Navigatie
Frank Boeken & Strips & Varia
Categorieen

water en vuur (465)

water en vuur (465)
Erin Hunter

Het verhaal is geschreven vanuit de kater Vuurhart. Hij is een wilde kat die in een groep leeft met andere katten: de DonderClan. Tussen deze clan en drie andere clans heerst een hevige territoriumstrijd. Gezien de beoogde doelgroep zijn de verhaallijn en de stijl van het verhaal vrij ingewikkeld. Er worden onder andere een aantal niet-bestaande 'katse' woorden gebruikt (tweebeen, poesiepoes). Voordurend dreigt er gevaar. Als het ene probleem is opgelost, dient direct het volgende zich aan. De verhaallijnen sluiten wel goed aan op elkaar. Er zijn veel personages. Voor in het boek staat een namenlijstje waarin alle katten worden voorgesteld, ook zie je een plattegrond van hun leefgebied. Dit geeft, zeker in het begin, houvast. Er staan geen illustraties is het boek, uitgezonderd de clansymbolen aan het begin van ieder hoofdstuk. Je moet fantasie en belangstelling hebben voor katten om het verhaal te waarderen. Tweede deel in de serie 'Warrior cats' en een vervolg op 'De wildernis in'*. Het verhaal is niet goed los van het eerste deel te lezen. Zie ook: www.warriorcats.com. Paperback met vrij kleine letter. Vanaf ca. 10 jaar.

9.00 €

weerwolven (606)

weerwolven (606)
Darren Shan

Deel 8 in de bloedstollende Demonata-serieIn dit bloedstollende avontuur betreedt Grubbs Grady nieuwe paden. MaarÖ er zijn weerwolven gesignaleerd in de boomtoppen: gruwelijke harige monsters, die bestaan uit spieren, klauwen en slagtanden. Grubbs en zijn team stuiten ongewild op een oude, geduchte vijand: de Lammeren. Tot overmaat van ramp keert daarmee de Vloek van de familie Grady terug. De weerwolven breken uit. En ze zijn uitgehongerd. Darren Shan is wereldberoemd door zijn bloedstollende jeugdboeken. Weerwolven is het achtste deel in de Demonata-serie.

5.00 €

de zwaarden van dag en nacht (833)

de zwaarden van dag en nacht (833)
David Gemmell

Het volk van de Drenai gaat gebukt onder het wrede juk van de Keizerin.Er is een profetie die voorspelt dat een held uit het verleden, Skilgannon de Verdoemde, zijn volk zal redden. Skilgannon is echter al meer dan duizend jaar dood en de voorspelling lijkt daarom niet meer dan een dwaze hoop.Maar niet voor Landis Kahn. Zodra deze machtige priester het graf van Skilgannon heeft gevonden voert hij zijn rituelen uit en brengt hij de oude held weer tot leven. De herrezen Skilgannon is niet in staat de strijd tegen de keizerin te leiden: hij leidt aan geheugenverlies en is sterk verzwakt. Kahns rituelen hebben evenwel nog iemand opgeroepen, een man met grote kracht maar zonder geheugen. Voor Kahn was hij niet meer dan een mislukt experiment. Voor Skilgannon is de man zijn laatste hoop: het is zijn oude vriend en strijdmakker Druss de Legende.

25.00 €

eindspel (115)

eindspel (115)
David Eddings

Lang geleden bracht de kwade god Torak oorlog tussen mensen en goden. Maar Belgarath de Tovenaar wist de mensen ertoe te brengen de Orbus die hen zou beschermen weer op te eisen. De voorspelling luidde evenwel dat zo lang de Orbus bij Riva lag, de mensen veilig zouden zijn.Het was maar een verhaal en Garion geloofde niet in voorspellingen of tovenaars, ook al had hij jarenlang de bedreigende achtervolging gevoeld van de man zonder schaduw.Hij was grootgebracht op een rustige boerderij door zijn tante Pol. Hoe kon hij vermoeden dat degenen die hij liefhad hem in aanraking zouden brengen met onvoorspelbare magie en verschrikkelijke gevaren?Voor korte tijd waren zijn onschuldige dromen veilig en ongehinderd door zijn vreemde erfenis. Voor heel korte tijd...

15.00 €

vergeten helden (58)

vergeten helden (58)
David Gemmell

De bloeddorstige Nadir hebben het land van de Drenai veroverd. In de chaos die is ontstaan besluit de jonge Kiall het meisje terug te halen dat door slavenhalers uit haar dorp is ontvoerd. Onderweg krijgt hij steun van vier legendarische helden: Chareos de Zwaardmeester, Beltzer de Bijlman, en de boogschutters Finn en Maggrig. Langzamerhand verandert de zoektocht naar een ontvoerd meisje in een queeste die de Nadir uit het land van de Drenai zal verdrijven. Als op een dag Nadir-slavenhandelaars het dorp van Kiall overvallen en zijn geliefde Ravenna ontvoeren, besluit hij koste wat het kost haar terug te halen. Hij wordt daarbij bijgestaan door de Helden van Bel-Azar: Chareos de Zwaardmeester, Beltzer de Bijlman en de boogschutters Finn en Maggrig die wat van hun vergane glorie willen herwinnen. Langzamerhand raken ze echter verwikkeld in de strijd om de macht van het Nadir-rijk die geleid wordt door Jungir Khan, de zoon van de beroemde Schaduwprins Tenaka Khan. De simpele queeste naar een eenvoudig boerenmeisje ontaardt in een toekomstbepalende queeste. Wederom een prachtig staaltje van heroische fantasy met de nodige thema's als eer, vertrouwen en opoffering. Dit boek is het derde in de Drenai-saga en gezien het eind kan het meer gezien worden als een prelude op het volgend deel. Hierdoor is het iets minder sterk als de overige delen, maar desalniettemin blijft het een prachtig verhaal met uitgewerkte karakters en een onverwacht plot. Op band zilveren zwaard met als achtergrond groen marmer. Kleine druk.

30.00 €

hoge magie (871)

hoge magie (871)
Francis Melville

Dus u wilt een tovenaar worden? Of een illusionist of magiër? Nou, als u er alleen maar op uit bent anderen in de war te brengen met slimme trucjes, dan hebt u het verkeerde boek gekozen. Maar als u de diepste mysteries van het leven wilt doorgronden, kunt u uzelf beschouwen als een ambitieuze wijsgeer; lees dan verder. Als u alleen maar rondkijkt, kijk dan gerust wat langer; als de tijd rijp is kunt u erin duiken.

8.00 €

het lied van de grotten (868)

het lied van de grotten (868)
Jean M Auel

Het slot van de met de NS Publieksprijs bekroonde serie De AardkinderenDe serie De Aardkinderen vertelt het verhaal van het mysterie van het ontstaan van de mensheid en de harde strijd om in de prehistorie te overleven. Jean Auels boeken hebben al miljoenen lezers meegevoerd naar de boeiende prehistorische wereld van Ayla en haar tijdgenoten. In dit zesde en laatste deel van de serie kunnen haar vele fans eindelijk lezen hoe het afloopt met Ayla, Jondalar en hun dochtertje Jonayla.De saga gaat verder met de opleiding die Ayla geniet tot Zelandoni, een spiritueel leider en genezer. Ze wordt de acoliet van de Zelandoni van de Negende Grot en ze begint aan een reeks intensieve reizen die deel uitmaken van haar heilige training. Maar het dagelijks leven in de prehistorie is zwaar en Ayla worstelt om de juiste balans te vinden tussen haar spirituele roeping en haar taak als jonge moeder van Jonayla. De gevolgen kunnen niet uitblijven en haar relatie met Jondalar komt onder spanning te staan…Wederom weet Jean Auel haar talent voor het vertellen van verhalen en het creëren van boeiende personages te combineren met een opmerkelijke herschepping van het leven zoals het duizenden jaren geleden door de mens werd geleefd. Het leefgebied, de schuilplaatsen, de verlangens, het geloof, de creativiteit en het dagelijks leven van de Zelandoniërs zijn allemaal net zo echt als de werkelijkheid die de lezer dagelijks op het nieuws ziet. Het lied van de grotten is een briljante prestatie van een van de meest geliefde schrijvers ter wereld.

11.00 €

Matilda (608)

Matilda (608)
Roald Dahl

Bestseller Matilda is een fantastisch kinderboek van kinderboekenschrijver Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Matilda werd succesvol verfilmd door en met Danny DeVito.Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Matilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze lezen, en al vóór ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck.Maar haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel. Ze vinden haar maar lastig en dulden Matilda totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg.Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan.

8.00 €

drakengloed (639)

drakengloed (639)
Katharine Kerr

De jonge Lilli ontdekt dat zij over magische krachten beschikt, met grote gevolgen. Recensie(s)Het eerste deel uit de serie 'De drakenmagier' verschijnt nu als negende deel van de serie 'Deverry'. In het hoofdverhaal dat zich in magisch Keltisch gebied, Deverry, in de negende eeuw afspeelt, ontmoeten we de jonge Lillorigga, die over magische krachten beschikt, waarvan haar moeder Merodda misbruik maakt. In het land is een machtsstrijd gaande tussen de clan waartoe Lillorigga behoort en de rechtmatige koning. Zij vlucht naar de tegenstander, waar zij prins Maryn en de geheimzinnige magier Nevijn ontmoet. Tenslotte breekt de oorlog uit. De andere, kortere verhalen over het Noordland spelen drie eeuwen later. De personen uit Deverry treden in nieuwe incarnaties op, hetgeen voor de lezer soms verwarrend is, maar de aanhangsels achterin het boek kunnen uitkomst bieden. De iets meer ervaren fantasy-lezers en vooral degenen die de voorgaande delen gelezen hebben, zullen ongetwijfeld door deze roman geboeid worden. Kleine druk.

7.00 €

elfenkracht (782)

elfenkracht (782)
Katharine Kerr

Ver van het koninkrijk Deverry komen de woeste Rhodry en zijn aartsvijand, de wisselvrouw Raena, elkaar weer tegen. Hun bloedvete dreigt de vredige stad Cerr Cawnen te vernietigen.De elfentovenares Dallandra moet alle krachten aanwenden en al haar bondgenoten oproepen om de ketenen van hun Wyrd te verbreken. Immers, het leven van duizenden onschuldigen staat op het spel.

25.00 €

goudvalk (638)

goudvalk (638)
Katharine Kerr

De machtige Nevyn is gereïncarneerd, maar de jonge Neb weet niets van het vorige leven van deze magiër. Na de dood van zijn ouders, slachtoffers van een levensgevaarlijke epidemie, arriveert Neb met zijn jongere broer bij de verlaten boerderij van hun laatste overlevende familielid. Daar vernemen ze dat achter de westgrens een nog groter, levensbedreigend gevaar snel aan kracht wint. Het Paardenvolk, daartoe aangezet door hun nieuwe godin Alshandra, plundert op nietsontziende wijze dorpen van Deverry en voert de bevolking in slavernij af. Deze keer zijn ze van plan het nomadische Westvolk voorgoed van de aardbodem te vagen. Als gevolg daarvan maken Neb en zijn zielsverwante, Branna, kennis met verwoesting en verderf, en met liefde en geluk. Het is maar goed dat ze op hulp kunnen rekenen van de meester-magiërs Dallandra en Salamander, anders zouden ze dit verhaal, dat is opgebouwd rond een roerige periode in de eeuwenoude elfengeschiedenis, beslist niet zonder kleerscheuren doorstaan.

8.00 €

ravenzwart (865)

ravenzwart (865)
Katharine Kerr

Eeuwen na de burgeroorlogen wordt het oude kwaad wederom wakker in de stad Cerr Cawnen. De tovenares Raena heeft bedacht hoe zij Rhodry kan vernietigen, die in elk laven haar bittere vijand is. Maar door haar kwaadaardigheid wordt de vreselijke woede van zijn beschermende draak ontketend. Alleen een andere nieuwe dweomer kan de stad en de woeste Rhodry redden - en alleen tegen een angstaanjagende prijs...

12.00 €

solo (410)

solo (410)
Roald Dahl

Mede aan de hand van foto's en stukjes uit brieven aan zijn moeder vertelt de schrijver Roald Dahl (1916-1990) over zijn jonge jaren in Afrika en in het begin van de Tweede Wereldoorlog.

8.00 €

vuurgeest hc (637)

vuurgeest hc (637)
Katharine Kerr

In de buurt van Cerr Cawnen is Jahdo getuige van een geheime ontmoeting die hem in aanraking brengt met duistere geheimen en zwarte magie. Ook hij moet nu afreizen naar Deverry. Ondertussen proberen twee machtige tovenaressen met de hulp van de woeste huursoldaat Rodry het land te redden van een waanzinnige godin.

10.00 €

wisselvrouw (641)

wisselvrouw (641)
Katharine Kerr

De stad Cengarn wordt belegerd door de astrale en aardse legers van de wisselvrouw Alshandra. Wanneer de woeste zilverdolk Thodry naar het slagveld vliegt, weet hij nog niet dat hem een tweegevecht wacht met Alshandra's hogepriesteres. Zij haat Rhodry al jaren en is bereid elk denkbaar wapen in te zetten om hem uit de weg te ruimen….

8.00 €

godin bij vergissing (621)

godin bij vergissing (621)
P.C.Cast

Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld.Een mythische wereld zonder auto's, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon - incarnatie van de godin Epona - die op het punt staat in het huwelijk te treden met... een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot?Dat Rhiannon meer goede redenen had om met haar van wereld te wisselen beseft Shannon niet lang daarna, wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe wereld, het rijk Partholon, door een leger bloeddorstige gevleugelde monsters wordt bedreigd.Terwijl deze Fomorianen gruwelijk huishouden in Partholon, trekt Shannon samen met haar centaur - met wie ze het inmiddels méér dan goed kan vinden - ten strijde. Zal het haar lukken te overleven en een manier te vinden om naar huis terug te keren? Recensie(s)Wie naar de uitgever van dit boek kijkt, Harlequin, zou op het verkeerde been gezet worden. 'Godin bij vergissing' is allesbehalve een zoet damesromannetje. Het is een geestige combinatie van fantasy en een brutale-vrouwenroman. Sex & the City meets Anne McCaffrey. De plot: lerares Engels Shannon Parker komt door een wisseltruc terecht in een parallelle wereld, waar zij de Godin van Epona blijkt te zijn, en verloofd met een centaur. Naast de nodige hilarische verwikkelingen kent het boek ook een serieuze toon: Shannon krijgt te maken met een akelige vijand die mannen uitmoordt en vrouwen gebruikt als fokvee. De hoofdpersoon is zeer sympathiek neergezet. Knap hoe de schrijfster de typisch Amerikaanse gedachtegang van de hoofdpersoon weet te combineren met de magie en verwondering van haar alternatieve wereld. Wordt vervolgd. Kleine druk.

5.00 €

teardrop (664)

teardrop (664)
Lauren Kate

Fan van de Fallen-serie en Het verraad van Natalie Hargrove ? Dan is Teardrop echt iets voor jou. Deze meeslepende, nieuwe serie van bestellerauteur Lauren Kate brengt een klassieke mythe tot leven. TranentrekkerNooit huilen… Dat heeft Eureka's moeder haar op het hart gedrukt. Nu is Eureka's moeder onder mysterieuze omstandigheden verdronken en Eureka wil eigenlijk ook dood. Ze geeft alleen nog om een bijzonder boek. Daarin staat het huiveringwekkende verhaal van een meisje dat een heel continent in zee huilde. Als een vreemde jongen Eureka vertelt dat ze in gevaar is, krijgt hij haar ook bijna in tranen. Tranen die een wereld kunnen wegspoelen... Recensie(s)Eureka (17) en haar moeder raken door een vloedgolf met hun auto te water. Haar moeder verdrinkt en Eureka kan niet met haar verdriet omgaan, want ze heeft geleerd dat ze niet mag huilen. De enige twee personen met wie ze kan praten zijn haar vriendin Cat en haar jeugdvriend Brooks, alleen verandert zijn persoonlijkheid op een vreemde manier. Eureka erft een eeuwenoud boek in een vreemde taal, een steen en een medaillon. Ze vraagt zich af wat ze hiermee moet. Madame Blavatsky, de bejaarde eigenaresse van een esoterisch winkeltje, wil het boek vertalen. Dan komt er onverwacht een vreemde jongen in haar leven: Ander. Hij waarschuwt Eureka dat haar leven in gevaar is, maar ze twijfelt of ze hem wel kan vertrouwen. Spannend en sfeervol boek, geschreven in de derde persoon. De twijfels en het verdriet van Eureka zijn mooi beschreven, waardoor zij zich ontwikkelt tot een round character. Het decor van Louisiana draagt bij aan de mysterieuze sfeer. Van de auteur van de serie 'Fallen'*. Deze roman met een vleugje romantiek en een zinderend slot met horror-elementen maakt nieuwsgierig naar het volgende deel. Vanaf ca. 15 jaar

5.00 €

droom van de hond (698)

droom van de hond (698)
Manda Scott

Het is het jaar 57 na Christus en grote delen van Brittannië zijn bezet door de Romeinen, maar in de verste westelijke uithoek van het rijk voert een guerillaleger onder leiding van Boudica strijd tegen de bezetters. Om haar volk definitief vrede en vrijheid te geven, moet de onverzettelijke koningin-strijder haar dierbare land verlaten en de vijand in het hart treffen. Terwijl Boudica's halfbroer Ban vanaf het continent optrekt naar Brittannië, gaan de opstandige Britse volkeren de strijd aan met een overmacht van twintigduizend Romeinse legionairs.Droom van de hond is het derde deel in de epische romanserie over de historische figuur Boudica. Met veel gevoel voor detail brengt Manda Scott een wereld tot leven vol mystieke rituelen, wrede goden, oppermachtige druïden, meedogenloze strijd en tragische liefde.Manda Scott werkte zo'n vijftien jaar als dierenarts aan de universiteit van Glasgow voordat ze zich fulltime op het schrijven stortte. Na eerst enkele thrillers te hebben geschreven, brak ze wereldwijd door met haar cyclus over de historische figuur Boudica. Manda Scott werd genomineerd voor de Orange Prize en de Edgar Award en ontving de Arts Council of England Prize for Literature. Ze woont met haar echtgenoot in Shropshire.

15.00 €

droom van de stier (35)

droom van de stier (35)
Manda Scott

'Een krachtige roman over liefde, verraad, wijsheid en waar heldendom.' - Jean M. Auel'Scott schrijft overtuigend en subtiel over de Romeinse overheersing, haar personages hebben diepte, de plot is feilloos en origineel.' -The Times'Luister naar me. Ik ben Luain mac Calma, eens van Hibernië, nu Oudste van Mona, raadgever van de Boudica, Brenger van de Overwinning, en ik ben hier om jullie de geschiedenis van je volk te leren. Hier, vannacht, bij dit vuur, zullen jullie leren wat eerder is geweest. Dit is wie jullie waren; als we winnen, is dit wat jullie weer kunnen zijn.'Engeland zucht onder de Romeinse overheersing, maar ondanks de zware tol die moet worden betaald is er nog hoop. Een jonge vrouw van koninklijken bloede is uitgegroeid tot hét symbool van de vrijheidsstrijd. Breaca is haar naam en zij heeft de titel Boudica gekregen, 'Zij die de overwinning brengt'. Boudica leidt haar volk in de opstand tegen de Romeinen en komt daarbij tegenover de bruut Julius Valerius te staan. Droom van de stier is het tweede deel in de epische romanserie over de historische figuur Boudica. Met veel gevoel voor detail brengt Manda Scott een wereld tot leven vol mystieke rituelen, wrede goden, oppermachtige druïden, meedogenloze strijd en tragische liefde.Manda Scott werkte zo'n vijftien jaar als dierenarts aan de universiteit van Glasgow voordat ze zich fulltime op het schrijven stortte. Na eerst enkele thrillers te hebben geschreven, brak ze wereldwijd door met haar cyclus over de historische figuur Boudica. Manda Scott werd genomineerd voor de Orange Prize en de Edgar Award en ontving de Arts Council of England Prize for Literature. Ze woont met haar echtgenoot in Shropshire.

10.00 €

meer magie (870)

meer magie (870)
Marian Green

Ontdek de magische kracht van spreuken en tovermiddelen.U leert welke rol de vier elementen (water, vuur, aarde en lucht) spelen in de magie. U leert gebruik te maken van de zeven oude planeten bij het uitvoeren van magische rituelen.U maakt kennis met de kracht van de magische tijd - de tijd waarin de zon de dierenriemtekens doorloopt. U leert toveren met eenvoudige voorwerpen en heerlijke geuren en smaken uit de keuken.

4.00 €

ringwereld (869)

ringwereld (869)
Larry Niven

In 2855 wordt een onderzoeksexpeditie naar de Ringwereld gestuurd, een gigantische door onbekenden gebouwde wereld-ring om een ster. Nessus de poppenspeler, een buitenaards ras, vraagt Louis Wu, Teela Brown en de Kzin-strijder Spreker-tot-Dieren om met hem mee te gaan. Hun ruimteschip stort neer op de Ringwereld en in die uitgestrekte wereld blijken andere, weinig vriendelijke wezens te wonen.

7.00 €

dhiammara

dhiammara
Maggie Furey

Ooit waren er de Vier Wapens van de Macht, toebehorend aan de vier takken van het magiërsvolk. Nu, millennia later, zijn alleen de menselijke magiërs nog over. De jonge Aurian en haar geliefde Anvar, die magiërsbloed én elfenbloed in zich heeft, hebben inmiddels twee van de verloren gewaande Wapens in hun bezit: de Staf van de Aarde en de Harp der Winden, Zowel het Vlammende Zwaard als de machtige Graal van Wedergeboorte zijn in handen van de valse Eliseth, die eerder de machtige en gewetenloze aartsmagiër Miathan versloeg. Recensie(s)Deze fantasy-roman is het vierde en laatste deel van 'De kronieken van Aurian', waarin de magiër en zwaardvechtster Aurian in een middeleeuws aandoende wereld de centrale figuur is. Ze is in een conflict verwikkeld met andere tovenaars, aanvankelijk Mithian, later de weermagiër Eliseth. De belangrijkste personen zijn enkele jaren in de toekomst verplaatst en bereiden zich voor op de eindstrijd. Naast de belevenissen van de veelbeproefde hoofdpersoon komen andere ontwikkelingen voor, die het verhaal uitermate compliceren. Toch zal de lezer, wellicht tot zijn opluchting, constateren dat alle draden uiteindelijk bij elkaar komen en deze geschiedenis zelfs met een happy end besloten wordt. Hij zou overigens zeer gebaat geweest zijn met een korte inhoudsbeschrijving van de voorafgaande delen, een kaartje van de plaatsen van de handelingen en vooral een lijst van de vele dramatis personae. Ondanks deze omissies zullen liefhebbers van dit genre en van kleurrijke fantasyromans die wel de reeds verschenen delen van deze tetralogie gelezen moeten hebben, aan hun trekken komen. Normale druk.

7.00 €

godin uit vrije wil (815)

godin uit vrije wil (815)
P.C.Cast

Het was even wennen, maar het bevalt Shannon Parker eerlijk gezegd prima in Partholon. Het leven als de incarnatie van de godin Epona is... nou ja, goddelijk! Ze wordt bediend door ijverige dienstmaagden, en haar huwelijk met ClanFintan mag gerust ideaal genoemd worden - wie had ooit gedacht dat getrouwd zijn met een centaur zo romantisch zou zijn. Ze begrijpt dan ook niet waarom haar de laatste tijd zo'n onbestemd gevoel bekruipt, alsof er gevaar dreigt, alsof er in de schaduwen iets op haar loert. Een onzinnige angst, want ze is hier volkomen veilig. Ze wordt vereerd, en er is een heel leger krijgers om haar te beschermen. Net als het haar lukt weer te ontspannen, gebeurt het. Ze wordt door een onstuitbare kracht uit het veilige Partholon weggezogen en teruggeworpen in haar oude wereld. Als ze uit alle macht probeert terug te keren naar ClanFintan, blijkt dat het duistere kwaad dat ze dacht te hebben verslagen - de duivelse Nuada - uit de dood is herrezen. Hij zweert dat hij Shannons dierbaren zal vernietigen, en ze ontdekt dat hij hierbij wordt geholpen door een oude bekende: Rhianna... Shannon heeft geen andere keus dan de strijd aangaan met Nuada - een strijd die bij voorbaat verloren lijkt. Kan het haar toch lukken het kwaad te verslaan? En zal ze ooit terugkeren naar Partholon en naar ClanFintan, de liefde van haar leven?

5.00 €

de scherven van een verbrijzelde kroon (737)µ

de scherven van een verbrijzelde kroon (737)µ
Raymond e Feist

Slot van ‘De boeken van De Slangenoorlog’: Puc en Miranda ontdekken dat nadat de Duistere Koningin verslagen is, het ultieme kwaad dat Midkemia bedreigt nog steeds aanwezig is. De vijand is verslagen, maar in het Koninkrijk der Eilanden heerst nog altijd geen vrede. De voormalige opperbevelhebber van de legers van de Duistere Koningin, generaal Fadawah, heeft zichzelf uitgeroepen tot Koning van de Bitterzee en heeft een groot deel van het rijk in handen. De overblijfselen van het Westelijke Leger worden geleid door de onervaren en ongeduldige prins Patrick, terwijl vanuit het keizerrijk Kesh intussen met een begerig oog naar de vrijwel onverdedigde grensgebieden wordt gekeken. Het leger, onder aanvoering van Owen Grijslok en Erik von Zwartheide, wordt gedwongen tot zware gevechten waarbij het veruit in de minderheid is. Ook Rupert ‘Ru’ Avery kan zich wederom niet onttrekken aan de strijd, als hij tenminste zijn aan het Koninkrijk geleende goud ooit wil terugzien.En, zoals Puc en Miranda ontdekken, na de nederlaag van de Duistere Koningin is het ultieme kwaad dat Midkemia bedreigt nog steeds aanwezig. Samen met de als altijd ongrijpbare Nakur moeten zij zich tegen deze duistere kracht zien te wapenen, om Midkemia te laten voortbestaan… Recensie(s)Vierde en tevens laatste deel van de spannende fantasy-sage 'De boeken van de Slangenoorlog'. Het leger van de Smaragden Koningin is verslagen en de rust lijkt weergekeerd in Midkemia. Maar schijn bedriegt, het ultieme kwaad is nog steeds aanwezig en vormt een grote bedreiging voor alles wat leeft. De mysterieuze Nakur ontdekt de dreiging nog net op tijd en bindt samen met zijn dochter Miranda en de magiër Puc de strijd aan tegen de duistere machten, wat tot een verrassende ontknoping leidt. Ondertussen probeert het leger van de onervaren prins Patrick onder aanvoering van Erik von Zwartheide de hoofdstad Krondor te heroveren, want als deze in de verkeerde handen valt is het koninkrijk voorgoed verloren. Kortom, weer een reuze spannend avontuur. De voorgaande delen zijn 'De schaduw van een Duistere Koningin', 'De macht van een koopmansprins' en 'De razernij van een demonenkoning'*. Kleine druk.

15.00 €

bloedbelofte (827)

bloedbelofte (827)
Richelle Mead

Rose (18) is naar Rusland gegaan en zoekt Dimitri. Hij is tijdens een gevecht gesneuveld en een Strigoi geworden: een onsterfelijke vampier. Rose wil Dimitri doden. Ze vindt hem en ontdekt dat ze nog steeds verliefd op hem is. Lissa is op de academie achtergebleven en het lijkt erop dat ze een nieuwe hartsvriendin vindt. Rose is jaloers, maar ze maakt zich ook zorgen, want Lissa gedraagt zich steeds vreemder. Dit vierde deel uit de serie 'Academicus Vampyrus'* is duidelijk anders dan de drie voorgaande delen. Het leven op de academie staat voor Rose niet meer centraal. Er worden nieuwe verhaalpersonen geintroduceerd en beschrijvingen gegeven, bijvoorbeeld van Dimitri's familie in Siberie. Het verhaal bevat veel flashbacks, waarin Rose denkt aan haar tijd met Dimitri op de academie. Het vertelperspectief wisselt. De verhaallijn van Rose is in ik-perspectief en de lijn van Lissa in de derde persoon. De vertaling is beter dan voorgaande delen; de zinnen zijn minder gekunsteld en het woordgebruik is gevarieerd. Dit alles maakt dat het een zeer goed leesbaar boek is vol spanning en afwisseling, geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

10.00 €
 
Paginas: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |