Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

de strijd om ga'hoole

Kathryn Lasky

De strijd om Ga’Hoole is het tweede deel van Kathryn Lasky’s reeks De legende van de wachters. Het boek gaat verder waar De ontvoering eindigde: de jonge kerkuil Soren is met zijn vrienden op zoek naar de legendarische Grote Boom van Ga’Hoole. Ze willen de wachters die daar wonen waarschuwen voor het St. Aegolius Internaat voor Verweesde Uilen, dat uilskuikens en eieren ontvoert. Zullen de nobele uilen van Ga’Hoole Soren kunnen helpen om de ontvoerde uiltjes te bevrijden en zijn verdwenen zusje Eglantine te vinden?Leven in de Grote BoomNa een lange tocht bereiken Soren, Gylfie, Twilight en Digger eindelijk de legendarische Grote Boom van Ga’Hoole. Daar worden ze opgevangen door Boron en Barran, de koning en koningin van Hoole. Ze mogen er blijven wonen en krijgen lessen in de verschillende dingen die de Hoole-uilen moeten kunnen. Uiteindelijk worden alle uilen ingedeeld bij een brigade, zoals de reddingsbrigade, weerbrigade of vuurverzamelaars, en is het hun beurt om een steentje bij te dragen.

7.00 €

de strijd om het labyrint (1168)

Rick Riordan

Al in het eerste hoofdstuk heeft Percy (14, ik-figuur) opnieuw een school in de as gelegd. Want ook bij deze school wordt hij door kwaadwillende mythologische wezens opgewacht. Hij wordt geholpen door een sterfelijk meisje dat de monsters kan zien. Als Percy terugkomt in kamp Halfbloed, blijkt het bedreigt te worden door Luuk, die werkt voor de titaan Kronos. Luuk wil reizen door het grote Labyrint van Daedalus en is op zoek naar Ariadnes draad die hem de weg door het Labyrint kan tonen. Annabeth, Percy, Tyson en Grover gaan op zoek naar Daedalus, om hem ervan te overtuigen zich aan hun kant aan te sluiten. Vierde deel uit de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'*. Percy vertelt het verhaal achteraf. Het hangt van actie en goede dialogen aan elkaar, waardoor het heel leesbaar is. Via dromen komt Percy een en ander aan de weet over Daedalus en over waar Luuk en Kronos mee bezig zijn. De personages zijn geloofwaardig en worden redelijk goed uitgewerkt. Van een aantal nieuwe personages blijft lang onduidelijk aan wiens kant ze staan, wat het geheel extra spannend maakt. De hoofdstuktitels zijn leuke, cryptische verwijzingen naar de inhoud. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de triomf van ceasar (1036)

Steven Saylor

De twaalfde roman in de reeks Roma sub rosa van de Amerikaanse klassiek-Romedeskundige met privedetective Gordianus de Vinder. De verontruste vrouw van Caesar Calpurnia vraagt Gordianus om uit te zoeken wie Caesar belaagt nu hij zich na de burgeroorlog inspant om zijn gezag in Rome te verstevigen. Zijn vriend Hieronymus van Massilia is bij diezelfde opdracht echter vermoord en Gordianus volgt -tussen alle feestelijkheden van de vier triomftochten door- zijn spoor, dat leidt naar de meest aanzienlijken van die tijd. Het verhaal moet het meer hebben van de kleurrijke historische setting en de grondige sfeer- en karakterbeschrijvingen dan van spannend speurwerk. Zo is de inbreng van de situatie en het karakter van de zus van Cleopatra, Arsinoe, interessant. De vaak op vroegere plots teruggrijpende, vlotgeschreven historische roman met speurdersausje is wel gedocumenteerd, maar mikt toch vooral op de minder ingevoerde lezer. De grote paperback is sober, maar prettig vormgegeven; vrij kleine druk.

5.00 €

de tuinen van de maan (1048)

Steven Erikson

Eerste deel in een uiteindelijk tiendelige reeks die enorme rijken, tientallen hoofdpersonen en tienduizenden jaren beslaat. Complexe politieke ontwikkelingen en de strijd tussen de goden vormen een serie verhalen waartussen het verband pas na vele boeken duidelijk wordt. De hoofdpersonen zelf zijn nog slechter af. Zij zijn niet de typische helden, maar slachtoffers of doorzetters die zwoegend hun eigen lot trachten te bepalen. Erikson schetst een duistere, harde wereld, die weinig lijkt op de traditionele werelden uit de fantasy. De lezer die het doorzettingsvermogen heeft om al deze informatie tot zich te nemen, wordt daarvoor beloond met een kijkje in een totaal andere, duistere wereld met haar eigen regels, die langzaam duidelijk worden. Dit deel vertelt van de strijd van de stad Darujhistan om aan de overheersing van het aanstormende Malazijnse rijk te ontsnappen. De Tweeling van het Lot, de laffe God van de Kans, bemoeit zich er van harte mee. Matige vertaling. Het Engels schemert niet door, maar het Nederlands is niet consistent. Bevat dramatis personae, kaart, plattegrond en woordenlijst. Kleine druk.

11.00 €

de val van rome

Alice Borchardt

Aan het eind van de achtste eeuw woont Regeane, een verre nicht van Karel de Grote, met haar moeder, oom en neef in Rome. Ze bezitten niet veel, maar als Karel een steeds belangrijker vorst wordt, willen haar oom en neef gebruik maken van Regeanes bloedverwantschap met de vorst en zo wordt ze een pion in hun keiharde, geraffineerde machtsspel. Maar ze houden weinig rekening met haar bovennatuurlijke gaven en met haar vermogen in een wolf te veranderen. Bovendien blijken hun plannen Regeane uit te huwelijken aan een rijke, belangrijke man anders uit te pakken dan gepland. Niet alleen laat deze Maeniel zich niet gebruiken, hij heeft ook bovennatuurlijke gaven en wordt verliefd op zijn aanstaande vrouw, die zijn liefde al gauw beantwoordt. Uiteindelijk wordt haar oom de grote verliezer. Dat de Amerikaanse schrijfster op het omslag wordt vergeleken met Marion Zimmer Bradley en Jean Auel, is beslist te veel eer. Deze roman is zeker vlot geschreven en een smakelijke mix van avontuur en romantiek, maar zowel de karaktertekening als het tijdsbeeld blijven aan de oppervlakte. De vertaling is redelijk. Wit omslag met een kleurenillustratie van een badende vrouw voor de contouren van Rome; vrij kleine druk.

6.00 €

de verhalen (954)

Robin hobb

Een sublieme verhalenbundel die onder meer nieuwe feiten onthult over de wereld van De Boeken van de Zieners en De Kronieken van de Wilde Regenlanden. Onder haar eigen naam, Megan Lindholm, liet ze al zien hoe goed ze schreef voor ze onder het pseudoniem Robin Hobb wereldfaam vergaarde. Een greep uit de onderwerpen in deze bundel: bovennatuurlijke wezens, zwervers met een groot geheim en... dodelijke katten. De gevarieerde onderwerpkeuze geeft aan hoe hoog en breed het doek is waarop Megan Lindholm en haar alter ego Robin Hobb hun verhalen penselen.

15.00 €

de verlaten stad (1164)

Erin Hunter

Lucky is een goudkleurige straathond met een uitstekend overlevingsinstinct. Hij is een eenzaat die de straten afdweilt op zoek naar iets eetbaars en die rekent op zijn instincten om de dag door te komen. Andere honden leven in roedels, maar Lucky mist de dagen met zijn soortgenoten niet, hij wil alleen zijn.Maar dan komt de Grote Grom. De aarde splijt open, het Vanghuis stort in. En alle langbenen zijn verdwenen...Nu zit Lucky vast in een vreemde en desolate wereld zonder eten, met vuil water en vijanden om elke hoek. Hij ontmoet andere honden die achtergelaten zijn, waaronder Bella, een Aangelijnde Hond. Afhankelijk zijn van andere honden - en dat die honden ook op hem rekenen - brengt ook nieuwe gevaren met zich mee waarop Lucky niet voorbereid is, maar alleen overleven is geen optie. Kan Lucky ooit echt een Troephond worden?

7.00 €

de verloren prins (147)

Julie Kagawa

Mijn naam is Ethan Chase.En of ik ooit mijn achttiende verjaardag zal halen, is nog maar de vraag. Want ik zit dik in de problemen.Toen ik nog maar een kleuter was, werd ik ontvoerd door de fae en meegenomen naar hun magische wereld vol vreemde en wrede wezens. Ik werd gered door Meghan, mijn zus, die nu koningin is van het IJzerrijk. Sindsdien heb ik geprobeerd de fae te negeren en nooit te laten merken dat ik ze kan zien, want hoe minder je opvalt, hoe veiliger het is.Stom genoeg heb ik het verpest. Ik wíst gewoon dat ik me niet had moeten bemoeien met de problemen van Todd, een half-phoeka, die zich de woede van de fae op de hals heeft gehaald. Nu kan ik me niet meer afzijdig houden - helemaal niet nu een groot en lang vergeten gevaar almaar dichterbij komt...Maar wat pas echt stom is, is dat ik verliefd ben geworden op Kenzie, het mooiste meisje van school, waardoor zij nu ook groot gevaar loopt...

6.00 €

de verschrikkelijke verhalen van het zwarte schip (1054)

Chris Priestley

Ethan en zijn zusje Cathy wonen met hun vader in een oude herberg. Die had veel succes tot de moeder van Ethan en Cathy stierf. Vanaf dat moment kon hun vader niet meer lachen en bleven de klanten weg. Op een stormachtige avond worden beide kinderen erg ziek en hun vader vertrekt naar de dokter. Wanneer ze in de loop van de avond wakker worden, voelen ze zich erg vreemd maar toch gaan ze naar de gelagzaal, wachten tot hun vader terugkomt. Even later wordt aan de deur geklopt en een zeeman vraagt onderdak omdat het buiten zo’n woeste storm is. De kinderen laten hem binnen en in afwachting van het luwen van de storm vertelt de zeeman verhalen. Het zijn stuk voor stuk griezelige, spannende zeemansavonturen, die Ethan en Cathy koude rillingen bezorgen, maar waar ze toch steeds meer over willen horen. Ze zijn immers wel wat stoere zeemansverhalen gewend van in de herberg. Maar wat er gebeurt als de zeeman eindelijk vertrokken is, is toch wel het meest griezelige dat ze konden bedenken… De herberg met de luisterende kinderen is de rode draad door dit boek. De zeeman vertelt geheimzinnige verhalen die zich stuk voor stuk op zee of in een haven afspelen. Het zijn verhalen die zeemannen onderling doorvertellen als ze samen zitten en stoere verhalen moeten vertellen. Ze zijn geheimzinnig, gaan over mysterieuze wezens of bizarre gebeurtenissen, en het loopt steeds slecht af voor de hoofdpersonages. Ijzingwekkende verhalen zijn het, die je toch doen verlangen naar meer. Net als Ethan en Cathy raak je geboeid door die zeemanswereld en wil je steeds een nieuw verhaal horen. Net als de kinderen zit je met rode oortjes verder te lezen, waarbij het ene verhaal al gruwelijker is dan het andere. Dankzij het kaderverhaal krijgt elk verhaal de nodige aandacht, creëert het een eigen sfeer. En de verrassing zit natuurlijk in het einde, want ook het kaderverhaal heeft zo zijn gruwelijkheden. Een fascinerend boek, vooral voor wie houdt van verrassende verhalen met een onverwacht einde.

7.00 €

de verschrikkelijke verhalen van oom M

Chris Priestley

Deze raamvertelling speelt zich af in een vroegere, niet nader aangeduide, tijd. Ik-figuur Edgar is een eenling. Met zijn ouders heeft hij geen warm contact. Thuis, school en vriendjes spelen geen rol in dit boek. Wat hem fascineert zijn de spook- en griezelverhalen van oom Montague. Elk hoofdstuk vormt een afgerond verhaal, vaak naar aanleiding van een voorwerp in het huis van Montague, zoals een spiegel of een foto. Sommige verhalen hebben een verrassend abrupt einde. Het is echt gruwelen en griezelen van een ouderwetse, fijnzinnige, Engelse soort (Edgar Allan Poe) en is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Paul van Loon. Al meteen wordt die sfeer in de kleinste nuances voelbaar neergezet. Het taalgebruik is tamelijk volwassen, cynisch en literair. De pentekeningen hebben een vervreemdend effect. Mooie uitgave met een afbeelding van Edgar en attributen die in de verhalen voorkomen op het omslag. Door het volwassen niveau, geen herkenbare identificatie, is dit echt een boek voor de fijnproever. Vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

de vier sleutels (1216)

Bjorn van den Eynde

De tv-serie 'Ghost rockers'* van Studio 100, over een succesvolle tienerband, heeft een spin-off gekregen in de vorm van makkelijk leesbare boekjes. In korte zinnen en met veel dialoog wordt een spannend verhaal verteld, waarin ook een vleugje romantiek verwerkt is. Bovendien hebben de Ghost Rockers een lijntje naar de andere dimensie: in het verleden is de rockband Freebirds bij een autocrash verongelukt en de veroorzakers daarvan zijn nooit bestraft. Ook de rockers worden bedreigd, maar via de hulp van boven en hun eigen doorzettingsvermogen overwinnen ze. Eind goed, al goed. Verwacht geen ingewikkelde gedachtekronkels of moeilijke gesprekken, maar een jongere die niet zo vaak leest en die houdt van een spannend rechttoe-rechtaan verhaal, zal dit boekje zeker waarderen. Met foto’s uit de tv-serie. Vanaf ca. 12 jaar.

5.00 €

de vijand van god (920)

Bernard Hennen

Derfel, een van de betere krijgsheren van Arthur, generaal van de Britten, wordt door hem gevraagd voogd te worden van zijn zoon Mordred, de nieuwe kind-koning. Arthur kan namelijk zijn vader, koning Uther Pendragon, niet opvolgen omdat hij een buitenechtelijk kind is. Derfel neemt de taak op zich, maar steunt ook tovenaar Merlijn in zijn zoektocht naar de twaalf schatten van Brittannië. Want als die gevonden zijn, zal het oude Brittannië herrijzen. Het lukt Derfel niet van de slechte Mordred een beter mens te maken. In de uiteindelijke confrontatie tussen Arthur en zijn zoon is het hier het goede, namelijk Arthur, dat overwint. Dit tweede deel van de 'Kronieken van de krijgsheren', is het vervolg op 'De Winterkoning' (a.i. 97-33-033-7). Het geeft een eigen en eigenzinnige, maar niet overtuigende interpretatie van de Arthur-legende. Zo heeft Arthur hier een aantal zonen en overleeft hij de strijd met Mordred. Het verhaal lijkt in te spelen op de grote belangstelling voor koning Arthur en de Ronde Tafel, maar voegt niets toe aan andere romans daarover, waarvan die van Mary Stewart en Marion Bradley de beste zijn. De vertaling leest prettig. Normale druk

8.00 €

de vijfde freebird (1051)

Studio 100

Muziek is Jonas zijn leven. Dat was ook zo voor de Freebirds, een legendarische groep die omkwam in een vliegtuigcrash. Wanneer Jonas op school een verborgen repetitieruimte ontdekt, vindt hij er de instrumenten van deze bijzondere band. Al snel wordt hij meegezogen in een mysterie dat al meer dan 30 jaar onopgelost is. Gelukkig kan hij rekenen op zijn vrienden Mila, Jimmy, Charlie en Alex. Beetje bij beetje proberen ze de waarheid aan het licht te brengen. En die is schokkender dan ze ooit hadden kunnen vermoeden. Ook Jonas zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn ...

5.00 €

de vlammende geest (1180)

Jonathan Stroud

De Vlammende Geest is het vierde deel van de griezelig spannende serie Lockwood & Co van Jonathan Stroud. De boeken zijn origineel, avontuurlijk en vol humor – voor iedereen die heeft genoten van Harry Potter, De Grijze Jager en de boeken van Rick Riordan.Een stad die bedreigd wordt door geesten? Een kannibaal die opstaat uit de dood? Er is maar één team geestenjagers dat dit aankan… Lockwood & Co!Maar Lockwood & Co moet het zonder Lucy doen, die voor zichzelf is begonnen. En de geestenjagers hebben nogal wat te onderzoeken: monsterlijke handafdrukken op een raam, griezelige hakgeluiden uit een spookachtige keuken… en een raadselachtige, dreigende schaduw die over de begraafplaats van een klein dorp sluipt. In zijn spoor verrijzen de geesten uit hun graven…Het team heeft Lucy heel hard nodig – als ze tenminste bereid is terug te komen…

10.00 €

de vloek (1055)

Suzanne Collins

De bewoners van Onderland (vleermuizen, kakkerlakken, ratten) worden bedreigd door een plaag die lijkt op de builenpest ('...de vloek van de warmbloedigen...'). Gregor wordt te hulp geroepen om mee te helpen een geneesmiddel te vinden tegen deze dodelijke ziekte. Zijn zusje Boots en zijn moeder gaan mee om te helpen. Een moeizame zoektocht volgt, waarin afgerekend moet worden met giftige kikkers, vleesetende planten en ondrinkbaar water. Derde deel in de fantasy-serie met 'krijger' Gregor de Bovenlander* (11) in de hoofdrol. In de eerdere delen is duidelijk geworden dat Gregor in Onderland als 'Bovenlander' een belangrijke rol kan spelen. Het verhaal is opgedeeld in drie episodes: De plaag, De wildernis en De spiegel. De inhoud wordt in een vlot tempo verteld. In flashbacks worden bepaalde lotgevallen, uit de eerdere delen, verder uitgediept. Met name de echte veellezers zullen worden meegesleept door het fantastische gehalte van het verhaal, waarin de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen over elkaar heen tuimelen. Een kloek boek waarin een lang profetisch gedicht zijn schaduw vooruit werpt, vol gevaren, goed en kwaad, gevechten die geleverd en uitwegen die gezocht moeten worden. Vanaf ca. 9 jaar.

6.00 €

de vloek van de titaan (1166)

Rick Riordan

Percy (14, ik-figuur) en zijn vrienden worden eropuit gestuurd om twee nieuwe halfbloeden te redden. Ze krijgen hulp van Artemis en haar Jageressen. Als Annabeth tijdens de reddingsactie verdwijnt en Artemis naar haar op zoek gaat, verdwijnt ook zij. Het orakel op kamp Halfbloed voorspelt dat ze met zijn vijven op zoek moeten gaan naar Artemis en dat twee van hen het niet zullen overleven. Derde deel in de serie 'Percy Jackson en de Olympiers'*. Percy en zijn vrienden zijn halfgoden. Alle halfgoden zijn dyslectisch, door hun instelling op het Griekse alfabet en ze hebben concentratiestoornissen, vanwege hun aangeboren gevechtsreflexen, die ze nodig hebben om de monsters die door hen worden aangetrokken te verslaan. De schrijver introduceert allerlei nieuwe mythologische wezens als de godin Artemis en haar Jageressen en een manticore. Het verhaal staat bol van avonturen en actie, waardoor het heel vlot leest. De dialogen zijn sterk en realistisch. Percy vertelt het verhaal achteraf in de ik-figuur. De hoofdstuktitels zijn grappige, cryptische verwijzingen naar de inhoud. Het eerste deel, 'De bliksemdief', is verfilmd. Vanaf ca. 12 jaar.

8.00 €

de vlucht naar de vrije laren (955)

Paul Stewart

Dit laatste deel van een serie boeken over de familie Blafwater beschrijft de vlucht van Roek Blafwarter*. Na een storm die Onderstad vernietigde, probeert Roek met zijn volk de bibliotheekrollen in veiligheid te brengen. Onderweg ondervinden ze veel hinder van weersinvloeden als een sepiastorm, kliflandmist en modderstromen. Verder ontmoeten ze op hun vlucht allerlei fantastische wezens als luchtpiraten, krijsvogels, wurgbulten, schemergluiperds en allerlei vormen kobolds. Lukt het Roef en zjin volk uiteindelijk om de Vrije Laren te bereiken? Een boek voor liefhebbers van fantastische figuren. De vele samenstellingen van fantasiewoorden maken het boek niet gemakkelijk leesbaar. Op de schutbladen staat een kaart van het beschreven gebied. Vele zwart-witte pentekeningen verbeelden de bijzondere figuren. Deze trilogie maakt onderdeel uit van de Klif-kronieken. Achter in het boek is een stamboom van de hoofdpersonen van de hele serie Klif-Kronieken opgenomen. Vanaf ca. 12 jaar.

9.00 €

de vlucht van de slaaf (233)

Bernard Hennen

Na het grote succes van de serie 'De elfen' heeft de Nederlandse uitgever ook dit oude werk uitgebracht. Dit is het eerste deel van een trilogie die in Duitland onder de titel 'Drei Nachte in Fasar' vanaf 1995 is verschenen. De Duitse titel verwijst naar de inspiratiebron: de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. De slaaf Omar weet het leven van zijn eigenaar te redden en als dank krijgt hij zijn vrijheid. Hij heeft de euvele moed vervolgens om de hand van de dochter van zijn baas te vragen. Die weigert en Omar en Melikae trekken de woestijn in. Zij die bekend zijn met Duizend-en-een-nacht zullen dit verhaal herkennen. Het plot heeft sowieso weinig verrassends of origineels. Hennens heldere en beeldende stijl verwijst wel naar 'De elfen', maar de liefhebbers van die epische fantasy-serie zullen toch meer moeite hebben met dit sprookje. Net als Duizend-en-een-nacht is dit een raamvertelling. Wie de verteller is, wordt ook al snel duidelijk. Een 'jeugdzonde' van Hennen dat te veel op bestaand werk leunt. Landkaart voorin en verklarende woordenlijst (vreemd genoeg afgedrukt voor het laatste hoofdstuk). Kleine druk.

8.00 €

de vrouwe van het meer (621)

Anddrzej Sapkomski

De Vrouwe van het Meer is de vijfde Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid, en ging daarna verder in Het Bloed van de Elfen, De Jaren van Verachting, De Vuurdoop en De Zwaluwentoren.Als Ciri in een vreemde wereld de jonge ridder Galahad en de Vrouwe van het Meer aantreft, besluit ze hun haar verhaal te vertellen.De oorlog die woedt heeft ondertussen zijn hoogtepunt bereikt als ook de gevaarlijke magiër Vilgefortz zich in de strijd gooit. In het gevecht dat volgt verliezen velen van Geralts kameraden hun leven. En er dreigt nieuw gevaar. Emhyr, de keizer van Nilfgaard, wordt door dezelfde profetie geleid die ook Vilgefortz en Ciri volgen. En hoewel hij in het bezit is van een overweldigend leger, schrikt Emhyr ervoor terug zijn plan door te zetten als hij wordt geconfronteerd met Geralt en Ciri. Vooral als blijkt dat hij meer gemeen heeft met Ciri dan met de oude profetie.Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in vijftien landen in vertaling. Sapkowski is ook winnaar van de David Gemmell Legend Award.

12.00 €

de vuurdoop (1028)

Anddrzej Sapkomski

Geralt van Rivia is The Witcher, de hekser, een bijzonder soort magiër die is opgeleid om alles en iedereen die door het kwaad is voortgebracht te bestrijden. De Vuurdoop is, na de verhalenbundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid en na de romans Het Bloed van de Elfen en De Jaren van Verachting, de derde Witcher¬-roman.Geralt van Rivia is nog altijd herstellende van de verwondingen die hij opliep tijdens de coup van Thanedd. Maar hij is vastbesloten zijn zoektocht naar Ciri, de troonopvolgster van Cintra, zo snel mogelijk voort te zetten. Een woeste oorlog raast echter door de koninkrijken van het noorden, en bijna elke streek die hij en zijn bondgenoten doorkruisen staat in brand. Bovendien gaat het gerucht dat Ciri aan het hof van Nilfgaard is, in voorbereiding op haar huwelijk met keizer Emhyr. Het lijkt onder zulke omstandigheden een onmogelijke missie om de prinses te redden...Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in veertien landen in vertaling.

12.00 €

de waanzinnige wedstrijd van bakkerij bliss (898)

Kathryn Littlewood

Nadat het magische kookboek van de familie Bliss is gestolen door de boosaardige tante Lilian, is het maar een kleurloze, futloze bedoening in Rampenburg. Bakkerij Bliss bakt nog steeds, maar er wordt gebakken uit een gewoon kookboek waardoor de magie ontbreekt. Roos voelt zich daar erg schuldig over. Vooral wanneer Lilian een bakmix verkoopt waardoor de eter alles doet wat zij wil. Levensgevaarlijk! Roos daagt Lilian uit voor ’s werelds grootste bakwedstrijd in Parijs. Wie wint mag het Blisskookboek hebben. Er staat dus heel wat op het spel. En terwijl Lilian het magische kookboek heeft, moet Roos het hebben van het vertrouwen en de hulp van haar familie. Leuk, zelfstandig te lezen vervolg op ‘Het magische receptenboek van Bakkerij Bliss’*. De gebeurtenissen worden met humor beschreven en volgen elkaar snel op, waardoor het verhaal leest als een trein en de spanning goed wordt vastgehouden. En uiteraard hoop je als lezer dat Roos de wedstrijd zal winnen. Op het geeloranje omslag een deeg knedende Roos met tante Lilian op de achtergrond. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

de wachter van de driehoek (1090

Luc Embrechts

Na de raadselachtige verdwijning van de oude Wannes gaan de 12-jarige Bart, Bolle en Caroline op onderzoek. Ze belanden in een geheime ondergrondse wereld waar Wan-Dar de totale macht wil veroveren. Op weg naar zijn onneembare vesting trekken ze door onherbergzaam gebied. Ze moeten vechten tegen monsters, aanvallers verslaan en gevaren trotseren. Dan rest hen nog de ultieme strijd met Wan-Dar. Eerste deel uit de serie 'Dir-Yak'*. Dit boek beschrijft een fantasierijke wereld met woeste landschappen bevolkt door vreemde wezens. Wat begon als een zoektocht naar een verdwenen man, mondt uit in de klassieke strijd tegen het kwade. De helden ontsnappen meer dan eens op het nippertje aan de dood. Cliches worden daarbij niet geschuwd. De nadruk ligt op spanning en actie. De plot lijkt op een computerspel waarbij de moeilijkheidsgraad van de uitdagingen steeds hoger wordt. De psychologische typering is rudimentair. Alles wordt plastisch en overdadig beschreven, zodat de lezer nog weinig zelf hoeft in te vullen. Een avontuurlijk verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar.

7.00 €

de warlock (706)

Michael Scott

De legende: Er wordt gezegd dat Nicolas Flamel het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg... De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus dat de Onsterfelijken willen bemachtigen om de mensheid te vernietigen. En als de millenniaoude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden - als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken... Nu de messen zijn geslepen wordt duidelijk waar ieders loyaliteit ligt. Voor het eerst zal de tweeling tegenover elkaar staan nu Josh ervoor heeft gekozen aan de zijde van Dee te vechten. Terwijl Scatty, Jeanne D'Arc, Sint Germain, Palamedes en Shakespeare in Danu Talis zitten, is Sophie bij Nicolas en Perenelle Flamel, wier krachten nog steeds langzaam afnemen. Sophie moet op Niten vertrouwen om een onsterfelijke te vinden die haar Aardemagie kan leren. Niemand is meer verrast dan zijzelf als blijkt dat ze deze leraar op een wel heel vreemde plek vindt...

12.00 €

de weg van voorland (986)

Larry Niven

Jeremy doodt uit zelfverdediging een bediende van de Karavaan die de spekkels aanvoert voor het levensonderhoud van de bewoners van Spiraalstad en de Weg. Hij vlucht en gaat de Weg volgen die over de planeet Voorland is gebrand door het kolonistenschip Cavorite van de Aarde, waarmee het contact sinds 250 jaar verloren is gegaan. Hij trouwt, vestigt zich in een dorpje maar sluit zich aan bij een Karavaan als kok om achter het geheim van de Karavanen, de Weg en de muiterij onder de eerste kolonistenschepen te komen. Gaandeweg komt hij via een strafkolonie die spekkels produceert naar Voorlandstad (Terminus), terwijl hij onderweg steeds van identiteit moet wisselen om niet ontdekt te worden. Hij trouwt opnieuw, werkt 27 jaar als kok in een restaurant totdat zijn vrouw na een ongeluk in 2739 moet worden opgenomen in het ziekenhuis van Voorlandstad. Pas dan krijgt hij antwoord op zijn vragen... Een roman die zich nu eens niet binnen Niven's Bekende Ruimte afspeelt, maar geheel op zichzelf staat. Centraal staat de ontwikkeling van Jeremy's karakter die diep wordt uitgewerkt evenals die van de overige hoofdrolspelers. Zoals we van Niven mogen verwachten, een sluitend ecologisch en maatschappelijk systeem. Zeer de moeite waard. Normale druk.

8.00 €

de wenssteen (930)

Christopher Pike

Dit is het negende deel in de serie over vier kinderen uit Spookermonde van deze Amerikaanse auteur. Sally, Cindy, Adam en Watch vinden een mysterieuze steen die een wenssteen blijkt te zijn. Een robotachtige man komt evenwel hun schuld vereffenen. Als ze niet kunnen betalen, flitst hij de meisjes naar de slavenplaneet Amacron 37. Adam en Watch kunnen hem uitschakelen maar ze gaan de meisjes achterna om ze te redden. In een tocht langs de melkwegstelsels moeten ze een spannende strijd voeren tegen de meedogenloze Kasters, symbool van het georganiseerde kwaad. De meisjes laten zich ondertussen niet lijdzaam gevangen zetten. De onvermijdelijke goede afloop houdt toch nog verrassingen in. De kinderen zetten zich met gevaar voor eigen leven spontaan in voor de goede zaak. De psychologische typering is beperkt en de moraal is nadrukkelijk aanwezig. Het verhaal dat zich vooral op actie en verrassende wendingen richt, leest gemakkelijk door de vlotte dialogen. Tienplussers die van Star Trek-toestanden houden, komen hier aan hun trekken.

8.00 €
 
Paginas: | 1 | ... | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | ... | 35 |