zijn naar de Rode Ster om het Draad daar te bestrijden. Boeiende avonturen, verzorgde personagetekening en een interessante degelijk uitgewerkte plot. Kennis der vorige delen is vereist (daartoe zijn een inleidend hoofdstuk en een index opgenomen); het einde opent de weg naar de verdere delen van de reeks. Kleine druk.

10.00 €

de witte heks (427)

Tanith Lee

Het derde deel van de 'Geboortegraf-trilogie'. Dit besluit Vazkors wraakqueeste (uit boek 2 'Schaduwvuur'; a.i.'s deze week) en legt in de laatste hoofdstukken het ware verband met de vrouwelijke heldin uit boek1 ('Het Geboortegraf'). Opnieuw maakt Vazkor heel wat gewelddadige en fantastische avonturen mee tijdens zijn speurtocht naar de heks die zijn vader doodde. Hij overleeft een pestepidemie, de Gele Dood, wordt zelfs levend begraven. Tevens wordt hij innerlijk rijper, de psychische kracht in hem wordt sterker. Zijn queeste brengt hem naar Kainum, de dode stad van het Oude Ras, aan de voet van de Witte Berg. Daar zal hij ook de volledige waarheid vernemen over zichzelf, als hij zijn ware moeder confronteert, Karrakaz, de Witte Heks. Zoals de voorgaande delen voert Lee ook hier geloofwaardige personnages van vlees en bloed op, gekwelde mensen op zoek naar de waarheid. Lee's wereld is bloeddorstig, verradelijk en magisch. De plotwendingen zijn talrijk, maar worden keurig samengevlochten. Het vaak dichterlijke proza vergt even wennen, maar is vlug een plezier om te lezen.

6.00 €

de woestijn van alfasi (960)

Moony Witcher

Dit fantasieverhaal speelt op de planeet Emiòs, 500 jaar na nu. Het meisje Morga (12) is het enige wezen op de planeet dat uit liefde is geboren. Zij alleen kan volgens de profetie door haar menselijke gevoelens in te zetten, de wezens op Emiòs redden van de Fhars, die al 500 jaar Emiòs overheersen in hun zoektocht naar onsterfelijkheid. Slavernij en marteling, rassenscheiding, kindermoord, dood en verderf, niets gaat hun te ver. Tweede deel uit de serie 'Morga'*. Het verhaal is verpakt in een overdaad aan magie, alchemie en karmische geneeskunde. Steeds weer worden nieuwe begrippen en personen geïntroduceerd, waarvan vele(n) niet of nauwelijks een functie hebben in het geheel. Mede daardoor komt het niet tot een sterke karaktertekening, ook niet van de hoofdpersoon, waardoor de conclusie dat liefde alles overwint ook een beetje in de lucht blijft hangen. Hier en daar bombastisch taalgebruik. Veel spreektaal, korte zinnen, dichte bladspiegel. Door de vele fantasiewoorden en namen niet gemakkelijk leesbaar. Bevat naast begrippenlijst ook informatie over o.a. de wetten en de seizoenen op Emiòs en de karmische geneeskunde. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de wolver (964)

Peter Schaap

Wereld aan Zee: een besneeuwde landtong, begrensd enerzijds door de zee, anderzijds door een magisch scherm. Geen gemakkelijk wereldje voor de dwergen, de bovengrond is niet veilig, en ondergronds huizen de boosaardige gnomen. Draafvoet, een actieve dwerg, vindt het lijk van een reus, krijgt de gnomen op zijn nek, en vlucht door het magische scherm in de Tegenwereld. Daar wachten hem een reeks avonturen, vooraleer hij met zijn verloofde en zijn wolf huiswaarts keert. Niet voor altijd, kan men besluiten uit het slot. Een vlot geschreven en luchtig fantasy-avontuur, waar men een vervolg op kan vermoeden. Actie en humor, lichte kost, gemakkelijk leesbare ontspanning.

7.00 €

de wraak van een konigsdochter (886)

Paul Kustermans

Kirsten is de 15-jarige bastaarddochter van de Franse keizer Lodewijk, een zoon van Karel de Grote. Zij wordt in de 9e eeuw grootgebracht in een klooster. Voordat zij wordt uitgehuwelijkt, wordt zij ontvoerd door de Noormannen. Zij wordt vernederd, maar behoudt haar waardigheid en stuurt haar leven de kant op die zij wil. Paul Kustermans is auteur van diverse historische romans, zoals 'Voor Paulien' en 'Voorbij de regenboog'*. Het verhaal is spannend en de personen worden goed neergezet, daarnaast is er veel informatie over de Noormannen en hun tijd te vinden. Te gebruiken voor spreekbeurten en werkstukken, maar ook als (voor)leesboek. De doelgroep moet gezocht worden in de hoogste groep van het basisonderwijs en in de brugklassen.

7.00 €

de zee van monsters (1170)

Rick Riordan

Als Percy (ik-figuur) na wat strubbelingen op de laatste schooldag bij Kamp Halfbloed aankomt, blijken daar problemen te zijn. De boom die deel uitmaakt van de verdediging van het Kamp, is vergiftigd. Via zijn dromen heeft Percy contact met de sater Grover, die het Gulden Vlies heeft gevonden, dat het Kamp zou kunnen redden. Grover is echter gevangengenomen door een cycloop; hij zit vast op een eiland in de Zee van Monsters. Percy, Annabeth en Tyson gaan op een ongeoorloofde queeste om hem te redden. Tweede deel in de serie ‘Percy Jackson en de Olympiërs’. Ook in dit deel komen allerlei mythologische figuren voor. Het verhaal hangt van avonturen en actie aan elkaar en leest daardoor heel vlot. De dialogen zijn sterk en realistisch. Het verhaal wordt achteraf door Percy, de zoon van de Griekse god Poseidon, verteld. Hij plaatst af en toe een vooruitwijzing: 'Zoals gewoonlijk had ik geen flauw benul hoever ik ernaast zat.' Deze vooruitwijzingen en de titels van de twintig hoofdstukken verklappen soms iets te veel van wat komen gaat. Percy is 13 jaar en zou in groep 7 zitten. Dat is waarschijnlijk een verkeerde vertaling van de ‘7th Grade’. Filmeditie*. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de zevende sluier (700)

Jean Claude van Rijckeghem

Spijker, zo op het oog een doodgewone Vlaamse jongen, raakt betrokken bij een spannende speurtocht naar de ingredienten van een levenselixer: de zeven sluiers. Op sleeptouw genomen door de onstuitbare amateur-archeoloog De Kremer komt hij in Frankrijk, Oxford en uiteindelijk op Tenerife. De twee auteurs (de een verzorgt het research, de ander het plot) hebben een ouderwets avonturenverhaal geschreven in de goede zin van het woord, dat herinneringen oproept aan jongensboeken als die uit de Bob Evers-serie. Zelfs de door-en-door slechte schurken ontbreken niet. Door de humor en de vlotte actie hoeft de lezer zich nooit te vervelen. Maar naast spanning zorgen de auteurs ook voor sfeer en levendige personages. De Kremer is hier een mooi voorbeeld van: hij is tegelijkertijd 'larger than life' en aandoenlijk. De erg onwaarschijnlijke ontknoping neem je als geboeide lezer dan maar op de koop toe. De auteurs schreven al eerder een boek met Spijker in de hoofdrol: 'Duivelsoog'*. Het in bruintinten uitgevoerde voorplat is een mooie combinatie van realistische en geabstraheerde vormen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

de zieneres (753)

Michael Scott

De tweeling vecht niet meer aan één kant. Nicolas Flamel is zo goed als dood. John Dee heeft het zwaard. En Danu Talis is nog niet gevallen. De toekomst van de mens staat op het spel. Hoe zal de legende tot een einde komen?

7.00 €

de zilveren citadel (115)

Anthony Horowitz

Een veertienjarige gedachtenlezende tweeling raakt betrokken bij allerlei sinistere zaken. Eerst lijkt alles te draaien om een gigantisch drugsimperium maar ten slotte blijkt het probleem de eeuwige strijd tussen goed en kwaad te zijn. De duivel himself is de strijd aangegaan en met behulp van tijdreizen, strijders met reptielkoppen en de bekende zwarte ruiters met gloeiende oranje ogen wordt een spannend geheel beschreven waarbij het goede lijkt te overwinnen. Af en toe doet een en ander denker aan Stephen King die in dit genre een absolute topper is. Een spannend, griezelig fantasy-verhaal vol met bizarre zaken maar vooral goed geschreven aktie. Min of meer een open einde. Verzorgde uitgave met een griezelig omslag van Tony Ross. Vanaf ca. 13 jaar.

9.00 €

de zoon van neptunus (994)

Rick Riordan

Nadat Percy Jackson, halfgod, heeft afgerekend met de twee monsterlijke Gorgonen die hem willen vermoorden als wraak voor de dood van hun zus Medusa, komt hij terecht in Kamp Jupiter, een Romeins kamp. Hij krijgt de opdracht om met Frank (zoon van Mars) en Hazel (halfgod), Thanatos (de god van de dood) te bevrijden, de gouden adelaar te vinden en het kamp te redden. Verteld vanuit dit drietal personen in personaal perspectief. Door hoofdstukken in flashback krijgt de lezer duiding van hun geheimzinnige verleden. Na ‘De verloren held’* is dit het tweede deel uit de serie ‘Helden van Olympus’. De boeken sluiten aan op de vijf boeken uit de serie ‘Percy Jackson en de Olympiërs'. Prima vertaald, waarbij de geestige beschrijvingen (‘laat er alsjeblieft geen Magere Hein-app bestaan’) en spitsvondige dialogen stilistisch opvallend zijn. Lezers die geboeid zijn door het eerste deel en de vorige serie of geïnteresseerd zijn in geesten, eenhoorns en goden uit de oudheid zullen dit deel omarmen. Zij zien geen belemmering in de lijvigheid, het groot aantal personages en het specifieke taalgebruik. Ook in het Engels aangeboden, 'The son of Neptune'**. Vanaf ca. 13 jaar.

9.00 €

destiny (25)

Aprilynne Pike

Laurel (17) vlucht met haar vrienden naar Avalon. Zij willen dit mythische eiland beschermen tegen Klea, een 'excellent mixer', dat is iemand die de kracht van kruiden kent en gebruikt. Vroeger woonde Klea in Avalon, maar zij is verbannen. Ze wil nu wraak nemen. Laurel en haar menselijke vrienden David en Chelsea, die van cruciaal belang zijn, raken in een ongelijke strijd verwikkeld, aangezien de magie van Klea ongekend is. Het verhaal gaat verder waar deel drie* stopt. Stond in de vorige delen de twijfel van Laurel tussen haar liefde voor David of Tamani centraal, in dit boek handelt het volledig om de strijd tegen de kwaadaardige Klea. Deze strijd beslaat een periode van vierentwintig uur. Het relaas hiervan vergt van de lezer heel wat doorzettingsvermogen en geduld, om uiteindelijk te ontdekken wie overwint. Gelukkig helpen de vlotte schrijfstijl en de cliffhangers aan het eind van elk hoofdstuk om door te lezen. Het nawoord van de auteur is verrassend. Zij geeft bijpersoon David het laatste woord en de lezer zal zijn verwachting over Davids toekomst moeten bijstellen. Vanaf ca. 13 jaar.

7.00 €

dode ogen (950)

Tais Teng

Dode ogen, een fantastisch boek van de schrijver Tais Teng.Het verhaal is duidelijk begrijpelijk geschreven ondanks de vele flashbacks die beschreven worden omdat het leven van de hoofdpersoon soms over wordt genomen door een keizer die 2000 jaar geleden heeft geleefd.Het verhaal is pakkend geschreven, je wilt weten hoe het verder gaat, daardoor heb je het boek snel uit.Er zat mijns inziens 1 minder leuke passage in het boek: die waarin de keizer bezit had genomen van het lichaam van de hoofdspersoon en deze op dat moment een reusachtige rat in de gracht zag zwemmen.Ik kon dit deel niet vertalen naar de werkelijkheid! De leukste passage was die, waarin beschreven werd hoe de keizeer bezit probeerde te nemen van het lichaam van de hoofdpersoon; erg beeldend omschreven!

8.00 €

dolende zielen (1152)

Bjorn van den Eynde

De drie delen van een mysterieuze, stokoude mal zijn eindelijk teruggevonden. De Ghost Rockers tasten in het duister waar ze de sleutel, die ze met de mal kunnen maken, voor kunnen gebruiken. Alex heeft ondertussen zijn handen vol met Ballinc. De nieuwe conciërge van het DAM blijkt er heel rare hobby’s op na te houden: hij probeert te communiceren met geesten. Waarom Ballinc dit doet blijft een raadsel, maar Alex is er steeds meer van overtuigd dat Ballinc geen hoofdverdachte meer is. Maar… wie is de Klaver koningin dan wel?De zoektocht naar het boek voor de Klaver koningin gaat koortsachtig verder. Enkel als de Ghost Rockers hun onbekende rivale tevreden kunnen stellen is het spel dat zij met hen speelt hopelijk eindelijk afgelopen. De Ghost Rockers koesteren hoop, maar geen van hen beseft dat het zwaarste deel van het spel nog moet komen.

5.00 €

dood als een vampier (960)

Charlaine Harris

Jason, de broer van de telepatische Sookie Stackhouse, moet zich in het zuidelijke stadje Bon Temps in Louisiana aanpassen aan zijn nieuwe status als gedaanteverwisselaar. Zijn zus Sookie raakt verwikkeld in een politieke strijd om het leiderschap van de weerwezens, wier leider net is gestorven. Tot overmaat van ramp duikt er een sluipschutter op die de weerwezens wil uitroeien, en de roedel verdenkt Jason ervan de moordenaar te zijn. Sookie moet samen met haar medestrijders snel de echte moordenaar vinden. De vijfde aflevering in de Sookie Stackhouse-reeks van de Amerikaanse schrijfster Charlaine Harris. Zoals gewoonlijk pendelt de toon tussen ernstig en humoristisch en krijgt het ingewikkelde liefdesleven van Stackhouse nieuwe moeilijkheden te verwerken terwijl de plot rechttoe-rechtaan naar zijn doel gaat. Deze reeks zou je chicklithorror kunnen noemen en is bedoeld voor een jong, hip lezerspubliek. In Amerika erg succesvol als de televisieserie 'True Blood'. Vrij kleine druk.

8.00 €

doodslicht (948)

Marion Zimmer Bradley

Derde, zelfstandig te lezen deel uit de 'Licht-serie' (deel 1: 'Geestenlicht' en deel 2: 'Heksenlicht'*), een vierluik van de Amerikaanse schrijfster (1930-1999), bekend van het fantasy-verhaal 'De nevelen van Avalon', een hervertelling van de Arthurlegenden met vrouwen in de hoofdrol. In de 'Licht-serie' heeft ze fantasy vermengd met parapsychologie en andere occulte, 'X-Files'-achtige elementen. 'Doodslicht' speelt zich af in Morton's Fork, een klein, slaperig afgelegen stadje in de Appalachian Mountains in West-Virginia. Winter Mustgrave, al jaren bezig met het verwerken van de dood van zijn jeugdvriendinnetje, is er gestrand nadat hij dronken zijn auto in de prak heeft gereden. Filmactrice Sinah, een vondeling, is er op zoek naar antwoorden over haar herkomst en haar vermogen om gedachten te lezen. In het stadje is ook een parapsychologisch team bezig met een onderzoek naar de ruines van een sanatorium, een plaats waar al eeuwen lang berichten van geesten, verdwijningen en andere bovennatuurlijke verschijnselen vandaan komen. Op die plek vinden Winter en Sinah antwoorden op hun vragen, maar staat hen ook iets gruwelijks te wachten. Een spannende, soms griezelige, sfeervolle en prettig leesbare roman.http://mzbworks.home.att.net/. Paperback, kleine druk.

6.00 €

dragonlance legends

Margaret Weis

The Twins: Raistlin and Caramon, perhaps two of the most beloved characters in the annals of fantasy literature. One, an archmage who seeks to rule the gods themselves; the other, a noble warrior whose love for his brother is the reason he must stop him.Together they travel back in time to rewrite a history the gods thought etched in stone. To ensure their own future of the world, they must travel to the Abyss and challenge the Dark Queen herself for the destiny of Krynn, and each other for peace within themselves.

12.00 €

drakenclucht drakentocht (893)

Anne Mccaffrey

De Drakenrijders van Pern is een uitgebreide fantasy en sciencefictionserie die bestaat uit enkele boeken en korte verhalen, grotendeels geschreven door Anne McCaffrey. Sinds 2004 heeft McCaffreys zoon Todd McCaffrey ook enkele boeken over Pern geschreven.De serie handelt over de planeet Pern, die regelmatig wordt bedreigd door het wonderlijke Draad: zilveren strengen die uit de lucht vallen en alles op hun weg vernietigen. Alleen de enorme, vuurspuwende, vliegende en telepathische draken van Pern zijn tegen het Draad opgewassen. Om te overleven hebben de Pernesianen samenwerking moeten zoeken met draken.

10.00 €

drakentocht (618

Anne Mccaffrey

Dit is het derde boek over de verzonnen wereld Pern, maar het is goed te begrijpen zonder de andere delen gelezen te hebben. Het speelt zich zeven jaar na het vorige deel, "Drakenvlucht", af. De kolonisten raken onderling verdeeld en drie drakenrijders ondernemen een poging het dodelijke gevaar van de Draden definitief uit te schakelen. Het werk van deze Amerikaanse sciencefiction- en fantasy-auteur is populair bij een groot publiek omdat zij prettig leesbare avonturenverhalen schrijft met vriendelijke personages. De aandoenlijke, huisdierachtige draken zijn ook een publiekstrekker. In dit deel wordt meer aandacht besteed aan de opbouw van de maatschappij van Pern. Ten opzichte van het eerste deel zijn de harde kantjes er iets afgehaald; de wereld is minder onherbergzaam en met name de vrouwelijke personages zijn minder dominant. Een boeiende mix van sciencefiction en fantasy. De Pernserie is klassiek in het sciencefiction-genre. Vergelijkbaar met het werk van Jody Lynn Nye en Mercedes Lackey. Normale druk.

8.00 €

drakenvlucht (863)

Anne Mccaffrey

De populaire Sf-serie Pern begon ruim dertig jaar geleden met de publicatie van Dragonflight. Na uitgeverij De Boekerij (1991) geeft Het Spectrum nu de Nederlandse vertaling van de reeks uit. Dit boek -in dezelfde vertaling als die van 1991- is de allereerste in de serie. Een plaag keert na 400 jaar terug onder de kolonisten van Pern. Alleen de draken kunnen de mensen redden; er is echter nog maar één drakentrainer. Het plot is niet gecompliceerd en alhoewel er meer delen volgen, staat het verhaal goed op zichzelf en komt het tot een afronding. De hoofdrolspelers zijn wat kinderlijk, waardoor vooral de jongere lezers zich goed met hen kunnen identiferen. Qua thematiek is het een mengeling van Science Fiction en Fantasy. Het taalgebruik is redelijk eenvoudig. Dit is geen roman met epische grootheid, maar een degelijk avonturenverhaal. Vergelijkbaar met het werk van Jody Lynn Nye en Elizabeth Anne Scarborough. Normale druk.

12.00 €

drakenvrouwe (748)

Anne Mccaffrey

In de voorgaande delen van de fantasy-serie Pern wordt melding gemaakt van Moreta's Tocht, de mythische queeste van de drakenrijdster Moreta om de planeet te verlossen van een mysterieuze dodelijke ziekte. In dit boek wordt het verhaal achter de ballade verhaald. In principe is dit boek los van de andere delen van de serie te lezen, maar het is leuker als de eerdere delen bekend zijn. De auteur besteedt veel zorg aan het neerzetten van de wereld van Pern. Met name in dit deel wordt veel over het dagelijkse leven verteld. Plot en karakterontwikkeling zijn eenvoudig gehouden. Door het liefdesverhaal dat een prominente rol speelt en de pathetische ontknoping is het 'soap'-gehalte hoog; GTST met draken. De stijl is vloeiend en beeldend, het taalgebruik ongecompliceerd, hetgeen de vertaalster zeer bekwaam heeft weten te handhaven. Deze luchtige mengeling van sciencefiction en fantasy is populair bij met name jongvolwassenen. McCaffrey's werk is vergelijkbaar met dat van Jody Lynn Nye en Elizabeth Moon. Normale druk.(Biblion recensie, René van Rossenberg)

8.00 €

drakevleugel (276)

Weis & Hickman

Dit is het eerste boek van een 7-delig fantasy-epos over een wereld die door magie in vier werelden gesplitst is: de wereld van hemel, steen, vuur en zee. Wezens die het Labyrint (een zelfstandig denkende gevangenis) overleven kunnen via de Poort des Doods deze werelden betreden. De Wereld van Arianus (Hemel) bestaat uit drie rijken van in lagen onder elkaar zwevende eilanden, resp. bevolkt door elfen, dwergen en mensen (koninkrijken die elkaar bestrijden). Hugh de Hand, een huurmoordenaar, wordt valselijk van moord beschuldigd en aanvaardt (om aan executie te ontsnappen) een opdracht van de koning om diens zoon (een 10-jarige knaap) te vermoorden. Dit is één schakel in een ingewikkeld politiek komplot waarvan de elfen de schuld moeten krijgen zodat een oorlog tegen hen begonnen kan worden. Natuurlijk zit er véél meer achter. Een complex boek in een semi-feodale wereld met magie, vliegende draken, heel wat actie en humor, maar dat soms wat te lang uitgesponnen werd. Toch vlot leesbaar.

7.00 €

drama voor de camera (1047)

Rachel Renee Russell

In dit zevende deel van de populaire serie 'Dagboek van een Muts' mag Nikki met haar bandje hun liedje 'Ik ben mooi een muts' opnemen. Daarnaast staat er een luisterparty voor het goede doel ingepland en krijgt Nikki haar eigen realityshow. Al snel blijkt dat de aanwezigheid van camera's niet altijd leuk is en bij sommige mensen nogal vreemde reacties losmaakt... Een hilarisch, wat over-the-top dagboekverhaal in de ik-vorm over het mega-enthousiaste, maar ook onzekere tienermeisje Nikki. Meiden zullen zich prima in haar kunnen verplaatsen. Grote rollen zijn weggelegd voor haar twee hartsvriendinnen Zoey en Chloë, haar aartsvijand MacKenzie en natuurlijk Brandon, op wie Nikki smoorverliefd is. Nikki gebruikt veel hoofdletters (RAMP!!! IEIEE!!!), uitroeptekens, smiley's en populaire afkortingen als BFF en OMG. Het lettertype is jeugdig. Vrijwel om de bladzijde is het dagboek verrijkt met een grote meisjesachtige, op manga geïnspireerde zwart-witillustratie. Ongetwijfeld weer een dikke hit! Ook aantrekkelijk voor leeszwakke kinderen. Vanaf ca. 11 jaar.

8.00 €

duistere geest van shannara (955)

Terry Brooks

Brooks is geen onbekende in de fantasywereld. Met zijn Shannaraboeken heeft hij een parallel universum geschapen vol tovenaars, monsters en helden. Dit nieuwe verhaal is direct als stripverhaal uitgegeven. De jonge tovenaar Jair Ohmsford weet een duistere perkamentrol te vernietigen, maar betaalt daar een hoge prijs voor. Om te ontsnappen gebruikt hij magie die hem transformeert in de overleden 'wapenmeester' Gareth Jax. Na dit incident belooft hij zijn zus nooit meer magie te gebruiken. Maar als het lot van de wereld op het spel staat, wat moet je dan? De enge 'Crotonheks' staat op het punt een druidekasteel op te roepen uit een andere dimensie. Jair zal toch weer magie moeten gebruiken, wil hij dit verhinderen. Het verhaal is kort en simpel en mist een hoop zijwegen en bijpersonages die fantasy soms zo leuk maken. Bovendien ontbreken de paginalange beschrijvingen van een exotische wereld, omdat het als strip is getekend. Meestal zijn fantasy-verstrippingen niet geslaagd, omdat veel van de charme van de wereld verloren gaat en dat is ook hier het geval. Bovendien is het getekend door een tekenaar die maar net boven de middelmaat uitstijgt, is het in zwart-wit en bijzonder lelijk geletterd door een computer

10.00 €

duistere vlam (138)

Alyson Noel

De 16-jarige Ever (ik-figuur) beschrijft haar leven sinds het auto-ongeluk waarbij haar ouders en zus omkwamen en zij werd gered door de onsterfelijke jongen Damen. Hij schonk haar met zijn elixer het eeuwige leven. Ever gaat het gevecht aan met Roman die haar aan zijn duistere zijde probeert te krijgen. Omdat er in Ever een duistere vlam brandt, wordt zij onweerstaanbaar naar hem toegetrokken en moet zij ook de strijd met zichzelf aangaan. Vierde deel van de serie 'De Onsterfelijken'*. Het verhaal kabbelt eindeloos van de ene dialoog naar de andere, met als onderbreking af en toe wat erotiek. De op zo'n saaie manier opgebouwde climax verzandt en gaat uiteindelijk als een nachtkaars uit. Hoewel er veel naar de voorgaande delen wordt verwezen, wat de spanning ook niet ten goede komt, is het voor de liefhebbers van dit genre belangrijk om deze serie wel in de goede volgorde te lezen. Vanaf ca. 15 jaar.

6.00 €

duivelsteen (710)

Patrick Bernauw

In de eerste helft van de 19e eeuw in het Gentse kasteel Duivelsteen, schrijft een 13-jarige jongen in zijn 'nacht'-boek. Hij brengt zijn leven door in de kerkers van dit 'dolhuis', waar het altijd donker is. Na zijn geboorte, waarbij zijn moeder overleed, is hij daar door zijn vader (baas van dit dolhuis) heen verbannen. Hij wordt verzorgd door een priester. In het nachtboek beschrijft hij zijn vooral auditieve waarnemingen van het kasteelleven. Die zijn vaak gruwelijk: moord en doodslag, ratten, ronddolende spoken, vastgeketende lotgenoten. De vorm waarin dit verteld wordt, versterkt het gejaagde en ongewisse van de beschreven levens: (zeer) korte hoofdstukjes met een grillige onderwerpskeuze. De jongen komt tamelijk genuanceerd naar voren, met zijn nachtmerries alsook met een paar zachte en liefdevolle waarnemingen; de anderen figureren. Als historische roman voor de jeugd legt dit boek wel erg de nadruk op de schaduwzijde van het bestaan. Het is meer een griezelverhaal dat zich vroeger in een kasteel afspeelde. Bevat enkele liederen. Grof taalgebruik. Misschien geschikt voor oudere jeugd met ervaring met dit genre. Bernauw schrijft veel; zijn boeken hebben vaak historie, griezel en/of horror als onderwerp. Vanaf ca. 13 jaar.

8.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | ... | 19 |