Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

het beste van roald dahl (712)

het beste van roald dahl (712)
Roald Dhal

Deze twee wereldberoemde verhalenbundels ('Kiss Kiss' en 'Someone like you') verschenen in ιιn bundel kort voor Dahls overlijden. Ook na vele malen herlezen zorgen deze bizarre, gruwelijke, vermakelijke en sardonische verhalen waarin volwassenen dikwijls op subtiele wijze wraak op elkaar nemen, voor veel leesplezier. De vertaling van Else Hoog is uitstekend. De inmiddels klassiek geworden vertaalblunder van H. Edinga die in het verhaal 'Genesis en catastrofe' (1e dr. 'Een blijvertje') het plot al in de eerste zin verried, is door haar hersteld. Smalle marge.(Biblion recensie, Ankie Uitentuis-Gnodde.)

8.00 €

het betoverde meer (1102)

het betoverde meer (1102)
Thea Stilton

Eerste deel van de nieuwe serie 'De zeven rozen' over de Thea Sisters, vijf muizenvriendinnen die na hun examenweek de auteur Thea Stilton gaan helpen bij haar gevaarlijke missie in de fantasiewereld Erin (Ierland). Het gaat niet goed in Erin en bovendien wordt Nina, een bevriende onderzoekster, vermist. In korte hoofdstukken zijn de avonturen te volgen. Op elke pagina worden zinnen of woorden in een origineel, gekleurd lettertype weergegeven, waardoor ze worden uitgelicht of over de pagina dansen. Daarnaast verbeelden paginagrote prenten het verhaal of dan weer stripachtige tekeningen met bijbehorend tekstblokje. Zo nu en dan worden aan de zijkant van de bladzijde moeilijke begrippen verklaard. Achterin staan, in het 'Dagboek van de Wereld van Erin', recepten, spelletjes en tips die meisjes zullen aanspreken. Populaire maar verzorgde uitgave, ook geschikt voor kinderen die moeilijk lezen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

10.00 €

het bloed van olympus (1165)

Rick Riordan

De zeven halfgoden zijn met hun luchtschip Argo II nog steeds onderweg. Spannende avonturen werden beleefd en overleefd, maar het einddoel is nog niet bereikt: ze moeten Athene bereiken voor de Aardmoeder, Gaia, op 1 augustus ontwaakt. Bovendien moeten Reyna en Nico het standbeeld Athena Parthenos veilig naar Kamp Halfbloed zien te loodsen om de lieve vrede tussen de Grieken en de Romeinen te bewaren. Oude en nieuwe vijanden doen er alles aan om deze queesten te laten mislukken. Actierijk slotdeel van de vijfdelige serie 'Helden van Olympus'*. De frase ‘Er gebeurde zoveel tegelijkertijd dat alleen een ADHD-halfgod het had kunnen volgen’ wordt geheel bewaarheid. Het verhaal heeft dezelfde opbouw als de vorige vier delen: het wisselende vertelperspectief zorgt voor spanning en er zijn heerlijke ontnuchterende dialogen die het - niet bloederige - geweld sterk relativeren. De godenwereld, de omvang en het pittige taalgebruik vergen enige leeservaring en/of interesse in de Griekse en Romeinse mythologie. Lezers van eerdere delen willen beslist de afloop weten van deze geslaagde reeks. Achterin een woordenlijst, waarin o.a. de namen van de goden (zowel de Griekse als de Romeinse) zijn opgenomen. Vanaf ca. 13 jaar.

10.00 €

het drakendagboek (815)

het drakendagboek (815)
Dugald a Steer

Tweede deel uit de kronieken over de drakologen Daniel (12 jaar) en zijn zus Beatrice Cook. Na hun avontuur in 'Drakenoog'* wachten ze nu vol spanning op het uitkomen van het drakenei dat ze in een koffer bewaren. En net op dat moment moet hun mentor, Dr. Ernest Drake, naar India om de vermiste ouders van Daniel en Beatrice te zoeken en voor een aantal zieke draken te zorgen, die de ouders van Daniel en Beatrice hebben achtergelaten. Intussen gaan er geruchten over een wereldwijde verspreiding van een dodelijke drakenziekte, veroorzaakt door de kwaadaardige drakendeskundige Alexandra Gorynytchka. Om de draken te kunnen genezen is de kennis nodig die in het eeuwenoude Drakendagboek (Liber Draconis) staat. Maar willen Daniel en Beatrice die kennis kunnen toepassen, zullen ze eerst een code moeten ontcijferen. Elk hoofdstuk begint met een kleine zwart-witillustratie en een fragment uit het dagboek van Dr. Drake. Het verhaal is aan het eind van de 19e eeuw gesitueerd. Het woordgebruik is zo nu en dan nogal gedateerd en bepaald niet eenvoudig te noemen (voor de doelgroep). Denk bijvoorbeeld aan lastige namen, Latijn en afkortingen. Desondanks een spannend en boeiend avontuur voor goede lezers en drakenliefhebbers vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

het ei-land van de zeeminmeer (1018)

het ei-land van de zeeminmeer (1018)
Marc de bel

De vader van Tomas is op zakenreis. Tomas mist zijn verhaaltjes. Mama vertelt geen verhaaltjes, die heeft het te druk met haar alsmaar dikker wordende buik. Dus trekt Tomas elke avond naar de garage en vaart met zijn Abazababoot de zee op. Samen met zijn scheepmaatje Koala beleeft hij de meest fantastische avonturen.De vader van Tomas is op zakenreis. Tomas mist zijn verhaaltjes. Mama vertelt geen verhaaltjes, die heeft het te druk met haar alsmaar dikker wordende buik. Dus trekt Tomas elke avond naar de garage en vaart met zijn Abazababoot de zee op. Samen met zijn scheepmaatje Koala beleeft hij de meest fantastische avonturen.

7.00 €

het elfenrijk (685)

het elfenrijk (685)
Tad Williams

Dit boek van de vooraanstaande fantasy-auteur heeft een vertrouwde opzet: via een manuscript in de nalatenschap van zijn moeder ontdekt hoofdrolspeler Theo Vilmes een parallelwereld: Faerie. Bestuurd door tirannieke elfenfamilies staat Faerie op het punt van een oorlog en heeft Theo daar een belangrijke rol in. Alhoewel het thema niet nieuw is, heeft de auteur er een fraaie uitvoering van gemaakt. De alternatieve wereld wordt in veel detail beschreven, waardoor die wereld overtuigt en geloofwaardig overkomt. De stijl is zeer bloemrijk; met veel omhaal van woorden wordt het geheel verhaald, waarbij de auteur archaisch taalgebruik niet schuwt. De karakterisering is sterk; de hoofdrolspeler wordt scherp neergezet, de lezer maakt zijn emotionele ontwikkeling gevoelig mee. Alhoewel het plot tot een bevredigende afronding komt, zijn er voldoende losse eindjes voor een eventueel vervolg. Dit boek behoort tot het beste dat het fantasy-genre heeft te bieden. Kleine druk. Deze vertaling verscheen oorspronkelijk onder de titel 'De oorlog der bloemen

9.00 €

het fort van sjako

het fort van sjako
Richard Meijer

De broers Jacco (14) en Vincent (7) verhuizen naar Amsterdam en ontdekken daar een labyrint dat zich uitstrekt onder de stad. Samen met hun vrienden gaan de jongens op onderzoek uit. Ze komen in contact met de Buitenstaanders en gaan voor hen op zoek naar het Manifest. Eerste deel uit een cyclus van vijf boeken. Men neme: een bonte collectie sprookjesfiguren, een flinke schep bijgelovigheid omtrent magische plekken, een bosje overtuigingen uit volksgeloof van alle windstreken en een zakvol mythologische overlevering. Men klutse de handel flink dooreen en hop, daar is weer een nieuw fantasyverhaal. Het idee van een alleen nog ondergronds aanwezige magische wereld parallel aan de onze is aanlokkelijk genoeg. Vijf kinderen voorbestemmen om die wereld te redden en weer met de onze te verbinden maakt het voor jonge lezers attractief. De auteur overdrijft echter, spint te lang uit, haalt te veel overhoop en overtuigt daardoor niet. Een flinterdun verliefdheidsmotief kan de zaak niet meer redden. Positief is de boodschap: onschuld, vriendschap door dik en dun, en liefde overwinnen het kwaad. Het verhaal had strakker gekund en vooral: compacter, geconcentreerder. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

het gaia mysterie

het gaia mysterie
Giovanni Del Ponte

Douglas, Peter en Crystal wonen een bijzonder experiment bij. Pumpkin, een van de deelnemers aan het experiment, begint om hulp te roepen en brabbelt allerlei woorden door elkaar. Even later is Pumpkin niet meer veilig, omdat iemand haar wil ontvoeren. Het begin van een nieuw avontuur, waarin de vrienden samen met Karen, de hacker Nemo en enkele milieuactivisten op zoek gaan naar ‘het lied van de aarde’ en te maken krijgen met het veranderende klimaat en andere milieuproblemen. Vierde deel uit de serie 'De Onzichtbaren'*. Voor de liefhebbers weer een spannend, mysterieus verhaal. Het verhaal is eenvoudig, goed opgebouwd en prettig leesbaar. Het bestaat uit drie delen die zijn opgedeeld in korte, getitelde hoofdstukken. Als lezer wordt je vanaf het begin meteen het verhaal ingezogen. Enige minpunt is dat de milieuproblematiek er wel erg dik bovenop ligt. Voorin, voor de proloog, een goede, korte introductie van de personages. Achterin de inhoudsopgave. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

6.00 €

het groene elfje (1067)

het groene elfje (1067)
Daisy Meadows

Dit boekje bevat een soort raamvertelling waarin twee meisjes een avontuur beleven tijdens een picknick. De vriendinnetjes Sanne en Eva hebben een geheim. Zij moeten in een geheime tuin op zoek naar Noa, het groene elfje. Noa is een van de zeven Regenboogelfjes die door koning Winter uit Elfenland zijn verjaagd. Drie van haar elfenzusjes zijn al weer thuis 'in de pot-aan-het-eind-van-de-regenboog' en wachten op haar. De overige drie zusjes moeten ook nog worden bevrijd. In dit deeltje wordt niet verteld wie de meisjes die geheime informatie en opdracht heeft gegeven. Noa betovert de meisjes ook tot elfjes zodat ze onvindbaar zijn voor de aardmannetjes. Gelukkig worden ze daarna door allerlei dieren geholpen. Hoe de meisjes weer tot normaal formaat worden teruggetoverd, wordt niet vermeld. Voor in het boekje is een overzichtskaart opgenomen van het 'Toverregen Eiland' en een gedicht waarin de vloek van koning Winter is verwoord. Bevat eenvoudige tekeningen in Oost-Indische inkt. Bombastisch taalgebruik. Voor een goed begrip verdient het aanbeveling de boekjes op volgorde te lezen. Wensvervullende, ongeloofwaardig verhaal over een sprookjeswereld voor romantische meisjes vanaf ca. 7,5 jaar. Aantrekkelijk omslag. Deel uit een serie van zeven waarvan er vier zijn vertaald*.

5.00 €

het groot dromenboek (756)

het groot dromenboek (756)
Pamela Ball

Het boek is heel compleet. Er wordt aandacht besteed aan vrijwel alle aspecten die met dromen te maken hebben. De schrijfster gaat in op het ontstaan van droominterpretaties door het aanhalen van historische personages die zich met droomuitlegging bezig hielden. Niet alleen de geschiedenis komt uitgebreid aan bod, maar ook de verschillende theorieen die ontstonden. Zij besteedt verder aandacht aan lichamelijke aspecten, technieken en middelen om droomslaap te bevorderen. Er worden handvatten gegeven om je droom te onthouden en te analyseren. Bij die analyse kan gebruik worden gemaakt van kernwoorden uit het alfabetisch opgezette woordenboek. Dat dit woordenboek niet compleet kan zijn, mag duidelijk zijn, omdat de droom zich niet laat beperken door enkele steekwoorden. Als handleiding bij droominterpretatie een nuttig boek. Het gekozen lettertype is wat klein, maar de tekst blijft goed leesbaar. Met inhoudsopgave en een droomwerkboek. Deze editie is uitgebreid met tweehonderd nieuwe lemma's en een introductie over seksualiteit en dromen.

15.00 €

het groot handboek voor de heks (889)

het groot handboek voor de heks (889)
Pamela Ball

De auteur publiceerde eerder o.a. 'Het groot dromenboek'*. In dit nieuwe boek behandelt zij het onderwerp 'hekserij' in een brede historische context - overeenkomsten en verschillen worden geschetst tussen hekserij en andere vormen van (natuur)religie. Ook overeenkomsten en verschillen tuussen magie en mystiek komen aan bod. Eigenlijk gaat het boek over alles wat de moderne spirituele zoeker op zijn pad kan aantreffen, met een zekere voorkeur voor benaderingen buiten de gevestigde orde. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de vervolging van heksen en wie daarvoor werden aangezien, zoals mediums. Verder de gebruikelijke informatie over rituelen, bezweringen, kruiden e.d., naast aanwijzingen voor het mediteren, het omgaan met energieen/krachten, het inwijden van heilige ruimten, gebruik van wierook en de juiste mentaliteit voor degene die een 'magisch ego' wil ontwikkelen of 'voorbij het ego wil komen' om 'gebruik te maken van de macht van de allerhoogste'. Met lijsten van websites, literatuur en rituelen en technieken. Een algemeen trefwoordenregister ontbreekt en de vertaling laat te wensen over. Niettemin in zijn soort een van de meer doorwrochte boeken. Op het kaft een kleurig Jugendstil-plaatje van een roodharige vrouw. Bevat enkele afbeeldingen in zwart-wit.

12.00 €

het groot heksenboek (658)

het groot heksenboek (658)
Laurie Cabot

Bundeling van twee eerder apart verschenen* boeken over hekserij. Het eerste is een verhandeling aan de hand van oude Keltische mythen over de autonome en intuitieve vrouw die haar krachten kan en wil gebruiken, van oudsher de heks. Elk hoofdstuk begint met een inleidende tekst, die geillustreerd wordt door een Keltische mythe. Dan volgen de ideeen van de schrijfsters over de wijze waarop 'de heks in ons' in deze tijd omgaat met daadkracht, seksuele macht, creativiteit, genezende vermogens, moederschap en de overgang naar wijze vrouw. Jammer is dat de tekst wat chaotisch van de hak op de tak springt en de lezer zich dus meer in het associatieve gedachtegoed van de auteur moet plaatsen dan nodig is. Het tweede boek beschrijft het ontstaan van de moderne hekserij. Volgens de schrijfster komt hekserij voort uit de oude natuurreligies. Deze opvatting is onjuist, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Westerse hekserij valt onder de categorie nieuwe religieuze bewegingen en heeft haar wortels in de jaren '40. Volgens de schrijfster is hekserij ook een wetenschap, dus wordt er veel New Age-fysica van mensen als Capra aangehaald. Erg Amerikaans en wellicht minder interessant voor Nederlandse lezers. De paginering van beide boeken loopt door; er zijn twee aparte inhoudsopgaven.

16.00 €

het grote bessengevecht (815)

het grote bessengevecht (815)
Disney

Ook tussen dieren kunnen kleine misverstanden grote gevolgen hebben. In de Elfenvallei raken de kolibries en de eekhoorns, die ervan verdacht worden een nest te hebben gestolen, en later ook de andere dieren met elkaar in een heftig bessengevecht verwikkeld; het lijkt wel oorlog. Beck, een van de elfjes die met alle dieren in de vallei kan praten, en de andere elfjes komen midden in het gevecht terecht. Zal Beck succes hebben als ze probeert de problemen tussen de dieren op te lossen, zodat er weer vrede komt in de vallei? Deel uit de serie 'Disney Fairies'*. Op het omslag zien we tussen groene planten Beck, schuilend onder een bloem tegen de bessenaanval, getekend in voor Disney typerende stijl, lieflijk, elegant met grote ogen. Binnenin het boekje verschijnt Beck op kleine zwart-wittekeningetjes samen met de dieren en de andere elfjes. Een met name voor meisjes inspirerend leesboekje, waaruit via een sprookjesachtige wereld van elfjes en dieren lessen te leren zijn voor mensen, net als in eerdere Disneyverhalen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

3.50 €

het grote heksenboek (987

het grote heksenboek (987
Hans Andreus

Bundel heksenverhalen geschreven door verschillende schrijvers (o.a. Paul Biegel, Mieke van Hooft, Bobje Goudsmit e.a.) waarin klassieke heksen voorkomen die voldoen aan het beeld dat kinderen van hen hebben: punthoed, wrat op de kin, haakneus, zwarte kat en een bezem. Maar in deze verhalen zijn er ook heksen die niet geboren worden (ze zijn niet menselijk, maar onzichtbaar en ze kruipen bij je binnen zonder dat je het merkt), verlegen heksjes die niet heksen kunnen en heksen gemaakt van oude lappen. Tussen de verhalen door schrijft Penne de Heks haar nachtboek met heksentips- en recepten. Aan het eind van elk hoofdstuk staan andere titels vermeld van de schrijver van het verhaal. Rijk geillustreerd met paginavullende zwartwittekeningen met veel grijstinten en een gekleurde omslagillustratie met zeven heksen tegen een magisch paarse achtergrondkleur. Een heerlijk humoristisch boek: voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

6.00 €

het heksenuur (291)

het heksenuur (291)
Anne Rice

In de archieven van een geheim genootschap dat paranormale activiteiten bestudeert, bevindt zich een familiekroniek van heksen, vanaf de eerste heksenverbranding in Schotland tot aan vandaag. Een buitenstaander ontrafelt daaruit het familiegeheim ten koste van zichzelf. Ambitieuze, doorgecomponeerde roman van ruim duizend dichtbedrukte bladzijden, waarin zich het levensverhaal van generaties heksen geloofwaardig ontvouwt. Door de omvang blijft de beschrijving van gebeurtenissen summier, maar door de meeslepende stijl en de boeiende karaktertekening van een veelheid aan personages - de twee goed uitgewerkte hoofdpersonen zijn de bindende factor - blijft de spanning gehandhaafd. De doordachte woordkeus is eenvoudiger en daardoor hedendaagser dan in eerder werk. Opnieuw levendige tekening van couleur locale, nu modern New Orleans. Zorgvuldige vertaling. Gebonden, kleine druk.

291.00 €

het kleine volkje (954)

het kleine volkje (954)
Christopher Pike

Vier vrienden worden tijdens een picknick beroofd van hun fietsen en van hun horloge. Er blijken kabouters in het bos te zijn. Al zoekend ontmoeten ze Pan, de gevallen koning die half bok, half mens is. Samen proberen ze de nare tovenaar Klandor terug te pakken met zijn eigen listige streken. De harde kaft vertoont een angstaanjagende cover. Het boek is een deel van een serie die gaat over vreemde, soms zelfs bovennatuurlijke verschijnselen. Het boek is vlot leesbaar. Het groepje van vier vrienden is onverschrokken en slaat zich door de grootste problemen. De meisjes Cindy en Sally bekvechten continu en Watch is het genie van de club. Moraal: - gokken haalt het slechtste in mensen boven; ze verliezen hun verstand; - de bedrieger wordt bedrogen. Vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

het land van ijs (747)

het land van ijs (747)
Ulysses Moore

Bij hun terugkeer naar Kilmore Cove ontdekken Jason, Julia, Anita en Rick een verontrustende waarheid: er leeft een verrader tussen de inwoners van het dorp. Iemand die altijd onopvallend te werk ging, maar nu met behulp van de Incendiari op het punt staat voor eens en altijd wraak te nemen. De dunne leidraad van een aantal aanwijzingen zullen de vier vrienden naar de plek leiden waar alle antwoorden bewaard worden: Agarthi, de legendarische verloren stad tussen het ijs die niemand, zelfs Ulysses Moore niet, ooit heeft kunnen bereiken …Dit is het tiende boek van Ulysses Moore.

10.00 €

het lied van de nacht (1135)

het lied van de nacht (1135)
Camilla Morgan

Het Lied van de Nacht is de stem van de Maan die tussen de bomen glijdt, de bloem Orchimola streelt, zuchtend tussen de creaturen van de bossen drijft en het hart van iedere weerwolf bereikt. Een zachte stem die schreeuwt in het hart van Maila, een achttienjarige voor wie de Maan een speciale gave heeft weggelegd, zodat haar weerspiegeling het gezicht van een fragiel meisje kan terugbrengen, of de onhoudbare kracht van een witte wolvin. Maila heeft geen familie en leeft te Amadriade bij Victor en Lisaika, adoptieouders die zich ontfermen over een jonge gemeenschap van gedaanteverwisselaars. Wanneer het Lied van de Nacht, een geluid dat de mensen niet kunnen horen, haar hoofd vult, breekt het moment aan waarop ze zal ontdekken de Uitverkorene te zijn. De Maan zal haar naam naar voren schuiven, en haar de taak toebedelen om de Rode Klauwen te verslaan, gewetenloze weerwolven die zich moeten voeden met het vlees van de Uitverkorene om onsterfelijkheid te verwerven. Om te overleven en om zowel de mensen als de gedaanteverwisselaars te redden, moet Maila Seimo, de meest meedogenloze van de Rode Klauwen, onthoofden en zijn hoofd voor het aanschijn van de Witte Non brengen, in het Rijk van Ayta. Enkel op die manier kan ze de moordende weerwolven gevangen zetten in het Niet Genoemde, en de wereld bevrijden van hun vernietigend geweld. Tijdens haar onderneming wordt ze geleid door de liefde van Ren, een Othar, jager-wolf opgeleid als krijger om te serven voor haar. Ze kunnen niet van elkaar houden: als hun lichamen te dicht bij elkaar komen zouden ze elkaar verzwakken en zich blootstellen aan de woede van Seimo. Hun harten kennen echter de regels van de onkwetsbaarheid niet.

8.00 €

het maanoog (1020)

het maanoog (1020)
Luc van Tolhuyzen

Historische jeugdroman die zich afspeelt in Antwerpen aan het eind van de 16e eeuw, ten tijde van de godsdienstoorlogen. De vijftienjarige Hendrick wordt, tegen de zin van zijn vader, leerjongen bij de drukkerij van Plantijn. Daar maakt de rooms-katholieke Hendrick kennis met het Hooglied uit de bijbel, dat verwoordt wat hij voelt voor het Hollandse protestantse dienstmeisje Serena. Gedreven door deze liefde komt Hendrick in de problemen. De titel verwijst naar een bedelaar die een melkachtig oog, een 'maanoog', heeft. Het verhaal is ingedeeld in drie delen, met korte hoofdstukken. De schrijfstijl is statisch door het ouderwetse taalgebruik en de vele vergelijkingen. De sfeer van die tijd, het wantrouwen en de godsdienstwaanzin, worden goed beschreven. De licht erotische gedachten van Hendrick zullen jongeren aanspreken. Op de harde kaft staat in bruin het hoofd van 'Maanoog' tegen een grijzig stukje van de kathedraal afgebeeld. Dit saaie uiterlijk en de trage stijl maken dit op zich spannende verhaal voor jongens vanaf ca. 14 jaar tot een minder aantrekkelijke uitgave.

5.00 €

het nieuw groot heksenboek (779)

het nieuw groot heksenboek (779)
Laurie Cabot

De bekendste vorm van de hedendaagse vrouwenspiritualiteit is hekserij, een hoofdzakelijk Anglo-Amerikaans fenomeen dat ook in Nederland een bescheiden plaats heeft veroverd op de levensbeschouwelijke markt. Dit is een bundeling van twee eerder apart verschenen boeken*; beide inhoudsopgaven zijn overgenomen maar de paginering loopt wel door. In de (doorgaans goedaardige) hekserij staan vooral rituelen centraal die uiting geven aan positieve emoties als liefde en de magische kracht die daaraan wordt toegeschreven. Verder aandacht voor rituelen die verband houden met de seizoenswisselingen en een hekserij-astrologie. De auteur is een oude rot in het vak. Van haar verscheen eerder het meer theoretisch gerichte 'De kracht van de heks'**. Merkwaardig dat dezelfde vertaler hier niet naar heeft verwezen in de bibliografie die uitsluitend Engelstalige titels bevat. Dit soort titels zijn net kookboeken: ze zijn nooit heel slecht of heel goed want ieder vindt er wel iets van haar gading. Verschil is de receptuur, immers wie het Lughnasadhritueel ter bescherming van de aarde wil uitvoeren zal moeten beschikken over bijvoet, een snufje bijenstuifmeel en een dram (geen typefout) vlierolie. Te vergelijken met 'Wicca handboek'*** van S. Cunningham.

16.00 €

het nieuwe meisje (371)

het nieuwe meisje (371)
Debora Zachariasse

Carlijn vindt het leuk idee dat er een nieuw meisje in de klas komt, maar haar vriendin Esther heeft geen nieuwe klasgenote nodig: ze heeft Carlijn toch. Het nieuwe meisje vertelt dat ze uit Brussel komt; ze trekt al snel ieders aandacht. Maar Esther ontdekt dat ze een geheim heeft. Eigentijds boek over een alledaagse, herkenbare gebeurtenis, met humor geschreven. De duidelijke tekst en het eenvoudige woordgebruik maken het boek prettig leesbaar voor kinderen in groep 4 die de basiskennis van het lezen wat onder de knie hebben. Simpele zwartwitpotloodtekeningen zijn volop aanwezig. Vanaf ca. 7 jaar.

5.00 €

het rad der verandering (938)

het rad der verandering (938)
David Wingrove

Tweede van de zevendelige romanserie Chung Kuo (Rijk van het midden). Onder Chinese leiding leven rond het jaar 2200, 36 miljard mensen in een verstarde klassenmaatschappij. De heersende Raad van Zeven houdt elke verandering tegen. Een tegenreactie onder leiding van de Verstrooiers blijft niet uit, maar verloopt uiterst moeizaam. Ook dit deel handelt over verraad, samenzweringen, komplotten en subtiele opstanden. Letterlijk en figuurlijk een hele kluif, ook voor de liefhebber. Of die het zeven delen volhoudt is een vraag. Er wordt vrij veel concentratie van de lezer verwacht. Het verhaal is nogal ingewikkeld. Meer dan 150 personen vervullen een meer of minder belangrijke rol. De karaktertekening is redelijk te noemen. Erotiek speelt, meer dan gewoonlijk bij dit genre, een belangrijke rol. De sfeer die het boek ademt is nogal geladen. Al met al een met kennis van zaken geschreven, goed leesbaar verhaal voor de aanhouder.

8.00 €

het spaghettigevecht (1006)

het spaghettigevecht (1006)
Francesca Simon

In vier korte verhalen leren we Hendrik kennen: een jongetje van ongeveer acht jaar dat zijn ouders, zijn broertje en zijn omgeving de hele tijd wanhopig maakt. Want Hendrik gedraagt zich zoals men hem nou juist niet graag ziet. Niemand krijgt vat op hem. Hendrik gaat zijn eigen gang en draait alles in de soep, zelfs wanneer hij zich voorneemt zo braaf te zijn als zijn broertje Peter, zijn tegenpool met de bijnaam Perfecte Peter. Doet Hendrik eens normaal, dan wekt hij argwaan en krijgt hij de vraag voorgeschoteld wat er met hem aan de hand is. De verhalen worden verteld in begrijpelijke woorden en zinnen. Gemoraliseer ontbreekt, de lezer denkt er het zijne maar van. De fraaie omslag nodigt uit tot gebruik. De lay-out van de tekst is prettig, waardoor goed lezende, jonge kinderen ook zelf het boek ter hand kunnen nemen. Heel grappig zijn de vele zwart-witte illustraties, eenvoudige tekeningen met grote zeggingskracht. Zeer bruikbaar ook als voorleesboek, zowel thuis als in de middenbouw van de basisschool. Er zijn nog twee bundels over Stoute Hendrik verschenen: "De gemene valstrik" en "Stoute Hendrik verkoopt zijn broertje"*.

6.00 €

het spook en de duisternis (778)

het spook en de duisternis (778)
Ronald Verheyen

Aan het einde van de negentiende eeuw worden in Kenia bij de aanleg van de spoorwegen twee leeuwen, bijgenaamd het Spook en de Duisternis, neergeschoten door kolonel Patterson en de jager Bert Neels. Door een tovenaar, die door middel van deze leeuwen de spoorweg wil tegenhouden, wordt een vloek over beide mannen uitgesproken. In het vervolg van het verhaal wordt verteld hoe de beide leeuwen, die nu opgezet zijn in een museum in Chicago en Antwerpen, familieleden van Patterson en Neels, verscheuren. Een kort en spannend verhaal, dat met sprongen door de tijd gaat. Het in een goede stijl geschreven verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken, die weer onderverdeeld zijn in paragrafen. Door het steeds verspringen van het perspectief en de hoeveelheid informatie, waarbij de relatie met de zaak niet altijd direct duidelijk is, wordt er wel veel van de lezer gevraagd. De kaft toont een brullende leeuw, opgebouwd uit de halve hoofden van beide leeuwen. Verder geen tekeningen. Een spannend verhaal met een mooi thema, dat een uitvoeriger uitwerking verdient. Voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

7.00 €

het spookt in huis (989)

het spookt in huis (989)
Francesca Simon

Boek met verhalen over de guitenstreken van Stoute Hendrik. Dit keer centreren de vier levensechte avonturen zich rond het gevecht tussen de broers Stoute Hendrik en Perfecte Peter om 's ochtends vroeg in de zwarte, gemakkelijke stoel televisie te mogen kijken; de spokerijen tijdens de logeerpartij van Hendrik bij zijn etterballerige neefje; de plek van de verborgen schat tijdens de jaarlijkse schoolkermis en een live optreden van beide broers in de televisieprogramma's De grote vieze walgshow en Goede Manieren met Maggie. De verhalen zijn vlot en onderhoudend geschreven, zijn in mooi Nederlands vertaald, bezitten telkens een verrassend plot en kennen alle een originele afloop. Er wordt veel eigentijdse dialoog gebruikt en de guitenstreken zijn, hoewel ze van alle kinderen van de hele wereld zijn, nergens melig. De vrolijke zwartwitillustraties zijn klein en talrijk. Gedrukt in een grote letter en goedkoop maar stevig vormgegeven. Om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar; om zelf te lezen geschikt voor kinderen vanaf 7 a 8 jaar. Er zijn al meer boeken over stoute Hendrik verschenen. Tegelijkertijd verscheen 'De grote luizenplaag en andere leuke verhalen'*.

4.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |